Találatok a következő kifejezésre: Milyen károk a számítógépet, (3 db)

Milyen kárt okozhat a számítógépnek a pillanatnyi áramszünetek?

-sajnos mifelénk gyakran el?fordul

Legjobb válasz: Oszt. társamnak a gépében 2 egymás utáni rövid áramszünet megsütötte az alaplapot rendesen.

Oszt. társamnak a gépében 2 egymás utáni rövid áramszünet megsütötte az alaplapot rendesen.
Sajnos bármit tönkretehet a gépedben azt tudom tanácsolni hogy vegyél egy szünetmentes tápegységet és akkor nem érhet meglepetés!
Nem tesz jót neki, ha olyan tápod van, amit a házhoz adtak, akkor jó eséllyel valami gyenge egyáltalán nem minõségi van benne, érdemes lenne lecserélni, akár van áramszünet akár nincs. A pillanatnyi ingadozásokat meg szünetmentes táppal kompenzálni tudod, ez egy olyan berendezés amit csatlakoztatsz a hálózatra és erre kötöd a gépet. Van benne egy akku, ami áramszünet esetén kis ideig tudja táplálni a géped, ez elég arra, hogy elmentsd a munkádat és biztonságosan leállítsd.
A tápegységet teszi tönkre, de a tápegység miatt belül akármi is történhet.

Milyen károk érhetik a számítógépet, ha nem a megfelelő módon kapcsolom ki a Windows-t?

Legjobb válasz: Megsérülhet a Windows operációs rendszer és esetleg újra kell telepíteni. Eltûnhetnek, megsérülhetnek dokumentumaid, leveleid, programjaid.

Megsérülhet a Windows operációs rendszer és esetleg újra kell telepíteni. Eltûnhetnek, megsérülhetnek dokumentumaid, leveleid, programjaid.
A helytelen kikapcsolás, azaz "menet közbeni áramtalanítás", reset elsõsorban az adattároló merevlemezen okozhat komoly gondot. A szabályos kikapcsolásnál a merevlemezt az operációs rendszer úgy állítja le, hogy az olvasófejet parkolóállásba teszi, azaz olyan helyre "húzza vissza", ahol nem tud kárt okozni. Míg szabálytalan leállításnál erre nincs lehetõség, így elõfordulhat az, hogy a kikapcsolás pillanatában "belevág" az olvasófej az adattároló rétegbe. Ez igen súlyos adatvesztést eredményezhet, sõt a merevlemez tönkremeneteléhez vezethet.
Nem kell eltúlozni a dolgot: 1 tény: csak a merevlemezed nem díjazza az ilyesmit. DE az új korszerû winyók már úgy vannak kitalálva hogy amint elmegy belõle az áram berántja a fejet a parkolóba ahol nem tesz kárt. A resettõl sem kell félni nem károsítja a winyót, csak az épp le nem mentett fájlok és megnyitott fájlok sérülhetnek.

Hogyan lehet ettõl a vírustól meg szabadulni? Számítógép be kapcsolásakor jelez a vírus irtó mindig, de nem lehet meg tisztítani. Milyen károkat okozhat ez a trójai?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: Újraindítod a gépet csökkentett módban (rátenyerelsz az F8-ra, mielõtt bejön a win bootképernyõje) aztán ráküldesz egy Malwarebytes Antimalware progit. Itt megtalálod: [link]

Újraindítod a gépet csökkentett módban (rátenyerelsz az F8-ra, mielõtt bejön a win bootképernyõje) aztán ráküldesz egy Malwarebytes Antimalware progit. Itt megtalálod: [link]
Ha beépült az expololer.exe be akkor nagy szerencse kekll hozzá hogy ne keljen ujra telepiteni a gépet


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!