Találatok a következő kifejezésre: Milyen jó versek (9 db)

Szabó Lõrinc: Lóci óriás lesz
Romhányi: Nyúliskola Romhányi: Egy szú végrendelete
Arany János:Szõke Panni
Szabó Lõrinc: Madarak Ha megérted mirõl szól, rájössz h naon jó vers... Nem felnõttes, de nem is gyerekes! Nekem a kedvenc versem! 14/L

Milyen jó halállal kapcsolatos versek léteznek?

Le kéne írnom egyet, de minden amit találok gyenge.

Legjobb válasz: Ady Endre: Sírni, sírni, sírni http://magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/a..

Vagy akár Edgar Allen Poe: A holló http://www.epa.hu/00000/00022/00333/10067.htm
Charles Baudelaire: Egy dög Na, ez szerintem nem lesz gyenge. http://domotor.tripod.com/egy_dog.html

Milyen jó ballagási versek vannak?

Középiskolai ballagásra kellene.

Legjobb válasz: nézz itt körül: http://www.nethirlap.hu/forumengine.php?par=22&topic=4013 http://makvirag.extra.hu/Versek2/ http://makvirag.extra.hu/Versek2/

Szerintem az egyik legszebb ballagási vers Arany János: Domokos napra címû költeménye.
ballag mär a vén kurva tovàbb tovàbb....egyszer csak észreveszi hogy elkapta a gombät..hoppää...hoppäää...
A kérdező hozzászólása: Az utoló válaszolónak üzenem, h ekkora bunkók nem értem, mit keresnek ezen az oldalon.Az intelligenciaszintje mindenesetre veri a biztosítékot.
Máté Péter: Egyszer véget ér a lázas ifjúság...
Kedves Kérdezõ! Google a barátod!!!Be kell írni a keresõbe és válogatni...
Kedves 2008-06-22 23:15! Elõször is elnézést a megszólításért, de nem találtam nevet. Másodszor pedig én is hasonló kérdésre keresek most választ, ugyanis április 30-án egy ballagáson kell verset mondanom, de hiába írom be a google-ba, nem találok semmi értelmeset, pedig már nem egy oldalt végignéztem:S Nyilván joggal írhatod, hogy ott a google és keresgélj kedvedre, de valószínûleg azért tette fel a kérdezõ itt a kérdést, mert õ sem talált kedvére valót.:)
Csoóri Sándor: Menekülés a magányból

A suliban Mikuláscsomagot kell készíteni. Neveket húztunk, és egy vicces verset kell írnom a padtársamról! Szőke hajú fiú, átlagos magasságú, őszinte, jó tanuló, szereti a focit, barátságos, segítőkész. Milyen verset írjak?

Legjobb válasz: Van egy padtársam ki szõke hajú, átlagos magasságú mégis nagy fiú, Bár néha õszínte és nagyon jó tanuló, mégis a foci a legkedvére való, nagyon barátságos és segítõkész, Ezért én neki egy mikulás csomagot adok. :D Nekem per pillanatba ezt jutott eszembe:) Remélem segítettem sok szerencsét:DDD

Van egy padtársam ki szõke hajú, átlagos magasságú mégis nagy fiú, Bár néha õszínte és nagyon jó tanuló, mégis a foci a legkedvére való, nagyon barátságos és segítõkész, Ezért én neki egy mikulás csomagot adok. :D Nekem per pillanatba ezt jutott eszembe:) Remélem segítettem sok szerencsét:DDD
Van egy padtársam ki szõke hajú, átlagos magasságú mégis nagy fiú, Bár néha õszínte és nagyon jó tanuló, mégis a foci a legkedvére való, nagyon barátságos és segítõkész, Ezért én hozzá egy mikulás csomagot csapok. :D Nekem per pillanatba ezt jutott eszembe:) Remélem segítettem sok szerencsét:DDD
óó bocsi kétszer írtam le mindkettõ ugyanaz a vers csak a vége más válassz közülük:DDD

Írtam egy verset. Ugye van ez az elfogultsag, nem tudom megitelni, hogy jó-e. Kerlek velemenyezzetek. Milyen lett?

Volt egy ólom vekker, Csörgött minden reggel. Akkoriban szerettem a párnám. ...Azzal ütlegeltem az órám. Volt egy ólom vekker. Le is csaptam minden reggel. Újra és újra, míg el nem némult. Hogy zaja ne legyen más, csupán múlt. Azonban egy nap elszunnyadt a vekker, S attól kezdve nem is csörgött minden reggel. Hiába ha le is csaptam, Mert a suliban úgy is kikaptam. Hiszen csak is a saját felelõségem, Ha reggelente nem érek be idõben. Õket nem érdekli. Nem érdekli, ha nem csörren meg az óra, Hogy talán már nem ébreszt fel engem soha. Zaja néma csend. Nem cserreg itt senki sem. Csupán egy ólomhalmaz ül a szekrényen.

Legjobb válasz: Szerintem jó :)

Szerintem jó :)
Vicces. :)
Ez aranyos. És meg is ihletett, úgyhogy ha nem sértelek meg válaszolok rá: Egy ólomhalmaz a szekrényen Jobb volna már a méhtelepen. De egyszer eljön majd az az óra, Amikor magadtól kelsz virradóra. Mert tudod, hogy így érhetsz csak célt, Felnõtt leszel, ki mindent megért. És emlékeidben megcsörren a régi óra, Emlékezz majd a boldog gyerekkorra.
hát vicces, de semmiképp nem vers
Jobb a rímérzéked, mint sokaknak, akik ide rakják ki a versüket, de neked sem elég jó. Vannak benne ragrímek (például az óra és a párna nem rímel csak mert mindkettõt birtokos esetbe teszed - attól egy kicsit igen, de nem eléggé). Az ilyen rímtévesztések sértik a fület, fõleg, ha elõtte pont egy jobb rím állt. Az ütem sem jön ki, de valószínûleg azért, mert nem tudtál jobb rímet kitalálni, és inkább besuvasztottad, ami eszedbe jutott. Azt pedig már egyszer bemutattad, hogy a vekker rímel a reggelre, 2x ellõni fölösleges. Azon kívül vannak benne olyan sorok is, amikrõl úgy érzem, nincs értelme, csak beleírtad, mert jól hangzik (sablon). Ilyen az, hogy zaja néma csend. Igazából nincs értelme, hogy azt írod, hogy "zaja", mert nincs neki zaja, bár felületes olvasással költõibbnek tûnik, az tény. De: szerintem érdemes gyakorolnod, mert lehet benned tehetség ez alapján. Tetszik, hogy egy ilyen témát választottál, és nem egy 100x elõtt szöveget. (Megjegyzés: aki válaszolt neked verssel, na, neki minden sora klisé, de tõle bocsánatot kérek, mert õ nem kért véleményt.)

Milyen vers jó Valentin napra?

Valami olyanra gondoltam ami érzelmes és bele lehetne rakni azt a nevet hogy Kitti.

Legjobb válasz: Ha számítana haja, szeme barna kb:150cm magas, karcsú, 15 éve, 1 hónapja vagyunk együtt

A kérdező hozzászólása: Ha számítana haja, szeme barna kb:150cm magas, karcsú, 15 éve, 1 hónapja vagyunk együtt
A kérdező hozzászólása: Bocsánat 15 éves-rõl lemaradt az s
Figyelj, szerintem valami ilyesmit, de ne ugyanezt! Fekete fellegek gyülekeznek bennem, mert nem láthatom arcodat. Fülem csak halk, gúnyos nevetést hall, mert nem hallom hangodat. Aztán megjelensz TE, szívem egyetlen napsugara, Kitti, te vagy a mennynek legeslegszebb angyala! Barna hajad és szemed már akkor elcsábított, mikor nélküled szívemben nagy üresség honolt. Több szavam nincs így: szerelmesen, csak az, hogy: Boldog Valentin napot édesem!
[K]icsi szívem kalapál, [I]nt nekünk a napsugár, [T]estem bizony visszavár, [T]û vagyok, s te cérnaszál, [I]llatfelhõt visz az ár. Itt tudsz hasonlót gyártani bármilyen névre: [link]
te dávid vagy?

Balassi Borivóknak való vers. "A jó hamar lovak is csak benned vigadnak. " Milyen az a hamar ló? Nem értem ezt a sort.

Legjobb válasz: Rímképlete: aaa, bbb, ccc Három soron keresztül minden sorvég összecseng, a következõ három sor is, de más rímekkel.

Rímképlete: aaa, bbb, ccc Három soron keresztül minden sorvég összecseng, a következõ három sor is, de más rímekkel.
De Balassira jellemzõ még az úgynevezett Balassi strófa, ami azt jelenti, hogy egy verssoron belül is van középen és a végén egy szó, amely rímel, összecseng.
Élénk, gyors hátasló.
A kérdező hozzászólása: Köszi! A vers rímképlete mi?

Jó angolosok, szerintetek miről szól ez a vers, mi az üzenete, milyen érzéseket ébreszt benned?

Those Dancing Days Are Gone by William Butler Yeats Come, let me sing into your ear; Those dancing days are gone, All that silk and satin gear; Crouch upon a stone, Wrapping that foul body up In as foul a rag: I carry the sun in a golden cup. The moon in a silver bag. Curse as you may I sing it through; What matter if the knave That the most could pleasure you, The children that he gave, Are somewhere sleeping like a top Under a marble flag? I carry the sun in a golden cup. The moon in a silver bag. I thought it out this very day. Noon upon the clock, A man may put pretence away Who leans upon a stick, May sing, and sing until he drop, Whether to maid or hag: I carry the sun in a golden cup, The moon in a silver bag.

Legjobb válasz: ...Lennél szíves magyarul...? :DD

...Lennél szíves magyarul...? :DD
bennem azt az érzést kelti mint egy darab szar.
Expressionism.
hülyeség

Milyen verset ismertek ami jó lenne szalagavatóra?

Kéne pár vers a szalagavatóra tudnátok segíteni?

Legjobb válasz: http://dobosancsusz.blog.hu/2009/11/03/szalagavatora

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!