Találatok a következő kifejezésre: Milyen jó, szépirodalmi (1 db)

Milyen jó, lehetőleg szépirodalmi könyvek vannak, amik nem túl csöpögősek, nem fantasy és nem krimi?

Igazából csak annyi a lényeg, hogy ne legyen túl csöpög?s, se fantasy, se annyira krimi. De jöhetnek a kedvenc könyvek is. Köszi el?re is!

Legjobb válasz: Hm... Ne legyen csöpögõs, fantasy, krimi... Ajánlom a történelmi (jellegû) könyveket. Pl. Ken Follett: A katedrális. Kicsit krimis (ne lövöldözést képzelj el, mivel a 12. sz-ban játszódik); igaz, szerelmi szál is van benne, csöpögõsnek nem mondanám, lebilincselõnek viszont annál inkább. Ha szereted a humoros, de azért történeti háttérrel rendelkezõ mûveket, másik kedvencem Alarcón: A háromszögletû kalap c. mûve. Zseniális a humora. Vagy ha filozófiára vágysz, Paulo Coelho minden mennyiségben! Pl. Az Alkimista, Veronika meg akar halni. Több hirtelen nem jut eszembe.

Hm... Ne legyen csöpögõs, fantasy, krimi... Ajánlom a történelmi (jellegû) könyveket. Pl. Ken Follett: A katedrális. Kicsit krimis (ne lövöldözést képzelj el, mivel a 12. sz-ban játszódik); igaz, szerelmi szál is van benne, csöpögõsnek nem mondanám, lebilincselõnek viszont annál inkább. Ha szereted a humoros, de azért történeti háttérrel rendelkezõ mûveket, másik kedvencem Alarcón: A háromszögletû kalap c. mûve. Zseniális a humora. Vagy ha filozófiára vágysz, Paulo Coelho minden mennyiségben! Pl. Az Alkimista, Veronika meg akar halni. Több hirtelen nem jut eszembe.
Kosztolányi Dezsõ, Csáth Géza, Kertész Imre, Umberto Eco:A rózsa neve.
Probáld meg a kötelezõ olvasmányokat..Most komolyan!Akkor muszáj volt.Most élvezetbõl tedd, s már másképp látod a dolgokat.
Wass Albert - Atoksori kisertetek, - Kard es Kasza Paulo C. - A folyo partjan alltam es sirtam Gabriel Garcia M. - összes Marai Sandor - Egy polgar vallomasai Suto Andras - Anyam könnyu almot igert Tamasi Aron - Abel trilogia, - SZirom es boly Mora Ferenc - Kincskereso kisködmön Fekete Istvan - Tuskevar, - Teli berek
Szóval nem csöpögõs, nem krimi, nem fantasy... Akkor pl Henri Charriére: Pillangó (Szerintem hihetetlenül izgalmas és érdekes könyv. Nézz utána, hogy mirõl szól, emrt a cím megtévesztõ...:) ) Aztán itt van még George Orwell: 1984 Állatfarm
Dosztojevszkij: Bûn és bûnhõdés, A Karamazov testvérek Wass Albert: A funtineli boszorkány Jókai Mór: Szegény gazdagok, Az új földesúr, Az arany ember Mikszáth Kálmán: Beszterce ostroma, A Noszty fiú esete Tóth Marival Sienkiewicz: Quo Vadis?
Szabó Magda, Fehér Klára, Márai Sándor könyvei
Robert Merle összes könyve. Marquez összes könyve Bulgakov: Mester és Margarita Mika Valtari összes könyve Gerald Durell összes könyve Tolkien összes könyve Kurt Vonnegut összes könyve Egy pár szépirodalomba nem mindig sorolt mû... Korbács Nagyvilág regatta A dûne Több mint emberi Douglas Adams összes könyve
Örkényi Tóthék Két Lotti Vuk Toldi Kele stb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen nektek is! :)
Exupery:A kis herceg...a legjobb:) Egyébként.....Az arany ember tényleg jó.-csak az élvezet kedvéért A láthatatlan ember Az ember tragédiája -elgondolkodtató Joanne Harris: A csokoládé, Szederbor...meg van még sok könyv(ha lány vagy) Szabó Magda:Abigél(ezt is ha lány vagy) (a többi unisex)
Stepen King: A remény rabjai
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek is :-) !
Vámos Miklós minden könyve; Daniel Keyes: Az ötödik Sally, Szép álmokat Billy, Virágot Algernonnak; Ken Kesey: Száll a kakukk fészkére;Jókai Anna: Szegény sudár Anna; G.G. Marquez: Száz év magány; David Weiss: Meztelenül jöttem(Rodin élete); Andersen Nexö: Ditte, az ember lánya; Douglas Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak(nem fantasy, "röhögtetõ" mese); Joseph Heller:A 22-es csapdája; Elizabeth Mcgregor: Jégmezõk gyermeke;Závada Pál: Jadviga párnája; Szabó Magda, Jókai Mór, Móricz Zsigmond, Mikszáth Kálmán, Gárdonyi Géza, George Orwell, Milan Kundera, Thomas Mann, Ernest Hamingway, Kurt Vonnegut, na, most ennyi jutott eszembe... ezekhez csak hozzákezdeni nehéz, vagy ijesztõ, ha már olvasod, nehéz letenni! (szerintem...)
A kérdező hozzászólása: Oh, köszönöm szépen!
Shannon Hale - A suttogó George Orwell - 1984 George Orwell - Állatfarm Mark Twain - Tom Sawyer kalandjai Stephen King - Holtsáv (bár ebben is van egy kis krimi de nagyon megéri elolvasni) Stephen King - A Mobil Stephen King - A sárkány szeme és még sok Stephen King könyvet írhatnék...XD Phillip Pullman - Karlstein gróf Szabó Magda - Abigél


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Igazából miért fontos dolog olvasni?

45

A Soha határához hasonló könyvek?

Fiatalok, szerelem, humor, dráma... Ez kell nekem :D Tudtok ilyen regényeket?

3

Érdekes lett a történetem?

Futottam, ahogy csak bírtam, alig láttam a szememet elfutó könnyektől. Az ágak belekaptak a hajamba, ahogy próbáltam átverekedni magam a sűrű növényzeten. Üldözőim kiáltásai egyre közelebbről hallatszódtak, de nem voltam képes még gyorsabb tempóra váltani. Ahogy felnéztem az égre, megláttam Õt. Vörös szemét rám függesztette, fekete szárnyait behúzva kezdett zuhanni felém, miközben őrülten kacagott.
Előttem ért földet, haja az arcába hullott. Kezében megjelent egy tűzgolyó, éreztem a belőle áradó forróságot. Levegőért kapkodva tántorodtam hátra, félelemtől reszketve néztem, ahogy megindul.
- Miért rettegsz tőlem ennyire, Lia?- kuncogott gonoszan.
- Hol van?- nyögtem fel kétségbeesetten- Mit tettél Vikrammal?
- Én vagyok Vikram- nevetett fel hisztérikusan.
- Nem- suttogtam keservesen-az nem lehet.
- Bebizonyíthatom, csak figyeld-vigyorodott el kegyetlenül.
Behunyta a szemét, és elkezdett mormolni valamit idegen nyelven. Egyre halványult, fény vette körül, és felsejlettek rajta a barátom sajátosságai. Fekete haja szőkére változott, szemszíne kék lett, a szárnyai elporladtak.
- Látod?- kérdezte már-már szánakozóan- Az a Vikram, akit te ismertél, soha nem létezett. Csak álca volt, hogy beépülhessek az angyalok közé.
- De megmentettél. Segítettél, mikor bajban voltam- remegtem meg- nem mondhatod, hogy soha, egyetlen percig sem kedveltél engem, mert nem hiszek neked.
- A Kőért bármire képes vagyok. Az egész csak színjáték volt. Fogadd el.
Hazugság. Minden egyes szava.
- Kérlek. Ne tedd ezt, gyere vissza velem- könyörögtem neki. Nem érdekelt, hogy gyengének tarthat miatta, csak azt akartam, hogy újra olyan legyen, mint régen.
- Túlságosan naiv vagy. Ha nem állsz az utamba, elengedlek. De ha megpróbálsz megállítani-keményedtek meg a vonásai-akkor megöllek.
- A Kő nem a tied-jelentettem ki- nem hagyhatom, hogy megszerezd.
- Ez esetben végzek veled- vonta meg a vállát és eldobta a tűzgolyót.
Oldalra vetődve sikerült kikerülnöm, csak a ruhám perzselődött meg egy kicsit.
- Állj félre- parancsolta, de mikor megráztam a fejem előttem teremve taszított el az útból. Pillantásra sem méltatva indult tovább, halkan dudorászva.
Bánatosan kuporogtam a földön, nem tudtam abbahagyni a sírást. Õ volt az egyetlen barátom, akit tényleg mindennél jobban szerettem. De nem hagyhattam, hogy megszerezze a kincset. Bármennyire fájt, meg kellett állítanom. Elszántan tápászkodtam fel, elöntött az erő. Vörös szárnyak törtek elő a hátamból, úgy éreztem, nem tudom elviselni a kínt. Kezemben hatalmas buzogány, a fejemen pedig ezüstszínű sisak jelent meg. Vikram fejcsóválva fordult hátra.
- Soha nem adod fel?- sóhajtotta- Te nem vagy angyal, sem démon, mint én. Az átváltozásod fájdalommal jár, és minél tovább vagy abban a testben, annál elviselhetetlenebb lesz a szenvedés.
Igaza volt, a testem egyre jobban hasogatott, azt hittem, menten szétszakadok. De meg kellett próbálnom. Meglendítettem a fegyvert, de ellenfelem rájött mit tervezek, kitépte kezemből, és egy fának hajította.
- Én figyelmeztettelek- szorította meg a karom, kezében megjelent egy kard. Acélkék szemében semmilyen érzelem nem tükröződött, ahogy a szívembe mártotta. Összeestem, eleredő könnyeimen keresztül csak homályosan láttam, ahogy kisétál az életemből. Örökre. Nem voltam képes megmenteni önmagától. A fal, amit kettőnk közé emelt, túl magasnak bizonyult. Kirázott a hideg, fáztam. Egy idő után már nem éreztem semmit, végül a lelkem felszárnyalt a magasba. De egy utolsó szó még ott visszhangzott a fejemben:
Elbuktam.

12

Ti kit utáltok jobban a Szent Johanna gimiből?

Melyik karaktert nem szeretitek leginkább? És melyiket a legjobban?

16

Mi az ami illegális és sok pénz van benne? (Többi lent)

Egy regényt szeretnék írni és a végére egy ilyen forduló pontot csak sajnos nem tudom hogy mi lenne az, kellene valami indok amiért a "gonosz szereplők" képesek lennének ölni. Mint például kábítószer csempészet vagy szerv kereskedelem csak az a baj hogy ez a két téma túlságosan elcsépelt. Ha tudtok adni bármiféle jó ötletet annak örülnék.

5

Melyik Jodi Picoult könyvet ajánlanátok az alábbiak közül?

-Szívtől szívig
-Törékeny
-Gyere haza
-Egyszerű igazság

2

Tudnátok nekem jó disztópiás könyvet javasolni?

Megvolt már pár, leginkább young adult kategóriában, de most egy kicsit komolyabb mű érdekelne. az 1984-et olvastam már.
Ami young adultban megvolt: Éhezők viadala, Menedék, Battle Royale, Testbérlők, A beavatott

Kicsit idősebb korosztálynak ajánlottat tudna valaki mondani?

Ha lehet olyat, ami könyvesboltban beszerezhető :)

4

Érdemes jelentkezni az Aranymosásra?

5

Ti hogyan képzelitek el Leiner Laura: Bábel c. könyvéből ezeket a szereplőket?

Itt Napsira,Hipóra,Abdulra,Szaszára,Zsófira,Kolosra,Boldira,A Punkra, és végül is minden lényeges szereplőre gondolok! :D Légyszi sok képet! :D

8

Van az Eredet c. filmnek könyv változata?

Arra gondolok, amelyikben Leonardo DiCaprio játszik, és benne vannak a totemek, az álomszintek stb.
Előre is köszönöm a válaszokat!

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!