Találatok a következő kifejezésre: Milyen juttatások gyes, (33 db)

Aki gyes alatt lett terhes az szülés után milyen juttatásokat kapott? Gyes lejárta után születik meg a másik!

Legjobb válasz: Ha már lejár a gyes, mire megszületik, akkor vissza kell menned legalább papíron dolgozni. Így ugyanazokat a juttatásokat fogod kapni, mint az elsõ babával. Ha megszûnt a munkaviszonyod menet közben, akkor csak gyes-re leszel jogosult a másodikkal. Ha nem, akkor jár a gyed, és a tgyás is, a szerzõdéses béred alapján, mindkettõ a 70%-a, azzal a korlátozással, hogy a tgyás összege sem lehet magasabb a mindenkori minimálbér kétszeresének 70%-ánál, akárcsak a gyednél.

Ha már lejár a gyes, mire megszületik, akkor vissza kell menned legalább papíron dolgozni. Így ugyanazokat a juttatásokat fogod kapni, mint az elsõ babával. Ha megszûnt a munkaviszonyod menet közben, akkor csak gyes-re leszel jogosult a másodikkal. Ha nem, akkor jár a gyed, és a tgyás is, a szerzõdéses béred alapján, mindkettõ a 70%-a, azzal a korlátozással, hogy a tgyás összege sem lehet magasabb a mindenkori minimálbér kétszeresének 70%-ánál, akárcsak a gyednél.
Es a tgyás max a max gyed lehet, nem korlátlan, mint elõször.
A kérdező hozzászólása: gyes után lehet rögtön táppénzre menni HA 5 éve van folyamatos munkaviszonyom?

A nagyobbik gyermekem 27 hónapos lesz, amikor a kisebbik majd megszületik. Ilyen esetben milyen juttatásra leszek jogosult? A kisebbikre úgy tudom, nem kaphatok GYEDet, de GYES is csak egy gyerek után jár?

Legjobb válasz: A GYED, és a GYES nem gyermekszám függõ! Ugyanazokat a juttatásokat kapod, mint a nagyobbik gyermekkel. Újra indul a két év GYED, majd a GYES. A változás a családi pótléknál jelentkezik, azt kapod két gyermek után majd.

A GYED, és a GYES nem gyermekszám függõ! Ugyanazokat a juttatásokat kapod, mint a nagyobbik gyermekkel. Újra indul a két év GYED, majd a GYES. A változás a családi pótléknál jelentkezik, azt kapod két gyermek után majd.
Szia! Ha a második gyermek születésekor még "biztosított" vagy, pl. munkaviszonyban állsz, akkor szülési szabadságra és terhességi-gyermekágyi segélyre leszel jogosult, majd azt követõen a gyermek kétéves koráig GYED-et kaphatsz. majd GYES-t. :-)

Iskola után estem teherbe, tehát nem volt munkaviszonyom. Milyen juttatások illetnek meg? GYÁS-t vagy GYED-et kaphatok vagy csak GYES-t? Várhatóan decemberbe fogok szülni.

Legjobb válasz: Szia! Csak a gyesre leszel jogosult,ami 25000ft.Ez sajnos alanyi jogon jár.Bár jó lenne már ha valamihez kötnék és csak az kaphatná aki tanult,vagy dolgozott,vagy munkanélkülin volt..stb..A lényeg,hogy a sok ingyenélõt jó lenne már nem eltartani.Bocs,hogy ezt is megjegyeztem,de nagyon felháborít.Ha nem ez lenne a helyzet,akkor becsületes juttatást adhatnának annak,aki valóban érdemes rá,mert ez az összeg annak röhelyes. Gratulálok a babádhoz.

Szia! Csak a gyesre leszel jogosult, ami 25000ft.Ez sajnos alanyi jogon jár.Bár jó lenne már ha valamihez kötnék és csak az kaphatná aki tanult, vagy dolgozott, vagy munkanélkülin volt..stb..A lényeg, hogy a sok ingyenélõt jó lenne már nem eltartani.Bocs, hogy ezt is megjegyeztem, de nagyon felháborít.Ha nem ez lenne a helyzet, akkor becsületes juttatást adhatnának annak, aki valóban érdemes rá, mert ez az összeg annak röhelyes. Gratulálok a babádhoz.
Még annyi, hogy szerintem csak a mi fajtánk nem mer gyereket szülni, mert felelõsen próbál gondolkodni.Akikrõl írtam, õk így is mernek rakásra szülni, hogy nem a munkájukból tartják el õket.És igenis fel vagyok háborodva, hogy mi meg ezért dolgozunk, hogy õket eltartsuk, magunknak meg nem merünk annyit szülni, amennyit szívesen vállalnánk.Csak 1 példa:Mi fizetjük a lakáskölcsönünket 20 évig, mert voltunk akkora marhák, hogy ezt vállaltuk, és tisztességesen dolgozunk, annak a fajtának meg osztogatják a lakásokat.Na, hol itt az igazság?Nekik is mi vesszük sajnos. Elõzõ voltam
szia Én négy hónapja szültem és suli után. Nekem sem volt munkaviszonyom és 3700forintot kapok havonta.
Talán elõször olvasd el amit írtam, utána válaszolj.Valamit nem jól értettél.Én azt írtam, hogy tanuljon, vagy dolgozzon...stb..A lényeg, hogy nem kellene nekünk eltartani a notórius munkakerülõket életük végéig.Én azokra gondoltam, akik az általános iskola padjából mennek gyesre, és nyugdíjig gyesen vannak.Talán így már érted.És õk ebbõl élnek, meg a rengeteg családi pótlékból, amire a jogosultságot szintén valamilyen jogviszonyhoz kellene kötni.Egyébként szerintem is fiatalon kell szülni.Aki meg karriert akar, talán jobban teszi, ha nem szül semmikor.Az általában az ember minden idejét lefoglalja.
Ne haragudj, kedves válaszadó, de nem lehet minden támogatást munkaviszonyhoz kötni. Így is egyre késõbb és kevesebbet szülnek a nõk. Vagy azért, mert kevés a támogatás, vagy pedig azért, mert a karrier fontosabb nekik az egészséges utódok helyett. Nem várhatjuk el, hogy miután valaki 23-24 éves koráig tanul, még 2-3 évet dolgozzon is, és csak azután szüljön. Az ingyenélõk pedig nem elsõdlegesen a GYES-bõl élnek, annál nagyobb összegû támogatást is kapnak.


Ha gyed alatt leszek terhes milyen juttatást kapok ha megszületik a gyerek? (gyest, gyedet, gy. ágyi segélyt, anyasági támogatás jár) Gyes alatt leszek terhes akkor mi a helyzet?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy egyszerre egy juttatás igényelhetõ, azt pedig te döntöd el, hogy melyiket igényeled meg. De javaslom a magyarorszag.hu oldalon körülnézni.

Én úgy tudom, hogy egyszerre egy juttatás igényelhetõ, azt pedig te döntöd el, hogy melyiket igényeled meg. De javaslom a magyarorszag.hu oldalon körülnézni.
Amit én tudok, hogy ha gyed alatt születik meg a második baba akkor ugyanazzal a gyeddel mész tovább (válthatnál gyesre, de az kevesebb, így nem érdemes) Csak egy gyerek után igényelheted valamelyiket. Ha viszont gyeded letellt az elsõ után és kapsz gyest és úgy születik meg a második baba akkor már újra számolják a gyedet és az utolsó év átlagát veszik ami ugye megint kevesebb. Én így jártam, mert késett a kicsi :) Ha nem volt érthetõ, mert sietve írtam írj privit.

Határozatlan idejű munkaviszonyom van, gyesen vagyok 2014márciusig, ha gyes lejárta előtt teherbe esnék akár egy hónappal, akkor milyen juttatásokra számíthatok utána, újra Tgyás, gyed, gyes jár?

Legjobb válasz: Újra jár majd a tgyás, gyed, gyes, csak az összege fog attól függni, mikor esel teherbe. Ha a gyes lejárta elõtt 1 hónappal esel teherbe, és táppénzre mégy szülésig, akkor jobban jársz, mintha pl. most esnél teherbe.

Újra jár majd a tgyás, gyed, gyes, csak az összege fog attól függni, mikor esel teherbe. Ha a gyes lejárta elõtt 1 hónappal esel teherbe, és táppénzre mégy szülésig, akkor jobban jársz, mintha pl. most esnél teherbe.
Igen járni fog tgyás és gyed, ha a munkaviszonyod még fent áll. Viszont, ha az irányadó idõszakban több mint 180 napot vagy gyesen, akkor a gyed alapja a minimálbér lesz.

Ha apa jön a picivel gyesre milyen juttatásokat kap? Dolgozik folyamatosan.

Legjobb válasz: Apa legfeljebb csak a szülési szabadság lejárta után (24 hét) jöhet gyes-re. Ha folyamatosan dolgozik, akkor nem gyed-re kellene mennie? Mindenesetre ha gyes-re megy, akkor gyest fog kapni, ha meg jogosult a gyed-re, akkor gyed-et. De csak 24 hét után, addig ha el is jön, semmilyen ellátásra nem jogosult.

Apa legfeljebb csak a szülési szabadság lejárta után (24 hét) jöhet gyes-re. Ha folyamatosan dolgozik, akkor nem gyed-re kellene mennie? Mindenesetre ha gyes-re megy, akkor gyest fog kapni, ha meg jogosult a gyed-re, akkor gyed-et. De csak 24 hét után, addig ha el is jön, semmilyen ellátásra nem jogosult.
Ugyanazt , mint az anyuka. Az anyuka akar vissza menni dolgozni??????
Nem ugyanazt, mert tgyást nem kaphat, az CSAK az anyának jár.
A TGYÁS lejárta után( 168 nap) apuka is kaphat GYED-et a fizetése 70%- át, de maximum 102.000 Ft-t.

Napi 3órás bejelentett munkaviszonyom volt másfél éven keresztül. Gyes vagy Gyed jár ennyi biztosított időszakot követően? Ha nincs megfelelő mennyiségű biztosított időszakom, milyen juttatásokat kaphatok?

Kérem csak az írjon, aki biztos az állításában, mert ha csak f?állás után jár Gyes, akkor még egy évet dolgoznom kell, de ha nem, vállalhatnék a kicsi érkezéséig is részid?s munkát.

Legjobb válasz: Szia! A gyes jár alanyi jogon. A gyedhez az elmúlt két évbõl kell legalább 365 biztosítotti nap. Amennyit munkában töltöttél az elmúlt két évben annyit lehetsz gyeden, ha ez kevesebb, mint két év, akkor a hiányzó idõben gyest kapsz majd. A törvény nem írja elõ, hogy napi hány órában kell foglalkoztatottnak lenni. Jelentõsége viszont sok van, hiszen az igénylést megelõzõ naptári év átlagjövedelmébõl számolnak napi díjat, annak a 70%-a lesz a gyed napi díja. Minél kevesebbre voltál bejelentve, annál kevesebb lesz a gyeded, akár az is elõfordulhat, hogy a gyessel (fix összeg, 2010-ben br. 28500 Ft) jobban jársz. Arra nem tértél ki, hogy van-e most bejelentett munkád. Ha nincs és nem is kapsz álláskeresési járadékot, akkor hiába van meg a kellõ napod, nem vagy jogosult gyedre.

Szia! A gyes jár alanyi jogon. A gyedhez az elmúlt két évbõl kell legalább 365 biztosítotti nap. Amennyit munkában töltöttél az elmúlt két évben annyit lehetsz gyeden, ha ez kevesebb, mint két év, akkor a hiányzó idõben gyest kapsz majd. A törvény nem írja elõ, hogy napi hány órában kell foglalkoztatottnak lenni. Jelentõsége viszont sok van, hiszen az igénylést megelõzõ naptári év átlagjövedelmébõl számolnak napi díjat, annak a 70%-a lesz a gyed napi díja. Minél kevesebbre voltál bejelentve, annál kevesebb lesz a gyeded, akár az is elõfordulhat, hogy a gyessel (fix összeg, 2010-ben br. 28500 Ft) jobban jársz. Arra nem tértél ki, hogy van-e most bejelentett munkád. Ha nincs és nem is kapsz álláskeresési járadékot, akkor hiába van meg a kellõ napod, nem vagy jogosult gyedre.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a választ, igen, jelenleg sincs munkám, és csak ez a másfél év bejelentett munkaviszony van, de az is csak 3óra volt naponta. Ha a baba születéséig nem dolgozom többet, vagy csak részidõben, mennyi Gyed-et kaphatok? Mert a Gyes ezek szerint fix mindenkinél.. Vagy ha még egy évet dolgoznék fõállásban mennyivel járnék jobban anyagilag a szülés után?

Az a kismama, aki gyes alatt (3. év) szüli meg a kistestvért milyen juttatásokra jogosult?

Jelenleg gyed-en vagyok itthon, most lesz 1 éves a kisfiam. Kaptam tgyás-t, igaz táppénzen voltam, ezért a minimálbér 2x-e volt az összeg, valamint max. gyedet kapok. Abban az esetben, ha nem születik meg a kistestvér 2 éven belül, csak a 3. évben, akkor milyen juttatásokra lehet számítani?

Legjobb válasz: Sajnos nehéz erre válaszolni, mert 2010. május után születendõ gyerekekre már sokkal-sokkal szigorúbb feltételekkel járnak majd ellátások. Amennyiben így maradna (pl. mert az új kormány a jelenlegi rendszert visszaállítja), akkor csak Gyes fog neked járni, hacsak nem fogsz Gyes mellett dolgozni. A Gyest is csak egy gyerekre tudod igénybe venni. És ha érvénybe lépnek az új törvényrendeletek, akkor meg azt hiszem ez esetben neked semmi nem fog járni, de ebben nem vagyok biztos. Illetve van még az anyasági támogatás, azért írom le mert kevesen tudják. Ez egy egyszeri összeg, a lakóhely szerinti kincstárnál lehet igényelni, akár neten keresztül is, a szülést követõ 180 napon belül, ennek összege a legkisebb nyugdíj 225 %=64.125 Ft, ha jól számoltam. Ennek annyi feltétele van, hogy a kismama legalább 4x vegyen részt terhesvizsgálaton, koraszülés esetén legalább 1x.

Sajnos nehéz erre válaszolni, mert 2010. május után születendõ gyerekekre már sokkal-sokkal szigorúbb feltételekkel járnak majd ellátások. Amennyiben így maradna (pl. mert az új kormány a jelenlegi rendszert visszaállítja), akkor csak Gyes fog neked járni, hacsak nem fogsz Gyes mellett dolgozni. A Gyest is csak egy gyerekre tudod igénybe venni. És ha érvénybe lépnek az új törvényrendeletek, akkor meg azt hiszem ez esetben neked semmi nem fog járni, de ebben nem vagyok biztos. Illetve van még az anyasági támogatás, azért írom le mert kevesen tudják. Ez egy egyszeri összeg, a lakóhely szerinti kincstárnál lehet igényelni, akár neten keresztül is, a szülést követõ 180 napon belül, ennek összege a legkisebb nyugdíj 225 %=64.125 Ft, ha jól számoltam. Ennek annyi feltétele van, hogy a kismama legalább 4x vegyen részt terhesvizsgálaton, koraszülés esetén legalább 1x.
Nem úgy van ahogyan az elõzõ írja. Már mér ne járna neked semmi? Élõ munkaviszonyod van, akkor miért lennél ugyanolyan, mint egy soha életében nem dolgozó nyikhaj senkiházi. Ugyanúgy kapsz majd tégyást és gyed-et is. Az összegeket sajnos nem tudom biztosra, de én úgy remélem, hogy a minimálbér max kétszerese után jár ( ha eléri az igazolt béred).
Viszont, ha Gyes alatt szül, akkor csak Gyes jár neki. De én egyébként a "semmi" alatt azt értettem, ha Gyes alatt szül és elfogadják a 2010. május után születendõ gyerekekre vonatkozó ellátások tekintetében az új törvénymódosításokat! Mert a Gyest is munkaviszonyhoz akarják kötni! Ha Gyes alatt szül 1. gyerekkel különben sem jár már TGyás meg Gyed.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Miért ennyire méltánytalan ez a törvény? Miért nem jár a tgyás és a gyed, ha a 3. évben születik a baba? Ha két éven belül születik, akkor pedig minden jár? Vicces, érdekes. Egyébként 220.000 Ft volt az átlagbérem. Akkor legalább 2 évet kell dolgozni, hogy újra 2 évnyi gyed-re legyek jogosult???? Akkor már 38 éves leszek. Na mindegy, Köszönöm a válaszokat,
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Miért ennyire méltánytalan ez a törvény? Miért nem jár a tgyás és a gyed, ha a 3. évben születik a baba? Ha két éven belül születik, akkor pedig minden jár? Vicces, érdekes. Egyébként 220.000 Ft volt az átlagbérem. Akkor legalább 2 évet kell dolgozni, hogy újra 2 évnyi gyed-re legyek jogosult???? Akkor már 38 éves leszek. Na mindegy, Köszönöm a válaszokat.
Szerintem nemcsak a gyes jár neked! Akkor sem, ha a gyes alatt szülsz jövõ 05.01 után.
nem kell gyereket gyerekre halmozni. nem te vagy az a flegma nõ aki leugatott mindenkit, hogy mennyire nem szakmabeli senki és azon hisztizett, hogy leépítik a cégtõl így nem tud még egy gyereket kitolni?
A kérdező hozzászólása: Nem, nem én vagyok, de te kedves 73%-ocska, aki kampányolsz a h1n1 oltás ellen, úgylátszik nincs jobb dolgod, mint itt szórakozni. Egy taknyos tizenéves lehetsz. Szóval se oltás, se kölök-jól értettelek? Inkább a tankönyvedet bújjad, hátha szorul beléd egy kis ész is.
a flegmázásodból ítélve de te vagy az:D mi van a h1n1-el?

Ha gyes alatt esek teherbe akkor milyen juttatásokra számíthatok a második babámmal?

Van már egy 14 hónapos kislányunk.Vele GYED-en vagyok jelenleg.Szeretnénk még egy babát, de nem biztos, hogy még GYED alatt teherbe esek.Ha kérem a GYES-t és az alatt esek teherbe akkor táppénzre menjek ismét?Akkor sokkal kevesebbet fogok kapni, mint most a lányommal?

Legjobb válasz: Ha a GYES idõtartama meghaladja a 180 napot, akkor a minimálbér lesz a TGYÁS és a GYED alapja. Ha 180 napnál kevesebb ideig leszel GYES-en, akkor a szerzõdés szerinti béred lesz az alap. Az én javaslatom: ha a GYED lejárta után esel teherbe, vedd ki az elmaradt szabadságot, majd menj táppénzre a TGYÁS igényléséig (szülés elõtt 28 nap) De ebben az esetben írásban jelent be a munkáltatódnál a várandósság tényét, mert csak akkor leszel védett.

Ha a GYES idõtartama meghaladja a 180 napot, akkor a minimálbér lesz a TGYÁS és a GYED alapja. Ha 180 napnál kevesebb ideig leszel GYES-en, akkor a szerzõdés szerinti béred lesz az alap. Az én javaslatom: ha a GYED lejárta után esel teherbe, vedd ki az elmaradt szabadságot, majd menj táppénzre a TGYÁS igényléséig (szülés elõtt 28 nap) De ebben az esetben írásban jelent be a munkáltatódnál a várandósság tényét, mert csak akkor leszel védett.
A kérdező hozzászólása: Ezt az utolsó mondatot nem nagyon értem. Miért ha bemegyek és személyesen közlöm akkor kirúghatnak? Gyes alatt? Köszi a segítséged!
Nem, gyes alatt nem rúghatnak ki, de ha táppénzre mész, akkor kirúghatnak, ha terhes vagy és nem jelented be írásban. Amit az elsõ írt, az úgy van valóban, semmiképp ne legyél 6 hónapnál többet gyesen, mert akkor a minimálbér lesz az alapja a gyednek, ha azt az évet veszik alapul, amelyikben több mint fél évet voltál gyesen. Ezért érdemesebb táppénzre menni, amint megtudod, hogy terhes vagy. Viszont táppénz alatt nem vagy védett, csak ha írásban jelented be a terhességed.
Nem kötelezõ írásban bejelenteni, nyugodtan bejelentheted szóban is, csak azért javasolja mindenki az írásbeli formát, mert annak nyoma van. A lényeg, hogy igazolhatóan kell közölnöd, ha csak beszólsz, és a fõnököd köcsög, akkor simán letagadhatja és kirúg. VAgy mondd el mindenkinek hogy azért jöttél, hogy szólj a terhességedrõl :D
Sziasztok! Pont én is ilyen helyzetben vagyok! Nekem 1 hét múlva lesz 2 éves a kisfiam és ugye már megigényeltem a GYES-t az államkincstárnál a munkahelyen pedig a fizetés nélküli szabit, tegnap kiderült, hogy kismama vagyok, de még nagyon az elején járok.Ha most elkezdem a GYES-t és kb.4-5 hét múlva elmegyek a nõgyógyászhoz, õ megállapítja minden rendben, akkor jobban járok, ha 6 hónapon belül elmegyek táppénzre és megszakítom a GYES-T, ugye?Az elsõnél is veszélyeztetettként táppénzen voltam.És akkor, ha írásban bejelentem, hogy terhes vagyok el sem küldhetnek, ugye?A TGYÁS-t szülés elõtt mennyivel lehet igényelni pontosan, addig lehetek táppénzen gondolom? Köszönöm, most nagyon sok kérdés kavarog bennem :D
A kérdező hozzászólása: Szívbõl gratulálok.:) A táppénzzel mindenképp jobban jársz, mint a gyessel.Az elsõ válaszoló azt írta, hogy a TGYÁS-t szülés elõtt 28 nappal lehet igényelni. Boldog babavárást!:)

Milyen juttatásokra számíthatok ha a tesó akkor születne ha már lejárt a gyes?

Szeptemberben múlt 2 éves a kisfiam és nagyon szeretnénk neki testvért de egészségügyi okokból nehezen fog összejönni ez már biztos ! Mi történik abban az esetben ha akkor születne meg a testvérke ha már a gyesem is letelt ???

Legjobb válasz: Úgy érted, hogy nem tudnál visszamenni dolgozni, illetve nem lennél biztosított sem semmilyen dormában (egyéni vállalkozó, õstermelõ stb.)? Mert akkor csak gyes járna újra szerintem, ugyanis a többi (tgyás, gyed) akkor van, ha biztosított vagy, de a gyesnek ez nem feltétele.

Úgy érted, hogy nem tudnál visszamenni dolgozni, illetve nem lennél biztosított sem semmilyen dormában (egyéni vállalkozó, õstermelõ stb.)? Mert akkor csak gyes járna újra szerintem, ugyanis a többi (tgyás, gyed) akkor van, ha biztosított vagy, de a gyesnek ez nem feltétele.
A kérdező hozzászólása: Van állásom de jelenleg gyesen vagyok ! Viszont az már biztos , hogy veszélyeztetett lennék korábbi mûtétek miatt ! Így mi járna ?
Szerintem papíron visszavennének állományba, kiadnák a szabijaidat utána meg mennél táppénzre a veszélyeztetettség miatt, aztán tgyás, és gyed, csak az a kérdés, hogy annak mi lenne az alapja, tehát mi után és mennyit kapnál. Jelenleg ezt nem szeretném kifejteni, mert addig ez még százszor változhat.
Ez a része évek óta változatlan és nem is úgy tûnik, hogy változtatni akarnak rajta. Ha van az igénylést megelõzõ évben 180 bérezett napod, akkor abból számolnak, ha nincs (mert pl. gyesen voltál), akkor minimálbér lesz az alapja. Ha viszont azért nincs 180 nap, mert táppénzt/tgyást/gyedet kaptál, akkor a korábbi ellátás alapja az új ellátás alapja.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!