Találatok a következő kifejezésre: Milyen idős érdemes (26 db)

Amióta kijött az elsõ szörszál 16L
Erre nincs bevált recept, van aki azért kezdi el szedni, mert barátja lesz, van aki meg csak azért mert zavarja hogy szõrõs. Ha téged zavar akkor akárhány éves is vagy szedd le nyugodtan.
Nem kötelezõ.
"Ahogy érzed" kategória ez a kérdés. Én speciel 15 évesen szedtem le elõször teljesen a szõrt (addig csak annyira, hogy a bikinibõl ne látszódjon ki...), kizárólag magamért, mert akkor még nem volt pasim. Egyszerû kíváncsiság volt a háttérben, aztán meg szimplán megtetszett így "viselni". Szóval akkor kell elkezdeni, mikor valamiért "ez jön rád", és annyira, amennyire neked tetszik.
Erõsen változó. Barátnõm húga már 11 évesen leborotválta azt a pár szõke szõrszálat, ami volt neki. Én 14 évesen kezdtem, egyébként meg ahogy jól esik. Szerintem mindegy, hogy mennyire, a legegyszerûbb a teljesen csupasz, azon nincs mit elrontani. Ez mára már olyan dolog lett, hogy aki ad magára, az nem hagyja, hogy szabadon burjánzon mindenfele a fanszõrzete, legalább formára igazítja. A csík és a háromszög a legelterjedtebb, van még más minta is, de az szerintem már túlzás. Az a lényeg, hogy a csikló vonalától lefelé ne maradjon szõrös, mert zavaró lehet orális szexnél, meg pl. nehéz napok esetén szerintem így sokkal higiénikusabb. 20L

Milyen fajta / milyen idős kutya lenne a legjobb ha? Van egy 4 éves fehér havanese kislány kutyám. Szeretnék mellé egy másikat. Érdemes ilyenkor új kutyát venni, ha már ennyi ideig egyedül volt? Illetve milyen fajta és korú kutya legyen?

Legjobb válasz: Ez sok mindentõl függ. Vedd figyelembe,h milyen temperamentumú a kutyád. Szeret-e játszani, rohangászni más kutyákkal? Ha igen, akkor nagyobb esélyjel fogad el egy fajtársat maga mellett. Ha kevésbé toleráns a kölyökkutyákkal, akkor érdemesebb lenne egy 6hónapnál, 1évnél idõsebb ebet beszerezni mellé. Ha ivartalanítva van, akkor inkább kant válassz, ha nincs és nem is szeretnéd megmûttetni, akkor csak is szukát. Bár elõfordulhat,h a két szuka dominancia harcot kezd egymással, annak ellenére,h kistestû ebek. Mert,h érdemes lenne egy másik havanese-t venni, vagy valami hasonló kisméretû ebet beszerezni, örökbe fogadni. Nálunk 5éves volt a nagy kutyám, amikor hoztam mellé egy 2hónapos kölyköt. Nagyon gyorsan megszokták egymást és imádják is egymást. A nagyobb kutyám szinte vissza fiatalodott a picihez.

Ez sok mindentõl függ. Vedd figyelembe, h milyen temperamentumú a kutyád. Szeret-e játszani, rohangászni más kutyákkal? Ha igen, akkor nagyobb esélyjel fogad el egy fajtársat maga mellett. Ha kevésbé toleráns a kölyökkutyákkal, akkor érdemesebb lenne egy 6hónapnál, 1évnél idõsebb ebet beszerezni mellé. Ha ivartalanítva van, akkor inkább kant válassz, ha nincs és nem is szeretnéd megmûttetni, akkor csak is szukát. Bár elõfordulhat, h a két szuka dominancia harcot kezd egymással, annak ellenére, h kistestû ebek. Mert, h érdemes lenne egy másik havanese-t venni, vagy valami hasonló kisméretû ebet beszerezni, örökbe fogadni. Nálunk 5éves volt a nagy kutyám, amikor hoztam mellé egy 2hónapos kölyköt. Nagyon gyorsan megszokták egymást és imádják is egymást. A nagyobb kutyám szinte vissza fiatalodott a picihez.
Mindeképpen boxer. A legemberbarátabb kutya az összes közül, imádja a gyerekeket és idõs korára is játékos marad. Csak vigyázz vele, mert örök szerelem lesz! :)
bocs, elnéztem a kérdést. Azt hittem gyerek mellé lesz...
Szerintem sose hátrány, ha egy kutya gyerek barát, sõt !
A falka "bõvítése" elõbb-utóbb a rangsor (át)rendezésének szükségét hozza maga után. Kutyák ezt adott esetben bunyóval rendezik. Amúgy nincs gondja azzal, ha az egyedülléte megszakad, mivel falkába rendezõdne mind, ha tehetné.
Én azt mondom érdemes, hogyha duplaannyi idõd, pénzed, energiád van. Nem szabad azért venni kutyát, hogy az elõzõnek a szórakoztatója legyen, mert a gazdi nem ér rá. A kutyának már az ember a legfontosabb. Ha többen vannak, sokkal több gond lesz velük, nem kevesebb. Ha a kutyád jól szocializált, tudja ki a fõnök akkor érdemes másik kutyát hozni, olyat ami neked tetszik és amihez megfelelõk a körülmények. Ha még nem tökéletes az elsõ kutya nevelése, akkor érdemes elõbb azt kijavítani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszolt! :)
Az attól függ, hogy a kutyusod mennyire tolerálja egy másik kutya jelenlétét vagyis, hogy mennyire domináns és, hogy jön ki egy kölyök kutyával. Ha nem zavarja a kiskutya akkor nyugodtan vehetsz ha viszont nem akkor érdemesebb lenn egy 1-2 éves kutyát venned mellé. De ugye a kutyát nem azért akarod, hogy pótolja azt az idõt amit te nem vagy vele? Mert az a másik kutyusnak sem jó. Ami a fajtákat illeti, az azon is múlik, hogy hogy jön ki a kutyád pl.: egy nagyobb kutyával és , hogy mekkorát szeretnél és mit szeretnél vele csinálni.

Milyen idős kortól érdemes bevonni a babákat rendrakásba, házimunkában való segítségbe, stb...?

Legjobb válasz: Szerintem úgy 3 éves kor körül lehet kezdeni. Elõbb nem érdemes. Amikor oviba kerül úgyis össze kell pakolnia a játékait maga után. De ez egy hosszú folyamat, sok idõbe telik, míg megérti, hogy ha játszott, utána a játékait el kell pakolnia. Pl nálunk kezdetben úgy volt, hogy csak az oviban rakott rendet a kislányom, itthon meg sosem pakolt össze, de szerencsére ez csak egy pár hónapig tartott.

Szerintem úgy 3 éves kor körül lehet kezdeni. Elõbb nem érdemes. Amikor oviba kerül úgyis össze kell pakolnia a játékait maga után. De ez egy hosszú folyamat, sok idõbe telik, míg megérti, hogy ha játszott, utána a játékait el kell pakolnia. Pl nálunk kezdetben úgy volt, hogy csak az oviban rakott rendet a kislányom, itthon meg sosem pakolt össze, de szerencsére ez csak egy pár hónapig tartott.
Szia!A kislányom nagyon aranyos, még csak 18 hónapos és ha hívom hogy gyere segíts anyának összepakolni a játékokat jön és segít...persze igaza van az elõttem szólónak, három éves kor alatt nem szabad elvárni tõlük.
Fiam most 4 éves, magától rendbe rakja maga után a játékait és segít amit csak kérek tõle, 3 éves kor körül, nyugodtan bevonható minden ilyen dologba.
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok, köszi a válaszokat!
Az én picim 19 hós és fogja a seprût, porszívót és utánoz. nagyon édes. Sõt popsitörlõvel már törülget is! Jól megdicsértem érte, azóta folyton dolgozik! Szóval beállnak õk maguktól is! :) ))
Nekem két és fél éves a lányom, két évesen magától kezdett pakolni, mert utánzott.Most már minden este Õ dobja ki a szennyesét is, pakolja velem a játékait. Ha valami nem a helyén van, pedig mondja hogy "helyére".Bár azt mondják lányoktól ez elõbb elvárható mint a fiúktól.
Az én lányom 4, 5 éves, segit, mosogatógépet bepakolni, szétválogatni a szennyest, és be is dobja a mosógépbe, szól mikor elég a mosószer (max.jelzés) és õ nyomja a gombot, ill. állitja a programot ahova mutatom. Bár a konyhában jobban szeret sürgölõdni, mint takaritani, tiszta anyja:) Nálunk Apa porszivóz, én felmosok, és együtt törölgetünk, mosni kislányommal együtt, és mint irtam mosogatógépet is együtt pakolunk. Ház körül hárman ültetünk, de a fûnyirás apáé, valamit a pasis melók.


Milyen idős korban és milyen gitáron érdemes leghamarabb elkezdeni a gitároktatást egy kisgyereknél?

tud erre valaki érdemben válaszolni? köszönöm!

Legjobb válasz: 8-9 éves korban már simán lehet szerintem, van, aki korábban kezdi. Mindenképpen méretben megfelelõ feles vagy háromnegyedes gitár kell neki és egy jó tanár. :) Itt egy hasznos cikk a témában (nem saját). http://kulonoram.hu/zene/gitar

8-9 éves korban már simán lehet szerintem, van, aki korábban kezdi. Mindenképpen méretben megfelelõ feles vagy háromnegyedes gitár kell neki és egy jó tanár. :) Itt egy hasznos cikk a témában (nem saját). http://kulonoram.hu/zene/gitar
A kérdező hozzászólása: köszönöm!!!

Milyen idős babának érdemes szánkót venni? Milyet?

Sima fa,fém,m?anyag,tolókaros,karfás,bundazsákos....?Szánkó vagy bob?

Legjobb válasz: Nekunk bob van. 22 honapos a kisfiam. Multheten volt egy kis ho erre felenk (kulfold) de mar elolvadt. Igy ki is probaltuk. Kisfiam nagyon szeretett ereszkedni vele. Egy kisebb dombra felhuzta a ferjem en meg lent vartam. Imadta es masnap is tiszta izgalomba volt, hogy menjunk szankozni de sajnos masnapra mar esett az eso. :( Remelem azert meg lesz alkalmunk. :) Van rendes nagyobb fa szankonk is amin mindannyian elferunk, azt meg nem probaltuk ki igy arrol nem igazan tudok irni de a kisfiamnak a bob nagyon bejott. A mienk ilyen es ha nem esik a ho vagy nem fuj nagyon a szel akkor a hatanal a zipzart le lehet huzni es elore lehet pattintani a fejvedot igy atalakithato labzsaknak: http://catalog.sears.ca/wcsstore/MasterCatalog/images/catalo..

Nekunk bob van. 22 honapos a kisfiam. Multheten volt egy kis ho erre felenk (kulfold) de mar elolvadt. Igy ki is probaltuk. Kisfiam nagyon szeretett ereszkedni vele. Egy kisebb dombra felhuzta a ferjem en meg lent vartam. Imadta es masnap is tiszta izgalomba volt, hogy menjunk szankozni de sajnos masnapra mar esett az eso. :( Remelem azert meg lesz alkalmunk. :) Van rendes nagyobb fa szankonk is amin mindannyian elferunk, azt meg nem probaltuk ki igy arrol nem igazan tudok irni de a kisfiamnak a bob nagyon bejott. A mienk ilyen es ha nem esik a ho vagy nem fuj nagyon a szel akkor a hatanal a zipzart le lehet huzni es elore lehet pattintani a fejvedot igy atalakithato labzsaknak: http://catalog.sears.ca/wcsstore/MasterCatalog/images/catalo..
2, 5éves kisfiamnak a legnagyobb karfás fa szánkót hozza a Jézuska, mert jön a kis tesó is.Tavaly is nagyon élvezte a szánkózást, de akkor megfázott, mert nem takartuk be stb.Szóval a mi hibánkból..Akkor is karfás fa szánkója volt.Nagyon jól néz ki amit az elsõ válaszoló írt, de én nem vettem volna olyat anyagi okokból.Ha sok pénzem lenne biztos vennék.
Szia! A mi lányunknak tavaly karfás fa szánkót vettünk. 13 hónapos volt akkor, és nagyon élvezte a szánkózást benne. Tettem alá egy plédet, úgy, hogy alatta is legyen és vastagon a karfáig is elérjen, hogy ne nyomja a gyerek hátát. Ráültettem a gyereket bundazsákban, és betakartam egy pléddel. Nem fázott meg, egyfolytában vigyorgott a szánkóban. Még úgy is mentünk vele, hogy én beleültem, ölembe a gyerek, és apa húzott minket. Strapabíró is. Mikor még mi nem vettük meg a szánkót a szomszéd fém szánkóját kölcsönkaptuk (ennek csak az ülõrésze volt fából), hát ne tudd meg, 10-15 perc után alig bírtam benne húzni és tolni a gyereket, olyan nehéz volt a fémláb miatt. Nekünk tökéletesen bevált a karfás fa szánkó, és ezt még jó pár évig ki tudjuk használni.

Milyen bicikliülést érdemes venni? Milyen idős kortól lehet belerakni a babát?

Legjobb válasz: Amikortól stabilan ül. Kisfiam februári születésû, 8,5 hósan ült fel, jöttek a rossz idõk, így csak köv. év márciusa óta biciklizünk. Nekünk elég drága (30.000-es) ülésünk van, de kaptuk. Ez dönthetõ is. De persze az olcsóbb is megteszi.

Amikortól stabilan ül. Kisfiam februári születésû, 8, 5 hósan ült fel, jöttek a rossz idõk, így csak köv. év márciusa óta biciklizünk. Nekünk elég drága (30.000-es) ülésünk van, de kaptuk. Ez dönthetõ is. De persze az olcsóbb is megteszi.
Onnantól, hogy stabilan tud ülni egyedül. Olyat érdemes venni, m aminek van lábtartója, magasított háttámlája és biztonsági öve. Pl mint ez:http://bringashop.hu/images/T/tiger.jpg
Szia! Én használtat vettem, sima kis ülés, semmi extra nincs rajta. 13 hónapos korától biciklizek a lányommal, elõtte tél volt mert márciusi, de amúgy sem nagyon vittem volna elõbb, szerintem nem a kis gerincüknek való.
7 hósan ült stabilan, most 9, 5 hós és egy hónapja biciklizünk:) mi kaptunk ajándékba ülést, de ha nem kaptunk volna, akkor használtat vettem volna más anyukától a városban, ahol lakunk.

Milyen idős korában érdemes először állatkertbe vinni a gyereket?

Legjobb válasz: Mi már pár hónaposan vittük, mert mentünk a naggyal. De olyan 1 évesen már nagyon élvezte is. Egy gyerekfüggõ, van akit korán, van akit késõbb köt le. Ha szereti az állatokat, biztos élvezni fogja. Mennyi idõs?

Mi már pár hónaposan vittük, mert mentünk a naggyal. De olyan 1 évesen már nagyon élvezte is. Egy gyerekfüggõ, van akit korán, van akit késõbb köt le. Ha szereti az állatokat, biztos élvezni fogja. Mennyi idõs?
az én lányom 2 éves volt, mikor már igazán élvezte.
A kérdező hozzászólása: Most húsz hónapos, nyár vége felé lehet, hogy ellátogatunk az állatkertbe.
Engem egyévesen vittek anyuék elõször, de nem kötött le állítlag csak kb. 3 évesen. Mi nagycsaládostul voltunk 2 hete, a lányom 9.5 hónapos volt akkor, na anyum nagyott nézett. Szó szerint félretolta a gyerek, mikor anyu leguggolt hozzá a babakocsihoz, mert nem látta az elefántot. :D 5 órát voltunk bent a kertben, nem is aludt, pedig a babakocsi mindig elringatja. Sikongatott a majomházban, annyira tetszett neki. Mondjuk a galambokra is sikongatott...:D Summa summarum, gyerekfüggõ szerintem. Jó szórakozást, ha mentek!
Az én lányom speciel 9 hónaposan sokkal jobban értékelte, mint most, 2 évesen. Elvolt most is, nézelõdött, de különösen nem kötötte le. 9 hónaposan, meg 13 hónaposan viszont nagyon élvezte. Most inkább a halakat szereti, inkább a Tropicariumba viszem majd el.
Mi 2 évesen vittük imádta, anya mondta én 2, 5 évesen voltam öcsém pár hónapos volt, Õt nem izgatta, nekem nagyon tetszett.
Most lesz kettõ a lanyom, márciusban voltunk, borzasztóan élvezte:-)

Francia bulldogosok! Nektek "beszél" a bullytok? Hogyan lehet megtanítani, meg milyen idős kortól érdemes? Több videó van a neten, (youtube) ahol "beszél" a kutyus.

Www.Youtube.com/watch? Feature=endscreen&NR=1&v=RykHizv7_K4 www.youtube.com/watch? V=BIaGdLVANmY www.youtube.com/watch? V=I1DJA_lNoA0 www.youtube.com/watch? V=oCRsHryVDxk Nagyon tetszik. Persze ha nem megy nem. Csak érdekl?döm. A kiskutyám hétvégén kerül hozzám, gondolom ilyen picinek még meg se próbáljam. Els?nek az alap dolog. ( neve, ül, fekszik) Köszönöm el?re is a válaszokat!

Legjobb válasz: bullytok?! úristen...

bullytok?! úristen...
A kérdező hozzászólása: persze, hogy nem a kérdésre tudod a választ, de bele kell pof*znod... :D problem??

Mennyi idős kortól tud biciklizni egy kisgyerek? Milyen bicót érdemes elsőnek venni? Tapasztalatok?

Magasság is számít gondolom,hogy elérje a pedálokat a lába? 22 hónapos lesz a kislányom,de már ilyeneken agyalok :)

Legjobb válasz: Ez nagyon változó, sok mindentõl függ. Vannak olyan gyerekek, akik 5 éves korukig rá sem ülnek, és van olyan is, hogy már 2,5 évesen teker vele. Mi 3 éves korában vettük, de kb. 4 éves koráig nem érdekelte, inkább futóbringázott. Aztán egyszer csak hajlandó volt ráülni, és egy kis gyakorlás után már ment pótkerék nélkül (gondolom a futóbiciklivel tanult meg az egyensúlyozást). Szóval szerintem totál gyerek-függõ a dolog, de átlagosan 3-3,5 éves kor körül szoktak elõször menni vele.

Ez nagyon változó, sok mindentõl függ. Vannak olyan gyerekek, akik 5 éves korukig rá sem ülnek, és van olyan is, hogy már 2, 5 évesen teker vele. Mi 3 éves korában vettük, de kb. 4 éves koráig nem érdekelte, inkább futóbringázott. Aztán egyszer csak hajlandó volt ráülni, és egy kis gyakorlás után már ment pótkerék nélkül (gondolom a futóbiciklivel tanult meg az egyensúlyozást). Szóval szerintem totál gyerek-függõ a dolog, de átlagosan 3-3, 5 éves kor körül szoktak elõször menni vele.
Enyém most, 3 hónappal a szülinapja elõtt kapott biciklit, 12-est. Hamar megtanulta tekerni, de még pótkerékkel megy, neki nem volt futóbiciklije, így egyensúlyozni még nem tud.
*3 hónappal a 3. szülinapja elõtt
2 és fél éves volt a fiam, mikor kapta az elsõ biciklijét.De csak a Decathlonba tudtunk venni, mert a másfajta bicikli, Auchan, Hauser-es biciklikrõl nem ért le a lába.Ennek meg olyan spéci kiképzése van, hogy nagyon lennt van az a rész ahol az ülés kezdõdik és így leér bõven a lába. És nagyon nagyon jó bicikli. http://www.decathlon.co.hu/HU/14-kerekparok-3-5-eveseknek-12..
A kérdező hozzászólása: Jó, ez nagyon jó bicó, tetszik :) Köszi a linket!
Szívesen!
A kérdező hozzászólása: Megvettük, nagyon tetszik a kislányomnak, kár hogy még kicsi hozzá, de majd a nyáron gyakorolhat eleget! :) )

Idős embernek milyen mobiltelefont érdemes venni? Csak telefonálásra kell, nagy billentyűkkel, jól látható képernyővel.

Legjobb válasz: Ezt tudom javasolni (van még belõle pár változat) http://www.arukereso.hu/mobiltelefon-c3277/myphone/1070-p402.. Idõs embernek tökéletes... egyetlen hátránya az ára (szerintem pofátlanság hogy tudásában sokkal jobb telefonokat kapok olcsóbban)

Ezt tudom javasolni (van még belõle pár változat) http://www.arukereso.hu/mobiltelefon-c3277/myphone/1070-p402.. Idõs embernek tökéletes... egyetlen hátránya az ára (szerintem pofátlanság hogy tudásában sokkal jobb telefonokat kapok olcsóbban)
az idõs emberek nem látják ugy a gombokat, az idõt erre tökéletes ez:http://www.speedshop.hu/hirek/548_myphone_1070_-_vegre_egy_t..
Én úgy kértem a boltban, hogy idõs embernek szeretnék telefont venni. Így adtak egy nagyon könnyû menûset és amelyik alig tud valamit, nagy számokkal ír és nagy billentyûzetû.
Vodafonnál ZTE s202 Az olcsóbb valamivel, de ugyan az. Mamámnak olyan van, könnyen tudja kezelni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!