Találatok a következő kifejezésre: Milyen iratokat magunkkal az útra (1 db)

Milyen iratokat vigyünk magunkkal az útra?

Legjobb válasz: Személyi igazolvány, lakcímkártya, ha kell útlevél, betegbiztosítási kártya, balesetbiztosítási kötvény.

Személyi igazolvány, lakcímkártya, ha kell útlevél, betegbiztosítási kártya, balesetbiztosítási kötvény.
Külföldi útra a személyi igazolványra semmi szükség nincs, ott az útlevél (ha olyan országba mész). A biztosítási kötvénynek pedig az az "utasoldali" részét szabad elvinni, mert sok esetben a biztosítási esemény kifizetését az eredeti kötvény bemutatásához kötik!! Tehát a kötvény egyik felét otthon kell hagyni. Ami még fontos: a magyar konzulátus és a nagykövetség telefonszáma és címe. Ez is legyen nálatok! Illetve érdemes egy angol nyelvû levelet is írni, amelyben leírjátok, hogy kik vagytok, miért vagytok ott ahol vagytok, hova tartoztok, ha baj van kit kell értesíteni, az milyen nyelven beszél, ha el kell látni titeket, akkor mi az amire figyelni kell (gyógyszerallergia, vérzékenység, ismert betegségek, vércsoport, ha ismert, stb.)
ha EUs országba mész váltsd ki az eus betegbiztositási kártyát is,


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Melyek azok a dolgok (példák a kifejtésben), amelyeket NEM lehet civil magánszemélynek repülőút során szállítani?

Repülővel fogok utazni, még sosem tettem, és hallottam pár dolgot, de nem tudom, igazak-e. Állítólag nem lehet folyadékot a gépre vinni, de én szeretnék pl. béres-cseppet valamint gyógyolajat magammal vinni az utazásra. Az utastérbe nem lehet felvinni, vagy a poggyászomban sem lehet ilyesmi?
Mi a helyzet a szúró-, vágóeszközökkel (zsebkés), a paprikasprével? A célországban ezek nem tartoznak a közbiztonságra veszélyes eszközök sorába (ahogy bizonyos szabályok betartásával hazánkban is minden további nélkül hordhatunk magunknál ilyesmit), de repülőn lehet-e ezeket szállítani, és ha igen, akkor hogyan (gondolom nem zsebben), milyen szabályok vonatkoznak rá?

5

Wizzair-el utazok Norvégiába. Mekkora súlyú lehet a bőröndöm? Az oldalukon sehol nem találok erre vonatkozó leírást.

8

Hogy kell kiszámolni, hogy mennyit fizetek? Mit jelentenek egyáltalán a jelek?

http://balatontourist.hu/balaton_kemping_szallashely/aranypa..

4-en mennék 18 évesek. Biciklitúrán lennék, szóval csak egy éjszakát maradnánk. Van saját sátrunk, összesen kettővel mennénk.
Leírnátok hogyan tudom kiszámolni mennyit kell fizetnünk?
És a kempingekbe lehet úgy menni, hogy nem jelentkezünk be előre,csak odamegyünk?

1

Gyerek útleveléhez az egyik szülő jelenne meg, lehet?

Házasok vagyunk, közös beleegyezéssel akarunk a 3 éves fiunknak útlevelet csináltatni, de ha lehet, nem szeretnénk a férjemnek is szabadnapot kivenni csak emiatt. Elég, ha csinálunk egy meghatalmazást, amiben hozzájárul a gyermek útlevélkérelméhez, vagy mindenképpen jegyző által hitelesített kérelem kell? (ami mindegy, mert akkor amiatt kéne bemenni) vagy muszáj mind a kettőnknek ott lennie...? Köszi!

2

A férjem 2-3 héten belül Olaszországba utazik, s sajnos lejárt a személyi igazolványa érvényessége ( útleveléé még régebben ). Létezik vmiféle gyorsított eljárás, hogy minél hamarabb elkészüljön az új személyije?

11

Repülőn fel- illetve leszálláskor nagyon fájdalmas a fülnek a nyomáskülönbség miatt?

18

Wizzairre kezipoggyaszban milyen eloiras vonatkozik etelekre?

A honlapon csak italrol talaltam felvilagositast. Szeretnek vinni a csaladnak Angliabol perforalt csomagolasban halfelet es sok csokit. Es persze nem orulnek, ha ott kellene hagyni...

8

A wizzairnél van olyan szolgáltatás, hogy letöltöm a telefonra a beszállókártyát és azzal megyek a beszállókapuhoz?

Csak mert sok embert látok így becsekkolni, hogy nem nyomtatott papírral érkeznek, hanem a telefont tartják oda a szkennerhez. Ez hogy működik? Nekem iphone-om van, arra le tudnám tölteni?

3

Ryanair jegyek idővel lehetnek olcsóbbak? Vagy inkább drágulnak?

Párizsba készülünk, és nem tudjuk, mikor érdekes megvenni a jegyeket. Mi alapján határozzák meg az áraka, hogy menniy idő van hátra vagy hogy hány szabad hely van? Most azt látom, hogy a következő hétre nagyon drágák a jegyek, utána két van néhány nagyon olcsó, május-június közepes, júliustól, drágább. Vegyük meg most, vagy várjunk még?

18

Útlevél ügyben jártasak segítségét kérném! (? )

Sziasztok!
Külföldön élek, nem EU-tagállamban. Nemsokára lejár az útlevelem, de addigra már megkapom az itteni állampolgárságot is. Két kérdésem lenne:
1.) Magyarországi lakcím hiányában (ki vagyok jelentkezve az országból) csináltathatok-e új útlevelet Mo.-n?
2.) Ha itt csináltatok útlevelet, ahol élek, akkor azzal is szabadon beutazhaton Mo.-ra, ill. ez EU-ba? (Az útlevél kiállítója ugye nem EU-tagállam, de benne van, hogy magyar állampolgár is vagyok.)

Tudom, hogy az ittnei konzulátus kiállít magyar útlevelet, de az a fővárosban van, ami többszáz km innen.

Köszönöm a segítő válaszokat!

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!