Találatok a következő kifejezésre: Milyen kérdéseket fel a (113 db)

Fogamzásgátló tablettát szeretnék feliratni, eddig még nem voltam nögyógyásznál, bevallom félek és tartok töle. A kérdésem hogy mire készüljek a vizsgálatnál mit csinál, milyen kérdéseket tesz fel? És minden információt ami érdemes tudni ez ügyben.

Legjobb válasz: Ne aggódj, egyáltalán nem kell félni! Fog csinálni egy rákszûrést (ennek az eredménye kell, hogy szedhesd a tablettát, és majd évente kell újra menned). Nekem ez picit kellemetlen, de legtöbben azt mondják, hogy alig érzik. Megvizsgál hüvelyen keresztül, megvizsgálja a melleidet (ezt érdemes figyelni, hogyan csinálja, mert havonta egyszer jó megismételni otthon!). Meg fogja kérdezni, mióta menstruálsz, hány naposak a ciklusaid és hány napra jön, rendszeres-e egyáltalán. Érdeklõdni fog, hogy volt-e mellrák vagy trombózis a családban, ezeknek nem árt utánanézni, mielõtt mész! Azt is megkérdezi, hogy szedsz-e valami gyógyszert folyamatosan. Ha felelõsségteljes, akkor elküld vérvételre is, de ezzel nem mindig foglalkoznak. Megbeszélitek, hogy milyen árkategóriájú gyógyszert szeretnél szedni, elmond bizonyos dolgokat a szedéssel kapcsolatban. Ne félj kérdezni, mindenre válaszolni fog. Jó módszer, ha most még gondolkodsz, és vannak kérdéseid, azokat összeírod, mert ha izgulsz kicsit, könnyen elfelejtheted, és macerás utólag telefonálgatni, itt meg mindenki ezerfélét fog a kérdésre írni. Tehát semmi extra, többet fogtok beszélgetni, mint amennyi idõt vizsgál majd. :)

Ne aggódj, egyáltalán nem kell félni! Fog csinálni egy rákszûrést (ennek az eredménye kell, hogy szedhesd a tablettát, és majd évente kell újra menned). Nekem ez picit kellemetlen, de legtöbben azt mondják, hogy alig érzik. Megvizsgál hüvelyen keresztül, megvizsgálja a melleidet (ezt érdemes figyelni, hogyan csinálja, mert havonta egyszer jó megismételni otthon!). Meg fogja kérdezni, mióta menstruálsz, hány naposak a ciklusaid és hány napra jön, rendszeres-e egyáltalán. Érdeklõdni fog, hogy volt-e mellrák vagy trombózis a családban, ezeknek nem árt utánanézni, mielõtt mész! Azt is megkérdezi, hogy szedsz-e valami gyógyszert folyamatosan. Ha felelõsségteljes, akkor elküld vérvételre is, de ezzel nem mindig foglalkoznak. Megbeszélitek, hogy milyen árkategóriájú gyógyszert szeretnél szedni, elmond bizonyos dolgokat a szedéssel kapcsolatban. Ne félj kérdezni, mindenre válaszolni fog. Jó módszer, ha most még gondolkodsz, és vannak kérdéseid, azokat összeírod, mert ha izgulsz kicsit, könnyen elfelejtheted, és macerás utólag telefonálgatni, itt meg mindenki ezerfélét fog a kérdésre írni. Tehát semmi extra, többet fogtok beszélgetni, mint amennyi idõt vizsgál majd. :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a választ!

Milyen vitára késztető kérdéseket tennétek fel a lenti kérdéssel kapcsolatban? (ami érdekes, meggondolandó pl)

Milyen szerepet tölt be a munka, a tanulás az ember fizikai, szellemi, érzelmi ill. társadalmi életében.

Legjobb válasz: Milyen szerepet KELLENE betöltenie?

Milyen szerepet KELLENE betöltenie?
Melyik emberi tulajdonság hasznos a társadalom számára?

26-án megyek a nőgyógyászomhoz, mert babát szeretnénk! Milyen kérdéseket tegyek fel neki? Mire fontos figyelni?

A n?gyógyászom kicsit lazább, mint az átlag, nem nagyon szereti ha valaki rágörcsöl erre a dologra , de mégis mi lehet fontos, amit meg kellene tudnom, miel?tt belekezdenénk? Vitamin? Pé? Azt ott meg tudja állapítani hüvelyi uh-val, hogy megfelel? e a méhnyálkahártya vastagsága? Vagy az csak pé-kor fontos szempont? El?re is köszönöm válaszaitokat!

Legjobb válasz: Szerintem egy alapos orvost kellene választanod , aki szivesen válaszol bármilyen kérdésedre. Azt vettem ki a soraidból , hogy a tiédtõl nem igazán mersz kérdezni. Ha jo az orvos , akkor az magátol is el fogja mondani , hogy milyen vizsgálatokat javasol és otthon mit csinálj (pl. hõmérõzés , ovu teszt ) A méhnyálkahártya vastagsága a ciklus második felében fontos , hogy a megtermékenyitett petesejt be tudjon ágyazodni.

Szerintem egy alapos orvost kellene választanod , aki szivesen válaszol bármilyen kérdésedre. Azt vettem ki a soraidból , hogy a tiédtõl nem igazán mersz kérdezni. Ha jo az orvos , akkor az magátol is el fogja mondani , hogy milyen vizsgálatokat javasol és otthon mit csinálj (pl. hõmérõzés , ovu teszt ) A méhnyálkahártya vastagsága a ciklus második felében fontos , hogy a megtermékenyitett petesejt be tudjon ágyazodni.
A kérdező hozzászólása: Ott akkor külön lehet kérni, hogy nézze meg, hogy milyen vastag a méhnyh? Ha esetleg magától nem jut eszébe?
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, akkor már a ciklus 2. felében leszek, akkor már jó, ha meg tudja mérni a nyh-át! És az mindig annyi lehet, vagy minden ciklusban más. Mert mi csak decemberben tudunk majd nekilátni a próbálkozásnak, akkor megint meg kellene méretnem?

Fizikai jellegű a kérdés, ha tudom, hogy milyen erővel dobnak fel egy testet, és milyen nehéz az a test, abból hogyan tudom kiszámolni, hogy milyen magasra repül?

Megjegyzendő, hogy 90 fokban függőlegesen repül a test.

Legjobb válasz: Ez a "mekkora erõvel" kifejezés sajnos tévesen honosodott meg. Nem elég egyetlen erõértéket tudnod, mert abból nem lesz meg. Ha ismered, hogy a dobás teljes folyamata során (a nyugalmi helyzetbõl történõ elindítástól az elengedésig) milyen erõ hatott rá az idõ függvényében, abból meghatározható a kezdeti mozgási energia és jó pontossággal számítható, milyen magasra repült föl. De ha ismered, milyen sebességgel indult el a test, az is elég. Ha kiiktatod a légellenállást, akkor az történik, hogy a test mozgási energiája teljes egészében potenciális energiába megy át, tehát olyan magasra emelkedik, ahol a potenciális energiája megegyezik az indításkori mozgási energiával. A valóságban viszont van légellenállás, ezzel is számolni kell, de nem megoldhatatlan a feladat, meg lehet határozni így is a test maximális magasságát.

Ez a "mekkora erõvel" kifejezés sajnos tévesen honosodott meg. Nem elég egyetlen erõértéket tudnod, mert abból nem lesz meg. Ha ismered, hogy a dobás teljes folyamata során (a nyugalmi helyzetbõl történõ elindítástól az elengedésig) milyen erõ hatott rá az idõ függvényében, abból meghatározható a kezdeti mozgási energia és jó pontossággal számítható, milyen magasra repült föl. De ha ismered, milyen sebességgel indult el a test, az is elég. Ha kiiktatod a légellenállást, akkor az történik, hogy a test mozgási energiája teljes egészében potenciális energiába megy át, tehát olyan magasra emelkedik, ahol a potenciális energiája megegyezik az indításkori mozgási energiával. A valóságban viszont van légellenállás, ezzel is számolni kell, de nem megoldhatatlan a feladat, meg lehet határozni így is a test maximális magasságát.
Pontosítani kell azt, hogy "milyen erõvel dobod fel". Amibõl lehetne számolni, az a tárgy kezdõsebessége, vagy a testen végzett munka, amibõl szintén kezdõsebességet lehet számolni. Önmagában az, hogy mekkora erõ hat a testre, nem elég, kéne az, hogy mennyi ideig, vagy legalább mekkora úton hat rá ez az erõ.
A kérdező hozzászólása: 9100 Newton erõ hat rá, 80 centiméter hosszan, és a test 150 kilogramm. Köszönöm a válaszaitok, a fizika ezen részébõl sosem voltam penge.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek, ki tudtam számolni (remélem jól).

Milyen kérdéseket tehettek fel a 14-15. Században a gazdaságot illetően?

Olyasmire gondolok hogy pl ekkor válság volt.és hogyan labalhatnanak ki...vagy hasonló

Legjobb válasz: Semmi ilyesmit. Középszinten nem raknak fel ilyen szintû kérdéseket történelembõl, hogy jellemezd a 14-15. század gazdaságát, max. olyat, hogy jellemezd Mátyás gazdaságpolitikáját, vagy Károly Róbertét.

Semmi ilyesmit. Középszinten nem raknak fel ilyen szintû kérdéseket történelembõl, hogy jellemezd a 14-15. század gazdaságát, max. olyat, hogy jellemezd Mátyás gazdaságpolitikáját, vagy Károly Róbertét.

Kihatással lenne a párkapcsolatodra, vagy a családi kapcsolataidra, ha közülük valaki meglátná hogy itt milyen kérdést teszel fel, vagy miket írsz?

Legjobb válasz: Kedves elsõ, a kérdés úgy szólt: ha meglátná :) Erre nem lehet azt válaszolni, hogy nem látja meg :) Nálunk, ha meglátná a férjem, vagy a többi családtagom, egyik-másik kérdésen kiakadnának, vagy válaszomon, mert leírok esetleg velük kapcsolatos negatív dolgokat. Másik kérdéseim jól esnének nekik, mert õket dícsérem bennük, illetve válaszokban is. Néhány kérdésen meglepõdnének, mert nem tudják, hogy foglalkoztat az adott téma, vagy épp a véleményemen lepõdnének meg, ki ilyen, ki olyan irányba. Összességében, nem örülnék neki, ha bárki belelátna, mert ez szerintem épp olyan privát szféra, mint pl. a magánlevelezés, vagy egy napló.

Kedves elsõ, a kérdés úgy szólt: ha meglátná :) Erre nem lehet azt válaszolni, hogy nem látja meg :) Nálunk, ha meglátná a férjem, vagy a többi családtagom, egyik-másik kérdésen kiakadnának, vagy válaszomon, mert leírok esetleg velük kapcsolatos negatív dolgokat. Másik kérdéseim jól esnének nekik, mert õket dícsérem bennük, illetve válaszokban is. Néhány kérdésen meglepõdnének, mert nem tudják, hogy foglalkoztat az adott téma, vagy épp a véleményemen lepõdnének meg, ki ilyen, ki olyan irányba. Összességében, nem örülnék neki, ha bárki belelátna, mert ez szerintem épp olyan privát szféra, mint pl. a magánlevelezés, vagy egy napló.
Hihetetlen, hogy nem értik a kérdést :) 3: ha meglátná a párod, akkor hatással lenne-e, ezt szerintem úgy kéne érteni, hogy írtál-e olyan dolgokat a párodról és családodról, amik gázosak vagy épp furák lennének nekik? Oké, nincs párod, de ha a kérdés az, hogy milyen gyakran viszed le a kutyád sétálni, én nem írok a kérdésre kényszeresen választ, hogy: "semmikor, mert nincs kutyám." :)
Nem, mert a párom nem számítógépezik, legfeljebb ha én elmondom neki, hogy a kérdésemre mit válaszoltak, lehülyézi a válaszolókat.
Nem. Írtam már ki párkapcsolati jellegû kérdést, de azt elõbb-utóbb a párommal is megbeszéltem, mert mégiscsak az a célravezetõbb (bár írtak a válaszadók hasznos meglátásokat, amivel segítettek jobban látni a problémát.)
Nem. Egy kérdést sem tettem fel a családomról. Azokat velük beszélem meg. Legtöbb kérdést a laptop-ommal kapcsolatban tettem fel, meg a fájós karomról. Semmi személyes. 25/L
Igen, biztos. Tettem már ki olyan kérdéseket, amiket a családdal nem tudtam megbeszélni, mert nem érdekelte õket a problémám.Mindenki csak a saját dolgával volt elfoglalva, s itt kértem tanácsot. Biztos meglepõdnének, ha meglátnák, s nem örülnének nekik. De ha velük nem tudom megbeszélni, jó kívülállók véleményét kikérni.
De még mennyire!Itt szinte már minden egyes titkom megosztottam egy-egy kérdésnél, amiket bizony jobb, ha nem tudnak. Nem kell itt egetrengetõ dolgokra gondolni, de számomra fontos dolgok ezek, nekik pedig igencsak megdöbbentõ lenne! Szóval a válaszom egy határozott igen! Csak megjegyzem, remélem ilyesmire sosem kerül sor...
Nem. Pasi gondom nincs, a családomra pedig nagyon ritkán panaszkodom, és akkor is csak valami pitiáner dolog miatt. :)
Maximum annyi, hogy a párom látná, mennyire hûség-párti vagyok. Persze ezt tudja õ is, hasonló értékrendünk van, gyakori téma ez köztünk. Ha valamilyen kérdés foglalkoztat a saját(!) kapcsolatommal, akkor nem idegenektõl kérdezem meg. Vagyunk olyan 'jóban', hogy megbeszélhessem vele, bármi adódik. A kérdések nagy részét felesleges is kiírni: hiába ad pontos helyzetleírást a kérdezõ, akkor sincs ember a földön, aki teljesen átlátná a dolgokat, kivéve a nagyon kirívó eseteket. Kétszer kérdeztem itt a gyakorin, mindkét alkalommal a sütés-fõzés témakörben.
Nem. Párkapcsolatom nincs, a családi kapcsolataimról meg nem írok.
Szerintem igen, sok mindent befolyásolna.Elkeseredésemben írogattam ide dolgokat, amikrõl rám ismerhetnek.Volt, amikor én sem tudtam éppen kitõl tanácsot kérni, de muszáj volt kiadni magamból a dühömet és a fájdalmat, ezért ide írtam ki magamból.Ciki, nem ciki, ez van.
pl. hogy miért veszi el XD
Mi volt a jele az oviban? Mi a kedvenc része egy csirkérõl? Hanyas a lába? Mikor van a névnapja? Mi az anyukája teljes neve? (Ha több keresztneve van.)
meltartómérete milyen kisállata volt eddig álltalánosiskolája neve kedvenc fimlje kedvenc parfüm milyen pizzát szokott rendelni évfordulójuk dátuma anyós születésnapja milyen ruha volt rajta mikor megismerte s hol elsõ együtt töltött vacsora mi volt mitõl irtózik mennyi idõt tölt a fürdõben
Hányas lába van? Mi a nagymamájának a keresztneve? Mikor van az anyós névnapja? Mi a kedvenc parfümje? Hogy szeret aludni? (Hason, háton stb) Hányas melltartót visel? Mit viselt az elsõ randijukon? Melyik ételt szereti/utálja a legjobban? Mi a kedvenc színe? Szexelne-e liftben? Mi a kedvenc zeneszáma? Volt-e fogszabályzója?
Nálunk is volt férj és feleségismereti teszt. Nagyon jó volt. Ilyeneket kérdeztek, amiket már leírtak, hogy mi volt a jele, mikor vesztette el a szüzességét, mi volt a kedvenc tantárgya az egyetemen, mit szeret bennem a legjobban. Bár én lány vagyok, a barátnõim, amikor már meg volt a kérdéssor, elküldték a férjemnek emilben, õ pedig beírta a válaszokat. Nála ugyanígy volt. Ha nem jól válaszoltunk, inni kellett. :)

A ZMNE-n milyen kérdéseket tesznek fel a mentális egészség kivizsgálásánál?

Tehát ezen a felmérésen, vagy személyiségteszten pl. mely kérdések hangzanak el, mihez kapcsolódnak. Nem készülök katonának, de érdekel ez a téma, és kíváncsi lennék rá, hogy m?ködik ez ma. :) El?re is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Egyszerû hétköznapi kérdéseket, amik titkosak, irányul az igazságmondásodra, megbízhatóságodra stb. Kb.ilyen jellegû kérdéseket képzelj el: Ha nagyközönség elött kell elõadást tartanod-két választási lehetõség- szorongok, nem szorongok.

Egyszerû hétköznapi kérdéseket, amik titkosak, irányul az igazságmondásodra, megbízhatóságodra stb. Kb.ilyen jellegû kérdéseket képzelj el: Ha nagyközönség elött kell elõadást tartanod-két választási lehetõség- szorongok, nem szorongok.
és lényegében többször is megkérdezik ugyanazt, nyilván kicsit árnyalva, így nézve, hogy igazat mondasz-e.
A kérdező hozzászólása: Hmm, érdekes. :) Köszi a választ!

Ma találkozok elöször a szülésznővel. Van sok kérdésem amit szeretnék feltenni neki, de kíváncsi vagyok, hogy ti milyen kérdéseket tettetek fel? Nehogy valami fontos dolgot elfelejtsek. Írnátok egy pár fontosabb kérdést.

Legjobb válasz: mikor hívhatod? este ? hajnalban? gátvédelem? homeopátiról? hogy kapod meg a babát? mikor? mikor lehet szoptatni? Mit érdemes bevinni szülõszobába? Szülõszobát mikor nézheted meg? Mi történik amikor bejelentkezel szüléshez? Hova kell? apás szülés lesz akkor apuka mikor jöhet be? mit kell neki hozni? szülés után mennyit lehettek együtt hármasban? nst ki csinálja? mikor találkoztok legközelebb? most ennyi jutott eszembe

mikor hívhatod? este ? hajnalban? gátvédelem? homeopátiról? hogy kapod meg a babát? mikor? mikor lehet szoptatni? Mit érdemes bevinni szülõszobába? Szülõszobát mikor nézheted meg? Mi történik amikor bejelentkezel szüléshez? Hova kell? apás szülés lesz akkor apuka mikor jöhet be? mit kell neki hozni? szülés után mennyit lehettek együtt hármasban? nst ki csinálja? mikor találkoztok legközelebb? most ennyi jutott eszembe
Elõzõ hozzászóló kérdéseit már kihagyom, szuper választ adott :) Engem még érdekelt, hogy milyen fájdalom csillapítókra van lehetõség. Mit ajánl? Vagy ha nélküle akarod, akkor jelezd! Ha megborotválkozok odalent, az jó-e, vagy õk csinálják(engem ez nagyon zavart és ezért kérdeztem rá). Miket lehet csinálni, pl. van ahol csak feküdni lehet. Van ahol, lehet sétálni, van zuhany, kád, egyéb eszközök. Amúgy hol fogsz szülni?
beöntésrõl is kérdeznék? kúp vagy beöntés van? borotválásnál ha nem csinálod meg akkor kell e borotvát vinni? fájdalom csillapítás? vajúdásról? zuhanyozni lehet e? van e labda? vagy egyéb vajúdást segítõ eszközök?
van-e nyákleszívás? mert ha van, akkor ne kérd, sokszor ez az asztma oka is meg a baba örül, h elkezd lélegezni és akkor ilyet csinálnak vele, ezt ki tisztul magától gond nélkül) meg vannak orvosok, akik a hátára ütnek a babának, ha nem sírnak fel, ezt se hagy, ha itt ez van. elvágják-e egybõl a köldökzsínórt? ha igen, kérd hogy várjanak vele néhány percet, mert a baba még kap ezen kereszül oxigént, mikor megszületik és néha vissza tartja alevegõ vételt, mert fájó érzés a tüdejének és ez nem baj, ha van köldök zsinór, így a maga tempójában térhet át a tüdõvel való légzésre nem pedig kényszerûségbõl, mert máshonnan nem kap oxigént.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Most nemrég értem haza a szülésznõtõl, nagy szerencsém van, mert egy angyali szülésznõ és amiket írtatok szinte mindegyik kérdésre megadta a választ, ha nem is kérdeztem õ saját maga mondta, és a szülõszobát is megmutatta.Egyedül errõl a nyákleszívásról nem beszéltünk de majd a köv. alkalomkor rákérdezek.Mégegyszer köszi lányok és mindenkinek boldog babavárást!!

Milyen kérdést tettél fel eddig, amit letörölt a moderátor az oldal minőségének megőrzése címén?

Csak kíváncsi vagyok. Nekem eddig egy ilyen volt, a "Hogy tetszik a Rhoshandiatellyneshiaunneveshenk név?" kérdés. Amúgy tényleg létez? név, egy texasi hölgyet hívnak így.

Legjobb válasz: Én szexualitás kategóriában írtam ki kérdést, odaírtam a korom, és mivel nem vagyok 18, letörölték. Pedig fontos kérdés volt nekem...

Én szexualitás kategóriában írtam ki kérdést, odaírtam a korom, és mivel nem vagyok 18, letörölték. Pedig fontos kérdés volt nekem...
Én megkérdeztem hogy miért tilos tinyurl-t tenni a válaszokba és kijavították a kérdést értelmetlenre...
én megírnám de megint letörölnék...
A kérdező hozzászólása: Ide szerintem kiírhatod.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!