Találatok a következő kifejezésre: Milyen jellegű lehet (31 db)

Milyen lényekkel és milyen módon lehet kapcsolatba lépni, továbbá mit lehet tőlük kérni, milyen jellegű áldozatot várnak el?

Az nyilvánvaló, hogy valamit valamiért, de konkrétan, milyen módjai vannak a kapcsolatfelvételnek? Megidézés, rituálé, meditáció közbeni hívás? Milyen lényeket mikor hívhatunk és mit kell adnunk cserébe? Van valami hiteles forrás erről, aki jártas ebben kérem segítsen, mert laikusként lehet pont azt hívom be amit nem szeretnék..

Legjobb válasz: 1. Magasabb rendû lények nem várnak semmit cserébe. 2. Õk tudják képes vagy e eme élmény feldolgozására, megérdemled e, hogy kommunikálhass velük.

1. Magasabb rendû lények nem várnak semmit cserébe. 2. Õk tudják képes vagy e eme élmény feldolgozására, megérdemled e, hogy kommunikálhass velük.
Kutyákkal, macskákkal, lovakkal, stb., kinek milyen van. Általában hallgatnak a nevükre, különösen amikor éhesek...kaját, símogatást, játékot kell cserébe adni...
Az utolsóhoz, ez a képesség tanulható, sok médium aki hírdeti magát, csak humbuk. A tisztánlátás tanulható, így "más lények " is láthatóvá válnak. Másodsorban nem feltétlen feketemágia, ha nem démonokkal és egyéb negatív entitásokkal akar paktálni, nem fekete mágia!
Annyira hosszadalmas (már ha lehetséges) hogy én hagynám az egészet. Egyébként mit kérnél?
Az, aki azt állítja, hogy kapcsolatot létesített valami "természetfeletti lénnyel", az vagy õrült, vagy hazudik, vagy be volt lõve, vagy mindhárom állapot érvényes rá. Egyetlen bizonyíték se nincs az ilyenre, ha valaki mégis erõlteti, akkor ne hablatyoljon, hanem bizonyítsa!
6 os! carlos mirabelli medium franek kluski medium olvasd el a könyveiket, vagy ha annyira utána tudsz nézni, akkor korabeli beszámolókat! Ezeket a médiumokat a tudósok is vizsgálták, laboratóriumi körülmények között, és államférfiak is jelen voltak a szeánszokon õk is hitelesítették, meg professzorok. érdekes mi???û ezek nem kamu emberkék voltak!!ha tudsz angolul, olvasgass utána, vagy könyv és egyéb dokumentum is róluk! és bizony utána a tudósokk beismerték h ezek létezõ dolgok, de jó h csak néhány ember képes ilyenre!!!! jó olvasgatást! a végére, mirabelli egyik szeánszán ahol szintén tudósok is voltak az akkori brazil elnök is ott volt, és hitelesítette ami történt!
Ajánlom a Lovecraft horrorsztorikat biztos lesz benne egy két rituálé.

Milyen programmal csinálják a Family Guy jellegű meséket? Illetve milyen programokkal lehet jól szinkronizálni, meséket összehozni? /több lent/

Képbe vagyok a rajzfilmkészítésben, már csináltam magam is párat, viszont a szinkronizálások bajosak...Valaki tud hozzá valami kiváló progit /nem baj ha fizetős, de az ingyenes csakjobb volna kb. ugyanannyi tudásért/ És itt a fenti kérdésemben nem a manga ill. anime mesékre gondolok, hanem az olyan Family Guy, Simpson család jellegű karakterekre. Mindent összegezve: Szeretnék egy olyan programot ami remekül segit a szinkronhangokban, egy olyat amivel/mégha bonyolult is/ jó meséket lehet összehozni es egy par jó tanácsot mellékelve, itt gondolok a programok használatára vagy esetleges problémák megelőzésére.

Legjobb válasz: Opsz. A háttérzenét elfelejtettem. Arra is kitérnétek? Köszi!

A kérdező hozzászólása: Opsz. A háttérzenét elfelejtettem. Arra is kitérnétek? Köszi!
Szinkronhoz segítség: Audacityvel megvágod egy movie makerrel pedig berakod alá! Megjegyzés: ajánlott a hanganyagot párbeszédenként vagy mégsûrûbben darabolni, mert akkor könnyebb a szájmozgásra finomhangolni.
A háttérzenérõl: ha azt is szeretnél akkor már ajánlott egy Sony Vegas -hoz hasonló programmal vágni a video-t, mert az több handsáot enged a video alá. az elõzõ vagyok (1)
Szinkron hangokat pluginokal állítják elõ vagy elõre megírt motionokal. Röviden pl 3dsmax be 2dben modellezel le mindent elõre megírt motionokat alkalmazod rá (ez egy olyan elõre megtervezett mozgás ami egy hang kiejtési fázisát követi) Beállítod az O betût kijelölöd a szájat alkalmazod rá akkor az igazi kiejtés szerinti alakot veszi fel. Ezeket végig meganimálod ki rendereled (mented) majd sony vegasba idõ vonalakra beosztod a kis szerzeményed és alá vágod a szinkronhangot. Elég sok munkát igényel ez a dolog, de a profi munkák is amik otthon csiholtak hetekig készülnek 10-15 perces dologra gondolok. Idõvel amikor sok munkád lesz gyorsabban megy minden mert tudod mit hol találsz és elõre készített dolgokat csak berakod ezzel idõt spórolva.
Szóval amit ajánlok 3ds max 2012 és sony vegas a film összerakásához.
A kérdező hozzászólása: Huhh! Ennyi sok segitségre nem számítottam! Köszönöm szépen nektek! És esetleg valaki tudna mondani pár szót a figurák megalkotásáról? Aza fõ problémám sajna. Köszi elõre is!
Ha beírod a Youtube-ba hogy 'HERBY készítsünk animációs filmet 1. rész' akkor kiad egy olyan félórás (kb.) videót ami elmondja hogy hogyan kell 2D rajzfilmet csinálni, fontos hogy megnézd az 1. és a 2. részt is

Építő jellegű tanácsot kérnék a hozzáértő nálam tapasztaltabb horgásztársaimtól. Ibizán (mediterran- tenger) milyen halakat lehet fogni és milyen technikával érdemes? Itt élünk, szeretnék kijárni pecázni!

Legjobb válasz: Építõ jellegût nem tudok. Ha úgyis ott élsz, akkor miért nem a helyiektõl érdeklõdsz? Mégis csak több a tapasztalatuk, mint egy turistának!

Építõ jellegût nem tudok. Ha úgyis ott élsz, akkor miért nem a helyiektõl érdeklõdsz? Mégis csak több a tapasztalatuk, mint egy turistának!
Ott a kikötõkben hirdetnek horgászkirándulást különbözõ típusu halakra. Kezdve az apró halakon át a kardhalig, még azt hiszem cápa horgászatra is lehet jelentkezni. Kivisznek jachtal a nyílt vízre jó helyismerettel rendelkezõ halászok és elrendeznek mindent. Neked csak a lógatás és a hal kihúzása lesz a feladatod. Partról a tengereken nem túl eredményes a peca. Bár 1-2 halászkikötõben azért meg lehet próbálni, ahol halpiac is van egyben. Ott sok apró eladhatatlan döglött halat szórnak a vízbe. A makréla nagyon szereti az ilyen helyet. Halszelettel könnyû õket kifogni. De szerintem 1-2 szer nem ártana befizesd magad egy horgászatra. Aztán ellesed a technikákat, trükköket.

8általános iskolai végzettséggel is lehet valakinek cége/vállalkozása? (KFC, KFT, BT. ) Ha igen mivel foglalkozhat? Milyen jellegű, érdekeltségű lehet? Köszi!

Legjobb válasz: Akár 2 óvodával is lehet olyan vállalkozása, amelyben neki magának nem kell képzettséghez kötött munkát végeznie. A KFC-t ebben a szövegkörnyezetben nem értem. Tudomásom szerint Bt-je akkor lehet, ha van szakképzett ember is a társaságban.

kentucky fried chicken
Akár 2 óvodával is lehet olyan vállalkozása, amelyben neki magának nem kell képzettséghez kötött munkát végeznie. A KFC-t ebben a szövegkörnyezetben nem értem. Tudomásom szerint Bt-je akkor lehet, ha van szakképzett ember is a társaságban.
Természetesen lehet. Csak akkor körül kell vennie magát olyan szakemberekkel, akiknek léte elõírás egy bizonyos tevékenység folytatásához. Ha például villanyszereléssel foglalkozó KFT-t alapítasz, akkor kell lennie villanyszerelõ szakembernek a dolgozóid között.
Olyan hogy Kfc. olyan vállakozási forma nem létezik magyarországon. Kft. és egyszemélye Kft. van ahol korlátolt a felelõsség.
*egyszemélyes Kft.
Természetesen, hogy lehet bármivel. Viszont alkalmazott kell, ha olyan munkát akar végezni, amihez szükséges a végzettség.
"Olyan hogy Kfc. olyan vállakozási forma nem létezik magyarországon. Kft. és egyszemélye Kft. van ahol korlátolt a felelõsség." De igen, korlátolt felelõsségû egyéni cég rövidítése a kfc. Egyéni vállalkozó cégbírósági bejegyzésének egyik formája.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat. Tehát csak az alkalmazottaknak kell végzettség! Kfc: Korlátolt felelõsségû cég
A kérdező hozzászólása: De létezik, nézz utánna.annak a legolcsóbb az alapítása viszont nem nagyon éri meg. Szóval, LÉTEZIK!
A kérdező hozzászólása: így van
Az én fõnököm sima bányászként alapított KFT-t. A mûködtetéséhez kötelezõen elõ van írva egy gépkezelõ, egy vízvezeték-szerelõ és egy kõmûves szakmunkás léte. Mivel van legalább 1 ilyen dolgozója, ezért tevékenykedhet a vállalkozás. Senkit nem érdekel, hogy a vezérnek nincs meg hozzá a végzettsége.
És még vállalkozási támogatást is kap a 8 általánossal végzett a munkaügyitõl.

Milyen baja lehet a babának? Lehet egészségi, vagy bármilyen más jellegű baja?

Szeptember elején hagytam abba a gyógyszer szedését (Tri-regol, 10 évig szedtem).Tudom, hogy az orvosok azt szokták mondani, hogy 3-6 hónapig védekezzünk máshogy, de mi van ha a fél éven belül összejön a baba? Miért kell várni fél évet, ha elvileg a gyógyszer hatása pár nap alatt kiürül a szervezetb?l?

Legjobb válasz: Nem nem a gyógyszer nem ürül ki pár nap alatt a szervezetbõl, fõleg, ha hormongyógyszerrõl van szó. Inkább tartsátok be az orvos utasításait, mert az ördög nem alszik. 26 éves lányom van. Annak idején én is szedtem gyógyszert és elhagyásakor,1 hónap után mégis teherbe estem, azt hittem megõrülök. Szerencsém volt, annyi szépséghiba csúszott a dologba, hogy szõrös háttal született,ami szerencsére 2 hónap után teljesen lekopott. Én hálát adok Istennek más baja nem lett, de éppen lehetett volna.

Nem nem a gyógyszer nem ürül ki pár nap alatt a szervezetbõl, fõleg, ha hormongyógyszerrõl van szó. Inkább tartsátok be az orvos utasításait, mert az ördög nem alszik. 26 éves lányom van. Annak idején én is szedtem gyógyszert és elhagyásakor, 1 hónap után mégis teherbe estem, azt hittem megõrülök. Szerencsém volt, annyi szépséghiba csúszott a dologba, hogy szõrös háttal született, ami szerencsére 2 hónap után teljesen lekopott. Én hálát adok Istennek más baja nem lett, de éppen lehetett volna.
Nem akarok okoskodni, de pl. a "meddõ" nõknek ( akiknek nincs peteérésük) tanácsolják, hogy szedjenek fél évig fogamzásgátlót, majd az elhagyása utáni hónapokban próbálkozzanak, mert sokaknál akkor megindul a peteérés... ha komoly gondot okozhatna a babánál, nem hiszem, hogy ezt a módszert javasolnák... a másik, hogy 27 éve gyógyszerszedés mellett születtem ( 4 hós koromig szedte anyum, mert a doki állította, hogy nem terhes) , és makk egészséges vagyok, pedig akkor durvább gyógyszerek voltak még.
Én 10 évig szedtem a Marvelont, az utolsó hónapban gyógyszerszedés mellett estem teherbe (nem terveztünk már több babát, õ a 4.). Én is megijedtem, mikor kiderült, hogy terhes vagyok, ui. 9 hetes kismama voltam, mikor a doki észrevette.. Õ azonban megnyugtatott, hogy a mai fog. gátlók annyira kevés hormont tartalmaznak, hogy ha így is sikerül teherbe esni, akkor biztosan nem árt a babának (másképp nem is esne teherbe az ember, míg hormon van a szervezetében ... Szóval nyugi, ha így jársz, a babád egészséges lesz... az én 2 éves lányom is az :) ) Az elsõnek meg csak annyit, hogy a babád háta nem a fog. gátló miatt lett szõrös :) Nagyon sok újszülöttnek szõrös a háta, válla, füle, ami idõvel kikopik, ez a languo :) Az én nagyobbik fiamnak és a nagylányomnak is ilyen volt, velük nem szedtem semmilyen hormontartalmú gyógyszert...
SEMMI! Orvos vagyok, a szintén orvos barátom tanácsára (nála szültem a kislányomat) a tabletta elhagyása után azonnal próbálkoztunk-mondván a tabletta még JÓTÉKONYAN hat a ciklusra, pontosabban kiszámítható minden, s annyira kevés a hormontartalmuk a mai szereknek, hogy a fog.gátló MELLETT megoganó babáknak sincs semmi baja. illetve ha van, hát nem a gyógyszertõl.. Úgyhogy légy szíves ne aggódj, nyugodtan várd csak a babád. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó válaszoló! Elõször is köszönöm a választ! Amikor én abba hagytam a gyógyszert, abban a hónapban 4 hét alatt háromszor jött meg. Azt hallottam, hogy ilyenkor elõfordulhat az is, hogy pár hónapig nem is jön meg, mert a hormonháztartás. Szóval nem igazán értem hogyan is mûködik ez. Nálad hogy volt? Ezért nagyon tartok attól hogy történhet valami. A családban is volt elég sok probléma a babákkal.
Én is TRi-regolt szedtem 8 évig. A doki 1-2 hónap vigyázást javasolt abbahagyás után. 2 hót vigyáztam, utána rögtön összejött a kisfiam. Egészséges 20 hónapos kisfiú.
Utolsó elõtti vagyok. JAnuárban még szedtem a tabit, utána 1x menstruáltam tabi nékül, majd megfogan a kislányom... Nyugi, ebbõl tényleg nem lehet baj. Nekem azért mondta a doki-barát, mert elõtt 30-32 napos ciklusaim voltak, s szerinte a bogyó utóhatása nekünk kedvez. Bejött neki. :) ) Tényleg ne izgulj, semmi baja nem lesz a Babádnak!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Milyen jellegű károsodást okozhat a számítógép, ha valaki, mondjuk én 6 éves kortól kezdve gépezek 1 és 5 óra közönként idő eltöltésként és néha túlzásba is viszem. És hogyan lehet ezt az ártalmat megszüntetni?

Legjobb válasz: A számitógépezés fõleg a szemnek nagyon ártalmas,valamint a gerincnek sem tesz jót a sok ülés.Hát,ugy lehet ,hogy kevesebbet szgépezel.:D

A számitógépezés fõleg a szemnek nagyon ártalmas, valamint a gerincnek sem tesz jót a sok ülés.Hát, ugy lehet , hogy kevesebbet szgépezel.:D
1. függõséget okozhat, ha túlzásba viszed, de ha próbálod kordában tartani, akkor nem lehet nagy baj, ami ebbõl a szempontból fontos, hogy a baráti kapcsolataidat személyesen is tartsd fenn, és legyen más elfoglaltságod is, most hideg van, jobb bent lenni, de jobb idõben legyél szabad levegõn is (én pl. 4 éves koromban ültem elõször számítógép elé, se egér se grafikus képernyõ, nagyon gyorsan megtanultam használni, eltelt x év, most 24 éves vagyok, és végzõs informatikus fõiskolán, és nõ vagyok) 2. a szemre már nem a monitor sugarai a károsak (mint a régieknél, a lapmonitorokban ezt kiküszöbölték), hanem az, hogy elfárad a szemed tõle, ahogy attól is, ha éjszakába nyúlóan könyvet olvasol (11-12 éves koromban lett szemüvegem, mert nagyon sokat olvastam éjszakába nyúlóan is, nem pihentettem eleget) 3. a gerincnek a sok ülés valóban nem használ, mozogj idõnként, én nem bírok egy helyben ülni huzamosabb ideig, úgyhogy nekem ezzel nincs gondom Próbáld betartani azt, hogy óránként tartasz 10 perc szünetet, és éjjel már ne nagyon számítógépezz, legyen elég idõd pihenni, a barátaiddal másképp is tarts kapcsolatot, ha van rá mód. Ha egyébként nagyon érdekel, és jó vagy benne, akár a szakmád, munkaeszközöd is lehet ez késõbb, szóval sose tudhatod, bajnak nem baj, csak tudj mértéket tartani, és ésszel használd.
Harmadik hozzászóló vagyok ismét. Még annyit hozzátennék, hogy ha a munkád/tanulás/egyéb miatt kell éjszakánként használni a gépet, akkor azt tanácsolom, hogy legyen valami háttérvilágítás, vagy egy íróasztali lámpa, ami nem közvetlen a szemedbe világít. Jobb így a szemnek, hogy nem közvetlen csak a monitor világít a szemedbe, hanem van egy kis háttérfény hogy a környezetedbõl is érzékeld a formákat.

Milyen jellegű tornagyakorlatokat lehet végezni terhesség első harmadában?

Második gyermekünket várom, elég hízékony alkat vagyok. Az els?vel 20 kg-ot híztam, még így is van rajtam 9-10 kg. Most 7 hetes vagyok, lehet-e tornáznom, hogy megel?zzem a súlygyarapodást?Pl:Lábemelés, farizom gyakorlatok, felülés?

Legjobb válasz: Elsõ trimeszterben még bármi csinálhatsz, még konditerembe is elmehtesz. PErsze érzéssel, nem megerõltetve magad. Csak az ugrálást nem javasolják. Aerobicozni is lehet, a nyugodtabb fajtából. VEhetsz videón tornát, vagy járj el akárm ár most kismamatornára.

Elsõ trimeszterben még bármi csinálhatsz, még konditerembe is elmehtesz. PErsze érzéssel, nem megerõltetve magad. Csak az ugrálást nem javasolják. Aerobicozni is lehet, a nyugodtabb fajtából. VEhetsz videón tornát, vagy járj el akárm ár most kismamatornára.
Ugrálást, hirtelen mozgásformákat (pl. fallabda) és a hasizomgyakorlatokat, tehát felülés, nem ajálják. De úszhatsz, biciklizhetsz, jógázhatsz, futhatsz (persze nem sprint, csak kocogás) konditerembe is járhatsz illetve bizonyos aerobick órákra is eljárhatsz.
Ugrálni TILOS! Inkább az izomerõsítést (alakformáló jellegû torna) javaslom max. 1 kg-val, de inkább csak az adott végtag súlyával. Már most erõsítsd meg jól a hátizomzatodat, így majd elkerülheted a derék- hátfájást, ha nõ a pocid és húzza elõre a gerincedet! Amúgy gyógytornász vagyok, úgyhogy értek hozzá!!!
Most nem leszek népszerû, de én az elsõ tromeszterben a sétán kívül egyetlen mozgásformát sem mertem erõltetni. Ha eltelik a 12 hét, a baba már szinte biztos, hogy a "helyén" marad, a terhestornát sem ajánlják az elsõ trimeszterben, akkor gondolom az aerobikot még kevésbé.

Színes kontaklencsét milyen jellegű boltban lehet venni?

Ma délután gondoltam benéznék pár helyre, de nem tudom hol keressem. Mindenféle boltokban pedig nem szeretnék kérdezősködni, mert még hülyének néznek. Válaszokat előre köszönöm!

Legjobb válasz: Optikában. Vagy ha ilyen piros meg mintásra gondolsz akkor azt leginkább csak neten tudsz rendelni. Boltban amúgy is dupla áron adják.

Optikában. Vagy ha ilyen piros meg mintásra gondolsz akkor azt leginkább csak neten tudsz rendelni. Boltban amúgy is dupla áron adják.

Milyen képszerkesztővel lehet ilyen jellegű képet csinálni? Ask. Fm/DomiDoni/answer/44337508582

fontos!!előre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: itt a link: http://ask.fm/DomiDoni/answer/44337508582

A kérdező hozzászólása: itt a link: http://ask.fm/DomiDoni/answer/44337508582
Photoshop-pal bármit meg lehet állítólag csinálni. Rendkívül sokoldalú és rengeteg szûröt tartalmaz azzal biztos de én nem értek hozzá
Photoscape esetleg.
"azzal biztos de én nem értek hozzá" Ó, bár mindenki ilyen õszinte volna! Sajna inkább az a gyakorlat, hogy benyögik a Photoshopot, a mondat másik felét meg elharapják, mert azt hiszik, hogy a PS emlegetése vérprofi karaktert kölcsönöz nekik. Semmi szükség többszázezres szoftverre, bármelyik rétegeket kezelõ képszerkesztõvel megcsinálhatod: http://tabaki.uw.hu/programok/programok.php
Mezõgazdasági.
kinaiba

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!