Találatok a következő kifejezésre: Milyen kórházbotrány Egerben (1 db)

Milyen kórházbotrány van Egerben?

A Metróban olvastam, hogy "blabla több m?hiba, blabla hosszú várólisták, találomra megoperált betegek, blabla... _és Eger, ahol egy hiánaétvágyú nagyt?kés alakzattal néz farkasszemet az orvosok és ápolók felb?szített falanxa. _"

Legjobb válasz: egyszerûen fogalmazva, az egri kórházat át akarják adni egy magáncégnek üzemeltetésre. Ehez új szerzõdéseket kell kötni a dolgozókkal, mert új a munkadójuk. Eddig százegynéhányan írták alá, a többiek nem akarják. A mûködéshez több, mint 800 ember kellene.

egyszerûen fogalmazva, az egri kórházat át akarják adni egy magáncégnek üzemeltetésre. Ehez új szerzõdéseket kell kötni a dolgozókkal, mert új a munkadójuk. Eddig százegynéhányan írták alá, a többiek nem akarják. A mûködéshez több, mint 800 ember kellene.
A kérdező hozzászólása: S ez miért olyan rossz?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Közben a hospinvest átvette a kórházat, és csõdbe is ment. A bank zárolta a pénzét a cégnek


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A hit gyülekezete most jelenleg, hogy nincs SZDSZ, melyik párttal szimpatizál?

Tud erről valaki valamit?

7

A balliberális (? ) és a kommunista között nem látjátok a szakadékot?

Tapasztalatom szerint a két fogalmat sokan erősen összemossák, de nem értem, hogy miért.

A neo-libárális megközelítés, amit gazdasági szempontból jobboldalinak szokás tekinteni, individualistább, tehát kollektivizmust elutasító, a gazdaság szabályozását pedig csak alapvető kérdésekben bízza az államra, tehát a piacgazdaság önálló döntőképességének kihasználására alapszik.

A libertárius megközelítés, amely a tekintélyelvűséget, és az állam maximális hatalmát veti el, nem áll ellentétben a neo-liberalizmussal, ugyanakkor a gazdasági bal oldallal, tehát a kollektivizmussal sem áll ellentétben. (Kommunista megközelítés).

Tehát, a bal-liberTÁRIUS megközelítés a kommunizmussal nem áll szemben, tehát egy kommunista is is elvetheti a tekintélyelvűséget.

Ellenben, a balliberális fogalomnak egyrészt nem is sok értelme van, hiszen két ellentétes fogalomból alkotott összetett szóról van szó, másrészt, aki kommunista, az abszolút kollektivista elveket vall. Ha valaki egy kicsit is liberális, az individualista elveket vall, tehát nem lehet kommunista.

A két fogalom között tehát mindenképp mély szakadék van. Hogy lehetne mégis összemosni a kettőt?

13

Miért van az, hogy bármilyen belpolitikai kérdés, a 4-5. válasz után át megy személyeskedésbe, és egy vita alakul ki az egészből?

Miért kellene mindig mindenkivel egyet érteni?
Miért nem lehet valakinek MAGÁN véleménye?

6

A HVG és az Index inkább a Fideszt vagy inkább az MSZP-t támogatja? Tudom, hogy mindkettő inkább liberális, de melyik párthoz áll közelebb?

8

Miért van ekkora cirkusz pár száz ember szavazatáért Baján?

9

Baján semmi se változik? Ugyanúgy szállítják kisbusszal az embereket. Illetve annyi változott, hogy most már a fidesz megfigyelőemberei is ott vannak egész nap.

http://index.hu/belfold/2013/10/13/a_fidesz_es_az_ellenzek_v..

3

Csak nekem van elegem Orbánék kicsinyes és szánalmas szabadságharcából?

Gazdaságpolitikailag a racionalitás szikráját sem veszem észre a kormányzásukban.
Megy az uszítás az EU ellen, mikor mindenki jól tudja, hogy szükségünk van rájuk, ráadásul bőven nettó haszonélvezői vagyunk a tagságnak, a fejlesztések 97%-a EU-s támogatásból történik.
Csak azért, hogy Viktor verhesse a mellét, hogy megszabadultunk a gonosz, kizsákmányoló IMF-től, visszafizettük az olcsó hitelt, helyette államkötvényeket bocsátunk ki sokkal magasabb kamattal.
Most megvették az E-ON magyarországi gáztározóit a piaci ár majdnem kétszereséért. Kérdem én, miért?
MOL részvényeket vásároltak 500 milliárdért, aztán egy részét sikeresen eltapsolták a tőzsdén.
Kőkeményen megy az államosítás az oktatásban, egészségügyben, túlsúlyba kerülnek a centrális döntések, tönkretették a magánnyugdíjpénztárakat, hogy abból a pénzből is parádézhassanak, és ugyebár nem ők a kommunisták...
Emellett persze ugyanúgy megy a mutyizás, a lopás, tombol a demagógia. Totális káosz az egész.
Csak én látom így? Vagy van valami ésszerű magyarázata ezeknek az intézkedéseknek?

7

Meddig folytatódott volna a magyarság arányának növekedése Nagy-Magyarországon belül, ha nem darabolják fel az országot 1920-ban?

4

Darányi Kálmánról youtube videók? Tudtok ilyent? A kereső így nem adja ki de tudom van fent olyan videó amin ő is látszik, régebben láttam.

2

MIÉRT ilyen önzőek az emberek? A külföldre való kivándorlással kapcsolatos! Főleg JOBBIKOSOK válaszának örülnék!

Azt nem értem hogy egyesek miért mennek ki külföldre AZÉRT hogy 3 kocsijuk legyen meg a legdrágább k.vákkal hemperegjenek ahelyett hogy a magyar hazát erősítenék a jelenlétükkel és azzal hogy itt dolgoznak!
Azt megértem hogy azért mennek el NEM ÖRÖKRE HANEM PÁR ÉVRE hogy szedjen annyi pénzt hogy itt Magyarországon új életet kezdhessen mert itt nem tudott megélni.
Indokolt válaszokat várnék köszönöm.

18

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!