Találatok a következő kifejezésre: Milyen kötelező vannak (73 db)

Milyen kötelezők vannak 12. osztályban?

Valaki tudna segíteni?

Legjobb válasz: Thomas Mann: Mario és a varázsló Franz Kafka: Az átváltozás Mihail Bulgakov: A Mester és Margarita Hemingway: Az öreg halász és a tenger Albert Camus: Közöny Brecht: Kurázsi mama és gyermekei Dürrenmatt: Az öreg hölgy látogatása (nekünk ez nem volt) Örkény: Tóték (ezeken kívül több költõ és azok versei szerepelnek a tananyagban)

Thomas Mann: Mario és a varázsló Franz Kafka: Az átváltozás Mihail Bulgakov: A Mester és Margarita Hemingway: Az öreg halász és a tenger Albert Camus: Közöny Brecht: Kurázsi mama és gyermekei Dürrenmatt: Az öreg hölgy látogatása (nekünk ez nem volt) Örkény: Tóték (ezeken kívül több költõ és azok versei szerepelnek a tananyagban)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ!

5 hónapos korban milyen kötelező oltás van?

Legjobb válasz: Kötelezõ védõoltások: http://www.csaladinet.hu/tudastar/kotelezo_vedooltasok/oltas.. Nem kötelezõ védõoltások: http://www.bethesda.hu/magazin/49-ha-beteg-a-gyerek/74-nem-k.. Kérdésedre egyszerûsített válaszom: Szerintem nincs kötelezõ védõoltás 5. hónapos korban! Hacsak nem csúsztatok meg valami miatt az oltási renddel!

Kötelezõ védõoltások: http://www.csaladinet.hu/tudastar/kotelezo_vedooltasok/oltas.. Nem kötelezõ védõoltások: http://www.bethesda.hu/magazin/49-ha-beteg-a-gyerek/74-nem-k.. Kérdésedre egyszerûsített válaszom: Szerintem nincs kötelezõ védõoltás 5. hónapos korban! Hacsak nem csúsztatok meg valami miatt az oltási renddel!
2-3-4 hónaposan van kötelezõ. Utána legközelebb 1, 5 éves korban. Addig lehet még beadatni nem kötelezõket pl. Rotavirus, Agyhártyagyulladás stb.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! Csak azért kérdeztem, mert az agyhártyagyulladás ellen kérjük az oltást és, hogy fog- e még mellé kapni másikat.Így hálistennek nem, csak egy oltást kap majd :)
Én sem tudok semmilyen kötelezõ oltásról 5 hónapos korban.

Közoktatás Libanonban van-e? Hány éves kortól korig kötelező a tanulás? Kötelező-e a hittan, és melyik? Kötelező-e az idegen nyelvtanulás? A Lányok is járhatnak-e iskolába, és ha igen milyen feltételekkel? Van-e napközbeni iskolai étkezés, ellátás?

Libanonban is van-e alap-közép - és felsőoktatás? Ingyenes-e a tanulás? Vannak-e vendég professzorok az Egyetemen? Koedukált-e az oktatási rendszer? Hány Egyetem, és középiskola van,és van-e szakoktatás? Vallástól, népcsoporttól függetlenül elérhető-e az iskola mindenki számára? Hány % az analfabetizmus?

Milyen kötelező védőoltások vannak gyermekkorban?

Legjobb válasz: 18 honapos kor utan en ugy tudom, hogy 6 eves korban van a kovetkezo. De itt egy link: http://www.csaladinet.hu/tudastar/kotelezo_vedooltasok/oltas..

18 honapos kor utan en ugy tudom, hogy 6 eves korban van a kovetkezo. De itt egy link: http://www.csaladinet.hu/tudastar/kotelezo_vedooltasok/oltas..

Használt autó vásárlás után milyen kötelező papírmunkák vannak (átírás stb) és mennyi ennek nagyjából az összege?

Legjobb válasz: Adás-vételi szerzõdés, Kötelezõ gépjármû f. biztosítás, Eredet vizsga, átíratás. Árakat nem tudok de kb. 1.4-es esetében vagy 50-60 ezer összesen.

Adás-vételi szerzõdés, Kötelezõ gépjármû f. biztosítás, Eredet vizsga, átíratás. Árakat nem tudok de kb. 1.4-es esetében vagy 50-60 ezer összesen.
Én tavaly vettem egy használt autót. Az összes papír 120 ezer volt, de ebben benne van az elsõ biztosítás is. Az átírás k.watt függõ. Az én gépem 1998 cm3-es.
A tarifák az átírásnál ccm függõk, 2 liter alatt meg felett asszem 18 és 23 ft/ccm ehhez még jön 2x6000 illeték, eredetvizsga jó esetben az eladó sara ezt nyomd le az árból, és olyan 18-20e ft-tal számolj, aztán meg a kötelezõ, ezt szabály szerûen a vásárlás után kéne, ez is ccm függõ így megy: 0-1000, 1000-1500, 1500-2000, 2000-3000, 3000-... Nézd meg a neten h melyik a legolcsóbb nekem pl Grupama féle van, évi 30e körül van. Kb ennyi lesz az uzsora.

Milyen kötelező oltások vannak kölyökkutyáknak? És 1 éves kor után milyen oltások vannak évente?

Legjobb válasz: Attól függ, mert ha a kutyát a lakásban akarod tartani emberek esetleg gyerekek közelébe 24 órában akkor inkább oltasd be mert azapró csikarások meg ilyenek is bajt okozhatnak, de azoknak a kutyáknak amelyeket azudvaron szabadon vagy esetleg kennelbe tartanak, (láncról hallani se akarok az állatkínzás) azoknak nem muszály de ha van rá pénz akkor elõnyös de a veszetség elleni oltást azt bizonyára tudod hogy mindenféle képpen minden kutyának meg kell kapnia.

Attól függ, mert ha a kutyát a lakásban akarod tartani emberek esetleg gyerekek közelébe 24 órában akkor inkább oltasd be mert azapró csikarások meg ilyenek is bajt okozhatnak, de azoknak a kutyáknak amelyeket azudvaron szabadon vagy esetleg kennelbe tartanak, (láncról hallani se akarok az állatkínzás) azoknak nem muszály de ha van rá pénz akkor elõnyös de a veszetség elleni oltást azt bizonyára tudod hogy mindenféle képpen minden kutyának meg kell kapnia.
Van a kombinált oltás amit 3 éves korig adnak (ha jól emlékszem) egy évben egyszer. A veszettség ellenit is évente egyszer kell beadatni és mi még Lyme-kór ellen is beoltatjuk szintén évente egyszer! A Lyme-kór ellenit február-március környékén kell beadatni, hogy a kullancsok elõtt védett legyen a kutyuli. Ja, és féreghajtó tabletta három havonként!
Kiegészítés Magyarországon ma - sajnos - csak a veszettség elleni oltás kötelezõ.
érdemes beoltatni 3-4 szer kölyökutyákat de nem kötelezõ!!!!6 hetes kortol 2 hetente

Milyen érzés terhesnek lenni? Nagyon nehéz, nagyon szenvedés az a 9 hónap? Milyen kötelezõ vizsgálatok vannak és hogyan zajlik? Nagyon fáj a szülés?

Mennyire változott meg az életetek a terhesség alatt? Én leginkább úgy szeretném, hogy ne kelljen dokihoz járkálnom max néha egy ultrahang vagy vérvétel, de nem akarok kellemetlen vizsgálatokat. Lehet dolgozni a terhesség alatt? Ti meddig dolgoztatok? És szülés után mikor lehet visszamenni munkába? Nagyon "tönkremennek" a nõk szülés alatt, mármint mennyire terheli meg a szervezetet? Kötelezõ a gátmetszés? Miért van az, hogy szinte mindenkit császároznak mostanság?? Áááá nagyon félek, annyira szürreálisnak tûnik az egész. Azt mondják a terhesség nem betegség, tök természetes dolog akkor miért fújják fel annyira az emberek ezt a terhesség dolgot. Annyira jó lenne, ha zavartalanul menne tovább az életem, 9 hónap múlva bemennék szüli, senki nem zaklatna... :(

Legjobb válasz: Szerintem ne akard átélni. Az élet gyerek nélkül is szép lehet.

Szerintem ne akard átélni. Az élet gyerek nélkül is szép lehet.
Nincs két ugyan olyan terhesség, és még egy nö is külömbözöen él meg többedik terhességét. Èn az elsö lányom elött, nagyon lazán álltam hozzá, elvem Volt, hogy végig dolgozom, én Leszek a legfittebb, leg nem siránkozobb kismamam, nekem bajom nem lehet, ez egy természetes folyamat, és én erös vagyok. Na terhes lette, és 6 hetesen elöntöttek a hormonok. 3 napig rettegtem, hogy elvetélek, pedig akkor semmi bajom nem Volt. Egyszerüen aludni nem tudtam, csak az óriási rettegés. Aztán jött az erös rosszullétek, és vérzés. Bajom nem Volt, de az elsö 14 hétben többször véreztem, mindig rohanás az ügyeletre stb... Aztán jött a második trimeszter és elkezdtem görcsölni. Marékszám szedtem magnéziumot a görcsök elle, de sokszor az Sem segített, dolgozni már szinte nem is tdutam. Aztán jött 30-ik héten hogy nyílik a méhszáj lehet koraszülés. Közben 36-ik héten egy kiütést kaptam a terhes hormonok miatt, és kegyetlen viszketésbe kezdtem, oly annyira, hogy véresre vakartam a testem nagyrészét. majd elmultak a szülés elött a fájások, így 42-ik héten szültem meg csak. A szülés az gyors és elég fájdalom Mentes Volt. Aztán jött a szoptatás aminek megint úgy álltam, hozzá, hogy tuti tudok szoptatni, de nem egy kicsit Sem ment, és lelkileg nagyon megviselt. Második babámnál vártam, hogy lesz majd megint sok bajom, de semmi de semmi bajom nem Volt. Könnyü terhesség Volt. Szülés még gyorsabb Volt, de a szoptatás itt Sem ment igazán, ami megint csak megviselt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a részletes válaszaitokat! Elsõ válaszoló pedig úgy néz ki, hogy babát várok, azért is tettem ki a kérdést mert nem tudom pontosan hogy zajlik le egy terhesség. Ismerõseimet nem szeretném kérdezgetni, mert amíg nem 100% a dolog és nem telik el 1-2 hónap addig nem szeretném senkinek se mondani. Csak jó lenne elolvasni egy-két tapasztalatot, mert nagyon félek.
Minden terhesség más és más. Nincs két egyforma. Van aki joban viseli van aki kevésbé. Ez egyén függõ. A lényeg hogy a terheeség végén anya leszel és ez csodás dolog. A szülés pedig igen valóban fájdalmas. Bár ezt is ki hogy viseli. A kötelezõ vizsgálatokra azonban el kell menni, már a baba érdekében is.
elõszõr azt gondoltam ezt a kérdést egy kamasz tette fel..! fõleg amikor azt írd, hogy nem akarsz dokihoz járkálni..-hát ez anélkül nem fog menni, ráadásul ez a baba érdeke is.és háát a terhesség néha kellemetlen vizsgálatokkal jár. sokan dolgoznak terhesség alatt. csak akkor nem szabad ha valami gond adódik! az hogy mikor mész vissza dolgozni, az csak rajta múlik. a szülés fájdalmas, de sokan túl élték már, és nem mindenkinek ugyan úgy fáj. és nem, nem mennek tönkre a szülés alatt a nõk. kell pár nap/hét regenerálódás-de aztán minden redben.
ha jól értem, véletlenül estél teherbe, és nem tervezted
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok már kamasz, 27 éves vagyok:) Lehet sajnos nem a legszebben fogalmaztam mikor kiírtam a kérdést, de hirtelen ezek a kérdések fogalmazódtak meg bennem. Terveztük a babát, csak 1-2 év múlva szerettük volna. Az anyaságtól nem félek, úgy gondolom azért jó anya lennék. Páromnak van egy gyermeke és vele is szerencsére elég jól kijövök, csak magától a terhességtõl félek. Most azt érzem, hogy ez egy teljesen természetes dolog de mi van ha mégse lesz olyan könnyû, vagy valami bajom lesz, vagy a babának lesz baja, vagy betegen születik...
Én nem tervezetten estem teherbe, mi is szerettünk volna babát, csak pár év múlva. Én amint kiderült a terhesség elkezdtem rettegni a terhességtõl, szüléstõl, szoptatástól, hogy milyen szörnyû lesz. Ehhez képest életem nagyon szép szakaszának tartom a terhességemet. Én jól éreztem magam végig, csak az töltött el mindig félelemmel, hogy mindig vártam, hogy rosszabb lesz majd, mert azt mondták. Akármikor megkérdezték hogy vagyok és azt mondtam, hogy jól, mindig az volt rá a válasz, hogy majd leszel rosszul is. Nem volt könnyû terhességem, mert terhességi cukrom lett, így diétáznom kellett, és nehezen mondtam le az édes ízrõl, illetve a vérnyomásom is rakoncátlankodott, mégis végig boldog voltam. Nekem egyetlen vizsgálat volt kellemetlen és fájdalmas az egész terhességem alatt, amikor elfolyt a magzatvizem és az ügyeletes orvos vizsgált, nah akkor le tudtam volna ugrani a vizsgálószékbõl, de amikor a saját orvosom vizsgált, az egyáltalán még csak kellemetlen sem volt soha. A szülésem napján még vígan sétáltam kb. 8 km-t és lépcsõztem, mert egy mini kirándulást tettünk. Én 38. hét közepéig dolgoztam, akkor is csak azért hagytam abba, mert a férjem, és a nagyszülõk nem hagytak békén. A szüléstõl mindenkinél jobban rettegtem, ahogy az összes vizsgálattól is a terhesség alatt (ez nálam fóbia), mégis nagyon könnyû szülésem volt. Rosszabbra számítottam, így sikerült úgy kitágulnom 4 ujjnyira, hogy én azt hittem még csak kósza görcseim vannak és nem rendes fájások. Ha a szülésznõ nem erõsködik, hogy vajúdik én megszültem volna egy sima kórteremben, ahova befektettek a magzatvízelfolyás miatt, mert én csak azt hajtogattam, hogy ezek tuti nem vajúdófájások, mert nem ilyennek szokták bemutatni õket. (Úgyhogy engem nem igazán zaklattak a szülés alatt, idejük sem lett volna rá.) A gátmetszéstõl és varrástól is féltem, mert volt már gyerekkoromban egy rekonstruáló mûtétem ott lent, de én egyiket sem éreztem, meg volt beszélve az orvosommal, hogy még akkor sem varr érzéstelenítés nélkül, ha egy aprócska öltés kell. A szülés után két órával én már sétálgattam és simán ültem egy egyszerû faszéken, úgyhogy a gátmetszés helye sem fájt annyira mint számítottam rá, és fáradt sem voltam annyira. Mondjuk én egész terhességem alatt rengeteget mozogtam, soha olyan jó kondiban nem leszek mint most vagyok a szülés után egy hónappal. Amikor letelik a tgyásom (a kisbabám 5 és fél hónapos lesz) én visszamegyek dolgozni, és a férjem lesz vele itthon. Ez sokaknak nem tetszik, de mi így döntöttünk, nekünk ez így lesz jó. Én annyit tanácsolok, hogy készülj a legrosszabbra, de reméld a legjobbat, és ne hallgass másokra, tedd azt, ami neked jól esik. A te tested, te ismered a legjobban, így tudni fogod pl., hogy mikor elég a munkából. Az én életem a terhesség alatt nem sokat változott, nem hagytam, hogy változzon, végig vezettem (pedig egy balesetem is volt, ahol nem én voltam a hibás, mégis újra volán mögé ültem), utaztam munka miatt messzire, segítettem a lakásfelújításunkban, mozogtam rengeteget, elmentem koncertekre, sõt a diplomaosztó bulimra is elmentem, egyszerûen tudtam mindig, hogy hol a határ.

A terhesség első felében milyen kötelező vizsgálatok vannak? És azok milyen költséggel járnak?

köszönöm a válaszokat:)

Legjobb válasz: Nem járnak költséggel,ha nem magánrendelésre mégy. 12.héten vérvétel, UH. Elõtte belgyógyászat,fogászat. 16.héten AFP vérvétel. 18.héten UH. 24 héten vérvétel,cukor terhelés.

Nem járnak költséggel, ha nem magánrendelésre mégy. 12.héten vérvétel, UH. Elõtte belgyógyászat, fogászat. 16.héten AFP vérvétel. 18.héten UH. 24 héten vérvétel, cukor terhelés.
Itt részletesen megtalálsz mindent: http://www.webbeteg.hu/cikkek/terhesseg/174/a-terhesseg-sora.. Ha nem magándokid van, akkor nincsen költsége a vizsgálatoknak. Amennyiben magánorvosod van, akkor a nála szokásos tarifát kell fizetned.

Pécsen az édesanyák uti klinikán milyen szobák vannak (hány ágyas, van bent wc, fürdö), van 1 személyes szoba, mennyiért? Hogy döl el ki melyik szobába kerül, érkezési sorend vagy mi alapján? Szekrények vannak mindenkinek és széf (az nem kötelezö? )?

Olvastam hogy pesten + egy két helyen van egyágyas(családi szoba),pécsen is van jo lenne ilyenben lenni ha nem tul drága?!Vagy legalább egy kétágyasba ahol nincs tömegnyomor és átjároház,a hozzátartozok bemehetnek a korterembe (ha lehet olyan irjon aki ott szült)?Köszi a válaszokat elöre is!

Legjobb válasz: Az édesanyákúti klinika elég gáz, de van egy humánus szülõszoba, ha bejutsz jol jársz, ha nem akkor függönyök! Az a rossz a függönyös szülõszobában, hogy amíg fáj mindenes, lehet,hogy aszomszéd ágyon hallgathatod ahogy valaki szül, ez nem túl kellemes. Ha anyagilag megengedheted, akkor válaszd a megyei kórházat, mert ott kicsit szebb a környezet, vagy ha mégjobban megengedheted, mehetsz magánklinikára is, amit nem tudok hol van. Keresd fel a megyei egyik orvosát és akkor vele megbeszélheted.. DR Domány Balázst ajánlom, de a többi doki is nagyon jó fej.szerintem.

Az édesanyákúti klinika elég gáz, de van egy humánus szülõszoba, ha bejutsz jol jársz, ha nem akkor függönyök! Az a rossz a függönyös szülõszobában, hogy amíg fáj mindenes, lehet, hogy aszomszéd ágyon hallgathatod ahogy valaki szül, ez nem túl kellemes. Ha anyagilag megengedheted, akkor válaszd a megyei kórházat, mert ott kicsit szebb a környezet, vagy ha mégjobban megengedheted, mehetsz magánklinikára is, amit nem tudok hol van. Keresd fel a megyei egyik orvosát és akkor vele megbeszélheted.. DR Domány Balázst ajánlom, de a többi doki is nagyon jó fej.szerintem.
A kérdező hozzászólása: igazábol a kortermekre lennék kiváncsi hogy milyenk vannak, mert az orvosom a klinikán dolgozik ezért ott kell szülnöm de a koprtermekrõl és az egész gyerekágyas osztályrol nem sokat hallotam.Mik ma szokások , hány ágyasak a szobák stb. errõl tud valaki irni?
az elsõ válaszoló nagyon le ven maradva! nemrég adták át az új szülészetet, ami gyönyörû, tiszta, új! külön szobákban lehet vajúdni, szülni, sarokkádakkal, sõt van alternatív szülõszoba is.
Szerintem nem gáz a klinika, sõt!Nagyon jó orvosok dolgoznak ott. Szülni bárhol lehet, közben úgysem arra fogsz gondolnii, hogy hú de ronda régi ez a csempe.Mi 3-an voltunk egy szobába és mivel én elõször szültem örültem, hogy meg tudtam valakivel beszélni a dolgaimat, kérdezhettem - ugyanis egyre csak gyûlnek az ember kérdései.Szerintem ok volt minden.
Szerintem sem gáz a klinika, sõt nagyon kultúrált. Én 2 hete szültem, gyönyörûek, hangulatosak az új szülõszobák. A gyermekágyas osztályon van 1 és 2 ágyas szoba is, de többségük 4 ágyas. Az hogy ki hova kerül szerintem az dönti el, hogy melyik kórteremben van hely. Én úgy tudom, hogy fizetõs szoba nincs, nekem legalább is azt mondták. Én mindenkinek csak ajánlani tudom a klinikát.
Szia! Szerintem, ha fogadott dokid van, akkor négy ágyas szobába fogsz kerülni, a többi szobát érkezési sorrendben töltik fel ahogy észrevettem. Az egy ágyas szoba VIP, orvosoknak, közeli ismerõsöknek...:) A hat ágyas szoba sem gáz, engem a függönyös "szülõszoba" sem zavart. De természetes az aggódásod, ezen én is túlestem, mikor az elsõt vártam. Jó lesz minden, hidd el!:)

Milyen kötelezõ/ajánlott oltásai vannak a juhoknak? Mennyibe kerülnek, és kell-e õket ismételni? Akik tenyésztenek juhot, melyeket "éri meg" beadatni? Ti mit szoktatok és mikor? Van valami eltérés a rackáknál?

Pl. ha ritka és/vagy gyógyítható betegség ellen van, azt gondolom annyira nem éri meg, nem?

Legjobb válasz: Évente egyszer, tavasszal nyírás körül kell leoltani õket rühösség ellen (vagy füröszteni, régen úgy csinálták, csak az macerásabb), meg olyankor nem árt egy féreghajtás sem. Nem drága dolog. Mást én nem adok nekik. Rackáim vannak meg kameruni törpejuhok, pár darab csak, erdõtisztítási céllal.

Évente egyszer, tavasszal nyírás körül kell leoltani õket rühösség ellen (vagy füröszteni, régen úgy csinálták, csak az macerásabb), meg olyankor nem árt egy féreghajtás sem. Nem drága dolog. Mást én nem adok nekik. Rackáim vannak meg kameruni törpejuhok, pár darab csak, erdõtisztítási céllal.
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!