Találatok a következő kifejezésre: Milyen jó, szépirodalmi könyvek vannak, amik (1 db)

Milyen jó, lehetőleg szépirodalmi könyvek vannak, amik nem túl csöpögősek, nem fantasy és nem krimi?

Igazából csak annyi a lényeg, hogy ne legyen túl csöpög?s, se fantasy, se annyira krimi. De jöhetnek a kedvenc könyvek is. Köszi el?re is!

Legjobb válasz: Hm... Ne legyen csöpögõs, fantasy, krimi... Ajánlom a történelmi (jellegû) könyveket. Pl. Ken Follett: A katedrális. Kicsit krimis (ne lövöldözést képzelj el, mivel a 12. sz-ban játszódik); igaz, szerelmi szál is van benne, csöpögõsnek nem mondanám, lebilincselõnek viszont annál inkább. Ha szereted a humoros, de azért történeti háttérrel rendelkezõ mûveket, másik kedvencem Alarcón: A háromszögletû kalap c. mûve. Zseniális a humora. Vagy ha filozófiára vágysz, Paulo Coelho minden mennyiségben! Pl. Az Alkimista, Veronika meg akar halni. Több hirtelen nem jut eszembe.

Hm... Ne legyen csöpögõs, fantasy, krimi... Ajánlom a történelmi (jellegû) könyveket. Pl. Ken Follett: A katedrális. Kicsit krimis (ne lövöldözést képzelj el, mivel a 12. sz-ban játszódik); igaz, szerelmi szál is van benne, csöpögõsnek nem mondanám, lebilincselõnek viszont annál inkább. Ha szereted a humoros, de azért történeti háttérrel rendelkezõ mûveket, másik kedvencem Alarcón: A háromszögletû kalap c. mûve. Zseniális a humora. Vagy ha filozófiára vágysz, Paulo Coelho minden mennyiségben! Pl. Az Alkimista, Veronika meg akar halni. Több hirtelen nem jut eszembe.
Kosztolányi Dezsõ, Csáth Géza, Kertész Imre, Umberto Eco:A rózsa neve.
Probáld meg a kötelezõ olvasmányokat..Most komolyan!Akkor muszáj volt.Most élvezetbõl tedd, s már másképp látod a dolgokat.
Wass Albert - Atoksori kisertetek, - Kard es Kasza Paulo C. - A folyo partjan alltam es sirtam Gabriel Garcia M. - összes Marai Sandor - Egy polgar vallomasai Suto Andras - Anyam könnyu almot igert Tamasi Aron - Abel trilogia, - SZirom es boly Mora Ferenc - Kincskereso kisködmön Fekete Istvan - Tuskevar, - Teli berek
Szóval nem csöpögõs, nem krimi, nem fantasy... Akkor pl Henri Charriére: Pillangó (Szerintem hihetetlenül izgalmas és érdekes könyv. Nézz utána, hogy mirõl szól, emrt a cím megtévesztõ...:) ) Aztán itt van még George Orwell: 1984 Állatfarm
Dosztojevszkij: Bûn és bûnhõdés, A Karamazov testvérek Wass Albert: A funtineli boszorkány Jókai Mór: Szegény gazdagok, Az új földesúr, Az arany ember Mikszáth Kálmán: Beszterce ostroma, A Noszty fiú esete Tóth Marival Sienkiewicz: Quo Vadis?
Szabó Magda, Fehér Klára, Márai Sándor könyvei
Robert Merle összes könyve. Marquez összes könyve Bulgakov: Mester és Margarita Mika Valtari összes könyve Gerald Durell összes könyve Tolkien összes könyve Kurt Vonnegut összes könyve Egy pár szépirodalomba nem mindig sorolt mû... Korbács Nagyvilág regatta A dûne Több mint emberi Douglas Adams összes könyve
Örkényi Tóthék Két Lotti Vuk Toldi Kele stb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen nektek is! :)
Exupery:A kis herceg...a legjobb:) Egyébként.....Az arany ember tényleg jó.-csak az élvezet kedvéért A láthatatlan ember Az ember tragédiája -elgondolkodtató Joanne Harris: A csokoládé, Szederbor...meg van még sok könyv(ha lány vagy) Szabó Magda:Abigél(ezt is ha lány vagy) (a többi unisex)
Stepen King: A remény rabjai
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek is :-) !
Vámos Miklós minden könyve; Daniel Keyes: Az ötödik Sally, Szép álmokat Billy, Virágot Algernonnak; Ken Kesey: Száll a kakukk fészkére;Jókai Anna: Szegény sudár Anna; G.G. Marquez: Száz év magány; David Weiss: Meztelenül jöttem(Rodin élete); Andersen Nexö: Ditte, az ember lánya; Douglas Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak(nem fantasy, "röhögtetõ" mese); Joseph Heller:A 22-es csapdája; Elizabeth Mcgregor: Jégmezõk gyermeke;Závada Pál: Jadviga párnája; Szabó Magda, Jókai Mór, Móricz Zsigmond, Mikszáth Kálmán, Gárdonyi Géza, George Orwell, Milan Kundera, Thomas Mann, Ernest Hamingway, Kurt Vonnegut, na, most ennyi jutott eszembe... ezekhez csak hozzákezdeni nehéz, vagy ijesztõ, ha már olvasod, nehéz letenni! (szerintem...)
A kérdező hozzászólása: Oh, köszönöm szépen!
Shannon Hale - A suttogó George Orwell - 1984 George Orwell - Állatfarm Mark Twain - Tom Sawyer kalandjai Stephen King - Holtsáv (bár ebben is van egy kis krimi de nagyon megéri elolvasni) Stephen King - A Mobil Stephen King - A sárkány szeme és még sok Stephen King könyvet írhatnék...XD Phillip Pullman - Karlstein gróf Szabó Magda - Abigél


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szerintetek eddig milyen a sajátos írásom? Most kezdtem el írni egy történetet.

Az utca most is tömve volt emberekkel. Szinte mindenki abban az időpontban végzett, mint amiben én, így rengeteg olyan embert lehetett látni, aki egy aktatáskát cipel magával a kezében. Nálam is volt egy, teli űrlapokkal meg vagy húsz oldalnyi könyveléssel. Segédasszisztensként dolgoztam a belváros leghíresebb könyvelői cégének. Ezzel tudtam megkeresni a betevőt amiből meg tudok élni nyáron. Csak akkor nyúltam ahhoz a pénzhez amit anyáék rám hagytak haláluk után, amikor szükségem volt némi támogatásra az egyetemen. Igen, a szüleim meghaltak autóbalesetben már három éve. Akkor még csak tizennyolc voltam és azóta is gyűlölöm azt az érzést, hogy egyedül maradtam. A szüleim elvesztése egy óriási fordulóponthoz vezetett az életemben. Meg kellett tanulnom önállónak lenni, mindennap ellátni magamat, hogy megfelelően működjön az életem. Nyárra találtam munkát magamnak, azon kívül pedig egyetemi hallgató vagyok. Ebben az évben költöztem össze, az akkor még legjobb barátommal, aki ma már a vőlegényem. Kevvel sokáig nem tudtuk eldönteni mi is legyen. Õ árva volt, szinte már több éve a saját maga útját járta és mivel nekem teljesen elegem volt abból, hogy egyedül kell élnem a szüleim által rám hagyott hatalmas, kész szintes családi házban, így összeköltöztünk. Bármilyen hietetlen csak ezek után jöttünk össze, mint egy tényleges pár, pedig mindenki azt hitte rólunk, hogy már egy jó ideje együtt vagyunk.

A gyomrom korgott miközben sorra haladtam el az emberek mellett, na meg az íncsiklandóbb étkezdék előtt. Igazából csak azért mentem gyalog és nem taxival mert otthon hagytam minden aprómat és csak a hitelkártyám volt nálam, amit anyáéktól örököltem. És hiába annak, hogy nem akarok költeni belőle az éhség mégis győzött. Éppen egy kellemes kis kifőzde előtt álltam, ahol az angolos szték illata lengett meg az orrom előtt. Egyszerűen ellenállatatlannak tűnt a gondolat, hogy ne kóstolhassam meg, csak egy kicsit is. Az igazat megvallva gyűlöltem véresen a sztéket, de most annyira intenzíven hatott rám az illata, hogy nem bírtam szembeszegülni.

Elindultam a kültéri terasz felé, a többi étkező ember mellett én is elvegyültem, majd leültem egy teljesen üres asztalhoz. A szemben lévő asztalnál egy nagyjából velem egyidős fiú ült. Egy újságot tartott a kezében és nagyon úgy tűnt, hogy még a napszemüvege alól is engem figyel. Talán a túl rövid munkahelyi egyenruhám miatt, amin enyhén elpirulva szorosabbra fogtam zakót, így eltakarva a mély kivágású dekoltázsomat és lejjebb húzva a szoknyámat valamivel jobban éreztem magam. De a szemek továbbra is tapadtak rám, én pedig inkább olvasgatni kezdtem az étlapot, mintha nem lennék biztos a rendelésben. Már bántam, hogy nem az ellenkező irányba foglaltam helyett és akkor csak az étkezde üveglapját kéne látnom. Pont ebben a pillanatban jött felém egy család két gyermekkel, aki anyuk kérésére mit sem hallgatva, rohangáltak össze-vissza a teraszon. Az anya kétségbe esett arccal keresett egy négyszemélyes helyett, de azok már mindenhol foglaltak voltak, majd amikor feltűnt, hogy az enyém is az, felálltam és odasétáltam hozzájuk. - Ne haragudjon, hogy csak így megszólítom, de ha jól látom négyen vannak és már nincs több hely. Én szívesen felajánlom a sajátomat. Úgyis egyedül vagyok.
- Tényleg megtenné?
Csak bólintottam egyet majd hálája jeléül megmarkoltam a kezemet és mosolyában fáradtságot mutatva arrébb állt a gyerekekkel együtt, majd leültek az előző helyemre. Attól az asztaltól nem messze volt egy egyszemélyes asztal, ahova leültem, szembe az étkezde üveglapjával.

2

A Szent Johanna gimi 5. részében Corteznek milyen stílusú a haja?

3

Agatha C: Gyilkosság a paplakban (Miss Marple) Ki a gyilkos?

Tegnap láttam filmen, de a végéről lemaradtam, valaki segítsen, kíváncsi vagyok!!!!!! :) Köszi

2

Mi a véleményetek a "Szakítópróba" című könyv-trilógiáról?

Szerintetek jó könyv? Még nem olvastam magát a könyvet csak az első résznek a hátoldalán az ismertetőt, de azon gondolkozok, hogy meg is veszem. A történetről és a borítóról tudok egy kicsit következtetni a témájára...ami igazából érdekel...sok szex van benne? Engem le tudna kötni? Vagy neked ajánlott lenne? Tudnám érteni?
17/L

2

Melyik Sherlock Holmes novella a legjobb?

Conan Doyle Sherlcok Holmes kalandjai című könyvében melyek a legjobb novellák a 12 közül?:)

1

Olvasta valaki Justin Cronin Szabadulás c. könyvét? Hogy tetszett és nagy vonalakban mi a történet?

Gondolkozom rajta hogy megvegyem-e, de még bizonytalan vagyok.

5

Te elolvasnál egy ilyen könyvet?

Elkezdtem irni egy konyvet egy negy fos katonai alakulatrol, hogy kimennek kulfoldre egy misszio sorozatra, es itthon kell hagyniuk mindent. A negy karakter teljesen mas, az egyik bolcs, tapasztalt, a masik egy pszihopata fegyverb**i, akinek nincs csaladja, a harmadik egy anyakedvence zseni, aki tobb nyelven is beszel, meg minden kutyuhoz ert, a negyedik pedig egy robbantomester, aki utalja a feleseget, es a drogos gyereket. Lenne ennek jovoje, vagy egessem el?

3

Valaki leírja azt a párbeszédet Reni és Cortez között? Több lent.

Arra a párbeszédre gondolok, mikor Cortez arra kéri Renit,
hogy törölje ki Gombát. ( 5. rész, 175.o.)+ amikor Cortez elkezdi kitörölni az ismerőseit, csakhogy Reni törölje ki Gombát.
Köszi!

1

Segítene valaki nekem magyar vers spanyol nyelvre való műfordításában?

2

"Ne adjátok fel a reményt, itt hozom a főnyereményt" Melyik gyermek-mesekönyvben van?

Egy teknős mondja, ennyire emlékszem, és, hogy gyerekkoromban nagyon szerettem ezeket a kis rímeket....tudjátok, hol van-volt?

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!