Találatok a következő kifejezésre: Milyen járulékos vannak a (2 db)

Milyen járulékos költsségei vannak a lakásvásárlásnak? És ezek milyen összegűek?

(Gondolom a banknak fizetni kell valamennyit az ügyintézésért, meg az illeték, stb...)

Legjobb válasz: banki költségek, ez bank függõ értékbecslési díj 30.000,-tõl (néha a bank átvállalja) ügyvédi költség 80.000,-tõl (határ a csillagos ég) tulajdoni lap kikérés, változtatás kb. 5.000,- darabja, kell vagy 3 (elõre kikérni, aztán szerzõdés után széljegy bejegyzés, majd új kikérés a kölcsönhöz, ez a minimum) plussz sürgõsségi díj, ha nem akarsz egy hónapot várni. Nekünk kb 150-200.000,- ft volt az egész hercehurca. Ezek után jön még az illeték. A lakásvásárlási illeték négymillió forintig a vételár 2%-a, négymillió feletti rész 6%-a. Garázs, és egyéb nem lakás céljára szolgáló ingatlan átírási illetéke 10%. lehet rá részletfizetési kedvezményt kérni az apehtõl (mostmár õ szedi be ezt is)

banki költségek, ez bank függõ értékbecslési díj 30.000, -tõl (néha a bank átvállalja) ügyvédi költség 80.000, -tõl (határ a csillagos ég) tulajdoni lap kikérés, változtatás kb. 5.000, - darabja, kell vagy 3 (elõre kikérni, aztán szerzõdés után széljegy bejegyzés, majd új kikérés a kölcsönhöz, ez a minimum) plussz sürgõsségi díj, ha nem akarsz egy hónapot várni. Nekünk kb 150-200.000, - ft volt az egész hercehurca. Ezek után jön még az illeték. A lakásvásárlási illeték négymillió forintig a vételár 2%-a, négymillió feletti rész 6%-a. Garázs, és egyéb nem lakás céljára szolgáló ingatlan átírási illetéke 10%. lehet rá részletfizetési kedvezményt kérni az apehtõl (mostmár õ szedi be ezt is)
http://www.kavezo.net/phpBB2/viewtopic.php?t=845 Itt még egy pár dolgot leírtunk.

Az OTP-nél van a folyószámlám. Szeretnék pénzt gyűjteni jövő tavaszig egy külön számlaszámon. Milyen megoldás létezik erre, hogy a lehető legkevesebb járulékos költséggel ússzam meg?

Külön kártyára nem lenne szükségem, majd csak egy összegben venném le.

Legjobb válasz: Én a helyedben máshol tartanám a folyószámlámat. Az OTP nyúlja le a legtöbb pénzt a betétesektõl. Sokkal jobbak az Erste,Unicredit vagy az AXA. Az utóbbit tudnám mellékvágánynak ajánlani. Õk attól olyan olcsók, mert nincs ügyfélszolgálatuk. Jobban mondva van,és igénybevételkor fizetsz, mint a köles. Illetve még a befõttes üveget,kispárnát vagy a malacperselyt is tudnám javasolni, ha csak fél-1 évig akarsz a pénzt gyûjteni. Ennyi idõre nincs értelme bankszámlát nyítni, mert a kezelési költséget úgyis levonják.

Én a helyedben máshol tartanám a folyószámlámat. Az OTP nyúlja le a legtöbb pénzt a betétesektõl. Sokkal jobbak az Erste, Unicredit vagy az AXA. Az utóbbit tudnám mellékvágánynak ajánlani. Õk attól olyan olcsók, mert nincs ügyfélszolgálatuk. Jobban mondva van, és igénybevételkor fizetsz, mint a köles. Illetve még a befõttes üveget, kispárnát vagy a malacperselyt is tudnám javasolni, ha csak fél-1 évig akarsz a pénzt gyûjteni. Ennyi idõre nincs értelme bankszámlát nyítni, mert a kezelési költséget úgyis levonják.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy ez lenne a legjobb, csak könnyebben nyúlok hozzá, ha csak a párna alatt van :-) Tudom, hogy az OTP a legnagyobb lenyúló, de egyelõre gyeden vagyok két egyévessel, és nincs lelkirõm nekiállni az átállási procedúrának. Minden csekk innen meg, on-line utalok, erre jön most kb. 5 helyrõl rendszeres utalás. De amint visszamegyek dolgozni, elsõ dolgaim között lesz váltani. Köszönöm válaszod!
szia ! pénzügyi tanácsadó vagyok én is axát ajánlanám, ha szeretnéd, és pesti vagy szívesen viszek neked egyet:)
A kérdező hozzászólása: Az axánál van a magánnyugdíjpénztáram is. Nekem fontos, hogy itthonról, az interneten tudjak utalni, az Axánál van erre lehetõség? Dunakeszin lakom. Mire érted, hogy hoznál egyet?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!