Találatok a következő kifejezésre: Milyen jelek a terhességre az (9 db)

Milyen jelek utalhatnak a terhességre az első pár hétben? Ugy az 1-2-3-ban? A teszt mennyi idö után miutatja ki ha terhes vok?

Legjobb válasz: A terhesség számítása hivatalosan nem a megtermékenyítéssel kezdõdik, hanem az utolsó menstruáció elsõ napjával. (Hogy miért az egy hosszabb történet, de ezt azért írtam, hogy tudd: a terhesség elsõ, második hetérõl még beszélni sem érdemes). Azt követõen lehet kb két héttel megtermékenyítés, mert egy átlagos ciklusnál 12-14. napon van peteérés. A harmadik hét végére történhet meg a beágyazódás és ezután kezdõdik meg a hcg hormon termelõdése, amire a terhességi teszt épül. Kell egy bizonyos mennyiségû hcg-nek lennie a szervezetben ahhoz, hogy arra a teszt reagáljon, de mivel ez elég gyorsan nõ (két naponta duplázódik) így egy viszonylag érzékeny teszt a nem várt menstruáció napján már pozitívat jelezhet (ez már négy hetes terhességnek számít). Van, akinél viszont még hetekkel késõbb sem mutat ki semmit. Úgyhogy ha nem jön meg a mensid, akkor tesztelj reggeli vizeletbõl a kimaradt mensit követõ napon, ha negatív, akkor két naponta érdemes tesztet ismételni, vagy fel kell keresni a nõgyógyászt. Tüneteket azért nem sorolnék, mert nagy eséllyel nincsenek, illetve gyakori kora terhességnél az enyhe méhgörcs és mellfeszülés, ez viszont a legtöbb nõnél egyébként is elõfordulhat mensi elõtt, szóval erre nem lehet építeni. Az erõsebb tünetek (hányás, szédülés, hányinger) csak késõbb jelentkeznek, 6-8. hét környékén, már ha egyáltalán jelentkeznek.

A terhesség számítása hivatalosan nem a megtermékenyítéssel kezdõdik, hanem az utolsó menstruáció elsõ napjával. (Hogy miért az egy hosszabb történet, de ezt azért írtam, hogy tudd: a terhesség elsõ, második hetérõl még beszélni sem érdemes). Azt követõen lehet kb két héttel megtermékenyítés, mert egy átlagos ciklusnál 12-14. napon van peteérés. A harmadik hét végére történhet meg a beágyazódás és ezután kezdõdik meg a hcg hormon termelõdése, amire a terhességi teszt épül. Kell egy bizonyos mennyiségû hcg-nek lennie a szervezetben ahhoz, hogy arra a teszt reagáljon, de mivel ez elég gyorsan nõ (két naponta duplázódik) így egy viszonylag érzékeny teszt a nem várt menstruáció napján már pozitívat jelezhet (ez már négy hetes terhességnek számít). Van, akinél viszont még hetekkel késõbb sem mutat ki semmit. Úgyhogy ha nem jön meg a mensid, akkor tesztelj reggeli vizeletbõl a kimaradt mensit követõ napon, ha negatív, akkor két naponta érdemes tesztet ismételni, vagy fel kell keresni a nõgyógyászt. Tüneteket azért nem sorolnék, mert nagy eséllyel nincsenek, illetve gyakori kora terhességnél az enyhe méhgörcs és mellfeszülés, ez viszont a legtöbb nõnél egyébként is elõfordulhat mensi elõtt, szóval erre nem lehet építeni. Az erõsebb tünetek (hányás, szédülés, hányinger) csak késõbb jelentkeznek, 6-8. hét környékén, már ha egyáltalán jelentkeznek.

Milyen jelei vannak a terhességnek, azon kívül, hogy nem jött meg a mensesem?

Legjobb válasz: Köszönöm szépen a válaszokat!:)

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!:)
A terhesség korai jelei Bár számos nõ észleli a terhességi szimptómákat, jó néhányunk semmit sem érez. Az elsõ jelek ugyanis összetéveszthetõek bizonyos más betegségek tüneteivel. Ezek közé tartozik a hányingerrel kísért reggeli rosszullét, amely a legáltalánosabban tapasztalt jelenség. Lehetséges azonban, hogy te azon szerencsések táborát erõsíted, akiknél ez nem fordul elõ. A menstruáció elmaradása a másik jele a terhességnek. A havi ciklus elmaradása az egyik legjellemzõbb tünete a teherbeesésnek Bár a ciklus elmaradása terhességre utalhat, a háttérben más okok is meghúzódhatnak. Ilyen a stressz, testsúlyváltozások, különféle betegségek. A rendszertelen vérzés összefüggésben állhat petefészekcisztával, amely miatt több hónapon át is elmaradhat a menstruáció. Érzékeny mellek, mellfeszülés A terhesség alatt változik a mellek mérete és érzékenyebbé válnak, már a korai szakaszban is. A mellek növekedése a késõbbi szoptatást készíti elõ. Ez az érzés néhány héttel késõbb elmúlik. Reggeli hányinger, hányás Ez az a klasszikusan terhességet jelzõ esemény, amit nagyon szeretnének elkerülni a babát várók. A hányinger és a rosszullét sok várandós nõt érint terhességük 5. és 6. hete körül, sõt, már az elsõ két hét után is, napi panaszokat okozva. Az elsõ trimeszter vége közeledtével fokozatosan megszûnik. Fáradtság, gyengeség Rengeteg nõnek okoz problémát a fáradtság a terhesség elsõ idõszakában, emögött azonban más okok is rejtõzhetnek. Van, aki számára a fáradtság érzése jelenti a legnagyobb próbatételt. A mellbimbó udvarának sötétebbé válása Ez az elsõ terhességi tünetek egyike. A gyakoribb vizelés jellemzõ jelenség terhesség esetén Szintén terhességre utal a gyakoribb vizelés. A méh növekszik és nyomja a húgyhólyagot. A progeszteron szintjének emelkedése a húgyhólyagra és annak izomzatára is hatással van, tehát olyan eset is elõfordul, hogy csupán vizelési inger jelentkezik, amelyet nem kísér vizeletürítés, vagy csak igen kis mennyiségben. Megváltozott íz-, és szagérzékelés Ne lepõdj meg, ha ezzel találkozol. Sok nõ lesz "kívánós", vagyis nagyon kíván bizonyos ételeket, vagy éppen ellenkezõleg, elutasít olyanokat, amelyek fogyasztásával kapcsolatosan elõzõleg nem volt ellenérzése. A terhes nõk érezhetnek furcsa, fémes ízt is. Székrekedés Ez is jellemzõ tünete a várandósság elsõ szakaszának.
SZia! Én úgy vettem észre hogy nem jött meg, pedig már volt jele elõtte. AMikor fõztem szelni kellett volna a húst és olyan rosszul lettem tõle hogy még ránézni sem tudtam hetekig a húsra. Még egy jó darabig érzékeny voltam a szagokra/illatokra.

Kismamák, kinél milyen jelei voltak a terhességnek? Milyen korán vettétek észre az első jeleket? Ez már lehet a babavárás jele? Bővebben lent!

Kisbabát szeretnék a párommal. Sajnos ritkán tudunk a munkánk miatt együtt lenni. Április 11.-én voltunk utoljára együtt. Kb. 6-7 napra rá észrevettem, hogy néha szúr a hasam és szinte t?z forró volt a testem, de nem vagyok sem megfázva, sem felfázva. Most a 8-9. napon pedig szinte egész éjszaka és nappal is elég s?r?n pisilnom kell. De van hogy nem is jön semmi, csak pisilési ingerem van. Elvileg 04.30.-a környékén kellene megjönnie, tehát sztem a teszthez még túl korán van. Szerintetek ez lehet már a terhesség korai jele? Kinek mikor kezd?dtek az els? jelek és mik voltak azok?

Legjobb válasz: Szia!Én ugyan ebben a cipõben járok, mi is szeretnénk babát a férjemmel, igaz nekünk már van egy 2 éves kisfiunk. Én 26-ára nem várom és már 1,5 hete érzem ezeket a tüneteket.Nekem a védõnõm azt mondta lehet hogy baba! Holnap megyek nõdokihoz mert közben picit magas lett a vérnyomásom, úgyhogy én holnap remélem megtudom!Drukkolok neked!Szerintem lehet hogy valaki korábban megérzi, felfigyel az apró jelekre! :)

Szia!Én ugyan ebben a cipõben járok, mi is szeretnénk babát a férjemmel, igaz nekünk már van egy 2 éves kisfiunk. Én 26-ára nem várom és már 1, 5 hete érzem ezeket a tüneteket.Nekem a védõnõm azt mondta lehet hogy baba! Holnap megyek nõdokihoz mert közben picit magas lett a vérnyomásom, úgyhogy én holnap remélem megtudom!Drukkolok neked!Szerintem lehet hogy valaki korábban megérzi, felfigyel az apró jelekre! :)
A kérdező hozzászólása: Szia. Sajna nekem is megjött...... :(
?????
Oké! Nagyon drukkolok. Nekem megjött, de ez még csak az elsõ hónap volt, hogy próbálkoztunk, úgy hogy nem keseredek el! :) ))
A kérdező hozzászólása: Ma veszek tesztet mert a hétvégén elfelejtettem... :( De holnap megírom az eredményt. :)
Eredmény??? Mesélj! Remélem baba!
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy hétfõn megpróbálok egy teszte...csak úgy izgulok... MAjd azért megírom mi volt az eredmény. Szép napot. Zs.
Szerintem ez tuti jó jel!!! :) )) Fémes íz a szájban meg a magas hõ. Nekem 37, 1 volt tegnap ma meg 36, 8 és már a hasam is fáj, tehát megint egy fájdalmas menszi jön. De neked tök jó, hogy ilyen magas a hõd. Szerintem lassan tesztelhetsz. :) )
A kérdező hozzászólása: Szia! Nekem ma reggel a hõm 37 kereken...igazán fogalmama sincs hogy et jó-e mert elõtte sosem mértem. Néha vanna mensi szerû fájásaim, de a puffadás elmúlt. Tegnap feltünt, hogy nagyon rossz a szám íze.. ne úgy értsd, hogy büdös..hanem fura ízû. Jövõ hét szombaton tesztelek ha addig nem jön meg. Hamarabb nem merek mert nem szeetnék csalódni... Szernted ezek a jelek jók lehetnek? Reménykedhetek? Zs.
Sajnos leesett a hõm elég durván. :((( Úgy hogy ez a hónap nem lett sikeres. Te hogy állsz?
Persze megírom, ha nem jön meg akkor hétfõn tuti tesztelek. :)
Nekem a hasam alja szurkált jobb oldalt az aktuális mensi elõtt másfél héttel, meg a kutyám a fejét a pocimra rakta hajnalban. (Azon az oldalon mozdult meg a baba amelyiken szurkált!!) :) Megkívántam az almát és a paradicsomlevest(sose ettem meg) 19. hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Én is drukkolok neked...... Nem mindenkinél vannak tünetek az elején tehát az esély megvan... :) Írd meg hogyha már tudsz valamilyen eredményt. Remélem + lesz... :)
Nagyon drukkolok, hogy baba legyen. Nekem most szombaton nem kellene megjönnie, de nekem semmi tünetem nincs. Talán egy picit feszül a mellem, de ezt nem nevezném tünetnek. Mindenkinek drukkolok! :) ))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy drukkolsz....nagyon reménykedem.... :)
Nekem a peteérés után kb. 1 héttel iszonyúan puffad a hasam és úgy éreztem, mintha a méhem le akarna szakadni. Rá egy hétre pozitív lett a teszt! Drukkolok, hogy neked is az legyen!
A kérdező hozzászólása: Én is drukkolok neked! :) Remélem, tényleg így van hogy ha valaki figyeli jobban magát akkor már korán észreveszi a jeleket és nem csak beképzelem.... :) Azért ha valakinek van még tapasztalata ezzel kapcsolatosan szívesen várom a véleményét!
Reméljük a következõ hónapunk sikeresebb lesz. Drukkolok neked is.

Milyen gyakran fordul elő az, hogy több kismama barnázik a terhessége elején, majd egészséges babát szül? Mindenképp rossz jel a barnázás?

Legjobb válasz: Szia! Nem mindenképp rossz jel, de mindenképp orvosi "felügyeletet" igényel. Leggyakrabban hormonhiány okozza és gyógyszerrel lehet segíteni, de lelet hematóma, ami felszívódásához szintén gyógyszeres kezelés szükséges, de korai vetélés elõjele is lehet. Azt hiszem abban mindenki egyetért velem, hogy szólni kell a barnázásról az orvosnak, inkább többször feleslegesen, minthogy egyszer baj legyen! minden jót! 16 hetes + 18 hós

Szia! Nem mindenképp rossz jel, de mindenképp orvosi "felügyeletet" igényel. Leggyakrabban hormonhiány okozza és gyógyszerrel lehet segíteni, de lelet hematóma, ami felszívódásához szintén gyógyszeres kezelés szükséges, de korai vetélés elõjele is lehet. Azt hiszem abban mindenki egyetért velem, hogy szólni kell a barnázásról az orvosnak, inkább többször feleslegesen, minthogy egyszer baj legyen! minden jót! 16 hetes + 18 hós
Nekem is volt barnázásom, meg görcseim is.Elmentem a doki bácsihoz és én is 3x1 Utrogestant szedtem.Nekem szinte rögtön elmúlt.Most vagyok 13+5 hetes és hál Istennek minden rendben.Leszámítva azt, hogy veszélyeztetettként itthon vagyok.
Én is barnáztam az 5. héttõl, meg görcsöltem is.Nekem a méhszájam is gondot okozott.A lényeg, hogy az ultrahangok szerint egészséges a babám. És most vagyok 37 hetes kismama.Eddig feküdnöm kellett, de szépen kihúztam idáig:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
A kérdező hozzászólása: Utrogestant kaptam 3x1-et, nincs hematóma, elvileg más probléma nincs - "csak" a barnázásom. Mennyi idõ után segíthet a gyógyszer? 4 napja szedem.
Ezek szerint hormonprobléma áll a barnázás hátterében, nekem hematómám volt, so a hormonális dolgokhoz nem tudok hozzászólni!
és mihez kell neked ezt szedni?csak mert 1 okot tudok csak h miért nyom az ember HCGt
A kérdező hozzászólása: Igazából még nem néztem utána annak a gyógyszernek, 3 hónapig szedtem egy gyógyszert a bõröm miatt mert a melegtõl kiütések lettek rajtam meg pattanások a mellkasomon de rengeteg és nekem eddig ilyen sosem volt. és arra. ez csak egy ártatlan kérdés hogyha hcg s gyógyszert szednek a nõk akkor pl a tesztnél mit mutat... :)
szerintem ez egyértelmû! :) a terhességi teszten rajta is van, hogy lehet álpozitív HCG tartalmú gyógyszertõl!
A kérdező hozzászólása: Én elolvastam de amilyet én vettem azon cska annyi volt hogyha HCG tartalmú gyógyszert szedtem akkor keressem fel a nõgyógyászt mást nem irt.. :) de jolvan akkor jol gondoltam :)
na akkor hogy mit is csinál a HCG a férfi szervezetben:gyakorlatilag a heréidet ösztökéli arra hogy egymillióval termeljenek.elõnye az hogy a kokszkúrák, hererák stb stb problémák után a golyszlik vissza tudnak térni a normális mûködésbe.hátránya:nem az agyalapi mirigy által termelt lutenizáló hormontól indul be a termelõdés valamint nagy adag hcg tõl a herék immuninsak lesznek az LHra vagyis, kevesebb spermát, tesztoszteront stb termelnek a 'saját utasításra'.

A terhességnek milyen jelei vannak? A menstruáció kimaradásán és a pocak növekedésén kívül (ezekkel tisztában vagyok) Az acetonos lehelet az lehet-e jellemző?

Azért kérdezem,mert a barátnőmnek 2 hete acetonos a lehelete,de nem cukorbeteg.

Legjobb válasz: http://www.kamaszpanasz.hu/hirek/szex/1166/terhesseg_15_legk..

Az 5. hétben milyen jelei lehetnek a terhességnek?

Legjobb válasz: Nekem mellfeszülés volt, és nagyon álmos voltam, fáradékony lettem.

Nekem mellfeszülés volt, és nagyon álmos voltam, fáradékony lettem.
Farkaséhség és az émelygés akár napi rendszerességgel válthatja egymást. A legendás reggeli rosszullét már a nap bármelyik részében jelentkezhet. A mellek kifejezetten érzékennyé válnak, ahogy a tejtermelésért felelõs mirigyek száma megsokszorozódik, de három hét elteltével ez az érzés mérséklõdik.
Én 5 hetes vagyok, nekem a következõ tüneteim vannak: fáradékonyság, aluszékonyság (akár 15 órát is képes vagyok aludni, és egyik percrõl a másikra bealszok, mint akit fejbe vertek) érzékenyek a melleim, pl. fáj ha hason fekszem, vagy ha keresztbe tenném a karom és hozzáérek, és némi émelygés, kivánósság, ja és sûrûn járok pisilni, fõleg a reggeli-délelõtti órákban!
Nálam a az 5.hétben kezdõdött.Mellfeszülés, sõt ha hason fekszek, vagy megnyomom akkor már fáj, kívánósság, fáradékonyság, Pici hányinger, ami egyelõre (lekopogom)nem vészes.Most a 7.héten ezek még mindig tartanak.
Állandóan aludtam volna, cici feszülés, fáradság-a legapróbb házimunkától is szinte kimerültem

Milyen jelei vannak a terhességnek? Ez lehet az?

Péntekre-szombatra nem várom, a cicim mellbimbóig kieresedett, kicsit érzékenyek és n?ttek is, szurkál a hasam alja. a méhszájam zárt(tudom nem volna szabad nyúlkálni), fáradékony vagyok, de nagyon.a h?m 36.9 szájban mérve, megn?tt az étvágyam,fehér krémes folyásom van.

Legjobb válasz: Nekem ugyan ezek voltak,és babás vagyok! Megy a drukk!

Nekem ugyan ezek voltak, és babás vagyok! Megy a drukk!
Mikor voltatok együtt a pároddal? Mennyi idõ után jelentkeztek ezek a tünetek??
A kérdező hozzászólása: 11 napja, peteéréskor voltunk együtt
Csinálj tesztet. Nem befojásolja a gógyszer az eredményt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!