Találatok a következő kifejezésre: Milyen időközönként az (129 db)

Ti hogyan takarítjátok meg és milyen időközönként az ékszerteknősötök páncélját?

Legjobb válasz: Langyos folyóvízzel, kezemmel vagy szivaccsal áttörlöm nekik. Attól függ, mennyire nyálkásak. 1-2 perc és kész is. :) Durván hetente szoktam ezt megcsinálni, néha elõfordul, hogy elfelejtem, akkor 2 hét lesz belõle.

Langyos folyóvízzel, kezemmel vagy szivaccsal áttörlöm nekik. Attól függ, mennyire nyálkásak. 1-2 perc és kész is. :) Durván hetente szoktam ezt megcsinálni, néha elõfordul, hogy elfelejtem, akkor 2 hét lesz belõle.
Sajnos már nincs tekim, de amíg volt: Pár hetente langyos folyó víz alatt fogkefével, a puha részeihez közel pedig hogy fel ne sértse a fogkefe sörtéje, fülpiszkálóval vakargattam le róla a koszt.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi szépen:) ) Én úgy szoktam neki amúgy takarítani a páncélját, h bevizezek egy fogkefét és úgy+egy zsepivel xDD Ezentúl akk másképp fogok, a ti javaslataitok szerint ;)
Az sem rossz, anno tesóm is fogkefézett. De én azért találtam ki a szivacsot, mert azzal is lejön de puhább. Sose sértettem meg még fel így a páncéljukat vagy hasonlók. :)

Milyen időközönként kell megjönnie a menszesznek? Honnan kell számolni, azt, hogy milyen idöközönként jön meg? A menszesz elsőnapjától? Benne van at előző menszesz ideje is?

Legjobb válasz: Szia! Általában 28 napos egy ciklus, persze ettõl lehet eltérés /nekem pl. csak 26 naposak a ciklusaim/. Az elsõ nap amikor elkezdesz vérezni. Ha például 1-jén jött meg elõször akkor 28-án kell legközelebb megjönnie.

Szia! Általában 28 napos egy ciklus, persze ettõl lehet eltérés /nekem pl. csak 26 naposak a ciklusaim/. Az elsõ nap amikor elkezdesz vérezni. Ha például 1-jén jött meg elõször akkor 28-án kell legközelebb megjönnie.
Mikor kezdtél el menstruálni? Az elsõ idõszakban nekem is összevissza jött meg.
Van ilyen, nekem is rendszertelen, pedig már van 2 gyerekem és már 40 éves vagyok. Bár nekem meg ritkábban jön meg, én csak úgy hívom: negyedévi.... Ha nincs vele más gond (túlságosan erõs a szaga vagy ilyesmi), akkor ez van, nem vele mit kezdeni. De ha téged megnyugtat, kérdezz meg egy másik dokit is.
18.48 vagyok megint... hozzáteszem, "fiatal" koromban is ugyanígy volt, szóval nem fogható a változó korra, meg még attól messze is vagyok.
havonta. azaz egy hétig vérzel, három hét szünet, aztán megint. Mivel a hónapok 30-31 ritkán 28, 29 naposak, ezért nem lehet pontosan kiszámolni, fõleg ha valakinek amúgyis rendszertelen. Nekem pl három havonta szokott megjönni, van mikor pár nap múlva megint vérzek, van amikor két héten keresztül vérzek vagy tovább, persze ez nem átlagos, pedig már 23 vagyok.
A kérdező hozzászólása: normális ha (beleszámolva az elözö menszesz idejét is) 22naponként jön meg?
A kérdező hozzászólása: már 5éve menstruálok.... kb fél éve van ez, vtam nõgyogyásznál is nem rég.....azt mondta nincs gond, de nem tudom, csk én vok ilyen szerencsétlen?menjek el talán megint kivizsgálásra?

Fiúk, lányok! Az exetekkel milyen sűrűn tartjátok a kapcsolatot? Milyen esetben keresitek fel őket? Miért? Milyen időközönként?

Legjobb válasz: Néha beszélünk, jó kapcsolatban maradtunk, számíthatunk egymásra. Ha összefutunk elbeszélgetünk, de kb egy héten egyszer rá szoktunk csörögni a másikra, hogy mi újság. És hogy miért? Mert nem iktatok ki senkit az életembõl. Nem haraggal váltunk el, nem hiszem, hogy kerülnöm kellene.

Néha beszélünk, jó kapcsolatban maradtunk, számíthatunk egymásra. Ha összefutunk elbeszélgetünk, de kb egy héten egyszer rá szoktunk csörögni a másikra, hogy mi újság. És hogy miért? Mert nem iktatok ki senkit az életembõl. Nem haraggal váltunk el, nem hiszem, hogy kerülnöm kellene.
Nem látom értelmét és sztem hülyeség tartani kapcsolatot (kivéve ha egy helyen dolgozunk, akkor nincs mit tenni, ez van), az ilyen ex párommal való barátságban nem hiszek és nem mennék bele. Nem tekintek visszafele, még a számát is kitörlöm és a közösségi profilját sem látnám szívesen azt is törlöm és minden rá emlékeztetõ dolgot kidobok. 26/F
Nekem egyikkel sincs kapcsolatom. Rem egyszeru az oka, nem erdekel igazan, h mi van veluk. En a legutolso exemmel nem fogok soha tobbe egy szot sem beszelni.
Legelsõ és egyetlen nagy szerelmemmel (szerelem egyetlen, nem nõ) nem beszéltem már vagy 4 éve. És soha nem is fogok már.
#11 Nem, tudod mi felnõtt emberek vagyunk, akik tudják kezelni a kapcsolataikat, nem pedig ovisok.
Én egyikkel sem tartom a kapcsolatot (kivéve az elsõs "szerelmemmel" :) ) ). Viszont a mostani barátom máshogy van ezzel, õ még tartja velük a kapcsolatot, ami engem zavar, fõleg akkor, ha még meg is említi õket egy-egy helyzetben. Én nem tudnék egyikkel sem beszélni.
A legutolsó exemmel mi is szinte napi kapcsolatban vagyunk. Attól még, hogy párként nem mûködtünk, szeretjük egymást, ezért voltunk együtt. Meg persze sok ponton összefonódott az életünk és idõ, mire kibogozódik.
A kérdező hozzászólása: hát... több hónapig... bocsi, de... erre nem írok semmit, mert rád nézve ledegradáló lenne.
Utolsó milyen már h dugtatok elõtte most meg csak nagyon jó barátok maradtok? bármikor elsülhet a csávó benned megint egy közös házibulin és máris ott a megcsalás jelenlegi pároddal szemben? kérdezõ: nekem a volt barátnõm együtt lakott a volt pasijával több hónapig még, mikor mi már jártunk. na?
Csak eggyel tartom a kapcsolatot, vele elég sûrûn, párnaponta. Nagyon jó barátok vagyunk. 22L
A kérdező hozzászólása: de a jelenben játszódik... õk meg a múltban élnek. akkor miért nem jönnek újra össze az ilyen exek. szerintem egyik csaj, vagy pasi sem örülne, ha szoros lenne az exszel a kapcsolat. egy ideig el lehet játszani, hogy nem féltékeny az ember, de egy idõ után már nem. alap ösztön az emberekben, ha van valakijük.
Nekem az uccsó ex nõm volt ilyen kapcsolattartó a volt párjával. Nincs más, el kell fogadni, még ha ellenkezik is a nézetetek, az õ dolga. A múltjába nincs beleszólásod. A féltékenység megöli a kapcsolatot és felesleges veszekedéseket szül. Ha félre akar lépni, úgyis félre fog. Nem lehet kijátszani. Ha bízol benne õ is bízik benned és ez erõs kötelék lesz. Jobbat nem tudok.
A kérdező hozzászólása: és a jelenlegi párotok mit szól ehhez, és ti, ha õ az ex pasijával csinálná ezeket?
Legutóbbi exem a legjobb barátom is egyben. Már akkor az volt, mielõtt összejöttünk, és ez így is fog maradni. Ebbõl adódóan szinte naponta kommunikálunk valami módon. Elõzõ exem szívbetegségben elhunyt, így vele már sehogy :/ :( Azelõtti barátnõmmel meg akkor beszéltem utoljára, mikor kiderült, hogy párhuzamosan 3 pasija van XD Mióta kiadtam az útját, nem beszéltünk (jobb is). De nem fogom minden exemet felsorolni. :-)
az exek inkább kerülik egymást
Én nem tartom vele a kapcsolatot. Néha összefutunk mert vannak közös ismerõsök, ilyenkor csak köszönünk egymásnak.

Az első teleszkópot milyen időközönként, milyen olajjal és hogyan kell olajozni?

A futott km számít vagy az id?? Milyen olajat ajánlotok? Jó az amivel mondjuk a láncot szoktam? És hogyan kell olajozni?

Legjobb válasz: nem nem jó az amivel a láncot szoktad, az se biztos, hogy a tiedet kell kenni, és így látatlanban, még csak ötletünk sincsen milyen teleszkópod van... inkább vidd el egy szervizbe, és ott majd kiokítanak...

nem nem jó az amivel a láncot szoktad, az se biztos, hogy a tiedet kell kenni, és így látatlanban, még csak ötletünk sincsen milyen teleszkópod van... inkább vidd el egy szervizbe, és ott majd kiokítanak...
Igénybevételtõl függ. A teleszkóp önmagát olajozza, ebben lehet többféle változat is, speciális teleszkópolaj kell hozzá, és belül van, tehát szét kell szedned. Ha ennyire nem vagy tisztában az alapokkal, inkább vidd szervizbe, de ha van pénzed rá, és az a célod, hogy megtanuld, akkor venni kell pár szerszámot, olajat, és számíts arra, hogy lehet, el fogod rontani és szervizbe kell vinni/újat venni. Így gyakorlatilag olcsóbban jössz ki ha elviszed szervizbe és szintén jól mûködik egy darabig (ajánlott félévente, évente napi használat mellett). Itt pl olajfürdõs tekercses teleszkóp olajcseréje: http://www.youtube.com/watch?v=3rdFii6mpFU
Ja kihagytam. Nálunk fél évente van jelenésem az endokirnológusomnál.
nekem nagyon király endo dokim van, csak dicsérni tudom - fõleg, hogy 4 év után neki köszönhetjük a babánkat :) Õ minden vizsgálatot kiírt szépen, ezerféle vérvételre, vizsgálatra elküldött (az én házidokim nem ad ilyenekre beutalót), gyorsan meg is lett a probléma. Nekem ott csináltak minden vizsgálatot újra, mert 3 hónapnál régebbiek voltak a sajátjaim. ennek megfelelõen nem is túl olcsó, kb. 10 e Ft volt az elsõ konzultáció. Háromhavonta jártam hozzá vissza, most meg már e-mailben konzultálunk úgy fél éve. Én küldöm a leleteket, õ küldi a javaslatokat, receptet, ha kell.
ja és nekem kérte: cukor+inzulin (0, 60 és 120 perces), D vitamin, 3 és 21 napos hormonsor, d-vitamin, t4, t3
Egy jó nõdoki ad beutalót vérvételre, és utána kiértékeli neked az eredményt. Nekem azt mondta, hogy legvalószínûbb ilyenkor a progeszteron-gond, amit a ciklus 2 vagy 3 napján csinálnak vérbõl, az elején meg a 21. nap körül. Erre a nõdoki ad gyógyszert. Amúgy nekem is az van, hogy menzesz elõtt 2 napig csak enyhe rózsaszín folyás van, de nem vizsgáltattam még ki, mert volt egy vetélésem, és még nem hevertem ki, de a dokikból, kórházakból nagyon elegem lett. Talán õsszel rászánom magam. Majd írd meg lécci, mi volt, megjelölöm a kérdést. Esetleg azt is megírhatnád, hogy mit mondott a nõdokid.
Szia! Az elõttem válaszolók nagyon jól leírták a dolgokat. :-) kivéve az 5-ös válaszolót, aki nagyon nem jó dokinál jár, az endodoki a hormondoki, nõgyógyász nem ért a hormonokhoz, és a szükséges vizsgálatok nagy részét még csak ki sem írhatja. A progeszteron szint csak következmény, nem ok. Nem elég azt vizsgálni, és pótolni ha kevés. Sajnos. :-(

Simson S51-nél milyen karbantartási műveletek vannak? És azokat milyen időközönként kell elvégezni?

El?re is köszönöm (Egy kezd? Simsonos)

Legjobb válasz: Simson.hu Elösször is szemrevételezed. Megnézed a gumikat hogy mennyire kopottak,megnézed a láncot hogy lóg e ha igen akkor vagy feszítesz rajta vagy veszel rá másikat ha nemtudsz feszíteni rajta. A láncot nyugodtan bekenheted zsírral ha van rajta rendes porvédõ. Légszûrõ,gyertya csere. A teleszkópokat is felmérheted, Az elsõt úgy tudod felmérni hogy könnyû feltenni és letenni a középsõ sztenderre vagy csak megnézed a súlyoddal hogy mennyire gyenge. Az elektronikánál a csatlakozókat lehúzott aksinál átkefélheted. Váltóolajat lecserélheted Kevereékhez használj fullszintetikus olajat Most így nagyjából csak ennyit tudtam segíteni. Üdv!

Simson.hu Elösször is szemrevételezed. Megnézed a gumikat hogy mennyire kopottak, megnézed a láncot hogy lóg e ha igen akkor vagy feszítesz rajta vagy veszel rá másikat ha nemtudsz feszíteni rajta. A láncot nyugodtan bekenheted zsírral ha van rajta rendes porvédõ. Légszûrõ, gyertya csere. A teleszkópokat is felmérheted, Az elsõt úgy tudod felmérni hogy könnyû feltenni és letenni a középsõ sztenderre vagy csak megnézed a súlyoddal hogy mennyire gyenge. Az elektronikánál a csatlakozókat lehúzott aksinál átkefélheted. Váltóolajat lecserélheted Kevereékhez használj fullszintetikus olajat Most így nagyjából csak ennyit tudtam segíteni. Üdv!
A kérdező hozzászólása: köszi :) )
Nagyon fontos, hogy a kipufogót /használattól függõen/ pár havonta-félévente ki kell égetni. Az elsõ teló csúszófelületeinek érdemes adni néha pár csepp olajat, vajpuhán fog rugózni.
Elõször is minden 3 hónapban nézd meg a bowdeneket. A féket érzed hogy kicsit nagyobb a féktáv akkor állíts rajta mert ugye már 50 nem nagy tempó de megállni is megkel tudni.Bár ha a fojtások nincsenek benne és 70-75 körül megy akkor kötelezõ a féket mindíg karban tartani. ahogy már írták hogy a váltóolajat cserélni kell én minden 3 hónapban cserélem. írták már a gumit is hogy a kopást figyeld és lehetõség szerint ha nagyon kopott cseréld le. Láncot ha nagyon nagyon rossz állapotban van és laza húzd meg ha nem lehet akkor ne is próbálj vele menni, saját tapasztalat mentem és valahogy oldalra úgy kicsapta hogy az ablakon át ment be a házba.Veszélyes nagyon. Láncvédõ meg szinte kötelezõ ha homokon mész mert a sok homok megeszi 1 nyár alatt láncvédõvel sokkal jobban bírja. Ugye nézheted hogy a hengernek nincs e válla vagyis hogy van e benne krompresszió.
*mindig

Milyen gyakran cserélgethetem az orr piercinget? Mert amikor kiszedem, akkor vérzett és bepirult. Szóval milyen időközönként cserélhetem?

és a hajlítható vég? orr piercinget úgy kell beletenni h amikor még egyenes a pc, akkor bedugni, és az orrba ráhajlítani?

Legjobb válasz: vagy már hajlítottan beletenni?

A kérdező hozzászólása: vagy már hajlítottan beletenni?
Szia! Azt hiszem, egyenesen beteszed, aztán behajlítod, de nem 100%, nekem karikám van. Miért akarod cserélgetni?
A kérdező hozzászólása: hát vettem párat, de ami legelõször volt, annak kiesett a köve, és amit utoljára betetettem, annak is kiesett a köve
Nekem 15 éve van kb és szinte minden este kiszedem, reggel berakom, mert a párnába sokszor beleakad és kitépi. Hajlítva kell már berakni.
A kérdező hozzászólása: köszi:D de az normális ha fáj utána még 3 nap után is? :O
Bocsánat, hogy csak most válaszolok, de nem vettem észre. Miután kicseréled akkor fáj? Nem váladékozik? Valószínû be van gyulladva valamitõl, nekem soha nem fájt.
A kérdező hozzászólása: igen eléggé fáj olyankor ha kiszedem és visszateszem.:/ de nem váladékozik.

Egyetemeken van feleltetés? Vagy milyen formában kapjuk a jegyeket/krediteket? Milyen időközönként van ZH? És hogy zajlik ez az egész? Tételekből kell húzni, vagy adnak egy kitöltögetős lapot? .

Legjobb válasz: Egyetemen ez úgy mûködik, hogy veszel fel kurzusokat, megvan, hogy egy kurzusért hány kredit jár, most a képzés idejétõl függõen egy meghatározott számú kreditet kell teljesítened, értelemszerûen, ha megfeleltél egy vizsgán legalább a minimum elvárásoknak megkapod a kreditet. Feleltetéssel még nem találkoztam, bár nem arra a szakra jártam, amire te. A ZH dolgozatokra meg változó idõpontokban kerülhet sor, általában szorgalmi idõszak közben, bár olyan is elõfordulhat, hogy egy tanár felajánlja, hogy a félév végén írtok egy ZH-t és arra ad jegyet. Megajánlott jegyet is lehet szerezni ZH-k eredményeibõl, általában 3ast vagy annál magasabb osztályzatot szoktak megajánlani, de megajánlanak 2est is, ez tanárfüggõ. Szóban esetleg ilyen referátumot, prezentációt lehet elõadni, lehetnek olyan órák is, ahol éppen kötelezõ. Vizsga lehet szóban vagy írásban, szóbelein vagy tételt húzol vagy ad a tanár egyet, írásbeli változó lehet teszt kifejtõs vagy bármi, amit el tudsz képzelni. !Ezek csak az én tapasztalataim ettõl még lehetnek eltérõ elvárások az egyetemen, nem is minden törvényszerû, amit ide leírtam.

Egyetemen ez úgy mûködik, hogy veszel fel kurzusokat, megvan, hogy egy kurzusért hány kredit jár, most a képzés idejétõl függõen egy meghatározott számú kreditet kell teljesítened, értelemszerûen, ha megfeleltél egy vizsgán legalább a minimum elvárásoknak megkapod a kreditet. Feleltetéssel még nem találkoztam, bár nem arra a szakra jártam, amire te. A ZH dolgozatokra meg változó idõpontokban kerülhet sor, általában szorgalmi idõszak közben, bár olyan is elõfordulhat, hogy egy tanár felajánlja, hogy a félév végén írtok egy ZH-t és arra ad jegyet. Megajánlott jegyet is lehet szerezni ZH-k eredményeibõl, általában 3ast vagy annál magasabb osztályzatot szoktak megajánlani, de megajánlanak 2est is, ez tanárfüggõ. Szóban esetleg ilyen referátumot, prezentációt lehet elõadni, lehetnek olyan órák is, ahol éppen kötelezõ. Vizsga lehet szóban vagy írásban, szóbelein vagy tételt húzol vagy ad a tanár egyet, írásbeli változó lehet teszt kifejtõs vagy bármi, amit el tudsz képzelni. !Ezek csak az én tapasztalataim ettõl még lehetnek eltérõ elvárások az egyetemen, nem is minden törvényszerû, amit ide leírtam.
A kérdező hozzászólása: -ME-GTK-gazdálkodási és menedzsment- egyébként..:)
A kérdező hozzászólása: megajánlott jegy-ezt mégis hogy képzeljem el? (am köszi mindkettõtöknek a választ:)
A szorgalmi idõszakban pl. kapsz jegyeket, mindegy mire nem az a lényeg vagy aktív vagy az órákon ez is tanárfüggõ, ha a tanár úgy ítéli meg akkor az órai teljesítményedre megajánl egy jegyet pl. Azt mondja: "Józsi, szépen teljesítetted ezt a félévet, csak 5ös ZH-t írtál ezért megajánlok neked egy félévi 5öst" , amit ha elfogadsz nem kell menned vizsgázni, az lesz a félévi jegyed.

Milyen időközönként és milyen hosszan volt beteg/beteg a bölcsis 2-3 éves gyereked? (Légyszi ne irjatok olyat, hogy ez van, majd tulesik rajta meg iylenek, tök másmiatt kérdezem mint az gondoljátok) Szakogához kell!

Eddig olyanokat hallottam, hogy : (és ez az átlag) hogy december téliszünet el?tt egy hét lázasság tüsz?smandula, majd 1 hét otthon, utána ugye szünet, majd január egy hét közösség, 1 hét láz hörghurut egy hét otthon, majd köt?hártya, egy napot volt a gyerek és ujra lázas.

Legjobb válasz: Szia! a kisfiam 2,5 éves, most az õszi idénytõl egyszer egy hétig volt itthon,láz nélkül krupp.

Szia! a kisfiam 2, 5 éves, most az õszi idénytõl egyszer egy hétig volt itthon, láz nélkül krupp.
Szia! Kisfiam másfél éves kora óta jár bölcsibe október 11. óta. Azóta másfél hét bölcsi és 2-3 hét betegség az arány. Semmi komoly, tehát nem olyanok, amiket te irtál, de nála a köhögés múlt el nagyon nehezen, a legkisebb kintlétre (10 perc max) is megint elõlrõl köhögött teljes erõbõl. Most 2 hete rendben van, de a többi gyerek sem beteg pont a bölcsiben. 2 éves lesz.
Most õsszel volt 3 éves a fiam, de elõzõ évben õsszel kezdte a bölcsit. Abban az évben többször volt beteg, de nem volt vészes. Amikor hidegebbre fordult az idõ, akkor kapott el pár köhögõs, taknyos betegséget, mondjuk úgy november és február között 3 hetet hiányzott, alkalmanként egy hetet. Utána ha jól emlékszem, egyáltalán nem volt beteg. Most õsztõl számított idõszakban egyszer volt beteg, valamikor asszem novemberben, azt sem a bölcsiben kapta el, hanem tõlem, egy hétig én voltam náthás (de csak kicsit), utána õ egy hétig (õ kicsit jobban), aztán ugyan ezt még én visszakaptam tõle. Több betegsége idén nem volt. Mondjuk õ a bölcsi elõtt sem volt egy beteges gyerek, két éves koráig talán ha kétszer látta orvos a kötelezõ alkalmakon kívül.
Szia! A fiam 2 éves múlt, szeptember óta jár bölcsibe. Eddig októberben voltunk itthon 1 hetet, meg volt fázva. És novemberben is hiányzott 3 napot, akkor végül is csak köhögött. Eddig szerencsére megúsztuk ennyivel.
3 éves fiam, szeptembertõl bölcsis szeptember - 2 nap volt itthon, hányás miatt a doki kiírta október - 4 nap, nátha+köhögés december - utolsónak lett kötõhártyás, elvittem orvoshoz, ahol a hosszú várakozás alatt valamit összeszedett, 2 hétig volt itthon most januárban nem volt még beteg, pedig a csoportjában hányós-hasmenéses vírus volt, tartottam attól, h õ is megbetegszik.
Szia! Kisfiam szeptember végétõl bölcsis, karácsonyig 6 hetet járt, volt itthon hasmenés miatt, 4 x volt hörghurutja, 1x tüdõgyulladása. Idén 8 napot ment, a 9.napon a bölcsibõl vittük el mentõvel, mert lázgörcse lett:(. A mi bölcsinkben amikor mi nem járunk, akkor nagyon sokan betegek, amikor nekünk volt tüdõgyulladásunk, akkor a földszinti 26 gyerekbõl 2 járt, amikor most lázgörcsünk volt, a bölcsi 90%-ának vírusos láza volt, orrfolyás, köhögés nélkül.
Kisfiam októberben kezdte, és összvissz kétszer egy hetet volt otthon nátha miatt. Semmi durva. :) Januárban volt 2 éves.

Milyen oltásokra van szüksége egy 5-6 hetes kutyusnak? Milyen időközönként kell oltatni? Mennyibe kerülnek az oltásai? [Tacskó és Angol Cocker Spániel keverék]

Köszönöm mindenkinek aki normális választ ad!! :)

Legjobb válasz: Szia! A fajta ilyen szempontból mindegy. :) De biztos édes lehet! :D:D:D Küldök egy oldalt, ahol láthatod mire van szüksége egy ilyen kis babának. :) http://www.retrieversport.hu/labikalauz/oltasok.htm Mint mondtam oltások szempontjából nem lényeges a fajta. Viszont az oltások árai elég eltérõek lehetnek 3000 Ft-tól 5000-ig is terjedhetnek.

Szia! A fajta ilyen szempontból mindegy. :) De biztos édes lehet! :D:D:D Küldök egy oldalt, ahol láthatod mire van szüksége egy ilyen kis babának. :) http://www.retrieversport.hu/labikalauz/oltasok.htm Mint mondtam oltások szempontjából nem lényeges a fajta. Viszont az oltások árai elég eltérõek lehetnek 3000 Ft-tól 5000-ig is terjedhetnek.
Jaj.. elsõ vagyok! :) Ezen az oldalon elég sok mindent felsorolnak. Ne ilyedj meg, ennyiszer nem kell fizetni. :D Általában kombinált oltásokat kapnak a picik is. Mi konkrétan (ha jól emlékszem) 4 kölyök oltással rendelkezünk, most kell februárban mennünk még egyre aztán májusban is még egyre. :) Az elején két hetente kell járni, utána ritkulnak, aztán már csak évente. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs606.ash2/15586.. A sötétebb az enyém :) Most hétvégén hozhatom el vagy jövõhéten.. :)
Elsõ vagyok! :) Nagyon édes a picúrka. :) Én nem látnám ilyen drasztikusan a helyzetet, ha 8 hetesen hozod el (és nálad kapja meg a második oltását) akkor sem történt semmi. Én is akkor hoztam el a kutyust és nekem 3 kutya várta itthon a kertben, én sem lakásban tartottam. Szerintem a drasztikus elzárás sokkal rosszabb, mintha a saját kutyáinkkal találkozik (persze csak sajáttal és csak a saját kertünkbe), ennyi immunerõsítés kell neki. Nálunk nem volt baja a kiskutyának, még csak a hasa sem ment (még az anyja és a testvérei után sem nyavajgott éjjel), pedig sokszor mondják, hogy valamelyik kölyköt ez megviseli, tehát ne lepõdj meg, ha esetleg másnap kicsit bágyadt. A lényeg, addig ne vidd ki az utcára amíg az orvos azt nem mondja, hogy lehet. :) Ha esetleg nincs kertetek, és kénytelen lennél kivinni az utcára hogy elvégezze a dolgát, akkor kérdezd meg az állatorvost mit javasol, ugyanis ilyen szituációban nem tudok segíteni. :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!