Találatok a következő kifejezésre: Milyen idős kell (58 db)

Nem mindegy, kistestû, közepes testû, vagy nagy.
A kérdező hozzászólása: Közepes.:)
Egyéves korig nagyjából.
Ez az, amit ki kell tapasztalni. Táponként változik egyébként, de átlagban tényleg 1 éves koráig van a junior, 2-6 hónap között pedig a baby táp. De vannak olyan tápok is, amik 2 hónaptól egészen felnõtt korukig adhatók. Nálunk spediel a legtöbb táp 1, 5-2, 5 éves koráig írja, hogy junior táp való a kutyusomnak (nagytestû), de én már 9 hónaposan felnõtt táppal etettem, mert ez volt számára a megfelelõ, a többivel különbözõ okok miatt gondjaink voltak.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm szépen!:)
Általában rá van írva a tápra, azzal nagyot nem tévedhetsz, ha betartod. Kivéve persze, ha valami szutyokkal eteted :) De a jobb minõségûeknek azért lehet hinni.
Én prémium és szuperprémium táppal etetek a kezdetektõl, nem szabad semmit sem készpénznek venni. Nem egy tenyésztõrõl tudok, akik a közepes testû növendék kutyàikat 6-8 hònapos koruktòl felnõtt táppal etetik.
Sajnos ez tipikusan olyan téma, hogy ahány tenyésztõt, állatorvost, bármiféle szakembert megkérdezel, annyiféle választ fogsz hallani, és a jó részükkel valósznûleg fel lehet nevelni egy tökéletesen egészséges kutyát. Nyilván vannak kivételek, de a legtöbb kutyának semmi baja nem lesz, ha egy ideig nem a számára tökéletes összetételû tápot kapja. Arról nem is beszélve, hogy minden egyes kutyának egyedi a fejlõdési üteme, nem hiszem, hogy bármilyen sémát rá lehetne húzni bármilyen kutyára.

Hullámos papagájt szeretnék venni a lányomnak. Milyen idősnek kell lennie mikor elhozzuk, hogy még hozzánk szokjon, szelíd legyen?

Legjobb válasz: Honnan hozod? Ha állatkereskedésbõl veszitek akkor ott már mindenképpen olyan madarak vannak akik elvihetõk, így próbáld kiválasztani a legfiatalabbat. Ha tenyésztõnél veszitek, akkor ott is a legfiatalabbra kell koncntrálnotok, hiszen egy megbízható tenyésztõ nem fogja oddaadni azt akinek még a fészekben a helye :) de szerintem ha papagájt veszel 3-4-5 hónapos korában még akkor is könnyen megszelídíthetõ, sõt vannak olyanok is akik ugyan már egy évesek vagy egy kicsivel többek de könnyen megszelidíthetõ vagy már alapból szelíd. de ha a lányod és a család sokat foglalkozik vele, és érzi hogy szeretitek minden állat megszelidíthetõ kortól függetlenül, de tény hogy minél fiatalabb az állat annál könnyebb magunkhoz szoktatni :)

Honnan hozod? Ha állatkereskedésbõl veszitek akkor ott már mindenképpen olyan madarak vannak akik elvihetõk, így próbáld kiválasztani a legfiatalabbat. Ha tenyésztõnél veszitek, akkor ott is a legfiatalabbra kell koncntrálnotok, hiszen egy megbízható tenyésztõ nem fogja oddaadni azt akinek még a fészekben a helye :) de szerintem ha papagájt veszel 3-4-5 hónapos korában még akkor is könnyen megszelídíthetõ, sõt vannak olyanok is akik ugyan már egy évesek vagy egy kicsivel többek de könnyen megszelidíthetõ vagy már alapból szelíd. de ha a lányod és a család sokat foglalkozik vele, és érzi hogy szeretitek minden állat megszelidíthetõ kortól függetlenül, de tény hogy minél fiatalabb az állat annál könnyebb magunkhoz szoktatni :)
Mindegy milyen idõs, meg fogja szokni a körülötte lévõ embereket. Szelídíteni bármikor lehet, ez nem függ a kortól.

Milyen idősnek kell lennie a keresztszülőnek?

Legjobb válasz: Mivel felelõsség keresztszülõnek lenni (vállalja a gyerek nevelésének felügyeletét, a gondoskodást, ha valami történik a szülõkkel) így nem lehet gyerek. Olyan idõs kell legyen, aki felfogja, hogy mit vállal el a keresztszülõséggel.

Mivel felelõsség keresztszülõnek lenni (vállalja a gyerek nevelésének felügyeletét, a gondoskodást, ha valami történik a szülõkkel) így nem lehet gyerek. Olyan idõs kell legyen, aki felfogja, hogy mit vállal el a keresztszülõséggel.
Betöltött 16. életév. (katolikusoknál)
az én keresztanyám 17 volt, mikor a keresztanyám lett


Milyen idősen kell leválasztani a tengerimalacokat az anyjuktól?

Most egy nagy ketrecben van három tengerimalacom: az anya és két kölyke ( egy fiú és egy lány). A kölyköket milyen korban szabad leválasztani? Most hétvégén lesznek 3 hetesek a kölykök. Korai volna még?

Legjobb válasz: minimum 4 hetesen de inkább késõbb.

minimum 4 hetesen de inkább késõbb.
Csak a fiút kell kivenni, 4 hetesen már leválaszthatod, mert a fiú akár már 5 hetesen is ivarérett lehet! A lány maradhat az anyjával, nehogy úgy vedd külön, hogy a két kicsi együtt marad!
Igen így van. 4 hetes kort mindenképp várd meg. Két nõstény maradhat együtt, fiúcskát pedig tedd külön :)
A kérdező hozzászólása: A lényeg az, hogy a lányt akarják elvinni (annak van gazdája). De akkor az maradjon minimum 4 hétig az anyja mellett, és a fiút pedig, amennyiben nem viszi el valaki, azt is tegyem külön? Ugye jól értettem? A lényeg az, hogy nem akarom túl korán sem leválasztani, de azt sem akarom, hogy az anya ismét vemhes legyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat!
Az anya valószínû, hogy a szülés után egy-két órával termékeny volt megint. Ezt követõen 15-17 naponta egy-két napig az. Az azt jelenti, hogy 30-34 nap múlva valamikor nem kellene hogy ott legyen a fiú, bár ez még pont az öthetes kora elõtt van, de jobb a bék3esség. Ha tapasztalt lennél, akkor látnád a lányon, hogy mikor van ösztrusza, mert azután vagy 10 napra megint visszatehetnéd a fiút mellé, de szerintem ne rizikózz, 4 hetesen válaszd le.

Milyen idősen kell elkezdeni tanítani a kutyát?

Van egy labrador kiskutyám 8 hetes, arra lennék kíváncsi milyen id?s korában kezdjem el oktatni hogy engedelmeskedjen az alapvet? utasításoknak?

Legjobb válasz: Egy kutyának legyen gyerekkora, mert ha 2 honaposan elkezded komolyan kiképezni meglátszik majd ha felnött lesz.pl meglát egy másik kutyát és egybõl játszani akar vele.Én olyan 8 hónapos korig hozzá se "nyulnék", persze ilyen ül/fekszik-et én is megtanitottam az enyémnek.De én az javaslom 8-9 honapos koráig minden nap játsz vele.Labdáz, kergetözz vele stb.

Egy kutyának legyen gyerekkora, mert ha 2 honaposan elkezded komolyan kiképezni meglátszik majd ha felnött lesz.pl meglát egy másik kutyát és egybõl játszani akar vele.Én olyan 8 hónapos korig hozzá se "nyulnék", persze ilyen ül/fekszik-et én is megtanitottam az enyémnek.De én az javaslom 8-9 honapos koráig minden nap játsz vele.Labdáz, kergetözz vele stb.
1-2 honapos kortol asszem.
Zsuzsabazsa: az h a másik fegyelmezett nem megoldás arra, h a kölyök ne legyen rákattanva. Mivel kölyök jobban húz még a fajtárshoz, jobban felnéz rá. Ez természetes. A gazdának most az kell h a kölyök rá legyen kattanva és ne érdekelje se a másik kutyája, se semmilyen kutya. Ezt meg úgy tudja elérni, ha kiiktat egy idõre minden olyan dolgot ami elterelheti a kölyök figyelmét - ilyen a másik kutya is -, és hogy az együtt töltött idõ tartalmas legyen, közös játékokból, tanulásból, de mindenképp az idõ nagyrészében a gazdára figyelésbõl álljon. Ha csak úgy egyedül leviszi, hagyja szaglászgatni, kolbászolni erre-arra, odamenni más kutyákhoz, akkor ablakon kidobott idõ. Felesleges.
Nincs azzal semmi gond, ha együtt viszed a a kölyköt az idõsebbel. Ha az idõsebb kutyád fegyelmezett és képzett, valamilyen szinten, bár ezt nem tudom mert nem írtad, akkor õ jó tanítómestere lehet a kölyöknek. Amennyiben nem, úgy mégiscsak jobb ha külön viszed és foglalkozol vele.
Ez természetes h hozzá jobban kötõdik, hisz fajtárs. A megoldás: külön viszed õket sétálni. És erre céloztam h játékos tanítás és megtanítani h hogyan kell tanulni. A fenéklenyomás nem a legjobb módszer, fõleg ha utána nem követte elég intenzív jutalom (értsd pozitív élmény)
A kérdező hozzászólása: a kiskutya nálam még csak pár napja van de azt figyeltem meg hogy kicsit olyan mintha tartana tõlem! lehet nem egybõl a leülés tanításával kellett volna kezdenem? eddig nem tartott tõlem de most hogy lenyomtam párszor a fenekét már eléggé, pedig próbálok sokat vele lenni, de a mellete lévõ kutyáhou most úgy tûnil jobban kötõdik! ilyenkor mit lehet tenni?
"Ahogy cseperedik, fokozatosan kell elkezdeni tanítgatni a behívásra." ...és az ilyen kutyákból lesznek a behívhatatlanok. :o))) huhu hány ilyennel találkoztam mint kiképzõ... ugyanezzel a felkiáltással, hadd legyen a kutyának gyerekkora. Hahaha... Az alapvetõ probléma ezzel a tézissel az, h van egy dolog amit addig engedtél pl. rángathat pórázon, nem kell leülnie a járdánál, egyáltalán nem kell parancsot végrehajtania, majd hirtelene ezeket elkezdik megkövetelni a gazdik és csodálkoznak, h a kutya nem mûködik, a kutya hülye, a kutya kezelhetetlen. Pedig csak annyi van, h a kutya össze van zavarodva. Itt akik azt mondták h hagyd és legyen a kutyának gyerekkora azok nincsenek tisztában a puppy training fontosságával és alapvetõ szabályaival ezek szerint. Az alapszabály mindenesetben az h a kutyának azt a kezdetektõl nem engedjük meg amit nem szeretnénk h a késõbbiekben ne csináljon ill. alapvetõen megköveteljük szintén a kezdetektõl amit szeretnénk ha késõbb is úgy mûködne. A többi idõben meg nem teremtünk lehetõséget a kutyának hibázni. Pl. természetes h egy kölyök kutya nem fog kilométereket de még több száz métert is laza pórázon, ránk koncentrálva sétálni, de amíg pórázon van addig igenis ne hagyjuk h azt csináljon amit akar. A póráz arra való h elmenjünk vele egy olyan helyre ahol lehet engedni - én legalábbis így csináltam. És a tanítványaimnak is ezt a módszert javaslom és nekik is (érdekes :o)) beválik. Minél többször hagysz egy kutyát hibázni (kontroll nélkül és korrekció nélkül), az annál jobban rögzül - és nem nehéz kitalálni ha ezeket kölyökkorában teszi akkor ezek rögzülnek a helyes viselkedés helyett. A másik szabály, h egy kölyökkutyával a kiképzés nem ugyanúgy néz ki mint egy felnõtt kutyával. Nagyon játékos, alapvetõ ösztönökre épít és nem tart tovább alkalmanként 5-7 percnél. Ebbõl egy nap max 2-3szor. Valamint a kutyát meg kell tanítani tanulni. Szintén nagyon sok olyan kutyával találkoztam akinek az életébõl ez kimaradt és gõze sem volt róla mi az "embernek engedelmeskedni", parancsot megtanulni, végrehajtani - nem a saját szórakoztatása miatt, hanem gazda kedvéért, azért mert ez a szabály. Ezen kívül pont a tanítás, a gazdival való interakció - ami nem csak játék, hanem játékos formában a gazda pozíciójának alapjainak a lefektetése - rendkívül hasznos, kitûnõ kutya-gazda kapcsolatépítõ dolog. Két példa: az én kutyámat 4, 5 hónapos kora óta az esetek többségében póráz nélkül sétáltatom, mivel azóta tudja a járdaszabályt úgy h 3 hónaposan hoztam el. Behívási gondunk nem igen volt, most meg egyáltalán nincs. A másik remek példa a korai tanításra és mikéntjére, mijére: http://www.youtube.com/watch?v=gTo2lAvqKUw&feature=share&lis..
5..... 8hónapos korig ? mirõl beszélsz ? A kutya 6hónapos koráig a legbefogadóbb. Olyan az agya mint egy szivacs. Gyorsan és jól tanul. Ha nem igazán foglalkozol egy kutyával kis korában nehezebb lesz tanítani idõsebben. (Kezdj egy írni olvasni tanulni 20évesen.. biztos egyszerû..) A kutya mióta hozzád került folyamatosan tanul. Ha megkapta az oltásait vidd kutyaoviba. Ott szocializálódik és tanul alapdolgokat.(ül, fekszik, lábohoz, behívás egyebek) De már elõtte is nyugodtan képezheted. van egy 11hetes kiskutyám most. Ül fekszik már szépen :) semilyen negatív hatása nem lesz ha elkezdesz foglakozni vele.
Az ül-t elkezdheted már most is tanítani neki.
2 hónaposan már fogékony, lehet tanítgatni, csak ösztönöznöd kell valamivel, amit szeret(pl. kedvenc játék, jutalom falat...)Vagy járathatod kutyaiskolába is, mert az ottani kiképzõk tudják, hogyan lehet hatni a kutyára.
Már nyugodtan elkezdheted tanítani az alap dolgokra és az olyan viselkedésre amit késõbb el vársz majd tõle.:)
Szöveg értelmezés nem túl jó... Akkor felesleges, ha ugyanúgy hagyja h ne rá figyeljen, hanem menjen össze-vissza. A másik meg kérdés h mi a cél? Mert természetesen mûködik amit mondasz, de igencsak lassítja a folyamatot és néha látszat stabilitást mutat a kutyánk tudásában, felénk való kötõdésében. De ugye kinek mi a preferenciája és elvárt szint amit a kutyájával el akar érni.

Mikor lehet a kutyát megfürdetni, milyen idős kell, hogy legyen?

Van egy több mint egy hónapos félig Golden kutyusom (2012.Máj.13.Pénteken) született, és elég büdös. Mikortól lehet megfürdetni? Meleg idő van, meg meg is szárítanánk, meg bent lenne a szobába addig, míg megnem szárad. Nem lenne korai? Előre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: ne viccelj amint hozzám került a kutyám az elõzõ helyérõl meg kellett fürdetnem szép langyos kis vízzel és nagyon pici kölyköknek való samponnal,mert elsõ volt hogy megérkezett leraktuk örvendezett nekünk majd pisilt egy nagy tócsát és belefeküdt xdxd Amúgyis büdös volt amikor elhoztuk nem lett semmi baja:) nyári meleg volt még jól is esett neki utána addig törülgettem törülközõvel míg meg nem száradt:)

ne viccelj amint hozzám került a kutyám az elõzõ helyérõl meg kellett fürdetnem szép langyos kis vízzel és nagyon pici kölyköknek való samponnal, mert elsõ volt hogy megérkezett leraktuk örvendezett nekünk majd pisilt egy nagy tócsát és belefeküdt xdxd Amúgyis büdös volt amikor elhoztuk nem lett semmi baja:) nyári meleg volt még jól is esett neki utána addig törülgettem törülközõvel míg meg nem száradt:)
megfürdetheted nyugodtan, kölyök kutyáknak való samponnal :)
Egészen nyugodtan megfürdetheted! Csak majd jól töröld meg :)
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek :) Akkor hétvégen fürdetésre kerül sor.

Stafford terrier 8 hetes milyen idősen kell tanítani? és hogyan?

okos értelmes legyen és hallgasson a gazdájára , és jó házőrző ne engedjen be idegeneket.

Legjobb válasz: könyvek tucatjai taglalják ezt a témát több száz oldalon keresztül, válassz egyet. vagy ami még jobb: kutyasuliba vidd. a jó házõrzésre való nevelést meg egy átváltoztató bûbájjal kezdd, mert az amstaff erre nem alkalmas.

könyvek tucatjai taglalják ezt a témát több száz oldalon keresztül, válassz egyet. vagy ami még jobb: kutyasuliba vidd. a jó házõrzésre való nevelést meg egy átváltoztató bûbájjal kezdd, mert az amstaff erre nem alkalmas.
Az amstaff nem való házõrzésre, külseje lehet elrettentõ, jelzõkutyának is jó, de nem a területvédõ ösztönérõl híres. Ha van a közelben olyan kutyaiskola, ahol van ovi, akkor lassan el lehet kezdeni vele oda járni. A tanítást már most el lehet kezdeni: behívás, pórázon való sétálás, ül, fekszik, marad... Lehetõleg pozitív megerõsítéssel és nem erõszakkal, fõleg mivel elég fiatal kölyökkutyáról van szó. Ha megvan a 2. oltása is, járjatok minél többet kutyás társaságba. ebben az alapdolgok is le vannak írva: ***** klikkerrel: http://www.youtube.com/user/tab289?feature=watch#g/u* Automatikusan eltávolított tartalom.
6-8 honapos koráig semiképen!! Az a minimum kor egyes Engedelmességi gyakorlatok elvégzéséhez mert ez alatt maradando károsodása lehet viselkedés terén. Hagyd hogy egy picit kiélje a gyerekorát. Ahogy a pit, ugy a Staff is lehet õrzõ védõ kutya. Sõt van 1 ismerõsöm akinek az amstaffje testõr kutya. Megjegyezném hogy engedelmesség terén meszze jobban telljesit mint bármeik õrzõ-védõ kutya. Egyet jol jegyezz meg! Addig ne menjen be senki hozzád még nem engedted be! Ez nagyon fontos. Miután beengedted nemfog támaddni. Érdemes lenne elvinni egy jó kutyasuliba és értelmes kutyát lehet belõle faraggni.

Az orvos milyen idős terhességet lát? Mennyi idősnek kell lennie? Ha akkor megyek amikor beágyazódik azt is látja?

Legjobb válasz: 5 hetes kortól lehet menni, akkor érdemes, de sokan mennek 6-7-8 hetes korban is, mert akkor már tuti, hogy van a babónak szívhangja is! Az elmaradt mensit követõ 2 hét után ajánlatos.

5 hetes kortól lehet menni, akkor érdemes, de sokan mennek 6-7-8 hetes korban is, mert akkor már tuti, hogy van a babónak szívhangja is! Az elmaradt mensit követõ 2 hét után ajánlatos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod. Minden esetre én kedden elmegyek, hogy adjon tanácsot, még ha nem is lát semmit se (sajna).
szia én 4 hetes 2 napos voltam mior elõször mentem és " megvastagodott méhnyálkahártyát látott és egy petezsák kezdeményt " az is valami!? amúgy én sem bírtam heteket várni , pedig mára harmadik babánk, menjél csak nyugodtan, majd két hét múlva visszarendel
Sajnos a beagyazodast nem latja, akkor meg nincs jele a terhessegnek szamara. Mikor elmarad a mensi, lathatja a vastag nyalkahartyat, csak azzal meg az a baj, h mensi elott is vastag. :( Tehat petezsakkezdemenyt lathat mensi utan par nappal, petezsakot 5 hetesen, ha jo a gep, es nem bujik meg a zsakocska :) Malam 5+2-nel volt petezsak.
En is 5 hetesen es 3 naposan rohantam a dokihoz...:-)Latszott a petezsak es 1 kis pont , most vagyok 8 hetes + 1 napos , mar dobog a szive :-))
Szia En is 5 hetesen voltam, es petezsakot mar latott az orvos. Te mennyi idos lehetsz most az utolso mensid alapjan? 22 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Gratulálok mindenkinek a babákhoz. Kb kevesebb mint két hetes lehetek. Nagyon szeretnénk babát. Elõzõ hónapban nem sikerült , remélem most igen. Tesztre még várok kicsit, nem akarom elkapkodni. Köszönöm a válaszaitokat, nagyon sok hasznát veszem.:)

Milyen végzettség kell az idősek klubja vezetőnek? Szociális gondozó és szervező végzettségem van és úgy tudom ez elég hozzá. Jól tudom?

Legjobb válasz: Szociológus vagyok, a gyakorlati idõ alatt ilyen klubban is jártam. Nem tudom pontosan milyen végzettsége volt a vezetõnek, de ha az önkormányzat úgy látta, hogy nekem, leendõ szociológusnak ott is körül kell néznem, gondolom valami hasonló kell. Szerintem klubfüggõ, egy nagy belvárosi klubba lehet diplomás vezetõt keresnek, de pl. egy önszervezõdõ, kis klubba szerintem bármi jó lehet, csak tudja vezetni a helyet.

Szociológus vagyok, a gyakorlati idõ alatt ilyen klubban is jártam. Nem tudom pontosan milyen végzettsége volt a vezetõnek, de ha az önkormányzat úgy látta, hogy nekem, leendõ szociológusnak ott is körül kell néznem, gondolom valami hasonló kell. Szerintem klubfüggõ, egy nagy belvárosi klubba lehet diplomás vezetõt keresnek, de pl. egy önszervezõdõ, kis klubba szerintem bármi jó lehet, csak tudja vezetni a helyet.
A kérdező hozzászólása: 8 hónapja neveztek ki a klub vezetõjének de lehet hogy akkor nem nézték meg a jogszabályokat és most nem tudom mi lesz mert önköltségen kell lediplomáznom ha kell hozzá és nem 2 fillér. Ez egy kis falusi idõsek nappali ellátása ami társulásban van 5 térségi faluval de csak a gesztor településen és nálunk van klub. A jelenlegi végzettségem is emelt szintû, bízom benne hogy elég hozzá. De az új fõnök majd dönt!

Amstaffot milyen idős korban kell elkezdeni nevelni arra, hogy majd ne bántsa a 8 éves labradorunkat?

Legjobb válasz: Ha kis korától együtt vannak, alapból nem valószínû, hogy bántaná, miért is tenné, nem kell ilyet feltételezni. Ha mégis észreveszel valami problémát kettejük között, (lehet az fordítva is!!!) akkor azonnal le kell róla állítani! Nem kell megvárni, hogy bántás legyen a dologból. Az már egy elõrehaladott állapot, aminek voltak elõjelei. Csírájában el kell fojtani az ilyesmit. Ez viszont nem kortól függ. Ha úgy látod, hogy nem játékból támad (akármelyik) hanem komolyan, akkor egy 3 hónapos amstaffot ugyanúgy le kell állítani, mint egy 8 éves labradort. Csak azért mondom, mert elég gyakori, hogy nem a verekedést kezdõ kutya kezdi a balhét.

Ha kis korától együtt vannak, alapból nem valószínû, hogy bántaná, miért is tenné, nem kell ilyet feltételezni. Ha mégis észreveszel valami problémát kettejük között, (lehet az fordítva is!!!) akkor azonnal le kell róla állítani! Nem kell megvárni, hogy bántás legyen a dologból. Az már egy elõrehaladott állapot, aminek voltak elõjelei. Csírájában el kell fojtani az ilyesmit. Ez viszont nem kortól függ. Ha úgy látod, hogy nem játékból támad (akármelyik) hanem komolyan, akkor egy 3 hónapos amstaffot ugyanúgy le kell állítani, mint egy 8 éves labradort. Csak azért mondom, mert elég gyakori, hogy nem a verekedést kezdõ kutya kezdi a balhét.
Miért így a kérdés, miért nem fordítva? És egyáltalán mi az, hogy ne bántsa???? Miért bántaná????A már 8 éves kutya területére kerül az amstaff, így õrajta fog múlni, hogy hogyan reagálja le a dolgot. Az már más lapra tartozik, hogy ha a staffi ivarérett lesz, majd eldõl a falkabeli elhelyezkedése (megjegyzem közel sem biztos, hogy a staff lesz a vezér). Elég jól ismerem az amstaffokat, 4 van belõle. Csak akkor válaszd ezt a fajtát, ha nagyon utána néztél, és megértetted a nevelési szabályait, máskülönben megkeseríti az életedet. (Ez csak egy jó tanács volt) :) ) Válasz a kérdésre: NEVELNI kell, de nem arra, hogy ne bántsa a 8 éves labradort. Csak keményen, szigorúan, határozottan a staffal, másképp a fejedre nõ. Sok sikert... :)
hát úgy nagyjából egy napos korától élete végéig kell nevelni..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!