Találatok a következő kifejezésre: Milyen iratokat magunkkal az (8 db)

18 éves vagyok és kellene a munkámhoz adókártya. Mi a menete az igénylésnek? Milyen iratokat vigyek magammal? Mennyi idő mig kiküldik? Ideigleneset kapok addig ameddig nem érkezik meg?

Legjobb válasz: A legközelebbi NAV ügyfélszolgálatra menj be, személyi, lakcímkártya, stb. legyen nálad. Mond meg a recepciósnak, hogy adókártyát szeretnél magadnak, mert még nem kaptál. (mondjuk már kellett volna) Ad neked egy formanyomtatványt, kitöltöd, bemész, felviszik a gépbe, és kapsz egy ideiglenest. 6 hónap!, és jön a rendes.

A legközelebbi NAV ügyfélszolgálatra menj be, személyi, lakcímkártya, stb. legyen nálad. Mond meg a recepciósnak, hogy adókártyát szeretnél magadnak, mert még nem kaptál. (mondjuk már kellett volna) Ad neked egy formanyomtatványt, kitöltöd, bemész, felviszik a gépbe, és kapsz egy ideiglenest. 6 hónap!, és jön a rendes.
Apeh iroda szem ig lakcím kártya kapsz egy ürlapot kitöltöd 2- max 3 hét éskapod a kártyát

Milyen iratokat kell magunkkal vinni, az autósiskolába való jelentkezéshez?

Nem vagyok még 18./Ez esetben a szül?nek is milyen iratokat kell magával vinnie?/ 31.-e a jelentkezési határid?, ugyanis szeptember elején indul a tanfolyam. Én pedig szept. 2.-án töltöm be a 18-at.

Legjobb válasz: személyi, lakcim kártya, orvosi alkalmassági

személyi, lakcim kártya, orvosi alkalmassági
A kérdező hozzászólása: Orvosi alkalmasságit hol tudok szerezni? A háziorvoshoz elmegyek, mondom neki hogy orvosi alkalmasságit kérnék a jogosítványhoz?
A kérdező hozzászólása: Ha fizetni kell az alkalmasságiért, akkor mennyit?
Csak a szokásos, személyi meg még max +1 fényképes igazolvány (pl. diáki.).
De lehet, hogy személyire sincs szükség, nem tudom most pontosan.
Na meg, ha van már valamire jogsi, pl 50-es motorra, akkor az is kell.
A kérdező hozzászólása: Kicsit rossz volt a látásom, de voltam szemészetem pár hónappal ezelõtt, és meg is kaptam a szemüvegem, azóta tökéletesen látok mint régen.
7000 forint körül járhat, lehet, hogy elõírják azt, hogy csak szemüvegben vezethetsz.

Milyen iratokat vigyek magammal, az önkormányzatba, ha azt akarom kérvényezni, hogy fizessék, támogassák a TB-met, mivel munkanélküli vagyok?

Milyen iratokat vigyek?

Legjobb válasz: Bocsánat, nem tudom a választ, de engem is érint a kérdés. De szerintem kell személyi, lakcímkártya, igazolás hogy a munkaügyi központba be vagy jelentve mint aktív álláskeresõ és kb ennyi. A jegyzõ többet tud errõl mondani, én is bemegyek megérdeklõdni még a héten.

Bocsánat, nem tudom a választ, de engem is érint a kérdés. De szerintem kell személyi, lakcímkártya, igazolás hogy a munkaügyi központba be vagy jelentve mint aktív álláskeresõ és kb ennyi. A jegyzõ többet tud errõl mondani, én is bemegyek megérdeklõdni még a héten.


A jogosítvány kiváltásához milyen iratokat vigyek magammal és mennyibe kerül az illeték?

Legjobb válasz: neked nem biztos hogy 105 ös iroda de a többi ua.:)

neked nem biztos hogy 105 ös iroda de a többi ua.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Azért nem voltam biztos benne, mert a vizsgalapomat (a kis kártya a képemmel, amibe beleírták az eddigi vizsgákat) elvette a vizsgabiztos és nem adta ide, csak azt a papírt amit a forgalmi vizsgán állított ki a hibapontokkal.
az baj, mert a petzválba vinned kell a vizsgalapot!

Vácon melyik hivatalban kell tenni apasági nyilatkozatot? Milyen iratokat vigyünk magunkkal, hogy ne kelljen fölösleges köröket futni? És az adott hivatal pontosan hol található?

Most költöztünk Vácra, és még nagyon nem ismerem a várost.

Legjobb válasz: Polgármesteri Hivatal címe: 2600 Vác, Március 15. tér 11 Az anyakönyvvezetõt kell keresni személyi,lakcímkártya,terhes kiskönyv

Polgármesteri Hivatal címe: 2600 Vác, Március 15. tér 11 Az anyakönyvvezetõt kell keresni személyi, lakcímkártya, terhes kiskönyv
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget!

Milyen iratokat vigyünk magunkkal az útra?

Legjobb válasz: Személyi igazolvány, lakcímkártya, ha kell útlevél, betegbiztosítási kártya, balesetbiztosítási kötvény.

Személyi igazolvány, lakcímkártya, ha kell útlevél, betegbiztosítási kártya, balesetbiztosítási kötvény.
Külföldi útra a személyi igazolványra semmi szükség nincs, ott az útlevél (ha olyan országba mész). A biztosítási kötvénynek pedig az az "utasoldali" részét szabad elvinni, mert sok esetben a biztosítási esemény kifizetését az eredeti kötvény bemutatásához kötik!! Tehát a kötvény egyik felét otthon kell hagyni. Ami még fontos: a magyar konzulátus és a nagykövetség telefonszáma és címe. Ez is legyen nálatok! Illetve érdemes egy angol nyelvû levelet is írni, amelyben leírjátok, hogy kik vagytok, miért vagytok ott ahol vagytok, hova tartoztok, ha baj van kit kell értesíteni, az milyen nyelven beszél, ha el kell látni titeket, akkor mi az amire figyelni kell (gyógyszerallergia, vérzékenység, ismert betegségek, vércsoport, ha ismert, stb.)
ha EUs országba mész váltsd ki az eus betegbiztositási kártyát is,

"Az autóstáska már magában is divatjamúlt, száz meg száz más lehetőség van a slusszkulcs, iratok, pénztárca tárolására" - na de milyen lehetőségek? Írjatok már párat!

Szeretem azokat a cikkeket, melyek megmondják a frankót, de valamiért mégis elfelejtik odaírni a szerintük praktikus(nak vélt) megoldásokat... Hátha itt lesz pár ember, aki azért tudja is, mivel helyettesíthető a kérdésben szereplő ócskaság.

Legjobb válasz: férfi vagy nõi típust?

férfi vagy nõi típust?
A kérdező hozzászólása: Természetesen (autóstáskáról van szó :D ) férfit.

Milyen hivatalos iratokat kötelező eredetiben eredetiben magammal hordani (pl. személyi, lakcímkártya), és melyek azok, amikből elég a fénymásolat?

Most csináltattam újra az irataimat, miután elvesztettem a pénztárcámat, emiatt érdekel.

Legjobb válasz: Személyibõl kell az eredeti, a többibõl elég a másolat

Személyibõl kell az eredeti, a többibõl elég a másolat


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!