Találatok a következő kifejezésre: Milyen könyveket elolvasni (44 db)

A lovakról milyen könyveket érdemes elolvasni?

A kicsit komolyabb könyvekre gondolok, amikben pl a felépítésüket, ideális tartási körülményeiket leírják, stb.

Legjobb válasz: Ha könyvet akarsz mindenképpen olvasni akkkor ajánlom Erdélyi Magdolna könyvét,Lovakról címmel,ebben nagyon sokminden benne van,de leginkább javaslom neked hogy tapasztalatok alapján cselekedj a lovas dolgokban!Kérdezz másokat,stb...a könyvek néha nagyon szakszerûek és egy egyszerû ember nem mindíg tudja azt megteremteni lovának amit a könyvekbe leírnak.:)

Ha könyvet akarsz mindenképpen olvasni akkkor ajánlom Erdélyi Magdolna könyvét, Lovakról címmel, ebben nagyon sokminden benne van, de leginkább javaslom neked hogy tapasztalatok alapján cselekedj a lovas dolgokban!Kérdezz másokat, stb...a könyvek néha nagyon szakszerûek és egy egyszerû ember nem mindíg tudja azt megteremteni lovának amit a könyvekbe leírnak.:)
Nem értek egyet az elõttem válaszolóval: a lovas könyvek többsége sajnos használhatatlan, nem tudom, azért-e, mert olyan írja, aki még csak képen látott lovat, vagy azért, mert a fordítást végzi teljesen laikus... Sajnos nagyon kevés olyan könyv van forgalomban ma Magyarországon, amit valóban érdemes elolvasni... Ami viszonylag megbízható, az a Lovasakadémia sorozat, bár abban sem szabad mindent készpénznek venni. Gyerekkorom óta lovazok, versenyzek, tenyésztünk, oktatunk, van csaknem 30 saját lovunk, lovastanyánk... Ha tanács kell, írj privit, szívesen válaszolok, aztán eldöntöd, számodra használható-e, amit mondok. Esetleg írd meg pontosan mi az, ami leginkább érdekel, majd átgondolom, hogy arról melyik könyvben van használható információ.
Nekem rengeteg lovas könyvem van és én mindkettõ elötem szólóval egyetértek. Vannak lovas könyvek amik például téleg olvashatatlanok, de vannak amik jó. Ha mindenrõl átfogó könyvet szeretnél, én Konyhás István-A lovak világa címû könyvet ajánlom. Ebben nem egy témát mond el részletesen hanem sok érdekes témakörbe kalauzol. Ezt a könyvet hogy ugy mondjam több könyvbõl szedték össze, így érdemes elolvasni. -legalábbis szerintem:)
van egy okyan könyv amit én nagyon szeretek az a neve hogy: A lovaglás kézikönyve abban sok mindent mergtuthatsz a lovásárlástol a fel nevelési a lovaglásig.

Milyen könyveket kell feltétlenül elolvasnom, ahhoz, hogy majd később műveltnek mondhassam magam?

Legjobb válasz: A kötelezõ olvasmányokat, valamint - szerintem - ezeket: Tolsztoj: Háború és béke Dosztojevszkij: Bûn és bûnhõdés Hemingway 1-2 könyve, pl. Akiért a harang szól Rejtõ könyvei Szolzsenyicintõl valami Bulgakov: A Mester és Margarita Hrabaltól valami, pl. Sörgyári Capriccio, Szigorúan ellenõrzött vonatok Monte Christo grófja Verne pár könyve Quo Vadis az iskolában tanult költõk versei közül illik ismerni párat azokon kívül is, amelyeket az iskolában tanítanak Salinger: Zabhegyezõ A legyek ura A három testõr stb...

A kötelezõ olvasmányokat, valamint - szerintem - ezeket: Tolsztoj: Háború és béke Dosztojevszkij: Bûn és bûnhõdés Hemingway 1-2 könyve, pl. Akiért a harang szól Rejtõ könyvei Szolzsenyicintõl valami Bulgakov: A Mester és Margarita Hrabaltól valami, pl. Sörgyári Capriccio, Szigorúan ellenõrzött vonatok Monte Christo grófja Verne pár könyve Quo Vadis az iskolában tanult költõk versei közül illik ismerni párat azokon kívül is, amelyeket az iskolában tanítanak Salinger: Zabhegyezõ A legyek ura A három testõr stb...
Charles Dickens: Szép remények Charles Dickens: Twist Olivér Daniel Defoe: Robinson Crusoe J. D. Salinger: Zabhegyezõ Jane Austen: Büszkeség és balítélet A legyek ura (William Golding) Godot-ra várva (Samuel Beckett) Dorian Gray arcképe (Oscar Wilde) A 14 karátos autó (Rejtõ Jenõ) Jane Eyre (Emily Brontë) 1984 (George Orwell) Száz év magány (Gabriel García Márquez) Elfújta a szél (Margaret Mitchell) Abigél (Szabó Magda) Szerelem a kolera idején (Gabriel García Márquez) Jules Verne: Kétévi vakáció Robert Louis Stevenson: A kincses sziget
Nem attól leszel mûvelt, hogy elolvasol híres, szinte már alapnak számító könyveket. És a legrosszabb, hogy csak azért olvasod el kínkeservvel, hogy majd azt mondhasd, te igen is mûvelt vagy. Könyvolvasásból a mûveltség úgy alakul ki, ha rendszeresen és folyamatosan olvasok könyveket. Különbözõ íróktól, különbözõ mûfajban és stílusban. Csak azért, hogy valamit elmondhass magadról, ne becstelenítsd meg a szent olvasást! (megjegyezném, nem feltétlen az olvasástól számít valaki mûveltnek)
Szerintem jó tippeket adott az elsõ két válaszoló, de igazat adok az elõttem szólónak is: attól, hogy elolvasol pár alapmûvet, még nem leszel mûvelt (az ennél sokkal összetettebb), de még igazán olvasott sem. Viszont ha egyébként szeretsz olvasni, vagy ezek által rákapsz, akkor azért már jó úton jársz! :)
A harmadik válaszolóhoz azt fûzném hozzá, hogy részben igaza van, pusztán az alapmûvek elolvasásától nem leszel mûvelt, viszont ez IS elengedhetetlenül szükséges a mûveltséghez. Olvashatsz akármennyi SZJG-típusú vackot, attól a büdös életben nem leszel mûvelt.
Többet ér a szememben a logikus gondolkodás vagy az udvariasság mint a mûveltség. Nem leszel jobb ember, ha mûvelt vagy. Csak több adat van a fejedben.
Igen ám, kedves Mirk, csakhogy a klasszikusoknak (és más értékes könyveknek is) jellemformáló erejük van. Nem azért kell elolvasni õket, hogy tudjad, hogy kit ölt meg Raszkolnyikov és miért. Azért olvasunk klasszikusokat (és nem csak klasszikusokat), hogy fejlõdjünk általunk, hogy kapjunk tõlük valamint, hogy többek legyünk az elolvasásuk hatására. Nem a lexikai tudás megszerzése a cél, hanem az, hogy az (általam értékesnek tartott) könyvek közvetítenek valamiféle üzenetet. Az adatokat általában rövidesen el is felejti az ember. Ha megvesznék, se tudnám felsorolni a Candide szereplõinek a neveit, pedig életem egyik meghatározó regénye, amelyet ha nem olvastam volna, más ember lennék, és valami nagyon fontossal lennék szegényebb.
A kérdező hozzászólása: Ezt a kérdést eredetileg azért tettem fel, mert egyszerûen imádok olvasni, de ha már bújom a könyveket elõször a "kötelezõket" is szeretném megismerni, átélni. Meg mondjuk, ha már egyszer ekkora hírnévre tettek szert biztosan nem ócska vackok. Sajnos a felsoroltak közül még csak a Büszkeség és Balítéletet olvastam el, de nyitott vagyok az újra. Az egyik válaszolónak (sajnos nem tudom fejbõl, hogy melyik) még azt szeretném mondani, hogy lehet, hogy az olvasástól nem lesz más színû a hajunk, vagy nem fogunk szebben énekelni, az viszont biztos, hogy én felnõtt emberként nem szeretnék az utcán üres fejjel mászkálni, mint olyan sokan mások. Legközelebb gondold meg elõbb, hogy mit mondasz/írsz! A többi válaszadónak köszönöm a segítséget!

Milyen könyveket kellene elolvasni hogy a természettudományos ismeretekkel párhuzamosan fejlődjön a lelkünk?

Egy tininek, milyen olvasmányokat ajánlanál ? A lényeg, hogy az iskolában túlzott hangsúlyt kap a materialzmus és minden spirituális transzcendenciát nevetségessé próbálnak tenni, még azt is amir?l kider?lt kétséget kizáróan hogy létezik. Borzalmas egy olayn oktatásban fel?ni amely ennyire egysíkú és domináns.

Legjobb válasz: Ami kétséget kizáróan kiderült, hogy létezik az már a tudomány kategóriájába tartozik. Anyagiasság van persze, de ezzel szemben igen erõs az individualizmus a nyugati társadalmakban. Gondolj csak bele mennyire elõtérbe van helyezve az önmegvalósítás, a karrierépítés, az alkotás, például a családdal, illetve a közszolgálattal szemben. Szerintem ahhoz, hogy valaki kiegyensúlyozott legyen, nem bizonyos könyvek kellenek. Mindenkinek más az élethelyzete, környezete, más könyvekre van szüksége.

Ami kétséget kizáróan kiderült, hogy létezik az már a tudomány kategóriájába tartozik. Anyagiasság van persze, de ezzel szemben igen erõs az individualizmus a nyugati társadalmakban. Gondolj csak bele mennyire elõtérbe van helyezve az önmegvalósítás, a karrierépítés, az alkotás, például a családdal, illetve a közszolgálattal szemben. Szerintem ahhoz, hogy valaki kiegyensúlyozott legyen, nem bizonyos könyvek kellenek. Mindenkinek más az élethelyzete, környezete, más könyvekre van szüksége.
"És ez minden kétésge tkizáróan ezeknek a csúnya begyepesedett szkeptikusoknak köszönhetõ?" A szkeptikus nem jó megfolgalmazás szerintem sem. Azoknak köszönhetõ a társadalmi problémák nagy része akik primitív morális intelligenciájuk miatt gátlástalanul harácsolnak, akár mások kárára is. Én azzal sem értek egyet, hogy az iskolában vallást tanítsanak. Annak sincs több létjogosultsága ott mint bármelyik másik ezoterikus filozófiának. Az erkölcstant oké, rossz nem származhat belõle. Aztán majd sulin kívül eldöntöd miben akarsz hinni.
A bibliát is érdemes, meg ha bírod a nehezen emészthetõ dolgokat akkor Bhagavad Gitát. Bármilyen vallási könyv tud emelni a szellemi színvonalodon, attól függetlenül hogy nem vagy az adott vallás követõje. Egyébként pedig az emberi individum túl van magasztalva, ezért idegenednek el egymástól az emberek. Mindenki egyén, és rajta kívül a világ érdektelen. Bár mostanában a divat és zenei irányzatok némiképp összehozzák az embert, de még mindig megpróbálnak egymás közül is kitûnni az irányzatok követõi.
A kérdező hozzászólása: Megrögzött szkeptikusok és hasonló elvakult trollok begyöpösödött materialisták kíméljenek !
De miért pont a reinkarnáció oktatásában látod a megoldást? Mit tud a reinkarnáció léte vagy nemléte adni a hétköznapokra? Ma alapvetõproblémáink vannak: elhidegült családok, rossz gyereknevelés, nincs rád idõm de kapsz cserébe szupcsi telcsit, a médiában nem értékes emberek szerepelnek hanem utolsó senkik, sorolhatnám. Miért nem jó ezekre a gondokra az, ha illemtant tanítanak, akár rávilágítanak arra, hogy az életben a gondolatok és értékek mennyire fontosak, hogy jól vezesd az életed. Én azt nem látom, hogy miért pont a reinkarnáció oktatása javítaná ezt meg. Akkor oktatnék továbbá dolgokat, ha azok szilárd alapon állnak. Az ilemtan, erkölcstan, helyes viselkedés és gondolkozás egy folyamat, fel lehet rá hívni a figyelmet. De ha egy irányzatot oktatsz, jelen esetben a reinkarnációt, akkor kötelezõvé teszed, hogy sajátítson el valamit, ami a tudomány mai, jelenlegi állása szerint nem létezik. Ez nem jelenti azt, hogy késõbb nem bizonyosodhat be akármi, de MAI tudás alapján nem létezik. Miért "vernél bele" ilyet a fejébe?
Neale Donald Walsch:A teljes beszélgetések Istennel
Ken Wilber mûveit. http://hu.wikipedia.org/wiki/Ken_Wilber Dan Millman - A békés harcos útja
A kérdező hozzászólása: Mondtam már Noel Langley Cayce a reinkarnációról típusú, szellemiségû könyveket ajánljatok, ne ilyen popper péter tingli tangli könyveket.
Ott vannak például az indiaiak.Számukra fontos a szellemiség.Boldogabbak is, a problémák ellenére is.Nálunk max. hittanoktatás van az egyházi iskolákban de az is milyen... Én Osho könyveit tudnám ajánlani, mivel engem az fogott meg legjobban.
Elõzõ, Indiában általános dolognak számít a nyomor, hihetetlenül nagy a területe az áltudományos gyógyításnak, és baromi rossz az emberek egészségi állapota... nyilván ez mellett boldogok is, mivel nem igazán látják át, hogy milyen rémületesen téves az, ahogy élnek. Ennek az ellentettje a diktatórikus kommunista Kína, ahol ugyan nagyon sok okuk van az embereknek a boldogtalanságra már a rendszer miatt is, viszont a materialista orvoslás erõszakos bevezetése erõsen javította az emberek. életminõségét. A tibetiek élettartamán ez sokat segített.
A kérdésre rátérve, semmiképpen nem támogatnám ezoterikus tanok terjesztését az iskolában. Az ilyen "szellemiség" maximum önigazolásra, önámításra jó, ami nem lett bizonyítva, vagy nincs alapos okunk azt hinni, hogy létezõ dolog, azt ne is tanítsák, maximum elméletként, megemlítve, hogy van ilyen. Amit tanítani kéne, az a kritikus gondolkodás, hogy tudja a gyerek, hogy milyen téves egy beszélgetés elején olyat kérni, hogy például a szkeptikusok meg se szólaljanak, mert úgy semmiképp sem fogsz árnyalt álláspontot kapni. Mindenképpen meg kell értetni a gyerekkel, hogy akár hihet reinkarnációban, vagy Istenben, de a mindennapokban úgy kéne élni, hogy az anyagi világ nyomorára és annak bajaira koncentrálunk, és annak a megszüntetésén munkálkodunk. Amikor az aprómat a KFC-ben a csirkére várba beledobom az afrikai gyerekeknek kirakott adománydobozba, azért kicsit többet segítek, mintha imádkoznék egyet, vagy odarepülnék, és arról filóznék nekik, hogy elõzõ életükben biztos elzabálták mindenki elõl a kaját, és most azért éheznek, vagy hogy Isten majd segít nekik. Ha mindenki Angliában feláldozna így 3-4 fontot havonta, akkor már százmilliós pénzekrõl beszélnénk, amit a nélkülözõkre lehetne költeni. Ezt a matekot a suliban nem igazán tanítják, pedig ugyanúgy el lehet játszani 50-100 forintosokkal, vagy 1 eurósokkal is. Azt kéne megértetni az emberekkel, hogy a lelki problémák, a tudatlanság, a nyomor, és a szenvedés mind összefüggésben vannak az anyagi világgal, és anyagi módon orvosolhatók is. Leginkább önzetlenül felajánlott pénzzel, és a másik emberre fordított figyelemmel, idõvel. Délibábokat eleget kergettünk.
"Azt kéne megértetni az emberekkel, hogy a lelki problémák, a tudatlanság, a nyomor, és a szenvedés mind összefüggésben vannak az anyagi világgal, és anyagi módon orvosolhatók is." Lelki szenvedést anyagi módon orvosolni??
marpa élete és milarepa élete és tanításai valamint ****** Automatikusan eltávolított tartalom.
"Lelki szenvedést anyagi módon orvosolni??" Környezetváltozás, új hobbi, új barátok, stb. Ezek mind az anyagi világ keretein belül mozognak, nem kellenek elképzelt lények, meg elmúlt életeknek tulajdonított mágikus összefüggések hozzá. Akárcsak az antidepresszánshoz, vagy egy sima baráti iszogatáshoz. Az ember a lelki problémáit ezer nem-spirituális módon is orvosolhatja.
Kérdezõ: Nem igazán látom, hogy mi akadályoz meg abban, hogy többedmagaddal néha összeüljetek és az élet/lélek nagy kérdéseirõl beszélgessetek. Vagy hogy tartalmas és mély emberi kapcsolatokat ápolj. Vagy mûvészetekkel foglalkozz: a festészettõl, a zenén át, a költészetig. Bármilyen meglepõ, de azok a szkeptikusok, akik le is tettek valamit az asztalra, nagyon sokszor kivételes humanizmussal, igazságérzettel és mélységekkel rendelkeznek.
OK, alapjáraton egyetértünk. De nehéz úgy bármit oktatni, hogy nem kéred számon. Az, hogy én azt állítom, hogy a reinkarnáció valóság, alapos utánajáráson alapszik - de természetesen nyitott vagyok más elméletekre is, ha elég meggyõzõek. De az iskola ugyebár éppen nem errõl szól. És a világ sem. Az iskola egy jó kis taposómalom, ami felkészít a még erõsebb taposómalomra. Könyökölj, törtess, fogyassz - majd mi gondolkodunk helyetted. Persze lehet mondani, hogy felsõoktatásban tanítanak filozófiát - ez késõ, ráadásul sok helyen nagyon komolytalan az egész. Ahogy a kérdezõ is írja, én a párhuzamos oktatásban látnám a kulcsot. Nem begyöpösödött dogmák tanítására gondolok, de éppen most tanítanak begyöpösödött dogmákat: hogy csak az anyag létezik, minden más illúzió, még a saját tudatod is. Nem is csodálom, ha annyi megzavarodott, helyét nem találó ember van a mai világban.
12-es, majdnem mindenben egyetértünk. Ez mind így van, az élet tisztelete, az alázat, a hasznos célok, a helyes értékrend, akár a halálról is beszélni. De a reinkarnáció kutatásait oktatni, nehéz eset. Mert ha oktatsz, akkor elvárod hogy tudja, és számonkéred. Nem hiszem, hogy jó, ha a tanulók mind megtanulják ezeket a kutatásokat, azért nem, mert egy nem bizonyított dologról van szó, és különösen fiatalkorban hajlamosak vagyunk arra, hogy nagyon belemélyedjünk valamibe, ami érdekesnek tûnik. Inkább oktatnék egy kritikai szemléletet. Nézzetek szét, lássatok, tapasztaljatok, olvasatok el bármilyen kutatást ha érdekel, DE legyetek tisztában azzal is, hogy egy forrás nem forrás, nézzetek a dolgok mögé, gondolkozzatok, használjátok a saját agyatokat, és ítéljetek meg mindent, de mindent tudatosan, ne légbõl kapott információk alapján. Ne higgyetek el bármit, csak azért, mert valaki arról meg van gyõzõdve. Én csak ennyit kérnék. Hogy mindenki tanuljon meg gondolkozni. Ma nagyon sokan elsõre elhisznek BÁRMIT amit eléjük teszel, és ezzel van a gond. Lehet mindenre nyitottnak lenni, sõt, kell is, de ésszel kezelni az eseteket.
Louise L. Hay - Az erõ benned van Wayne W. Dyer - A szándék hatalma
Szia! Szerintem Hamvas Bélától és Müller Pétertõl bármit olvashatsz!
Jane Roberts - A Személyes Valóság Természete
A társadalom valóban anyagis manapság, ebben igazad van. És ez minden kétésge tkizáróan ezeknek a csúnya begyepesedett szkeptikusoknak köszönhetõ? Az kellene még csak, hogy iskolában is oktassák ezeket a te spirituális nünükéidet, ahelyett hogy valós tudást adnának a gyerekeknek! Az emberek így is sajnos akaratgyengék többségében, más se hiányozna mint hogy még többen próbáljanak varázslással meg egyéb agymenésekkel jobbítani az életükön! Ui. nincs olyan "spirituális transzcendencia" amirõl kiderült volna, hogy létezik... egyszer látnék valami hivatkozást, bizonyítékot ilyenkor, amikor ilyeneket állítotok. Na ezért nem tanítják iskolában. Mert ezek az irányzatok úgy szaporodnak mint a gomba, minden alátámasztás nélkül! Rögtön el kéne hinni mindent?
"a te spirituális nünükéidet, ahelyett hogy valós tudást adnának" Mire való a tudás a lélek ápolása nélkül? Lásd hova vezet: ennyi öngyilkosság / drogozás / depressziós probléma (egy fõre vetítve, természetesen) soha nem volt a társadalomban a fejlett országokban. Pedig ugye állítólag nagy ott a jólét. Az embereknek mégis valami hiányzik, amit pénzen nem lehet megvásárolni, nem kapnak meg az iskolában, és emiatt pótcselekvésekbe menekülnek.
8-as válaszoló, teljes mértékben igazad van. Persze hogy hiányzik ez a fajta oktatás. De véleményem szerint ezt nem azzal kell áthidalni, hogy olyanokat kezdünk a gyerekek fejébe verni, ami a legdiplomatikusabb kifejezéssel élve is kétes lábakon áll. És ha nem igaz (márpedig mai tudásunkkal bizony ezt mutatják ki!)? Ez amit ti hiányoltok, segíthetõ lenne már eleve azzal, ha ebben a világban normális értékrend lenne, ha nem celebecskék folynának a médiából, ha az emberek olvasnának (regényeket, filozófiai mûveket is), ha lenne értéke az adott szónak, egyáltalán, ha tudatosan élnénk, és midnent igyekeznénk megtapasztalni, és fõleg értékén kezelni. Ha ehelyett dogmatikusan bele akarsz tenni valakinek az agyába ezoterikus elméleteket, az ebben mit segít? Higgye el késõbb, ha akarja, de én mint szkeptikus, azt mondom, hogy azért elõtte gondolja vágig, mert a java már elsõ hallásra olyan logikátlan és alátámasztatlan kifejeezéseket, sok esetben szándékos csúsztatásokat, félreértelmezéseket tartalmaz, ami nemhogy nem segít, de csak hátráltat a normális életben, ha elkezded elhinni.
"És ha nem igaz (márpedig mai tudásunkkal bizony ezt mutatják ki!)" Mivel konkrétan nem fejted ki mire gondolsz, így érdemben nem lehet reagálni erre. De van egy gyanúm, hogy nem értek veled egyet, leszámítva a dogmatikusságot, ami semmiben sem jó.
Én általában az ezoterikus irányzatokról beszéltem. De szûkíthetjük a kört, te konkrétan mit oktatnál?
Szûkítsük. Az anyagi világ valódi természetét. Mi a fontos az életben, mi nem. Az élet tiszteletét, a mások iránti alázatot, a valódi, hasznos célokra való törekvést tartanám szem elõtt. És hogy ne mondjak blõd általánosságokat: felvenném az anyagba Ian Stevenson kutatásait a reinkarnációról, valamint - nyilván már a felnõttkort közelítõ végzõsökkel - a halál valódi természetérõl tartatnék elõadásokat, pl. halálközeli élményt átélt emberekkel (már aki hajlandó és tud beszélni róla). Ezek szerintem egy olyan lelki érettségre és értékszemléletre vezetnék rá a tanulókat, amelyek szilárd alapot jelentenének az élet viharaiban. Természetesen nem a reáltudományok helyett oktatnám ezeket - azoknak nagyon is létjogosultsága van a földi életben, hiszen az voltaképpen errõl szól - de nem CSAK errõl, és nem is kizárólagos megnyilvánulása a létnek.
Carl Sagan: Korok és démonok http://images.nezsu11.multiply.multiplycontent.com/attachmen.. Richard Dawkins: Isteni téveszme http://images.tgt5.multiply.multiplycontent.com/attachment/0.. Ha regény kell, akkor mondjuk Arkagyij & Borisz Sztrugackij: Lakott sziget, esetleg Elisabeth Moon: A sötét sebessége. De ha van lelkiismereted, végigolvasod mind, és csak utána mondasz véleményt.
A kérdező hozzászólása: Mély hatást tett rám Edgar Evans Cayce munkái. Noel Langleytõl a Cayce a reinkarnációról címû mûve igen behatóan átfogja azt a spirituális képet amit magaménak vallaok, ezen a területen kellene keresni hasonló szellemésû kiadványokat. Ti is olvassátok el, nagyon kellemes olvasmány és mindemellett igen tanulságos és hasznos olvasnivaló mindenki számára ! http://mek.oszk.hu/00100/00107/html/
Popper Péter : A belsõ utak könyve
"Környezetváltozás, új hobbi, új barátok, stb. Ezek mind az anyagi világ keretein belül mozognak, nem kellenek elképzelt lények, meg elmúlt életeknek tulajdonított mágikus összefüggések hozzá. Akárcsak az antidepresszánshoz, vagy egy sima baráti iszogatáshoz." Ezek közül, amiket felsoroltál, csak az antidepresszáns anyagi, no meg a baráti iszogatásnál a sör. Minden más lelki tartalom.


Milyen könyveket olvastatok/érdemes elolvasni a gyerkőcökkel kapcsolatban?

11 hónapos a kislányom.

Legjobb válasz: Dr Spock 2005ös kiadás, Medicina kiadó (a hírével ellentétben iszonyú jó, mindenre van benne cikkely, a szobatisztaság kapcsán egyik legjobb) Boldog baba, Boldog tipegõ, Boldog gyermek (3 könyv fejlesztõ feladatokkal - picit túlhaladott de szûrõvel jó, Alexandra) Anya, taníts engem (elõzõnél jobb, de nincsenek színes képek ;) játék-ötletek születéstõl iskolakezdésig, Tudatos Szülõk egyesület?? Kiadása) Kicsi angyalkák (szemlélet-formáló könyv, Alexandra - anyák napja körül fél áron) picit késõbbre: Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje - ez átütõ! Lenne még, de ezek az egy éves kor felettiek. :)

Dr Spock 2005ös kiadás, Medicina kiadó (a hírével ellentétben iszonyú jó, mindenre van benne cikkely, a szobatisztaság kapcsán egyik legjobb) Boldog baba, Boldog tipegõ, Boldog gyermek (3 könyv fejlesztõ feladatokkal - picit túlhaladott de szûrõvel jó, Alexandra) Anya, taníts engem (elõzõnél jobb, de nincsenek színes képek ;) játék-ötletek születéstõl iskolakezdésig, Tudatos Szülõk egyesület?? Kiadása) Kicsi angyalkák (szemlélet-formáló könyv, Alexandra - anyák napja körül fél áron) picit késõbbre: Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje - ez átütõ! Lenne még, de ezek az egy éves kor felettiek. :)
Suttogó Dr.Raschburg Jenõ:Szülõk lettünk (Nagyon jóóóó!!!) Anya Taníts Engem ennyi jutott eszembe most hirtelen

Milyen könyveket lenne érdemes elolvasni?

Természetesen nem fikciós regényekre gondolok, hanem olyan m?vekre, amib?l okulhat az ember. Amib?l megismerhetjük a minket körülvev? dolgok m?ködését és azok értelmét. Például az emberi civilizáció fejl?dését, hogyan jutottunk idáig, ahol most tartunk, kik irányítják mindezt, vagy ha önm?köd?en mennek a dolgok, akkor milyen szabályszer?ségek viszik el?re a rendszert. Valamint hogy hová tart mindez.

Legjobb válasz: Nagyon sok ilyen könyv van. Menj el egy könyvtárba,és a tudományok,természettudományok között nézz szét. A fülszövegekbõl eltudod dönteni,hogy érdekel-e az a könyv.

Nagyon sok ilyen könyv van. Menj el egy könyvtárba, és a tudományok, természettudományok között nézz szét. A fülszövegekbõl eltudod dönteni, hogy érdekel-e az a könyv.
hát ezen sokat lehet vitázni de én pl az 1984et ajánlanám. aztán kitudja, lehet neked nem fog bejönni. (ha még nem olvastad)
A kérdező hozzászólása: Szerintem az 1984 pontosan a fikciós regény kategóriába tartozik :) de azért köszi.
Az 1984 szerintem is jó lehet, már le is töltöttem a telómra. Esetleg még a Mein Kampf.

Szeretnék elkezdeni kertészkedni milyen könyvet kéne elolvasnom hogy okosodjak egy kicsit? Van olyan könyv ami ilyenekről ír?

Legjobb válasz: Bármilyen "kertészet" címû könyv. Pl Magda Sándor által írtat tudom ajánlani.

Bármilyen "kertészet" címû könyv. Pl Magda Sándor által írtat tudom ajánlani.
Van egy régi kertészettel kapcsolatos könyvem, kb. 400 oldal, .djvu formátumban. Ha érdekel, elküldöm.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat találtam egy könyvet az alexandrába majd meg rendelem

Milyen könyvet tudtok ajánlani, amit tényleg érdemes elolvasni, és nem lehet letenni olyan izgalmas?

Legjobb válasz: Hát jó lenne tudni milyen kategóriára gondolsz, jobb híjján így csak a kedvenc könyveimet tudom ajánlani: az egyik az Eragon nevezetû, bár van aki nem bírja az író stílusát, majd kiderül, hogy bejön-e. A másik a Bartimaus trilógia, szerintem nagyon jó.

Hát jó lenne tudni milyen kategóriára gondolsz, jobb híjján így csak a kedvenc könyveimet tudom ajánlani: az egyik az Eragon nevezetû, bár van aki nem bírja az író stílusát, majd kiderül, hogy bejön-e. A másik a Bartimaus trilógia, szerintem nagyon jó.
Én az Agatha Christie könyveket szeretem, a Tíz kicsi négert 1 nap alatt elolvastam 13 éves koromban. De nekem még tetszenek a Harry Potter könyvek is, szerintem jobb mint filmen. Sajnos 2 kisgyerek mellett nem sokat tudok olvasni, pedig szeretek. Jó olvasgatást kívánok neked!
Bulgakov: A Mester és Margarita Asimov: Alapítvány-trilógia Más-más mûfaj, de letehetetlenek....
Az összes Dean R. Koontz-ot tudom neked ajánlani. Ha a Szív sötét folyóival vagy a Virrasztókkal kezded, tuti elolvasod majd a többit is :-) Persze itt most csak a mi kedvenceinket tudjuk neked ajánlani. Elég nehéz objektíven ajánlani könyvet...
Nagyon szomorú könyv, illetve a történet, nem vidito, de az aktualitása miatt letehetettlen. olvasd el: George Orwel-töl az 1984 c. könyvét! Affelé tart szerintem a világ.
Szerintem a legtöbb Leslie L. Lawrence könyv ilyen.
Én legutóbb Dan Brown-tól olvastam el több könyvet is: A Da Vinci-kód, A digitális erõd, A megtévesztés foka, Angyalok és démonok. Mindegyik nagyon izgalmas volt, és ha nem lett volna más dolgom az olvasáson kívül, egyhuzamban elolvastam volna mindegyiket.
Attól függ milyen az ízlésed. Nekem pl Richard Mattheson-tól az I'am Legend nagyon tetszett. Vámpíros történet, nagyon izgalmas. :)
Tudni kell rólam, hogy nagyon nem szeretek olvasni. Van egy könyv amit viszont már sokszor elolvastam, tényleg nem tudtam letenni: ***** Frederick Forsyth - Isten Ökle* Automatikusan eltávolított tartalom.
Olvass Ken Follettõl vagy Robert Ludlumtól regényeket. Ludlumnál kezdd A Bourne-rejtéllyel (másik magyar címe 'A fantom'). Viszont ha még tizenéves vagy, akkor az Agatha Christie-regények is megfelelnek, öt-hat óra alatt (pl. vasárnapi ebéd után, egy délután alatt) végzel egy krimivel.
Harry Potter sorozat csak hosszú :D vagy Heri Kókler, garantálom, hogy nem fogod megunni, csak halálra röhögni magad XD
Északi fény - Philip Pullman Nekem nagyon tetszett, még nyáron olvastam, és alig bírtam letteni :) Igaz az eleje vontatott, de érdemes elolvasni :)
Dumas: Monte Christo Grófja. De le fogod tenni valszeg, mert kb 1200 oldal. :)
Lois Lowry könyvei, az Emlékek õre, Valahol, messze, vagy a Hírvivõ.Ezek szép történetek, elgondolkoztatóak, de én nem tudtam letenni õket, és sokadjára olvasom mindet.:) Valamint Dan Brown:Angyalok és démonok, az tényleg nagyon izgalmas, és alig tudod letenni. És persze a Harry Potter-sorozat, vagy a Darren Shan-könyvek, de csak akkor, ha szereted a vámpíros és démonos történeteket...
Pont ma fejeztem be Leslie L. Lawrence "A kicsik" címû könyvét. 635 oldalas, tegnap du kezdtem el, ma délelõtt be is fejeztem. Nagyon izgalmas...
Jó.....Nem letehetetlen, de annál tanulságosabb. Szepes Mária-Arany Oroszlán. Egy emberrõl(bár szerintem álltalában az emberrõl)szól, aki az örök élet szérumát keresi, aztán, mikor megszerzi, nem tud tõle szabadulni és az összes elõzõ életére emlékszik.....Valóban tanulságos könyv.
Sidney Sheldont én is tudom ajánlani, nekem tõle a Ha eljön a holnap címû tetszett a legjobban. Nagyon jók még a Robin Cook könyvek, abból én azt hiszem mindet olvastam.
Agatha Cristie Poirrot történeteit szeretem, vagy Stephen King összes eddig megjelent mûvét, novellásköteteit... :) És persze a Harry Pottert is kiolvastam már... :D
Dallos Sándor: Aranyecset, a Nap szerelmese. Szepes Mária: Vörös oroszlán László Erika I love lové és Egymillió elõször
Sidney Sheldon: és rátört a sötétség. számomra a legjobb könyv, amit valaha olvastam.
Hugh Laurie: A Balek, fantasztikusan izgalmas, letehetetlen :)
Hemingway: Az oreg halasz es a tenger.Ha er franciaul is, irj [email protected]-ra
Chuck Palahniuk:Harcosok Klubja Egy nagyon jó thriller, fekete humorral, és nagy adag társadalomkritikával, szóval szerintem letehetetlen!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, alig várom, hogy olvassam õket. A mûfaj mindegy, csak izgalmas legyen :)
ajánlom figyelmedbe az Eragon trilógiát =) nagyon izgalmas, teli eseményekkel. én pár nap alatt kiolvastam az 1ik könyvet annyira jó volt :D meg a Twilight is, sztem nagyon jó könyv, és érdemesebb elolvasni, mer a filmben egészen másogy van minden, sok dolgot kihagytak belõle, és a filmben nem esik le pár dolog, ami a könyvben teljesen világos

Terhességgel, csecsemõgondozással kapcsolatban milyen könyveket célszerû elolvasni?

Legjobb válasz: Az a 9 hónap - Arlene Eisenberg - Sandee Hathaway - Heidi Murkoff. Ez a terhességrõl szól, nagyon hasznos, amerikai és angol professzorok írták. A szülés felkészítõn pedig ajánlottak még egyet, ami a szoptatást taglalja: a La Leche Liga gondozásában megjelent, a A szoptatás nõi mûvészete c. könyv.

Az a 9 hónap - Arlene Eisenberg - Sandee Hathaway - Heidi Murkoff. Ez a terhességrõl szól, nagyon hasznos, amerikai és angol professzorok írták. A szülés felkészítõn pedig ajánlottak még egyet, ami a szoptatást taglalja: a La Leche Liga gondozásában megjelent, a A szoptatás nõi mûvészete c. könyv.
Nekem nagyon sokat segített Vida Ágnes: Babapszichológia könyve, sokkal jobban megértem a babámat mióta elolvastam. Igaz, ez nem gyakorlati tanácsokat ad, hanem a baba lélektannal foglalkozik.

A Kennedy gyilkosságról milyen könyvet érdemes elolvasni?

Olyan könyvre gondolok, ami valóban fényt derít az igazságra. Úgy mint mondjuk "Sütő Gábor - Világpolitikai játszmák" könyve.

Legjobb válasz: Jim Garrison - JFK Gyilkosok nyomában Errõl a könyvrõl forgatták a JFK - Nyitott Dosszié c. filmet is. Nekem top 10-es a könyv is és a film is.

Jim Garrison - JFK Gyilkosok nyomában Errõl a könyvrõl forgatták a JFK - Nyitott Dosszié c. filmet is. Nekem top 10-es a könyv is és a film is.
A kérdező hozzászólása: Köszi, a film nagyon tetszett. Nagyszerû volt, viszont a könyvet sehol nem találtam megvehetõ stádiumban.
nekem is csak e-book-ban van meg, de nagyon érdekes olvasmány


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!