Találatok a következő kifejezésre: Milyen igazolást kérni a (6 db)

Milyen igazolást kell kérni a MÁK-tól a baba kötvény megkötéséhez? És mi kell az igazoláshoz? Milyen iratok?

Legjobb válasz: Máshova akarod berakni, vagy hagyod a kincstárnál? Mert ha az utóbbi, akkor nem kell hozzá semmi, õk intézik.

Máshova akarod berakni, vagy hagyod a kincstárnál? Mert ha az utóbbi, akkor nem kell hozzá semmi, õk intézik.
Elvileg amikor igényelted (ha személyesen), akkor kaptál egy kék szinû papírt amin be volt jelölve, hogy mit igényeltél (anyasági, családi).Tõlem legalábbis az OTP-be ezt a papírt kérték.Mást nem pedig a MÁK küldött egy olyan levelet a gyerek nevére is, hogy megnyitották a számlát azt sem kérték.Remélem tudtam segiteni.
Bocsi az eleje lemaradt.Mármint amikor bennt voltál a MÁK-nál és igényelted a családit, meg az anyaságit arra gondoltam.

Milyen igazolást kell kérni a dokitol hogy meg kapjuk kelengyepénzt?

Legjobb válasz: Mi az a kelengyepénz? Remélem valaki válaszol, mert én sem tudom. :)

Mi az a kelengyepénz? Remélem valaki válaszol, mert én sem tudom. :)
Szia! Az egyszeri anyaságit csak akkor tudod igényelni szülés után ha van kiskönyved és legaládd 4 terhesgondozáson résztvettél a körzetedben lávõ zöldkereszben.Ott az orvos mindig pecsételni fog a könyvbe, ezzel tudod igazolni a részvételedet.Koraszülésnél, vagy kórházi benttartózkodásnál, a kórház leigazolja.
Na szóval, a kelengyepénzt úgy kapod meg, hogy: a kórházban, ahol szülsz, elkérik a kiskönyvedet, amikor bemész szülni. Ha van benne legalább négy pecsét, hogy megjelentél terhesgondozáson (koraszülött babáknál 2), akkor kiállítanak egy igazolást, amit általában akkor kapsz meg, amikor hazaengednek. Nekem még mondták is, hogy erre a papírra nagyon vigyázzak, mert különben buktam a pénzt. Ezzel az igazolással kell a munkahelyedre bemenni (vagy a MÁK-hoz, már nem is tudom, melyik fizeti, mert össze-vissza kutyulnak megint mindent), és következõ hónapban utalják a pénzt.
nálunk már nem elég a kiskönyv. A dokim majd ad egy külön papírt igazolásként és ráír minimum 4 idõpontot, amikor nála voltam és lepecsételi.
Kiskönyvbe kell elvileg.
A terhesgondozáson az orvos a kiskönyvbe pecsétel, nálunk legalábbis nem külön papírra.
A kérdező hozzászólása: de ez egy külön papir ugye nem mérvado a kis könyv
4 aláírással, bélyegzõvel ellátott alkalom kell legyen igazolásként.
A kérdező hozzászólása: egyszeri anyasági támogatás
Szia! Legegyszerübb!!!Google keresõ beírod anyasági támogatás és máris megkapod a választ!Sok-sok papír kell hozzá.Sok szerencsét!

A TGYÁS-hoz milyen orvosi igazolás kell és kitől kell kérni? Nőgyógyásztól vagy házi orvostól?

Pedagógus vagyok és a munkahelyem TB kifzet? hely. Táppénzen vagyok már január óta és szeretném a szülés várható id?pontja el?tt 28 nappal megigényelni a TGYÁS-t. Nemrég mondták nekem a suliban, hogy kérjek egy terhesállományba vételt igazoló orvosi igazolást. DE KITÓL? A n?gyógyásztól vagy a házi orvosomtól, akihez eddig is mennem kellett 2 hetente a táppénzes papíromért. Én ezt már nem értem. Légyszi segítsen, aki tud! ja és még valami!Az egyszeri anyasági támogatáshoz is kell egy ilyen igazolás? 35 hetes km

Legjobb válasz: Jajj-jajj bocsi, nem olvastam rendesen a kérdést!! Szóval elõtte a nõgyógyász ad igazolást arról, hogy mi a szülés várható idõpontja, azt kell az igénylõvel együtt beadni a munkahelyedre. Még egyszer bocs! Az anyasági viszont tényleg csak szülés után:D ҝ

A háziorvos adja, aki eddig is. Ugyanolyan rózsaszín papír, csak más kód és a szülés várható ideje van ráírva. Ezt egy tgyás igénylõvel együtt, oep honlap, a munkahelyeden add (küld el postán) a bérszámfejtõsnek. Az igazolás, a születési anyakönyvi kivonat, a gyermek tb száma a szülés után pótlásként küldendõ el. A háziorvosnak lehet h szüksége lesz egy igazolásra a várható idõrõl a nõgyógyásztól, hívd fel és kérdezd meg.
Jajj-jajj bocsi, nem olvastam rendesen a kérdést!! Szóval elõtte a nõgyógyász ad igazolást arról, hogy mi a szülés várható idõpontja, azt kell az igénylõvel együtt beadni a munkahelyedre. Még egyszer bocs! Az anyasági viszont tényleg csak szülés után:D ҝ
A tgyáshoz majd a kórházi zárójelentésed kell, amin rajta van, hogy mettõl meddig voltál kórházban, és mi a keresõképtelenséged kódja (10-es). Amikor kiadják a kicsi zárójelentését, akkor kapod a tiédet is, ha nem akkor kérd el külön. Az anyaságihoz a nõgyógyász ad ki egy igazolást, hogy megjelentél 4 alkalommal a terhesgondozáson, azt kell leadni. Ezeket értelemszerûen csak szülés után tudod intézni:) Jó babavárást, és könnyû szülést! ҝ
Az oep honlapról le lehet tölteni a papírt, a neve igénybejelentés terhességi gyermekágyi segélyre. Valószínû a munkahelyed is ki fogja küldeni, (nekem kiküldték kb. egy hónappal a szülés elõtt, és ráírták, meddig kell visszaküldeni, meg azt is mi kell hozzá:D) de neked kell kitöltened és aláírnod, ezért írtam, hogy egyszerûbb egy füst alatt azt is beküldeni:) Legegyszerûbb, ha rákérdezel, minden gyorsabb, ha rásegítesz:)
Akkor nem jól tájékoztattak, ugyanis az igényléstõl kezdve indul a folyósítás, ha megfelelõ idõben beadtad a papírokat, így nem kell az igényléskor a születési anyakönyvi kivonat. Szülés elõtti idõponttól indított és akkor meg is igényelt tgyásnál a születési anyakönyvi kivonatot, a kórházi igazolást és a nyilatkozatot szülés után be kell nyújtani, különben leáll a folyósítás. Szóval csak rosszul mondták neked.
Én is szerettem volna szülés elõtt 28 nappal már igényelni, de nem lehetett az anyakönyvi nélkül!!!
Utolsó, a te esetedet nem lehet összehasonlítani a kérdezõ esetével, mert te szüléstõl igényled a tgyást, õ meg szülés elõtt 28 nappal. Értelemszerûen neki még nincs szüksége az anyakönyvi kivonatra, utólag kell majd bemutatnia.
Szia!Én idén 04.03.-án szültem.4 nap múlva jöttünk ki a kórházból.A zárójelentést rögtön megkaptuk, de az anyakönyvért vissza kell mennem holnap azaz 04.14.-én.Addig nem készül el és ráadásul elvették a személyi igazolványomat és a lakcímkártyámat is a kórházban.Azt is holnap kapom meg.Elmentem a munkahelyemre, hogy intézzem a TGYÁS-t, de a zárójelentést nem fogadták el.Az mondták, hogy mindenképpen kell az anyakönyv, mert a hátulján van valami amit le kell fénymásolniuk és utólag nem lehet beadni.Szóval elég gáz, de már 10 napos a picim , itthon vagyunk.Apucinak már le is telt a rendkívüli szabadsága és még nem tudtam semmit se intézni.Mindenhova kell az anyakönyv.Arról már nem is beszélve, hogy akik a hó elején szültünk és elvették a személyinket még szavazni se tudtunk elmenni.Lehet, hogy jövõhónapban jövedelem nélkül maradok! :((
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Mostmár minden tiszta! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, de Te milyen igénylõrõl beszélsz? Nem értem. Nekem minden további papírt a munkahelyem intéz, csak ezt az igazolást kell nekem begyûjtenem valamelyik otvostól. Az a papír, amin a doki megjelöli a szülés várható idõpontját az a terhesállományba vételt igazoló orvosi igazolás vagy egy másik??? Bocsi, hogy ilyen érthetetlen vagyok. Kicsit túlbonyolítom néha a dolgokat! :-)
A terhesállományba vétel papírt a nõgyógyászod ad ki az aki eddig is adta a táppénzes papírt.Egy igazolást kell kérni tõlle a szülés várható idõpontjáról.Azzal bemész a munkahelyedre és ott ki kell tölteni a TGYÁS igénylõlapot.Azt már õk fogják továbbintézni.Én is most intézem.Nekem azt mondták a munkahelyemen, hogy inkább várjam meg a szülés idõpontját, ne intézzem elõre, hogy a szülés napjáig kapjam a táppénzt.Én a héten fogok szülni és majd akkor intézem ha kijöttem a kórházból.
A kérdező hozzászólása: Ok. Értem. Köszi a segítséget!
Ja és nekem a doki vicces papírt adott, 20009-re tette a szülés várható idõpontját:D Simán írt egyet, hogy mikor fogok elvileg szülni, aláírta, és lepecsételte. ҝ
igen, 15:01es, sajnos téged félretájékoztattak, reméljük nem szándékosan. Én is a szülés elõttõl kapom, mert a nagyobbik fiam akkor lett 2 éves és nem akartam arra 3 hétre gyest igényelni. A háziorvosi rózsaszín táppénzes papír (rajta a szülés várható idõpontja), igénylõlap, igazolványaim fénymásolatát küldtem el postán.


Az apasági nyilatkozatot hol kell kitölteni? Milyen iratok kellenek hozzá (apának és nekem).34 hetes vagyok korai még elintézni? A dokitól kérnem kell igazolást vagy elég a kiskönyvem?

Legjobb válasz: Polgármesteri Hivatalnál kell intézni. Kellenek hozzá anyuka és apuka személyi igazolványa, lakcímkártyája, a kiskönyv vagy orvosi igazolás a szülés várható idõpontjáról.

Polgármesteri Hivatalnál kell intézni. Kellenek hozzá anyuka és apuka személyi igazolványa, lakcímkártyája, a kiskönyv vagy orvosi igazolás a szülés várható idõpontjáról.
Szia! nekünk nem kellett igazolás a fogantatás napjárol, mert aki aktív házaséletet él, annál eldönthetetlen a fogantatás napja, csak a kiskönyvem kellett, meg persze személyi, és lakcímkártya mindkettömknek, ja, és én egyszer elváltam, és kell hozzá a válási papír is.
Aktív házaséletet él???? Micsoda??? Azért mert csak élettársak vagyunk nem élünk AKTÍV házaséletet??? Mi ez a butaság???
Intézd minél hamarabb, nekem a doki elírta a fogantatás idõpontját, legközelebb mikor mentünk az új papírral akkor vettük észre, hogy a páromnak lejárt a személyije. Ekkor már 38 hetes voltam, 2 hetet vártunk a kártyára, pénteki napon sikerült végre az apasági nyilatkozat, vasárnap megszületett a bébi. :)
Kell hozzá a dokitól igazolás a szülés várható idõpontjáról, és (kapaszkodj meg) a fogantatás idõpontjáról. A kiskönyv nem elég.
Bocsi, második vagyok.Még kellett a személyi igazolványunk is.
Szia.Én is a 34.hétben voltam amikor megcsináltattuk az apasági nyilatkozatot.A helyi anyakönyvi hivatalban kellett elintézni.Nem kellett hozzá semmi, csak az apának és az anyának az anyakönyvi kivonat eredeti, és mindenbõl egy másolat.Boldog babavárást!
Mi majdnem 1 óra hosszat voltunk bent mire a papírmunka végére értünk...azon nevettünk a párommal hogy 1 esküvõi ceremónia is gyorsabb:)
Nekem még hajadonsági igazolást is vinnem kellett a népesség nyilvántartóból (XIII-kerületben ezt is kérik) + az orvosi igazolást amit már elöttem is írtak + az apukát:-))
szia!én 28hetes vagyok , de már 2 hete megcsináltattuk , mert párom külföldön dolgozik és ki tudja mikor jöhet haza... Egy igazolás kell a nögyogyásztol amin a fogantatás és a szülés várhato dátuma van rajta, és anyuka apuka személyes jelenléte és személyije, lakcimkártyája.nekünk nem kellett több. És mi az apuka lakhelyének Polgármesteri hivatalába mentünk, mert nem egy városban lakunk hivatalosan.Anyakönyvvezetöhöz kell menni:) Boldog babavásást és h már igy a végén jársz Könnyü szülést neked
Nem korai elkezdeni! Legjobb, ha elõször felhívod a lakóhelyed szerint illetékes Polgármesteri Hivatalt, mert van ahol az anyakönyvvezetõk készítik el, van ahol a gyámhivatal. Ami biztosan kell hozzá az mindkettõtök személyes jelenléte, mindkettõtök személyi igazolványa, lakcímkártyája és az orvosi igazolás a fogantatás illetve szülés várható idõpontjáról (kiskönyv nem elég!). Ha éltél már házasságban, akkor a felbontásáról szóló jogerõs bírói döntésrõl is kell dokumentum. Nálunk (Szeged) pl nem kértek születési anyakönyvi kivonatot. Gyorsan elkészült a jegyzõkönyv, kb fél órát vártunk, 3 példányt adtak, egyik megy majd veled a kórházba, a másik kettõ az apa illetve az anya példánya.

A Tgyás igényléséhez milyen orvosi igazolást kell kérni? Az fontos? A terhesgondozási kiskönyv nem elég?

Legjobb válasz: Szia! Ha szülés elött igényeled, akkor kell a nõgyógyásztól egy papír, a kiskönyved és egy papír, amin feltüntetik, hogy miért vagy táppénzen és mikortól. Ha a szülés napjától kéred, akkor a szülésrõl kell egy igazolás a kórházból.

Szia! Ha szülés elött igényeled, akkor kell a nõgyógyásztól egy papír, a kiskönyved és egy papír, amin feltüntetik, hogy miért vagy táppénzen és mikortól. Ha a szülés napjától kéred, akkor a szülésrõl kell egy igazolás a kórházból.
A kérdező hozzászólása: Köszi, de annak a papírnak mi a neve amit a h.o.-tól kell kérni?
Arról kell igazolás hogy szültél.
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy váaszoltatok. Szülés elött igényelem. A háziorvos nem tudja kiadni azt a papírt, hogy mikortól és miért vagyok táppénzen? A nõgyógy.-tól kell kérni?
Ha a háziorvosnál vagy tp-n, akkor õ adja ki azt a papírt, de a nõgyógyásztól kell egy igazolás, hogy miért küldött tp-re. Ezek kellenek feltétlenül hozzá. második
Nekem a házi doki adott papírt, mivel lezárta a tp. Vittem a kiskönyvem másolatát, és egy papírt amivel igazoltam az elõzõ évek jövedelmét. azt a könyvelõ adta. Nekem a melóhely nem tb kifizetõhely
Orvosi igazolás arról, hogy táppénzen vagy, ezt kell a háziorvosodnak kiállítania, és ehez van szüksége a háziorvosnak a nõgyógyászodtól kapott papírra, hogy miért javasolta a táppénzt. második

2. gyerekem után szeretném megigényelni a dolgokat. Az oep-től lehet kérni olyan igazolást, hogy milyen ellátásokat kaptam idáig az első után?

Legjobb válasz: minden hónapban küldik! aztán egy évben egyszer meg egy összesítõt, ez kellett az szja-hoz is

minden hónapban küldik! aztán egy évben egyszer meg egy összesítõt, ez kellett az szja-hoz is


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!