Találatok a következő kifejezésre: Milyen iratokat magunkkal az útra (1 db)

Milyen iratokat vigyünk magunkkal az útra?

Legjobb válasz: Személyi igazolvány, lakcímkártya, ha kell útlevél, betegbiztosítási kártya, balesetbiztosítási kötvény.

Személyi igazolvány, lakcímkártya, ha kell útlevél, betegbiztosítási kártya, balesetbiztosítási kötvény.
Külföldi útra a személyi igazolványra semmi szükség nincs, ott az útlevél (ha olyan országba mész). A biztosítási kötvénynek pedig az az "utasoldali" részét szabad elvinni, mert sok esetben a biztosítási esemény kifizetését az eredeti kötvény bemutatásához kötik!! Tehát a kötvény egyik felét otthon kell hagyni. Ami még fontos: a magyar konzulátus és a nagykövetség telefonszáma és címe. Ez is legyen nálatok! Illetve érdemes egy angol nyelvû levelet is írni, amelyben leírjátok, hogy kik vagytok, miért vagytok ott ahol vagytok, hova tartoztok, ha baj van kit kell értesíteni, az milyen nyelven beszél, ha el kell látni titeket, akkor mi az amire figyelni kell (gyógyszerallergia, vérzékenység, ismert betegségek, vércsoport, ha ismert, stb.)
ha EUs országba mész váltsd ki az eus betegbiztositási kártyát is,


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Vízum nélküli utazás Londonba?

A vízumkényszer eltörlésére vonatkozó magyar-brit megállapodás rendelkezései szerint magyar állampolgárok 6 hónapot meg nem haladó látogatás, üzleti tárgyalás vagy turisztika céljából vízum nélkül utazhatnak az Egyesült Királyságba.

Ez még mindig érvényes? Csak 6 hónapot tölthetsz kint vízummentesen?

6

Indulás előtt akár egy nappal is meg lehet venni a repülőjegyet interneten? Abban reménykedem, hogy marad ki jegy és olcsóbbak lesznek. Elképzelhető ez nyári időpontokra is?

26

Mit csinálnátok egy 2napos sátrazáson? (Többi lennt)

Mivel az utolsó pillanatban jutott eszünkbe hogy kirándulni szeretnènk így már nem volt sehol hely ahol aludhatnánk így sátrazni megyünk.. Az osztályfőnök megkért minket hogy találjunk ki játékokat és énekeket amit a tábortűznél játszhatunk illetve énekelhetünk de. De mivel nem jutott eddig eszembe semmi így szeretném a segítségeteket kérni... (15-16 évesek vagyunk/gimis osztály és még nem igazán jó az osztályközösség)

2

Nem dombornyomott MasterCard bankkártyával lehet interneten repülőjegyet venni? És külföldön vásárláskor elfogadják?

16

Repülőre felvihetek magammal gyógyszert és sminkpalettát?

Van egy sminkpalettám amit nem szeretnék a bőröndbe rakni, mert amennyit rázkódna, nem érne oda épségben. Viszont van benne tükör, ezért merült fel bennem a kétely.
A másik meg a fájdalomcsillapító. Nagyon ritka ha be kell vennem, mert bármim is fájna, most is csak "ha úgy adódna" alapon viszem magammal. Az mehet a bőröndbe vagy az ilyeneket a kézipoggyászba kell tenni?

2

Valaki nem tud olcsó szállást Franciaországban?

el szeretnék utazni Meudon-ba (párizs mellett egy falu) nagyon fontos!! és kb július vagy június lenne jó időpont

6

Kapok így új útlevelet a konzulátuson?

Szerintetek gond lehet abból, ha a régi útlevelem tőlem 1800km-re van, és újat akarok igényelni? Vagy megoldható az így is?

4

Túrahátizsákot hogyan érdemes tisztítani?

Hozzájutottam egy Hervis Kilimanjaro Cervino 50 L, belső merevítéses hátizsákhoz, amiben szerintem tavalyról benne maradhatott valami kaja vagy belefolyt valami, de elég erős, áporodott szaga van. Hogyan érdemes ezt tisztítani? Gondolom gépben mosni több szempontból nem jó (műanyag csatok, stb). Áztatni kéne? Vagy mi a jó mód rá?

2

Hogyan működik ez? (bővebben lent)

Utazunk középiskolával az éretségi szünetben Horvátországba,és vinnék piát.Mennyi az esélye annak hogy a rendőrök,vámosok átkutatják a buszt?

1

Amikor online nézek repjegyárat a wizzair-nél, az összeg tartalmaz feladott poggyászt is?

tehát az előbb néztem 3 főre egy utat, kijött a teljes ár, és utána már nevet meg ilyeneket kell beírni.
akkor ez már tartalmazza a feladott (15-20kg) poggyász díjat is?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!