Találatok a következő kifejezésre: Milyen kígyó lehet ez: kb 1m (2 db)

Milyen kígyó fajta lehet ez: kb 1m hosszú, a háta zöld, a hasa sárga és kis feje van, ami fehéres és felül van 2 foga. Honos lehet-e magyarországon?

Legjobb válasz: Ezt egy állatorvostól kellene megkérdezni vagy olyannal aki kígyókkal foglalkozik.

Ezt egy állatorvostól kellene megkérdezni vagy olyannal aki kígyókkal foglalkozik.
1 méter kifejletten?????? vékony?
Pálmavipera. Erre a legjellemzõbb.. Magyarországon ez biztosan nem.

Milyen kígyó fajta lehet ez: kb 1m hosszú, a háta zöld, a hasa sárga és kis feje van. Honos lehet-e magyarországon?

Legjobb válasz: Valószínûnek tartom,h ilyen fajta kígyó Magyarországon nem él.Bár ehhez bõvebb információk kellenének az állat kinézetérõl,találási helyérõl és ha ránézésre nagyjából megállapítható azt se ártana tudni,h vajon fiatal vagy már kifejlett egyedrõl van szó.A fej részletesebb leírása és a farok kinézete(hirtelen vagy fokozatosan vékonyodik)is sokat segítene.

Valószínûnek tartom, h ilyen fajta kígyó Magyarországon nem él.Bár ehhez bõvebb információk kellenének az állat kinézetérõl, találási helyérõl és ha ránézésre nagyjából megállapítható azt se ártana tudni, h vajon fiatal vagy már kifejlett egyedrõl van szó.A fej részletesebb leírása és a farok kinézete(hirtelen vagy fokozatosan vékonyodik)is sokat segítene.
A kérdező hozzászólása: A fejérõl tudok csak írni, ami kicsi nem annyira csúcsos hanem inkább ovális és a kinézete még olyan mint amikor ki van száradva a föld és cserepes. Ja és felül van kettõ foga.Világos a feje. Erdõ környékén van az elõfordulása.
Multkor voltam az állat kertben és ott volt 1 efféle Boa. Az nem honos magyarországon. (remélem segítettem :)
Hello, Én két fajtára tudok gondolni, ami nálunk, Magyarországon is elõfordulhat valamilyen útonmódon: erdei sikló: http://vasutag.freeblog.hu/archives/2009/07/18/Erdei_siklo/ vagy a fûsikló: http://www.reptilia.hu/modules.php?name=Reptilia&file=viewto..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!