Találatok a következő kifejezésre: Milyen káros vannak (103 db)

A vízipipa okozhat-e rákot, illetve milyen káros hatásai vannak?

Legjobb válasz: Nem.Nem okozhat rákot mivel a víz leszívja a káros anyagokat a füstbõl és csupán füst megy a tüdõdbe.Persze valamilyen szinten van káros hatása.De, ha többet szeretnél tudni róla nézd meg wikipédián.

Nem.Nem okozhat rákot mivel a víz leszívja a káros anyagokat a füstbõl és csupán füst megy a tüdõdbe.Persze valamilyen szinten van káros hatása.De, ha többet szeretnél tudni róla nézd meg wikipédián.
[link]

A könnyű drogoknak (pl. : JOINT, Marihuána, stb. ) milyen káros hatásai vannak?

Ezt a kérdést azért teszem fel, mert a bátyám szerint nincsen semmilyen káros hatásai a könnyű drogoknak, szerintem meg van mi a szerintetek mi erről a véleményetek! THX

Legjobb válasz: Szóval szerinted van, de nem tudod és inkább megkérdezed. Egy javaslat: ne állíts olyat amirõl nem tudsz. Ha utána nézel kicsit komolyabban azt fogod találni hogy: A fû skizofréniára hajlamos embereknél elõhozhatja a skizofréniát. Aki nem hajlamos rá annál nem. Hosszútávon (pár év) károsítja a rövidtávú memóriát, ami annyit jelent hogy pl beszélgetés közben elfelejti néha mit akar mondani. Ezen kívül a cigihez hasonlóan káros a tüdõre. (ha nem tiszta a cucc, és ólommal, homokkal, egyéb szeméttel szennyezett akkor sokkal károsabb a tüdõre.) Évente pár alkalommal viszont egyáltalán nincs semmilyen káros hatása, esetleg a tüdõre, de ez dohányzó embereknél nem számít már sokat. Persze majd jönnek most a nagy "szakértõk" akik valami béna újságban olvasták hogy Jancsika meghalt tõle és okoskodnak. Halálos adagot lehetetlenség bevinni belõle a szervezetbe. Biztos írják majd hogy rászoknak. Fizikai függõséget nem okoz. Maximum eszedbe jut hogy de jó volt amikor csináltad, de ez nem függõség hanem egy jó emlék. Szokták még mondogatni hogy ez egy lépcsõfok a keményebb drogok felé. Ez se egészen igaz. Csak ha drogosokkal lógsz akkor lesz lehetõséged rá hogy mást is kipróbálj. De ehhez nem kell füvezned se. És még a végére egy kis érdekesség. Alkoholtól rengetegszer hánytam már, beteg voltam stb. A fûtõl még soha semmilyen problémám nem volt. (persze nem is füvezek, biztos azért nem) A többi könnyû droggal kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, ugyanis nem próbáltam, nem is akarom. De minden más veszélyesebb azok alapján amiket olvastam.

Szóval szerinted van, de nem tudod és inkább megkérdezed. Egy javaslat: ne állíts olyat amirõl nem tudsz. Ha utána nézel kicsit komolyabban azt fogod találni hogy: A fû skizofréniára hajlamos embereknél elõhozhatja a skizofréniát. Aki nem hajlamos rá annál nem. Hosszútávon (pár év) károsítja a rövidtávú memóriát, ami annyit jelent hogy pl beszélgetés közben elfelejti néha mit akar mondani. Ezen kívül a cigihez hasonlóan káros a tüdõre. (ha nem tiszta a cucc, és ólommal, homokkal, egyéb szeméttel szennyezett akkor sokkal károsabb a tüdõre.) Évente pár alkalommal viszont egyáltalán nincs semmilyen káros hatása, esetleg a tüdõre, de ez dohányzó embereknél nem számít már sokat. Persze majd jönnek most a nagy "szakértõk" akik valami béna újságban olvasták hogy Jancsika meghalt tõle és okoskodnak. Halálos adagot lehetetlenség bevinni belõle a szervezetbe. Biztos írják majd hogy rászoknak. Fizikai függõséget nem okoz. Maximum eszedbe jut hogy de jó volt amikor csináltad, de ez nem függõség hanem egy jó emlék. Szokták még mondogatni hogy ez egy lépcsõfok a keményebb drogok felé. Ez se egészen igaz. Csak ha drogosokkal lógsz akkor lesz lehetõséged rá hogy mást is kipróbálj. De ehhez nem kell füvezned se. És még a végére egy kis érdekesség. Alkoholtól rengetegszer hánytam már, beteg voltam stb. A fûtõl még soha semmilyen problémám nem volt. (persze nem is füvezek, biztos azért nem) A többi könnyû droggal kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, ugyanis nem próbáltam, nem is akarom. De minden más veszélyesebb azok alapján amiket olvastam.
vannak durva káros hatásai hosszu távra !
és szerinted mik a káros hatásai?
Csak szólnék hogy olyan drog nem létezik hogy joint :) Egyébként valószínû hogy a bátyád azért mondja hogy nincs káros hatása mert õ is használja.De egyébként a káros hatásai csak annyi hogy egy idõ után nem vagy már önmagad.Semmi akaratod nem lessz a tanuláshoz és más munkavégzéshez.
Soldier777, mégis micsoda? :) A tökéletes egészség megõrzése? Az igen durva!
Nincsenek káros hatásai, de az olajos koncentrátumot ajálott használni, belsõleg.
A kérdező hozzászólása: 6/6 attól hogy nem tudom hogy a könnyû drogoknak milyen hatásai vannak, attól még lehetnek káros hatásai nem?? Épp ezért tettem fel a kérdést hogy leírják milyen káros hatásai vannak, és ugyan úgy okoz-e függést, mint a kemény drogok vagy éppenséggel az alkohol!!
hát azért kérdeztem mert gondoltam ha van szerinted akkor valamit gondolsz is, hogy mi lehet az :D
A ciginek is vannak káros hatásai, pedig nem tiltott. Pl a cigipapír égéstermékét letüdõzni sem épp egészséges. A fû hosszú távon személyiségtorzulást is okozhat, igaz az alkohol szerintem is jóval károsabb.
Amolyan tipikusan jóból is megárt a sok. kb olyan szinten van mint az alkohol. Havi két alkalomtól nem hiszem, hogy bajod lenne, de heti illetve napi többszöri használat komolyan szétcseszhet. Amúgy szerintem sokkal jobb mint az alkohol, nem csap szét, nem hányod szét magad stb.. Amúgy én antialkoholista vagyok, sima cigit sose szívtam, sõt kifejezetten ellenzem, de egy kis fûre mindig kapható vagyok. Mondjuk legutoljára kb. fél éve szívtam, szóval ha megvan egy alap akaraterõ akkor és önkontroll nem leszel függõ tõle.
A kérdező hozzászólása: Honnan tudjam ezért tettem fel a kérdést?? :D :D

Mennyire káros ha befestem a hajam szőkére és még nem volt befestve? 15 vagyok. Milyen káros anyagok vannak a szőke festékben?

Írjatok rá konkrétat, légyszi!

Legjobb válasz: Sajnos a kérésed nem tudom teljesíteni, ugyanis gõzöm nincs az összetételérõl, csak azért írok, mert én 13 éves korom óta festetem a hajam szõkére. Nekem eléggé hullik a hajam, de festés elõtt is hullott szóval nem tudom...:/ Valahol azt olvatsam, hogy a hajfestés egyáltalán nem káros, valahol pedig azt, hogy töredezik tõle a haj, meg stb! De hát nézd! Ebben a világban már mi egészséges?

Sajnos a kérésed nem tudom teljesíteni, ugyanis gõzöm nincs az összetételérõl, csak azért írok, mert én 13 éves korom óta festetem a hajam szõkére. Nekem eléggé hullik a hajam, de festés elõtt is hullott szóval nem tudom...:/ Valahol azt olvatsam, hogy a hajfestés egyáltalán nem káros, valahol pedig azt, hogy töredezik tõle a haj, meg stb! De hát nézd! Ebben a világban már mi egészséges?
szia. nos a hajfestés, igen is káros. A fekete hajszín mellett a szõke a legkárosabb hiszen ellentétben a többi színnel a szõke nem színezi a hajad, hanem kimarja a színét. ezért is van az hogyha szõkére fested a hajad akkor utána mikor -újrafested- nem kell az egész hajadra rákernni egy tubus festéket, csak ott ahol lenõtt, mert ha mindig újrafested az egészet, akkor hullani, és töredezni fog.
A kérdező hozzászólása: köszii:)

Intim szőrtelenítő krém. Nem káros? Milyen márkát ajánlotok? Milyen árban vannak?

Legjobb válasz: Nem annyira ajánlják mert káros a bõrnek, de én sokáig használtam és semmi bajom nincs tõle. Mostmár áttértem borotvára merthogy a krém nem végzett alapos munkát. Azt hiszem 600-1000 ft között árulnak.

Nem annyira ajánlják mert káros a bõrnek, de én sokáig használtam és semmi bajom nincs tõle. Mostmár áttértem borotvára merthogy a krém nem végzett alapos munkát. Azt hiszem 600-1000 ft között árulnak.
A szõrtelenítõ krémek mindenképpen károsak, mert roncsolják a szõrtüszõket. Egyébként bemész egy drogériába és megnézed milyen árban vannak. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen. Amúgy úgy gondoltam, hogy magukra az intim területekre nem károsak e?
Ha káros lenne nem is forgalmazhatnák. De persze tele van vegyi anyagokkal, gondolom nem is tesz túl jót a bõrnek.

Miért szed majdnem mindenki fogamzásgátlót? Ennyire nem érdekli őket, hogy milyen káros hatásai vannak hosszútávon?

Remélem nem veszi senki támadásnak,de a gyógyszeren kívül van még pár módszer,ami egészségre nem káros és ugyanolyan hatékony...amikor én elolvastam hogy miket okozhat a tabi,hát be nem szedtem ...pl.trombózis,agy-tüd?embólia,mell-meg egyéb rák,keringési betegségek,cukoranyagcsere zavar,MEDDÕSÉG! stb stb. Hiába alacsony hormontartalom,ezek akkor is el?jöhetnek és hallottam már pár történetet...:(

Legjobb válasz: Minden tele van méreggel, az egész környezetünk. Én azért szedek tablettát, mert rendszeresre állította be a vérzésemet, végre összhangban van a szervezetem, nincs semmilyen aggodalom bennem, hogy hûha kilyukadt a gumi, elfogyott a spermaölõ, stbstb. Kényelmes, és ezek a betegségek mástól is elõjöhetnek, mivel minden mesterséges kaja, és bármi ami kapcsolatba kerül a szervezetünkkel káros lehet. De ha már valamit egyszerûsíteni lehet akkor miért ne? Nekem semmi más fogamzásgátló nem jött be. Ez legalább rendes szedés mellett majdnem 100÷-os. Vannak elõnyei is, olvass el egy tájékoztatót!!!!!

Minden tele van méreggel, az egész környezetünk. Én azért szedek tablettát, mert rendszeresre állította be a vérzésemet, végre összhangban van a szervezetem, nincs semmilyen aggodalom bennem, hogy hûha kilyukadt a gumi, elfogyott a spermaölõ, stbstb. Kényelmes, és ezek a betegségek mástól is elõjöhetnek, mivel minden mesterséges kaja, és bármi ami kapcsolatba kerül a szervezetünkkel káros lehet. De ha már valamit egyszerûsíteni lehet akkor miért ne? Nekem semmi más fogamzásgátló nem jött be. Ez legalább rendes szedés mellett majdnem 100÷-os. Vannak elõnyei is, olvass el egy tájékoztatót!!!!!
Figyelj! Amíg nem szedtem tablettát gumival védekeztünk, mert semmilyen kúpot, zselét, akármit nem használhattam, mert allergiás vagyok rájuk. A gumi 3x szakadt ki. 2x vettem be eseményutánit, az elsõtõl hál' Istennek nem lett semmi bajom. Majd a 2. tabi után egy két héttel nagyon erõs fájdalmaim voltak, és ömlött belõlem a vér. Elmentem a dokimhoz és kiderült, hogy mégis megtapadt a petesejt és két hétig élt is bennem...hiába vettem be az eseményutánit. Szóval elvetéltem. Konkrétan semmiben sem különbözött gyakorlatilag egy abortusztól, ugyanolyan borzasztó volt. Ha tabit szedtem volna, biztosan nem lett volna ilyen, vagy csak nagyon nagyon nagy pechhel...mert még mindig a tabi a legbiztonságosabb. Azóta gyógyszert szedek, mert csak ebben bízok meg. Szóval ezért is lehet az, hogy valaki tablettát szed...
http://www.fogamzasgatlas.hu jobb ha itt szétnézel a Tablettáról elolvasod az infókat. Meg annyira negatívan állsz a dologhoz. Csak a rosszat látod de nézz majd végig az oldalon az elõnyõs hatásait is. Szerintem azért nem eleget olvastál.
1.jobb mint elvetetni egy gyereket 2.nem kell félnem tõle hogy terhes leszek, mert 0.1 % a hibaszázalék 3.éppenhogy csökkenti a rákos megbetegedések kialakulását 4.nem egyszerûbb minthogy 18évesen anya legyek vagy abortuszra menjek?
azért mert ezek csak kis mértékben fordulnak elõ, ha jobban belegondolsz elõbb lesz bajod a dohányzástól, a szmogtól, az egészségtelen kajáktól. Úgyhogy ne gondolj bele mennyi koszt, és mócsingot eszel meg nap mint nap.. Gumival nõként is utáltam szeretkezni, zselé, kúp, kérm nem véd teljesen csak 75-80%-ban, és elég morbid, hogy felrakom a kúpot, folyik ki, habzik, és közben meg próbálnak orálisan kielégíteni. Ráadásul az aktus elõtt fél órával rá kell készülni.. Tabit bekapom, nem leszek terhes, nincs abortusz, pearl indexe a legjobb... Ha nem akarod szedni nem szeded.. én szedem, mert bízom benne...
Mert olyan elõnyei vannak mint pl az óvszernek nem. -Szabályosabbá teszi a vérzésed! -Nem leszel vashiányos! -Nem kell tartanod a méhen kívüli terhességtõl! -Nem alakulnak ki a melledben emlõciszták! -Csökken az esélye, hogy késõbb ne lehessen kisbabád! (mint gumival abortusz) -Nem alakul ki petefészek-cisztád! -Csökken az esélyed egyes rosszindulatú daganatok megjelenésére! -A tabletta védelmet nyújt a méhnyálkahártya rosszindulatú daganatával szemben -Védelem a petefészekrákkal szemben. -Kisebb az esélyed a korai csontritkulásra! -Szép bõr, szép haj! Trombózisra már a vérvételnél rájönnek. Meddõség biztos nem fordul elõ. agy-tüdõembólia nem tudom hol olvastad de nagyon minimális az esélye. Mell meg egyéb rák pont hogy megelõzi a fogamzásgátló. Keringési betegségek az a vérvételnél kimutatják. Cukoranyagcsere zavar na errõl végkép nem hallottam és itt ezen a web oldalon annyi terhes kismama leírja hogy. fogamzásgátló után amikor már szóba jöhet a baba akkor teherbe esett és lám semmi bajuk mint boldogok a pocilakóval együtt. Inkább szedek tabit mint hogy, elszakadjon az óvszer(volt rá példa) és 72 órás tabi (ami nem biztos hogy hat) és egy abortusz. Tudtad hogy, 100 nõbõl akin abortuszt végeznek 13% meddõ marad? és kb 100 nõbõl aki fogamzásgátlót szed 1 esik teherbe míg óvszernél 2-6. Én a helyedben nem ellenezném így. Igaz vannak olyan nõk akiknek nem jó de ott a nõgyógyászok õk segítenek nekik.
Hát csak egyszerûen valami folytán nincs kedvük gondolom a lányoknak abortuszokra járkálni, mert lehet, hogy vannak más módszerek, amelyek nem ANNYIRA károsak, de azok nem is nyújtanak olyan biztonságot.Ezenkivül a tabletta a legpraktikusabb.Bármikor becsúszhat valami bibi, és pl. kiszakad a gumi, akkor 72 órás tabi, és akkor kérdem én, melyik a jobb? Az, hogy a szervezeted hozzászokik a fogamzásgátló tabihoz, vagy az, hogy egy véletlen baleset folytán a hormonháztartásod annyira felborul, hogy össze-vissza menstruálsz 3 hónapig? Ezenkivül még oly sok minden okozhat rákot, meg keringési betegséget, mégis pl. megeszed, megiszod.A tabiba se raknak tucatnyi rákkeltõ dolgot, szerintem logikus, ha annyira veszélyes lenne, nem adnák ki...
5.válaszadó: Vagy nem szexeltél még, vagy nem szexeltél még gumival.Szerintem a nõnek sem kellemes valljuk be gumival...szóval "szegény ember lánya" maga dönt arról, hogy mégis mivel védekezik, és, hogy mi visz minket rá arra, hogy szedjük??? Egyszer majd talán-talán leesik...-.-"
Ez durva... Te az utcán hogyan közlekedsz? Azon gondolkozol hogy mikor hal el a tüdõd a sok káros anyagtól, ami a levegõben van?
Azért, mert ez a legegyszerûbb megoldás. Azért, mert jobb, mint egy abortusz, azért, mert elmúlnak tõle a pattanások, azért, mert az apró betûket senki nem olvassa el és a nõgyógyász nem mondja el a mellékhatásokat, és azért is, mert nagyon sok pasi (direkt nem férfit írtam) nem hajlandó gumit húzni. Na pl ilyenkor nem sok választása van az ember lányának.
Szerintem mindenki azt szed amit akar. Szíve joga. Személy szerint páromnak inkább nem adnék be tablettát mert mint mindennek a mai világban a sok mesterséges dologban ott az ártó csak lehet, hogy nem azonnal jön ki. Nem mindent kell elhinni ami le van írva. A gumi igaz hogy nem az igazi a pasinak de a nemi betegségektõl megvéd.(Pl: egyéjszakás kalandhoz ne tablettát szedj ha a csávó AIDS-s :D) Amúgy meg az egyik válaszadó jól mondta. Mindenki csak rontja a szervezetét aztán meg "jaj már megint beteg vagyok" Az jó orvosok meg inkább mennek külföldre dolgozni több 100000FT-os fizetéssel mintsem magyarországon maradjanak. Sok hülye orvos itt marad és mindenkit kezelnek össze vissza. Azt hiszem ennyit akartam. Sziasztok
Bassszus , te olyan buta vagy...... 1:mert gumival szar. 2:nem kell atól paráznod mikor szakad ki. 3:nem kell 18, 19évesen elvetetni a gyereket vagy megtartani.....
A nagyon póruljárt HPV injekciósnak szeretnék köszönetet mondani! Remélem elolvasod! Én is tabit szedek és gondolkodtam h beadassam-e de így nem fogom! Sok szenvedéstõl kíméltél meg! De miért nem mondják meg ezt a dokik??? mármint h a kettõ együtt nem pálya???:O Ez szörnyû felelõtlenséga részükrõl! Fájadalmas halált kívánok a dokinak aki beadta neked és nem szólt, vagy aki elhalgatta elõle is! És még egyet megtanultam. Mostantól bármiylen dokihoz megyek is elsõ bejelenetésem: tablettát szedek, eszerint cselekedjen!
HÁt épp ezaz h fogamzásgátlótól hízni lehet nem fogyni úristeennnnnn lol :D:D:D
Na az újabb sületlenség... Régen és ma is vannak nõiesebb és fiúsabb alkatú lányok , sose hallottam még ilyen marhaságot hogy a fogamzásgátlótól lesz keskeny a csípõjük. Nagyon sok lány fogyózik, koplaltatja magát, attól lesznek vékonyak nem a foggátlótól. Te jó ég...
Én se engedném a páromnak, hogy szedje!Tõle szeretnék majd babát, és ha elnézem a mai fiatalokat!A lányokban nincs semmi nõies!Olyan testalkatuk van, mint a férfiaknak, a derékméretük egyezik a csípõmérettel!És miért?Mert már magzat korukban az anya szervezetébõl bekerült az övükébe is a férfihormon!Hol vannak a régi csinos lányok?Jó azért van néhány keskeny derék széles csípõ, de hülyét kapok a semmilyen alakú, derék nélküli lányoktól!
Úgy látom ez már nem az elsõ olyan kérdés ami elindította ezt a parázs vitát. Én úgy látom az a baj hogy mindkét oldal hajtogatja a magáét és mondanak olyanokat amik nem igazak és személyes sértéseket vágnak egymás fejéhez. A tabletta ellenzõknek nem szabadna ilyen erõszakosan állítani hogy de pedig igenis milyen méreg a tabletta és milyen beteg lett sok ember tõle a környezetében, pláne hogy egy pasi csak akkor normális ha nem engedi tablettát szedni a párját. Minden ember más, mindenki szervezetére másképpen hat, és ezer olyan dolgot veszünk magunkhoz a mindennapi életben ami legalább ilyen káros sajnos. A tabletta pártiaknak pedig nem kéne leszólni azokat akik nem bíznak benne vagy úgy gondolják hogy árt nekik. Mindenkinek szíve joga úgy védekezni ahogy a legmegfelelõbb neki. A tényeket kell nézni és nem túlzásokba esni egyik oldalon sem.
Felháborító.. Szar ember vagyok, mert tablettát szedek? Ha én tablettát szedek "mérgezem" magam, miért izgat az titeket? Nem értem a hittérítõ embereket..
héhé emberek EZ VAN!!!! SZOPÓÓÓÓÓ!!! mindenki azt csinál magával amit akar és akkor amikor akar nah kész ENYYIIII
Nem a zsírról beszéltem, hanem a csontozatról, a felépítésrõl!Azoknak a nõknek, akiknek a szervezetében sok a férfihormon, nincs csípõjük!Vagyis van, de egybeolvad a derekukkal!És ez régen nem így volt!
De a fogamzásgátlóban nincs egy lórugásnyi férfihormon, mit gondolsz? Ráadásul ezeknek a modern tablettáknak a hormontartalma olyan alacsony hogy 24 óra alatt kiürül, ezért is kell órára pontosan szedni. Hol van ez már akkor hogy a baba szerveztébe kerüljön...
A kérdező hozzászólása: Húú, látom, szép kis vitafórum kerekedett! :) Köszi mindenkinek, aki eddig írt, sokat tanultam a hozzászólásokból! De ez a HPV-s sztori tényleg durva...na én az ehhez hasonló esetekért nem szívlelem a nõgyogyik többségét, tisztelet a kivételnek...rengetegen eladják a lelküket a gyógyszergyáraknak, aztán a többit meg leszarják...a kérdésemet is annak hatására tettem fel, hogy a neten láttam egy nõdokit, aki kivétel nélkül mindenkinek a tabi szedését javasolta, még annak is, aki konkrétan nem akart/vagy nem szedhetett volna...felháboritónak tartom az ilyet...és sajna nem õ az egyetlen...na, eldugultam...:) Írjatok még, kíváncsi vagyok a véleményekre!
Egy egyszerû fájdalomcsillapító betegtájékoztatójában is legalább 1 oldalnyi káros mellékhatás szerepel. Minden gyógyszernek vannak mellékhatásai, és úgy gondolom, hogy azokat figyelembe véve mindenki el tudja dönteni saját maga, hogy szedi-e vagy sem. Felesleges ezen vitatkozni, mert aki szed fogamzásgátlót, az úgyis mellette van, aki nem szed, az meg értelemszerûen ellenzi. Mindenki olyan védekezési módszert választ, amilyet akar.
engem talán az vist rá drága kérdezõ, h eddig mindig óvszerrel védekeztem a párommal, ami egyszer kiszakadt és 24 órára rá bevettem az esemény utáni tabit de terhes lettem.
A Pearl index ugyanolyan butaság, mint a BMI. De tény, hogy nem kívánt terhesség kivédésében a hormont megbolygató dolgok hatásosabbak, hiszen "gyökerében nyomja el a problémát". A helyi fogamzásgátlók pedig nem. Ettõl függetlenül én is azt mondom, hogy túl sok rosszat hallani róluk, én nem szedném, fõleg mert a családomban már volt trombózisos beteg, így valószínû bennem is megvan a hajlam. 22/L
" a gyógyszeren kívül van még pár módszer, ami egészségre nem káros és ugyanolyan hatékony..." Igen? akkor nézd csak meg ezt: http://www.csakmiketten.hu/index.php?option=com_content&task.. Olvastad már a Pearl-indexet? Szerintem nem, olvasd el :) Igen, vannak a fogamzásgátlónak hátrányai sajnos, mint minden gyógyszernek de a nõknek csak töredéke az, akinél jeletnekznek különbözõ mellékhatások. Azt hiszem nem véletlen, hogy nagyon sok lány gyógyszert szed.
én speciel azért szedtem évekig, m véralvadászavarom van (magyarán nagyon lassan alvad meg a vérem. napokig is véreznek a sebeim). a menstruációm kb. félévente jött meg, és 3-4 hétig tartott, nem enyhe, hanem erõs vérzés.(éld bele magad) az egyetlen megoldás az volt számomra, ha mesterségesen leállítják a peteérésemet, h ne vérezzek el. orvosi engedéllyel fél évvel ezelõtt abbahagytam a gyógyszer szedését. egyenlõre még nincs gond (azóta nem volt m.) de az egészségemmel játszok. a fogamzásgátló legrosszabb mellékhatása is semmiség az esetemben. csak azért írtam le most neked, h lásd, h van ilyen is, és h ezek a mellékhatások (gyorsabb véralvadás stb.) vkinek jól is jönnek. tehát ami vkinek káros, másnak életmentõ lehet. 20/L
kicsit késõn de az 5.válaszadónak reagálnék: 'nem sok választása van az ember lányának' ha normális pasid van akkor valószínû megérti hogy te gumival szeretnél védekezni, nem fog rákényszeríteni semmire, de te ezek szerint olyan idióta vagy hogy egy pasi kedvéért bármit megteszel.
Arról amúgy nem ad a nõgyógyász felvilágosítást, hogy ha 5 éven túl szedi valaki, a májban elváltozásokat okozhat, de ha megkérdezel egy onkológust, el tudja mondani hogy elég sok nõnél ki is alakul ilyen, akik hosszú távon szedik, ugyanis a fogamzásgátlók a májban alakulnak át.Hosszú távon minden gyógyszer káros! Én amúgy szedtem egy ideig és gond nélkül felírták, holott a relatív ellenjavallt csoportba tartozok: 1. volt korábban májbetegségem 2. elmúltam 35 éves 3. akkor még dohányoztam. Aztán kicsit utánanéztem a dolognak és úgy döntöttem marad az óvszer, az legalább nem csinálja ki a májamat x év múlva. Ja és az sem nyugtat meg, hogy "figyelik" a májfunkciót, ugyanis én a korábbi májbetegségemet gyógyszertõl kaptam, ahol szintén "nagyon figyeltek" erre. Szerintem mindenkinek magának kell ezt mérlegelni és eldönteni, nem szabad hülyézni egyik oldalt sem! Azt azért látni kell, hogy a gyógyszeripar hatalmas üzlet, hihetetlen pénz van benne, a kórházba, ahol dolgozom hetente egyszer jönnek az ügynökök, terülj terülj asztalkám rendezvényeket tartanak a dokiknak, hogy ezt meg azt írják majd fel a betegeknek és akkor ennyi meg annyi jutalékot kapnak. A fogamzásgátló meg amúgy is nagy üzlet, ugyanis azt nem csak egy szûkebb betegkörnek lehet eladni, hanem az egészséges nõknek is és ez sok-sok haszon...
Én nõvér vagyok és az a tapasztalatom, hogy hosszú távon minden gyógyszer káros... Amúgy azt mondják, h védelmet nyújt bizonyos daganatok ellen, ugyanakkor bizonyos daganatok elõfordulását meg fokozza, pl méhnyakrák. Amellett a tabletta sem nyúlt 100%-os védelmet. Én nem merem szedni.
A tegnapi 14: 44 -esnek. Írtam a HPV-s honlapra, hogy ez mégis, hogy lehet. A következõ választ kaptam, bemásolom: ( Ez még valamikor a nyár elõtt volt, azóta ugye kiderült, hogy tényleg ettõl van és a halál esetek száma is több 100 felett van, csak minden országban 10 haláleset a limit ahhoz, hogy visszahívják az oltó anyagot) Kérdés: Tisztelt Szerkesztõség! A kérdésem a következõ. Most olvastam egy cikket a HPV- védõoltásról, (elsõk közt voltam, aki beoltattam magam) a cikkben az általam is igen keményen tapasztalt mellékhatásokon túl (rosszullét, szédülés, láz...) meglepõ adatok láttak napvilgáot, melyek tükrében azt kívánom bár ne oltattam volna be magam. Mivel megtörtént... már csak kérdezni tudok. Mennyi ideig hatásos ez az oltás, avagy mennyi ideig marad a szervezetben? 8 hónapja az utolsó vakcinának, késõbbiekben még vajon léphetnek fel mellékhatások? / 3 lány belehalt a védõoltásba...remélem ez velem már nem fog történni/ Elõfordulhat, hogy a vakcina elég keményen kihatott a hormonháztartásomra? (7 évig szedtem fogamzásgátlót 1 év szünettel, nem volt tõle semmi bajom... amióta megkaptam az utolsó adag injekciót, semmit nem tudok szedni, olyan szintû rosszul létek jönnek rám, amit a legrosszabb ellenségemnek nem kívánok... ) Vajon elõhívhat e betegséget az oltás? A nõgyógyászom nem mondta el milyen "összetevõi" vannak a szérumnak...Mire lehet esetleg hatással? ( legtöbb védõoltás legyengített vírus lévén az immunrendszer segítségével hat) ez a szérum is ilyesvalami? Vagy egyáltalán milyesvalami? Felháborít egyébként a tény, hogy ezek az adatok korábban is ismertek voltak mégis hallgattak róla... Miért van ez? Válaszukat elõre is megköszönöm! Tisztelettel: XY Válasz: Kedves Érdeklõdõ! Az oltások súlyosabb mellékhatásairól eddig nem jelent meg olyan adat amit kellõen szavahihetõen közöltek volna. Ezért én is kérném küldje el a cikket ahol ezt olvasta az oltásokról, hogy értékelhessük mekkora az igazság tartalma. Tekintve hogy két cég is fejleszt nagyon hasonló oltóanyagot, közvetve érdekeltek egymás termékének lerontásában, akár veszélyes hírek felröppenésével is. Az oltásnak egyébként legjobb tudomásunk szerint nincs hatása a hormonháztartásra. Nem elült vagy gyengített vírusokat tartalmaz hanem mesterségesen elõállított, a vírus egyes fehérjerészeihez hasonló részecskéket, melyek a vírus ellen tudják hangolni az immunrendszert de semmiképp nem okozhatnak fertõzést. Ismételten kérem tehát küldje el a cikket melyben ezen híreket olvasta, mert nem elzárkozni szeretnénk a rossz hírek elöl hanem kivizsgálni azok igazság tartalmát. Üdvözlettel, dr. XY Üdvözlettel: http://www.hpvinfo.hu Szóval sztem ebbõl a válaszból is kiderül, hogy inkább köntörfalaznak, mintsem a tényleges tényekkel néznének szembe.... Üdv.
Kár is tépni a szánkat meg koptatni az ujjunkat. Tájékozatlanok és ostobák az emberek, s míg mi itt a tapasztalatainkat írjuk le, addig õk lepontoznak minket. A strucc politika mindig az egyszerûbb út. Szedjétek csak nyugodtan én leírtam senkit se le se rábeszélni nem akarok (bár sajnos már nem látszik, mert haszontalan volt a saját esetem), de azért azt jó lenne legalább elfogadni, hogy igenis vannak esetek és nem kevés, amikor igenis galibákat és nem kis galibákat okoz. Ja, és nem a nagyvilágba beszélek, mert én is közel 8 évig szedtem a tabit.... És hajrá indulhat a LEPONTOZDA!!!!
Igen!Képzeld el, hogy fél évig ügyeletre jártam és cisztám lett ettõl a szartól!És az még hagyján, hogy olyan nõk szedik, akiknek már normálisan kifejlõdött a szervezetük, de az, hogy 16-17 évesek, akik még feljõdnek ezzel "mérgezik" magukat!És a szüleik ennyire nem törõdnek velük, hogy engedik...Hát gratulálok!És a "nincs pénzem kúpokra meg gumira" témáról annyit, hogy az én mikroszkópom 2000 Ft volt, és félévente kell cserélni!Évek óta használom, és odafigyelek magamra, így nem lett baba!Ugyanúgy élvezem a szexet, mint bárki más, mert maximálisan megbízom a páromban, hogy még pluszban vigyáz is rám! Én nem akartam ezen vitázni, csak leírtam a személyes tapasztalatomat, de a "nehogy elhigyjétek neki" beszólás kicsit durva volt!A legnagyobb ellenségemnek nem kívánnám azt, amit én átéltem!Minden hónapban 3 napig feküdtem és szenvedtem, semmilyen fájdalomcsillapító nem használt, csak az injekció!Az ügyeletre is kézbe vittek be, mert nem tudtam felkelni!Elhiszem, hogy egyszerûbb bekapkodni a tabit, de tény, hogy nem szednék semmi olyat, aminek lehet mellékhatása, mert ez nem normális és nem egészséges!És a kedves kérdezõnek üzenem, hogy törõdjön bele, hogy az embereknek ennyire nem fontos manapság az egészségük!És örüljön neki, hogy nem egy "minden szarra szedjünk gyógyszert" családba született!Én azt mondom, hogy fõ az egészség, és ha esetleg becsúszik egy baba, inkább megszülöm 22-23 évesen, minthogy 25 évesen ne lehessen vagy aggódnom kelljen az egészségéért!
Kedves 21:42-es. Sztem nem kell indulatoskodni. Pláne nem alázni a másikat.(meg lepontozni, ha valaki a tapasztalatait írja le) Nem a fülemen vettem be, de fogalmad sincs róla, hogy mi mindent tönkre vághat a tabi a szervezetben. Többek közt az egyensúly szervet. Egy másik válaszolónak: a nõk 73% - ánál nem okoz gondot a tabletta és 27% -ánál igen. A látens esetek meg nyílván mérhetetlenek.
A gyógyszer is olyan, hogy nem szedheti akárki, elvégre nem mindenkinek jó minden. De van akinek igenis jó. Mindössze a dokiknak kéne alaposan kivizsgáltatni a pácienst mielõtt felírják neki. Ennyi.
le fognak pontozni, de leirom en 3 evig szedtem tablettat, egyszeruen azert, mert az orvos nem vilagositott fel a karos hatasairol, és meg nem volt az internet ilyen, mint ma. kismama vagyok, es félek, hogy trombozist fogok kapni szules utan, mert sokaig tettem, ez tény, de ez már késõ bánat. a baratnomnek tunetmentesitesre irta fel a doki (raadasul pont arra a hormonzavarra, ami nekem is volt, en tobb, mint tucat korhazat es nogyogyaszt vegiglatogattam.. alapbol fogamzasgatlót (Diane35) javasolt a 99%a, mar majdnem feladtam, mire talalkoztam egy rendes dokival, aki meg is gyogyitott, es nem fogamzasgatlot javasolt) szoval a baratnom nem volt ilyen makacs, o hitt a dokinak, es szedte.. o meg nem vart babat, megis trombozist kapott, es most csomo egeszseges kajat nem ehet, ihat, es gyogyszer, dokik.. szoval en elsõsorban a doktorokat hibaztatom emiatt. :(
Tépheti mindenki itt a száját, mert fertelmesen gyagya személyek vannak itt már bocs. Ha jön egy olyan válasz, ami nekik nem tetszik, lepontozzák :oS Ahelyett, hogy elolvasnák és elgondolkodnának rajta... Kétségtelen, hogy a tabinak vannak jó és rossz "tulajdonságai" is. Nos én nem szedem, MERT: - 7 évig szedtem, azt hittem milyen jó - 1 éve abbahagytam, mert mindenféle fura betegségek jöttek ki rajtam - 1 éve mindenféle vizsgálatokra járok: EGYEBEK KÖZT: 1. MR 2. CT 3. Neurológus 4. Fül-Orr gégész 5. Havonta vérvétel 6. Szemorvos 7. Nõgyógyász 8. Pajzsmirigy vizsgálat 9. ( Mivel kezdek belehülyülni Pszihológus) 10. ... bõven folytathatnám még. Most gyógyszert kell szednem a nem tudni mire!!! 1 éve folyamatosan szédülök, el tudjátok képzelni?!? (Foggalmatok sincs róla) A lényeg. A múlt hét szerdán derült ki, hogy bizony a fogamzásgátló annyira tönkretette a szervezetem, hogy gyõz belõle kikeveredni (REMÉLJÜK SIKERÜL). Azontúl, ha már itt vagyok. Akik fogamzásgátlót szednek elvileg nem adathatják be a HPV elleni védõoltást!!! Hivatalosan nem szabad kimondani, mert nincsenek ránézve kutatások. Én anno beadadtam, mert dicshimnuszokat zengtek róla. Az orvos a múlt hét szerdán üdvözölt az ÉLÕK sorában. Õ is mondta, hivatalosan nem szabad kimondani, de a HPV védõoltás okozta (összefüggésben a tabival). Szóval... Anno én is azt hittem, hogy bevált a tabi, mert nem volt tõle az ég világon 7 évig (majdnem 8) semmi bajom. A szar csak utána jött... Azóta is szenvedek.... Nem akarok senkit se le se rábeszélni, de tényleg csak a kényelmes formák közé tartozik. Mert sajnos nem mondják el a nõgyógyászok, hogy milyen lehetõségek vannak még, amik ráadásul macerával sem járnak... A másik... Van egy nagyon jó fogamzásgátló módszer (én is ezt használom azóta) ez egy kis Computer, ami a hormonszintedet vizsgálja. SAJNOS A MAGYAR ÁLLAM NEM ENGEDI BE AZ ORSZÁGBA!!!!!, mert kiütné a tabikat, ahogy itt NYUGATON már megtette... A gyógyszer cégeknek ez hatalmas kiesést jelentene az államnak ezáltal, kúba sok pénztõl való elesést... Saját döntésetek...
A nemi úton terjedõ betegségektõl viszont CSAK az óvszer nyújt védelmet, tehát azért valamire mégis csak jó...
Lehet, hogy kényelmes vagyok, meg stb, de akkoris, a szeretkezés az nekem arról szól, hogy önfeledten vagyok együtt a párommal, nem lesem az órát, a hõmérõt, nem csinálok procedúrát belõle, spontán történnek a dolgok. Kúp meg egyéb szarság után milyen már az orális szex?????? Gondolom guszta. Vagy állandóan jársz mosni magadat hogy a szer ne érzõdjön a bõrödön? Ugyan már, másrészt mennyi pénzt eldobsz ilyen "egyéb" vackokra. Pl gyógyszerrel ha egy nap 5× szexelek ugyanannyiba kerül, de próbáld meg ezt gumival, egybõl drágább. Másrészt az én hüvelyem ph-jának SEMMI vegyszer nem hiányzik. Allergiás vagyok minden ilyesmi vacakra. Maradok a gyógyszernél és járok dokihoz ellenõrzésre, ennyi. Aki meg szeret lottózni hogy terhes lesz-e vagy nem az játsszon csak, én szeretek nyugodtan aludni.
hat ha neked jobb, hogy egy oraval a szeretkezes elott elkezdesz keszulodni, hogy hol a kup, azt felrakni. megszakitasos?? szuper, biztasd csak erre az embereket. A masik meg hogy az en kornyezetemben paran lettek mar terhesek gumi hasznalata mellett es nem, nem lyukadt ki, megis lett baba. Szoval ha olyan kapcsolatban vagy, hogy a baba belefer, akkor szuper, de ha nem, akkor meg mindig a tabletta a legbiztonsagosabb.
Te jó ég, ne is tegyetek fel több ilyen kérdést tényleg mert megint elõbukkannak a rémisztgetõk a badarságokkal. Az meg egyenesen felháborító hogy csak az a normális pasi aki megtiltja a barátnõjének hogy tablettát szedjen. Az én páromnál nincsen gondoskodóbb, szeretõbb férfi és mégis tablettát szedek, mert nekem is jobb így.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló, köszi hogy mellém álltál! :) Remélem azóta jól vagy már.
A kérdező hozzászólása: Igenis szexeltem már, gumival is, meg nélküle is, 8 éve élek nemi életet, szóval tudom mirõl beszélek! Én sem rajongok a gumiért, de meg lehet oldani a biztonságot gumi és tabik nélkül is.Speciel miért nem jó a kúp+megszakításos módszer egyszerre? Így érezheted is a pasit, mégis védve vagy, mert az a kis váladék, ami kijön, azt megöli a kúp, és még sikosit is...Ha mégis azt akarod hogy belédélvezzen, akkor fel lehet rakni pesszáriumot is, még a krém mellé, az is tök jól véd, és egészségre ártalmatlan.Meg vannak már olyan kis mikroszkópok, amik megmutatják hogy mikor vannak veszélyes napok és az is tök hasznos!!!Van lh-teszt is, amit ha együttlét elõtt használsz, kimutatja hogy lesz-epeteérés a köv.2-3 napban... És akkor a hõmérõzésrõl meg hüvelyváladék-megfigyelésrõl még nem is szóltam...ezek egyáltalán nem olyan rosszak, mint amennyire lehúzzák õket.És ha teszem azt ezek közül kettõt-hármat kombinálunk, szinte biztos hogy nem lesz gyerek! Csak hát persze egyszerûbb csak bekapni egy tablettát...Én személy szerint inkább vállalom a macerát ami ezekkel jár, minthogy beleavatkozzak a tökéletesen kialakitott hormonrendszerembe...:P De ezért ne ugorjunk egymás torkának, annak nincs értelme, a kérdést se kekeckedésbõl írtam ki, bár páran mintha magukra vették volna, nem ez volt a szándékom! Mindössze én annyira "egészségfanatikus" vagyok minden értelemben, hogy ezért nem értem azokat, akik tabit szednek.Persze nem tagadom, vannak a tabinak pozitiv mellékhatásai is, ezek azonban eltörpülnek szerintem a rosszak mellett.Amik nem most jönnek ki, hanem késõbb!!!
Szerintem orvos függõ, ember függõ. Na és persze én is tabit szedek mert, 17 éves vagyok és szóba se jöhet baba és amiket itt olvastam 1-2-3 van vmi hazugság de nagyrészt amit leírtak ide igazak. De van 1-2 dolog amit ne használjunk pl mobiltelefon?(agydaganat) monitor (elromlik a szemed) egyes orvosi szûrések amik gyorsítják a rákos folyamatokat. Szóval sztem a fogamzásgátló 1 dolog de van még annyi minden amitõl rossz lehet nekünk nem csak ez az 1.
Sziasztok, Férfi vagyok. Volt már tablettás és nem tablettás barátnõm is... A nem tablettás lány puncija valahogy természetesebb szagú volt, a síkosodása is teljesen más volt. A feleségemmel, amikor találkoztunk, fogamzásgátlót szedett, és rákérdeztem, hogy nem hagyná-e abba (ld fenti okok). Nagyon boldog volt, õ nem merte megkérdezni, hogy abbahagyhatja-e... Úgy gondolom, nem szabad beleavatkozni a normális nõi hormonális váltakozásba (bármilyen kis hormontartalmú is, beleszól a normális hormonciklusba a tabletta). Én sem szeretnék tablettát szedni azért, hogy leállítsam a spermiumok termelõdését. És, hogy a szexnél maradjunk, hadd idézzem DeSade Márkit a Filozófia a budoárban c. mûvébõl (szabadon): Annyi érdekes hely van egy nõn, mit boldogan lehet élvezni és ahová el lehet élvezni, miért pont a pinát tartogatjuk erre a célra, ha nem akarunk gyermeket? Szóval tabletta, naptár, mikroszkóp, pesszárium, zselé, hab, óvszer kell ahhoz, hogy a punciba élvezzünk. És semmi ha arcra, szájba, fenékbe, cicire, kézre, hátra, csizmára (csak a fantázia szab határt) ... :)
Mint minden gyógyszernek, a fogamzásgátlóknak is lehetnek mellékhatásai. Általában ezek enyhe, múló panaszok azonban komolyabb problémát is elõidézhet, de ennek az esélye nagyon kicsi. Pl vicces, hogy a nyugtatók 99, 9%-ának ritka mellékhatása lehet a fokozott izgalom, depresszió, szorongás. Vagy a fájdalomcsillapítóknak a fejfájás. Szóval csak azt akarom kihozni, hogy a szigorú szabályok miatt minden olyan lehetséges mellékhatást fel kell sorolni ami elõfordulhat a szedéskor, még akkor is ha az esélye 0, 001%. A nõk 98%-ánál semmi komoly problémát nem okoz a szedése hosszú távon se, aki benne van a maradék 2%-ban, annak viszont más védekezési formát kell keresni.
elõváladék a cici közé megy.. Pontozz le, de ez számomra úgy hogy nincsenek nagy melleim sértõ. És sértõ lenne ha a párom is csak a mellem akarná dugni. Nekem szeretkezés nem arról szól, hogy megszakítás, para hogy megjön-e, lecsúszik, hol a kúp, bontsd ki a gumit stbrõl szól. Teljesen meg vagyok elégedve a tablettával.
Na ne hülyíts hogy tabi miatt jársz fül-orr gégészhez, füleden keresztül vetted be??? És azért mert én tablettát szedek, ne minõsítse valaki az én párom légyszives... Mostani párom nem vett észre változást a sikosodás, meg punciszagok közt, pedig voltunk már együtt gumival is meg tabival jópárszor. Alkati dolog, nem a tablettától függ..
5. válaszoló vagyok. Hogyhogy le lett pontozva mindenki, aki ellenzi a tablettát? Szerintem senki nem írt hülyeséget... Nos, valahogy az én válaszomat is félreolvasták sokan...ez a "nem szexeltél gumival, vagy egyáltalán nem szexeltél" reagálónak írom: képzeld, 10 éve élek nemi életet, ebbõl 1 évig szedtem tablettát. Kettõt próbáltam ki, de valahogy nem volt jó. Megmagyarázhatatlan hangulatingadozásaim voltak tõle. Ahogy írtam, sok lánynak ez a legkényelmesebb megoldás, ettõl függetlenül én nem ítélem el õket, mindenki úgy védekezik, ahogy akar. Egyébként azóta csak gumival védekezem, és nõként mondom, hogy szerintem a gumi a szex minõségén egyáltalán nem ront. Bosszantó, hogy fel kell húzni? Hát nem tudom, szerintem a zsepi után kutatni úgy, hogy ne csússzon ki aktus után a párom és ne kelljen ágynemût cserélni, legalább olyan bosszantó.
Kedves utsó válaszoló... Sztem örülj, míg neked nincs tõle a bajod. Tuti ég nem kamu!!! Lásd feljebb a saját esetem... azt hiszem egy 10es felsorolásom volt...
"1 évig ügyeletre jártam injekcióért a fájdalmaimra, és mindezt 2 tabletta okozta!" ekkora kamut... Ésakkor vegyétek be -.-"
:) ha az az elõváladék pl a cicik közé megy, kétlem :) ))
öhöm az elõváladéktól is teherbe lehet esni na mind11111
Nem minden nõ teheti meg hogy, állandóan kifizeti a kúpot, pesszáriumot, napi 5 alkalommal az óvszert, a krémeket, az ilyen mérõket... stb akinek van pénze fizesse de, mi pl olyan körülmények közt élünk hogy, igen is tabi 3 hónap 6000-7000 forint és kész nincs gond.
Felesleges naponta kiírni egy ilyen kérdést!Mindenki maga dönti el, hogy hogy teszi tönkre a szervezetét! Nekem akárki bizonygathatja, hogy milyen jó, nekem petefészek cisztán lett tõle, összezavarta a hormonrendszerem, 1 évig ügyeletre jártam injekcióért a fájdalmaimra, és mindezt 2 tabletta okozta!Szóval bíztathatják vele magukat az emberek, hogy csakis jó hatásai vannak, vagy 100-ból egy esetben fordul elõ ez!Nekem nem 1 ismerõsömnek lett tõle baja, ha nem is a szedése alatt, akkor utána!Felesleges a gyógyszerszedõkkel veszekedni ezen, majd idõvel úgyis rájönnek!Örülj neki, hogy normális a párod és nem várja el kényelembõl, hogy szedd Te is!Nekem az exem elvárta, meg is lett a következménye, de a jelenlegi párom azt mondta, hogy szó sem lehet róla, mert tõlem szeretne babát, és nem akarja, hogy a baba hormonháztartásával bármi baj is legyen!Szerintem legtöbb esetben az ok a kényelmes férfiak és a lányok megfelelési kényszere!Majd ha egyszer normális párjuk lesz, majd leszoktatja õket a tabiról, mert sokkal fontosabb lesz nekik a szeretett nõ egészsége, és inkább felhúzzák a gumit, vagy használnak nõi óvszert vagy kúpot stb...
16.35: És elárulod, hogy te mit választottál?
Az egész alapja az üzlet, a pénz, a nyereség. Gondold végig: jött a bubis ásványvíz, igyad, mert egészségsebb leszel. Késõbb, ne a bubisat igyad, mert a szénsavmentes az egészségesebb. Javaslat: minél magasabb az oldott össz. ásványianyag-tartalom, annál jobb. Utána lebeszéltek róla, mondván, felhalmozódik a szervezetben, ezért minél alacsonyabb legyen az említett érték. A legfrissebb ajánlás: a csapvíznél egészségesebb innivaló nincs. Mikor milyen érdekek kerülnek elõtérbe. Azért tudnék pár települést felsorolni, ahol ihatatlan a csapvíz, bár nem egészségtelen, de gusztustalan. Vagy büdös, vagy zavaros, esetleg sárga. Na azt igya meg a csapvízajánló, ha tudja. Mint mindenhol, itt is a haszon az elsõ, és a reklámok irányítanak. Vagy mégsem, mert én azt iszom, ami jólesik.
Olyat hallottam hogy a sok ásványvíz(és sör) fogyasztás vesekövet okozhat. Amúgy én is iszom napi szinten.
A sör kifejezetten jót tesz a vesének én ugy tudom.
16:35 vagyok. Itthon fúrt kutas vizünk van, azt iszom. Anyukámnál vezetékes víz van, nagyon jóízû, ott azt. A barátnõmnél, kis faluban, sárgás, érdekes szagú a víz, ott nem tudom meginni (más sem), ha náluk vagyok, ásványvíz. Nagynénémnél, aki Lábatlanon lakik, ott sem tudom meginni a csapvizet, mert büdös, ott is ásványvíz. A lényeg, hogy ahol jó, tiszta a csapból folyó víz, oké, ahol enyhén gusztustalan, ott ásványvíz. Ezért írtam, hogy azt iszom, ami jólesik. Ezért nem megyek a reklámok, ilyen-olyan szakértõi vélemények után.
16.07: Köszönöm. Ezt hívják úgy, hogy rugalmas stratégia. Én azért nem nagyon iszom a csapvizet, mert klóros, bár tényleg a fene tudja...
Én azt olvastam több helyen, hogy azért nem jó, mert a benne levõ ásványi anyagok nem tudnak a vízbõl beépülni, hanem felhalmozódnak a szervezetben, és ezzel árthatnak. Ezért is célszerû az alacsony ásványianyag-tartalmú vizeket választani. A csapvízhez képest annyival jobb viszont az ásványvíz/forrásvíz, hogy nincs benne klór, ami öli a nélkülözhetetlen bélbaktériumokat. Természetesen a szénsavas víz nem jó, mert savasít, puffaszt, sokaknak a nyálkahártyáját is irritálja. A mai álláspont szerint a csapvíz házi tisztítása az ideális megoldás, ez a klór nagy részét is kiszedi. Ez nem csak drága szûrõberendezéssel, de 1-2 fõs háztartás esetén olcsóbb szûrõkancsóval is megvalósítható, bár abban is havonta kell cserélni a szûrõt pár ezerért.
Négy káros hatása van az ásványvíznek, ami elsõre eszembe jut, de biztosan van még több is. 1, A pénztárcád Csõvezetéket lefektetni, és ellátni vele városokat, falvakat még a tisztítás és a javítások költségeivel együtt is sokkal olcsóbb, mint palackba tölteni, raktérozni (kisker, nagyker), reklámozni. A többletköltséget meg kivel fizettetik meg szerinted? Gondolj csak bele, mennyibe kerül egy liter víz a csapból vagy a kútból, és mennyibe az ásványvíz. 2, A nem megfelelõ ionösszetétel Az emberi szervezet az elmúlt néhány százezer év alatt felszini vizek fogyasztásához szokott hozzá. Az ásványvizekben bizonyos ásványi anyagok ettõl eltérõ arányban találhatóak meg. Ez kúraszerûen jól jöhet néha, de hosszú távon veszélyes. Valaki azt mondja erre, hogy egy felnõtt ember szervezete képes ezt a problémát kezelni. Ez igaz, de embere válogatja. A dohányosok között is van, aki sokáig él, mégis egészségtelen, mert mások viszont belebetegszenek. Ha valaki feltétlen ragaszkodik az ásványvízhez, legalább váltogassa a márkákat. 3, A mûanyag palackokból a vízbe beleoldódó szervetlen anyagok Hetkig, néha hónapokig áll a víz ugyanabban a palckban, gyakran a napon. Szép lassan oldódnak bele dolgok. 4, A környezetszennyezés Megveszik palackostul és kidobják. Egy részüket újrahasznosítják, más részüket nem. A Csendes óceánban pl van egy két és fél Magyarországnyi összefüggõ terület, amit ilyen mûanyagpalackok borítanak, és ez csak az USA nyugati partjának a szemete. A cspvíz sem sokkal jobb. Egy barátomnál pár napja cseréltük ki a víztisztító szûrõjét. Egy év alatt étcsoki színûvé változott egy háromszemélyes háztartásban, és ez csak az, ami látszik belõle.

Milyen (káros) anyagok vannak a kólában?

Gondolok itt Pepsire vagy Coca Cola-ra

Legjobb válasz: olyan káros anyagok vannak benne, minden más nem bio élelmiszerben. csak itt egyszerre sok.

olyan káros anyagok vannak benne, minden más nem bio élelmiszerben. csak itt egyszerre sok.
hallottam már olyat hogy lehet vele vízkövet oldalni és amikor egy kissrác mentossal vette be szétrepedt a gyomra
Többek között foszforsav van benne, ami egy erõs maróanyag. Szétmarja a fogzománcot, gyengébb gyomrú embereknek a gyomrát is tönkreteszi.
Például ezt is tudja a cola: http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=90 És balaesetek után amerikában colát öntenek a vérfoltokra amit felold és l elehet mosni. Nagyon durva anyag. Rozsdamarónak sem utolsó, már próbáltam. Na azóta nem iszok semilyen colát!
Rengeteg cukor, koffein, ételszínezékek.
Többek között aszpartám, ami egy édesítõszer, erõsen rákkeltõ és mérgezõ.De ugye kis mennyiségben elvileg nem árt... -.-" nah persze...

Milyen káros hatásai vannak hosszútávon, ha valaki nappal alszik (de eleget) és éjszaka van ébren?

Legjobb válasz: káros hatása nincs hisz bepótolod napközben ^^

káros hatása nincs hisz bepótolod napközben ^^
Szerintem semmi. Max másokat zavarsz ha nem egyedül laksz a házban. Egy idõ után megszokja a szervezeted és te nappal fogod igényelni az alvást nem éjjel.
Ha teljes sötétséget tudsz nappal kialakítani, akkor majdnem azonos minõségû a nappali alvás, a káros hatás inkább az, hogy ha éjszaka vagy ébren, kevés nappali fény ér (D vitamin, stb..)
Ha éjszaka a gép elõtt ülsz, akkor van káros hatása: http://index.hu/tudomany/mell080303/
Dehogy ártasz. Nincs benne több káros anyag, mint egy pohár kólában vagy gyümölcslében!
Ne aggódj, szerintem sem lesz tõle semmi baja a babának! Én is szoktam inni néha! :) 9 hetes kismama

Üdv mindenkinek, Kizárólag a nikotin milyen káros hatással van a szervezetre? (Nem a cigarettában levő kátrány, szénmonoxid, stb. ) Mert átálltam a nikotinos e-cigarettára amivel csak nikotint viszek be a szervezetembe.

Legjobb válasz: Az e-cigarettának a nikotintartalma "0" ( nulla ) Semilyen káros hatása nincs. Mármint a nikotinszagú e-ciginek. Mellesleg egyetlen valódi cigibe lévõ nikotinmennyiséggel 3 emberrel lehetne végezni, ha az közvetlenül jutna a véráramba.

Az e-cigarettának a nikotintartalma "0" ( nulla ) Semilyen káros hatása nincs. Mármint a nikotinszagú e-ciginek. Mellesleg egyetlen valódi cigibe lévõ nikotinmennyiséggel 3 emberrel lehetne végezni, ha az közvetlenül jutna a véráramba.
A kérdező hozzászólása: A nikotin mentes patron csak Magyarországon nem forgalmazható. Én neten rendeltem nikotinosat teljesen megvagyok elégedve vele. Csak, hogy így kizártam a cigarettában levõ rákkeltõ anyagokat. Ez által csak nikotin jut be a szervezetembe. A kérdés még mindig az, hogy csakis kizárólag a nikotin milyen káros hatással van a szervezetre. (Nem Viszekbe többet mint a cigivel se kevesebbet.)
A szervezetben aktiválja a nikotinos acetil-kolin receptorral rendelkezõ sejteket, így a felszabaduló adrenalin pedig növeli a pulzusszámot, a vérnyomást és a vér glükóz szintjét, illetve szapora légzést okoz. A nikotinnak egyértelmûen farmakológiai hatása van, és élettani funkciót módosít. Élettani szempontból elsõsorban a vegetatív idegrendszerre gyakorolt hatása jelentõs, elõször serkenti, majd bénítja a szimpatikus idegrendszert.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kielégítõ választ. A felét nem értettem, de kiinduló pontnak tökéletes.:)
Nemrég olvastam errõl és azt írták hogy az E-cigis patronok tartalma nem tisztázott teljesen és olyan adalékok is vannak benne amik akár többszörösen károsabb is lehet a szervezetre mint a hagyományos cigaretta. Még túl fiatal cipõben jár ez az e-cigis dolog. Amúgy meg tökmindegy az egész, mert nagyon káros mindkettõ a szervezetre és súlyos károkat okoz a tüdõben, vérkeringésben és egyúttal a szívben, illetve a bõrt is öregíti sajna. Mindezek ellenére én is dohányzom sajnos!
A kérdező hozzászólása: Ez mind lehet igaz. De hál' istennek ennek az e-cigarettának a jóvoltából már kezdek kilábalni a függõségembõl. Véleményem szerint, mit laikus nem lehet károsabb a cigarettától.
Sokkal kevésbé káros, mert a nikotinon kívül csak ártalmatlan dolgok (növényi glicerin és propilénglikol) vannak benne. A nikotinnak érösszehúzó hatása, van, növeli a vérnyomást, de nyugtatólag hat, épp ugyanúgy, mint az analóg ciginek. A függõséget nem szünteti meg, de nem ártasz a környezetednek (!) és magadnak sem feltétlenül. Állítólag a nikotintól - mint gyógyszeralapanyagtól - remélik az Alzheimer kór elleni gyógyszer elõállítását is. Aki ellenzik, tiltják, erkölcsi alap nélkül teszik, mert ebben az esetben nincs környezeti ártalom (passzív dohányzás). Szard le õket, én is azt teszem. :-)
A nikotin érösszehúzó hatású (hõkamerás felvételen látszik, hogyan hûlik a kéz, láb, arc hõmérséklete dohányzás alatt) A szív persze a szûkebb keresztmetszeten több munkával, és magasabb vérnyomást árán préseli át a vért a szervezetbe. A rendszeresen felpumpált vérnyomástól belül fiatalabb korban sérülnek meg az erek, mint ilyesmi nélkül, és elindul az érelmeszesedés. (infarktus, stroke, érszûkület a hosszú távú hatása, az egyén genetikájától függõen) Ilyen alapon csökken idõvel (korábban mint nikotin nélkül) a férfiak potenciája is a nikotontól, hisz ott a jó mûködéshez éppen tartós értágulat szükséges. Hogy jó hírem is legyen: maga a nikotin nem okoz rákot.
A Nikotin egyike a legerõsebb mérgeknek, csaknem olyan gyorsan hat, mint a kéksav és 5 mg. belõle egy középnagyságu kutyát 3 perc alatt megölni képes. Read more: http://www.kislexikon.hu/nikotin.html#ixzz2YuUezjqY

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!