Találatok a következő kifejezésre: Milyen kötelező vannak a (36 db)

Milyen jogaim vannak a főnökkel szemben, ha ő kitalálta csütörtökön, hogy szombaton kötelező munkanap van?

6 órás vagyok de vannak 8 órások is, és ezzel védekezik a kisf?nök h a munkáltató ilyet megtehet h elrendeli, ezzel nincs is baj, de 2 nappal el?tte szól és mi az h kötelez? szabit sem vehetek ki? és lett volna programja nem egy embernek...

Legjobb válasz: Ahogy én a mostani viszonyokat ismerem,semmit.Ha sokat reklamálsz,elküld valamilyen ürüggyel.Te meg hivatkozhatsz a Munka Törvénykönyvére a Bíróságon,és két év múlva hoznak ítéletet. Ma a fõnökök többnyire azt tesznek,amit akarnak.

Ahogy én a mostani viszonyokat ismerem, semmit.Ha sokat reklamálsz, elküld valamilyen ürüggyel.Te meg hivatkozhatsz a Munka Törvénykönyvére a Bíróságon, és két év múlva hoznak ítéletet. Ma a fõnökök többnyire azt tesznek, amit akarnak.
Hát ha meg akarod tartani a mhelyed akkor csak egyet tudsz tenni. Mindent átszervezel, lemondasz és bemész dolgozni. Ha gyerek is van akkor nagyon sürgõsen szólsz valakinek hogy vigyázni kéne rá, vagy szerzel egy bébiszittert, vagy ha végképp nincs semmi beviszed magaddal. Igaz a fõnök nem fog neki örülni, de ott leszel!
A kérdező hozzászólása: én az értem h meg akarom e tartani a munkám, meg ilyenek, de em járna egy kis korrektség h legalább idõben szól? és rendesen fizet, mert most szombaton megint elrendelte h kötelezõ, állítólag van egy kampány amit 29.ig kell zárni, de szombat az már bõven 30.a. na ezt nem tartom korrektnek, h össze vissza rángat minket, és két egymást követõ szombaton is?! itt vmi nem oké sztem..

Milyen tapasztalataitok vannak a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (KGFB) vonatkozásában a KÖBE biztosítóval?

Úgy látom az online kalkulátoruk alapján, hogy a 2013-as évre az egyik legkedvez?bb díjat ajánlják számomra.

Legjobb válasz: Senkinek nincs tapasztalata a KÖBE biztosítóval?

A kérdező hozzászólása: Senkinek nincs tapasztalata a KÖBE biztosítóval?
Forever alone
Én úgy vagyok ezzel a biztosítós dologgal, hogy mindig a legolcsóbbat választom, mindig váltok, amint lehet! A biztosító által nyújtott KGFB biztosítás nem neked lesz jó, hanem akinek kárt okozol. Mellesleg én figyelmes sofõr vgyok, még sohasem okoztam balesetet, így én "csak" fizetem a biztosítónak a díjat, de sosem veszem igénybe a szolgáltatásukat! A KÖBE-nél van tagdíj, amit fizetned kell, így azt nem ajánlom! A soron következõ ajánlatot fogadd el, teljesen mindegy, hogy hol van a székhelye! Nekem speciel drágább lett most a kötelezõm --> B3-ról B4-re és drágulást tapasztaltam :(

Hogy ússzam meg? Mit tegyek? Milyen kibúvó van a kötelező úszás ellen?

Jöv?re leszek gimis, és ott kötelez? lesz az úszás ugyebár. Az a gond, h: -nem tudok úszni(hiába jártam tanfolyamra)

Legjobb válasz: juuj énis így vok... :S:S:S:S 6éves koromban majdnem megfulladtam a Balatonban. Azóta nem merek vízbe menni. 1ébként meg mondod a tanárnak h mi a helyzet és meg fog érteni. :D

juuj énis így vok... :S:S:S:S 6éves koromban majdnem megfulladtam a Balatonban. Azóta nem merek vízbe menni. 1ébként meg mondod a tanárnak h mi a helyzet és meg fog érteni. :D
Arra gondoltál esetleg, hogy ezt õszintén elmondd a tanárnak? Azt nem említetted, hogy mennyire komoly nálad a hidrofóbia, de valóban ilyen súlyos lenne, vagy egyszerûen csak minden porcikád viszolyog az úszástól? Nem valami másról van szó? Esetleg félsz, hogy kinevetnek az új osztálytársaid, amiért nem tudsz úszni, vagy kellemetlenül érzed magad fürdõruhában? Hogyha nem egy komoly pszichés problémáról van szó, akkor szerintem mindenképpen meg kéne próbálkoznod az úszással. Utálatos (hiába egészséges, én se szeretek), de azért az nagyon jó dolog, ha valaki tud úszni. Gondolj csak bele pl. ha idõsebb leszel, és a Balatonon nyaralás közben az egyik picurod ne adj' Isten lepottyan a vízibiciklirõl. Akkor muszáj lesz utána ugrani. Na nem ijesztgetni akarlak, csak hosszútávon lehet, hogy kifizetõdõbb volna erõt venni magadon, és szembenézni ezzel a félelmeddel.
Hát csak ha valami bõrbetegséget összeszedsz, de az nem valami kellemes és csak átmeneti megoldás... A tesi alól legalább van kibúvó, de az úszás annyira egészséges és jótékony hatású, hogy az alól csak a bõrbetegség van.
Elõzõ vagyok. Még egy pszichológiai paranoiára is lehet hivatkozni, de akkor menj el egy pszichológushoz vagy pszichiáterhez.
Van olyan suli, ahova nem viszel igazolást akkor az automatikusan hiányzásnak minõsül. Biztos nem te leszel az egyetlen, csak beszéld meg az ofõvel. A másik, ha nõgyógyásztól kérsz valami betegséges igazolósa papírt, de ehez az kell, hogy bátran a doki elé állj. Én a háziorvossal irattam ortopédiai beutalót majd a végén könnyített tesit kaptam...
Én bárkit szivesen tanitok profun uszok és jol tudok magyarázni szolhattok és olyan biztato beszédet lenyomok hogy elájulsz :]
mi az, hogy kötelezõ? én 9. elején bejelentettem a tesitanárnak, hogy nem fogok tesizni, és pont.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi!!!!!
A kérdező hozzászólása: Nem érzem cikinek azt h nem tudok úszni, a fürdõruhával sincs semmi bajom. Egyszerûen irtózom a víztõl. A strandon is max az ülõfürdõbe megyek bele, és ennyi. Gõzöm nincs h miért irtózom a víztõl. Mondjuk ha jobban belegondolok....régebben a nyaraimat a nagyiméknál szoktam tölteni, az unokatesóimmal akik folyton lefröcsköltek a vízzel. És a mama mindig kényszeríteni akart arra, h tanuljak meg úszni.....

Közoktatás Libanonban van-e? Hány éves kortól korig kötelező a tanulás? Kötelező-e a hittan, és melyik? Kötelező-e az idegen nyelvtanulás? A Lányok is járhatnak-e iskolába, és ha igen milyen feltételekkel? Van-e napközbeni iskolai étkezés, ellátás?

Libanonban is van-e alap-közép - és felsőoktatás? Ingyenes-e a tanulás? Vannak-e vendég professzorok az Egyetemen? Koedukált-e az oktatási rendszer? Hány Egyetem, és középiskola van,és van-e szakoktatás? Vallástól, népcsoporttól függetlenül elérhető-e az iskola mindenki számára? Hány % az analfabetizmus?

Van itt olyan szülő, aki nem adatta be a kötelező oltást a gyermekének? Milyen szankciók érték? Milyen megoldás létezik a probléma megoldására? (Mert hogy ugye ANTSZ felügyeli ) Privát üzenetet is szívesen fogadok ez ügyben.

Legjobb válasz: Tudomásom szerint megtagadhatod a kötelezõ oltások beadását, de oltás nélkül az óvoda vagy iskola megtagadhatja a gyerek felvételét. 18 éves koráig magántanuló lesz? Ha megéri egyáltalán. Esetleg tolókocsiban a fertõzõ gyermekbénulástól. Az elsõ védõoltás, amit széles körben alkalmazni kezdtek a fekete-himlõ elleni oltás volt. Kezdetben sokan ellenezték, majd az ellenzõk többsége meghalt, rendszerint fekete-himlõben.

Tudomásom szerint megtagadhatod a kötelezõ oltások beadását, de oltás nélkül az óvoda vagy iskola megtagadhatja a gyerek felvételét. 18 éves koráig magántanuló lesz? Ha megéri egyáltalán. Esetleg tolókocsiban a fertõzõ gyermekbénulástól. Az elsõ védõoltás, amit széles körben alkalmazni kezdtek a fekete-himlõ elleni oltás volt. Kezdetben sokan ellenezték, majd az ellenzõk többsége meghalt, rendszerint fekete-himlõben.
"Kiskorú veszélyeztetése" bûncselekmény miatt még börtönbe is zárhatnak, pár éve volt egy ilyen per. Magyarország az egész Nyugat-Európai térségben kiemelkedik a védõoltások tekintetében, orvosok nagyon elismerõen beszélnek az erre vonatkozó szabályozásról. Ezek az oltások elsõsorban nem az adott gyerek érdekében jelentõsek, hanem az egész társadalom szempontjából, mivel a beteg gyermek tovább fertõzhet több gyermeket, esetleg felnõttet is.
Ha láttad volna a saját 2-3 éves öcsédet élet és halál között lebegni agyhártya gyulladás miatt, akkor még ezeket a védõoltásokat is beaadatnád, nem csak a kötelezõket...
Annyira bírom ezt az oltás-ellenes divatot mostanság...tudjátok miért van? Azért mert nincsenek járványok és a nagy nyugalomban és békességben, a sok idióta unatkozó szülõ nem tudja már mit találjon ki...Azon kellene elgondolkozni inkább, hogy vajon miért is nincsenek járványok. Jaaaa, hogy azért mert 99%-os Magyarországon az átoltottság...? Jaaa, hogy ez a világszínvonalú oltási rendszerûnknek köszönhetõ? Igen, drágám. Inkább örülj neki, hogy ma már nincsenek gyilkos járványok és ahelyett, hogy minden f**szságot kitaláltok, oltasd be a gyerekedet! Miért akarnak az emberek visszafejlõdni???
Ez nagy felelõtlenség lenne! Óvoda iskola is elutasíthatja a gyermek felvételét. A lányom most megy középiskolába és kérik az oltási könyvet, hogy a kötelezõ oltásokat megkapta-e!
Úgy tudom, hogy pénzbüntetést is kiszabhatnak, bár ez a többséget nem érdekli. Oltasd be a gyereket, nem véletlenül vannak kitalálva a védõoltások. És nem azért, hogy eltegyék a gyerekeket "láb alól".
Nagy felelõtlenség lenne. Ha azt akarod, hogy beteg legyen a gyereked, akkor ne adasd be neki! Én még láttam szamárköhögéses és paralízises gyerekeket, aki tolószékben élte le az életét. Akkor még nem volt kötelezõ oltás. Ha te is láttad volna õket, akkor eszedbe sem jutna ilyesmi.
Mármint nálunk nincsenek járványok. Ahol nincsenek kötelezõ védõoltások, ott vannak.:)
Kérdezõ! Magyarázd el miért nem akarod beoltatni a gyereket. Érveket szeretnék.
"Milyen megoldás létezik a probléma megoldására?" -ezt hogy érted, mi lenne maga a probléma? Az, hogy nem adatod be, vagy az, hogy elkerüld a büntetést?
Nem is ertem; ha vmi KOTELEZO azt hogy lehet kikerulni? En a gyamhatosag helyeben az oltas idejere elvennem a kedves szuloktol a gyamsagot.
Ezek utan nyilvan a kutyadat sem oltod...miattatok terjed a parvo virus?
Kár, hülyeség ellen még nincs oltás... Az apukám még elkapta a szamárköhögést kisgyerekként. A kis unokahúga 3 éves sem volt, mikor torokgyík (diphteria) elvitte. A gyermekbénulást már említették, nekem egy ovis csoporttársam anyukája amiatt volt rokkant. Ès ez csak a szûkebb környezetemben fordult elõ, amíg nem voltak ezek kötelezõek. Nem értem miért kell ez ellen "lázadni". Tovább megyek, annak is örültem, hogy a kórházban már a bcg-t beadják, ugyanis már hazafelé a kh parkolójában is tanyáztak a hajléktalanok...
Sajnálom gyereked hogy ilyen anyja van, Szankció ? gyereket elveszik téged börtönbe zárnak
Kedves "Oltáspárti szülõk" 21 évesen így látom a dolgokat...van egy 15 hós lányom és 8 hetes kismama vagyok. Lehet támadni, hurrogni, felelõtlennek nevezni, míg én benneteket csõlátású marhának nevezlek... Miért kell minden szart elhinni? Ha most leírnám amit gondolok, olyan hosszú lenne, senki nem venné a fáradságot, hogy elolvassa.. Gondolkodjatok el, a többi országban miért nincs kötelezõ oltás? AMi itt nálunk nem kötelezõ, ingyenes, miért is ingyenes ha annyira hatásos lenne mint ahogy mondják? miért van az hogy akármilyen oltásról kértek bõvebb tájékoztatást nem kaptak? mivel magyarázzátok a sok halálesetet, ill. bénulást kisgyerekeknél, közvetlen oltás után? több orvos beismerte hogy méreg az oltás... Tudjátok ti egyáltalán mik vannak a "védõ"oltásokba ???ha nem akkor mutatok egy párat... : elõször is egy érdekes link: http://www.infogyor.hu/infoblog_olvas/szoveg/permalink:oltsu.. "Az MMR oltás élõ vírusokat tartalmaz, amelyeket elvetélt magzatok szöveteibõl nyert sejteken tenyésztenek ki. A Merck and Co. Inc. gyártja. Alumínium van benne, ami idegméreg és az agy rendellenes mûködését okozhatja." "Hivatalosan is bizonyított: az oltások károsak az egészségre! Elõször sikerült egy szövetségi hivatal adatai alapján végzett tudományos tanulmány keretében bebizonyítani, hogy az oltások maradandó egészségkárosodásokat okoznak." http://naturahirek.hu/hivatalosan-is-bizonyitott-az-oltasok-.. Elég ha annyit írtok be a keresõbe hogy mérgezõ oltások..rengeteg böngésznivalót kiad. Ha valakinek nem tetszett valami a véleményembõl, vagy egyetért, lehet itt is, de nyugodtan írhat privátban is.

A terhesség első felében milyen kötelező vizsgálatok vannak? És azok milyen költséggel járnak?

köszönöm a válaszokat:)

Legjobb válasz: Nem járnak költséggel,ha nem magánrendelésre mégy. 12.héten vérvétel, UH. Elõtte belgyógyászat,fogászat. 16.héten AFP vérvétel. 18.héten UH. 24 héten vérvétel,cukor terhelés.

Nem járnak költséggel, ha nem magánrendelésre mégy. 12.héten vérvétel, UH. Elõtte belgyógyászat, fogászat. 16.héten AFP vérvétel. 18.héten UH. 24 héten vérvétel, cukor terhelés.
Itt részletesen megtalálsz mindent: http://www.webbeteg.hu/cikkek/terhesseg/174/a-terhesseg-sora.. Ha nem magándokid van, akkor nincsen költsége a vizsgálatoknak. Amennyiben magánorvosod van, akkor a nála szokásos tarifát kell fizetned.

Mire számítsak? 3 hónapos babám egyszerre fogja megkapni a kötelező oltást a rota vírus ellenivel. Van ilyen anyuka itt, aki így adatta be a babának? Milyen volt utána?

Legjobb válasz: Szia! Nálunk is így volt.Elõször a rotát adták be, majd az ölembe csücsûlt és megkapta a combjába a kötelezõt. Ma viszem a 2.rotára.Nem volt semmi gond utána, be sem lázasodott. Üdv:Ancsy

Szia! Nálunk is így volt.Elõször a rotát adták be, majd az ölembe csücsûlt és megkapta a combjába a kötelezõt. Ma viszem a 2.rotára.Nem volt semmi gond utána, be sem lázasodott. Üdv:Ancsy
A kérdező hozzászólása: Köszi! Nekünk a 2 hónapos oltás után volt egy éjszakánk.... :-(( remélem most megússzuk.
Sziasztok! Bocs, hogy kihasználom a kérdésedet de azt szeretném megtudni, hogy a rotát tényleg nem szúrni kell hanem szájon át adják be? És hányszor kell beadni ill. mennyibe kerül? Jól tudom, hogy 6 hós korig meg kell kapnia?
Ancsy vagyok.Igen 6 hós koráig meg kell kapnia.Szájon át adják, 2 alkalom, darabja 18ezer.
Köszönöm és mégegyszer bocs!
Akkor benyomják napközibe plusz óraszámért.
Vagy arányosan annyival kevesebb lesz a fizetésed.

Milyen érzés terhesnek lenni? Nagyon nehéz, nagyon szenvedés az a 9 hónap? Milyen kötelezõ vizsgálatok vannak és hogyan zajlik? Nagyon fáj a szülés?

Mennyire változott meg az életetek a terhesség alatt? Én leginkább úgy szeretném, hogy ne kelljen dokihoz járkálnom max néha egy ultrahang vagy vérvétel, de nem akarok kellemetlen vizsgálatokat. Lehet dolgozni a terhesség alatt? Ti meddig dolgoztatok? És szülés után mikor lehet visszamenni munkába? Nagyon "tönkremennek" a nõk szülés alatt, mármint mennyire terheli meg a szervezetet? Kötelezõ a gátmetszés? Miért van az, hogy szinte mindenkit császároznak mostanság?? Áááá nagyon félek, annyira szürreálisnak tûnik az egész. Azt mondják a terhesség nem betegség, tök természetes dolog akkor miért fújják fel annyira az emberek ezt a terhesség dolgot. Annyira jó lenne, ha zavartalanul menne tovább az életem, 9 hónap múlva bemennék szüli, senki nem zaklatna... :(

Legjobb válasz: Szerintem ne akard átélni. Az élet gyerek nélkül is szép lehet.

Szerintem ne akard átélni. Az élet gyerek nélkül is szép lehet.
Nincs két ugyan olyan terhesség, és még egy nö is külömbözöen él meg többedik terhességét. Èn az elsö lányom elött, nagyon lazán álltam hozzá, elvem Volt, hogy végig dolgozom, én Leszek a legfittebb, leg nem siránkozobb kismamam, nekem bajom nem lehet, ez egy természetes folyamat, és én erös vagyok. Na terhes lette, és 6 hetesen elöntöttek a hormonok. 3 napig rettegtem, hogy elvetélek, pedig akkor semmi bajom nem Volt. Egyszerüen aludni nem tudtam, csak az óriási rettegés. Aztán jött az erös rosszullétek, és vérzés. Bajom nem Volt, de az elsö 14 hétben többször véreztem, mindig rohanás az ügyeletre stb... Aztán jött a második trimeszter és elkezdtem görcsölni. Marékszám szedtem magnéziumot a görcsök elle, de sokszor az Sem segített, dolgozni már szinte nem is tdutam. Aztán jött 30-ik héten hogy nyílik a méhszáj lehet koraszülés. Közben 36-ik héten egy kiütést kaptam a terhes hormonok miatt, és kegyetlen viszketésbe kezdtem, oly annyira, hogy véresre vakartam a testem nagyrészét. majd elmultak a szülés elött a fájások, így 42-ik héten szültem meg csak. A szülés az gyors és elég fájdalom Mentes Volt. Aztán jött a szoptatás aminek megint úgy álltam, hozzá, hogy tuti tudok szoptatni, de nem egy kicsit Sem ment, és lelkileg nagyon megviselt. Második babámnál vártam, hogy lesz majd megint sok bajom, de semmi de semmi bajom nem Volt. Könnyü terhesség Volt. Szülés még gyorsabb Volt, de a szoptatás itt Sem ment igazán, ami megint csak megviselt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a részletes válaszaitokat! Elsõ válaszoló pedig úgy néz ki, hogy babát várok, azért is tettem ki a kérdést mert nem tudom pontosan hogy zajlik le egy terhesség. Ismerõseimet nem szeretném kérdezgetni, mert amíg nem 100% a dolog és nem telik el 1-2 hónap addig nem szeretném senkinek se mondani. Csak jó lenne elolvasni egy-két tapasztalatot, mert nagyon félek.
Minden terhesség más és más. Nincs két egyforma. Van aki joban viseli van aki kevésbé. Ez egyén függõ. A lényeg hogy a terheeség végén anya leszel és ez csodás dolog. A szülés pedig igen valóban fájdalmas. Bár ezt is ki hogy viseli. A kötelezõ vizsgálatokra azonban el kell menni, már a baba érdekében is.
elõszõr azt gondoltam ezt a kérdést egy kamasz tette fel..! fõleg amikor azt írd, hogy nem akarsz dokihoz járkálni..-hát ez anélkül nem fog menni, ráadásul ez a baba érdeke is.és háát a terhesség néha kellemetlen vizsgálatokkal jár. sokan dolgoznak terhesség alatt. csak akkor nem szabad ha valami gond adódik! az hogy mikor mész vissza dolgozni, az csak rajta múlik. a szülés fájdalmas, de sokan túl élték már, és nem mindenkinek ugyan úgy fáj. és nem, nem mennek tönkre a szülés alatt a nõk. kell pár nap/hét regenerálódás-de aztán minden redben.
ha jól értem, véletlenül estél teherbe, és nem tervezted
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok már kamasz, 27 éves vagyok:) Lehet sajnos nem a legszebben fogalmaztam mikor kiírtam a kérdést, de hirtelen ezek a kérdések fogalmazódtak meg bennem. Terveztük a babát, csak 1-2 év múlva szerettük volna. Az anyaságtól nem félek, úgy gondolom azért jó anya lennék. Páromnak van egy gyermeke és vele is szerencsére elég jól kijövök, csak magától a terhességtõl félek. Most azt érzem, hogy ez egy teljesen természetes dolog de mi van ha mégse lesz olyan könnyû, vagy valami bajom lesz, vagy a babának lesz baja, vagy betegen születik...
Én nem tervezetten estem teherbe, mi is szerettünk volna babát, csak pár év múlva. Én amint kiderült a terhesség elkezdtem rettegni a terhességtõl, szüléstõl, szoptatástól, hogy milyen szörnyû lesz. Ehhez képest életem nagyon szép szakaszának tartom a terhességemet. Én jól éreztem magam végig, csak az töltött el mindig félelemmel, hogy mindig vártam, hogy rosszabb lesz majd, mert azt mondták. Akármikor megkérdezték hogy vagyok és azt mondtam, hogy jól, mindig az volt rá a válasz, hogy majd leszel rosszul is. Nem volt könnyû terhességem, mert terhességi cukrom lett, így diétáznom kellett, és nehezen mondtam le az édes ízrõl, illetve a vérnyomásom is rakoncátlankodott, mégis végig boldog voltam. Nekem egyetlen vizsgálat volt kellemetlen és fájdalmas az egész terhességem alatt, amikor elfolyt a magzatvizem és az ügyeletes orvos vizsgált, nah akkor le tudtam volna ugrani a vizsgálószékbõl, de amikor a saját orvosom vizsgált, az egyáltalán még csak kellemetlen sem volt soha. A szülésem napján még vígan sétáltam kb. 8 km-t és lépcsõztem, mert egy mini kirándulást tettünk. Én 38. hét közepéig dolgoztam, akkor is csak azért hagytam abba, mert a férjem, és a nagyszülõk nem hagytak békén. A szüléstõl mindenkinél jobban rettegtem, ahogy az összes vizsgálattól is a terhesség alatt (ez nálam fóbia), mégis nagyon könnyû szülésem volt. Rosszabbra számítottam, így sikerült úgy kitágulnom 4 ujjnyira, hogy én azt hittem még csak kósza görcseim vannak és nem rendes fájások. Ha a szülésznõ nem erõsködik, hogy vajúdik én megszültem volna egy sima kórteremben, ahova befektettek a magzatvízelfolyás miatt, mert én csak azt hajtogattam, hogy ezek tuti nem vajúdófájások, mert nem ilyennek szokták bemutatni õket. (Úgyhogy engem nem igazán zaklattak a szülés alatt, idejük sem lett volna rá.) A gátmetszéstõl és varrástól is féltem, mert volt már gyerekkoromban egy rekonstruáló mûtétem ott lent, de én egyiket sem éreztem, meg volt beszélve az orvosommal, hogy még akkor sem varr érzéstelenítés nélkül, ha egy aprócska öltés kell. A szülés után két órával én már sétálgattam és simán ültem egy egyszerû faszéken, úgyhogy a gátmetszés helye sem fájt annyira mint számítottam rá, és fáradt sem voltam annyira. Mondjuk én egész terhességem alatt rengeteget mozogtam, soha olyan jó kondiban nem leszek mint most vagyok a szülés után egy hónappal. Amikor letelik a tgyásom (a kisbabám 5 és fél hónapos lesz) én visszamegyek dolgozni, és a férjem lesz vele itthon. Ez sokaknak nem tetszik, de mi így döntöttünk, nekünk ez így lesz jó. Én annyit tanácsolok, hogy készülj a legrosszabbra, de reméld a legjobbat, és ne hallgass másokra, tedd azt, ami neked jól esik. A te tested, te ismered a legjobban, így tudni fogod pl., hogy mikor elég a munkából. Az én életem a terhesség alatt nem sokat változott, nem hagytam, hogy változzon, végig vezettem (pedig egy balesetem is volt, ahol nem én voltam a hibás, mégis újra volán mögé ültem), utaztam munka miatt messzire, segítettem a lakásfelújításunkban, mozogtam rengeteget, elmentem koncertekre, sõt a diplomaosztó bulimra is elmentem, egyszerûen tudtam mindig, hogy hol a határ.

Milyen kötelezõ/ajánlott oltásai vannak a juhoknak? Mennyibe kerülnek, és kell-e õket ismételni? Akik tenyésztenek juhot, melyeket "éri meg" beadatni? Ti mit szoktatok és mikor? Van valami eltérés a rackáknál?

Pl. ha ritka és/vagy gyógyítható betegség ellen van, azt gondolom annyira nem éri meg, nem?

Legjobb válasz: Évente egyszer, tavasszal nyírás körül kell leoltani õket rühösség ellen (vagy füröszteni, régen úgy csinálták, csak az macerásabb), meg olyankor nem árt egy féreghajtás sem. Nem drága dolog. Mást én nem adok nekik. Rackáim vannak meg kameruni törpejuhok, pár darab csak, erdõtisztítási céllal.

Évente egyszer, tavasszal nyírás körül kell leoltani õket rühösség ellen (vagy füröszteni, régen úgy csinálták, csak az macerásabb), meg olyankor nem árt egy féreghajtás sem. Nem drága dolog. Mást én nem adok nekik. Rackáim vannak meg kameruni törpejuhok, pár darab csak, erdõtisztítási céllal.
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!