Találatok a következő kifejezésre: Milyen iskola ahhoz hogy valaki tűzoltó (1 db)

Milyen iskola kell ahhoz hogy valaki tűzoltó legyen és vannak Magyarországon női tűzoltók?

Legjobb válasz: tiszti fõiskola ajánlott, de nem feltétlen, lehet érettségivel is felvesznek, csak nem olyan könnyen és nem olyan pozícióba hát én még nem hallottam nõi tûzoltókról, mivel ez azért elég veszélyes munka, de én is az szeretnék egyszer lenni =) (mármint tûzoltó/nem nõ tûzoltó/)

tiszti fõiskola ajánlott, de nem feltétlen, lehet érettségivel is felvesznek, csak nem olyan könnyen és nem olyan pozícióba hát én még nem hallottam nõi tûzoltókról, mivel ez azért elég veszélyes munka, de én is az szeretnék egyszer lenni =) (mármint tûzoltó/nem nõ tûzoltó/)
Akár tetszik akár nem, Magyarországon nõ nem lehet tûzoltó, mert bizonyos eszközök kárt tehetnek pl.: a petefészkében. Nem hiszem, hogy valaki feladja gyermekáldás örömét azért, hogy tûzoltó lehessen... És ha jól emlékszem azt még nem írták: a felvételi 2 részbõl áll: fizikai és pszichológiai felmérõ. A felvételizõk nagy része a pszichológiai vizsgán bukik el... Aki a tûoltók közelében szeretne lenni nõként, azt "csak" irodában teheti meg.
*tûzoltók
Kedves hivatásos tûzoltó Úr! Megtudná mondani mik a kizáró tényezõk ? (pl: szemüveg, stb.)
Sziasztok. Okés tegyük fel hogy lehet nõi tûzoltó. Vágjuk rá a gyakorlatozó ruhát, aztán a bevetési ruhát. Csinálja végig azt a teljesítményt amit egy férfi tud. Nézzük egy acél palackos légzõ készülék 15, 7kg elméletileg. 14 emeletet kell megmásznod abban! És nem beszéltünk még a munkáról, ez csak szaladgálás eddig :D úgy õszintén melyik nõ tudná megcsinálni ezt? Ameik nõ ezt megcsinálja, annak én kezét lábát csókolom!
Elnézést, hogy +ba írok de láttam az utolsó elötti kommentezõt ezért neki írok Nost a kizáró tényezõk: Szín tévesztés Szemüvegesek ill kontaklencsések Testben található fémek 35 év feletti Büntetett elõéletû Allergia, aszma és hallás károsult És igen a tetoválás is bizonyos testrészeken stb..
Annyira utálom hogy a nõk mindent akarnak már csak azt nem csinálják amit igazán kellene. Fõzés, gyereknevelés, és az egész háztartás. Nem véletlenül volt nemi megkülönböztetés, a nõk nem felelnek meg keményebb dolgok elvégzésére. Ez így van, lehet háborogni meg nyavalyogni, de inkább jobb lenne tisztelni a férfiakat és hûségesnek lenni, és azt elvégezni amihez értetek is. Ha egy nõ beleszól valamibe, vagy irányítani akar valamit vagy olyan területen dolgozni ami nem neki való, abból mindig csak a baj van. (Tisztelet a kivételnek (1%))
nõ létemre azt mondom, hogy egy nõ nem alkalmas tûzoltónak hogy tudna egy 80 kilós ájult embert a hátán kicipelni? és igenis vannak nehéz napok, és azt megelõzõ hisztisebb napok. nehogy már ettõl függjön a mentendõk élete !
ez ki*szás! ugyan miért ne lehetne egy nõ ugyanolyan jó tûzoltónak, mint egy pasi? persze üljön az irodába tûzmegelõzõsnek vagy minek, de ugye azért meg jóval kevesebb pénzt osztogatnak. hát arra való az alkalmassági vizsga, hogy majd ott kiderül, hogy ki bírja meg ki nem, függetlenül attól, hogy nõ vagy férfi. 17 éves lány vagyok, és tûzoltó szeretnék lenni:D kapja be aki ezt kitalálta
helló lányok nem lehetnek magyarországon tûzoltók, csak önkéntes állományban. Ha hivatásos akar lenni csak a katasztrófavédelemnél próbálkozhat
Nincsenek Magyarországon nõi tûzoltók. Gyere Angliába...én is azért vagyok itt.. :) Itt nincs nemi megkülönböztetést, mint "otthon".
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat! Az egyik kis ismerõsöm szeretne majdan tûzoltó lenni (10éves lány) és mindig kérdezgeti mi kell ahhoz hogy tûzoltó legyen milyen suli. A gimit azt sejtettem csak a Tisztit nem. Köszi
nemrég voltam egy tûzoltós bemutatón, és pont hallottam ezen kérdéseket, amint 1 lány föltette a laktanyában lakó embereknek. ehhez olyan iskola kell az az akármilyen valami, tiszti :) és nõi tûzoltók inkább pesten vannak, és mint "balesetmegelõzés" dolgoznak, tehát nem a vészhelyzetekben.
Én úgy hallottam, hogy felsõfokú dipomával (mindegy milyen) lehet jelentkezni, csak egy fizikai felmérõt kell teljesíteni. Egyik volt fõiskolás társam pl így lett tûzoltó , méghozzá valami magasabb beosztásban.
férfi tûzoltó: ha vonulós szeretne lenni akkor elõször egy technikusi iskolát kell elvégezni ha irodán akkor fõiskolát!
Gyerekek, eddig az összes válasz helytelen:) Én hivatásos tûzoltó vagyok. Két részre oszlik a dolog. Vannak a hivatásos tûzoltók amelyek általában városokban vannak. S vannak a köztestületi tûzoltók. Utóbbi sima közalkalmazott s nem hivatásos jogviszony. Kevesebb pénzt kapnak, nincs rendfokozatuk, nem jár veszélyességi pótlék, nincs nyugdíjkedvezmény stb. A hivatásos (az általánosságban vett tûzoltó)rendfokozattal rendelkezik, hivatásos szolgálati törvény vonatkozik rá, stb. Tûzoltóságokra általában besztott tûzoltóként lehet kerülni. Minimum SZAKMUNKÁS végzettésg, de jobb szeretik ha érettségid is van. Aki szakmunkással megy oda, ugyanannyi pénzt kap s ugyanannyi megbecsülést mint aki érettségivel megy. Nincs különbség. Annyi a különbség, hogy aki rendelkezik érettségivel az késõbb tovább meteh tûzoltó technikus tanfolyamra ami 10hónap. Ehhez zászlósi rendfokozat jár. Egy ilyen sulival lehet az autón úgynevezett szerparancsnok, vagy különleges gépkezelõ. Ahogy a tûzoltóságra felvesznek egybõl el kell menni az alaptanfolyamra ami 4 hónapos. Ez a feltétele, hogy vonulhass. Tehát nem kell ide diploma, meg ilyen olyan iskola:D:D Pl diplomával fel sem vehetnek vonulós tûzoltónak beosztottként. Máshogy meg nem fognak. Kivéve: Néha néha (protekciómentes helyeken) keresnek megüresedõ állásra tûzmegelõzõs kollégát. Ez azt jelenti, hogy "szép ruhában" fogadod az ügyfeleket, engedélyezéseket végzel, tüzet is vizsgálsz, stb. Alapban hadnagyként kezdessz ha elvégzed a sulit. Nõket tûzoltóként a magyar törvények miatt NEM VESZNEK FEL vonulós tûzoltóként, SEM PESTEN SEM VIDÉKEN! Max a köztestületi tûzoltóságokon ahol szinte mondottam nincs nagy szortírozás, az megy aki a parancsnoknak szimpatikus. Tehát nõk csak tûzmegelõzõsök lehetnek. Vagy személyzetisek. De vonulni sosem fog. RÖviden ennyi.
Én is tûzoltó vagyok és egy az egyben egyetértek az elõttem szólóval.
Tisztelt tûzoltó urak mér hiszik azt hogy egy nõ nem képes megállni a helyét a tûzoltóságon. Ha nem is adnak rá esélyt hogy belekostoljon milyen is egy tûzoltó élete. Ha a nõ úgy gondolja hogy nem birja a nagy terhet és nem állja meg a helyét úgyis ott fogja hagyni azt a munkát. Hagyni kéne hogy a nõk is belekóstolhassanak az ilyen munkákba. Egy lány aki szerint egy nõ is végre tudná hajtani ezt a munkát. Ezt az összes férfi tûzoltónak üzenem!
EZT A SOK NYAF NYAFOT, DE MEGNÉZNÉM MIKOR 20KILÓS LÉGZÖVEL MEG 10 KILÓS RUHÁBAN KELL FELSZALADNOD A TIZEDIKRE MIT CSINÁLSZ.. VANAK NÖI TÜZOLTÓK, CSAK ÖK ÁLTALÁBAN NEM VONULNAK HANEM IRODÁBAN VANNAK, DE TÜZOLTÓ NÉMELYIK ÉS MÉG RANGJA IS VAN. AMUGY ELÉG AZ ÉRETTSÉGI IS IGEN.. EGY TÜZOLTÓ FELESÉG
Na várjunk csak... Olvastam itt minden félét, de ha mondjuk én tûzoltó szeretnék lenni, és csak szakközép iskolát végeznék, akkor felvennének? És ha igen akkor milyen tûzoltó lennék?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Öveges József Szakközépiskola és Szakiskola?

Milyen a szakközép része?

1

Miért van az, hogy aránytalanul alacsony az Eltére a felvételi ponthatár ha esti tagozatra akarok menni?

1

Budapesti Szent-Györgyi Albert Ált. Isk és Gimnázium és a Leövey Klára Gimnázium milyen suli?

A "milyen suli" alatt azt értem,hogy milyen az ottani oktatás színvonala,a tanárok,légkör?Szeretnék infókat gyüjteni,hogy érdemes egyátalán elmenni nyílt napra?

4

Leérettségizhet valaki úgy, hogy csak általános iskola 8 osztályt végzett, de nem járt középiskolába 4 éven át?

Gyanítom, hogy hazudik az illető...
Azt állítja, hogy úgy leérettségizett, hogy 18 éves, viszont középiskolába nem járt, általánost is csak nem rég végezte el sorozatos bukások miatt.

Van erre módja vagy jól sejtem, hogy kamu?

18

E két könyv között nagy különbség van? Emelt törire készülök és az 1. van meg, érdemes inkább a másikat használni?

1.
2.

2

Milyen iskolába érdemes mennem?

Mérnök szeretnék lenni, és az érdekelne hogy milyen fajta esetleg konkrétan melyik iskolába érdemes mennem a 8 általános elvégzése után? Ja és nem tudom mennyire lényeges de ezen kívül még az elektronika és a számítástechnika érdekel.

0

Rendőrtiszti főiskola felvételi?

az érdekelne,hogyha ojan 4-es átlagom van érettségin,de az erőnlétim nagyon jó,akkor mennyi esélyem van hogy felvegyenek?

2

Megfognak húzni az érettségin! Ki van még így vele?

7

Hogy vegyem rá magam a tanulásra?

Egyszerűen utálok tanulni, pedig ha 3x elolvasok valamit, már 5-öst írok. Kivéve nyelvek, azok nem mennek. Tavaly évvégén is 3 négyesem volt, angol, német, magyar nyelv... De amúgy meg ha nem tanulok stresszelek. És ez már egy nappal előtte idegesít. Minél többet kell tanulni, annál később kezdek hozzá. Igaz, mindig megtanulok szinte mindent de egyszerűen már depressziós leszek miatta. Már az iskolára is csak úgy tekintek, hogy elmegyek, lezavarom azt a 7-8 órát, haverokkal elröhögök meg minden, és szarom le. Mondjuk idén is van már vagy 15 5-ösöm, meg 2 négyesem, (angolból meg magyarból) Tudom, hülyének néztek, elég sokan annak néznek, és már én is magam. :/ mert nem tudom rávenni magam se a tanulásra, se arra, hogy leszarjam. (továbbtanuláshoz pl abszolút nem számít, az is mindegy lenne, ha 2-es lennék belőle, az egséz érne 3 pontot. Az meg vajmi kevés úgy, hogy 420-430 kell. Szerintetek, hogy vegyem rá magam, vagy a tanulásra, vagy a "leszarom"-ra?

2

Ez nagyon gáz? Így vizsgán mennyi esélyem lesz?

Nemrég az egyetemen a professzor előadást tartott de ez egy olyan előadás volt amin nem voltunk túl sokan. Az történt hogy nagyon fel volt már fúvódva a hasam és én véletlenül elfingottam magam az előadásán, ami rettenetesen hangosra sikerült. Ráadásul ez akkor történt amikor az óra végén rákérdezett hogy tetszett az előadása. Én tényleg nem akartam véletlenül csúszott ki. Elnézést is kértem de a nagy nevetésben a többiektől már lehet nem is nagyon hallatszott. Professzor úr kicsit mérgesnek tűnt ez után szerintem azt hitte direkt csináltam. Nem hiszem el hogy ez pont így megtörténhetett velem. Szerintetek biztosan megfog buktatni engem vizsgán?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!