Találatok a következő kifejezésre: Milyen jelei a terhességnek (30 db)

A kimaradó menstruáció előtt milyen jelek utalnak terhességre beágyazódásra?

kb. egy hét múlva kellene megjönnie... vagy sem. :)

Legjobb válasz: Én is pont ugyan így vagyok egy hét múlva kell megjönnie de remélem nem fog!!:)

Én is pont ugyan így vagyok egy hét múlva kell megjönnie de remélem nem fog!!:)
Semmilyen. Sõt még a beágyazódott terhességek jelentõs része is elvetélõdik anélkül, hogy a nõnek tudomása lenne róla. A beágyazódás a megtermékenyülés után 9-10 nappal történik.

Kismamák, kinél milyen jelei voltak a terhességnek? Milyen korán vettétek észre az első jeleket? Ez már lehet a babavárás jele? Bővebben lent!

Kisbabát szeretnék a párommal. Sajnos ritkán tudunk a munkánk miatt együtt lenni. Április 11.-én voltunk utoljára együtt. Kb. 6-7 napra rá észrevettem, hogy néha szúr a hasam és szinte t?z forró volt a testem, de nem vagyok sem megfázva, sem felfázva. Most a 8-9. napon pedig szinte egész éjszaka és nappal is elég s?r?n pisilnom kell. De van hogy nem is jön semmi, csak pisilési ingerem van. Elvileg 04.30.-a környékén kellene megjönnie, tehát sztem a teszthez még túl korán van. Szerintetek ez lehet már a terhesség korai jele? Kinek mikor kezd?dtek az els? jelek és mik voltak azok?

Legjobb válasz: Szia!Én ugyan ebben a cipõben járok, mi is szeretnénk babát a férjemmel, igaz nekünk már van egy 2 éves kisfiunk. Én 26-ára nem várom és már 1,5 hete érzem ezeket a tüneteket.Nekem a védõnõm azt mondta lehet hogy baba! Holnap megyek nõdokihoz mert közben picit magas lett a vérnyomásom, úgyhogy én holnap remélem megtudom!Drukkolok neked!Szerintem lehet hogy valaki korábban megérzi, felfigyel az apró jelekre! :)

Szia!Én ugyan ebben a cipõben járok, mi is szeretnénk babát a férjemmel, igaz nekünk már van egy 2 éves kisfiunk. Én 26-ára nem várom és már 1, 5 hete érzem ezeket a tüneteket.Nekem a védõnõm azt mondta lehet hogy baba! Holnap megyek nõdokihoz mert közben picit magas lett a vérnyomásom, úgyhogy én holnap remélem megtudom!Drukkolok neked!Szerintem lehet hogy valaki korábban megérzi, felfigyel az apró jelekre! :)
A kérdező hozzászólása: Szia. Sajna nekem is megjött...... :(
?????
Oké! Nagyon drukkolok. Nekem megjött, de ez még csak az elsõ hónap volt, hogy próbálkoztunk, úgy hogy nem keseredek el! :) ))
A kérdező hozzászólása: Ma veszek tesztet mert a hétvégén elfelejtettem... :( De holnap megírom az eredményt. :)
Eredmény??? Mesélj! Remélem baba!
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy hétfõn megpróbálok egy teszte...csak úgy izgulok... MAjd azért megírom mi volt az eredmény. Szép napot. Zs.
Szerintem ez tuti jó jel!!! :) )) Fémes íz a szájban meg a magas hõ. Nekem 37, 1 volt tegnap ma meg 36, 8 és már a hasam is fáj, tehát megint egy fájdalmas menszi jön. De neked tök jó, hogy ilyen magas a hõd. Szerintem lassan tesztelhetsz. :) )
A kérdező hozzászólása: Szia! Nekem ma reggel a hõm 37 kereken...igazán fogalmama sincs hogy et jó-e mert elõtte sosem mértem. Néha vanna mensi szerû fájásaim, de a puffadás elmúlt. Tegnap feltünt, hogy nagyon rossz a szám íze.. ne úgy értsd, hogy büdös..hanem fura ízû. Jövõ hét szombaton tesztelek ha addig nem jön meg. Hamarabb nem merek mert nem szeetnék csalódni... Szernted ezek a jelek jók lehetnek? Reménykedhetek? Zs.
Sajnos leesett a hõm elég durván. :((( Úgy hogy ez a hónap nem lett sikeres. Te hogy állsz?
Persze megírom, ha nem jön meg akkor hétfõn tuti tesztelek. :)
Nekem a hasam alja szurkált jobb oldalt az aktuális mensi elõtt másfél héttel, meg a kutyám a fejét a pocimra rakta hajnalban. (Azon az oldalon mozdult meg a baba amelyiken szurkált!!) :) Megkívántam az almát és a paradicsomlevest(sose ettem meg) 19. hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Én is drukkolok neked...... Nem mindenkinél vannak tünetek az elején tehát az esély megvan... :) Írd meg hogyha már tudsz valamilyen eredményt. Remélem + lesz... :)
Nagyon drukkolok, hogy baba legyen. Nekem most szombaton nem kellene megjönnie, de nekem semmi tünetem nincs. Talán egy picit feszül a mellem, de ezt nem nevezném tünetnek. Mindenkinek drukkolok! :) ))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy drukkolsz....nagyon reménykedem.... :)
Nekem a peteérés után kb. 1 héttel iszonyúan puffad a hasam és úgy éreztem, mintha a méhem le akarna szakadni. Rá egy hétre pozitív lett a teszt! Drukkolok, hogy neked is az legyen!
A kérdező hozzászólása: Én is drukkolok neked! :) Remélem, tényleg így van hogy ha valaki figyeli jobban magát akkor már korán észreveszi a jeleket és nem csak beképzelem.... :) Azért ha valakinek van még tapasztalata ezzel kapcsolatosan szívesen várom a véleményét!
Reméljük a következõ hónapunk sikeresebb lesz. Drukkolok neked is.

Milyen gyakran fordul elő az, hogy több kismama barnázik a terhessége elején, majd egészséges babát szül? Mindenképp rossz jel a barnázás?

Legjobb válasz: Szia! Nem mindenképp rossz jel, de mindenképp orvosi "felügyeletet" igényel. Leggyakrabban hormonhiány okozza és gyógyszerrel lehet segíteni, de lelet hematóma, ami felszívódásához szintén gyógyszeres kezelés szükséges, de korai vetélés elõjele is lehet. Azt hiszem abban mindenki egyetért velem, hogy szólni kell a barnázásról az orvosnak, inkább többször feleslegesen, minthogy egyszer baj legyen! minden jót! 16 hetes + 18 hós

Szia! Nem mindenképp rossz jel, de mindenképp orvosi "felügyeletet" igényel. Leggyakrabban hormonhiány okozza és gyógyszerrel lehet segíteni, de lelet hematóma, ami felszívódásához szintén gyógyszeres kezelés szükséges, de korai vetélés elõjele is lehet. Azt hiszem abban mindenki egyetért velem, hogy szólni kell a barnázásról az orvosnak, inkább többször feleslegesen, minthogy egyszer baj legyen! minden jót! 16 hetes + 18 hós
Nekem is volt barnázásom, meg görcseim is.Elmentem a doki bácsihoz és én is 3x1 Utrogestant szedtem.Nekem szinte rögtön elmúlt.Most vagyok 13+5 hetes és hál Istennek minden rendben.Leszámítva azt, hogy veszélyeztetettként itthon vagyok.
Én is barnáztam az 5. héttõl, meg görcsöltem is.Nekem a méhszájam is gondot okozott.A lényeg, hogy az ultrahangok szerint egészséges a babám. És most vagyok 37 hetes kismama.Eddig feküdnöm kellett, de szépen kihúztam idáig:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
A kérdező hozzászólása: Utrogestant kaptam 3x1-et, nincs hematóma, elvileg más probléma nincs - "csak" a barnázásom. Mennyi idõ után segíthet a gyógyszer? 4 napja szedem.
Ezek szerint hormonprobléma áll a barnázás hátterében, nekem hematómám volt, so a hormonális dolgokhoz nem tudok hozzászólni!

Milyen jelek utalhatnak a terhességre az első pár hétben? Ugy az 1-2-3-ban? A teszt mennyi idö után miutatja ki ha terhes vok?

Legjobb válasz: A terhesség számítása hivatalosan nem a megtermékenyítéssel kezdõdik, hanem az utolsó menstruáció elsõ napjával. (Hogy miért az egy hosszabb történet, de ezt azért írtam, hogy tudd: a terhesség elsõ, második hetérõl még beszélni sem érdemes). Azt követõen lehet kb két héttel megtermékenyítés, mert egy átlagos ciklusnál 12-14. napon van peteérés. A harmadik hét végére történhet meg a beágyazódás és ezután kezdõdik meg a hcg hormon termelõdése, amire a terhességi teszt épül. Kell egy bizonyos mennyiségû hcg-nek lennie a szervezetben ahhoz, hogy arra a teszt reagáljon, de mivel ez elég gyorsan nõ (két naponta duplázódik) így egy viszonylag érzékeny teszt a nem várt menstruáció napján már pozitívat jelezhet (ez már négy hetes terhességnek számít). Van, akinél viszont még hetekkel késõbb sem mutat ki semmit. Úgyhogy ha nem jön meg a mensid, akkor tesztelj reggeli vizeletbõl a kimaradt mensit követõ napon, ha negatív, akkor két naponta érdemes tesztet ismételni, vagy fel kell keresni a nõgyógyászt. Tüneteket azért nem sorolnék, mert nagy eséllyel nincsenek, illetve gyakori kora terhességnél az enyhe méhgörcs és mellfeszülés, ez viszont a legtöbb nõnél egyébként is elõfordulhat mensi elõtt, szóval erre nem lehet építeni. Az erõsebb tünetek (hányás, szédülés, hányinger) csak késõbb jelentkeznek, 6-8. hét környékén, már ha egyáltalán jelentkeznek.

A terhesség számítása hivatalosan nem a megtermékenyítéssel kezdõdik, hanem az utolsó menstruáció elsõ napjával. (Hogy miért az egy hosszabb történet, de ezt azért írtam, hogy tudd: a terhesség elsõ, második hetérõl még beszélni sem érdemes). Azt követõen lehet kb két héttel megtermékenyítés, mert egy átlagos ciklusnál 12-14. napon van peteérés. A harmadik hét végére történhet meg a beágyazódás és ezután kezdõdik meg a hcg hormon termelõdése, amire a terhességi teszt épül. Kell egy bizonyos mennyiségû hcg-nek lennie a szervezetben ahhoz, hogy arra a teszt reagáljon, de mivel ez elég gyorsan nõ (két naponta duplázódik) így egy viszonylag érzékeny teszt a nem várt menstruáció napján már pozitívat jelezhet (ez már négy hetes terhességnek számít). Van, akinél viszont még hetekkel késõbb sem mutat ki semmit. Úgyhogy ha nem jön meg a mensid, akkor tesztelj reggeli vizeletbõl a kimaradt mensit követõ napon, ha negatív, akkor két naponta érdemes tesztet ismételni, vagy fel kell keresni a nõgyógyászt. Tüneteket azért nem sorolnék, mert nagy eséllyel nincsenek, illetve gyakori kora terhességnél az enyhe méhgörcs és mellfeszülés, ez viszont a legtöbb nõnél egyébként is elõfordulhat mensi elõtt, szóval erre nem lehet építeni. Az erõsebb tünetek (hányás, szédülés, hányinger) csak késõbb jelentkeznek, 6-8. hét környékén, már ha egyáltalán jelentkeznek.
és mihez kell neked ezt szedni?csak mert 1 okot tudok csak h miért nyom az ember HCGt
A kérdező hozzászólása: Igazából még nem néztem utána annak a gyógyszernek, 3 hónapig szedtem egy gyógyszert a bõröm miatt mert a melegtõl kiütések lettek rajtam meg pattanások a mellkasomon de rengeteg és nekem eddig ilyen sosem volt. és arra. ez csak egy ártatlan kérdés hogyha hcg s gyógyszert szednek a nõk akkor pl a tesztnél mit mutat... :)
szerintem ez egyértelmû! :) a terhességi teszten rajta is van, hogy lehet álpozitív HCG tartalmú gyógyszertõl!
A kérdező hozzászólása: Én elolvastam de amilyet én vettem azon cska annyi volt hogyha HCG tartalmú gyógyszert szedtem akkor keressem fel a nõgyógyászt mást nem irt.. :) de jolvan akkor jol gondoltam :)
na akkor hogy mit is csinál a HCG a férfi szervezetben:gyakorlatilag a heréidet ösztökéli arra hogy egymillióval termeljenek.elõnye az hogy a kokszkúrák, hererák stb stb problémák után a golyszlik vissza tudnak térni a normális mûködésbe.hátránya:nem az agyalapi mirigy által termelt lutenizáló hormontól indul be a termelõdés valamint nagy adag hcg tõl a herék immuninsak lesznek az LHra vagyis, kevesebb spermát, tesztoszteront stb termelnek a 'saját utasításra'.

Milyen jelen lehetnek vagy vannak-e jelei egyáltalán egy 16-17 hetes terhesség végének? Úgy értem, hogy észre venné a kismama, ha már nem élne a baba?

Én sajnos mindig is hajlamos voltam a rosszra gondolni sokat...:( második baba, az els?vel nem volt gond, és most a 16. heti UH is minden OK volt. Szóval nincs okom a pánikra, csak kíváncsi vagyok. Köszönöm!

Legjobb válasz: Szerintem ne gondolj ilyenre...a babának árt ez a sok negatív gondolat.....inkább gondolkozz azon h milyen lesz a szobája, v miket kell még megvenni....:)

Szerintem ne gondolj ilyenre...a babának árt ez a sok negatív gondolat.....inkább gondolkozz azon h milyen lesz a szobája, v miket kell még megvenni....:)
A kérdező hozzászólása: igaz...:) ))
annyi minimum, hogy nem mozog. de erre se szabad kétségbe esni, mert ilyenkor még lehet, hogy pár napig nem érzed õt. az is lehet, hogy még egyáltalán nem érezted õt, ezért se aggódj, 20. hétig mindenképp be fog jelentkezni.

A terhességnek milyen jelei vannak? A menstruáció kimaradásán és a pocak növekedésén kívül (ezekkel tisztában vagyok) Az acetonos lehelet az lehet-e jellemző?

Azért kérdezem,mert a barátnőmnek 2 hete acetonos a lehelete,de nem cukorbeteg.

Legjobb válasz: http://www.kamaszpanasz.hu/hirek/szex/1166/terhesseg_15_legk..

A terhességnek milyen jelei láthatóak/érezhetőek a 3. héten?

Akkor már van a reggeli hányinger? Vagy már észlelhet?, hogy a kismama bizonyos ételeket nem kíván? Meg a hason már látható a domborulat?

Legjobb válasz: DOMBORULAT?!3 hetesen?!Nem,az biztos,hogy nincs.A puffadás is késõbb kezdõdik.Konkrétan nekem egyik gyereknél(3 van) se volt semmi jel a 3. héten.

DOMBORULAT?!3 hetesen?!Nem, az biztos, hogy nincs.A puffadás is késõbb kezdõdik.Konkrétan nekem egyik gyereknél(3 van) se volt semmi jel a 3. héten.
3. héten abszolut semmi:)
Ha 3 hete volt az aktus, akkor még korántsem vagy 3 hetes terhes:)
Attól, hogy nem akarsz tesztet venni, a probléma még nem oldódik meg.Ha van baba, akkor az akkor is ott van, ha nem veszel róla tudomást.Szóval tesztelj, és ha negatív, akkor megnyugodhatsz, ha pozitív akkor meg kénytelen leszel szólni a szüleidnek.Fõleg ha nem akarod megtartani, mert tudtommal 18 alatt az abortuszhoz is szülõi engedély kell.De ha homokba dugod a fejed és nem gyõzõdsz meg arról valóban babát vársz e, majd csak akkor kapsz észbe mikor látszani fog, akkor már késõ lesz, kénytelen leszel megszülni, és valamiért úgy sejtem ezt nem szeretnéd.
Valaki elõttem leírta: a terhességet az utolsó menzesz elsõ napjától számítják, tehát, ha három hete voltál együtt valakivel, és teherbe estél, nem három hetes terhes vagy. Tünetei nem mindenkinek vannak, ráadásul pszichésen is lehet õket érezni, abból ne indulj ki. Ha késik a menzeszed, akkor érdemes egy tesztet venni (dm-es is jó). De késhet az idegesség miatt is.
Istenem, annyira felelõtlenek vagytok.Nem tudtok semmit. Fogalmad sincs arról, mi kell hogy teherbe essél!!Ha 3 hete szexeltetek, akkor most nem lehetsz 3 hetes terhes! Hány éves vagy???Hogy a szüleid még azt se tudják, hogy van barátod???Annyira fel tud bosszantani, az ilyen felelõtlen tinik élete!!!
Ha 3 hete volt utoljára szex, és esetleg abból teherbe estél, akkor már 5 hét körül vagy, nem 3. A terhességet nem a megtermékenyüléstõl, hanem az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják. Amúgy rendszeresek a ciklusaid? Elhiszem, hogy félsz, de attól, hogy homokba dugod a fejed, nem leszel elõrébb. Attól, nem tesztelsz, és nem nézel szembe az eredménnyel, nem "múlik" el a terhesség, már ha van. Tessék venni egy tesztet, és megcsinálni. Mi itt nem fogjuk tudni megmondani, hogy mi a helyzet veled.
Ha már majdnem 1 hete késik, akkor vegyél tesztet. Mondjuk az sem mindegy, hogy hol kente szét konkrétan, mert felszívódni nem tud a bõrön keresztül. Ahhoz, hpogy terhes legyél, a hüvelybe kellett jutnia. Vagy esetleg az elõváladéknak.
18 alatt van a 13, a 16 es a 17 es fél is. Nagyon nem mindegy....
Nem védekeztetek?
A kérdező hozzászólása: 18 alatt vagyok. De a szüleim még azt se tudták, hogy van barátom.
Hány eves vagy?
Utolsó vagyok, még annyi, hogy ha továbbra sem jön meg, vegyél egy terhességi gyorstesztet vagy menj el nõgyógyászhoz, aki kideríti, hogy mi a késés oka.
Mindenkinél másképp jelentkezik pl. a hányinger, a kívánósság, a fejfájás, mellfeszülés stb., de pl. nõvérem semmilyen tünettel nem találkozott a terhessége alatt. Nem törvényszerû sem a rosszullét, sem a kívánósság. Ha legközelebb szexelsz, legyél elõvigyázatosabb!!! Nem írtad, hány éves vagy, de ha 18 év alatti, mindenképpen szólnod kell a szüleidnek, ha teherbe estél. Azért remélem nem lettél az és tanultál az esetbõl! 27N
A kérdező hozzászólása: A párommal nemrég szakítottam. Utoljára 3 hete voltunk együtt este. Utána a szemérem dombomra élvezett és utána elkente. Most.meg nagyon félek, hogy van valami, mert hétfõn kellett volna megjönnie de nem jön meg és nagyon félek. Terhességi tesztet nem szeretnék venni, mert ha terhes vagyok, akkor akkor én komolyan megörülök. Nagyon félek. De liginkább a szüleimtõl félek.
Tényleg tesztelj, akár most is.De miért nem lehet védekezni?

Milyen jelei vannak a terhességnek? Honnan tudom hogy teherbe estem?

Legjobb válasz: A legfõbb jel, hogy elmarad a mensi. A többire rákereshetsz a bal oldalon lévõ keresõben, de ott a google is, használd nyugodtan, nem fog megenni!

A legfõbb jel, hogy elmarad a mensi. A többire rákereshetsz a bal oldalon lévõ keresõben, de ott a google is, használd nyugodtan, nem fog megenni!
Onnan tudod, hogy nem jön meg a menzid. Ez az elsõ jel. A többi általában már csak akkor jön, amikor már TUDOD hogy terhes vagy (kb 7 hetes terhességnél, ami ugye 3 hét menzi késést jelent, és addigra már kiderül).
Azt tudod, hogy szexeltél-e vagy sem?

A terhességnek milyen jelei lehetnek? És körülbelül hanyadik héten jelentkeznek ezek?

L/16

Legjobb válasz: 6-8. héten legkorábban, már akinél. Nem törvényszerû. Émelygés, hányás, nagyfokú fáradtság, stb.

6-8. héten legkorábban, már akinél. Nem törvényszerû. Émelygés, hányás, nagyfokú fáradtság, stb.
Hányinger, undor bizonyos ételektõl, szagoktól, megduzzadt, fájó mellek, "mindjárt megjön érzés", és természetesen a menstruáció elmaradása. Az utolsón kívül a többiben nem nagyon szabad "bízni", bármi mástól is lehet, akár vírus, akár a menstruáció elõtti pár nap, akár a túlzott para (amikor bebeszéled magadnak, hogy "jaj, biztos terhes vagyok"). Csak akkor parázz, ha egyébként rendszeres a menstruációd, és kimarad (bár még ez is lehet a parázástól), ekkor már érdemes tesztelni.
Ja, és persze egyik sem törvényszerû, én pl, egyszer sem hánytam, reggelente sem voltam rosszul... :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!