Találatok a következő kifejezésre: Milyen kígyó lehet ez: (9 db)

1, 30 méter, milyen kígyó lehet ez?

http://kepfeltoltes.hu/110528/2019095561_www.kepfeltoltes.hu..

Legjobb válasz: Karós fejü vipera. Már karóval átütött fejü...

Karós fejü vipera. Már karóval átütött fejü...
omg egy sikló miatt sírtok ??? Ugyanmár, emberek-et lõnek le, kínoznak meg, halnak éhen nap mint nap , õket meg le se szarjátok!!!!
ha a szõget átbaszod a te fejedbe megmondom milyen fajta vagy..na??
Azta...hát tény és való szép szobadísz lenne de akkor is védett. Amúgy IP cím alapján nem tudod kideríteni IP Lookup programmal hogy hol lakik, mert a szolgáltató védi a címét. Amúgy látszik a sikló közepe felé hogy kocsi ment át rajta mert a deszka nincs olyan vastag meg nem tudnál akkorát csapni rá hogy ilyen sebe legyen...amibe belehalt. Bakter ezt szögbelövõvel csináltad?
Chuck Norris farka.
A kérdező hozzászólása: Nem én öltem meg, elütötte az autó... a szög meg hát most na...
Úr Istn! Ez kegyetlen! Én ilyenkor azt látnám ilyen helyzetben, aki ezt tette :O :O Szegényke...És erdei sikló...VOLT!
17:47 igazad lehet, de én csak azt írtam h minden bizonnyal én is megilyedtem volna. és azt is írtam h nagyon durván elbánt azzal a szerencsétlen álattal :(
Én is megilyedtem volna, az tuti. De szegényt ahogy megölted :( Amúgymeg lehetett volna kígyó is, ha kiszökött volna egy állatkeresjedésbõl, vagy egy felelõtlen kígyótartótól. Megeshet :(
Ahogy írták, ez egy közönséges erdei sikló, nálunk is szoktak napozni, szeretnek nyáron kifeküdni a kövekre, láttunk már 1, 5-2 méteres példányokat is. Nem tudom minek kellett bántani szegény állatot, nem hiszem hogy van olyan haszon- vagy háziállat amire reális veszélyt jelentene (Mo.-n nem is él semmilyen agresszív hüllõfaj ami az lenne), ráadásul védett is.
Szia. én megértem h megilyedtél, de ez nagyon durva :O
Mekkora mákod van neked!!! Hogy nincs a képen semmi, amivel beazonosítanálak. Mert tuti, hogy [email protected]ék az ablakodon egy molotov koktélt. Gyökér [email protected] ... na, majd ip cím alapján. Majd megtanulod, mikor öljél meg legközelebb bármit is.
*védett
Úristen, ugye nem Ti öltétek meg?? :( Magyarországon minden hüllõ védet!!! Amúgy csak egy ártalmatlan erdei sikló...volt :((
huh, adtál neki rendesen :) amúgy szerintem valamilyen sikló
Agya Úr Isten!!! Na ne, jesszus. Mégha elütötte egy autó akkor sem kellene egy szöget átverni a fején. Az utolsó hozzászolónak meg üzzenem hogy azt láttnám amikor ezt veled csinálják, és akkor te kit védenél. Magadat vagy másokat akiket lelöttek! Ha ezt tennék az én két pitonommal, én nem tudom mit csinálnék!!! :O

Milyen kígyó lehet ez? (kép linkje lent. )

Ausztriában nyaraltam, és egy erd?s területen láttam ezt a kígyót. Nem volt valami nagy példány, mint ahogy látszik is, alig vastagabb, mint az a fadarab a kép alsó sarkban. Azt mondják páran, ez vipera. Szerintetek?

Legjobb válasz: Mivel rákosi vipera nem él Ausztriában, maradjunk a keresztes viperánál.

Mivel rákosi vipera nem él Ausztriában, maradjunk a keresztes viperánál.
Igen szerintem ez egy rákosi vipera lehetett ;)
Keresztes vipera! 100%
Jah lehet hogy tényleg keresztes vipera, most olvastam hogy a rákosi vipera már kipusztult Ausztriában :/
Jaj de szép! Szerintem is vipera. Láttam egy hasonlót itt Magyarországon, csak rövidebb volt. Kicsit féltem, de szeretem õket, és utána már haza akartam vinni :D
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. :D Ha tudtam volna, talán nem hajolok ilyen bátran oda fényképezgetni. :'DD De nem lett baj, és a kígyókat pedig imádom, úgyhogy megérte. :D

Ez milyen kígyó lehet?

http://kepfeltoltes.hu/view/130905/SAM_0565_www.kepfeltoltes..

Legjobb válasz: Szerintem ez egy kockás sikló (Natrix tessellata).

Szerintem ez egy kockás sikló (Natrix tessellata).
szia! Az elsõ eltalálta, kockás sikló. NEM vipera, és ha bárki is ezt írja, ne hidd el! (a múltkor is egy sima vízisiklóról tettek be képet, és addig nyomatták a vipera szöveget, hogy a kérdezõ elhitte...)
A kérdező hozzászólása: Igen, valóban az. Köszönöm. Tegnap sikerült rálépnem a járdán, nem figyeltem a lábam elé. Azt hittem döglött, de kiderült hogy nagyon nem volt az. :D


Ez milyen kígyó lehet?

Nagyjából 30-40centi nagy volt, a teste szürke a hátán 2 párhuzamos fekete csíkkal, az egész feje fekete volt, a hasa pedig élénk narancssárga. Tegnap fogtam a város szélén egy köves út közelében, de elengedtem.

Legjobb válasz: Megtaláltam! Magyarországon nem él ilyen szabadba, biztos elszökött valahonnan, vagy kidobták. http://www.herpnet.net/Iowa-Herpetology/images/stories/repti..

Megtaláltam! Magyarországon nem él ilyen szabadba, biztos elszökött valahonnan, vagy kidobták. http://www.herpnet.net/Iowa-Herpetology/images/stories/repti..
http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_h%C3%BCll%C5%.. Ezek szerint valahonnan megszökött.
A kérdező hozzászólása: Pontosan ez volt az. KÖSZÖNÖM!
Csóri kígyó... Nemigen fogja megérni szerintem a jövõ tavaszt. Itt azért szívós telek vannak.

Milyen kígyó fajta lehet ez: kb 1m hosszú, a háta zöld, a hasa sárga és kis feje van, ami fehéres és felül van 2 foga. Honos lehet-e magyarországon?

Legjobb válasz: Ezt egy állatorvostól kellene megkérdezni vagy olyannal aki kígyókkal foglalkozik.

Ezt egy állatorvostól kellene megkérdezni vagy olyannal aki kígyókkal foglalkozik.
1 méter kifejletten?????? vékony?
Pálmavipera. Erre a legjellemzõbb.. Magyarországon ez biztosan nem.

Milyen kígyó fajta lehet ez: kb 1m hosszú, a háta zöld, a hasa sárga és kis feje van. Honos lehet-e magyarországon?

Legjobb válasz: Valószínûnek tartom,h ilyen fajta kígyó Magyarországon nem él.Bár ehhez bõvebb információk kellenének az állat kinézetérõl,találási helyérõl és ha ránézésre nagyjából megállapítható azt se ártana tudni,h vajon fiatal vagy már kifejlett egyedrõl van szó.A fej részletesebb leírása és a farok kinézete(hirtelen vagy fokozatosan vékonyodik)is sokat segítene.

Valószínûnek tartom, h ilyen fajta kígyó Magyarországon nem él.Bár ehhez bõvebb információk kellenének az állat kinézetérõl, találási helyérõl és ha ránézésre nagyjából megállapítható azt se ártana tudni, h vajon fiatal vagy már kifejlett egyedrõl van szó.A fej részletesebb leírása és a farok kinézete(hirtelen vagy fokozatosan vékonyodik)is sokat segítene.
A kérdező hozzászólása: A fejérõl tudok csak írni, ami kicsi nem annyira csúcsos hanem inkább ovális és a kinézete még olyan mint amikor ki van száradva a föld és cserepes. Ja és felül van kettõ foga.Világos a feje. Erdõ környékén van az elõfordulása.
Multkor voltam az állat kertben és ott volt 1 efféle Boa. Az nem honos magyarországon. (remélem segítettem :)
Hello, Én két fajtára tudok gondolni, ami nálunk, Magyarországon is elõfordulhat valamilyen útonmódon: erdei sikló: http://vasutag.freeblog.hu/archives/2009/07/18/Erdei_siklo/ vagy a fûsikló: http://www.reptilia.hu/modules.php?name=Reptilia&file=viewto..

Ez milyen fajta kígyó lehet? És hol fordulnak elő a leggyakrabban?

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/v/109..

Legjobb válasz: szia! Ez egy siklóféle. Ebbõl a szögbõl nem tudom, hogy vízisikló vagy kockás sikló, de vízpartokon elég gyakoriak. Talán a sárga félhold miatt esélyesebb a vízisikló. Nem bánt, mérge nincsen, viszont büdös fehér váladékot présel ki magából, ha megfogják. és halottnak is tudja magát tettetni :). Láttam már. Engedjétek el valamilyen víz mellett, mert Magyarországon minden hüllõ és kétéltû védett!

szia! Ez egy siklóféle. Ebbõl a szögbõl nem tudom, hogy vízisikló vagy kockás sikló, de vízpartokon elég gyakoriak. Talán a sárga félhold miatt esélyesebb a vízisikló. Nem bánt, mérge nincsen, viszont büdös fehér váladékot présel ki magából, ha megfogják. és halottnak is tudja magát tettetni :) . Láttam már. Engedjétek el valamilyen víz mellett, mert Magyarországon minden hüllõ és kétéltû védett!
Szerintem meg Keresztes vipera.
De undorító fúj .
dehogy vipera! Azok sokkal kisebbek, szélesebbek, zömökebbek, és a farkuk is elég kicsi. A vipera hirtelen keskenyedik, ez a sikló pedig szépen folyamatosan nyurgul. Azért nem kell ijesztgetni a népet, még a végén agyonütik ahelyett, hogy elengednék, ráadásul amúgy is fél az emberek többsége a kígyóktól, pedig a magyar kígyók ártalmatlanok. A keresztes vipera mérge sem erõs, és már annyira ritka, hogy meg sem lehet találni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) Igen tényleg nagyon undorító. Azért nem gondoltam volna siklónak, mert ahhoz túl nagynak találtam, viszont néztem a google-n a keresztes viperáról képet, és inkább hasonlít arra. De érdekes számomra, hogy nem messze Miskolctól is elõfordulhat (ha keresztes vipera), mert eddig csak Zemplénben tudok az elõfordulásukról.
szia! A keresztes vipera sokkal-sokkal kisebb! A sikló megnõhet 1, 5 méteresre is, a hazai 2 vipera faj egészen kicsi! keresztes vipera: 60-90 cm vízisikló:akár 120 cm is lehet!

Milyen kígyó/sikló lehet ez? Mindenamicool.hupont.hu/38/mi-ez

A kutya fogta meg a kertünkben...és nem tudom mi lehet ez. Pls. segítség!

Legjobb válasz: Sima vízi sikló

Sima vízi sikló
Vizisikló - volt!
vízi sikló...
A kérdező hozzászólása: Köszi :D Megijedtem, h. nem-e lesz baja a kutyának...
Szerintem ez a fajta valahol máshol honos.
A kérdező hozzászólása: Ezt hogy érted? Mármint? Valaki a kertbe tette vagy mi? Mert mondjuk én is rákerestem Neten és nem találtam pont ilyet a Magyarországon honos kígyók között...
A kutyát félted? Inkább a siklót kéne mert védett...
EGYET ERTEK, EGY BUDOS DÖGbol van meg ezer de siklobol nem! ruhes egy bitang hulye kutyad van neked. a magyar fauna megtamadoja !!

Ez milyen kígyó (sikló) lehet?

Valamilyen sikló, de mi a neve? Mátrában találtuk, el?ttünk siklott el :)

Legjobb válasz: Szerintem rézsikló (Coronella austriaca). Guglizz rá, de elég biztos vagyok benne. Szerencsés vagy, hogy egy ilyen szép állatot ilyen közelrõl láthattál és még fényképet is készítettél!

Szerintem rézsikló (Coronella austriaca). Guglizz rá, de elég biztos vagyok benne. Szerencsés vagy, hogy egy ilyen szép állatot ilyen közelrõl láthattál és még fényképet is készítettél!
A kérdező hozzászólása: Igen tényleg rézsikló. Nagyon szerencsés vagyok hiszen 2 évente megyek 1 éjszakára kirándulni az Északi-középhegységbe, és pont elõttünk siklott el :)
rezsiklo szerintem is.
rézsikló


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!