Találatok a következő kifejezésre: Milyen jó, szépirodalmi könyvek (1 db)

Milyen jó, lehetőleg szépirodalmi könyvek vannak, amik nem túl csöpögősek, nem fantasy és nem krimi?

Igazából csak annyi a lényeg, hogy ne legyen túl csöpög?s, se fantasy, se annyira krimi. De jöhetnek a kedvenc könyvek is. Köszi el?re is!

Legjobb válasz: Hm... Ne legyen csöpögõs, fantasy, krimi... Ajánlom a történelmi (jellegû) könyveket. Pl. Ken Follett: A katedrális. Kicsit krimis (ne lövöldözést képzelj el, mivel a 12. sz-ban játszódik); igaz, szerelmi szál is van benne, csöpögõsnek nem mondanám, lebilincselõnek viszont annál inkább. Ha szereted a humoros, de azért történeti háttérrel rendelkezõ mûveket, másik kedvencem Alarcón: A háromszögletû kalap c. mûve. Zseniális a humora. Vagy ha filozófiára vágysz, Paulo Coelho minden mennyiségben! Pl. Az Alkimista, Veronika meg akar halni. Több hirtelen nem jut eszembe.

Hm... Ne legyen csöpögõs, fantasy, krimi... Ajánlom a történelmi (jellegû) könyveket. Pl. Ken Follett: A katedrális. Kicsit krimis (ne lövöldözést képzelj el, mivel a 12. sz-ban játszódik); igaz, szerelmi szál is van benne, csöpögõsnek nem mondanám, lebilincselõnek viszont annál inkább. Ha szereted a humoros, de azért történeti háttérrel rendelkezõ mûveket, másik kedvencem Alarcón: A háromszögletû kalap c. mûve. Zseniális a humora. Vagy ha filozófiára vágysz, Paulo Coelho minden mennyiségben! Pl. Az Alkimista, Veronika meg akar halni. Több hirtelen nem jut eszembe.
Kosztolányi Dezsõ, Csáth Géza, Kertész Imre, Umberto Eco:A rózsa neve.
Probáld meg a kötelezõ olvasmányokat..Most komolyan!Akkor muszáj volt.Most élvezetbõl tedd, s már másképp látod a dolgokat.
Wass Albert - Atoksori kisertetek, - Kard es Kasza Paulo C. - A folyo partjan alltam es sirtam Gabriel Garcia M. - összes Marai Sandor - Egy polgar vallomasai Suto Andras - Anyam könnyu almot igert Tamasi Aron - Abel trilogia, - SZirom es boly Mora Ferenc - Kincskereso kisködmön Fekete Istvan - Tuskevar, - Teli berek
Szóval nem csöpögõs, nem krimi, nem fantasy... Akkor pl Henri Charriére: Pillangó (Szerintem hihetetlenül izgalmas és érdekes könyv. Nézz utána, hogy mirõl szól, emrt a cím megtévesztõ...:) ) Aztán itt van még George Orwell: 1984 Állatfarm
Dosztojevszkij: Bûn és bûnhõdés, A Karamazov testvérek Wass Albert: A funtineli boszorkány Jókai Mór: Szegény gazdagok, Az új földesúr, Az arany ember Mikszáth Kálmán: Beszterce ostroma, A Noszty fiú esete Tóth Marival Sienkiewicz: Quo Vadis?
Szabó Magda, Fehér Klára, Márai Sándor könyvei
Robert Merle összes könyve. Marquez összes könyve Bulgakov: Mester és Margarita Mika Valtari összes könyve Gerald Durell összes könyve Tolkien összes könyve Kurt Vonnegut összes könyve Egy pár szépirodalomba nem mindig sorolt mû... Korbács Nagyvilág regatta A dûne Több mint emberi Douglas Adams összes könyve
Örkényi Tóthék Két Lotti Vuk Toldi Kele stb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen nektek is! :)
Exupery:A kis herceg...a legjobb:) Egyébként.....Az arany ember tényleg jó.-csak az élvezet kedvéért A láthatatlan ember Az ember tragédiája -elgondolkodtató Joanne Harris: A csokoládé, Szederbor...meg van még sok könyv(ha lány vagy) Szabó Magda:Abigél(ezt is ha lány vagy) (a többi unisex)
Stepen King: A remény rabjai
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek is :-) !
Vámos Miklós minden könyve; Daniel Keyes: Az ötödik Sally, Szép álmokat Billy, Virágot Algernonnak; Ken Kesey: Száll a kakukk fészkére;Jókai Anna: Szegény sudár Anna; G.G. Marquez: Száz év magány; David Weiss: Meztelenül jöttem(Rodin élete); Andersen Nexö: Ditte, az ember lánya; Douglas Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak(nem fantasy, "röhögtetõ" mese); Joseph Heller:A 22-es csapdája; Elizabeth Mcgregor: Jégmezõk gyermeke;Závada Pál: Jadviga párnája; Szabó Magda, Jókai Mór, Móricz Zsigmond, Mikszáth Kálmán, Gárdonyi Géza, George Orwell, Milan Kundera, Thomas Mann, Ernest Hamingway, Kurt Vonnegut, na, most ennyi jutott eszembe... ezekhez csak hozzákezdeni nehéz, vagy ijesztõ, ha már olvasod, nehéz letenni! (szerintem...)
A kérdező hozzászólása: Oh, köszönöm szépen!
Shannon Hale - A suttogó George Orwell - 1984 George Orwell - Állatfarm Mark Twain - Tom Sawyer kalandjai Stephen King - Holtsáv (bár ebben is van egy kis krimi de nagyon megéri elolvasni) Stephen King - A Mobil Stephen King - A sárkány szeme és még sok Stephen King könyvet írhatnék...XD Phillip Pullman - Karlstein gróf Szabó Magda - Abigél


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen könyveket ajánlotok?

Valami izgalmas, vicces, könyvet keresek. Esetleg Szabó Magdától az Álarcosbálhoz hasonló?

3

Tudnátok ajánlani könyveket? 14/L

Eddig már elég sokat olvastam,és kezdek kifogyni az ötletekből!
Ezekhez hasonló könyveket tudnátok mondani?
Tökéletes kémia
Gyönyörű sorscsapás
Anna és a francia csók
Tammara Webber - Easy

4

Mikor születtek pontosan? [Ginny és Ron Weasley, Hermione Granger, Lily Luna Potter, Albus P. és James Potter, Rose és Hugo Weasley, Victoire Weasley]

3

Van egy könyv. Címe: Rocksztárt kaptam karácsonyra. Most jött ki, egyből "beleszerettem" de nem tudom hol rendeljem vagy vegyem meg. Először is, szerintetek venni vagy rendelni lenne érdemesebb. másodszor: hol?

7

Ifjúsági regényeket tudnátok nekem írni?

Lehet romantikus, drámai, erotikus, olyan amiről azt mondtátok, hogy "de kár, hogy vége lett". :) Vámpíros kizárva.:) Köszönöm előre is!

6

Szerintetek milyen ez a novella?

Látom őt. Csak állok földbe gyökerezett lábakkal, és nézem. Körülöttem a hömpölygő emberáradat próbál magával sodorni, de nem veszíthetem szem elől. Eddig háttal volt nekem, de most lassan , nagyon lassan, mintha félne attól , amit látni fog, megfordul. Egy percig megszűnik létezni a világ számomra.
Tudom, hogy mit és kit látok, mégsem akarom elhinni. Látom, és nem hiszem.
Azt hiszem, észrevett. De nem...mégsem. Olyan, mintha keresztülnézne rajtam. Valahova néz. Ebben a pillanatban elindul. Ugyanazt a pontot nézi valahol mögöttem, és egyenesen felém tart. Ám mielőtt hozzám érne, hirtelen , de nagyon nyogodtan kikerül. Utánafordulok. Most engem néz. Úgy érzem, mintha a gondolataimban olvasna. Újból megfordul és továbbmegy. A lábaim maguktól követik. Immár olyan, mintha nem lennék ura a testemnek. Csak azokat a széles vállakat látom, melyeket a sportosan elegáns szürke zakó takar. No meg a bozontos sötét hajat. Most eltűnik egy sötét, szemetes, kihalt kis utcában. Követem. Mikor befordulok a sarkon, majdnem nekimegyek. Ránézek és elveszek a tekintetében. A szemeim megtelnek könnyekkel, majd érzem, ahogy a meleg, sós lé végigcsorog az arcomon. Ahogy felemeli a bal kezét, megcsillan gyűrűsujján az arany karikagyűrű. Finoman, gyöngéden, mintha a legpontosabb, végső ecsetvonást akarná felvinni a festményemre, letörli a könnycseppet az arcomról. Ám erre sírva fakadok. Itt áll előttem és mégis hiányzik. Azt akarom, hogy mindig velem legyen, hogy mindig letörölje a könnyeim.
Csörög a telefonom. Félálomban próbálom kézbe kaparintani, ám este szándékosan messze raktam az ágyamtól, hogy mire elérem, addigra teljesen felébredjek. Sikerült is, mivel az egyik kezemen rajta fekszem a földön, a másikkal teljesen kinyújtva a telefonért kapaszkodom, a lábaim pedig még az ágyon vannak. Mikor elcsendesül a zene, feltápászkodom, és a sötét szobából próbálok a fény felé kijutni. Útközben sikeresen elhasalok az este otthagyott könyvkupacon, és így, állon landolva, igazán jól kezdem a reggelemet. A szokásos reggeli szertartás után elindulok egy hétköznapi reggelen, átlagos kamaszlányként az iskolába. De amint kilépek az ajtón, ahogy a szél az arcomba csap, úgy tudatosulnak bennem az álmomban átélt dolgok. Újra érzem a mellkasomat szorító fájdalmat, ami ki akar törni, hogy végre megnyugodjon a lélek, ám az önuralom, kétségbeesés és félelem visszatartja.
Korán van még... az utcán csak néha látni egy- egy munkába siető felnőttet. A csípős reggeli levegő elnémítja a gondolataimat. Kitisztul a fejem. És egyszer csak, már nem érzek semmit. Nézem az előttem elterülő világot, de nem látok, nem hallok semmit. Próbálok érezni, de csak ürességet találok odabent. Megyek, amerre a lábaim visznek a már jól megszokott útvonalon. De az agyam mintha kikapcsolt volna.
A hídon megállok. Lenézek a haragos folyóra. Mélyeket lélegzem, próbálok magamba látni. Végtelenül fáj valami ott mélyen...legbelül. ahogya szél erősen fúj hátulról, én csak állok a gyilkos folyó felett, és csak én létezem... csak én vagyok az egész világon és a határtalan tehetetlenség, kétésgbeesés és fájdalom. De nem érzek semmit. S a mélység szédít....

5

Valaki nem tudná nekem megmondani hogy Jennifer Murgia The Bliss és a Lemniscate című könyvi le vannak e fordítva magyarra? Mert sehol sem találom.

2

Aki olvassa a Naruto Mangát! Narusaku vagy Naruhina az esélyesebb most? Mesélnétek?

3

Sylvia Day - Crossfire novelláihoz van valami hasonló, a szürke 50 árnyalatán kívül?

4

Olvastátok már az ÉVEK című könyvet?

Lavyrle Spencertől

Tudnátok ajánlani még ilyen romantikus könyveket esetleg ami fiatalokról szól akár régi akár mai világú.

17/L

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!