Találatok a következő kifejezésre: Milyen idősen hogyan (129 db)

Lányok/nők, az arcra és szájba élvezéssel kapcsolatban hogyan vélekedtek? Megengeditek őket a partnereteknek? Milyen volt először és azóta milyen? Akkor mennyi idősek voltatok és most milyen idősek vagytok?

Legjobb válasz: Úgy vélekedek róluk, hogy minden megengedett, minden jó, ha mindkét fél örömét leli benne, de csak is akkor. Személy szerint arcra nem szeretem, szájba igen, de nem magát az anyagot, hanem azt, ahogy érzem, hogy jó a páromnak, és ez engem is megelégedéssel tölt el.

Úgy vélekedek róluk, hogy minden megengedett, minden jó, ha mindkét fél örömét leli benne, de csak is akkor. Személy szerint arcra nem szeretem, szájba igen, de nem magát az anyagot, hanem azt, ahogy érzem, hogy jó a páromnak, és ez engem is megelégedéssel tölt el.
Szerintem az arcraélvezésben tényleg semmi jó nincs. Egyszer megengedtem és rossz volt, azóta nem. Szájban elmenni megértem, hogy jó, azzal nincs semmi bajom.
Bátran élvezhet a számba, szeretem érezni, ahogy a pasim elélvez. 29/N
K*rvázzonak le, de én mindkettõt szeretem. Sõt, én akartam, a pasim elõször óckodott tõle, de azóta õ is egy perverz állattá vált. :D 21/N.
Nem értem, ez miért ekkora divat manapság? Ezeket nem várnám el a barátnõmtõl alapban. 19/F
Jók vagytok, csajok! Mindenkit zõdre kapcsoltam.
Egyszer engedtem szájba, de nem volt túl jó élményem.. Arcra nem engedném szerintem ..mondjuk, lehet, mert nem kérte egy barátom se szerencsére úgy igazán. :D
21 éves vagyok, a mostani barátom az elsõ akivel a csókon kívül más is volt. Már az elsõ alkalommal megengedtem neki, sõt õ szólt hogy nem sokára elmegy folytassam kézzel de én nem akartam úgy. Neked sem hiszem hogy jó lenne ha orál közbe az orgazmusod elõtt hirtelen abba hagyná és kézzel folytatná, bár ez rajtad múlik hogy döntesz, egyszer érdemes kipróbálni. Mielõtt az arcomra élvezett ( elég vicces de arra is én kértem) nagyon félt hogy milyen beteg dolog bár õ is akarta, most már nincs ilyennel gond :D
Nincs mit megengedni, alapból nem akar ilyet tenni a párom, meg én sem, mert nem vagyunk vevõk az ilyesmire.
ilyesmi?mert ez milyesmi?
engem mindig arra kér hogy a fülembe élvezhessen..., egyszer engedtem , azóta nem hallok rá.
még hány ilyen kérdés lesz? unalmas.
Nekem mindig bejött ha a számba elment a barátom.Tudtam hogy nagyon jó neki.Arcra is szeretem mert olyan perverznek érzem és ez felizgat.
Milyen beteg, pornón nevelkedett emberek írják már ki ezeket a beteg kérdéseket.
Számomra semmi élvezet nem lenne ezekben, megalázó és taszító.D és magát az orált szeretem. 23l

Jutott már valaki úgy ingatlanhoz hogy eltartási/tartási szerződést kötött idős házaspárral/egyedülállóval? Milyen problémák merültek fel az együttélés folyamán? Milyen idős volt az eltartott?

Azok írjanak akik már átestek ilyenen. Ha tudtok linkeljetek olyan oldalt ahol e témában tudok informálódni.

Legjobb válasz: Voltak hozzátartozói az eltartottnak?

A kérdező hozzászólása: Voltak hozzátartozói az eltartottnak?
Igen, de örökösödési szerzõdést kötöttem, az nem megtámadható.Sok türelem, teljes odaadás és megértés.Teljesen ki kell szolgáni és alkalmazkodni.
Szia, Jol gondold meg h mit csinalsz.Persze nem muszaly h rosszul jarj.Anyosom apolt egy nenit ejfelkor hivta h viszket a nyelve, es neki nem volt mas valasztasa autoba ult es ment hozza, szonyegen a rojtpkat fesulni kellett...Lakas lett megorokolve, de el kellett adni mert a neninek sok adosaga volt.Kivanom ha belemesz egy ilyen dologba zokkenomentesen mennyen.
Te egy érdeklõdõ lány vagy?
A hozzászólások érkezési sorrendjébõl feltûnt valakinek, hogy a farok méretek EMELKEDÕ sorrendben vannak??? :D :D
a 8. vagyok, vastagság is kell?, azt nem írtam:4cm vastag
1.:nagyon jó, mivel, addig még csak recskázol és kíváncsi vagy, h miyen, izgat a dolog, legalábbis nálam így volt 2.:úgy jöttem rá, h az elsõ magömlésem, ami 14 és fél évesen volt nappal történt és éreztem, h jó volt, nézegettem az elsõ spermámat és közben akaratlanul ingereltem a farkamat és rájöttem, h jó érzés, azóta folyamatosan hokizok ha csak tehetem:) :D 3.:17 évesen szexeltem elõször:) ) 4.:18, 5 cm-es a farkam 5.:volt olyan csajok, akinek túl nagy volt és nem jött be ez a méret, volt, akinek pont jó volt és szószerint imádta:D és olyan is volt, akinek kicsi volt, én az enyémet átlagosnak mondanám:) ) 18/F
1. Örömteli alkalom volt az elsõ, hogy végre elbúcsúztattam a szüzességem. Hurrrááá! :D 2. Nem emlékszem, akkor még a xxx újságok voltak a menõõk!!. Nem volt internet! :D 3. 17 évesen, ideje volt már! :) 4. Nekem 17cm 4, 5cm átmérõvel, nem túl nagy, és hiába koncentrálok rá minden nap, mégsem növekszik! :D Eddig panaszt nem hallottam egy lánytól sem, max hogy "óvatosan", vagy hogy "csak lassan". Mondjuk ez egy férfi számára bók, biztatás! :D De ezt is csak igen ritkán, :D tehát ebbõl gondolom hogy se nem kicsi, se nem nagy! :) Ja azt is mondták hogy "SZÉP" Nem tudom mit jelent ez nõi nyelvrõl lefordítva, hogy lehet egy szerszám szép? :D Egyébként tényleg milyen igaz, hogy szembe a lányok nem mondanak véleményt a szerszám méretével kapcsolatban! Csak itt gyik-on lehet ilyesmirõl olvasni. Hogy pl. megmondaná a frankót szembe: "nekem ez kicsi lesz, úgyhogy tedd oda magad"... :D Ugyanakkor gondolom õk sem szeretnék azt hallani hogy kicsi a cici! De azt szeretik hallani hogy: Milyen szépek a melleid! :) Oda vissza mûködik hogy ebben a témában/kérdésekben az ember kicsit tanácstalan! :)
Ti vagy 2-3 kis tini csaj vagytok akiknek má bizsereg a puncijuk, vagy egy búza vagy lányköntösben! 1) A szüzesség elvesztése olyan, mint a lányoknál, az az eset amikor elõször nem "magadnak magaddal", hanem a "lánynak magaddal" szituáció van. (Nálatok ez fordítva.) Lányoknak is érezhetõ a különbség, ha nem az ujjukat dugják a puncijukba hanem -optimális esetben- annál vastagabbat, és hosszabbat aminek az egyik végén egy komplett fickó van.) 2)mint te/ti játszik magával az ember, és olyan helyre tapint, ami jó érzés, és ami jó azt sûrûbben ismételjük... Fröccs! 3) Nekem nem lényeges a méret, eddigi barátnõimnek sem volt az, mert nem a szex hozott össze minket. 4) 15cm és jó érzés amikor rám "lüktet" a Párom, vagyis neki is elég. (Így sem mehet tövig mert az már fáj neki.)
1. Feszült volt, mégiscsak az elsõ :) 2. Nem tudom, már akkor játszottam vele, amikor mgé semmi sem jött belõle :D 3. Nagyjából 20 éve volt, fogalmam sincsen 4. Nem fontos a méret 5. 16/4 cm 6. Mindnek hibátlanul elég volt :)
1. Ugyanolyan, mint a többi alkalom, semmi extra. 2. Nem tudom már, gondolom egyszer elkezdtem játszadozni magammal. 3. 18 évesen. 4. Van akinek az, van akinek nem, 14 cm, nekem elég, elõzõ partneremnek is elég volt.
Én nem szeretném tudni rá a választ! Akkor nem vagyok lány vagy mi?
1) semmi különös 2) nem emlékszem 3) még szûz vagyok (hátul) 4) nekem pont jó, szembe meg nem merik szidni
Teljesen ugyanolyan mint a többi 10 évesen a neten a játékok közz nézgelõdtem és ráleltem a felnõtt szekcióra... Ekkor vesztettem el (azóta sincs meg) 15cm 15kan

Milyen hőmérséklettől/milyen idős kortól lehet úgy öltöztetni nyáron a babát, hogy bodyt nem adok rá, csak egy pólót és nadrágot, vagy szoknyát?

Legjobb válasz: Egy kisebb babának, aki még nem tud ülni sem, csak fekszik, jobb a body/napozó, vagy ha kislány, egy egybe ruha, hogy ne legyen kint a dereka. De egy már totyogó babát már simán lehet pólóba és naciba/szoknyába öltöztetni kb 28 foktól.

Egy kisebb babának, aki még nem tud ülni sem, csak fekszik, jobb a body/napozó, vagy ha kislány, egy egybe ruha, hogy ne legyen kint a dereka. De egy már totyogó babát már simán lehet pólóba és naciba/szoknyába öltöztetni kb 28 foktól.
Szerintem tök mindegy, mennyi idõs, én addig nem adtam rá nacit, amíg a köldökcsonk nem esett le, nehogy megsértse, az nálunk 1 hónap volt, de szerintem nyáron a melegben nyugodtan adj rá, amit szeretnél, nem fog megfázni. A 28 fok sztem is okés.
Én most elõször adtam a fiamra body nélkül pólót, de már jár! Ahogy az elsõ is írta, amíg inkább ül, fekszik, kúszik, mászik, addig a póló felcsúszhat, húzogatni kell, stb. addig jobb a body!

Olyan sok helyen látom, hogy "dackorszak", de pontosan mit foglal ez az időszak magában? Milyen idős korban jellemző? Milyenek ilyenkor a gyerekek?

Legjobb válasz: Ha általánosan akarom mondani akkor lázadókor. Szülõ, kormány, kötöttségek stb. felé. De egy mélyen tisztelt illetõ így foglalta egy mondatba: amit a szülõ dackorszaknak nevez azt a gyerek az önállósodás korának. Korban ~13-14 évestõl úgy 18-20 éves korig legalább, néha kicsit tovább.

Ha általánosan akarom mondani akkor lázadókor. Szülõ, kormány, kötöttségek stb. felé. De egy mélyen tisztelt illetõ így foglalta egy mondatba: amit a szülõ dackorszaknak nevez azt a gyerek az önállósodás korának. Korban ~13-14 évestõl úgy 18-20 éves korig legalább, néha kicsit tovább.
Bocs, nagyon fáradt vagyok, elképzelhetõ, hogy a kisgyerekek viselkedésére gondolsz. Amit tudok, hogy már igen kis korban kialakulhat és igen tág az intervalluma idõben. Hogy mi teszi az édes kis csöppséget toporzékoló kis ördögfiókává? Az ego, azaz az akaratosság, az én jobban tudom, majd én eldöntöm, az ellenkezés, stb. Érdemes szakirodalmat olvasni errõl, illetve Eckhart Tolle-tõl olvasni vagy hangoskönyvet hallgatni, rendkívül sokat segíthet! Remélem most már hasznosat válaszoltam...
Nekem 3 éves a nagyobbik kislányom. Nála teljesen kimaradt ez az idõszak. A kissebbik 9 hónapos. Õ már most ellenkedik. :D
az én lányom 2.5 éves, nála éppen tombol ez az idõszak! semmi nem jó neki, vissza felesel, mindenre azt mondja hogy nem, ha rászólok nem fogad szót, nem azt csinálja amit mondok neki . ha éppen õ akar valamit és én nem engedem azonnal ordításba kezd toporzékol, tehát hisztizik. nem könnyû idõszak, már én is kezdek fáradni, de ezzel nem lehet mit tenni. az én lányomnál pl az ész érvek nem hatásosak. hiába próbálok vele nyugodtan komunikálni, semmi esély rá. ez a dackorszak :D
harmadik vagyok:-) örülök, hogy nevettél, mert kivülrõl, és néha nekem is(ha kipihent vagyok) nagyon röhejesek ezek a dolgok, és tudok rajta nevetni én is, hála az égnek...:-) Amúgy van egy mindennapi kis fiú barátunk, és Õ még rosszabb, mint a lányom...:-DDD Úgyhogy én is jókat hahotázok, mikor a bnõm meséli, hogy épp min vergõdik az õ 2, 5 éves kisfia, aki olyan mint egy kis vaddisznó. :-)))
lányomnál is jelen van a dacoskodás , hisztizés , néha teljesen ok nélkül , ja és roszalkodás ,
fiukra is jelemzö dackorszak.csak fius anyukák még nem találtak ide.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) A kisfiúk is ilyenek vagy csak a kislányok? Mert eddig csak lányos sztorit olvastam :) Ne haragudj kedves harmadik, de szét nevettem magam azon amiket írtál:D:D:D tudom neked nem annyira vicces, bocsi! :) Remélem javul a helyzetetek nemsoká :)
A kérdező hozzászólása: Uh, szegény utolsó, nem irigyellek! De kitartás!! :) )
Másfél éves korától két éves koráig volt nálunk nagyon kemény idõszak. Két és fél éves és már ezerszer jobb. Durva ezt jelenti: sokszor olyan gyorsan dühbe gurult, hogy nem értettem mi a gond csak azt láttam, hogy földhöz veri magát vagdalózik, üvölt. Minden játszótérrõl üvöltve értünk haza, általában babakocsiba beszíjazva (ha gyalog mentünk akkor én biztos megsérültem:(
Nálunk kimaradt. Nagyon korán kezdett el beszélni, talán azért. Minden kényes dolgot azonnal megbeszélünk. Megérti. Hiába akar mindent úgy ahogy õ akarja, hallgat ránk, bíz bennünk. Emellett sok szabad teret is kap, természetesen normális keretek körül, nem vagyunk engedékenyek, se nem folytonos ráncbaszedõk. Még sosem láttam õt hogy földhöz vágta volna magát, ilyenkor mindig nagyot néz ha másik gyerek hisztiyik és kérdez, hogy mi a baja a kisgyereknek.

Hogyan, milyen halat adtok babátoknak? Milyen idős kora óta kapja?

Legjobb válasz: Szia! Az én babám most 10-én lesz 8 hónapos és már 3 alkalommal adtam neki hal pürét.Hetente 1x krumplival.Ez lepényhalpüré.

Szia! Az én babám most 10-én lesz 8 hónapos és már 3 alkalommal adtam neki hal pürét.Hetente 1x krumplival.Ez lepényhalpüré.
Kb 1éves kora óta eszik halat. Fõleg lazacot adok neki. Roston, filéberántva, pürébe, salátába...stb
Ez engem is érdekel! 13 hónapos és nem merek neki halat adni, pedig anno azt terveztem hetente egyszer minimum lesz a menüben. 2.válaszoló: a lazacban nincs szálka? Hogyan készíted el?
Vagy gyorsfagyasztott filé (lazac halrudácskák) vagy, lehúzod a bõrét és teflonon fedõ alatt, kevés vaj alatt megsütöd, paradicsommal, párolt brokkolival nagyon finom. A lazac nagyon puha lesz, a szálkát kiveszem és odaadom neki. A lazac nemcsak egészséges és finom, de szerencsére a szálkái is nagyok :)
afrikai harcsa... nem szálkás, és könnyen turmixolható. Kb. 1-2 hónapja adom neki, most 8 hónapos. Illetve néha bébiételt is adok, amiben van hal...
11 hónaposan kapott elõször hekket a balatonon :D

Milyen idős volt gyermeked amikor elkezdted a szobatisztaság tanítását, és mennyi idő kellett hozzá, mikor szólt, vagy jelezte, hogy pisi vagy kaka lesz?

21 hós a kisfiam, ráülni ráül a bilire, de még nem produkált bele. Ha napközben leakarja venni a pelust(ha éppen ráérek), akkor levesszük, és bilizik de semmi.Pedig néha 20 perceket is csöcsül rajta. Ha meztelen van fürcsi el?tt és után, akkor oda csurrant ahol éppen van. Nem siettetem csak kíváncsi vagyok.

Legjobb válasz: 2,5 éves volt a fiam, amikor elkezdtük. 2 hónap kellett a 99,9%-os WC jelzéshez. Mi bilit is és WC szûkítõt is használunk. Egyiktõl sem idegenkedik. Mikor melyikbe van kedve. A bili azért jobb nálunk, mert már magától megy - február végén lesz 3 éves - pisilni és kakilni, így a bilit könnyebben tudja használni. No és pisilni állva kell... Mondanom sem kell, hogy a bili milyen "jó", mindenhová megy :). Szerintem 2,5-3 éves kor között kezdenek erre megérni. Tényleg nem vagytok elkésve. És attól se ijedj meg, ha nem 2-3 hét alatt lesz szobatiszta. Eljön mindennek az ideje!

2, 5 éves volt a fiam, amikor elkezdtük. 2 hónap kellett a 99, 9%-os WC jelzéshez. Mi bilit is és WC szûkítõt is használunk. Egyiktõl sem idegenkedik. Mikor melyikbe van kedve. A bili azért jobb nálunk, mert már magától megy - február végén lesz 3 éves - pisilni és kakilni, így a bilit könnyebben tudja használni. No és pisilni állva kell... Mondanom sem kell, hogy a bili milyen "jó", mindenhová megy :) . Szerintem 2, 5-3 éves kor között kezdenek erre megérni. Tényleg nem vagytok elkésve. És attól se ijedj meg, ha nem 2-3 hét alatt lesz szobatiszta. Eljön mindennek az ideje!
Szia! Én két és fél évesen kezdtem vele, mert akkor volt pont nyár. (Decemberben töltötte a hármat) Õ akkor érett meg rá.Nem bilit használtunk, hanem wc szûkítõt, mert akkor úgy végezheti a dolgát, mint a nagyok. Plusz késõbb nem kellett külön még a wc-re is szoktatni :) Nem vagytok elkésve, nyugi!
A kérdező hozzászólása: Persze, tudom hogy ráérünk még. Én is majd a nyáron kezdem el intenzíven a dolgot. Szerintem én is szûkítõt veszek majd.
Én kisfiam 2 éves múlt, mikor egyszer csak Húsvét elõtt elkezdtük a biliprojektet. 2 hét alatt éjjelre is szobatiszta lett. Õ akkor már mondta, hogy pisi, kaka. Ha tudja mondani és meg is tudja különböztetni, akkor már könnyen fog menni, bár ez minden Babánál más. Van Amelyik kényelmesebb, van Amelyik ráun a pelusra elõbb, gondolom jobb Nekik nélküle. A lényeg, hogy 3 éves korára sikerüljön leszokni, mire ovis. Nyáron szerintem könnyebb leszoktatni, mert akkor úgyis többet lehet ruha nélkül. :)
Szia! mi éppen a napokban kezdtük a bilizést( két nap alatt két baleset volt). Eleinte õ is úgy volt, mint a kisfiad. Elücsörgött rajta egy ideig, és aztán pisilt máshová. Szerintem még várjál vele. Minden gyereknél más, hogy mikor érik meg rá. az én lányom 2 éves múlt. De még mi is csak alakulunk.
23 hónaposan levettem róla a pelenkát, ha otthon voltunk (nyár volt). Addig õ is elücsörgött a bilin, néha véletlenül belesikerült, de nem volt szándékos. 24 hónapos korára elértük a kb. 90 %-os nappali szobatisztaságot. Most 27 hónapos nappal 99, 9%-os, alváshoz még mindig használ pelust (bár délutáni alvásnál legtöbbször száraz marad). Nálunk az agyon dicsérgetés, rengeteg magyarázás és a szabadon (meztelenül) hagyás vált be. Most télen én hagynám a kérdést, jobb neki még a meleg pelenkában. Esetleg tavasszal vagy inkább nyáron próbálkoznék.
2. évét betöltötte májusba kb julisba álltunk neki alig 2 hét alatt szoba tiszta lett .Neki nagyon tetszet az hogy a bilibe pisilt és kakilt ! Most a kistesó 14 hónapos nála is 2 éves kora körül akarommajd elkezdeni a dolgot.

Amstaff kan kutyát szeretnék, minél fiatalabb korban szeretnék, és hogy milyen idősen hozható el a szüleitől biztonságosan? Ill. hogy mire ügyeljek mikor kiválasztom?

Legjobb válasz: Arra figyelj, hogy jó tenyésztõt találj, aki 8 hetes kor elõtt oda se adja, viszont segít a kölyök kiválasztásában. Õ ismerõ a legjobban, te akármilyen teszteket csinálgathatsz, nem fogsz olyan jó képet kapni, mint az, aki születése óta figyeli.

Arra figyelj, hogy jó tenyésztõt találj, aki 8 hetes kor elõtt oda se adja, viszont segít a kölyök kiválasztásában. Õ ismerõ a legjobban, te akármilyen teszteket csinálgathatsz, nem fogsz olyan jó képet kapni, mint az, aki születése óta figyeli.
Ha egy kutyát drágábban akarnak rádsózni csak azért, mert kék, onnan menekülj. Egy normális tenyésztõ nem színre tenyészt, és árban sem az alapján tesz különbséget. Egyébként tényleg minden csak azon múlik, hogy jó helyrõl vedd, és bízd rá magad a tenyésztõre. Nálunk pl még választani sem lehetett 6 hetes korig, mert addig úgysem látszik hogy melyik milyen habitusú, és így belegondolva teljesen jogos a dolog.
Kék kiskutya az nagykorára is kék szinû lesz csak a tenyésztõknél sokkal drágább.De ha kell tudok elérhetõséget:) Tenyésztõtõl vegyél és ha lehet legyen egészségügyi szûrések. Szerintem olyan válassz ami neked tetszik.És nem feltétlen a szin a lényeg attól függ akarsz e vele kiállításra menni mert ha igen akkor jó kennelt néz.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, és még olyan kérdésem lenne, hogy én inkább kék színben szeretnék, de hallottam olyat, hogy csak fiatal korában pár hónapos koráig kék, aztán fekete színû lesz ez igaz-e? ill. olyat is, hogy genetikai mutáció a feketének ezért kék színû, szóval, lehetséges hogy van valami öröklött betegségük is? nem ragaszkodom a kékhez, csak érdeklõdöm.
a kék a fekete fakult változata, egy higitó gén felelõs érte. A legtöbb fajtában nem okoz eü gondot
Amik a legfontosabbak, egeszsegugyi szuresek legyenek rendbe, es ha 8 hetes kora elott odaadna a kutyust, surgosen felejtsd el! Szocializacio miatt sem erdemes, es mar torveny szerint sem lehet hamarabb elvalasztani.

Van egy nagy problémám vettem két honapja egy kancát és ugy néz ki hogy vemhes adtam neki hideg vizet ahogy mondták és éreztem ahogy rug benne a csiko milyen idős vemhességnél érzem a csikot a kancában? Már mint azt hogy rug.

Legjobb válasz: hát ha már rúg akkor kell valami látszatja legyen.szerintem már biztos félidõben van. 13 hónap náluk a vemhesség.képet raknál fel hogy lássuk?

hát ha már rúg akkor kell valami látszatja legyen.szerintem már biztos félidõben van. 13 hónap náluk a vemhesség.képet raknál fel hogy lássuk?
A kérdező hozzászólása: Hát ha már az utolsó hónapban van remélem szülinapi csiko lesz:) :) :) :) :) Köszi mindenkinek a válaszokat és a segítséget:)
Ha mar dagadt a cicije szerintem sanszos hogy az utolso honap fele jarhat.annyit tudok hogy az elles elott 1 hettel mar lehet teje.van amelyiknek elotte egy ket nappal.. Nekem hereltem van.ennyit hallottam baratnomtol a dologrol
A kérdező hozzászólása: http://kep.psharing.com/734197.jpg most így áll de tegnap még kisebb volt. ki mit mond az idõre?
A kérdező hozzászólása: El kezdett megduzzadni a kancám tõgye szép lassan minden nappal kicsit nagyobb akkor õ most az utolsó honapban lehet?
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a sok segítséget.:)
én mindenképpen hívnék orvost, mert a vemhesség nem játék. egy ultrahang elkél, akkor nagyjából meg tudja mondani azt is, hogy mekkora a csikó, hogy esetleg nincs-e ikervemhesség és a herpesz oltást azt nagyon fontos, hogy megkapja, különben elpusztulhat a csikó és az anyja is!
Akkor csak kérj engedményt, de minimum, hogy õk süttessék/chippeltessék majd a csikót... :) Amúgy igen, errõl nagyon jó elõre tudni, mert azért vemhes kancának más táplálékot adunk, stb-stb. A vemhesség alatt, és kicsivel utána szerintem legyen elõtte mindig nyalósó (kivéve, ha azt látod, hogy unalmában harapja, és egész darabokat töm magába), és napi 1× kapjon forrázott lenmagot: ez síkosítja a beleket, és hozzájárul a bélsálpangás miatt kialakuló kólika megelõzéséhez, hasznos lesz. Esetleg (búza)korpával kiváltható, azt elsõsorban frissen ellett lovaknak adják, gyorsítja a béltartalom továbbhaladását; ezutóbbira amúgy magas nedvességtartalma miatt pl. a sárgarépa is jó. :)
A kérdező hozzászólása: Igazából imádom ezt a pacit nem akarom vissza adni és a csikoját sem csak jo lett volna azért felkészülni erre. tehát akkor félidõs lehet kb? Bevallom õszíntén hogy kissebbségtõl vettem és nagyon sovány volt mikor ide jött:( fura is volt hogy hogy nõ a hasa és hogy mennyit tud enni.
Ha a vemhességet elhallgatta az eladó, szerintem simán követelheted, hogy vegye vissza a lovat, adjon engedményt, vagy választási idõben "vásárolja vissza" a csikót, már csak azért is, mert egy ellés mindig kockázat, a csikó meg rengeteg pénz, az anya meg egy ideig nem dolgoztatható... Arról nem is beszélve, hogy ismeretlen apától max 0-ás sütést kaphat a csikó... Amúgy 11 hónapig vemhesek, habár mén csikót hordhat 12 hónapig is akár. Minimum félidõre tenném amúgy, nagyjából a 8-9. hónaptól már látványos, hogy hasas, bár hallottam már olyat, hogy a ló ellés elõtt egy héttel még ugrópályát teljesített, mert egyszerûen abszolút nem látszott rajta, hogy hasas... De azért ez a ritkábbik.
A kérdező hozzászólása: http://kep.psharing.com/733899.jpg
A kérdező hozzászólása: pillanat és teszek fel képet bár mikor vettem nagyon sovány volt a bordái még mindíg látszanak pill és jön a kép.
igen igazad van. 330-340 nap között van a vemhességi idõ. Elírtam bocsánat.elsõ voltam
"A vemhesség tartama melegvérû kancák esetében átlagosan 336 nap (48 hét vagy 11 hónap)."
az én kancámnak ellés elõtt bõ 3 hétig duzzadt volt már a csecse és teje is volt!

Kamasz fiúk szüleitől kérdezem, hogy amikor kicsi volt a fiatok, milyen idős korukra nem volt már letapadva a kukija a gyermeketeknek?

Nagyon elrettentőnek találom a műtétet és a felrántást is. Megérte-e a műtét -akinek volt-vagy nem? Volt akinek később -5-6 éves korban-magától megszűnt a letapadás?

Legjobb válasz: Az a nagyobb baj ha semmit nem teszel. Nincs mire várni, meddõséget is okoz a nem kezelt letapadás. Nekem két éves volt a nagyobbik fiam amikor a házi dokinak mutattam a fütyijét, az egy barbár volt megfogta és hátrarántotta neki úgy, hogy se köpni se nyelni nem tudtam, nagyon mérges voltam, vérzett,és újra letapadt, azután elmentünk vele szakrendelésre és ott érzéstelenítõ kenõccsel bekenték , kiküldtek a váróba amíg hatni nem kezdett majd a doki bácsi egy pillanat alatt hátrahúzta neki, semmit nem érzett a gyerek, pár napig kamillás vízbe fürdött,kenni kellett valami kenõccsel arra már nem emlékszem mivel és szépen helyre jött azóta nem volt vele sosem problémája, most 12 éves. Akkor mondta a doki, hogy sajna ha ezt nem teszi meg egy szülõ és nem viszi a gyereket megfelelõ beavatkozásra nagyon sok kárt tud okozni, mert meddõséget is okozhat, mivel állandó baktérum tanya van a fityma alatt stb..szóval ne félj, megfelelõ szakember és hidd el megoldódik.

Az a nagyobb baj ha semmit nem teszel. Nincs mire várni, meddõséget is okoz a nem kezelt letapadás. Nekem két éves volt a nagyobbik fiam amikor a házi dokinak mutattam a fütyijét, az egy barbár volt megfogta és hátrarántotta neki úgy, hogy se köpni se nyelni nem tudtam, nagyon mérges voltam, vérzett, és újra letapadt, azután elmentünk vele szakrendelésre és ott érzéstelenítõ kenõccsel bekenték , kiküldtek a váróba amíg hatni nem kezdett majd a doki bácsi egy pillanat alatt hátrahúzta neki, semmit nem érzett a gyerek, pár napig kamillás vízbe fürdött, kenni kellett valami kenõccsel arra már nem emlékszem mivel és szépen helyre jött azóta nem volt vele sosem problémája, most 12 éves. Akkor mondta a doki, hogy sajna ha ezt nem teszi meg egy szülõ és nem viszi a gyereket megfelelõ beavatkozásra nagyon sok kárt tud okozni, mert meddõséget is okozhat, mivel állandó baktérum tanya van a fityma alatt stb..szóval ne félj, megfelelõ szakember és hidd el megoldódik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Hátra lehet húzni, de részlegesen Kb 50%-ban. Az egyik oldalán nincs letapadva. ahogy nézem neki, nincs mi alatta maradjon, mert annyira hátrahúzható, hogy jól mosható legyen.
10 éves volt a fiam amikor a házi orvos lefejtette, a kicsi most 8 neki már nagyon szépen alakul.Azt mondta a doki mire szükség lesz rá rendbe lesz.Õ sem támogatja a mûtétet.
Alapból nem kellett volna hagyni, hogy letapadjon neki! Kb fél éves korától minden nap le kell húzni, jól megmosni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Mindig tornáztattuk, és minden nap mostuk is. Sokat alakult. De nem tökéletes. Mint írtam csak az egyik felén van letapadva.De nem akarom nagyon erõltetni, mert akkor meg kirepedhet. Az meg megint nem jó.
A kérdező hozzászólása: Kedves 13:51-es! AZ a lefejtés mit jelent? Nagyon fájt a gyermekednek? Napokig fájlalta? Mennyi ideig gyógyult?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!