Találatok a következő kifejezésre: Milyen idősen meg először (2 db)

Milyen idősen mozdulhat meg először a babám, amit én is érezhetek? Utána rendszeresen lehet majd érezni a mozgását?

Legjobb válasz: Ha az elsõ babádat várod akkor kb. 20 hetes korban érzed majd meg biztonsággal a magzatmozgásokat. Ezek utánna folyamatosak lesznek. A gyakorlott kismamák már a 18. héten felismerik a pocaklakó mocorgását.

Ha az elsõ babádat várod akkor kb. 20 hetes korban érzed majd meg biztonsággal a magzatmozgásokat. Ezek utánna folyamatosak lesznek. A gyakorlott kismamák már a 18. héten felismerik a pocaklakó mocorgását.
Szerintem ez abszolút egyénenként változó. Az elsõ gyerekemet a 16. héten éreztem meg, a másodikat a 14.-en. A testvérem az elsõ gyermekét várja, és 21. hetesen észlelte az elsõ mozgásokat.
Átlagosan a 16-20 hét között mozdul meg a baba, de akkor sincs baj, ha nem érzed. Nekem is a 22. héten mozdult meg érezhetõen, és utána is lusta volt. Viszont ha bármikor felmerül benned, hogy ritkán mozog a baba, azonnal fel kell keresni az orvost. Jobb félni, mint megijedni alapon! :)

Mikor puszilt meg először a babád? Milyen idős volt akkor?

Legjobb válasz: Kb 14 hónapos korától, napi többet is kioszt :) sose kérésre, mindig magától

Kb 14 hónapos korától, napi többet is kioszt :) sose kérésre, mindig magától
10 hónapos kora óta.:-)
Az én kisfiam 16 hónapos és nem hajlandó puszit adni. De látom, hogy nem vagyunk elkésve, pedig azt hittem.
Az enyém még nem ad. 14 hónapos
26 hónapos fiú. 1 hónapja ad õ is nagy kegyesen puszit ha olyanja van:) Egyébként nála a "puszit" azt jelenti hogy Õ odatartja a pofiját és MI adjunk neki puszit az apjával:) ) Ha az apjának adok puszit vagy csókot, akkor is jön oda féltékenykedni:) )
Hmmmm.... ez fura, mármint olvasni hogy egy év után adnak elõször puszit a babák. A fiam fél éves sem volt még amikor elkezdett puszit adni. Elõször azt hittük véletlen, hogy tátott szájjal az arcunkra borult. De aztán kiderült, hogy nem. Ha kérjük és kedve van, ad, de nagyon sokszor magától is ad. Ezek még olyan tátott szájas, nyálas puszik, néha már tud cuppanni is - most 7 hós.
17 hós, nagyon ritkán ad, igazi kemény krapek:) lehet azért, mert a szülei kissé tulzásba viszik a puszilgatását...:)
:) 15 hós elmúlt!Nem adta csak ritkán :) Most már 20 hós és ontja fõleg ha el akar érni valamit! :) :) Nagyon nagyon édes, néha nyálas, néha ragacsos :)
9 hónaposan adott elõször puszit a számra mikor kértem vagy esete mikor altattuk a férjem és közém fektettük és hol felém hol felé fordult és egy csomó puszit adott felváltva hol nekem hol apának, de csak 2 hétig volt sláger, utánna megúnta s azóta már nem ad csak ha úgy van kedve, de akkor van hogy kérni sem kell csak jön és tartja a száját puszira. De mikor este megjön a párom az ölemben van most 1 éves lányunk és megcsókolom az apját, eltolja az apja fejét hogy ne apát csókoljam hanem õt tartja puszira a száját és akkor ad nekem és apának is. Féltékeny ha valaki más megpuszil, azt eltolja hogy inkább neki adjak.
A kérdező hozzászólása: De jó nektek! :) )) Nálunk ez még odébb van, mivel még csak 2 hónapos. Azért jutott eszembe a kérdés, mert nagyon sokat nyáladzik! Ma pedig ahogy odabujt a nyakamhoz olyan kis cuppanós hangot adott ki. De biztos csak a cicit kereste, mert evés következett. Olyan édes tud lenni, mikor a kis szája valahol hozzáér a bõrömhöz, és folyik a nyála! És ezt nem csak olyankor csinálja ha éhes! :) )))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!