Találatok a következő kifejezésre: Milyen költségei illetve (20 db)

50ccm -es supermotot-t szeretnék használtan venni.18 múltam, milyen költségeket kell fizetnem, illetve milyen papírt kell róla írnom?

Legjobb válasz: A legelsõ dolog az adásvételi szerzõdés. Elmész, megnézed a motort, tetszik, megveszed. Megírjátok a papírt(adásvételi)Még az nap (fontos, hogy azon a napon, mert a biztosításodra megy a kamat, amíg meg nem kötöd) besétálsz egy Bróker céghez és az ügyintézõ segítségét kéred abban, hogy segítsen neked ehhez a motorhoz keresni egy megfelelõ kötelezõ biztosítást. Ilyen 1500-2000 ft környékén meg lehet úszni a dolgot negyed évente. Ha ez meg van akkor adni fog egy biztosítási papírt, illetve egy csekket. A csekken az elsõ havi kötelezõt (ha jól tudom, nem biztos)be kell fizetned. Feladóvevény bevág az övtatyóba, moci behörrent és hadd szóljon :)

A legelsõ dolog az adásvételi szerzõdés. Elmész, megnézed a motort, tetszik, megveszed. Megírjátok a papírt(adásvételi)Még az nap (fontos, hogy azon a napon, mert a biztosításodra megy a kamat, amíg meg nem kötöd) besétálsz egy Bróker céghez és az ügyintézõ segítségét kéred abban, hogy segítsen neked ehhez a motorhoz keresni egy megfelelõ kötelezõ biztosítást. Ilyen 1500-2000 ft környékén meg lehet úszni a dolgot negyed évente. Ha ez meg van akkor adni fog egy biztosítási papírt, illetve egy csekket. A csekken az elsõ havi kötelezõt (ha jól tudom, nem biztos)be kell fizetned. Feladóvevény bevág az övtatyóba, moci behörrent és hadd szóljon :)
Az elõzõ válaszoló biztosításról szóló leírása úgy, ahogy van rossz. Nem bróker irodába mész be, hanem egy biztosítóhoz, vagy egy olyan bankhoz, aminek van biztosítási szolgáltatása is. Viszed magaddal a személyi okmányaidat és az adásvételi szerzõdést, és kötsz egy kötelezõ biztosítást. Csak egész éves csekk van 50es motorra, nincsen negyed vagy fél éves. Az összege 7-9ezer Ft, amiben benne van a baleseti adó is. Ezt befizeted. Ha motorozni mész legyen nálad: személyi, jogsi, a motor adásvételije (jó a fénymásolat is), és a biztosítást igazoló papír. Semmilyen más költséged nem lesz (kivéve a benzin és javításokat).
A kérdező hozzászólása: köszönöm!

Tudom, hogy légitársaság válogatja, de mégis mire lehet számítani, milyen költsége van egy repjegy visszavonásnak illetve annak, hogy másra (barátomra) ruházzam át a jegyet?

Legjobb válasz: Fontos hogy diszkont vagy nemzeti légitársaságról van e szó. A fapados cégeknél nincs lehetõség visszavásárlásra, át lehet íratni más járatra, vagy más idõpontra. Ez többnyire nem jár plusz költséggel, esetleg ha van különbözet a jegyek ára között azt fizettetik meg. Az átírás legtöbbször annyiba kerül mint maga a jegy, vagy akár a többszörösébe. A Ryanair-nél tavaly nyáron 100Eu-ot kértek egy névátírásért, a jegy pedig 35eu. volt.

Fontos hogy diszkont vagy nemzeti légitársaságról van e szó. A fapados cégeknél nincs lehetõség visszavásárlásra, át lehet íratni más járatra, vagy más idõpontra. Ez többnyire nem jár plusz költséggel, esetleg ha van különbözet a jegyek ára között azt fizettetik meg. Az átírás legtöbbször annyiba kerül mint maga a jegy, vagy akár a többszörösébe. A Ryanair-nél tavaly nyáron 100Eu-ot kértek egy névátírásért, a jegy pedig 35eu. volt.

OTP FAKTORING milyen költségeket rak rá ha átvesz egy otp-s hitelt illetve a részletfizetés milyen kamatra van? Volt valakinek ilyesmi velük?

Legjobb válasz: Nekünk egy hitelkártya tartozásunk volt. 160000ft-os kártya. Mikor átvette a faktoring, végrehajtást kért. Az autónkat elakarta vinni. megegyeztünk havi 10000ft 6 évig. Számold ki,akkor mennyit kell visszafizetni. Nem kispályások az biztos. Elõször hosszabb futamidõt akart kevesebb havi részlettel,de akkor még nagyobb lett volna a végén a kifizetett összeg. Így csak a 4,5szeresét fizetjük vissza :(

Nekünk egy hitelkártya tartozásunk volt. 160000ft-os kártya. Mikor átvette a faktoring, végrehajtást kért. Az autónkat elakarta vinni. megegyeztünk havi 10000ft 6 évig. Számold ki, akkor mennyit kell visszafizetni. Nem kispályások az biztos. Elõször hosszabb futamidõt akart kevesebb havi részlettel, de akkor még nagyobb lett volna a végén a kifizetett összeg. Így csak a 4, 5szeresét fizetjük vissza :(


Akik párkapcsolatban élnek:Milyen megterhelő számotokra az utazás költsége? Illetve milyen messze laktok egymástól?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem megterhelõ,mivel szerencsére közel lakunk egymáshoz. :) Ugyanabban a városban,gyalog körülbelül 30 percre.

Egyáltalán nem megterhelõ, mivel szerencsére közel lakunk egymáshoz. :) Ugyanabban a városban, gyalog körülbelül 30 percre.
kb.35km-re, õ 1200ft.-ból fordul meg, nekem októberig érvényes a diákom, így én még 600ft.-ból. én tervezek abba a városba költözni, ahol õ lakik, így jobban viseljük a dolgot, (a tudattól, h ez csak ideiglenes), de azért nem valami jó, hogy ennyi pénz elmegy csak az utazgatásra. de hát így alakult:) 23N

Milyen képzések vannak a Zágrábi Egyetemen? Érdemes ott tanulni? Milyen költségekkel jár az ottlét, illetve az egyetem?

F?ként az érdekelne, hogy van-e angol nyelv? képzés, és ha igen, milyen szak(ok)on? De bármi egyéb infó jöhet :)

Milyen költségei vannak, illetve milyen papírokat kell beszereznem, ha egy cukrászdát szeretnék nyitni egy garázsban?

Helyi sütés, süteménykészítés nem lenne, csak eladás.

Legjobb válasz: Itt a vállalkozás indításról: http://vallalkozokedv.webkatalogus.com/egyeni_vallalkozas.ht.. Itt a mûködési engedély feltételeirõl: http://www.magyarorszag.hu/vallalkozas/ugyek/vallalkmuk/enge..

Itt a vállalkozás indításról: http://vallalkozokedv.webkatalogus.com/egyeni_vallalkozas.ht.. Itt a mûködési engedély feltételeirõl: http://www.magyarorszag.hu/vallalkozas/ugyek/vallalkmuk/enge..

Mire kell odafigyelnem illetve milyen költségekkel számolhatok egy teherautó személyautóvá alakításánál?

Egy 1999-es körbeüvegezett 6 fõs Toyota HIACE-t szeretnék teherautóból személyautóvá alakítani plusz egy üléssor beszerelésével, illetve vonóhorgot is szeretnék rá szerelni.

Mi kell egy vállalkozás beindításához a pénzen kívül, és milyen költségekkel jár illetve egyéni vállalkozónak lehet-e alkalmazottja?

Szeretnénk bérelni egy kis üzlethelyiséget és ott nyitni használt kerékpár alkatrész és használtcikkek" boltot

Legjobb válasz: Ez komoly?

Ez komoly?
200bruttó igencsak magas fizetés, bár ez területtõl is függ. Annak a teljes bérköltsége kb 250e Ft. De nézz meg egy bérkalkulátort az kiírja. De most nem világos, hogy te akarsz alkalmazottként dolgozni vagy te akarsz boltot nyitni.
Külön gratulálni kellene , annak a vállalkozónak aki tisztességes pénzért, alkalmaz valakit...
A kérdező hozzászólása: Gábor 1! Gondolom ez a sok tetves adó és egyéb levonások miatt van.
Nem, én 200 bruttóra gondoltam, bár az is vagy 250 be kerül. Abbol marad 130e fizu.
A kérdező hozzászólása: Amugy ha egyéni vállalkozónak dolgozom akkor havi 200 000-et kell hogy fizessen?
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a választ!
Egyéni vállalkozónak is lehet alkalmazottja .Költség: alkalmazott bére bruttó 200000, bérleti díj 50000, rezsi 30000, adók 100000, /hó én így számolnék. ha elõre láthatólag be jön akkor mehet.Persze a költségek azok költségek, bõven fölé számoltam.
A kérdező hozzászólása: Igen komoly , valamit ki kell találni amibõl lenne egy kis bevételünk
Üzlethez boltvezetõ, tanfolyam kell, 6-8 hónap. Ha az megvan utána jöhet a többi, addig ne is kezdj bele, az olyan 140 ezer körül van.
A kérdező hozzászólása: Köszi az infot, a többi már nem érdekes mert nem foglalkozunk vele

Külföldről szeretnék autót vásárolni! Regisztrációs adón kívül milyen költségem jelentkezik? Pl:. Rendszám? Müszaki? új forgalmi? Ezeken kivül? Illetve mennyibe kerül?

Regadót kiferitettem 108000ft ezen kivül akkor?

Legjobb válasz: Én idén egy szlovák autót honosítottam: 1. Szlovákia: - Eredetiségvizsga (kb 80 euró) - Forgalomból történõ végleges kivonás (kb 10 euró) - Ideiglenes 30 napos rendszám és forgalmi (kb 30 euró) 2. Magyarország: - Mûszaki vizsga (39.090 ft) - Regadó (nekem kb. 150.000 ft) - Kötelezõ biztosítás (nekem évi kb 29.000 ft) - Rendszámtábla 1 pár (8500 ft) - Forgalmi (6000 ft), törzskönyv (6000 ft) - Érvényesítõ címke (585 ft) Ügyintézés után: - kötelezõ szervíz (pl: olajcsere és társai)

Én idén egy szlovák autót honosítottam: 1. Szlovákia: - Eredetiségvizsga (kb 80 euró) - Forgalomból történõ végleges kivonás (kb 10 euró) - Ideiglenes 30 napos rendszám és forgalmi (kb 30 euró) 2. Magyarország: - Mûszaki vizsga (39.090 ft) - Regadó (nekem kb. 150.000 ft) - Kötelezõ biztosítás (nekem évi kb 29.000 ft) - Rendszámtábla 1 pár (8500 ft) - Forgalmi (6000 ft), törzskönyv (6000 ft) - Érvényesítõ címke (585 ft) Ügyintézés után: - kötelezõ szervíz (pl: olajcsere és társai)
A kérdező hozzászólása: és miért rugott 39re a müszaki?
A Nemzeti Közlekedési Hatóság díja, az egyik telephelyükön kellett vizsgáztatni


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!