Találatok a következő kifejezésre: Milyen káros lehetnek (33 db)

A Cinnamon Challange káros az egészségre (fahéj evés)? Bele lehet fulladni? Milyen káros hatásai lehetnek?

Jövőhéten átjönnek a haverok, és ki akarjuk próbálni. Lehet tőle valami bajunk?

Legjobb válasz: Nem tudom, de én allergiás vagyok rá. A fahéj olvastam, hogy mérgezõ nagyobb mennyiségben. Illetve nem mindegy milyen fajtájú.

Nem tudom, de én allergiás vagyok rá. A fahéj olvastam, hogy mérgezõ nagyobb mennyiségben. Illetve nem mindegy milyen fajtájú.
Szerinted miért kihívás a neve? Persze, hogy lehet bajotok, az a lényege. A fahéj ilyen mennyiségben fogyasztva eltömíti a szátokat, nem tudtok elegendõ nyálat termelni a lenyeléséhez, a köhögés miatt a tüdõtökbe jut, megfulladhattok, és még mérgezõ is.

Rendszeres, hosszan tartó maszturbációnak milyen káros hatásai lehetnek?

Legjobb válasz: Tovább bírod a szexet... Ez elég káros nem?! :D

Tovább bírod a szexet... Ez elég káros nem?! :D
Talán nem fogod úgy élvezni a szexet , mint ahogy... Mert Úgymond hozzá szoktál a kézzel való kielégítéshez , más nem jut eszembe.
A kérdező hozzászólása: olyasmire gondoltam hogy esetleg visszerek kialakulhatnak-e, a folyamatos értágulás miatt és ezzel járó fájdalmak vagy ilyesmi
Semmilyen káros hatásai nem lesznek, hanem tovább bírod majd a szexet és nem sülsz el 3 perc alatt.
Semmilyen káros hatása nincsen.
Csak pozitív hatása van, annyi , hogy gyakorlatilag zéró igényed lesz arra, hogy párkapcsolatot keress magadnak. Nálam legalábbis ez a nagy helyzet. Igazából ez egy egész jó dolog. HA meg nagyon erõszakolva húzogatod sokáig, akkor kipirosodik, és duplájára is dagadhat egy idõre a farkad. Alig bírsz huggggyozni.

Sajnos már a terhességem előtt magas volt a vérnyomásom. Az orvos Dopegytet írt fel. Milyen káros következményei lehetnek a magas vérnyomásomnak a babára nézve?

Legjobb válasz: ha az orvos írta akkor semilyem káros nem lesz miért nem biztok az orvosokba vagy miért nem kerestek olyat akibe megbiztok szerinted felirta volna ha nem jó ?azért adot gyógyit hogy ne legyen problémád a vérnyomással terhesség allat és a babának se legyen semi baja egézségesen tud kihordani nem szabad aggódni örülni kell boldog baba várást

ha az orvos írta akkor semilyem káros nem lesz miért nem biztok az orvosokba vagy miért nem kerestek olyat akibe megbiztok szerinted felirta volna ha nem jó ?azért adot gyógyit hogy ne legyen problémád a vérnyomással terhesség allat és a babának se legyen semi baja egézségesen tud kihordani nem szabad aggódni örülni kell boldog baba várást
Pont attól lenne bajotok, ha nem kezelnék a magas vérnyomásod.Felejtsétek már el ezt a "nem lehet gyógyszert szedni terhesség alatt" dumát.Ez egy tévhit.Keressél rá Czeizel Endrére a neten, a Kossuth rádióban elhangzott vele egy nagyon jó riport.Érdemes elolvasni!
Nyugodj meg, minden betegségre van megoldás , még terhességnél is .Csak mérlegelnek az orvosok, és megtalálják a neked megfelelõt.A magas vérnyomással úgy tudom vesz.terhesnek számítasz, de ez nem jelenti hogy bármi baj lenne, csak jobban odafigyelnek rád.Valószínû javasolták a sószegény diétát, és nagyon szépen rendben kihordhatod a babát.A gyszert ha felírták, hidd el szedni kell, azért kaptad.Bízz az orvosodban!
Szia én is dopegytet szedek, terhességem eleje óta, de én megbízom a dokimban!Inkább az a veszélyes ha nem szedünk rá semmit, mert azzal ártunk legjobban a babának!Hiszen a magasvérnyomás rontja a méhlepény funkcióit, és ezáltal a babára is káros hatással van! 36 hetes kismama

A kontaktlencsének milyen káros hatásai lehetnek hosszútávon? Egészségügyileg jobb vagy rosszabb, mint a szemüveg?

14 vagyok, az egyik szemem mínuszos (3-4, jelenleg nem tudom pontosan), a másik pluszos (2-3 körül). Eddig szemüveget (olyat, ami nem javít hosszútávon a látáson, csupán élesebben látok vele) hordtam, viszont mostanra (10 hónap elteltével) rosszabbul látok vele, és a kontaktlencsén gondolkodom, mivel szerintem sokkal praktikusabb, nem párásodik, nem koszosodik, stb., viszont a szüleim nem igazán engedik, mert szerintük károsabb, vagy nem tudom. Az orvos szerint 18 éves koromig még folyamatosan romolhat (sõt, szinte biztosan fog is), ezért még nem tud olyan szemüveget adni, ami javít a látásomon.

Legjobb válasz: Szenszaradas pirossag meg nem mindenkinek birja a szeme. Egyik ismerosmnek szaruhartya problemaja lett tole. Meg az is fontos hogy betartsd a higienias szabalyokat mert sulyos fertozest lehet vele osszeszedni.

Szenszaradas pirossag meg nem mindenkinek birja a szeme. Egyik ismerosmnek szaruhartya problemaja lett tole. Meg az is fontos hogy betartsd a higienias szabalyokat mert sulyos fertozest lehet vele osszeszedni.
Nem olcsóbb a kontaktlencse, mert igaz egyszerre kevesebbet fizetsz ki, de ha leosztod, idõben, akkor drágább. Kérdezõ, nem akarlak elkeseríteni, de ha most is folyamatosan romlik a szemed, akkor tovább is romolhat mint 18 éves korodig. Nekem 20-22 éves koromig romlott. Károsnak nem károsabb, csak macerásabb mint a szemüveg. Viszont csak önmagában nem lehet hordani, mert kell pihenni a szemnek is, nekem javasolták a szemüveget mellé pl esténként. Mondd el nekik az érveidet, beszéljétek meg.
A kontaktlencse a világ legnagyszerûbb dolga ha naponta "legalább" - 8-9 órát alszol - 2-3 liter folyadékot elfogyasztasz aminek a nagyrésze legyen víz(ásvány) - amikor csak tudod megmosod a fogaid kajálások után - nem vagy depis ember mert akkor idejekorán kiszáradhat a lencse - használsz mûkönnyet - és igen nem szabad túlhordani mert 1 hónap után már egyre erõsebben erezõdhet a szem és koránt sem lesz már olyan kényelmes mint elõtte, fáradékonyság jelentkezhet stb.. az elõnyeit meg felesleges ecsetelni ha vkit zavar a szemüveg keret és a beszûkült látótér amint kipróbálja a lencsét soha többet nem akar majd arra gondolni h megint használnom kell azt az okulerét :) betenni-kivenni a kettõt idõvel fél perc lesz, jóval több idõ amíg megszárad a kezem kézmosás után mint ez a rövid kis folyamat + hozzávehetjük még a folyadékkal való megtöltését is a toknak még akkor is :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sokaknak beválik a kontaktlencse, de én pl. azért hagytam abba, mert nem szerettem a sok macerát, amivel járt. A sok tisztogatást. Volt olyan, hogy reggel siettem munkába, és vagy ötször kellett kivennem és leöblítenem tisztítófolyadékkal, mert mindig rákerült valami láthatatlan porszem, és szúrt. Pedig akkor már kéztörlõt sem használtam, pont a szöszmöszök miatt, hanem kézszárítót. Attól meg a kezem száradt ki és repedezett lett. Máskor meg a piacon véletlenül megdörzsöltem a szememet, és a lencse felcsúszott a szemhéjam alá. Ott kellett piszkos kézzel kivenni, nem tudtam kezet se mosni, persze mind a kettõt ki kellett venni, mert fél kontaktlencsével nem láttam rendesen, . Na szóval vannak hátrányok és nehézségek. Igaza van 1-esnek, lehet vele fertõzést összeszedni, ha valaki nem vigyáz, vagy ilyen balesetek történnek. Persze nem törvényszerû, hogy így legyen. Van akinek beválik és megkedveli. És gondolom, a rendszeres ellenõrzéssel kiszûrhetõk a káros hatások is. Nem lebeszélni akarlak, csak azért írtam le a negatív tapasztalataimat is, hogy láss érveket pro és kontra. Ha nagyon szeretnéd, azt is megteheted, hogy egy idõszakra csináltatsz, aztán majd eldöntöd, hogy hogyan folytatod. Hátha a szüleid is könnyebben belemennek, ha látják, hogy ez nem egy életre szóló döntés.
A kérdező hozzászólása: Ami azt illeti, anyanak hosszu evek ota kontaktlencseje van :D Szerintem azert ellenzik ennyire, mert elvileg 16 eves kor korul ajanljak (mert ilyenkor erettebbek vagyunk, mint 14 evesen - legalabbis egy reszunk). Szerencsere sikerult rabeszelnem oket, hogy menjunk el egy ujabb szemvizsgalatra, es ott majd az orvos elmagyarazza, meg ki is probaljuk. Ha o "engedi", akkor minden bizonnyal lehet. Koszi a valaszt :)
2-es én csak a hátrányokat írtam le mert ilyen is lehet.
Neked pont a kontaktlencse lenne a legjobb megoldás, ha így romlik a szemed akkor nem éri meg szemüveget csináltatni állandóan... kontaktlencse olcsóbban meglenne. Kevesebb vele a gond is, kevésbé rontja a szemet mint a szemüveg. Mivel a lencse a szemeden nem káros a látásra, viszont egy apró folt, kosz a szemüvegen már az. És szerintem senki nem tisztogatja a szemüvegét fél óránként hogy tökéletes legyen mindig. A szüleid el vannak maradva, gondolom sose volt kontaktlencséjük, semmit nem tudnak róla... meg kell õket gyõzni hogy sokkal jobb mint a szemüveg. A kontaktlencsénél csak a higiéniát kell betartani, meg a hordási idõt, és akkor semmi baj nem lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)
#2-es vagyok, bocsi, elírtam. *Ne vedd készpénznek, amit az #1-es írt.
Kedves Kérdezõ, ne vedd készpénznek. Elõször is: ha sok folyadékot iszol (napi min. 2l, ami nem is olyan sok:) ), akkor nem tapasztalsz szemszárazságot. Ha nem hordod túl a kontaktlencsét, tehát a havit 1 hónapig hordod, aztán kidobod, a napit csak 1 napig, nem tovább, akkor erezõdés sem lesz. Káros következményei nem lehetnek, HA megfelelõen tisztítod a lencsét, koszos kézzel nem teszed be/veszed ki, de ne aggódj, ha a szüleid belemennek a kontaktlencsébe, akkor a kontaktlencse specialista, aki betanít, az elmond majd mindent. Egyébként nekem se akarták engedni a szüleim, valami olyasmi ok miatt, hogy nem egészséges a szemembe nyúlkálni, úgyse tartanám tisztán a lencsét stb.. De próbálkoztam, elmagyaráztam nekik, hogy mennyire utálom a szemüveget, nem érzem benne jól magam és végül elmehettem egy kontaktlencse vizsgálatra, ahova elkísért anyukám is (aki az egészet a legjobban ellenezte). Itt ugye a specialista megnézi a szemed görbületét, olvastat, majd betesz neked egy lencsét. Engem elküldtek sétálni és egy óra múlva vissza kellett mennem, megkérdezte milyen, érzek-e valamit (nem éreztem, semmit csak élesen láttam), szúr-e, látok-e rendesen. Minden rendben volt, ezután magamnak kellett kivennem, majd betennem a lencsét, ami 15-20 perc volt, van akinek kevesebb, van akinek 3 óra alatt sikerül elõször betenni vagy kivenni a lencsét. De egyszerû, hamar belejössz. :) Nekem 2 hónapja van kontaktlencsém és imádom, szóval nagyon ajánlom, persze itthon szemüveg van rajtam, mert nincs kedvem mindig betenni. Hajrá, remélem a szüleidet sikerül meggyõzni! :) 15/L
Nekem mis lencsém van , nekem nagyon bevált eddig.Ki-berakás egyszerû tisztítás is. 1 nap szerintem 3-4 percet vesz igénybe mindennel együtt. Szemüvegem is van (elég szarul áll), folyamatosan koszolódik ami engem nagyon idegesít. Lencsével tesin is lehet ugyanúgy mindent csinálni, nem kell félni hogy leverik meg stb...

Ha valaki nap, mint nap rendszeresen sokat hallgat fülhallgatóval zenét nem hangosan, akkor annak milyen káros hatásai lehetnek?

Legjobb válasz: Ha nem hallgatod hangosan, akkor nagyon nagy bajod nem lesz belõle. A fülészem azt mondta, hogy hallgathatom, de próbáljam meg ötven százalékon tartani a hangerõt, és ha lehet, ne használjak fülhallgatót. Otthon szerintem te is hallgathatnád hangosan, nekem is ezt tanácsolták. :)

Ha nem hallgatod hangosan, akkor nagyon nagy bajod nem lesz belõle. A fülészem azt mondta, hogy hallgathatom, de próbáljam meg ötven százalékon tartani a hangerõt, és ha lehet, ne használjak fülhallgatót. Otthon szerintem te is hallgathatnád hangosan, nekem is ezt tanácsolták. :)
"Otthon szerintem te is hallgathatnád hangosan, nekem is ezt tanácsolták. :) " Rájöttem, hogy ez így félreérthetõ. Arra gondoltam, hogy fülhallgató nélkül, hangosan. :D
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen :DD

Nem legálisan beszerzett /pl:Net-ről/beszerzett potencia növelő szereknek milyen káros mellékhatásai lehetnek?

Én mintha állandósuló fülzúgást tapasztalnék, de nem vagyok benne biztos hogy ettől van.

Legjobb válasz: Az, hogy még ha érne valamit akkor sem fog, mert nem az van benne, aminek kéne. Sokszor jó kis mérget lehet kapni, azonnal hagyd abba, és menj orvoshoz!

Az, hogy még ha érne valamit akkor sem fog, mert nem az van benne, aminek kéne. Sokszor jó kis mérget lehet kapni, azonnal hagyd abba, és menj orvoshoz!
jobb esetben forgács, homok, rosszabb esetben patkányméreg
Elsõ vagyok, egyébként a tüneteid alapján csak a vérnyomásod dobja meg.
Természetesen a "csak"-ot nem megnyugtatásképp írtam, mielõtt még félreérted :) )
Lehet, hogy csak szódabikarbónát küldenek és akkor csak egy kis hasmenésed lesz.

Ha egy pasi fogamzásgátlót szed, milyen káros következményei lehetnek?

Legjobb válasz: Az megvan hogy néztek ki az Nszk-s evezõs nõk? Na képzeld el annak a férfi verzióját.

Az megvan hogy néztek ki az Nszk-s evezõs nõk? Na képzeld el annak a férfi verzióját.
potenciazavarok, nõi mell
Szerintem el kezd nõiessé válni a teste.... Kb. ugyanaz a hatás lehet, mint amikor a nõknek adnak férfi hormont. Na, az sem szép látvány...
elkezdesz butaságokról fecsegni, és elfelejtesz vezetni...
A kérdező hozzászólása: Hozzáértõk válaszát várnám!
Csocsod no es szortelenebb leszel. Illetve potenciazavarok. A spermadnak tesztoszteron kell, nem osztrogen. Ja, es jo indikatora annak, hogy az adott illeto transznemu es idiota. Amugy veny nelkul nem vehetsz.
Még mindig nem állnak rendelkezésre olyan férfi antibébi tabletták, melyek megbízhatóan, széles körben alkalmazhatóak lennének fogamzásgátlásra, bár régóta intenzív kutatások, próbálkozások folynak ezen a területen. Alkalmazásukat elsõsorban magas áruk, megbízhatatlanságuk és súlyos mellékhatásaik korlátozzák (a legtöbb szer a heremûködést hosszú távon rontja, gyakran visszafordíthatatlan sterilitás lép fel). Ezen gyógyszerek célja a spermiumképzõdés, illetve a spermiummozgás idõszakos felfüggesztése lenne. Szóval nem tudom milyen fogamzásgátlóra gondoltál, de ha nõire azzal semmire se mennél :D Max kiszõrösödnél még jobban, meg trapára vágnád a szervezeted!
1. Ha nõknek szánt fogamzásgátlót szed az a pasi, akkor fontos megjegyezni, hogy az emberi fajon belül (sõt, nem csak azon belül) adott hormonokra ugyanúgy vevõ mindkét nem szervezete/sejtjei, csak ugye a koncentrációk nagyon eltérõek. Ebbe belenyúlni alapvetõen nem egy halálos dolog, de veszélyes. Nõknél pl lazán megeshet férfi hormonok hatására a dermoid ciszták képzõdése. Férfiaknál most elsõre fingom sincs milyen komoly következményei lehetnek, de az esztétikainak tényleg ott van a mell megnagyobbodásának az esélye. 2. Ha férfiaknak szánt fogamzásgátlót szed az a pasi, akkor pedig gondolom a spermiumokat érlelõ dajkasejteket bénítja le a szer, ez esetben meg ugye fenn áll a veszélye a meddõvé válásnak.

Az túlzásba vitt alapozónak milyen káros hatásai lehetnek később a bőrre nézve?

17 éves vagyok és kb 1 éve sminkelem magam a hétköznapokban. 15 éves koromig semmit sem tettem magamra. Nagyon csúnyának látom a bőrömet és csak akkor merek nyugodtan kimenni az utcára ha van rajtam hab állagú alapozó,esetleg korrektor. A bőröm is sokat roncsolódott,úgy érzem valamikor túl száraz és kezd összehúzódni,érzem,hogy ha így megy tovább akkor látszani fog az öregedés is... Szeretnék természetes lenni,kis korrektort használva maximum és már voltam bőrgyógyásznál is,de egyszerűen nem tudom elfogadni a bőrömet.Na meg észrevettem néhol a szememnél a szarkalábakat is... Kezelem minden este a bőrömet,teszek rá maszkot,mosom vízzel,arclemosóval,használom a krémet amit felírtak de mégsem érzem magam jónak. Persze itthon teljesen natúrba vagyok és ha már nem kell sehová se mennem akkor az az első dolgom,hogy lemosom alaposan. Vélemény?:/

Legjobb válasz: csodásan tönkretetted a bõrödet nem alapozó és korrektor kell hanem sok antioxidáns,méregtelenítõ italok(menta/zöld/csalán tea),idõnként egy kis élesztõ arcpakolásnak és egy nagyon kevés evésre amúgy azzal sem teszel jót hogy folyton krémezed,így nem tud szellõzni a bõröd

csodásan tönkretetted a bõrödet nem alapozó és korrektor kell hanem sok antioxidáns, méregtelenítõ italok(menta/zöld/csalán tea), idõnként egy kis élesztõ arcpakolásnak és egy nagyon kevés evésre amúgy azzal sem teszel jót hogy folyton krémezed, így nem tud szellõzni a bõröd
próbáld meg csökkenteni az alapozóhasználatot:/ tapasztalatból beszélek, én is egy évig használtam aztán a bõröm úgy reagált rá, hogy kifekélyesedett az arcom :(( na az volt szörnyû :/ egyébként hidratáljál és esetleg nem baj ha ránctalanítóval picit bekened a problémásnak vét részeket.
Ha jó minõségû, a bõrtípusodnak megfelelõ alapozót használsz, és mellette megfelelõen ápolod a bõröd ilyen nem fordulhatna elõ. Pl. a habállagú alapozó inkább kombinált/zsíros bõrre való, így nem csoda, ha száraz lesz a bõröd tõle. A korrektor sem mindegy milyen.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Sajnos igen...nem kellett volna ennyit használnom, de egyszerûen akkor éreztem magamat szépnek. Próbálok ezen javítani.

Ha valaki elkezd tömegnövelőt szedni, milyen káros következményei lehetnek?

Nem tömegnövelő étrendre gondoltam, hanem a különféle szerekre, készítményekre, mint pl. a Jumbo, Jumbo prof. stb... És mindezt úgy csinálja, hogy nem edz mellette rendszeresen, illetve nincs meg a megfelelő étrend sem, vagy éppenséggel nem jó időben szedi be őket, vagy a meghatározott mennyiséget túllépi. Lehet valami komolyabb baja az illetőnek? pl. cukorbetegség, magas vérnyomás, szívbetegség, gyomorrontás, hízás, ilyesmikre gondolok. Nem én vagyok a szóban forgó személy, csak érdekelne a dolog, hogy ezekkel lehet-e roncsolni a szervezetet. Előre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: ezek nem a tömegnövelõ hatásai voltak hanem szteroidoké. tömegnövelõtõl max olyan lehet mint ahogy írtad. -elhízás -cukor betegség -fogszuvasodás -vérnyomás emelkedés /kreatin miatt lehet kicsit/ -arc pir /niacin/ kb ennyi elhízás és cukor betegséghez extrém hülyének kell lenned hogy sikerüljön,fogszuvasodás a cukortól pl,vérnyomás gond csak akkor lehet ha egyébként is magas vérnyomásos vagy,nekik a kreatin nem ajánlott. arcpirosodás niacinra érzékenyek produkálják baj nem lesz tõle csak egy kis pirosodás. szóval ahogy írtad egy idiótának aki össze vissza szedi annak okozhat gondot.

ezek nem a tömegnövelõ hatásai voltak hanem szteroidoké. tömegnövelõtõl max olyan lehet mint ahogy írtad. -elhízás -cukor betegség -fogszuvasodás -vérnyomás emelkedés /kreatin miatt lehet kicsit/ -arc pir /niacin/ kb ennyi elhízás és cukor betegséghez extrém hülyének kell lenned hogy sikerüljön, fogszuvasodás a cukortól pl, vérnyomás gond csak akkor lehet ha egyébként is magas vérnyomásos vagy, nekik a kreatin nem ajánlott. arcpirosodás niacinra érzékenyek produkálják baj nem lesz tõle csak egy kis pirosodás. szóval ahogy írtad egy idiótának aki össze vissza szedi annak okozhat gondot.
Megfelelõ edzés és étrend nélkül pénzkidobás. Nem hiszem hogy vérnyomási gondokat okozna, vagy olyanokat amiket leírtál, max hízni lehet tõle.
Simán el lehet tõlük hízni, ha túl sokat iszik belõle az ember, vagy esetleg érzékenyebb valamelyik összetevõre akkor hasmenése is lehet (a tömegnövelõk nem csupán fehérjébõl és szénhidrátból állnak). Sok tömegnövelõben a szénhidrát nagy része egyszerû cukor. Egy 100g-os adagban ez akár 30grammot is jelenthet ami elég sok (megjegyzem az üdítõitalokban ennek a többszöröse van). Étrend és megfelelõ edzésterv nélkül sok értelmét nem látom. Ha a zsír gyarapodása a cél akkor egyszerûbb sima kristálycukrot tolni...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Hallottam/olvastam még olyanról, hogy valaki vese, illetve májkárosodást szenvedett, pattanásos lett és a haja is elkezdett hullani. Ezek ilyen sima tömegnövelõtõl is kialakulhatnak, vagy ilyesmit csak "extrémebb" cuccok okoznak?
Ha valaki azt hiszi ettõl megnõ két hét alatt, és napi 1 kilót megiszik, az esetleg lehet cukorbeteg, de ez ugyanúgy fennáll a cukros üdítõknél is!

Milyen káros hatásai lehetnek?

A barátnőm 2hónapos terhes. A napokban tudta meg. Napi 10szál cigit szívott el,és minden nap megivott 1energiaitalt,mielőtt megtudta,hogy várandós. Mennyire káros ez a magzatra? Ugye komolyabb baja nem lesz a babájának?

Legjobb válasz: nem lesz.

nem lesz.
De most már nem él ezekkel, ugye? Ha leállt vele, akkor ennyitõl szerintem semmi baja nem lesz. De a továbbiakban azért ezeket mellõzze!
Nem lesz baja a babának, még elég korai a terhesség, innentõl viszont tilos a cigi és az energiaital is!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!