Találatok a következő kifejezésre: Milyen iratokat magunkkal az útra (1 db)

Milyen iratokat vigyünk magunkkal az útra?

Legjobb válasz: Személyi igazolvány, lakcímkártya, ha kell útlevél, betegbiztosítási kártya, balesetbiztosítási kötvény.

Személyi igazolvány, lakcímkártya, ha kell útlevél, betegbiztosítási kártya, balesetbiztosítási kötvény.
Külföldi útra a személyi igazolványra semmi szükség nincs, ott az útlevél (ha olyan országba mész). A biztosítási kötvénynek pedig az az "utasoldali" részét szabad elvinni, mert sok esetben a biztosítási esemény kifizetését az eredeti kötvény bemutatásához kötik!! Tehát a kötvény egyik felét otthon kell hagyni. Ami még fontos: a magyar konzulátus és a nagykövetség telefonszáma és címe. Ez is legyen nálatok! Illetve érdemes egy angol nyelvû levelet is írni, amelyben leírjátok, hogy kik vagytok, miért vagytok ott ahol vagytok, hova tartoztok, ha baj van kit kell értesíteni, az milyen nyelven beszél, ha el kell látni titeket, akkor mi az amire figyelni kell (gyógyszerallergia, vérzékenység, ismert betegségek, vércsoport, ha ismert, stb.)
ha EUs országba mész váltsd ki az eus betegbiztositási kártyát is,

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Utazas kisgyerekkel, mire keszuljek fel?

Kb 350 km-re lakik az egyik mama,oda megyunk.Az lenne a kerdesem milyen jatekot vigyunk a kicsinek? mivel tudnam igazan lefoglalni egy izgaga kisfiut? szeret utazni, csak egy ido utan mar nyugos, unja az egyhelyben valo ulest. Milyen jatekot vigyek, amivel elszorakozna hosszabb ideig?
21 honapos.

4

Mennyibe kerül az útlevél érvényesítése?

5 éve járt le.

1

Milyen egy utazás a Transzszibériai-expresszen?

Sziasztok! Olyanok segítségét/jótanácsait szeretném kérni, akik már utaztak a Transzszibériai-expresszel, vagy tervezik. Hogyan kezdjek hozzá, milyen papírok, orvosi igazolások, stb. kellenek. És egyebek, amire nem árt odafigyelni. Privátban is jöhet. Köszi!

4

Nyáron Sidarira utazunk autóval. Hol tudom megnézni, hogy a határokon ill egyéb helyeken mennyit kell fizetni út közben?

Annyi féle variációt beírtam már a google-ba de az istennek nem tudom összeszedni, hogy hol merre mennyit kell fizetni.

Mindenféle segítségnek nagyon örülnék!
Előre is köszönöm!!!!

1

Házasságban élő pár egyik tagja kiskorú gyermeküket a másik fél hivatalos beleegyezése nélkül 5 hétre kiviheti-e az országból?

6

Mit vigyek osztálykirándulásra? Biztos vagyok benne, hogy valamit elfelejtettem.

kíméljetek meg az óvszer,pia,fű válaszoktól lécci:)

2

Osztálykirándulás Ausztriába személyi, útlevél nélkül?

Három nap múlva menne a 13 éves lányom az iskola által szervezett osztálykirándulásra Ausztriába.Az útlevele régen lejárt,személyi igazolványa még nincs.Mondjuk lazán bejártuk már így európát.Én tatu meg azt hittem,hogy majd nyolcadik osztályban megkapja a személyit a suliban,mint mi hajdanán...Most tudtam meg,hogy ez nem így van.Egyáltalán feltűnik ez valakinek még a határon?

18

Svájcba turistaként mehetek személyi igazolvánnyal?

A kérdés az, hogy Svájcba nyáron 1 hétre turistaként mehetek-e útlevél nélkül, személyi igazolvánnyal?

5

Milyen pizsit vigyek osztálykirándulásra?

8

Mik a mediterrán éghajlat előnyei és hátrányai?

nyugodtan írjátok le a szubjektív véleményeteket, minden érdekel!!!:)

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!