Találatok a következő kifejezésre: Milyen kérdéseket fel (240 db)

Milyen kérdéseket tegyek fel egy fiúnak ha jól el vagyunk és ha már beleszerettem? (Választ kérek nem kritikát. ) (mert alíg van témánk)

Legjobb válasz: "A lényeg h nyitott kérdest tegyél fel,tehat h ne lehessen egyszeruen igen/nem -el valaszolni.A kedvencem: "- Ha hirtelen nagyon sok pénzed lenne, mit csinálnál vele?" Hogy miért olyan jó kérdés ez? Nos, egyrészt sokáig tart rá válaszolni, nem lehet pár szóval elintézni. Másrészt nagyon sok érdekes dolgot tudhatsz meg a válaszok alapján a lányról, mit szeret csinálni, mik a vágyai, milyen ember is valójában. És a legjobb az egészben: Miközben együtt vagytok, olyan dolgokról beszél, gondolkozik, amik nagyon kellemes érzéseket keltenek benne!" ezt egy hasonló kérdésre adta egy kedves válaszoló, sztem hasznos neked is! 19/L

"A lényeg h nyitott kérdest tegyél fel, tehat h ne lehessen egyszeruen igen/nem -el valaszolni.A kedvencem: "- Ha hirtelen nagyon sok pénzed lenne, mit csinálnál vele?" Hogy miért olyan jó kérdés ez? Nos, egyrészt sokáig tart rá válaszolni, nem lehet pár szóval elintézni. Másrészt nagyon sok érdekes dolgot tudhatsz meg a válaszok alapján a lányról, mit szeret csinálni, mik a vágyai, milyen ember is valójában. És a legjobb az egészben: Miközben együtt vagytok, olyan dolgokról beszél, gondolkozik, amik nagyon kellemes érzéseket keltenek benne!" ezt egy hasonló kérdésre adta egy kedves válaszoló, sztem hasznos neked is! 19/L
öhm bocsi elsõ válaszoló de fiúról van szó
elsõ: tudom, de ezt találtam és ha láttad volt idézõjel, ami azt jelenti h szó szerint idéztem! de gondoltam rájön h pasitól is megkérdezheti! na ezt is tisztáztuk remélem :D
elsõ: bár így visszaolvasva nem különül el az utolsó mondat amit ténylegesen én írtam! de rem így már érthetõ:D
Mi az, amit soha nem tenne meg? Mit akar mindenképp megtenni? Mi a legnagyobb álma? Mit nem tudna soha megbocsátani? Hol élne szíve szerint, mivel foglalkozna ott.. ? Milyen kaja, zene, sport az, amit hosszú ideig nem tudna megunni? Egyébként ha tudod, mi érdekli, kérdezd meg, mit gondol 1-1 dologról. Hagyd, hogy kifejtse :)
A kérdező hozzászólása: Értem és..köszí..:)

Fogamzásgátló tablettát szeretnék feliratni, eddig még nem voltam nögyógyásznál, bevallom félek és tartok töle. A kérdésem hogy mire készüljek a vizsgálatnál mit csinál, milyen kérdéseket tesz fel? És minden információt ami érdemes tudni ez ügyben.

Legjobb válasz: Ne aggódj, egyáltalán nem kell félni! Fog csinálni egy rákszûrést (ennek az eredménye kell, hogy szedhesd a tablettát, és majd évente kell újra menned). Nekem ez picit kellemetlen, de legtöbben azt mondják, hogy alig érzik. Megvizsgál hüvelyen keresztül, megvizsgálja a melleidet (ezt érdemes figyelni, hogyan csinálja, mert havonta egyszer jó megismételni otthon!). Meg fogja kérdezni, mióta menstruálsz, hány naposak a ciklusaid és hány napra jön, rendszeres-e egyáltalán. Érdeklõdni fog, hogy volt-e mellrák vagy trombózis a családban, ezeknek nem árt utánanézni, mielõtt mész! Azt is megkérdezi, hogy szedsz-e valami gyógyszert folyamatosan. Ha felelõsségteljes, akkor elküld vérvételre is, de ezzel nem mindig foglalkoznak. Megbeszélitek, hogy milyen árkategóriájú gyógyszert szeretnél szedni, elmond bizonyos dolgokat a szedéssel kapcsolatban. Ne félj kérdezni, mindenre válaszolni fog. Jó módszer, ha most még gondolkodsz, és vannak kérdéseid, azokat összeírod, mert ha izgulsz kicsit, könnyen elfelejtheted, és macerás utólag telefonálgatni, itt meg mindenki ezerfélét fog a kérdésre írni. Tehát semmi extra, többet fogtok beszélgetni, mint amennyi idõt vizsgál majd. :)

Ne aggódj, egyáltalán nem kell félni! Fog csinálni egy rákszûrést (ennek az eredménye kell, hogy szedhesd a tablettát, és majd évente kell újra menned). Nekem ez picit kellemetlen, de legtöbben azt mondják, hogy alig érzik. Megvizsgál hüvelyen keresztül, megvizsgálja a melleidet (ezt érdemes figyelni, hogyan csinálja, mert havonta egyszer jó megismételni otthon!). Meg fogja kérdezni, mióta menstruálsz, hány naposak a ciklusaid és hány napra jön, rendszeres-e egyáltalán. Érdeklõdni fog, hogy volt-e mellrák vagy trombózis a családban, ezeknek nem árt utánanézni, mielõtt mész! Azt is megkérdezi, hogy szedsz-e valami gyógyszert folyamatosan. Ha felelõsségteljes, akkor elküld vérvételre is, de ezzel nem mindig foglalkoznak. Megbeszélitek, hogy milyen árkategóriájú gyógyszert szeretnél szedni, elmond bizonyos dolgokat a szedéssel kapcsolatban. Ne félj kérdezni, mindenre válaszolni fog. Jó módszer, ha most még gondolkodsz, és vannak kérdéseid, azokat összeírod, mert ha izgulsz kicsit, könnyen elfelejtheted, és macerás utólag telefonálgatni, itt meg mindenki ezerfélét fog a kérdésre írni. Tehát semmi extra, többet fogtok beszélgetni, mint amennyi idõt vizsgál majd. :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a választ!

Ha fel kéne mérned valaki intelligenciáját, milyen módszert alkalmaznál? És ha 3 kérdés alapján kéne, milyen kérdéseket tennél fel?

Legjobb válasz: Szerintem a legjobb módszer, hogy beszédbe elegyedek vele, a három kérdés.... hmmm, 1. Szerinted van értelme az életnek? 2. Mi az amiben a legjobb vagy? 3. Megölnél valakit, ha biztosan nem tudódna ki és 35 millió dollárhoz jutnál vele? Ezeket most hasra ütve írtam, de a fogalmazási módjából meg tudnám állapítani valakirõl, hogy mennyire intelligens.

Szerintem a legjobb módszer, hogy beszédbe elegyedek vele, a három kérdés.... hmmm, 1. Szerinted van értelme az életnek? 2. Mi az amiben a legjobb vagy? 3. Megölnél valakit, ha biztosan nem tudódna ki és 35 millió dollárhoz jutnál vele? Ezeket most hasra ütve írtam, de a fogalmazási módjából meg tudnám állapítani valakirõl, hogy mennyire intelligens.
1. Mi az négy lába van asztal de nem szék? 2. Én vagyok te , te vagy én ki a hülye én vagy te? 3. 5 lába van mégis megbotlik?
Gyerekek, nem a kérdések számítanak. Nagyon nem. Egy intelligens ember hárítja a személyes, illetve a filozófiai jellegû kérdéseket is az ismerkedés elsõ szakaszában. Persze nem ám úgy, "Mit érdekel ez téged?", vagy hogy "Semmi közöd nincs hozzá!". Ad rá válaszokat, de azok általában érdektelenek, vagy kézzel nem fogható, banális, olykor humoros és frappáns dolgok. Fájni fog a dolog, de az illetõ stílusából, szókincsébõl és humorérzékébõl lehet asszociálni az intelligenciára. Máskülönben ha nagyon erõltetni akarod ezt a kérdésesdit, kérdezd meg, hogy szokott-e olvasni, és ha igen, akkor mit.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Ad rá válaszokat, de azok általában érdektelenek, vagy..." ...vagy épp olyan, hogy oda tereli a dolgot, hogy a kérdezõ egyszer csak azt veszi észre, hogy a saját kérdésére válaszol, anélkül, hogy õ maga választ kapott volna. :) Egyébként a humorérzékkel is egyet értek, ez tesztnek is jó. Egy árnyaltabb, elvontabb, burkoltabb, burkoltan szarkasztikus, stb, szóval kicsit bonyolultabb poénon az "egyszerûbb" emberek nem igazán röhögnek. Egy jó filmvígjáték pl sokszor úgy van összerakva, hogy szélesebb réteget szórakoztasson, van bennük bonyolultabb helyzet komikum, burkoltabb poénok, egyszerû, nyilvánvaló poénok, sõt néha olyan primitívek is, mint egy egyszerû elesés. Azt is érdekes megfigyelni, ki min röhög a legnagyobbat.
Én egy kérdésbõl is megállapítom. A kérdés: Kire szavaztál?
na 16-os, és erre mi az intelligens válasz?
az érzelmit, vagy az értelmit? mert nagyon nem mindegy ám!
A kérdező hozzászólása: Igazából, az értelmire gondoltam(Le is írtam a válaszomban.) De az érzelmi is érdekelne, most, hogy megkérdezted:)
Elsõ válaszoló, mégis mi lenne ennél a kérdésnél a jó válasz? "3. Megölnél valakit, ha biztosan nem tudódna ki és 35 millió dollárhoz jutnál vele?". Egy inteligens ember is lehet gyilkos. De vannak emberek akik nem ölnék meg mégis inteligensek. Kiváncsi vagyok én is arra hogyan lehetne megtudni egy ember inteligenciáját! Ha elkezdesz vele beszélni egy kis idõ után már rájösz, hogy hoppá ez egy okos ember lehet, aztán meg ha tovább beszélgetsz vele könyen kiderül hogy inteligens is! És ha szépen eltudsz vele beszélgetni akkor talán te is az vagy! :)
Ezek az elhangzott kérdések szerintem sokkal inkább a személyiségre vonatkoznak, mint az intelligenciára. Az intelligencia ennél ezerszer rejtettebb is lehet. Pl egy zárkózottabb személyiség, akinek nincs kedve beszélgetni, simán lehet intelligens, de attól még le fog rázni olyannal, hogy "honnan tudjam, meg hagyjál már". Vagy pl. egy ilyen célzott kérdésbõl egy pillanat alatt levágja, hogy tesztelve van, és egyáltalán nem áll szándékában (érthetõ okokból) nyilvánvalóvá tenni a szellemi képességeit. Sõt, még az is lehet, hogy felteszel neki egy kérdést, ami egy okoskodó, de alapjában véve üres kérdés, (itt is hangzott el ilyen) azt hiszed, de nagyot kérdeztél, pedig pont hogy közel se ütötted meg azt a szintet, amit komolyan tudna venni, ezért mond rá valami demagóg hülyeséget, amitõl elkönyveled primitívnek, õ meg nyom egy facepalm-ot, kiröhög, és õ is, kölcsönösen elkönyvel primitívnek. Szóval szerintem ehhez jóval több idõ kell, és nem létezik 3 kérdés, amibõl ez kiderülne. Pláne nem úgy, hogy az illetõ nincs rá kötelezve, hogy tudása legjavát nyújtva válaszoljon!
Inteligensnek hiszed magad? Ha igen miert, ha nem miert nem?
Vannak intelligencia mérésére szolgáló eszközök, és nem 3 kérdésbõl állnak... 3 kérdésbõl semmit sem lehet biztosan leszûrni...
Ezt a két kérdést tenném fel, meg azt, hogy "Szerinted miért kérdezem ezeket?"
Semmiképpen sem a lexikális tudást nézném, az biztos. Életfelfogás, olvasottság, tájékozottság.
Attól függ, milyen célból tenném.
Amit te is feltettél.
A kérdező hozzászólása: Ha valakitõl kérdezel(ünk) vagy vegyünk egy sima beszélgetést mondjuk facebookon, vagy élõben, akkor azért már lehet látni a megnyilvánulásaiból, ahogy ír, vagy válaszol, hogy intelligens-e, vagy nem. De ez sem minden esetben igaz. Viszont, ha azt látom, valakinek minden szava a káromkodás, az xDD meg vigyorog mint a tejbetök, semmihez sem tud hozzászólni, lenézõ, meg "hát én honnan tudjam? hagyjál már szavakkal válaszol(a személyes beszélgetésnél is olyan "buta". akkor már le lehet vonni egyfajta következtetést.Nem köszön az utcán mondjuk, flegma, lenézõ. Igazából 3 kérdés szerintem kevés ahhoz, hogy megállapítsuk milyen intelligens az illetõ. Kérném, hogy meséljen magáról. Az életérõl, a szokásairól, hobbijáról. Arról, milyen másokkal, stb.? Vagy nem jól gondolom? Köszönöm szépen a válaszaitokat
Hûha... 1) Egyetértesz azzal hogy a jó pap holtig tanul? (Egy intelligens ember okos, nyitott az újra és mindig szeretne újat tanulni.) 2) Tisztességes munka jó megélhetéssel, vagy rablással elért milliók? 3) Fontos neked a családod? Asszem ezeket kérdezném :) 1-es értelmi intelligencia, 2-es mindennapi élethez és erkölcsiséghez 3) érzelmi intelligencia
Ezzel kezdeném: honnan jön a gondolat? A válasz és a hozzátartozó metakommunikáció elég is lenne.
Hmm : 1. Boldogság vagy hatalom? 2. Milyen idegennyelven tudsz beszélni? 3. Mit szeretnél kezdeni az életeddel ? (mivel jelenleg a fitalok körében ez az a kérdés amire csak egy inteligens ember fog válszolni)
Utolsó: Nem konkrétan "Jó" válasz megkapásában reménykedtem, hanem hogy elkezd érvelni, és én ezekbõl fel tudom mérni, hogy mennyire intelligens. Mondjak egy példát: Elsõ alany, megkapta a kérdést, aztán válaszol: - Höhö, háá perszehoty, mitgondulú? Annyi pízért míg az öcsímet is eladnám... mírt te nem? Második alany: - Öhm, hát nem is tudom, a helyzettõl függ, de az értékrendem nemigazán engedné egy ember meggyilkolását anyagi javakért cserébe, és ráadásul most financiális oldalon is remekül állok, szóval a válaszom valószínûleg nem. Kb. ennyi - nem a válasz a lényeg, hanem az érvelés.

Milyen kérdéseket tegyek fel az állásinterjún?

gondolom nekem is kellene felrakni pár kérdést de nem jut eszembe semmi okos gondolat, pályakezd? vagyok, ti milyen kérdéseket szoktatok felrakni?

Legjobb válasz: Nézd meg a pozíció leírását és kérdezz rá belõle pár dologra. Egyébként pedig: hogy telik egy átlagos nap, mennyire használják az X nyelvet, milyen a munkamorál/kollégák viszonya, mekkora csoportban fogsz dolgozni stb. Ne kérdezd: milyen munkaidõben dolgoznak (vagy mondják maguktól, vagy pedig majd meglátod. Nem tûnsz fel jó színben, ha egybõl azt kérdezed, mikor lehet lelépni). Illetve fizetik-e a telefont/benzint/buszbérletet stb. Inkább úgy kérdezd, hogy milyen kompenzációs csomagja van a cégnek. De úgyis érezni fogod, hogy mennyire merészkedhetsz el a kérdésekkel.

Nézd meg a pozíció leírását és kérdezz rá belõle pár dologra. Egyébként pedig: hogy telik egy átlagos nap, mennyire használják az X nyelvet, milyen a munkamorál/kollégák viszonya, mekkora csoportban fogsz dolgozni stb. Ne kérdezd: milyen munkaidõben dolgoznak (vagy mondják maguktól, vagy pedig majd meglátod. Nem tûnsz fel jó színben, ha egybõl azt kérdezed, mikor lehet lelépni). Illetve fizetik-e a telefont/benzint/buszbérletet stb. Inkább úgy kérdezd, hogy milyen kompenzációs csomagja van a cégnek. De úgyis érezni fogod, hogy mennyire merészkedhetsz el a kérdésekkel.
A második válaszadó nagyon helyesen leírta, a munkaidõdet õk úgyis ismertetni fogják Veled, a fizetést is, inkább érdeklõdj a mindennapos rutinfeladatokról, hogy ki lesz a közvetlen felettesed, érdeklõdhetsz a cég, vállalkozás hosszabb távú tervei felõl stb.
Mik a konkrét elvárások Milyen gyakori elvárás a túlóra
Oszt mennyi a lé? :)
-mennyi a fizu -cafeteria jár-e -utazást téritenek-e, ha igen, hogyan -ebédidõ van-e, mikor, lekell-e dolgozni -munkaidõ mettõl meddig tart -kötelezõ munkaruházat van-e -mennyi a próbaidõ
Penzrol ne kerdezz soha, meg kell varnod hogy ok hozzak fel ezt a temat (es ez egy jo jel).
értelmeseket
Pedig az a fõ szempont, ugyanis nem vagy se rabszolga, meg is kell élni valamibõl, és nem a 2 szép szemük miatt fogod elvégezni a munkát!
A kérdező hozzászólása: a pénz dologra nem merek rákérdezni nem akarom h azt hidják hogy csak az a fõ szempont, ami érdekelne viszont a fizu melett az a bkv bérlet, szerintetek hogy illik erre rákérdezni ami nem tolakodó?
hogy ment?

Milyen kérdést tegyek fel?

:D

Legjobb válasz: pl: legyen az, hogy Milyen kérdést tegyek fel? :DD

pl: legyen az, hogy Milyen kérdést tegyek fel? :DD

26-án megyek a nőgyógyászomhoz, mert babát szeretnénk! Milyen kérdéseket tegyek fel neki? Mire fontos figyelni?

A n?gyógyászom kicsit lazább, mint az átlag, nem nagyon szereti ha valaki rágörcsöl erre a dologra , de mégis mi lehet fontos, amit meg kellene tudnom, miel?tt belekezdenénk? Vitamin? Pé? Azt ott meg tudja állapítani hüvelyi uh-val, hogy megfelel? e a méhnyálkahártya vastagsága? Vagy az csak pé-kor fontos szempont? El?re is köszönöm válaszaitokat!

Legjobb válasz: Szerintem egy alapos orvost kellene választanod , aki szivesen válaszol bármilyen kérdésedre. Azt vettem ki a soraidból , hogy a tiédtõl nem igazán mersz kérdezni. Ha jo az orvos , akkor az magátol is el fogja mondani , hogy milyen vizsgálatokat javasol és otthon mit csinálj (pl. hõmérõzés , ovu teszt ) A méhnyálkahártya vastagsága a ciklus második felében fontos , hogy a megtermékenyitett petesejt be tudjon ágyazodni.

Szerintem egy alapos orvost kellene választanod , aki szivesen válaszol bármilyen kérdésedre. Azt vettem ki a soraidból , hogy a tiédtõl nem igazán mersz kérdezni. Ha jo az orvos , akkor az magátol is el fogja mondani , hogy milyen vizsgálatokat javasol és otthon mit csinálj (pl. hõmérõzés , ovu teszt ) A méhnyálkahártya vastagsága a ciklus második felében fontos , hogy a megtermékenyitett petesejt be tudjon ágyazodni.
A kérdező hozzászólása: Ott akkor külön lehet kérni, hogy nézze meg, hogy milyen vastag a méhnyh? Ha esetleg magától nem jut eszébe?
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, akkor már a ciklus 2. felében leszek, akkor már jó, ha meg tudja mérni a nyh-át! És az mindig annyi lehet, vagy minden ciklusban más. Mert mi csak decemberben tudunk majd nekilátni a próbálkozásnak, akkor megint meg kellene méretnem?

Ti milyen kérdéseket tennétek fel? Többi lent.

Most tanultuk a Bánk bánt és össze kell irjunk 5 kérdést, hogy mit nem értettünk.(konkrétumokat) Ti mit irnátok mit nem nem értettetek a Bánk bánból?

Legjobb válasz: olyanokat írj fel, amit TE nem értettél, nem pedig holmi ismeretlen emberek válaszait, mert annak semmi értelme. egyébként azt sem értem, miért tetted fel ezt a kérdést.

olyanokat írj fel, amit TE nem értettél, nem pedig holmi ismeretlen emberek válaszait, mert annak semmi értelme. egyébként azt sem értem, miért tetted fel ezt a kérdést.

Milyen kérdéseket tegyek fel a védőnőnek és az orvosnak szülés előtt? (30 hetes kismama)

Legjobb válasz: védõnõ inkább a baba ápolásával kapcsolatos dolgokban tud segíteni (szoptatás, pelenkázás, fürdetés), vagy még ilyesmi: Mi kell a szülõszobai csomagba? mi kell a gyermekágyas részre? babának mit vigyél a kórházba? meddig fognak benn tartani? kap-e a baba pótlást, ill ha igen, mit? meddig lesz melletted? ki fogja fürdetni a kórházban? Milyen papírokat vigyél magaddal? Mikor kell elindulnotok a kórházba? Beöntés/borotválás kérdése? Hol fogsz vajúdni? Veled lehet-e a párod a vajúdás alatt, vagy csak a szülõszobán? Mozoghatsz, ehetsz, ihatsz-e vajúdás alatt, van-e vmi alternatív eszköz (kád, labda, szék stb)? Vigyél-e mellszívót, vagy van a kórházban? Orvostól pl: Pl, ki fog neki szólni, hogy szülni mész? Milyen fájdalomcsillapítási módokhoz juthatsz hozzá Adnak-e oxyt orrba-szájba, vagy csak ha muszáj? Elkerülhetõ-e a gátmetszés, ha igen, hogyan? Mikor kell elindulnotok a kórházba? Ami még jól jöhet, ha a szülés elõtt megkéred az orvost, hogy közben tájékoztasson mindig, hogy hogy álltok (hány ujjnyi, mikor mit csinál, mit miért kapsz). Nem biztos, hogy mindenre emlékezni fogsz, de legalább nem kell utána legóznod, hogy mégis mit nyomtak beléd.

védõnõ inkább a baba ápolásával kapcsolatos dolgokban tud segíteni (szoptatás, pelenkázás, fürdetés), vagy még ilyesmi: Mi kell a szülõszobai csomagba? mi kell a gyermekágyas részre? babának mit vigyél a kórházba? meddig fognak benn tartani? kap-e a baba pótlást, ill ha igen, mit? meddig lesz melletted? ki fogja fürdetni a kórházban? Milyen papírokat vigyél magaddal? Mikor kell elindulnotok a kórházba? Beöntés/borotválás kérdése? Hol fogsz vajúdni? Veled lehet-e a párod a vajúdás alatt, vagy csak a szülõszobán? Mozoghatsz, ehetsz, ihatsz-e vajúdás alatt, van-e vmi alternatív eszköz (kád, labda, szék stb)? Vigyél-e mellszívót, vagy van a kórházban? Orvostól pl: Pl, ki fog neki szólni, hogy szülni mész? Milyen fájdalomcsillapítási módokhoz juthatsz hozzá Adnak-e oxyt orrba-szájba, vagy csak ha muszáj? Elkerülhetõ-e a gátmetszés, ha igen, hogyan? Mikor kell elindulnotok a kórházba? Ami még jól jöhet, ha a szülés elõtt megkéred az orvost, hogy közben tájékoztasson mindig, hogy hogy álltok (hány ujjnyi, mikor mit csinál, mit miért kapsz). Nem biztos, hogy mindenre emlékezni fogsz, de legalább nem kell utána legóznod, hogy mégis mit nyomtak beléd.
Lehetõleg mindent, amire kíváncsi vagy. Nem baj, ha butaságnak tûnik néhány kérdésed, mert minden fontos lehet.
Szerintem attól a pillanattól kezdve, hogy beindul a szülés egészen odáig, hogy hazaértek és becsukjátok magatok mögött az ajtót, gondold át az eseményeket, és ha valamiben nem vagy biztos, írd fel egy lapra. Én jegyzetekkel megyek konzultációra, így minden kérdésemre választ kapok, nem csak utólag jut eszembe, hogy "jaj, azt elfelejtettem megkérdezni". Nyugodtan, midnenre kérdezz rá, amivel kapcsolatban kétségeid merülnek fel. Gondold át részletesen és alaposan, és ha ezt megtetted, megkérdezted, amit akartál, megnyugszol. Hogy pontosan mik ezek a kérdések? Mindenkinek más a fontos, más aggasztja, más bizonytalanítja el. Ezért univerzális dolgok nincsenek. Szerintem ezért is él ez az oldal is, ami valakinek kérdés, másoknak nem az.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, már elkezdtem felírni egy füzetbe, csak nehogy lemaradjon valami lényeges dolog ami nekem nem jut az eszembe, de akkor még gondolkodom. :-)Szép napot!
Én olyasmiket kérdeztem, a 32 hetes vizsgálaton hogy hányan leszünk bent a szülõszobán? Mármint hogy én a párom meg még ki? Vagy mennyire valószínû hogy gátmetszést fog csinálni? Akkor kérdeztem rá a szülés összegére? Mikor kell elindulni a kórházba? Nekem kell õt felhívnom vagy értesítik a kórházból? Mennyit kell bent lenni? Sajnos már nincs meg a papírom amire fel voltak írva a kérdések, mert én is mindig úgy megyek. :) De most hirtelen ezek jutottak eszembe. Ja meg még azt hogy hogyan kell számolni a fájásokat? Mármint hogy egyik elejétõl a következõ elejéig.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek nagyon sok új kérdést találtam, van olyan amire nem is gondoltam. Szép estét!
szülés, szoptatás!! a legfontosabb! a babakelengye meg a többi baromság ráér! ezeket kérdezd meg, mert én nem tettem, és 36. hétre szültem..még jó, hogy találékonyak voltunk a párommal..
A kérdező hozzászólása: Köszönõm.

Kihatással lenne a párkapcsolatodra, vagy a családi kapcsolataidra, ha közülük valaki meglátná hogy itt milyen kérdést teszel fel, vagy miket írsz?

Legjobb válasz: Kedves elsõ, a kérdés úgy szólt: ha meglátná :) Erre nem lehet azt válaszolni, hogy nem látja meg :) Nálunk, ha meglátná a férjem, vagy a többi családtagom, egyik-másik kérdésen kiakadnának, vagy válaszomon, mert leírok esetleg velük kapcsolatos negatív dolgokat. Másik kérdéseim jól esnének nekik, mert õket dícsérem bennük, illetve válaszokban is. Néhány kérdésen meglepõdnének, mert nem tudják, hogy foglalkoztat az adott téma, vagy épp a véleményemen lepõdnének meg, ki ilyen, ki olyan irányba. Összességében, nem örülnék neki, ha bárki belelátna, mert ez szerintem épp olyan privát szféra, mint pl. a magánlevelezés, vagy egy napló.

Kedves elsõ, a kérdés úgy szólt: ha meglátná :) Erre nem lehet azt válaszolni, hogy nem látja meg :) Nálunk, ha meglátná a férjem, vagy a többi családtagom, egyik-másik kérdésen kiakadnának, vagy válaszomon, mert leírok esetleg velük kapcsolatos negatív dolgokat. Másik kérdéseim jól esnének nekik, mert õket dícsérem bennük, illetve válaszokban is. Néhány kérdésen meglepõdnének, mert nem tudják, hogy foglalkoztat az adott téma, vagy épp a véleményemen lepõdnének meg, ki ilyen, ki olyan irányba. Összességében, nem örülnék neki, ha bárki belelátna, mert ez szerintem épp olyan privát szféra, mint pl. a magánlevelezés, vagy egy napló.
Hihetetlen, hogy nem értik a kérdést :) 3: ha meglátná a párod, akkor hatással lenne-e, ezt szerintem úgy kéne érteni, hogy írtál-e olyan dolgokat a párodról és családodról, amik gázosak vagy épp furák lennének nekik? Oké, nincs párod, de ha a kérdés az, hogy milyen gyakran viszed le a kutyád sétálni, én nem írok a kérdésre kényszeresen választ, hogy: "semmikor, mert nincs kutyám." :)
Nem, mert a párom nem számítógépezik, legfeljebb ha én elmondom neki, hogy a kérdésemre mit válaszoltak, lehülyézi a válaszolókat.
Nem. Írtam már ki párkapcsolati jellegû kérdést, de azt elõbb-utóbb a párommal is megbeszéltem, mert mégiscsak az a célravezetõbb (bár írtak a válaszadók hasznos meglátásokat, amivel segítettek jobban látni a problémát.)
Nem. Egy kérdést sem tettem fel a családomról. Azokat velük beszélem meg. Legtöbb kérdést a laptop-ommal kapcsolatban tettem fel, meg a fájós karomról. Semmi személyes. 25/L
Igen, biztos. Tettem már ki olyan kérdéseket, amiket a családdal nem tudtam megbeszélni, mert nem érdekelte õket a problémám.Mindenki csak a saját dolgával volt elfoglalva, s itt kértem tanácsot. Biztos meglepõdnének, ha meglátnák, s nem örülnének nekik. De ha velük nem tudom megbeszélni, jó kívülállók véleményét kikérni.
De még mennyire!Itt szinte már minden egyes titkom megosztottam egy-egy kérdésnél, amiket bizony jobb, ha nem tudnak. Nem kell itt egetrengetõ dolgokra gondolni, de számomra fontos dolgok ezek, nekik pedig igencsak megdöbbentõ lenne! Szóval a válaszom egy határozott igen! Csak megjegyzem, remélem ilyesmire sosem kerül sor...
Nem. Pasi gondom nincs, a családomra pedig nagyon ritkán panaszkodom, és akkor is csak valami pitiáner dolog miatt. :)
Maximum annyi, hogy a párom látná, mennyire hûség-párti vagyok. Persze ezt tudja õ is, hasonló értékrendünk van, gyakori téma ez köztünk. Ha valamilyen kérdés foglalkoztat a saját(!) kapcsolatommal, akkor nem idegenektõl kérdezem meg. Vagyunk olyan 'jóban', hogy megbeszélhessem vele, bármi adódik. A kérdések nagy részét felesleges is kiírni: hiába ad pontos helyzetleírást a kérdezõ, akkor sincs ember a földön, aki teljesen átlátná a dolgokat, kivéve a nagyon kirívó eseteket. Kétszer kérdeztem itt a gyakorin, mindkét alkalommal a sütés-fõzés témakörben.
Nem. Párkapcsolatom nincs, a családi kapcsolataimról meg nem írok.
Szerintem igen, sok mindent befolyásolna.Elkeseredésemben írogattam ide dolgokat, amikrõl rám ismerhetnek.Volt, amikor én sem tudtam éppen kitõl tanácsot kérni, de muszáj volt kiadni magamból a dühömet és a fájdalmat, ezért ide írtam ki magamból.Ciki, nem ciki, ez van.

Szakdolgozat védésnél milyen kérdéseket tesznek fel általában?

Azt tudom, hogy az egész lényege az, hogy én írtam-e valójában, és hogy a szakdolgozatomban lévő dolgokra kérdeznek rá, de konkrétan, akinek már volt ilyen védése, tőle mit kérdeztek?

Legjobb válasz: Tõlem azt kérdezték milyen témát választottam és hogy milyen konklúzióra jutottam, de erre tényleg csak két mondatos választ vártak. Meg konkrétan a dolgozatból kettõ kérdést. Ami bele volt írva eleve.

Tõlem azt kérdezték milyen témát választottam és hogy milyen konklúzióra jutottam, de erre tényleg csak két mondatos választ vártak. Meg konkrétan a dolgozatból kettõ kérdést. Ami bele volt írva eleve.
Valóban általában a témaválasztásról kell beszélni, vagy ha van benne valamilyen érdekesebb momentum, akkor arra kérdeznek rá, vagy ha valami butaságot írtál, akkor arra. De felénk úgy szokás, hogy még a védés elõtt megkapod a bírálatodat, amin szerepelnek azok a kérdések, amiket a védésen fel szeretnének majd tenni neked.
Igen, én is megkaptam elõre a kérdéseket.
Kérdezhetnek bármit a dolgozattal kapcsolatban - pl. velem volt olyan, hogy az egyik vizsgáztatónak ebbõl volt egy rész a szakterülete és abból kérdezett. De jóindulatúak, és csak rövid választ várnak.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!