Találatok a következő kifejezésre: Milyen idősen meg (58 db)

A ti cicátok milyen idős korában került hozzátok, és akkor milyen gyorsan szoktátok meg egymást?

Legjobb válasz: 2n kéthónaposan, utcai cicák voltak, rettegtek, pár hét kellett és kényszersimogatás hogy rájöjjenek mi a jó nekik. Késõbb befogadott cicám: 5 évesen 5 év utcai élet után, abból egy éve már szelidítgettem, így hamar megszoktuk egymást, eltelt már pár hónap s végre úgy tûnik kinyílik a cica a párom felé is.

2n kéthónaposan, utcai cicák voltak, rettegtek, pár hét kellett és kényszersimogatás hogy rájöjjenek mi a jó nekik. Késõbb befogadott cicám: 5 évesen 5 év utcai élet után, abból egy éve már szelidítgettem, így hamar megszoktuk egymást, eltelt már pár hónap s végre úgy tûnik kinyílik a cica a párom felé is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! És ha kiscicát fogadunk örökbe mennyi idõ kell neki, hogy összebarátkozzunk?
12 hetes volt a cicám, amikor hozzám került. Este hozták, aznap lefekvéskor már rajtam durmolt.
A kérdező hozzászólása: Jaj, az cuki lehetett, második válaszoló. Kinéztünk magunknak egy 2 hónapos kiscicát, az vajon milyen gyorsan szokna meg minket?
Szerintem függ attól, honnan hoztátok. Ha olyan helyrõl, ahol az emberek szeretgették és esetleg idegen emberek is kézbe vették már, akkor viszonylag hamar. Az is jó kezdet lehet, hogy nem idegen neki a lakás, úgy értem, hogy nem kerti cica. Ha okos, szépen meg tudja feleltetni a ti lakásotokat az elõzõnek. (A cicánk egy hétig volt már kölcsönmacska, bámulatosan gyorsan hozzászokott az új helyhez, mert ugyanúgy használta az összes szobát, mint nálunk is.) Azt nem mondom, hogy nem fog elbújni, a mienk is bemászott a szekrény mögé, de aztán ki is jött, mert nagyon izginek találta az új helyet és hajtotta a kíváncsisága. A lényeg, hogy elsõ alkalommal nem kell sokat nyúzni, egy kis játékkal, simivel, jutalomfalattal el lehet nyerni a szimpátiáját. Meg kell várni, míg magától jön elõ. Azt is hozzáteszem, hogy a néni, akitõl hoztuk, mondta, hogy valószínûleg fog sírni a cica. Hát nem sírt. Szóval ti se lepõdjetek meg, ha hiányolni fogja a testvérkéit. Ha elhoztok valami anyacica vagy testvércicaszagú játékot vagy rongyocskát, az növeli a biztonságérzetét. Pontos idõt persze nem lehet mondani. Nem tudni, milyen a személyisége. De lehet azon segíteni, hogy ne élje meg olyan nagy stressznek az új családhoz való költözést. Az másik dolog, hogy mikor nyeritek el egy cica bizalmát. Ez számomra is ingoványos talaj. Azt mondanám rá, hogy hetek.
A kérdező hozzászólása: Igazából kinti-benti cica lenne, macskabiztos kerítésünk van, szóval baja nem lesz, de mégis csak jobb neki, ha ki is mehet majd az udvarra, a másik cicánkkal együtt. Elõször szerintem csak bent lesz a házba. És egyke ként született, de egy idõs hölgy a gazdi, és szívesebben adná nekünk. Nagyon aranyos cica, holnap hozzuk el.

Milyen idős kislánynak engednétek meg a very bella sminkkészletet? Hány éves kislányoknak való?

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQgtcWUBKuY6KEibgeHr..

Legjobb válasz: Én kislányom 2 éves,és imádja a smink cuccokat.Van egy 6 éves nõvére aki szintén már 2 évesen sminkelte magát esténként fürdés elött.Ezek bababarát dolgok,nem iritálják a börüket.Ha szeretné nyugodtan használja,szerintem nincs korhoz kötve:)Persze azért nem jó ha megeszi,de akkor sem lesz semmi baja.Mondjuk én ott ülök vele és nézem milyen költemények készülnek a kicsi arcukon:)

Én kislányom 2 éves, és imádja a smink cuccokat.Van egy 6 éves nõvére aki szintén már 2 évesen sminkelte magát esténként fürdés elött.Ezek bababarát dolgok, nem iritálják a börüket.Ha szeretné nyugodtan használja, szerintem nincs korhoz kötve:) Persze azért nem jó ha megeszi, de akkor sem lesz semmi baja.Mondjuk én ott ülök vele és nézem milyen költemények készülnek a kicsi arcukon:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm :) , de egy 8-10 éves kislány örülne még az ilyennek?
Szerintem 7-8 évesnek való, de tuti nem engedném az utcára, úgy, hogy össze van kenve
Én 10 évesen is imádtam ezt. Sõt, 11-12 évesen is volt hasonlóm. :) 16L


Ha lila az orra, akkor fiú. Ha rózsaszín, akkor fiatal lány. Ha barna, akkor idõsebb lány.
Nézd meg a viaszhártyáját. Ha van az orrlyukai körül fehéres karika akkor 100% hogy tojó.
A kérdező hozzászólása: hát az a baj , hogy lilás rózsaszínes , és a bal orrlyuka alatt elõjött egy barna folt . köszi a válaaszokat
A viaszhártyája színe nem számít. Ha van fehéres karika az orrlyukai körül tojó ha nincs hím. Amikor borzas tollazattal pihen nézd meg a fejformáját. A tojók feje lapos míg a hímeké kerek.
Nõstény lesz. A hímeknek nincs barna a viaszhártyájukon. Az gyakorlatilag csak a tojókra jellemzõ. Társat pedig akkor vegyél neki, ha nincs elég idõd vele foglalkozni, és itt nem napi jóesetben 1-másfél órára gondolok, hanem sokkal több, tartalmasabb idõre. Illetve akkor, ha már sikeült megszelidítened, és teljesen megbízik benned. Így az új papagájjal is sokkal könnyebb dolgod lesz. Ha a régi hullámosod bizalma feléd már stabil, nem tudja elvadítani az új.

Milyen idős volt a gyermeked amikor az esti kakaóját, tejét, bögréből itta meg, és nem csőrösből vagy cumisüvegből?

Kisfiam 21 hónapos. Szépen iszik pohárból, de azért az esti 2,5 dl kakaóját nem merném bögrébe rábízni:) Meg ugye nem is egyszerre issza meg.

Legjobb válasz: Olyan 20 hónapos volt a lányom, amikor magától leszokott az esti tejrõl (elalvás elõtt a szobájában) , amit kulacsból ivott. Egyszerûen már nem kérte, mi meg nem erõltettük. Már 2 és fél éves és a vacsorához iszik teát vagy gyümölcslevet, aztán fogmosás után a fogmosópohárból pár korty vizet és ennyi. Reggel meg a bögréjébõl 2-3 dl kakaót. Szerintem nem baj az, ha még csõrösbõl issza. Inkább az, hogy fogmosás után iszik még cukrosat. De egyszer biztos elhagyja ezt is. :)

Olyan 20 hónapos volt a lányom, amikor magától leszokott az esti tejrõl (elalvás elõtt a szobájában) , amit kulacsból ivott. Egyszerûen már nem kérte, mi meg nem erõltettük. Már 2 és fél éves és a vacsorához iszik teát vagy gyümölcslevet, aztán fogmosás után a fogmosópohárból pár korty vizet és ennyi. Reggel meg a bögréjébõl 2-3 dl kakaót. Szerintem nem baj az, ha még csõrösbõl issza. Inkább az, hogy fogmosás után iszik még cukrosat. De egyszer biztos elhagyja ezt is. :)
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy cukros. De a sima tejet nem nagyon szereti.
Nekem is tudtak inni pohárból de a nagy 4 éves szülinapján itta elõször pohárból az estit a kisebb most múlt 3 de még az estit meg a reggelit is abból issza. Nem ragaszkodtam sem én sem õk az üveghez viszont nem voltak jó evõk szerintem pohárból ennyit nem isznak meg.
Mindkettõ kb 3 éves volt.Már mindent sima pohárból ittak, de ezt nem szívesen adtam a kezükbe az ágyba, mert tuti kiöntötték volna...csõrös poharat használtunk.
Kezdetektõl pohárból itatom a gyerekeimet, úgyhogy az átállással nem volt probléma. Kakaót pedig nem adok nekik estére (napközben sem túl sokat), mert cukros, és élénkít is.
A kérdező hozzászólása: 3. köszönöm a te véleményed is. Nem az átállással van probléma, mint írtam is, ügyesen iszik pohárból. De ha pohárba kapná, az tuti, hogy az ágyon landolna a tartalma. Kisfiamat nem élénkíti a kakaó.

Milyen idős korában foghatja meg a baba a macskákat?

Van 3 macskánk, (oltva, féregtelenítve, nem bolhásak), most 8 és fél hónapos a kisfiunk. Már nagyon szeretné megfogni a macskákat, megengedhetjük neki?

Legjobb válasz: Az én fiam macskával együtt van amióta megszületett és mivel mászik,lépeget már 1 ideje fogdossa a macskát :D Semmi probléma eddig nem fordult elõ.Én olyankor ott vagyok és figyelek mivel a cicánk nem birja annyira a nyúzást és szeret olyankor odaverni a karmával.Bár eddig a fiammal még nem próbálta meg ezt csinálni.

Az én fiam macskával együtt van amióta megszületett és mivel mászik, lépeget már 1 ideje fogdossa a macskát :D Semmi probléma eddig nem fordult elõ.Én olyankor ott vagyok és figyelek mivel a cicánk nem birja annyira a nyúzást és szeret olyankor odaverni a karmával.Bár eddig a fiammal még nem próbálta meg ezt csinálni.
Ennyi idõsen már nyugodtan tapizhatja õket. Csak mossatok kezet utána.
Szerintem is már ismerkedhet vele. Én anno 1 évesen kezdtem tapizni a kutyát, cicát meg néha megpróbáltam megkóstolni õket; bevettem a számba a farkukat, mancsukat, bár ezt nem igazán díjazták se a szüleim se õk :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Hullámos papagájt szeretnék venni a lányomnak. Milyen idősnek kell lennie mikor elhozzuk, hogy még hozzánk szokjon, szelíd legyen?

Legjobb válasz: Honnan hozod? Ha állatkereskedésbõl veszitek akkor ott már mindenképpen olyan madarak vannak akik elvihetõk, így próbáld kiválasztani a legfiatalabbat. Ha tenyésztõnél veszitek, akkor ott is a legfiatalabbra kell koncntrálnotok, hiszen egy megbízható tenyésztõ nem fogja oddaadni azt akinek még a fészekben a helye :) de szerintem ha papagájt veszel 3-4-5 hónapos korában még akkor is könnyen megszelídíthetõ, sõt vannak olyanok is akik ugyan már egy évesek vagy egy kicsivel többek de könnyen megszelidíthetõ vagy már alapból szelíd. de ha a lányod és a család sokat foglalkozik vele, és érzi hogy szeretitek minden állat megszelidíthetõ kortól függetlenül, de tény hogy minél fiatalabb az állat annál könnyebb magunkhoz szoktatni :)

Honnan hozod? Ha állatkereskedésbõl veszitek akkor ott már mindenképpen olyan madarak vannak akik elvihetõk, így próbáld kiválasztani a legfiatalabbat. Ha tenyésztõnél veszitek, akkor ott is a legfiatalabbra kell koncntrálnotok, hiszen egy megbízható tenyésztõ nem fogja oddaadni azt akinek még a fészekben a helye :) de szerintem ha papagájt veszel 3-4-5 hónapos korában még akkor is könnyen megszelídíthetõ, sõt vannak olyanok is akik ugyan már egy évesek vagy egy kicsivel többek de könnyen megszelidíthetõ vagy már alapból szelíd. de ha a lányod és a család sokat foglalkozik vele, és érzi hogy szeretitek minden állat megszelidíthetõ kortól függetlenül, de tény hogy minél fiatalabb az állat annál könnyebb magunkhoz szoktatni :)
Mindegy milyen idõs, meg fogja szokni a körülötte lévõ embereket. Szelídíteni bármikor lehet, ez nem függ a kortól.

Melyik az az oltás, ami mindenkin úgy meglátszik? Mi ellen kapjuk és milyen idős korban? És miért látszik meg a helye annyira?

Legjobb válasz: Én általános iskola 7. osztályos voltam, amikor az utolsó kötelezõ oltást kaptam (miután középiskolába mentem, akkor vezették be a Hepatitis kötelezõ oltását a 8. osztályosoknak, én már nem kaptam), ezt a vállamba kaptam, 25 éves vagyok és még mindig látszik, a nevét nem tudom, de aki jártas ezekben, biztos meg tudja mondani, melyik lehet.

Én általános iskola 7. osztályos voltam, amikor az utolsó kötelezõ oltást kaptam (miután középiskolába mentem, akkor vezették be a Hepatitis kötelezõ oltását a 8. osztályosoknak, én már nem kaptam), ezt a vállamba kaptam, 25 éves vagyok és még mindig látszik, a nevét nem tudom, de aki jártas ezekben, biztos meg tudja mondani, melyik lehet.
a bcg oltás nem? aminek olyan nagy kerek nyoma lesz. de lehet h nem....nemtom, nekem egyik oltásomnak a helye sem látszik...
sztem is BCG
Valóban a feketehimló elleni oltás járhatott nagy hegképzõdéssel az oltás helyén. A betegséget okozó vírust azonban 1980 körülre sikerült teljesen kiirtani a Földrõl, úgyhogy jópár éve a védõoltást sem adják.

Milyen idősen tanult meg a babátok járni?

A kislányom nemsokára 14 hónapos, és még csak ott tartunk, hogy néhány lépést tesz, ha fogom mindkét kezét vagy kapaszkodik ágyba, bútorokba.Gyorsan mászik, de önállóan még nem is áll, kapaszkodás nélkül.Elég magas a korosztályához képest, 81-82 cm. Sétáltassam többet a kezét fogva (egyik rokonunk javasolta), vagy még egyáltalán ne aggódjak, nem vagyunk elkésve semmivel?

Legjobb válasz: ÓÓ ne aggódj én is egyfolytában paráztam az én fiam is 8 hónapos korától rendkvül gyorsan, ügyesen mászott, de csak 13 hónaposan állt fel egyedül, és csak 16 hónaposan indult el! Mostmár meg se lehet állítani! Nekem alapelvem volt, hogy én nem vezetgetem amíg nem érett rá, hogy csak lógjon a kezemen, de annyira aggódtam, hogy majdnem kísértésbe estem:)) Aztán szerencsére megnyugtatott a gyerekdokink és tényleg 2 hét múlva egy-két nap alatt profin elindult. Ezidõ alatt biztosra fejlesztette az egyensúlyérzékét így szinte sosem esik el és ha elfárad még mindig a mászást választja. Most 17 hónapos. Jaj és amúgy úgy tudom a lábboltozat kialakulásának se kedvez ha erõltetik a járást.

ÓÓ ne aggódj én is egyfolytában paráztam az én fiam is 8 hónapos korától rendkvül gyorsan, ügyesen mászott, de csak 13 hónaposan állt fel egyedül, és csak 16 hónaposan indult el! Mostmár meg se lehet állítani! Nekem alapelvem volt, hogy én nem vezetgetem amíg nem érett rá, hogy csak lógjon a kezemen, de annyira aggódtam, hogy majdnem kísértésbe estem:) ) Aztán szerencsére megnyugtatott a gyerekdokink és tényleg 2 hét múlva egy-két nap alatt profin elindult. Ezidõ alatt biztosra fejlesztette az egyensúlyérzékét így szinte sosem esik el és ha elfárad még mindig a mászást választja. Most 17 hónapos. Jaj és amúgy úgy tudom a lábboltozat kialakulásának se kedvez ha erõltetik a járást.
Az én fiam szülinapja elõtt pont egy héttel indult el. Ezek ilyen kis 3-4lépések voltak. De szülinapján már a fél szobát végigsétálni. Ezt azért írom, hogy lásd mekkora rohamos fejlõdésben vannak. Semmi elõjele nem volt, és egy hét alatt nagyon profira fejlesztette magát!!
Azt hittem, hogy nagyon korán fog járni a lányom, mert 7 hónaposan felállt, erre 16 hónapos korában indult el végre egyedül (az utolsó 2-3 hónapban szinte nem is fogta az ujjunkat, de ha elengedtük, mégis inkább leült, még nem érezte magát biztonságban). Mondjuk akkor sem csak pár lépést tett meg, hanem azonnal ment, mint a gép, megállt, megfordult. Gondolhatod, milyet néztünk a férjemmel! :D
Az én kisfiam 10 hónaposan indult el egyedül, az 1 éves szülinapján pedig már szinte szaladt. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat. Egyébként minden rendben van nálunk is, 8 hónapos kora óta áll, jól fejlõdött eddig, remélem nemsokára rohangálhatok utána.

A vita kid milyen idős kortól adható? 11 hónapos kisfiamnak rossz az étvágya. Mivel hozhatnám meg? Szinte csak a sütőtököt meg az őszibarackot eszi meg, a többivel küzdeni kell!

Legjobb válasz: A vita kid 4 hós kortól adható.A lányom is rossz étvágyú volt (2éves)És én is ezt adtam neki és bevált.

A vita kid 4 hós kortól adható.A lányom is rossz étvágyú volt (2éves)És én is ezt adtam neki és bevált.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!