Találatok a következő kifejezésre: Milyen iskola ahhoz, hogy (80 db)

Milyen iskolát kell elvégezni ahhoz, hogy nyissak egy cukrászdát?

És milyen tantárgyakból kell érettségizni?? F?iskolára vagy egyetemre kell menni?

Legjobb válasz: Nem kell hozzá sem fõiskolai sem egyetemi végzettség persze ettõl függetlenül elvégezhetsz ilyen sulit. Pl: közgázon a legtöbb szak megfelelõ erre ha nem mind:D De egy OKJ-s képzés tökéletesen elég és szerintem célszerû minimum ilyet elvégezned ahhoz hogy menjen is a dolog, persze csak akkor ha nincs semmi hasonló foglalkozású a családban vagy aki segíteni tud. 2 lehetõséged van ha mégsem szeretnél egyetemre vagy fõsulira menni: 1. Egyéni vállalkozóként nyitsz 1-et ekkor nem kell semmilyen végzettség hozzá még érettségi sem. Emellé jó ha beszerzel egy könyvelõt aki elintézi a járulékokat, könyvelést stb. 2. Elvégzel egy boltvezetõit amivel akár kft-t is alapíthatsz ez jobb mint ha az egyéni vállalkozóként tevékenykednél. Ehhez is kell könyvelõ.

Nem kell hozzá sem fõiskolai sem egyetemi végzettség persze ettõl függetlenül elvégezhetsz ilyen sulit. Pl: közgázon a legtöbb szak megfelelõ erre ha nem mind:D De egy OKJ-s képzés tökéletesen elég és szerintem célszerû minimum ilyet elvégezned ahhoz hogy menjen is a dolog, persze csak akkor ha nincs semmi hasonló foglalkozású a családban vagy aki segíteni tud. 2 lehetõséged van ha mégsem szeretnél egyetemre vagy fõsulira menni: 1. Egyéni vállalkozóként nyitsz 1-et ekkor nem kell semmilyen végzettség hozzá még érettségi sem. Emellé jó ha beszerzel egy könyvelõt aki elintézi a járulékokat, könyvelést stb. 2. Elvégzel egy boltvezetõit amivel akár kft-t is alapíthatsz ez jobb mint ha az egyéni vállalkozóként tevékenykednél. Ehhez is kell könyvelõ.
Szerintem úgy gondolta, hogy õ is cukrász lesz benne nem? Arra is van OKJ-s képzés, ha jól tudom.
A kérdésben az volt h mi kell ahhoz h nyisson egy cukrászdát. (milyen suli kell hozzá) Én erre válaszoltam. De sztem egyértelmû h cukrásznak kell tanulni ha cukrászként akar dolgozni. Ennek meg idegenforgalmi vagy kereskedelmi szakközépben vagy Okj-s képzésen teheti meg. Bp-en van fõiskola is ahol ezt lehet tanulni nyilván azzal vállalkozni is simán lehet.

Milyen iskolát kell elvégeznem ahhoz, hogy mérlegképes könyvelő lehessek? Egyáltalán mekkora kereslet van mérlegképes könyvelőkre a munkapiacon?

Közgazdasági iskolába járok, jöv?re fogok érettségizni. Még nem tudom, hogy merre induljak tovább, ezért érdekl?dnék. Úgy tudom, hogy nagyon jól fizet? állás, de azzal nem vagyok tisztában, hogy ha megcsinálom a pénzügyi szakügyintéz?-t (sima OKJ-s képzés), akkor mérlegképes leszek-e?

Legjobb válasz: Nem. Most már kell egy alap diploma (tehát minimum egy 7 féléves fõiskola) ahhoz, hogy mérlegképes tanfolyamra mehess. A pénzügyi szakügyintézõ egy okj-s képzés, amivel semmit nem tudsz kezdeni. Ráadásul a mérlegképes könyvelõi szakképesítés egy számviteli végzettség, ami teljesen más mint a pénzügy.

Nem. Most már kell egy alap diploma (tehát minimum egy 7 féléves fõiskola) ahhoz, hogy mérlegképes tanfolyamra mehess. A pénzügyi szakügyintézõ egy okj-s képzés, amivel semmit nem tudsz kezdeni. Ráadásul a mérlegképes könyvelõi szakképesítés egy számviteli végzettség, ami teljesen más mint a pénzügy.
A kérdező hozzászólása: értem. köszi
A kettõ nem egészen ugyanaz. Rengeteg könyvelõt keresnek, amihez azonban vagy közgázos középsuli kell, vagy pedig el kell végezni az egy éves pénzügyi- számviteli ügyintézõt, s ez után még két év a mérlegképes könyvelõi képzés. Ez kb 3év. De ha van kedved, s eszed is hozzá, érdemes megpróbálni egy számviteli fõsulit, ami ált 3éves....és itt még diplomát is kap, illetve lehetséges, h egy mérlegképes könyvelõi papírt is. Ajánlom figyelmedbe Zalaegerszegen a Pszf-et.


Mit kell ahhoz tanuljak hogy táplálkozási és diétás tanácsokat adhassak betegeknek és egészségeseknek? Milyen iskolában és milyen szinten?

Legjobb válasz: Az orvosi egyetemek egészségügyi fõiskolai karán dietetikus képzést kell választanod. 4 éves fõiskolai alapszintû képzés. Tovább lehet menni mesterfokra, az +2 év és táplálkozástudományi fokozatot ad.

Az orvosi egyetemek egészségügyi fõiskolai karán dietetikus képzést kell választanod. 4 éves fõiskolai alapszintû képzés. Tovább lehet menni mesterfokra, az +2 év és táplálkozástudományi fokozatot ad.

Milyen iskola kell ahhoz, hogy logopédus lehessek?

Arra gondolok, hogy hol van ilyen iskola és mennyi id?, hány év. Diplomás képzés, vagy OKj-s? nappalis vagy van levelez?n is? ha bárki tud valamit, kérem írjon!

Legjobb válasz: Szia! Jelen pillanatban 2 olyan intézményrõl tudok, ahol logopédus végzettséget szerezhetsz. Az egyik az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Fõiskolai Kara (Budapest), a másik pedig a Kaposvári Egyetem Csokonai Vitéz Mihály Pedagógiai Fõiskolai Kara. Mindkét iskolában gyógypedagógus végzettség szerezhetõ, és majd választott szakirányként kell megjelölni a logopédiát az iskolakezdést követõen. (Ez iskolafüggõ, hogy hanyadik félévben lehet specializálódni). Ezekben az intézményekben szerezhetsz diplomát, 7+1 félév alatt. Jelentkezhetsz nappali és levelezõ képzésre is kedved szerint, mindkét helyen indul mindkettõ. Mint már említettem: diplomás képzés, ma Magyarországon okj-s minõségben nem lehet logopédus szakmát kapni. Mindkét helyre nehéz bejutni, keményen kell tanulni, nívós helyek, de nem lehetetlen végezni egyik helyen sem. Remélem, tudtam segíteni! Kitartást, és kéz-és lábtörést kívánok a célod eléréséhez! =o)

Szia! Jelen pillanatban 2 olyan intézményrõl tudok, ahol logopédus végzettséget szerezhetsz. Az egyik az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Fõiskolai Kara (Budapest), a másik pedig a Kaposvári Egyetem Csokonai Vitéz Mihály Pedagógiai Fõiskolai Kara. Mindkét iskolában gyógypedagógus végzettség szerezhetõ, és majd választott szakirányként kell megjelölni a logopédiát az iskolakezdést követõen. (Ez iskolafüggõ, hogy hanyadik félévben lehet specializálódni). Ezekben az intézményekben szerezhetsz diplomát, 7+1 félév alatt. Jelentkezhetsz nappali és levelezõ képzésre is kedved szerint, mindkét helyen indul mindkettõ. Mint már említettem: diplomás képzés, ma Magyarországon okj-s minõségben nem lehet logopédus szakmát kapni. Mindkét helyre nehéz bejutni, keményen kell tanulni, nívós helyek, de nem lehetetlen végezni egyik helyen sem. Remélem, tudtam segíteni! Kitartást, és kéz-és lábtörést kívánok a célod eléréséhez! =o)

Milyen iskolába kell ahhoz mennem, hogy a divat szakmában dolgozzak?

Középiskolás vagyok, de már el akarom tervezgeti a jövőbeli céljaimat. A divat szakmában szeretnék dolgozni, de nem mint divattervező, varrni sem akarok. Azt szeretném hogy divatbemutatókon, partikon legyek. A kérdésem pedig az, hogy ilyen célokkal milyen egyetemre vagy tanfolyamra kellene járnom? Magyarországon egyáltalán van olyan középiskola, ami felkészít erre az életre? A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm, fontos lenne tudnom, van-e értelme az álmaimnak!

Legjobb válasz: szerintem ilyen csak amerikában van. ha a divat világában akarsz dolgozni akkor legalább stylist végzettséggel kell rendelkezned. elmehetsz akár dekoratõr iskolába is, ott is vannak ilyen képzések, vagy a képzõmûvészeti fõiskola.

szerintem ilyen csak amerikában van. ha a divat világában akarsz dolgozni akkor legalább stylist végzettséggel kell rendelkezned. elmehetsz akár dekoratõr iskolába is, ott is vannak ilyen képzések, vagy a képzõmûvészeti fõiskola.

8. oszály után milyen iskolák kellenek még ahhoz, hogy rendőrnek tanulhassak?

Legjobb válasz: Érettségi, és ezután mehetsz rendészeti szakközépbe. A rendészeti szakközépbe nem vesznek fel érettségi nélkül, ott nem tudod megszerezni azt is. Vagy érettségi után megpróbálhatod a Rendõrtiszti Fõiskolát. Rendészeti Fõiskola nincs!

Érettségi, és ezután mehetsz rendészeti szakközépbe. A rendészeti szakközépbe nem vesznek fel érettségi nélkül, ott nem tudod megszerezni azt is. Vagy érettségi után megpróbálhatod a Rendõrtiszti Fõiskolát. Rendészeti Fõiskola nincs!
érettségi
Rendészeti szakközép (ebben benne van az érettségi is).
Csak megsúgom, "kedves" 3.hozzászóló, hogy nem sokkal többet tanulnak a fõsulin mint a szakközépbe. Szóval ennyit az üresfejûségrõl. Ha ilyen egyszerûnek gondolod a szakközepet, akkor gyere és se*geld be az RTV-t és a Szolg. Szab.-ot.
Ha nem egy üresfejû zsernyák szeretnél lenni, akkor gimnázium, és utána Rendészeti Fõiskola.
szakközép iskola rendészeti szakon (lehet gimi is) aztán ha megvan az érettségid Ha rossz: Rendõr szakközép pl:Szeged és azzal lehetsz járõr! Ha jó : Akkor Pesten a Rendõrtiszti Fõiskola! De ha link vagy és majd késõbb nõ be a fejed lágya akkor végezd el a szakközepet és ha már rendõr leszelel levelezõn a tisztit (Ez sokkal nehezebb de lehetséges)!

Milyen iskolák kellenek ahhoz hogy valaki igazi hacker legyen?

Részleten légyszives.! pl ilyenre gondolok hogy 4év egyetem,3év gimi... És hogy mi kell hozzáá.! Köszönöm.

Legjobb válasz: semmi ilyesmi, elég ha normális iskolában tanulsz informatikát. pl egyik ismerösöm mesélte, hogy osztálytársának az Öccse 11 éves, de komplett játékokat tör fel, mert valahogy annyira ráállt a gyerek a programozásra meg a programozó nyelvekre.

semmi ilyesmi, elég ha normális iskolában tanulsz informatikát. pl egyik ismerösöm mesélte, hogy osztálytársának az Öccse 11 éves, de komplett játékokat tör fel, mert valahogy annyira ráállt a gyerek a programozásra meg a programozó nyelvekre.
az igazi hackert nem iskolában oktatják...
Hackert elvi okokból nem lehet iskolában képezni. Az ismert biztonsági réseket hamar befoltozzák a szoftverfejlesztõk, tehát ezeket nem lehet leírni hivatalos tankönyvbe. Titkosszolgálatoknál persze elképzelhetõ, hogy a profi hackerek csináltak valami tananyagot a betanított hackereknek. Az igaz hacker komoly informatikai tudással ÉS átlag feletti intelligenciával valamint türelemmel rendelkezik. Az átlag feletti intelligenciája miatt nem is biztos, hogy van neki hivatalos informatikai végzettsége, mert õ képes önmagát is tanítani. Vannak a nem igazi hackerek. A komolytalan kategória a script kiddie-k, az lényegében bárki lehet, aki kicsit kutat a neten, meg elég felelõtlen ahhoz, hogy több év bötönnel szankcionált bûncselekmények elkövetésével szórakozzon. Aztán vannak a komoly rendszergazdák, akik azért iratkoznak be "etikus hacker" tanfolyamra, hogy a saját rendszereik biztonságát tesztelni, fejleszteni tudják. Ezek szerint mégis van hacker tananyag? Van, de az nem a gyorsan változó felfedezett, de még be nem zárt biztonsági réseket tárgyalja (csak a veszélyesebbeket), hanem a kivédhetõ hibákat. Pl. megtanít többféle jelszót törni, ami nem csodafegyver, de ha a rendszerem valamelyik felhasználója könnyen törhetõ jelszót választ, akkor tudok neki rendszergazdai figyelmeztetést küldeni :) Szóval röviden a hacker nem egy foglalkozás, hanem egy bûnözõ, és ahogy betörõket sem képeznek hivatalosan, úgy hackereket sem. Biztonságtechnikai szakembereket képeznek, akik tudják, hogyan kell betörni, hogy védekezhessenek. A hacker "jófiú" megfelelõje a hálózatbiztonsági szakértõ. Ehhez elõbb jó rendszergazdának kell lenned. Ennek több módja van, az olcsó, államilag finanszírozott, iskolarendszerû OKJ tanfolyamok gyanúsak. Gondold meg, ha valaki a tanári fizetés többszörösét kereshetné nagytudású rendszergazdaként, az miért tanítana... Utána mehetsz hackerképzésre, nem olcsó: http://www.netacademia.hu/Info/CEH Vagy összeszeded a tudást a netrõl, esetleg egy jó cégnél egy olyan munkatárstól, aki már volt ilyenen.
Nem igaz, hogy nem lehet iskolában tanulni, rengeteg ilyen képzés van, elég nagy is rá a kereslet. Általában "Ethical hacking" címen fut. Ami ehhez a legközelebb áll, az az informatikai biztonságtechnika. De ezek inkább szakterületek, mint szakmák. Sztem menj el szakközépbe, tanulj webfejlesztést, mert HTML, XML, SQL tutira kelleni fog. Utána menj el programozó informatikusnak vagy mérnök informatikusnak, lehetõleg az ELTE-re, mert ott lesznek a legjobb kapcsolataid ilyen területeken. Ott menj C szakirányra, ott megtanítják majd a C-t, C++-t, Java-t. Tanulhatsz még hozzá Androidot is, annak lesz a legnagyobb jövõje. Ezzel tök jó alapod lesz. Innentõl jön a neheze, ugyanis a jó hacker holtig tanul: ráadásul kb a születésétõl kezdve :D Ugyanis CSAK AUDIDAKTA MÓDON LEHETSZ JÓ HACKER. Az elõzõ hozzászólók által már megfogalmazott okok miatt: ha más hackerek nyomain jársz, jó eséllyel olyan hibák kihasználására szorulsz, amiket valószínûleg már befoltoztak :D Tehát a top of the tops hackerek azok, akik magukat a hibákat találják meg. Ehhez pedig iszonyatos programozói tudás fog kelleni, fõleg C. Ja, és a legfontosabb, hogy tanulj meg angolul. Minél elõbb, ha lehet, mert anélkül 0 az esélyed, és ebben semmi túlzás nincs. NULLA.
úgy érti: autodidakta?
Ja igen, bocsi :D Audi-didakta :D
XDDDD iskola? én sem iskolában tanultam meg hackelni.
Hát vannak olyan dolgok amiket iskolában könnyebb megérteni. Alapvetõen cél a fontos, hogy mely irányban akarsz trollkodni. Ha a pentagon életed álma akkor felejtsd el, kivéve ha oviban nem jeled volt hanem protokoll-od. Alapvetõen kernel ismeret win és linux, command és terminál parancsok fejbõl tudása, hálózat struktúrák felépítése, ajax nyelv, általános webes programnyelvek olvasás szintû ismerete, valamint nem árthat egy kis adatbázis kezelés sem. Szerintem ennyi elég ahoz hogy a rendszergazdáknak extra örömet okozz.

Milyen iskolai végzettség kell ahhoz, hogy patológus lehessek?

Általános iskola után bárhova lehet menni tanulni? és érettségu után kell menni az orvosi egyetemre? vagy, hogy? :) Előre is köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Általános iskola után bárhova mehetsz, de nyílván ha tudod hogy ilyen irányban szeretnél menni tovább, akkor érdemes már gimiben biosz-kémia szakra menni, vagy valami ehhez hasonlóra. Érettségi után 6 év orvosi egyetem, majd még 5 év a szakosodás, és utána lehetsz patológus. De ha mégis más szeretnél lenni, akkor a 6 év általános orvosi után majd válogathatsz..:)

Általános iskola után bárhova mehetsz, de nyílván ha tudod hogy ilyen irányban szeretnél menni tovább, akkor érdemes már gimiben biosz-kémia szakra menni, vagy valami ehhez hasonlóra. Érettségi után 6 év orvosi egyetem, majd még 5 év a szakosodás, és utána lehetsz patológus. De ha mégis más szeretnél lenni, akkor a 6 év általános orvosi után majd válogathatsz..:)
A kérdező hozzászólása: Érettségi azaz!! Bocsánat már álmos vagyok :)
én úgy tudom, hogy a patológus OKJ-s képzés, szóval nem kell hozzá orvosi egyetem.
Az a boncmester lesz, amire te gondolsz. Patológus rendes orvos.
ja igaz, bocsánat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!