Találatok a következő kifejezésre: Milyen költségeket maga (7 db)

Ez valami forex kutyulmany lehet...

Kinéztem magamnak egy autót Németországban! Ha be szeretném hozni az országba, hogyan működik és milyen költségekkel számoljak pluszba?

Mit kell fiztni kint a kocsi árán kív?l, regisztrációs adó, van-e vagyonszerzési illeté, stb és ezeket hogy tudom el?re kiszámolni? Köszönöm

Legjobb válasz: reg adó, mûszaki vizsga("KPM"vizsga), nagyjából ennyi reg adó kalkulátor: http://regisztraciosado.info/regisztracios-ado-kalkulator.html am milyen autorol lenne szo?

reg adó, mûszaki vizsga("KPM"vizsga), nagyjából ennyi reg adó kalkulátor: http://regisztraciosado.info/regisztracios-ado-kalkulator.html am milyen autorol lenne szo?
elsõ hsz vok. az lemaradt hogy 12000ft a törzskönyv és a magyar forgalmi...

Jelenleg gyesen vagyok, tehát van főállásom, emellett ki szeretném váltani a vállalkozói igazolványt egy másodálláshoz. Milyen költségei vannak, milyen járulékokat és mennyit kell fizetnem ha minimálbérre jelentem le magam?

Legjobb válasz: Másodállású vállalkozó igazolvány 10000 ft volt 1-2 éve, most nem tudom pontosan mennyi. Költségekbõl a különbözetet kell fizetni.

Másodállású vállalkozó igazolvány 10000 ft volt 1-2 éve, most nem tudom pontosan mennyi. Költségekbõl a különbözetet kell fizetni.


PayPal-ingyenes? Tranzakciók? Utalás ingyenes? Milyen költségei vannak, ha csak simán létrehozok egy számlát magamnak? Van valami havidíj vagy egyéb?

Legjobb válasz: ez engem is érdekelne... például hogyan, és hol nyithatok számlát, menyire biztonságos stb...

ez engem is érdekelne... például hogyan, és hol nyithatok számlát, menyire biztonságos stb...
én Németországon bellül használom néha pl ebay.es vásárláshoz-ingyenes- Magyarorszagrol meg nem probáltam
Itt egy oldal a témával kapcsolatban: http://www.ingyen-tarhely.info/paypal/ De google a barátod és wiki a barátnõd :)
nincs semmilyen költsége a számlanyitásnak se havidíj. amikor vásárolsz akkor vonnak le kb minimális lényegtelen összeget... megéri mint sima bankkártyával neten vásárolni mert igy nem adod ki a bankkártyád adatait csak a paypalnak
Én úgy tudom, hogy pénzkivétnél vonnak csak le valami 150-250 forintot -amit én nem csináltam, mivel csak fizetek PayPallal. Legalább az eddigi egyenlegeimen úgy láttam!:)

Milyen költségekkel jár a degutartás? Szeretnék magamnak két nőstényt meg három hímet.

Imádom ?ket! Mekkora akvárium kell nekik 1x1 méter elég?

Legjobb válasz: Én max. 2000ft-ra gondoltam.

A kérdező hozzászólása: Én max. 2000ft-ra gondoltam.
Ez most vicc? 1x1 méter 5 degunak nem elég. Söt 3 himet sem jó együtt tartani elég nagy a valószínüsége hogy hatalmi harc alakul ki. Akvárium nem jó a deguknak, nekik ketrec kell, mert ugranak és másznak. Nekünk a két degu egy 100x70x150 cm-es ketrecben van és ez sem túl nagy. Deguknak csak speci degu eledelt lehet adni, nagyon kényes a gyomruk ezért sokszor elöfordulhat betegségek. Az etetés nagyon fontos hogy megfelelö étel legyen mert zukorbetegségük lesz. Aztán szeretnek bújni, mászni, ugrálni és futni. Szóval ha minden meg van nem kerülnek sokba, de hely kell nekik. 5 degut én egy nagyon nagy ketrecben tartanék. Ha pedig a fiuk nem ivartalanok akkor álladnó kisdeguk lesznek, ami nem éri meg mert eladni nem tudod mert uton útfélen ingyen is beszerezhetö. Szóval tarts elöször 2 lányt megfelelö nagyságu ketrecben. Ha azok kibirják 1 évig akkor tudod már hogy képes vagy-e még 3 tartására.
Te megvesztél??Három hímet együtt tartani??Tudod milyen harcok lesznek??És az akvárium helyett vegyél inkább ketrecet vannak a deguknak külön kifejlesztett ketrecek.
Én most vettem két nõstény degut:) ketrc nélkül 4300-at költöttem:) deguk:3000 táp:480 homok:480 alom és a széna pedig a maradék:) De nemsokára veszek nekik egy ketrecet mert szerintem a mostani kicsi nekik:S két nõstény 40x30x50(hossz;szél;magasság)-esben lakik.
Sztem a 2nõstény sem jo ötlet még 1him mellet sem mert ha együtt akarod tartani õket annyi kicsi lessz h még a fejedet is megeszik!!:DNekem csak egy pár volt de volt mikor könyörögtem h vigyék el a kicsiket mert senkinek nem kellet, ha szereted és nem szeretnél szaporitani akkor vegyél több lányt ha viszont kicsiket is szeretnél elég egy pár!!!Viszont ha adhatok egy tippet a ketrecválasztással vigyázz mert én volt mikor nem tudtam töllük aludni mert kitalálták h a foguk közé veszik a rácsot és jáccanak vele ami nem kis hangal járt!!:D:SJah és 2000ft-ból nem tudod megoldani a beszerzést csak a havi dolgokra elég!!ha ingyen tudsz szerezni degut akkor kb olyan 5000-7000 körül van a költség(de lehet több ez az én véleményem)!!ha degut veszel akor kicsit drágább atól függ mennyibe kerül!!!

Milyen költségeket von maga után, ha nem a körzetem (megyém) kórházában szeretnék szülni?

Természetesen az orvos tiszteletdíján kívül! 18 hetes kismama!

Legjobb válasz: Az a bizonyos törvény nem lépett életbe, megvétózták. Ha már van választott dokid, tudod, mennyi a tarifája, nála biztosra mész. Ha az ügyeletes orvosnál szülsz, nem vagy köteles semmit sem fizetni neki, nem kényszeríthet. Sajnos az lehet, hogy utána feléd se fog nézni, hallottunk már ilyet. :-(

Az a bizonyos törvény nem lépett életbe, megvétózták. Ha már van választott dokid, tudod, mennyi a tarifája, nála biztosra mész. Ha az ügyeletes orvosnál szülsz, nem vagy köteles semmit sem fizetni neki, nem kényszeríthet. Sajnos az lehet, hogy utána feléd se fog nézni, hallottunk már ilyet. :-(
Igaz, hogy én áprilisban szültem körzeten kívül, a sógornõm júliusban, azóta változhattak a dolgok, bár nem hallottam ilyesmit. Akkora harangozták be a változásokat és végül semmi sem lett belõle. Semmi plusz költség nem volt, még kórházi napidíjat sem kértek (Bp János kh). A körzeti orvostól kellett kérnem egy beutalót, valami olyasmi szöveggel, hogy részesítsenek szülészeti ellátásban. Elképzelhetõ, hogy kórházanként is eltér, jobb, ha ott kérdezel rá, ahol szülni akarsz.
Én már elindítottam a procedúrát.Elsõ lépésben meg kell keresned a dokit, akinél szeretnél szülni.Innentõl két lehetséges verzió van.Az egyik, h a magánrendelésére hív, mert nem tudnak elvállalni a kórházban, és akkor ott fpgsz szülni, nincs hálapénz, hanem elõre lefektetett anyagi vonzata van a dolognak, illetve, ha éjjel kettõkor gondolja úgy a kicsi, h most megunta a pocidban, akkor éjjel kettõkor vered ki az ágyból a dokit, és neki kötelessége bemenni a kórházba.A másik eset, amikor a kórházi rendelésre jársz, ilyenkor se vizitdíj, se semmi, de ha elég gerinctelen a doki, akkor szülés elõtt bejelentheti az igényét némi anyagi juttatásra.Nos ennyi, döntsd el, h neked melyik a jobb!
Április 1-ével lépett volna életbe az erre vonatkozó törvény, miszerint a területileg illetékes kórházban nem kell fizetni a napidíjon felül a kórháznak, viszont ha máshova szeretne menni a kismama, akkor ott a kórházi költségek 30%-át, max. 100.000, - Ft-ot ki kell fizetni + napidíjat (+ hálapénz). Én is úgy hallottam egyébként kórházi dolgozótól, hogy ebbõl nem lett semmi, nem vált hatályossá a törvény, de az a biztos, ha megkérdezed ott, ahol szeretnél szülni, ezt az orvosodnak tudnia kell. De van olyan ismerõsöm, aki nem a területileg illetékes kórházban szült, az orvos írt egy beutalót, amikor beindult a szülés, így nem kellett fizetnie, csak a számlát kapta meg a költségekrõl. Két példa, két tapasztalat, én sem vagyok teljesen biztos, így a dologban, ezért jó lenne 100%-osat tudni, de valószínû, hogy nem kell fizetni. Valaki megírhatná a biztosat!!!
SZia! Semmit. Én sem a körzeti kórházamban szültem és semmit nem fizettem a doki díján kívül. Számlát kaptam róla, de nem kellett kifizetnem. Az a kórház költsége, de ha van egészségbiztosításod akkor kifizeti a kórháznak a költségeit. NEKED SEMMIT NEM KELL FIZETNI MÉG NAPI DÍJAT SEM.

Mennyire éri meg e-bayen vásárolni dolgokat? Speciel kinéztem magamnak egy nyakláncot Kínából, de nem tudom mennyi plusz költséget jelent a vám behozatal. Milyen tapasztalatok vannak?

Érdemes messzebbi helyekr?l is vásárolni, egyáltalán érdemes ott vásárolni?

Legjobb válasz: Biztos megéri mert telis teli a net onnan rendelt és aztán drágábban eladott cuccokkal.

Biztos megéri mert telis teli a net onnan rendelt és aztán drágábban eladott cuccokkal.
Vámot csak a drágább dolgokra kell fizetni. Ha bizsukra gondolsz, azt nem szokták elvámolni.
Vám nincs, csak sokezer forint fölött. Akkor sem mindig, mert nem mindent vámolnak. Állandóan Kínából rendelgetek, eddig elégedett vagyok majdnem mindennel... kivéve egy fürdõrucit, ami képen gyönyörû, de valóságban meg olyan vékony anyaga van, hogy hordhatatlan.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!!! Áh, de jó hír ez:D
A kérdező hozzászólása: Köszi. Még a Pay Pal rendszert el tudnád nekem magyarázni, vagy egy jó link is megfelelõ nekem. Áh, de most milyen boldog vagyok. Soha többé nem veszek ajándékot boltban:D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!