Találatok a következő kifejezésre: Milyen képességek ahhoz, (6 db)

Milyen képességek kellenek ahhoz, hogy valaki jó cnc programozó legyen?

Legjobb válasz: Tisztában kell lenni az alapvetõ forgácsolási technológiákkal, és itt nem az elméletre és a katalógusok információtartalmára gondolok... szerszámismeret a másik lényeges elem, mert az iparban dolgozó cnc programozók nagy része(nem gépkezelõ) egy tóruszmarót nem ismer fel. Ez pontosan az a kategória, hogy NEM alibi szakma, 5perc után meg lehet mondani valakirõl, hogy papírja van róla vagy tudja is. Én 14éves koromban használtam elõször hagyományos gépet, most 21 vagyok, széles vezérlõismerettel (NCT, Fanuc, Heidenhain, Siemens) és tapasztalatokkal (azaz én mindent magamtól tanultam szinte, kitapasztaltam, gyakoroltam, persze ehhez szabad kezet is kell kapni). Most ott tartok hogy CAD/CAM programozóként dolgozom, 4 megmunkálóközpontot programozok (ebbõl 2 5tengelyes), valamint 2 huzalszikrát és egy esztergát. Az egyetlen probléma, hogy kevés az olyan ember, aki önerõbõl AKARJA TUDNI, nem csak azért, hogy legyen valami, ráadásul hála a munkaügyinek és a tanároknak tele van az ipar idiótákkal, de ennek idén már vége. Egyszóval: aki sikert akar elérni ebben a szakmai ágazatban, kegyetlenül oda kell tennie magát.

Tisztában kell lenni az alapvetõ forgácsolási technológiákkal, és itt nem az elméletre és a katalógusok információtartalmára gondolok... szerszámismeret a másik lényeges elem, mert az iparban dolgozó cnc programozók nagy része(nem gépkezelõ) egy tóruszmarót nem ismer fel. Ez pontosan az a kategória, hogy NEM alibi szakma, 5perc után meg lehet mondani valakirõl, hogy papírja van róla vagy tudja is. Én 14éves koromban használtam elõször hagyományos gépet, most 21 vagyok, széles vezérlõismerettel (NCT, Fanuc, Heidenhain, Siemens) és tapasztalatokkal (azaz én mindent magamtól tanultam szinte, kitapasztaltam, gyakoroltam, persze ehhez szabad kezet is kell kapni). Most ott tartok hogy CAD/CAM programozóként dolgozom, 4 megmunkálóközpontot programozok (ebbõl 2 5tengelyes), valamint 2 huzalszikrát és egy esztergát. Az egyetlen probléma, hogy kevés az olyan ember, aki önerõbõl AKARJA TUDNI, nem csak azért, hogy legyen valami, ráadásul hála a munkaügyinek és a tanároknak tele van az ipar idiótákkal, de ennek idén már vége. Egyszóval: aki sikert akar elérni ebben a szakmai ágazatban, kegyetlenül oda kell tennie magát.
ha képességekre gondolsz akkor jó térlátás, geometriai érzék, és a matektudás sem árt a többi csak tanulás kérdése, mint pl rajzolvasás, programozás, forgácsolást viszont igazából inkább tapasztalni kell, mintsem könyveket meg egyenleteket bújni, persze ártani az sem fog ha az elméletekkel tisztában vagy!
Csatlakoznék az elõttem szólókhoz! Térlátás, anyagismeret és különbözõ anyagok viselkedésének ismerete, jó logika, rajzolvasás, szerszámismeret és nem utolsó sorban nagyon nagy elhivatottság. Aki ezt a szakmát nem szereti az ne csinálja...nem éri meg.
Képesnek kell lennie megtanulni a CNC programozást. Vagyis teljesen átlagos.
Nem árt egy számítástechnikai szakközép és szerintem egy 2 éves nappalin elvégzett sok gyakorlattal szakmunkás vizsga!--OKJ képzés valóban csupán papír!!!
Nekem is van pl OKJ képzéssel szinte minden típusú nehéz gépre, (földmunkagépek)-darukezelõi (torony is) Minden típusú targoncára szakképzettségem jogosítványom, de ha ráültetnének a falnak mennék!--ennyit az OKJ. képzésrõl!

Milyen képességek, készségek kellenek ahhoz, hogy a kisfiamból pilóta lehessen majd?

Most még pici, de ha utasszállító pilótának szeretném, ha menne, milyen képességek kellenek hozzá? Milyen iskolák és mennyi pénz?

Legjobb válasz: Én nem vagyok pilóta, de azt tudom, hogy matekból és fizikából nagyon-nagyon erõsnek kell lennie. Ezen kívül az egészségügyi állapotának is nagyon jónak kell lenni (pl nem lehet szemüveges, gerincprobléma, stb.)

Én nem vagyok pilóta, de azt tudom, hogy matekból és fizikából nagyon-nagyon erõsnek kell lennie. Ezen kívül az egészségügyi állapotának is nagyon jónak kell lenni (pl nem lehet szemüveges, gerincprobléma, stb.)
Nagyon drága pilótának tanulni. Ráadásul idõnként újra kell vizsgáznia ami azt hiszem újabb pénz. De mi van ha õ nem akar nagy korában pilóta lenni?
A kérdező hozzászólása: hát ha nem akar, akkor nem lesz az. ez csak egy ötlet részemrõl. :) De igen, már én is utánajártam neten, hogy nagyon sok pénz. Csak már most elõre gondolkodom azokon a szakmákon, amivel jól lehet keresni és izgalmasak. Hogy ne járjanak úgy, mint a szülei, azaz mi, hogy a szüleink nem adtak annak idején iránymutatást, hogy milyen foglalkozásunk legyen, és ennek most isszuk a levét. Én szeretnék a gyerekem segítségére lenni, mert úgy gondolom 16-18 évesen nem biztos, hogy tudni fogja, mely szakmát tanulja meg. Mint, ahogy én sem tudtam ennyi idõsen, viszont a segítség, iránymutatás jól jött volna.
Nagygépes pilótának senki se volt orientálva... mindenki belecsöppent. Feltéve, ha szereti ezt a szakmát. Senkit se noszogattak a szülei, hogy fiam, b..meg legyél utasszállító pilóta, mert akkor k... jól fogsz keresni. Ha nem szeret repülni, akkor meg felesleges arra orientálni... fõleg, ha még kicsi. Meg azt tudni kell, hogy nagyon nehéz normális családi életet élni mellette. Fõleg, hogy nincs Malév, itthon kb. semmi esély munkát kapni. Nem baj, van skype, majd néha jelentkezik a családjának Délkelet-Ázsiából :) Arról nem is beszélve, hogy rengeteg pilótacsaládban van válás, rengeteg pilótacsaládban van "balkézrõl" a gyerek (és mellette apuka is itt-ott "elszórta a magot"). Egyébként nagyon jó meló, aki szereti csinálni (velem együtt) mind azt vallja, hogy akár ingyen is csinálná... :)

Milyen képességek kellenek ahhoz, hogy valaki gyógytornász lehessen?

Én egy 188 centis 97 kilós férfi vagyok, és gondolkodom, hogy gyógytornásznak mennék, csak az a baj, hogy nekem is gerincferdülésem van (járok én is gyógytornára). Az lenne a kérdésem, hogy ez kizáró ok, illetve hogy a gyógytornász szakma mennyire megterhelő fizikailag (kell betegeket emelgetni, vagy csak meg kell mutatni a gyakorlatokat)?

Legjobb válasz: Szerintem nem okoz gondot a gerincferdeség. Az én gyógytornászom születési rendellenesség miatt sántított.

Szerintem nem okoz gondot a gerincferdeség. Az én gyógytornászom születési rendellenesség miatt sántított.
Gyógytornásznak tanulok, és sztem egy erõs férfit szívesen alkalmaznak gyógytornászként. :) Kell emelgetni betegeket, vagy legalább a végtagjaikat, mert aki olyan gyenge, hogy nem tudja felemelni a lábát, azt nekünk kell megtornáztatni. Mutatni egyébként nem kell a gyakorlatokat, hanem elmondani, lediktálni. Alkalmassági vizsgálat jelenleg nincs a felvételinél és olyat sem hallottam még, hogy vkit emiatt ne alkalmaztak volna. Manapság mindenkinek van egy kis gerincferdülése vagy más baja, de úgy tanuljuk a tornáztatást, hogy az minket is a lehetõ legjobban kíméljen. Sztem kérdezd meg a gyógytornászodat, biztosan segít, ha kérdésed van.


Milyen képességek szükségesek ahhoz, ha valaki színházi rendező akar lenni?

Szóval imádom a színházat, és annak minden területét. Megcéloztam a Színház- és filmm?vészeti rendez?szakát, de nem tudom alkalmas lennék-e rendez?nek. Szerintetek milyen egy jó rendez?? Milyen területeken kell tályékozottnak lennie?

Legjobb válasz: Elõször tanulj meg helyesen írni,mert ez alapmûveltség!!! A j-ly tévesztése nem melléütés...a tájékozott !j! Amúgy a mûvészetekben, a mûvelõdéstörténetben, a közéletben, szerintem...

Elõször tanulj meg helyesen írni, mert ez alapmûveltség!!! A j-ly tévesztése nem melléütés...a tájékozott !j! Amúgy a mûvészetekben, a mûvelõdéstörténetben, a közéletben, szerintem...

Milyen készségeim/képességeim kell legyenek, ahhoz hogy biológia tanár lehessek?

17 éves(10.osztályos) lány vagyok, és úgy döntöttem érettségi után biológia tanárira szeretnék menni, mivel természettudományok osztályban vagyok, és mindig is a biosz volt a kedvenc tantárgyam, a gyerekeket is szeretem. Miket kell még felfedezzek magamban, hogy el tudjam dönteni helyes döntést hoztam-e?

Legjobb válasz: Szóval az alapkövek egy része megvan.Ami kell az rengeteg türelem,kitartás,leki erõ és határozottság szükséges még és pár dolog....Arra azonban fel kell készülnöd,hogy a diákok (sajnos) lehet hogy amikor elkezded e pályát ki akarnak készíteni,de ha már nem új tanár leszel nem fognak próbálkozni(annyira),de ha megszeretteted velük magad akkor viszont ez egy örömteli pálya.Hajrá! :)

Szóval az alapkövek egy része megvan.Ami kell az rengeteg türelem, kitartás, leki erõ és határozottság szükséges még és pár dolog....Arra azonban fel kell készülnöd, hogy a diákok (sajnos) lehet hogy amikor elkezded e pályát ki akarnak készíteni, de ha már nem új tanár leszel nem fognak próbálkozni(annyira), de ha megszeretteted velük magad akkor viszont ez egy örömteli pálya.Hajrá! :)
:) A kémiára kicsit telepedj rá, mert arra szükséged lesz. Olvasgassál sok sok szakkönyvet, természettudományos könyvet (pl.: Attenborough, K. Lorenz, Sz.Gy. Albert, S. Hawking stb stb). Milyen másik tárgy tanára szeretnél lenni még? Mi lesz a szakpárja? "Miket kell még felfedezzek magamban, hogy el tudjam dönteni helyes döntést hoztam-e?" Ezek majd jönnek magától, nem kell erõltetned. :)

Milyen készségek/képességek kellenek ahhoz, hogy valaki jó cukrász/szakács lehessen?

Legjobb válasz: Hát szerintem jó kézügyesség, kreativitás, jó állóképesség, Ízérzék, ja és nyelvtudás, ha külföldre mennél :) 15L

Hát szerintem jó kézügyesség, kreativitás, jó állóképesség, Ízérzék, ja és nyelvtudás, ha külföldre mennél :) 15L
http://www.palyakep.hu/cikk/cukrasz :) Amúgy a Google a barátod, :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!