Találatok a következő kifejezésre: Milyen időközönként cserélni a (21 db)

attól függ hogy mi és mennyi
Ez nagyon függ a szûrõ teljesítményétõl az anyag mennyiségétõl, a szûrt akvárium méretétõl a halak számától...és így tovább. De azt lehet mondani hogy 3 havonta kicsit ki kell rázogatni hogy a nagy szutykok kijöjjenek, de magát az anyagot olyan évente mikor már teljesen eltömõdnek a pórusok.
aktív szenet 4 havonta én úgy tudom meg látod azt a víz minõségén és a szûrõ teljesítményén hogy mikor jött el a csere ideje
az aktív szén az csak úgy mellékesen elõzõ voltam
Aktív szenet csupán gyógyszerezés után használunk, amit legfeljebb egy héten át lehet a szûrõben hagyni. A legokosabb döntés olyan szûrõanyagok választása, amelyeket nem kell cserélni (pl. kerámiatengely vagy üveg szerkezetû, bioball, stb.). Ha használsz nitrátmegkötõ mûgyantát, azt lehet regenerálni.
A kerámiatengely hogy jön a szûrõanyagok közé??? Az összes szûrõanyagot cserélni kell idõvel tök mindegy hogy üvegszerkezet vagy kerámiás kompozit (siporax) idõvel mind elfárad, megtelnek a pórusok amitõl értelme van az egésznek.
Bocsánat, kerámiahenger/kerámiagyûrû. Megtévedtem.

Milyen időközönként érdemes a levegős teleszkópot szétszedni, kipucolni, olajat cserélni benne?

Most nyáron lesz két éves, nem használtam annyira sokat, de volt párszor porban, sárban, esőben, és néha be is mosattam a szimmeringnek. Most így kezd beállni, nem mozog olyan szépen, mint korábban.

Legjobb válasz: Akkor kell javítani amikor már nem mûködik úgy ahogy te azt elvárnád.Mindenki más terhelésnek teszi ki a saját telóját,így aztán javítani is mindenkiét máskor kell.

Akkor kell javítani amikor már nem mûködik úgy ahogy te azt elvárnád.Mindenki más terhelésnek teszi ki a saját telóját, így aztán javítani is mindenkiét máskor kell.

Milyen időközönként kell cserélni a levegőztetőben a betétet? 54l-es az akvárium.

Legjobb válasz: A levegõztetõben nincs betét. Amibe betét van az a szûrõ aminek mindig mennie kell(igen éjszaka is), ebben akkor kell cserélni a szûrõközeget amikor már szinte málik, de akkor sem egyszerre az összeset mert akkor nem lesz baktériumkúltúra a következõ anyagban. Amúgy eltérõ hogy melyik szivacsot mennyi idõ múlva kell cserélni. Van amelyiket 4-5 hónaposan már cserélni kell de van amit csak 10 év múlva.

A levegõztetõben nincs betét. Amibe betét van az a szûrõ aminek mindig mennie kell(igen éjszaka is), ebben akkor kell cserélni a szûrõközeget amikor már szinte málik, de akkor sem egyszerre az összeset mert akkor nem lesz baktériumkúltúra a következõ anyagban. Amúgy eltérõ hogy melyik szivacsot mennyi idõ múlva kell cserélni. Van amelyiket 4-5 hónaposan már cserélni kell de van amit csak 10 év múlva.

Kell cserélni a cumisüvegeket? Vagy csak a szivófejeket kell? Ha igen milyen időközönként?

A cumikat cserélem kb 2-3havonta.

Legjobb válasz: Szia! A cumisüvegeket nem kell cserélned, legfeljebb csak akkor, ha mondjuk a legkisebb méretû (nekünk aventes van, a kicsi azt hiszem 125 ml-es) már nem elegendõ. A szívófejeken - megintcsak az aventesrõl mondom - számok vannak, amik azt jelentik, hogy hány hónapos kortól célszerû õket használni. A különbség közöttük az, hogy egyre több/nagyobb a lyuk rajtuk, igazodva a babó szívóerejének a növekedéséhez. Szóval a kérdésedre a válasz: a szívófejeket célszerû cserélni, de utána kell nézni, hogy annál a márkánál, amit használsz, milyen fejek vannak, és hány hónapos kortól ajánlottak. Remélem tudtam segíteni: egy 4 hónapos kisfiú anyukája

Szia! A cumisüvegeket nem kell cserélned, legfeljebb csak akkor, ha mondjuk a legkisebb méretû (nekünk aventes van, a kicsi azt hiszem 125 ml-es) már nem elegendõ. A szívófejeken - megintcsak az aventesrõl mondom - számok vannak, amik azt jelentik, hogy hány hónapos kortól célszerû õket használni. A különbség közöttük az, hogy egyre több/nagyobb a lyuk rajtuk, igazodva a babó szívóerejének a növekedéséhez. Szóval a kérdésedre a válasz: a szívófejeket célszerû cserélni, de utána kell nézni, hogy annál a márkánál, amit használsz, milyen fejek vannak, és hány hónapos kortól ajánlottak. Remélem tudtam segíteni: egy 4 hónapos kisfiú anyukája
Ha nem sérült akkor nem kell kicserélni a cumisüveget, elég fertõtleniteni ha sûrûn használja a babácska akkor hetente 1x minimum. A cumit meg szintén fertõtlenitve sokáig lehet használni fõleg a mai szilikonos cumikat. Az hogy milyen hamar használódik el ez az anyag minõségétõl függ, de 2 havonta ajánlatos másikkat rakni.Jól csinálod ! anyuka
A kérdező hozzászólása: aventes cumisüvegeink vannak. köszönöm a válaszotokat!
Igaz, nem aventes volt, de nálunk volt bizony olyan, hogy alul beleszáradt a tápszer, bárhogyan sikáltam a cumisüvegmosóval, illetve áztattam, benne maradt az alsó résben (nem tudom minek csinálnak rést alulra). Ezért én inkább kicseréltem. Ha ilyen gond nincs, akkor nem muszáj cserélni.

Meg lehet érezni, ha kiszakadt a gumi? 1 aktus alatt milyen időközönként kell cserélni a gumit? Milyen gumit érdemes venni ami jó a kb.4-4, 5 cm átmérőjű (kis makkal) farkincára?

Tegnap kiszakadt az a fránya durex és semmit nem vettünk észre az egészb?l, csak akkor, amikor már kivette és üres volt a gumi, mert az összes cucc belém került... Csak találgatni tudunk, miért szakadhatott el. Sajna többször összemegy szex közben, gyanítom leveg? kerülhetett a gumiba. Túl hosszú volt az aktus (1 óra) és hiába a síkosító, volt, hogy száraz voltam, gondolom ez is közrejátszott. Érdekelne, ha így elhúzódik az aktus, mennyi id? után érdemes kicserélni a gumit? Mondjuk fél óránként?

Legjobb válasz: az volt a baj hogy száraz voltál ilyenkor be is nyálazhatjátok és akkor nem leszel annyira száraz... hogy a pasidnak lelankad valószinûleg azért van mert nem szereti a gumit velünk is elöfordult mi 6 hónapig óvszereztünk kb. és utána folyamatosá vált hogy lelenkad idöközönként én ezt meguntam és elkezdtem szedni a gyógyszert én neked is ezt ajánlom ma már olyan gyógyszerek vannak hogy nem fog gondot okozni mikor majd teherbe akarsz esni :) de amúgy ha nem akarod a gyógyszert szedni még esetleg kipróbálhatnátok a lifestylet az spermicides kivül és belül is bár nem vékony de nálunk az csak egyszer szakadt ki mikor nagyon száraz voltam remélem tudtam segíteni :)

az volt a baj hogy száraz voltál ilyenkor be is nyálazhatjátok és akkor nem leszel annyira száraz... hogy a pasidnak lelankad valószinûleg azért van mert nem szereti a gumit velünk is elöfordult mi 6 hónapig óvszereztünk kb. és utána folyamatosá vált hogy lelenkad idöközönként én ezt meguntam és elkezdtem szedni a gyógyszert én neked is ezt ajánlom ma már olyan gyógyszerek vannak hogy nem fog gondot okozni mikor majd teherbe akarsz esni :) de amúgy ha nem akarod a gyógyszert szedni még esetleg kipróbálhatnátok a lifestylet az spermicides kivül és belül is bár nem vékony de nálunk az csak egyszer szakadt ki mikor nagyon száraz voltam remélem tudtam segíteni :)
A kérdező hozzászólása: Használtunk mi nyálat és síkosítót is... Nem is keveset... Amúgy gyógyszert szedek, de mint tudjuk, gumival az is biztonságosabb és véd a fertõzésektõl.
4 évig szedtem a fogamzás gátlót, semmi baj nem volt vele, nyugodtan használjátok gumi nélkül!!Nagyon kicsi az esély, hogy teherbe eshetsz ha gyógyszert szedsz.Az óvszerrel nálunk ugyan ez a helyzet, bár még nem szakadt ki, de állandóan kenjük, hogy síkos legyen.A Durexa legjobb márka, szerintünk, mi mást nem is használtunk.Csak ez a megoldás van, vagy vegyétek le.Engem mindig kidörzsölt.Most Pharmatex hüvelykúpot használunk.
csak elõzö kommentjéhez : szerintem a lifestyle a legjobb. a durex nálunk elveszti hamar a síkosságát és hamarabb szakad(ha szakad!) gumit nem kell cserélni egy aktus közben , csak ha egyszer beléd élvezett és utána jön még egy mehet, akkor feltétlen cserélni kell. a durexet tényleg nem ajánlom. a lifestyle talán az egyik legdrágább de elég biztonságos. érdemes kiprobálni

Milyen időközönként kell cserélni a cica almát?

-takarítani, tisztítani természetesen naponta kétszer szoktam-

Legjobb válasz: Ha nem kijáró cicáról van szó, akkor vedd ki a használt almot, amikor meglátod, hogy volt benn. Ha nem vagy otthon, akkor amikor hazamész, megnézed van- e benne valami és kiszeded. Az egészet cserélni sztem elég hetente egyszer. Nálam télen, amikor sokat vannak bent a lakásban, ez bevált.

Ha nem kijáró cicáról van szó, akkor vedd ki a használt almot, amikor meglátod, hogy volt benn. Ha nem vagy otthon, akkor amikor hazamész, megnézed van- e benne valami és kiszeded. Az egészet cserélni sztem elég hetente egyszer. Nálam télen, amikor sokat vannak bent a lakásban, ez bevált.
A macskák nagyon finnyásak az alomra.Érdemes két tálcát rakni neki, mert az egyikbe pisil, a másikba kakil.Lehet látni, hogy mennyire szennyezett az alom.Heti 1-szer, 2-szer célszerü cserélni, mert ha ez nem történik meg idõben, akkor a cica nem az alomra, hanem a szõnyegre végzi a dolgát
teljességgel produktum függõ! az én cicám egyik héten többet, máskor kevesebbet pisilt. kakatakarítás, amint észreveszed! nem kötöm idõhöz, hanem mennyiséghez. ált. jav. egyébként hetente 1x. (lehet kevés)
Én esténként szoktam mielõtt bezárom.

Ki milyen idokozonkent szokta cserelni a facebook boritokepet/profilkepet?

Legjobb válasz: 2-3 havonta. De egyébként más képet nem szoktam feltenni, csak nagyon ritkán

2-3 havonta. De egyébként más képet nem szoktam feltenni, csak nagyon ritkán
Soha nem szoktam, és képeket sem rakok ki magamról. Nem látom értelmét.
Borítóképet kb két hetente váltok. Profilképet most váltottam, elõtte kb októberben, azelõtt meg elõzõ év decemberében. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy nem is engedtem fényképezni magam, magamat se akartam, de mostanság egészen rákaptam a dologra. De gyakran akkor se fogom váltogatni. Vannak ismerõseim, akik hetente/naponta raknak fel újat, de kb ugyanolyan, mint az elõtte lévõ kép:D És lehetõleg tükrös:DD...
3 éve, amikor még eléggé rá voltam kattanva, elég gyakran lecseréltem, most ritkán. Múlt héten cseréltem le, elõtte nyáron volt utoljára új. A legkevésbé sem izgat, hogy épp milyen a profilképem, de õszintén szólva, az újat nagyon dicsérik, ez jól esik:)
Kb 3 éve regisztráltam, azóta is ugyan az a profilképem. :)
évente kb
Félévente.
Én a profilképemet már több mint 1 éve nem cseréltem le, a borítóképemet pedig több mint fél éve.
Az van mint amikor regisztraltam... Boritokep az a 2. Tavaly keszult kep... Egyik sem olyan, hogy aktualitasat vesztette, egyiken sem vagyok felismerheto...
igen
Elélvezésenként + ha annyira kiszárad, hogy a síkosító sem segít rajta (hosszú menetnél elõfordul).
Fúj, én sose cserélek! Te képes lennél felvenni a másét??
Szökõ évente egyszer, vagy minden nap-éj egyenlõség idején...mondjuk 26L
Én csak akkor szoktam cserélni, ha megtelik.
Mikor máskor?
Kiegészíteném azzal, hogy ha netán a lány is elélvez, attól még nem kell cserélni.
minden egyes bedugás után!
Tavasszal, nyárira- õsszel, télire :D de a téli nem kötelezõ még nálunk :D

Milyen időközönként ajánlott cserélni a fogkefét?

Legjobb válasz: Egyszer mintha az olvastam volna, hogy 2-3 havonta, de sokan évekig használják ugyanazt.

Egyszer mintha az olvastam volna, hogy 2-3 havonta, de sokan évekig használják ugyanazt.
ja, ja 2-3 havonta, mondjuk nálam ez inkább 4-5, mindig elfelejtek venni, de most be vagyok tárazva mondjuk
A kérdező hozzászólása: évekig? :D úristen
2 havonta ajánlott, persze ez attól is függ milyen sûrûn használod, hogyan tárolod és hogy milyen minõségû fogkefét használsz...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!