Találatok a következő kifejezésre: Milyen jogi lehet, (46 db)

Mégis milyen joggal lehet megtámadni vkinek a végrendeletét?

Ha én úgy rendelkezem, hogy csak az egyik gyerekem örököljön mindent, akkor lehet olyat, hogy a testvére ezt megtámadja, mert hogy nem igazságos? Tételezzük fel, hogy azért hagyok mindent csak az egyikre, mert mondjuk miután megöregedtem ő foglalkozott velem, a másik felém sem nézett. (a kérdés 100 %-ban elméleti, még gyerekeim sincsenek, csak olyan sokat olvasok, főleg itt arról, hogy megtámadják a végrendelet, hogy érdekel ezt mégis milyen alapon lehet? Mivel akkor a végrendeletnek nem sok értelme van...)

Legjobb válasz: Szia! Igen, a végrendeletet meg lehet támadni. A köteles rész mindenképpen jár neki. A végrendeletnek lehet az a haszna, hogy beleírja a végrendelkezõ, hogy az x gyermeke kapja a köteles részt, míg az y gyermeke a többit, mert idõs korában gondoskodott róla, ápolta... Ilyen esetben is megtámadható a végrendelet, de így nagyobb a valószínûsége, hogy úgy lesz minden ahogyan Te akartad.

Szia! Igen, a végrendeletet meg lehet támadni. A köteles rész mindenképpen jár neki. A végrendeletnek lehet az a haszna, hogy beleírja a végrendelkezõ, hogy az x gyermeke kapja a köteles részt, míg az y gyermeke a többit, mert idõs korában gondoskodott róla, ápolta... Ilyen esetben is megtámadható a végrendelet, de így nagyobb a valószínûsége, hogy úgy lesz minden ahogyan Te akartad.
olyan alapon lehet csak, hogy mondjuk az örökhagyó demens volt mikor végrendelkezett. 100ig kizárni pedig nem lehet az örököst az örökségébõl, a törvényes öröklés szerint járó rész felét mindenképpen megkapja. ez alól csak akkor van kivétel, ha mondjuk az örökhagyó életére tört, vagy min. 4 évet ült böriben, vagy hasonlók
Van sok olyan eset, mikor egy végrendelet tényleg nem igazságos. Tegyük fel, egész életedben te pátyolgattad a mozgáskorlátozott anyukád, de neki meg a nõvéred a kis kedvence, ezért amikor a nõvéred nekiáll szövegelni hogy jajj de kéne neki a mama háza, akkor anyukád szó nélkül csak rá hagyja a házát, amikor évente egyszer ha rátelefonál. Te meg mehetsz az utcára. De vannak olyan esetek is, mikor egyszerûen nem beszámítható a személy, stb. stb... Értelme tényleg van a dolognak, de ahhoz valóban jól kéne ismerni a helyzetet egy bírónak, hogy érdemleges ítéletet hozzon.
És ha a tulajdonos még életében átíratja például a lakását valakire (akár a másik gyerek akár egy vadidegen) akkor gondolom nincs köteles rész ami járjon ugye?
De igen. Ha jól tudom 15 éven belüli ajándékozás esetén is követelhetõ a köteles rész.
Öröklési szerzõdésnél nincs köteles rész. Egyébként lehetnek olyan esetek, amikor joggal óhajtja az örökhagyó kihagyni a törvényes örököst és nem azért, mert büntetni akarja. A mi családunkban pl. volt ilyen és senki nem ágált ellene, mert abszolut igazságos volt.

Januártól a közös képviselet duplájára 3600 Ft-ra emelte a havi vízdíjat-1 személyre. Külön még 21 000 FT-ot is fizetni kell, állítólag sok lett a többletfogyasztás. Mit tudok tenni? Milyen jogi lehetõségek vannak a határozat megfellebbezésére?

Az elõzõ években semmi probléma nem volt, 1800 Ft volt a Vízdíj. A lakók fele rendelkezik külön vízórával, a többiek nem. Kértem a közös képviselõtõl, hogy próbálják megvizsgálni, mi történhetett? Nem válaszoltak.

Legjobb válasz: Ha nincs vízórád, semmit nem tudsz tenni, mások pazarlását is te fizeted meg, mert nem tudod bizonyítani, hogy te csak 1800 forintnyit fogyasztottál. Akármilyen költséges és bonyolult, hosszú távon csak a saját vízóra lehet megoldás. Számold ki, mennyi idõ alatt térül meg.

Ha nincs vízórád, semmit nem tudsz tenni, mások pazarlását is te fizeted meg, mert nem tudod bizonyítani, hogy te csak 1800 forintnyit fogyasztottál. Akármilyen költséges és bonyolult, hosszú távon csak a saját vízóra lehet megoldás. Számold ki, mennyi idõ alatt térül meg.
Mi ugyan családi házba lakunk, de az elõzõ években...pl 3 éve bruttó 340ft volt 1m3 víz...jelenleg bruttó 673 ft + csatornával majdnem 1200ft 1m3 Azért már nem olyan árak vannak, hogy 1800ft/fõ tényleg elfogadható legyen.
Bocs, de nevetségesen alacsony a vízdíjad!! Ha csak kétnaponta zuhanyozol, akkor is többnek kellene lennie. Persze, ha egyáltalán nem fürdesz, az más...
Ez valóban nevetségesen alacsony! Amúgy, ha a közgyûlés döntött, már nincs más fórum. Össze ne hívasd még egyszer.

Milyen jogaim vannak ilyenkor? Mit tudok tenni, hol lehet reklamálni?

Röviden: Vettünk egy ultrahangos hideg párásítót 2009. májusában. 2010. márciusában elromlott, nagyon sokszor nem nyomta fel a párát. Mivel még garanciális volt, elküldtem postán a szervizbe. Én vidéki vagyok, a garancialevélen volt egy BP-i pasi neve, címe szerel?ként feltüntetve. 4 nap alatt vissza is jött, minden rendben volt decemberig. Akkor ismét elromlott. Megbeszéltem vele telefonon, hogy kérek árajánlatot a javításra, mert már nem garanciális. A hibája ugyanaz volt, nem jött a pára. 1000 Ft volt a posta oda, 4500 a javítás, és Õ 1500-ért postázta nekem vissza. Tehát 7000 Ft-ot fizettem cakk-pakk. Volt bent valami számlaszer?ség, meg a javításról valami papír, de olvashatatlan. 3 hete kaptuk meg a gépet, és ma este megint nem m?ködött. Tiszta ideg vagyok. A fiam kruppos, múlt héten volt rohama.

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy milyen jogaid vannak, csak pár jó tanács: Ne te hívd fel a pasit, hanem a férjed, vagy egy férfiismerõsödet kérd meg rá, a nõket sokkal könnyebben lerázzák az ilyen barmok, mintha egy erélyes férfihanggal állnának szemben. Ha nem tudtok megegyezésre jutni, a fogyasztóvédõket említsétek meg néhányszor (tökmindegy, h ha nincs erre vonatkozólag fogyasztóvédelmi szabály, ezt lehet, h õ sem tudja, viszont elfordul, h ha valami nem stimmel a dologban, kicsit besz.rnak tõlük...)

Nem tudom, hogy milyen jogaid vannak, csak pár jó tanács: Ne te hívd fel a pasit, hanem a férjed, vagy egy férfiismerõsödet kérd meg rá, a nõket sokkal könnyebben lerázzák az ilyen barmok, mintha egy erélyes férfihanggal állnának szemben. Ha nem tudtok megegyezésre jutni, a fogyasztóvédõket említsétek meg néhányszor (tökmindegy, h ha nincs erre vonatkozólag fogyasztóvédelmi szabály, ezt lehet, h õ sem tudja, viszont elfordul, h ha valami nem stimmel a dologban, kicsit besz.rnak tõlük...)
A kérdező hozzászólása: Én is gondoltam rá, hogy páromnak kéne felhívni, de sajnos Õ dolgozik, és csak jövõ héten jön haza. Addig nekem kéne valamit intéznem.
Vegyél egy másikat, lehetõleg olyat, amit közelebb is tudnak javítani. Ha ez már úgysem garanciális, akkor csak szórod rá az ezreket és úgyis mindig be fog dögleni.
Szia! Én biztos, hogy felhívnám a fogyasztóvédelmet, hogy ilyenkor mi van. Garanciális idõszakban volt egy hiba, megjavították (kérdés: volt-e valami alkatrész-csere? Mert van egy olyan emlékképem, hogy az új alkatrészre újra indul a garancia), a garancia leteltét követõen ugyanaz a hibajelenség volt. De az biztos, hogy ezzel a fickóra meg ezzel a párásítóra nem szabad többet költeni. Valószínûleg újra 7eFt körül lesz a javítás, arról nem is beszélve, hogy pár napig megint nem lesz készüléketek. És ha lesz, ki tudja, meddig fog mûködni...


Szeretnék többet megtudni arról, ha a szülõi felügyeletem szünetel, milyen jogaim vannak!? Errõl nem nagyon lehet olvasni!

14 éves a fiam,speciális intézetbe került,deviáns viselkedés miatt,gyámot rendeltek ki neki.Nem ítéleteket szeretnék olvasni,hanem a valós jogaimról!

Legjobb válasz: Családsegítõben nem tudnak segíteni neked vagy a nevelési tanácsadóban? Ügyvéd? Önkormányzatban? Az intézményben ahol van ott kell ennek utána érdeklõdni, hogy mikor a jogaid. Levelet írni mindenhova és elmondani, a panaszodat, hogy márpedig te szeretnél értesülni a fiad dolgairól.

Családsegítõben nem tudnak segíteni neked vagy a nevelési tanácsadóban? Ügyvéd? Önkormányzatban? Az intézményben ahol van ott kell ennek utána érdeklõdni, hogy mikor a jogaid. Levelet írni mindenhova és elmondani, a panaszodat, hogy márpedig te szeretnél értesülni a fiad dolgairól.
72/B. § (1) A különélõ szülõk a gyermek sorsát érintõ lényeges kérdésekben a gyermek elhelyezését követõen - közös szülõi felügyelet hiányában is - együttesen gyakorolják jogaikat, kivéve, ha a különélõ szülõ felügyeleti jogát a bíróság korlátozta, szüneteltette vagy megszüntette. (2) A gyermek sorsát érintõ lényeges kérdés: a kiskorú gyermek nevének meghatározása, illetve nevének megváltoztatása, tartózkodási helyének kijelölése, továbbá iskolájának, valamint életpályájának megválasztása. (3) A gyermekétõl különélõ szülõt a bíróság feljogosíthatja a vagyonkezelés és a gyermek vagyoni ügyeiben a törvényes képviselet jogával is, illetve, ha a gyermek érdekei megkívánják, az õt egyébként megilletõ szülõi felügyeleti jogokat - így a gyermek sorsát érintõ valamely lényeges kérdésben való döntés jogát - korlátozhatja vagy megvonhatja, illetve egyes jogosítványok gyakorlásának szünetelését rendelheti el.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, mindent elolvastam, ami a jogszabályokban benne van, de ott csak megemlítik, hogy a gyámnak azon kell lennie, hogy a gyermek visszakerüljön a családba. Nekem nem korlátozták, nem megszüntették, csak szüneteltetik a szülõi felügyeleti jogomat.Válásnál egyértelmû:Az apukának mindenbe van beleszólása, pedig akkor az õ szülõi felügyeleti joga is szünetel, ha az anyukánál van elhelyezve a gyermek! Ilyenre sajnos nem olvastam igazi megoldást, mert nálunk a családi körülmények jók.
Jogod van látogatni elõre egyeztetett idõpontban és kötelességed tartani vele a kapcsolatot. Kötelezhetnek, hogy nevelési díjat fizess. Jogod van tudni róla, hogy hol van, milyen iskolába jár, hogy van, és jogod van ahhoz, hogy a lakcímedhez közeli nevelõintézetben, vagy szülõknél helyezzék el. Nem a gyámnak kell értesítenie, hanem neked kellene kapálnod érte, hogy visszakapd, azaz a gyámügyest keresd meg, hogy mit tehetsz érte, hogy visszakapd a gyereket, õk örömmel állnak rendelkezésedre.

Milyen joga lesz egy 14 éves gyermeknek? Komoly válaszokat kérek szépen fontos! Úgy értem ezt a kérdést hogy ha szeretne valakinél aludni akkor a szüleinek mennyi beleszólása lehet és így tovább.

Legjobb válasz: Valakinél alvás tekintetében nulla joga van egy 14 évesnek a szülei akaratával szemben és ez ellen jogorvoslatnak helye nincs. :)

Valakinél alvás tekintetében nulla joga van egy 14 évesnek a szülei akaratával szemben és ez ellen jogorvoslatnak helye nincs. :)
18 éves korodig azt kell csinálnod amit a szüleid mondanak
ezzel az a baj hogy 14 évesnek még 18 éves koráig önélló döntései jogai nagyon nincsenek inkább csak büntethetõ lesst ennyi a 14
Akkor kérdezd meg tõle...
A kérdező hozzászólása: Oké ezeket tudom és köszönöm szépen ezeket a válaszokat. De anyám közölte hogy minden meg fog változni ha betöltöm a 14-et. Ezt hogy érthette? Így ezt nem értem!
18 éves korig beleszólhatnak, és ha akarják, meg is tilthatják. A szülõknek a kötelességeik mellett jogaik is vannak. A 14 évesnek pedig ha nem tetszik, ahogy a szülei bánnak vele, akkor mehet panaszra a gyermekvédelmisekhez, akik szükség esetén kiemelik a családból és intézetbe vagy nevelõszülõkhöz küldik.
Szülõ vagy gondviselõ, ez fontos. Pl gyámság esetén, vagy "árvaházban".
18 éves korodig a szüleidnek mindenbe van beleszólási joguk . Tehát a te esetedben ha azt mondják hogy nem aludhatsz tehát abba semmi beleszólási jogod nincsen mert õk felelnek érted és ha valami komoly dolgot csinálsz akkor azért le is csukhatják érte a szüleidet . De a kérdésedre válaszolva egy 14 éves gyereknek jogilag szinte semmi joga sincsen .
Ugyanaz, mint 13 évesen. És ez egészen 18 éves korodig tart.
18 éves korodig*
14 éves korodban már minden felett dönthetsz, csak a koronád nyitott a szüleidé zárt tehát õk megcáfolhatják nagy baromságaidat 185 éves korodig.
Így van, ahogy az 1. írta. 18 éves korodig a szüleid a felelõsek érted, ha bármi baj lesz veled vagy általad õket veszik elõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Ha KFT-t szeretne valaki alapítani, és az apportba egy 2005-ben 200 eFt-ért vásárolt szoftvert szeretne bevinni, akkor azt milyen értéken lehet figyelembe venni? Vagyoni értékű jog esetén hogy számolható ebben az esetben az értékcsökkenés?

Legjobb válasz: A szoftver nem vagyoni értékû jog hanem szellemi termék. A tervezett élettartamot figyelembe véve lineárisan értékcsökkenési leírással kiszámolod hogy így 5 év elteltével mennyit ér és azon az értéken apportálhatod.

A szoftver nem vagyoni értékû jog hanem szellemi termék. A tervezett élettartamot figyelembe véve lineárisan értékcsökkenési leírással kiszámolod hogy így 5 év elteltével mennyit ér és azon az értéken apportálhatod.

Jogi asszisztens végzettséggel milyen munkakörben lehet elhelyezkedni?

Érdemes ezt a szakot elvégezni? Melyik állással kb. mennyit lehet keresni?

Legjobb válasz: Szia! Õszinte leszek. Nem érdemes erre a szakra menni. Ha ilyen jellegû dolgok érdekelnek, inkább jogász szakra menj. Nem kell ahhoz színjeles bizonyítvány. Sok kezdõ jogász van a munkaerõpiacon - munka nélkül. Gondold el - inkább felvesznek akkor már egy jogászt, mint egy jogi asszisztenst - kevés pénzért, gyatra, nem szakmai munkáért. Nem akarlak ugyanakkor elkeseríteni sem. Minden rajtad múlik. Szorgalom, pontosság, nyelvtudás, szívósság, kitartóság + szerencsere

Szia! Õszinte leszek. Nem érdemes erre a szakra menni. Ha ilyen jellegû dolgok érdekelnek, inkább jogász szakra menj. Nem kell ahhoz színjeles bizonyítvány. Sok kezdõ jogász van a munkaerõpiacon - munka nélkül. Gondold el - inkább felvesznek akkor már egy jogászt, mint egy jogi asszisztenst - kevés pénzért, gyatra, nem szakmai munkáért. Nem akarlak ugyanakkor elkeseríteni sem. Minden rajtad múlik. Szorgalom, pontosság, nyelvtudás, szívósság, kitartóság + szerencsere
Jogi asszisztens végzettségbõl még nincs sok, és akkor csak pár évet kell tanulnod, késõbb tanulhatsz esetleg mást is lehet hogy jobban jársz. Nem akarlak lebeszélni az egyetemrõl, de ott tényleg kell tanulni és nem biztos hogy olyan jó, ha utána olyanokkal kell majd a munkahelyekért versenyezned akik jobb képességûek vagy szorgalmasabbak nálad esetleg mindkettõ(nem tudom miért nem jók a jegyeid, mert nem megy jobban vagy mert nem fordítasz rá elég idõt)
Ha úgy gondolod azt szeretnéd akkor feltétlenül próbáld meg, hányadikos vagy?
ugyan, ma már a titkár/titkárnõ is jogász végzettségû jobb helyeken, nem pedig asszisztens... fizetõsre nem tudsz menni?
Ez nagyon különbözõ két dolog mármint a jogi asszisztens meg a jogász. A jogi asszisztens gyakorlatilag egy szakosodott "titkárnõ" egészen más mint egy ügyvéd vagy egy bíró aki ugyebár jogászból van. Gondold át szerintem kicsit jobban mit szeretnél, mennyire szeretsz sokat tanulni stb. Miért éppen jog?
és még annyit, hogy én jogász szakon végeztem 2007-ben és szeretem nagyon ezt a szakmát, hivatást...
nem a tudásod a kevés hanem nem túl jók a jegyeid
A kérdező hozzászólása: Érdekel a jog, tetszik de egyetemhez szerintem túl kevés az én tudásom és ezért gondoltam a jogi asszisztensre. De hát már én magam sem tudom :S de minden esetre meg fogom próbálni az egyetemet bár erre kicsi az esély hogy bejussak.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod :) Van pár ismerõsöm akiknek sokkal jobb az eredménye mint nekem és nem vették fel egyetemre :( szóval nekem még annyi esélyem sincs meg amúgy angolból is elég gyenge vagyok szóval nyelvvizsga... :S
A kérdező hozzászólása: Idén fogok érettségizni. A fizetõset sajnos nem engedhetjük meg magunknak. Hát a jegyeim pedig néhány rosszabb jegy a hanyagságom miatt van de van olyan is néhány ami azért mert egyszerûen nem bírtam jobbra megtanulni vagy teljesíteni.
A kérdező hozzászólása: Huha, mintha annyira ismernétek.....amúgy én csak naívan feltettem pár kérdést.úgy gondoltam, hogy vmilyen szinten közvetlen módon kaphatok válaszokat a kérdéseimre...de sajnos nem azt kaptam... :P ebbe inkább nem megyek bele... :P :D amúgy jogi pályára szeretnék menni, de én készítettem B, C, D tervet is, ha vmi nem úgy alakulna, és ezért is kérdeztem rá a többi szakmára.mellesleg kíváncsiskodni lehet, nem?:) ez az oldal vmilyen szinten abból a célból is készült.... meg ha egy (volt) egyetemista válaszol, akkor abban lehet értékes információra lelni, meg azért a tapasztalatok sokszor többet érnek, mint pl egy " x suli elsõ az országban, y suli második az országban....az országos átlag z és k...".
Ha ennyire fogalmad nincs, hogy mit akarsz, akkor gondolkozz egy picit. Most jog, vagy mûvészet? :) Baromira nem mindegy! ^^ Ja, és nem biztos, hogy itt kéne érdeklõdöd. Talál egy tanárod inkább kompetensebb, vagy a szüleid, mint egy no-name fórumozó. Jó pályaválasztást!
szerintem a jogra ne gyere. nem neked valo. ahhoz elszántság kell, és ha nem vagy biztos benne, nem fog menni. inkabb a tobbin gondolkozz.bocsi
Még mindig nem adsz értelmes választ. Úgy látom még igazából fogalmad sincs mit akarsz. Államigazgatás és mûvészet két teljesen külön világ. Az egyikhez sok töri, magyar kell és rengeteg seggelés. A másikhoz mûvészettörténet, rajz, egyéb mûvészi dolgok, de semmiképp földrajz. Az iparmûvészetin tudsz tanulni divattervezõnek rengeteg melóval. Sokat kell varrni, rajzol és egyéb hasonló kézimunkát csinálni. Földrajzzal max logisztikát tudok elképzelni, de azt nem írtad. A marketinghez is inkább magyar és talán töri kell. Rengetek kreativitás és seggelés. Mert mire egy ötletbõl valóság lesz sok minden történik. S nem elég egy jó kampány ismerni kell jogot és üzleti dolgokat. Szóval döntsd el mit akarsz a sok felsorolásból, mert kismiska sem lesz belõled egyébként.
A kérdező hozzászólása: "államigazgatási jogász" (ha jól emlékszem) /menedzseri/ marketinges(mind mûvészi/pl, reklámtervezés/, mind pedig "beszélek egy sort, és eladom a dolgot" szinten értve/ divattervezõ karnék lenni/remélem leszek :$ iylesmiben gondolkozok :$ :D :)
Ok, de még mindig nem mondtad meg, mi érdekel, mibõl szeretnél érettségizni, hogyan képzeled a továbbtanulást... Mert az nyilvánvaló, hogy földrajt érettségivel sem a jogra, sem a mûvészeti képzésekre nem pályázhatsz sikerrel. Értem, hogy 250 karaktered van, de a kérdés attól még lehet egyszerûbb, utána pedig szépen ki lehet fejteni a problémádat alul (ahová annyit írtál, "ha tudsz, küldj linket"). Ilyen formában, amíg nem közölsz egy minimális infót magadról, nem fogsz értelmes válaszokat kapni. Egyébként meg ha a felvirõl nem tudsz meg adatokat, akkor sehonnan. Ott minden megvan, ami csak kell, linkekkel az adott intézmény honlapjára.
A kérdező hozzászólása: ok, lehet, hogy sokat kérdeztem, de n tudom megtenni, hogy bõvebben kifejtsem a gondolataimat, mert csak 250 karakter áll a rendelkezésemre.amúgy rengeteg lapot megnéztem, de nem kpatam elegnedõ infót, ezért is írtam ide. :P :)
Nem gondolod, hogy egy kicsit sok a kérdés? Ha tapasztalatok érdekelnek, akkor miért olyanokat kérdezel, hogy "Milyen ... iskolák vannak?"? Miért nem nézed meg elõször a felvi.hu-t? Milyen ajánlásokat akarsz, ha nem mondod, mi érdekel? Milyen fakultációs tárggyal? Milyen mûvészeti iskola kell neked földrajz érettségivel? Ugye, milyen jó, mikor valaki csak kérdez ész nélkül? :P
Egyszerre túl sok és túl különbözõ kérdést tettél fel és ezért bizonytalannak tûntél nekünk. Ezért csak magad okolhatod ne minket. Szóval az A terv a jog. B mûvészet? Szedd szét több kérdésbe amit tudni szeretnél: pl Jogot szeretnék tanulni melyik egyetemre menjek? Melyik jobb? vagy Jogi diplomával csak ügyvéd lehetek vagy mehetek államigazgatásba? stb Így biztosan konkrétabb választ kapsz. Egyébként ez jó ha megtanulod sokkal könnyebbé teszi az életed.
A kérdező hozzászólása: Köszi a linket, tényleg, de én most inkább tapasztalatokat szeretnék látni, és nem belebonyolódni egy újabb honlapba :$ :D nem sértésnek szántam, tényleg köszi! :D

Milyen szabályzat van a tanúra? Ki lehet tanú? Bárki lehet-e? HÁny éves kortól? Milyen jogai vannak? Stb.

Legjobb válasz: 18 év feletti legyen legyen érvényes magyar személyigazolványa ennyi

18 év feletti legyen legyen érvényes magyar személyigazolványa ennyi
Ugyanazok a jogai mint a többi magyar állampolgárnak. 18 évesnek kell minimum lennie.
18 éves kortól, érvényes személyi vagy útlevél kell hozzá. Ha külföldi állampolgár, akkor vonatkozik rájuk, hogy a saját országukban is nagykorúnak kell lenniük...masrészt elõre kell jelezni, mert ha nem beszéli a nyelvet, akkor tolmács kell neki, aki nem lehet családtag... Emiat egyszerûbb ha magyar állampolgárt vlasztasz... Joga? Aláírni az iratokat....:)
Tanú bárki lehet aki betöltötte a 18. életévét, rendelkezik érvényes személyigazolvánnyal.

Milyen módom lehet "behajtatni" a volt házastárson a közös ingatlan rám esõ részét? Eladni nem akarja, kiköltözni sem akar belõle, viszont ott ül a pénzemen! Milyen úton módon vehetõ rá jogi (bírósági végzéssel) úton arra, hogy engem kifizessen?

Elváltam idestova 3-4 éve a feleségemtõl. Igaz, mikor eljöttem a 3 nagykorú (2 diplomás) gyerek az anyjukkal maradt, mert ugye nem tudnak önállóan új lakásba költözni. Az exem nem hajlandó semmiféle megbeszélésre az eladással kapcsolatban. Kiköltözni sem akar.

Legjobb válasz: Elég furcsa, hogy nincs bejárásod a saját házadba. Azt írtad, hogy fele a tiéd. Én ezen azonnal változtatnék, csak azért hogy érezze az ex a törõdést. Én a helyedben beszélnék egy bankkal, hogy a saját tulajdonrészedre a tulajdonostárs hozzájárulása nélkül adnak e jelzáloghitelt. Minenki egyszer él mimden hónap elvesztegetett idõ.

Elég furcsa, hogy nincs bejárásod a saját házadba. Azt írtad, hogy fele a tiéd. Én ezen azonnal változtatnék, csak azért hogy érezze az ex a törõdést. Én a helyedben beszélnék egy bankkal, hogy a saját tulajdonrészedre a tulajdonostárs hozzájárulása nélkül adnak e jelzáloghitelt. Minenki egyszer él mimden hónap elvesztegetett idõ.
Szia!Igen fiatal koromban volt egy kedves Barátnõm, aki semmiképp nem tudta kitenni az épp aktuális már nem mûködõ kapcsolatát - miután szívességbõl beköltöztem, pár nap múltán én segítettem neki kipakolni a cuccait, minden összetûzés nélkûl.A megoldás egy lehetséges módja, ha beköltözöl, vagy bérbeadod a jogos tulajdonrészedet.Ha nem is azonnal, de megváltoztatja a jelenlegi patthelyzetet. üdv bi.
A kérdező hozzászólása: Köszi a tippet, de papíron a "kisház"ba van bejárásom (gyakorlatilag egy mûhelyként használt helyiség). Ha oda bérlõt akarok betenni, téliesíteni kellene, órákkal felszerelni, vizet, gázt bekötni... Én oda egy fillért nem akarok beletenni. Az exet sem akarom kitenni, de a részemet ki akarom menteni onnan.
Elmész egy közjegyzõhöz és küldetsz vele egy fizetési meghagyást. Menj el a bíróságra, ott van ingyenes jogi tanács, elmondják, miket tehetsz és hogyan.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!