Találatok a következő kifejezésre: Milyen iratokat magunkkal az útra (1 db)

Milyen iratokat vigyünk magunkkal az útra?

Legjobb válasz: Személyi igazolvány, lakcímkártya, ha kell útlevél, betegbiztosítási kártya, balesetbiztosítási kötvény.

Személyi igazolvány, lakcímkártya, ha kell útlevél, betegbiztosítási kártya, balesetbiztosítási kötvény.
Külföldi útra a személyi igazolványra semmi szükség nincs, ott az útlevél (ha olyan országba mész). A biztosítási kötvénynek pedig az az "utasoldali" részét szabad elvinni, mert sok esetben a biztosítási esemény kifizetését az eredeti kötvény bemutatásához kötik!! Tehát a kötvény egyik felét otthon kell hagyni. Ami még fontos: a magyar konzulátus és a nagykövetség telefonszáma és címe. Ez is legyen nálatok! Illetve érdemes egy angol nyelvû levelet is írni, amelyben leírjátok, hogy kik vagytok, miért vagytok ott ahol vagytok, hova tartoztok, ha baj van kit kell értesíteni, az milyen nyelven beszél, ha el kell látni titeket, akkor mi az amire figyelni kell (gyógyszerallergia, vérzékenység, ismert betegségek, vércsoport, ha ismert, stb.)
ha EUs országba mész váltsd ki az eus betegbiztositási kártyát is,


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az MSC Cruises céggel milyen e-mail címen lehet kapcsolatba lépni?

Nem az ügynökökre gondoltam, hanem olyan címre, amit az MSC dolgozók olvasnak.

1

Mi ez a sörsátras rendszer a reptéren? Nem ciki ez nagyon?

Szerintem elég gáz, hogy erre kényszerítik az utasokat. Persze azt is mondhatnám, hogy mit várok egy 5 ezer ft-os jegyért, de nem mindig ilyen olcsó a jegy, van amikor majdnem annyit kell fizetni érte, mint a nem fapados járatokon.

14

Hétfőn utazom Liverpoolba repülővel, és tiszta ideg vagyok. Kisgyerekkoromban ültem egyszer repülőn. Csak én parázom ennyire?

15

Ki szeretnénk menni Olaszországba. Melyik az a híres város ami Milánó és Velence között van kb.100-100 km. -re van?

Mert azt mondják ott van valami nagyon szép tiszta tenger, és nem jut eszembe a neve, és a város ahol van. Kérem a válaszokat!! Állítólag az a leghíresebb város, egyszer mondták a nevét, de lefelejtettem, és azt is hogy keressek rá a Google-ban, de semmit nem találtam!! Segítség!

10

Mi kell ahhoz hogy Ukrajnába utazhassak?

Iratokra gondolok

8

Amszterdamban mit érdemes megnézni? Mit javasoltok?

Mi az ami kihagyhatatlan?Mi az amit nem említenek az útikönyvek,de érdemes megnézni?

2

Szerintetek melyek a legfontosabb lépések egy nyaralás megtervezése/szervezése során?

Arra lennék kiváncsi, hogy mire kell a legjobban odafigyelni, illetve milyen lépést kell követni egy jó nyaralás szervezése során? Tapasztalat is jöhet...

8

Online check-in. Ki kell nyomtatni?

E-jegyünk van, de szeretnénk online becsekkolni, hogy mind egymás mellé kerülhessünk a repül?n. Az e-jegy ki van nyomtatva. A online becsekkolást is ki kell nyomtatni vagy látja a rendszerben a jegyintéz?, hogy mi hová foglaltunk helyet? Nincs lehet?ségem a szállodában nyomtatni.

1

Mik Amszterdam látnivalói, amiket "kifelejtenek" az utazási katalógusokból? Többi lent

Nagyon örülnék, ha írnátok nekem olyan látnivalókat, amiket mindenképpen megéri megnézni. Pl: melyik kis utcába menjünk és ott mi az érdekes, hol találom a legkisebb házat, a legjobb shopot, legszebb teret, legjobb piacot, legolcsóbb szuvenír boltot/szállást, legjobb kajáldát...

0

Hol van Bécsen belül a Wagramer utca és a Hősök tere? Hogyan lehet a Westbahnhoftól oda eljutni?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!