Találatok a következő kifejezésre: Milyen jó, szépirodalmi (1 db)

Milyen jó, lehetőleg szépirodalmi könyvek vannak, amik nem túl csöpögősek, nem fantasy és nem krimi?

Igazából csak annyi a lényeg, hogy ne legyen túl csöpög?s, se fantasy, se annyira krimi. De jöhetnek a kedvenc könyvek is. Köszi el?re is!

Legjobb válasz: Hm... Ne legyen csöpögõs, fantasy, krimi... Ajánlom a történelmi (jellegû) könyveket. Pl. Ken Follett: A katedrális. Kicsit krimis (ne lövöldözést képzelj el, mivel a 12. sz-ban játszódik); igaz, szerelmi szál is van benne, csöpögõsnek nem mondanám, lebilincselõnek viszont annál inkább. Ha szereted a humoros, de azért történeti háttérrel rendelkezõ mûveket, másik kedvencem Alarcón: A háromszögletû kalap c. mûve. Zseniális a humora. Vagy ha filozófiára vágysz, Paulo Coelho minden mennyiségben! Pl. Az Alkimista, Veronika meg akar halni. Több hirtelen nem jut eszembe.

Hm... Ne legyen csöpögõs, fantasy, krimi... Ajánlom a történelmi (jellegû) könyveket. Pl. Ken Follett: A katedrális. Kicsit krimis (ne lövöldözést képzelj el, mivel a 12. sz-ban játszódik); igaz, szerelmi szál is van benne, csöpögõsnek nem mondanám, lebilincselõnek viszont annál inkább. Ha szereted a humoros, de azért történeti háttérrel rendelkezõ mûveket, másik kedvencem Alarcón: A háromszögletû kalap c. mûve. Zseniális a humora. Vagy ha filozófiára vágysz, Paulo Coelho minden mennyiségben! Pl. Az Alkimista, Veronika meg akar halni. Több hirtelen nem jut eszembe.
Kosztolányi Dezsõ, Csáth Géza, Kertész Imre, Umberto Eco:A rózsa neve.
Probáld meg a kötelezõ olvasmányokat..Most komolyan!Akkor muszáj volt.Most élvezetbõl tedd, s már másképp látod a dolgokat.
Wass Albert - Atoksori kisertetek, - Kard es Kasza Paulo C. - A folyo partjan alltam es sirtam Gabriel Garcia M. - összes Marai Sandor - Egy polgar vallomasai Suto Andras - Anyam könnyu almot igert Tamasi Aron - Abel trilogia, - SZirom es boly Mora Ferenc - Kincskereso kisködmön Fekete Istvan - Tuskevar, - Teli berek
Szóval nem csöpögõs, nem krimi, nem fantasy... Akkor pl Henri Charriére: Pillangó (Szerintem hihetetlenül izgalmas és érdekes könyv. Nézz utána, hogy mirõl szól, emrt a cím megtévesztõ...:) ) Aztán itt van még George Orwell: 1984 Állatfarm
Dosztojevszkij: Bûn és bûnhõdés, A Karamazov testvérek Wass Albert: A funtineli boszorkány Jókai Mór: Szegény gazdagok, Az új földesúr, Az arany ember Mikszáth Kálmán: Beszterce ostroma, A Noszty fiú esete Tóth Marival Sienkiewicz: Quo Vadis?
Szabó Magda, Fehér Klára, Márai Sándor könyvei
Robert Merle összes könyve. Marquez összes könyve Bulgakov: Mester és Margarita Mika Valtari összes könyve Gerald Durell összes könyve Tolkien összes könyve Kurt Vonnegut összes könyve Egy pár szépirodalomba nem mindig sorolt mû... Korbács Nagyvilág regatta A dûne Több mint emberi Douglas Adams összes könyve
Örkényi Tóthék Két Lotti Vuk Toldi Kele stb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen nektek is! :)
Exupery:A kis herceg...a legjobb:) Egyébként.....Az arany ember tényleg jó.-csak az élvezet kedvéért A láthatatlan ember Az ember tragédiája -elgondolkodtató Joanne Harris: A csokoládé, Szederbor...meg van még sok könyv(ha lány vagy) Szabó Magda:Abigél(ezt is ha lány vagy) (a többi unisex)
Stepen King: A remény rabjai
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek is :-) !
Vámos Miklós minden könyve; Daniel Keyes: Az ötödik Sally, Szép álmokat Billy, Virágot Algernonnak; Ken Kesey: Száll a kakukk fészkére;Jókai Anna: Szegény sudár Anna; G.G. Marquez: Száz év magány; David Weiss: Meztelenül jöttem(Rodin élete); Andersen Nexö: Ditte, az ember lánya; Douglas Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak(nem fantasy, "röhögtetõ" mese); Joseph Heller:A 22-es csapdája; Elizabeth Mcgregor: Jégmezõk gyermeke;Závada Pál: Jadviga párnája; Szabó Magda, Jókai Mór, Móricz Zsigmond, Mikszáth Kálmán, Gárdonyi Géza, George Orwell, Milan Kundera, Thomas Mann, Ernest Hamingway, Kurt Vonnegut, na, most ennyi jutott eszembe... ezekhez csak hozzákezdeni nehéz, vagy ijesztõ, ha már olvasod, nehéz letenni! (szerintem...)
A kérdező hozzászólása: Oh, köszönöm szépen!
Shannon Hale - A suttogó George Orwell - 1984 George Orwell - Állatfarm Mark Twain - Tom Sawyer kalandjai Stephen King - Holtsáv (bár ebben is van egy kis krimi de nagyon megéri elolvasni) Stephen King - A Mobil Stephen King - A sárkány szeme és még sok Stephen King könyvet írhatnék...XD Phillip Pullman - Karlstein gróf Szabó Magda - Abigél


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit szóltok hozzá? Életem első befejezett novellája.

http://sohaorszagvarhat.blogspot.hu/

7

Ez hogy van a könyvben?

Moliere Tartuffe első 5 mondatát kéne megtanulni. A könyv nincs meg. Online így van: PERNELLE ASSZONY
Gyerünk, Flipote, gyerünk, csak szabadulni tőlük!

ELMIRA
Már annyira siet, hogy követni se győzzük.

PERNELLE ASSZONY
Hagyd ezt, menyem, maradj, ne is kísérj tovább,
Nekem nem kellenek e ceremóniák.

ELMIRA
Nem teszünk egyebet, csak ami kötelesség.
De hova megy, anyám, miért ez a sietség?
Gondolom a könyvben nem így van.. Hogy van ez a könyvben?

2

Ajánlanátok nekem könyveket, amelyek az öngyilkosságról, depresszóról szólnak?

Jöhet bármi ebben a témakörben. Főleg regények.

7

Nektek, hogy tetszik ez a kis részlet?

A regényem legeleje. Tudásom legjavíát próbáltam beleadni. nagyon figyeltem mindenre, remélem nincs azért benne olyan sok hiba:)

1186 nyara volt, a nap fénye tekintett át a sűrű ágak közt a Koyonne-i erdőségben, amely maga volt a földi paradicsom. Földjét hegyek vették körül, csúcsaikon havas mezőket cipelve, melyeken csak nehezen lehetett végigtekinteni az irdatlan hófúvástól. Néhol kis forrás bukkant elő a hatalmas fagyrengeteg alatt, mely kis erecskéből, folytonosan lefelé haladva duzzadt. Csörgedezett a patakocska lefelé, amerre csak tudott, a havat olvasztva maga alatt sebtében. Hamar vége lett a hideg birodalmának, csak a puszta s kopár sziklák tornyosodtak mögötte. Megbosszulva ezt a hegy, véget vetett az útjának, szakadékot képzett előtte. Így a víz csak esni tudott a mélységbe, esett-esett keservesen, míg a földre nem ért. Füves talajra, s pontosabban egy őzcsalád mellé, melyek hirtelen arrébb ugrottak rémültükben. De a forrás nem állt meg még itt sem, folyt tovább a fenyvesek közt szakítva magának helyet, míg csak el nem ért a völgyben elterülő tóba. Felhőnek jelenlétét az égen, s még a látóhatáron se lehetett vélni. Csak a madarak halk szárnysuhogását lehetett felismerni. Sas keringett, a hegy ormán fiókáit etetve kisebb élőlények maradványaival. Miközben a kicsik csak sírtak-ríttak, hogy neki adja az anyjuk az első falatot!
- Ide mindet! – gondolták. S lökődték testvéreiket, hogy csak nekik jusson az eleségből. Övék legyen a sasvilág. Négyen voltak, hárman nagyravágyók közülük, akik kapkodták fejeiket a falatot tartó anyjuk csőréhez. De egyikük még csak fel se figyelt erre a finomabbnál finomabb friss csemegére, amely nyúlhús volt. Nézte a tájat, mely alatta terült el. Fészke legvégébe kucorodott össze, s bámult meredtem maga elé. Idegen madarak repültek el a távolban, némelyikük leszállt a legmagasabb fára a völgy közepén, a többi csapatokba verődött, s a szemben magasodó hegy felé vették irányukat. Halak ugráltak ki a tóból, majd estek vissza. Majd következő pillanatban egy tucat keselyű vette fel a fejét az égre, s körözni kezdtek. Szemeikkel két vaddisznó ádáz küzdelmét vették figyelembe. A nagytestű kanok agyaraikkal a másiknak rontott teljes erejükkel, többször is. Az összeütközéseket befejezően, mindketten hátrább vonultak. Nekifutással próbálták a másikat súlyosabb állapotba taszítani. Az egyikük előredőlt, s szarvával a füvet döfködte, míg a másik már készen volt az indulásra, patájával nagyokat dobbantva ingerelte ellenfelét. Egy óvatlan pillanatban egy nyúl rohant elő a bokorból, s szaladt keresztül a civakodó disznók közt. Amit azok ketten intő jelnek véltek, s gyors, rohanó léptekkel egymás felé közeledtek, majd pillanatokkal később egymásnak ütköztek. Szerencsétlenül az egyikük elbotlott egy kőbe s a másik szarvai közé repült. Megállt a csata egy pillanatra. Összesen egy túlélő maradt. A túlélő malac örömittasan felágaskodott ellenfele fölé, s körültekintett maga körül. Egyszer csak egy nyíl repült el mellette s a földbe szúródott. Megriadt, s az erdőbe rohant menedék után.
- Semmi vad – Sóhajtott Conann, s leeresztette a fejét.
- Semmi, de ha véletlenül mégis lenne, te addigra ellövöd minden nyilunkat a semmibe. – Nézett komoran Arthur a mellette ülő fiatal vadászra.

7

Liani Taylor: füst és csont lánya (daughter of smoke and bone) következő része mikor jelenik meg?

1

Szerintetek van tehetségem az íráshoz?

Már nagyjából egy éve írogatok magamnak különféle történeteket, de nem tudom, hogy azon kívül, hogy engem szórakoztat van-e valami irodalmi értéke.
Aki szeretné elolvasni annak elküldöm privátban.
És ha lehet ne lopjátok el az ötletem.
Kösziiiiii:)

16

Mi lehet ennek a könyvnek a címe?

Rejtélyes élőlények, jelenséges enciklopédiája. Kifejezetten vastag, kemény borítású könyv. A borító fekete alapszínű.

1

Ismertek ilyen mangát?

Olyan érdekelne amiben a szereplők az elején nem szeretik/utálják egymást de a végén egymásba szeretnek =) Tudnátok ilyet ajánlani? ^^

6

Megvette valaki a "A 39 kulcs" könyvsorozatot?

Tényleg adnak hozzá kártyát és kulcsot? Jó gondolom, hogy nem valódi kulcs, hanem amivel részt lehet venni az online játékban.

6

Jó lánynevek középkori stílusú regénybe? (tizennégy körüli királyi sarjadék)

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!