Találatok a következő kifejezésre: Milyen iratokat magunkkal (16 db)

Sote II. női sz. Klinikára milyen kórházi csomagot kell vinnem magamnak, és a babának? Illetve milyen iratok kellenek?

Meg fogom kérdezni az orvosomat is, de még két hét mire megyek hozzá, és szeretném összekészíteni a dolgokat. Volt olyan aki mostanában szült ott? Miket kértek? Mit érdemes a babának vinni? Lehet korai még, de szeretek mindent időben megcsinálni. :)

Legjobb válasz: A babának pelenka, popsitörlõ, popsikenõcs és egy cumisüveg amiben majd a cukros vizet adják.Arra rá is írják majd filccel hogy cukros víz. Bizzonság kedvéért cumit. Akkor sincs baj ha cumit vagy cumisüveget nem viszel mert adnak, de ha jobban szeretnéd ha a sajátját hadználja akkor vigyél. Én késõbb hozattam be textil pelust is és egy takarót is. A takarót nem használtuk ,de a pelust igen. Magadnak semmi extra. WC-re papír ülõkét, fertõtlenítõ kendõt v. Spray-t.

A babának pelenka, popsitörlõ, popsikenõcs és egy cumisüveg amiben majd a cukros vizet adják.Arra rá is írják majd filccel hogy cukros víz. Bizzonság kedvéért cumit. Akkor sincs baj ha cumit vagy cumisüveget nem viszel mert adnak, de ha jobban szeretnéd ha a sajátját hadználja akkor vigyél. Én késõbb hozattam be textil pelust is és egy takarót is. A takarót nem használtuk , de a pelust igen. Magadnak semmi extra. WC-re papír ülõkét, fertõtlenítõ kendõt v. Spray-t.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Akkor a babának ruhanemû nem kell? Azon kívül amiben majd hazavisszük?
Ja és kis sapka , mert a látogató tér huzatos. Illetve kis kesztyû karmolásra.Elvileg ezt is tudnak adni de én csak egy kesztyût kaptam amibõl az egyik folyton lecsúszott a kis kezérõl. A miénket nem találta meg a párom....:) )
Ruhát adnak. Ha lepisili lekakilja akkor kérhetsz cserét. Egyébként fürdetés nincs.De monden este megmérik és új rucit kap.
A csomag miatt ne aggódj, hisz bármit is hagysz otthon, azt a család be tudja vinni utánad, szóval nem leszel semmi szûkébe. És ezt is ott tapasztalja meg az ember, nem az otthon kényelmében. Én csak a saját tapasztalatomat tudom megosztani, vagyis az alapvetõ higiéniai dolgokon és ruhákon kívül én vittem két féle papucsot, egyet fürdésre, egyet a benti léthez, betéteket(elsõ napokra tena lady), szoptatós melltartót, köntöst, több törölközõt, egy nem elég, ásványvizet, kajákat, pelenkát, popsitörlõt, popsi kenõcsöt, textil pelenkákat és ruha csomagot. Alkoholt a köldökcsonk ápolásához adtak. Bár ruhát nem engednek sajátot a babára adni, de baleset esetén nagyon jól jön. Például kisfiam nálunk már az elsõ pelenkázásnál arcon pisilte magát, akkor jól jött, h nem kellett ruháért rohangálni az újszülött osztályra. De a saját ruhát a nõvérek lecserélik. ja és persze mellszívót és tej tároló eszközöket, ha úgy alakulna. Ja és persze ruhát a szülésre! Olyanban érdemes lenni, ami felül szétkapcsolható, hogy szülés után pucér mellkasra helyezhessék a babát. Felsõknek is olyat érdemes vinni, aminél könnyû mellre tenni a babát, ne kelljen kibújni belõle. Remélem nem hagytam ki semmit. Gyors, könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) Fel is jegyzeteltem mindent!

18 éves vagyok és kellene a munkámhoz adókártya. Mi a menete az igénylésnek? Milyen iratokat vigyek magammal? Mennyi idő mig kiküldik? Ideigleneset kapok addig ameddig nem érkezik meg?

Legjobb válasz: A legközelebbi NAV ügyfélszolgálatra menj be, személyi, lakcímkártya, stb. legyen nálad. Mond meg a recepciósnak, hogy adókártyát szeretnél magadnak, mert még nem kaptál. (mondjuk már kellett volna) Ad neked egy formanyomtatványt, kitöltöd, bemész, felviszik a gépbe, és kapsz egy ideiglenest. 6 hónap!, és jön a rendes.

A legközelebbi NAV ügyfélszolgálatra menj be, személyi, lakcímkártya, stb. legyen nálad. Mond meg a recepciósnak, hogy adókártyát szeretnél magadnak, mert még nem kaptál. (mondjuk már kellett volna) Ad neked egy formanyomtatványt, kitöltöd, bemész, felviszik a gépbe, és kapsz egy ideiglenest. 6 hónap!, és jön a rendes.
Apeh iroda szem ig lakcím kártya kapsz egy ürlapot kitöltöd 2- max 3 hét éskapod a kártyát

Milyen iratokat kell beszerezzek ahhoz hogy büntetlenül vadász kést vihessek magammal?

Egy motozásos igazoláson semmi törvénybe ütköző ne történyen!

Legjobb válasz: Nem létezik kés viselési engedély,ha valami ilyesmire gondoltál.

Nem létezik kés viselési engedély, ha valami ilyesmire gondoltál.
A kérdező hozzászólása: Ne haragudj de ez nem válasz! Tudtommal katonák, határõrök, rendõrök, fegyvertartásival viselésivel vihetnek, viselhetnek kést/tõrt! Vágóhídon dolgozom a rendõrség mellett és sok az ellenõrzés a késemet meg nem hagyhatom bent mert 3 mûszakban dolgozunk a céges késhez meg hozzá sem akarok nyúlni! Valamint tudom hogy: szállítólevéllel illetõlegen aznapi vásárlási pénzbizonylattal úgy szint lehet szállítani de nem akarok mindig papírt töltögetni! Ezért kell nekem egy olyan irat ami korlátlan vagy huzamosabb határozott idõre lehetõvé teszi a késem szállítását! ______ Hogy én mennyire utálom azokat akik azért válaszolnak hogy megválaszolt legyen a kérdés nem pedig azért hogy segítsen embertársa tudatlanságán!
Jól van, tudatlan embertársam, utáljál, éppen vastagon lesz arom, ha érted mire gondolok. Hol láttál te rendõrnél vadászkést, melyik országban? Amúgy meg hentes vagy, ne hasonlitsd magad katonához, stb mert semmi közöd hozzájuk, sem az õ jogaikhoz. NINCS KÉSRE VISELÉSI ENGEDÉLY. Ha nem vagy sérült, felfogod.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kedves Kérdezõ! Az elsõ válaszoló teljesen helyesen írja, Magyarországon nem létezik késviselési engedély. Bizonyos rendfenntartó szervek hordhatnak ugyan hasonló eszközöket, de erre nem egy okmány hatalmazza fel õket, hanem a törvényben, mint kivételt a tiltás alól nevezik meg az adott testületet, annak tagjait. Természetesen KKVE-nek nem minõsülõ eszközt(kés esetében tehát 8 cm szúró- és élhossz alatti, nem segített nyitásút, valamint nem speciálisan harcászati célra tervezettet [pl.: maroktõr]) viselhetsz. Szállítani szabad olyat is, ami nem felel meg a kitételeknek (csak ekkor alaposan el kell, hogy legyenek csomagolva). És, bár rettentõen túl van szabályozva itt is ez a téma, rád és a henteskéseidre ezek a szabályok nem vonatkoznak, amikor munkába mész, vagy munkából jössz, mivel ez az eset is kivételt képez, konkrétan a napi munkavégzéshez szükséges eszközökét. Természetesen nem fogják elnézni, ha egy bárdot pörgetve futkorászol, de téged már nem fognak meghurcolni akkor sem, ha nem csavarod bele öt zacskóba az egyenként bebugyolált, lelakatozott, betonba ágyazott krumplihámozókat. Vagyis a helyedben magamnál tartanék egy, a szakmámat igazoló dokumentumot, és a biztonság kedvéért egy kinyomtatott példányt a 175/2003. (X. 28.) Korm. rendeletbõl. [Utóbbihoz itt egy link: [link] ] Ui.: A kedves válaszolót pedig illik nem baszogatni, amiért leírt egy rövid, de helyes választ a kérdésedre, még akkor sem, ha esetleg nem oldotta meg minden problémádat...
Vadász létemre a zsigerelõ késembe is belekötött az illetékes rendõrjárõr.


Egy digitalis teszt kimutatta hogy 5 hetes vagyok, magan nogyogyaszhoz most fogok menni 2 nap mulva, milyen iratok szuksegesek?

Milyen vizsgalatokat fog vegrehajtani?

Legjobb válasz: ultrahang, meg kézzel megvizsgál.

ultrahang, meg kézzel megvizsgál.
GRATULÁLOK!! TAJ kártyát fog kérni. Hüvelyi ultrahangot fog csinálni. még csak petezsákot fog látni, vagy még kevesebbet, erre készülj fel!

Milyen iratokat kell magunkkal vinni, az autósiskolába való jelentkezéshez?

Nem vagyok még 18./Ez esetben a szül?nek is milyen iratokat kell magával vinnie?/ 31.-e a jelentkezési határid?, ugyanis szeptember elején indul a tanfolyam. Én pedig szept. 2.-án töltöm be a 18-at.

Legjobb válasz: személyi, lakcim kártya, orvosi alkalmassági

személyi, lakcim kártya, orvosi alkalmassági
A kérdező hozzászólása: Orvosi alkalmasságit hol tudok szerezni? A háziorvoshoz elmegyek, mondom neki hogy orvosi alkalmasságit kérnék a jogosítványhoz?
A kérdező hozzászólása: Ha fizetni kell az alkalmasságiért, akkor mennyit?
Csak a szokásos, személyi meg még max +1 fényképes igazolvány (pl. diáki.).
De lehet, hogy személyire sincs szükség, nem tudom most pontosan.
Na meg, ha van már valamire jogsi, pl 50-es motorra, akkor az is kell.
A kérdező hozzászólása: Kicsit rossz volt a látásom, de voltam szemészetem pár hónappal ezelõtt, és meg is kaptam a szemüvegem, azóta tökéletesen látok mint régen.
7000 forint körül járhat, lehet, hogy elõírják azt, hogy csak szemüvegben vezethetsz.

Milyen iratokat vigyek magammal, az önkormányzatba, ha azt akarom kérvényezni, hogy fizessék, támogassák a TB-met, mivel munkanélküli vagyok?

Milyen iratokat vigyek?

Legjobb válasz: Bocsánat, nem tudom a választ, de engem is érint a kérdés. De szerintem kell személyi, lakcímkártya, igazolás hogy a munkaügyi központba be vagy jelentve mint aktív álláskeresõ és kb ennyi. A jegyzõ többet tud errõl mondani, én is bemegyek megérdeklõdni még a héten.

Bocsánat, nem tudom a választ, de engem is érint a kérdés. De szerintem kell személyi, lakcímkártya, igazolás hogy a munkaügyi központba be vagy jelentve mint aktív álláskeresõ és kb ennyi. A jegyzõ többet tud errõl mondani, én is bemegyek megérdeklõdni még a héten.

Indiai barátomat szeretném meghívni magamhoz Magyarországra, Milyen iratokat, stb. kell beszereznem, elküldenem a tartózkodási engedélyhez?

Nézegettem már pár helyen, hogy mit is kellene, de nem tudok kiigazodni rajtuk.Segítsetek kérlek, ha csináltatok már ilyet! Köszönöm!

Legjobb válasz: Szia! Tartózkodási engedélyhez semilyet, mert azt nem kap onnan. Vízumigényléshez kell csatolnod, meghívólevél, jövedelem igazolás, lakás tulajdoni lap másolat, és valszeg bankszámla kivonat is, hogy mennyi cash-ed van. Ezek biztos, hogy kellenek. De szerintem hívd fel vagy a követséget vagy a külügyet, hogy van-e valami extra kívánalmuk még.

Szia! Tartózkodási engedélyhez semilyet, mert azt nem kap onnan. Vízumigényléshez kell csatolnod, meghívólevél, jövedelem igazolás, lakás tulajdoni lap másolat, és valszeg bankszámla kivonat is, hogy mennyi cash-ed van. Ezek biztos, hogy kellenek. De szerintem hívd fel vagy a követséget vagy a külügyet, hogy van-e valami extra kívánalmuk még.

Külföldieknek hogyan kell igényelni a családi pótlékot? Mik a jogosultsági feltételek? Milyen iratokat kell magunkkal vinni és hol kell beadni a papírokat?

Legjobb válasz: A hazánkban dolgozó külföldinek akkor jár a gyes, a családi pótlék és a szülés utáni egyszeri anyasági támogatás, ha van érvényes munkaviszonya és biztosítása is. Emellett igazolni kell a gyermekkel való kapcsolatot is. Ha az anya nem dolgozik, akkor a munkavállaló apa igényelheti ezeket a pótlékokat, amennyiben ugyanazoknak a feltételeknek megfelel. Ugyanolyan elbírálás alá esik az EGT és nem-EGT állampolgár, amennyiben a nem-EGT állampolgár rendelkezik: - Munkaviszonnyal; - Tartózkodási engedéllyel vagy tartózkodási kártyával vagy letelepedési engedéllyel.

A hazánkban dolgozó külföldinek akkor jár a gyes, a családi pótlék és a szülés utáni egyszeri anyasági támogatás, ha van érvényes munkaviszonya és biztosítása is. Emellett igazolni kell a gyermekkel való kapcsolatot is. Ha az anya nem dolgozik, akkor a munkavállaló apa igényelheti ezeket a pótlékokat, amennyiben ugyanazoknak a feltételeknek megfelel. Ugyanolyan elbírálás alá esik az EGT és nem-EGT állampolgár, amennyiben a nem-EGT állampolgár rendelkezik: - Munkaviszonnyal; - Tartózkodási engedéllyel vagy tartózkodási kártyával vagy letelepedési engedéllyel.
Májustól: egy év munkaviszony kell Május elsejétõl a 180 nap munkaviszony 365 nappá változik, ennyit kell biztosítási jogviszonyban töltenie az elmúlt két évben annak, aki gyedet szeretne kapni. Ugyanez vonatkozik az apára is, õ azonban csak a szülést követõ 169. naptól igényelheti a gyedet. Addig az anya igényelheti a 168 napig járó tgyást. Ehhez biztosítási jogviszonyban kell lennie a szülés megelõzõ két évben legalább 180 napig, és - a biztosítás tartama alatt kell szülnie, vagy - a biztosítás megszûnését követõen 42 napon belül kell szülnie, vagy - a biztosítás megszûnését követõen 42 napon túl, táppénz (vagy baleseti táppénz) folyósításának ideje alatt, illetve a folyósítás megszûnését követõ 28 napon belül szül.
Ismeretlen állampolgárság? Ez furcsa, mert valamilyennek kell lennie. A szülõk milyen állampolgárok és hol születtek a gyermekek?
Mi ugyanebben a helyzetben vagyunk. Állampolgárság automatikusan a születéssel nem jár, azt írják be, hogy ismeretlen, majd a szülõknek igazolni kell saját állampolgárságukat (pl útlevéllel) és kikérni egy javított szül. anyakönyvi kivonatot. A gyerek minden esetben a szülei állampolgárságát kapja, magyar csak akkor lehet, ha legalább egyik szülõje az! Családi pótlékot kaphat: - minden magyar állampolgár - külföldi, amennyiben bevándorolt, menekült, vagy letelepedett státuszú, és ezt igazolni tudja és természetesen gyermekét a saját háztartásában , (MO-n bejeletett ÁLLANDÓ lakcímén) neveli Tehát: tartózkodási engedéllyel nem lehet igényelni!
Az USA-ban van születési helyhez kötött állampolgárság. Magyarországon a szülõk állampolgársága mérvadó. Ez országonként változik, érdemes minden országban utánanézni, hogy éppen melyik típusú rendelkezés van érvényben. Jelen esetben milyen állampolgárságúak a szülõk?
A kérdező hozzászólása: És hol tudnánk beadni a papírokat? Azt olvastam, hogy TAJ-kártya is kell hozzá, de az nincs se a gyerekeknek, se a szülõknek. 15 éve élnek Magyarországon, az anyukának még mindig csak ideiglenes tartózkodási engedélye van, az apukának van csak rendes. 2 gyerekük van 10 és 7 évesek, a nagyobb tartósan beteg. A gyerekek születési anyakönyvi kivonatába ez van bejegyezve: állampolgárságuk ismeretlen... Tudnátok konkrétabbat írni? Hogy pontosan milyen nyomtatványokat kell kitölteni és azokat hol kell beadni? Ha kell hozzá TAJ-kártya, akkor azt hogy tudjuk igényelni? A munkaviszonyt hogy kell igazolni? Köszönöm a segítséget
A kérdező hozzászólása: Mind a két gyerek Magyarországon született, a rendes magyar születési anyakönyvi kivonatba van ez bejegyezve. Eddig én úgy tudtam, hogy mindenki aki Magyarországon születik automatikusan magyar állampolgár lesz. Úgy látszik, hogy ez a gyakorlatban mégsem így mûködik.

A jogosítvány kiváltásához milyen iratokat vigyek magammal és mennyibe kerül az illeték?

Legjobb válasz: neked nem biztos hogy 105 ös iroda de a többi ua.:)

neked nem biztos hogy 105 ös iroda de a többi ua.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Azért nem voltam biztos benne, mert a vizsgalapomat (a kis kártya a képemmel, amibe beleírták az eddigi vizsgákat) elvette a vizsgabiztos és nem adta ide, csak azt a papírt amit a forgalmi vizsgán állított ki a hibapontokkal.
az baj, mert a petzválba vinned kell a vizsgalapot!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!