Találatok a következő kifejezésre: Milyen időközönként az (130 db)

Ti hogyan takarítjátok meg és milyen időközönként az ékszerteknősötök páncélját?

Legjobb válasz: Langyos folyóvízzel, kezemmel vagy szivaccsal áttörlöm nekik. Attól függ, mennyire nyálkásak. 1-2 perc és kész is. :) Durván hetente szoktam ezt megcsinálni, néha elõfordul, hogy elfelejtem, akkor 2 hét lesz belõle.

Langyos folyóvízzel, kezemmel vagy szivaccsal áttörlöm nekik. Attól függ, mennyire nyálkásak. 1-2 perc és kész is. :) Durván hetente szoktam ezt megcsinálni, néha elõfordul, hogy elfelejtem, akkor 2 hét lesz belõle.
Sajnos már nincs tekim, de amíg volt: Pár hetente langyos folyó víz alatt fogkefével, a puha részeihez közel pedig hogy fel ne sértse a fogkefe sörtéje, fülpiszkálóval vakargattam le róla a koszt.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi szépen:) ) Én úgy szoktam neki amúgy takarítani a páncélját, h bevizezek egy fogkefét és úgy+egy zsepivel xDD Ezentúl akk másképp fogok, a ti javaslataitok szerint ;)
Az sem rossz, anno tesóm is fogkefézett. De én azért találtam ki a szivacsot, mert azzal is lejön de puhább. Sose sértettem meg még fel így a páncéljukat vagy hasonlók. :)

Milyen időközönként kell megjönnie a menszesznek? Honnan kell számolni, azt, hogy milyen idöközönként jön meg? A menszesz elsőnapjától? Benne van at előző menszesz ideje is?

Legjobb válasz: Szia! Általában 28 napos egy ciklus, persze ettõl lehet eltérés /nekem pl. csak 26 naposak a ciklusaim/. Az elsõ nap amikor elkezdesz vérezni. Ha például 1-jén jött meg elõször akkor 28-án kell legközelebb megjönnie.

Szia! Általában 28 napos egy ciklus, persze ettõl lehet eltérés /nekem pl. csak 26 naposak a ciklusaim/. Az elsõ nap amikor elkezdesz vérezni. Ha például 1-jén jött meg elõször akkor 28-án kell legközelebb megjönnie.
Mikor kezdtél el menstruálni? Az elsõ idõszakban nekem is összevissza jött meg.
Van ilyen, nekem is rendszertelen, pedig már van 2 gyerekem és már 40 éves vagyok. Bár nekem meg ritkábban jön meg, én csak úgy hívom: negyedévi.... Ha nincs vele más gond (túlságosan erõs a szaga vagy ilyesmi), akkor ez van, nem vele mit kezdeni. De ha téged megnyugtat, kérdezz meg egy másik dokit is.
18.48 vagyok megint... hozzáteszem, "fiatal" koromban is ugyanígy volt, szóval nem fogható a változó korra, meg még attól messze is vagyok.
havonta. azaz egy hétig vérzel, három hét szünet, aztán megint. Mivel a hónapok 30-31 ritkán 28, 29 naposak, ezért nem lehet pontosan kiszámolni, fõleg ha valakinek amúgyis rendszertelen. Nekem pl három havonta szokott megjönni, van mikor pár nap múlva megint vérzek, van amikor két héten keresztül vérzek vagy tovább, persze ez nem átlagos, pedig már 23 vagyok.
A kérdező hozzászólása: normális ha (beleszámolva az elözö menszesz idejét is) 22naponként jön meg?
A kérdező hozzászólása: már 5éve menstruálok.... kb fél éve van ez, vtam nõgyogyásznál is nem rég.....azt mondta nincs gond, de nem tudom, csk én vok ilyen szerencsétlen?menjek el talán megint kivizsgálásra?

Fiúk, lányok! Az exetekkel milyen sűrűn tartjátok a kapcsolatot? Milyen esetben keresitek fel őket? Miért? Milyen időközönként?

Legjobb válasz: Néha beszélünk, jó kapcsolatban maradtunk, számíthatunk egymásra. Ha összefutunk elbeszélgetünk, de kb egy héten egyszer rá szoktunk csörögni a másikra, hogy mi újság. És hogy miért? Mert nem iktatok ki senkit az életembõl. Nem haraggal váltunk el, nem hiszem, hogy kerülnöm kellene.

Néha beszélünk, jó kapcsolatban maradtunk, számíthatunk egymásra. Ha összefutunk elbeszélgetünk, de kb egy héten egyszer rá szoktunk csörögni a másikra, hogy mi újság. És hogy miért? Mert nem iktatok ki senkit az életembõl. Nem haraggal váltunk el, nem hiszem, hogy kerülnöm kellene.
Nem látom értelmét és sztem hülyeség tartani kapcsolatot (kivéve ha egy helyen dolgozunk, akkor nincs mit tenni, ez van), az ilyen ex párommal való barátságban nem hiszek és nem mennék bele. Nem tekintek visszafele, még a számát is kitörlöm és a közösségi profilját sem látnám szívesen azt is törlöm és minden rá emlékeztetõ dolgot kidobok. 26/F
Nekem egyikkel sincs kapcsolatom. Rem egyszeru az oka, nem erdekel igazan, h mi van veluk. En a legutolso exemmel nem fogok soha tobbe egy szot sem beszelni.
Legelsõ és egyetlen nagy szerelmemmel (szerelem egyetlen, nem nõ) nem beszéltem már vagy 4 éve. És soha nem is fogok már.
#11 Nem, tudod mi felnõtt emberek vagyunk, akik tudják kezelni a kapcsolataikat, nem pedig ovisok.
Én egyikkel sem tartom a kapcsolatot (kivéve az elsõs "szerelmemmel" :) ) ). Viszont a mostani barátom máshogy van ezzel, õ még tartja velük a kapcsolatot, ami engem zavar, fõleg akkor, ha még meg is említi õket egy-egy helyzetben. Én nem tudnék egyikkel sem beszélni.
A legutolsó exemmel mi is szinte napi kapcsolatban vagyunk. Attól még, hogy párként nem mûködtünk, szeretjük egymást, ezért voltunk együtt. Meg persze sok ponton összefonódott az életünk és idõ, mire kibogozódik.
A kérdező hozzászólása: hát... több hónapig... bocsi, de... erre nem írok semmit, mert rád nézve ledegradáló lenne.
Utolsó milyen már h dugtatok elõtte most meg csak nagyon jó barátok maradtok? bármikor elsülhet a csávó benned megint egy közös házibulin és máris ott a megcsalás jelenlegi pároddal szemben? kérdezõ: nekem a volt barátnõm együtt lakott a volt pasijával több hónapig még, mikor mi már jártunk. na?
Csak eggyel tartom a kapcsolatot, vele elég sûrûn, párnaponta. Nagyon jó barátok vagyunk. 22L
A kérdező hozzászólása: de a jelenben játszódik... õk meg a múltban élnek. akkor miért nem jönnek újra össze az ilyen exek. szerintem egyik csaj, vagy pasi sem örülne, ha szoros lenne az exszel a kapcsolat. egy ideig el lehet játszani, hogy nem féltékeny az ember, de egy idõ után már nem. alap ösztön az emberekben, ha van valakijük.
Nekem az uccsó ex nõm volt ilyen kapcsolattartó a volt párjával. Nincs más, el kell fogadni, még ha ellenkezik is a nézetetek, az õ dolga. A múltjába nincs beleszólásod. A féltékenység megöli a kapcsolatot és felesleges veszekedéseket szül. Ha félre akar lépni, úgyis félre fog. Nem lehet kijátszani. Ha bízol benne õ is bízik benned és ez erõs kötelék lesz. Jobbat nem tudok.
A kérdező hozzászólása: és a jelenlegi párotok mit szól ehhez, és ti, ha õ az ex pasijával csinálná ezeket?
Legutóbbi exem a legjobb barátom is egyben. Már akkor az volt, mielõtt összejöttünk, és ez így is fog maradni. Ebbõl adódóan szinte naponta kommunikálunk valami módon. Elõzõ exem szívbetegségben elhunyt, így vele már sehogy :/ :( Azelõtti barátnõmmel meg akkor beszéltem utoljára, mikor kiderült, hogy párhuzamosan 3 pasija van XD Mióta kiadtam az útját, nem beszéltünk (jobb is). De nem fogom minden exemet felsorolni. :-)
az exek inkább kerülik egymást
Én nem tartom vele a kapcsolatot. Néha összefutunk mert vannak közös ismerõsök, ilyenkor csak köszönünk egymásnak.

Az első teleszkópot milyen időközönként, milyen olajjal és hogyan kell olajozni?

A futott km számít vagy az id?? Milyen olajat ajánlotok? Jó az amivel mondjuk a láncot szoktam? És hogyan kell olajozni?

Legjobb válasz: nem nem jó az amivel a láncot szoktad, az se biztos, hogy a tiedet kell kenni, és így látatlanban, még csak ötletünk sincsen milyen teleszkópod van... inkább vidd el egy szervizbe, és ott majd kiokítanak...

nem nem jó az amivel a láncot szoktad, az se biztos, hogy a tiedet kell kenni, és így látatlanban, még csak ötletünk sincsen milyen teleszkópod van... inkább vidd el egy szervizbe, és ott majd kiokítanak...
Igénybevételtõl függ. A teleszkóp önmagát olajozza, ebben lehet többféle változat is, speciális teleszkópolaj kell hozzá, és belül van, tehát szét kell szedned. Ha ennyire nem vagy tisztában az alapokkal, inkább vidd szervizbe, de ha van pénzed rá, és az a célod, hogy megtanuld, akkor venni kell pár szerszámot, olajat, és számíts arra, hogy lehet, el fogod rontani és szervizbe kell vinni/újat venni. Így gyakorlatilag olcsóbban jössz ki ha elviszed szervizbe és szintén jól mûködik egy darabig (ajánlott félévente, évente napi használat mellett). Itt pl olajfürdõs tekercses teleszkóp olajcseréje: http://www.youtube.com/watch?v=3rdFii6mpFU

Milyen feltételei vannak a levelezőnek az egyetemen, vagy az egyéni tanrendnek? A munkám külföldre köt, de ha lehetne nem adnám fel egy ideig itthon sem az egyetemet, szerintetek meglehet oldani? Milyen időközönként kellene haza járnom?

Legjobb válasz: A legtöbb helyen a levelezõs képzésnél két hetente kell bejárni péntek/szombatra az órákra. na most nálunk van olyan, aki csak a vizsgákon jelenik meg, egy órára sem jött be, mert vannak ismerõsei, barátai itt, akik megmondják, hogy miket vettek és hol tartanak. Te is csinálhatod ezt, hogy szerzel itt ismerõsöket, de a legtöbb tanár is segítõkész ált. és ha megy egyedül akkor egyedül is tudsz készülni, és csak félévente a vizsgákon kell megjelenned.

A legtöbb helyen a levelezõs képzésnél két hetente kell bejárni péntek/szombatra az órákra. na most nálunk van olyan, aki csak a vizsgákon jelenik meg, egy órára sem jött be, mert vannak ismerõsei, barátai itt, akik megmondják, hogy miket vettek és hol tartanak. Te is csinálhatod ezt, hogy szerzel itt ismerõsöket, de a legtöbb tanár is segítõkész ált. és ha megy egyedül akkor egyedül is tudsz készülni, és csak félévente a vizsgákon kell megjelenned.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget! :)

Betöltött 40 hét után milyen vizsgálatok vannak? NST minden nap? És a magzatvíz vizsgálat? Az milyen időközönként? És hogy csinálják?

Holnapra vagyok kiírva, de jele semmi a szülésnek...

Legjobb válasz: Elsõ vagyok.csak azt nézik,hogy tiszta e a magzatvíz. Mikor 3.napja hordtam túl,észrevette az orvosom,hogy zava ros a magzatvíz,behívott 2fõorvost akik azt mondták,hogy sötét a haja a lányomnak,és haza küldtek!Mikor a kórház ban elfolyt a magzatvíz,takony zöld volt,ráadásul a manó nyelt belõle,így fertõzést kapott,lélegeztetni kellett,és kimosták a gyomrát 2naposan mivel alvadt vér darabok voltak benne.szóval nem 100%-san megbízható,a magzatvíz vizsgálat.bocs a regényért!

A kérdező hozzászólása: Igen a méhes görbém volt annyi!!! Én is reménykedtem, és vártam hogy hátha este beindul, éreztem is hogy feszültebb, olyan aktívabb, meg voltak fájások is. Most is fájdogál, de látod még mindig csak netezek... Most indulok még a lányomért az oviba... Ez a váreakozás... ez készít ki... :) Amikor vársz valamit, de ugyan félsz is tõle, de nem tudod hogy mikor jön el az idõ. Lehet 5 perc és csobog a vízem... de lehet 1 hét múlva úgy indítják... és csak vársz és vársz és figyelsz... :)
Kitartásra meg türelemre van tényleg nagy szükségünk...de olyan nehéz...én már a Babócával is beszéltem, megnyugtattam, hogy nyugodtan kibújhat, nagyon fogjuk itt kint is szeretni :) Nagyon Boldog lennék, ha hétfõig sikerülne megszületnie, teljessen természetessen, spontán :) ..no, de mintahogy írtam is, kitartás, hiszen hétfõig még van 3 napunk...Minden kismamának szorítok, hogy a lehetõ legnagyobb rendben mennjen minden.
A kérdező hozzászólása: Voltam tegnap dokinál. Nst rendben, a méhtevékenységes görbémnél 80 a minimum volt, volt rengeteg 100-as hosszú érték is. Meg is vizsgált, 2111 a méhszájam. De még mindig egyben... :( Holnap meg hétfõn megyek Nstre, kíváncsi leszek már mi lesz, meg néz majd magzatvízet is, de mikor azt nem mondta, lehet hétfõn csak...És tegnapra estére valami gyengébb hideg frontot mondott, de az se indította meg. Kitartás csajok!!! :)
Elsõ vagyok.csak azt nézik, hogy tiszta e a magzatvíz. Mikor 3.napja hordtam túl, észrevette az orvosom, hogy zava ros a magzatvíz, behívott 2fõorvost akik azt mondták, hogy sötét a haja a lányomnak, és haza küldtek!Mikor a kórház ban elfolyt a magzatvíz, takony zöld volt, ráadásul a manó nyelt belõle, így fertõzést kapott, lélegeztetni kellett, és kimosták a gyomrát 2naposan mivel alvadt vér darabok voltak benne.szóval nem 100%-san megbízható, a magzatvíz vizsgálat.bocs a regényért!
Szia!Igen magán rendelésre járunk, nst 1500 vzsgálat 5000.Szoritok neked.Én félek egy kicsit, remélem mgkimél a fiam és ki kivánkozik addig.Ird meg, hogy mi volt.
Én 5nappal hordtam túl a lányomat, a 6.napon indították volna be burokrepesztésel.mindennap van Nst, és 2naponta magzatvízvizsgálat!Úgy csinálják, hogy egy kacsával szétfeszítik, utána bedugnak egy "fémcsövet"kicsit, amibe beraknak egy vékonyabb csövet, ami megvilágítja a magzatvízet Durván hangzik, de kilehet bírni, viszont be is indíthatja a szülést! Melyik kórházban szülsz? Könnyû és gyors szülést kívánok neked!
Sziasztok!Elsõ vagyok.Voltunk koponya-hasi uh-ott minden rendben, bár elmáletileg ha baja van 6hónaposan fog kiderülni:(Most volt 4hónapos, viszont olyan mozgékony, már hasra fordul, reggeltõl-estig elvan magával.Az a lényeg, ha úgy érzitek valami nem stimmel, rögtön szóljatok az orvosnak!
Szia.Én péntekre vagyok kiírva, de még nálam sincs jele a szülésnek.Habár ma elkezdtem kissé szédülni, de ez szerintem mástól van.A doktornõmtõl hétfõig kaptunk "haladékot", szerintem ha addig nem születünk meg, indítani fogja. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy 2 héttel ezelõtt már 2 cm-re nyitva voltam és a méhnyak is rövidült, akkor meg is vigasztalt, hogy szerinte nem fogja a baba megvárni a 25.-ét. De úgy látszik ez a Babóca nagyon kitartó.Én utoljára kedden voltam NST-n, és legközelebb csak hétfõn kell mennünk.
Sziasztok! Hétfõn engem is befektetnek, már a 42. hétben leszünk! Nst-re heti 3x hívnak (5000-ért), és hiába kérem, nincs magzatvízvizsgálat, mivel "minden rendben". Remélem nem lesz baj ebbõl. Jól értettem, hogy a méhes görbéd 80 és 100 közt kanyarog? Mert akkor én valszeg hiába örültem tegnap hogy idõnként már felment 70-ig is 0-ról! Azt hittem az 0-10-20-ról megy fel 100-ig meg vissza szülés elõtt...
A kérdező hozzászólása: Magzatvíz vizsgálatért fizetni? Vagy azért mert magán rendelõbe jársz??? Ezt nem hallottam még... De valóban anyagi csõd. Én ha a hétvégéig vagy hétvégén nem szülök, akkor hétfõn addig ütöm az asztalt, amíg meg nem csinálja a magzatvíz vizsgálatot... aztán majd meglátjuk. Nem mellesleg mára vagyok kiírva. :)
Sziasztok!Mi szombatra vagyunk ki irva, és szombaton már megyünk is magzatviz vizsgálatra+nstre.Remélem hamarosan ki bujik a manonk, mert nálunk ez a vizsgálat 6500ft.pár nap tulhordás és anyagi csöd :)
No én is ettõl tartok! 15-20ra voltam kiírva, szóval már mindenképp idõn túl vagyunk, de nincs magzatvízvizsgálat, csak kedd-csüt-vasárnap nst. Ja meg tegnap nézték UH-on a köldökzsinór áramlását. Kérdeztem a m.víz vizsgálatot, hogy mi van ha belekakil, de csak legyintett a szülésznõm. Amúgy a Szent Imrében szülök, remélem nem könnyelmûsködik el ezt a vizsgálatot, nehogy baj legyen belõle. Fõleg, hogy nem úgy tûnik, mintha meg akarna születni a kisfiam. Viszont 2 napja egy ponton kurtyog a hasam, mintha béka lakna bent. Fura
A kérdező hozzászólása: Jujj de durva az utolsó sztori!!! Na én ezt nem szeretném, de szerintem senki... Jól van a kislányod? Nem lett semmi baja??
Nekem úgy volt, mikor "lejárt az idõm" egyik nap magzatvíz vizsgálat (csak megnézik) a másik nap Nst.Ha valami rendellenességet találnak, bent tartanak, úgy hogy mindennap batyuval mentünk.8 nap túlhordás után szültem meg.
A kérdező hozzászólása: Nst nálunk az eredménytõl függõen minden nap vagy 2 naponta van azt hallottam. Kíváncsi leszek, most ugye hétvége jön kíváncsi leszek mikorra hív be.Lehet pénteken aztán hétfõn csak. Magzatvíz vizsgálata nekem nem volt van olyan ismerõsöm akinek lett volna. De én ha magától nem csinálná, kérném!
Nekem a kiírt naptól kezdõdõen minden nap volt nst, de magzatvízvizsgálat egyszer sem. 41+2 spontán szültem.
Tudtommal azt nézik csak meg, zavaros-e a magzatvíz (de nem vesznek ki belõle, csak bevilágítanak). A barátnõmnek belekakilt a baba a 39. héten, rögtön meg is indították a szülést. Ezért nem értem nekem miért nem nézik.
Sziasztok! Én 15-20-ra voltam kiírva, de csak 2-3 naponta hívnak nst-re, és magzatvízvizsgálat egyáltalán nem volt! Rákérdeztem a szülésznõnél, de csak rálegyintett. Remélem nem lesz baj belõle. Szerintetek?
A kérdező hozzászólása: Szia, én Kazincbarcikán készülök szülni... A kívánságodat elfogadom, köszi... :) Már van egy 5.5 éves kislányom, õ 6 nappal hamarabb jött, most is csajszi lesz, azt hittem, reméltem õ is hamarabb jön, de... nem úgy néz ki... Ettõl a magzatvíz nézéstõl félek egy picit. És csak megvilágítják és úgy nézik hogy milyen a víz, vagy kiszívnak belõle egy picit, és úgy nézik??
Sziasztok!Ma megnézték a magzatvizet.Minden ok, nem volt valami kellemes.Azt mondta a doki, hogy kinyilt a belsö méhszáj is.Hétfõn megint magzatviz+nst.Ha nem akar jönni a mano rásegitünk.Hát remélem elindul egyedül is.

Milyen időközönként ajánlatos együtt lenni a párommal, ha gyereket szeretnénk? Majd mikor már tudjuk, hogy összejött, akkor az állapotosság alatt, mikor nem ajánlatos az együttlét, mert veszélyes a babára nézve?

Legjobb válasz: Szia! Azt mondják hogy peteérés napja plusz-minusz 2-3 nap. Azért ez a tág határidõ , mert azalatt bármikor "bejöhet" a dolog:)Peteérés kb,a ciklusod közepén van. Ha tehát jobb esetben 28 napos, akkor ugy a 14. környékén , de még ilyenkor is történhet apróbb malõr, hogy pont elõbb vagy késõbb érik.Tehát ezért a 2-3 nap hozzászámolás. Ezeken a napokon nagyon ajánlatos az összebújás. Lehet minden nap , lehet kétnaponként. Ez attól függ, hogy milyen vehemensek vagytok:) Fontos, hogy csak lazán és ha jólesik, ez nem verseny az idõvel!!:) A szex terhesség alatt egy érdekes kérdés. Elméletileg a teljes kilenc hónapig megengedett teherbeesés után is , hiszen teljesen jó helyen fejlõdik a baba. Kizáró okok lehetnek: elõzetes vetélés(ek), nyított méhszáj , ha nagyon nehezen estél teherbe (pl. évekig próbálkoztatok), vérzés, fájdalom szex alatt.A 9. hónapot már nem nagyon ajánlják , de azt is azért mert nehézkesebb a mama számára a mozgás./ de van aki azért ezt is megoldja ;)/ 35 hetes km

Szia! Azt mondják hogy peteérés napja plusz-minusz 2-3 nap. Azért ez a tág határidõ , mert azalatt bármikor "bejöhet" a dolog:) Peteérés kb, a ciklusod közepén van. Ha tehát jobb esetben 28 napos, akkor ugy a 14. környékén , de még ilyenkor is történhet apróbb malõr, hogy pont elõbb vagy késõbb érik.Tehát ezért a 2-3 nap hozzászámolás. Ezeken a napokon nagyon ajánlatos az összebújás. Lehet minden nap , lehet kétnaponként. Ez attól függ, hogy milyen vehemensek vagytok:) Fontos, hogy csak lazán és ha jólesik, ez nem verseny az idõvel!!:) A szex terhesség alatt egy érdekes kérdés. Elméletileg a teljes kilenc hónapig megengedett teherbeesés után is , hiszen teljesen jó helyen fejlõdik a baba. Kizáró okok lehetnek: elõzetes vetélés(ek), nyított méhszáj , ha nagyon nehezen estél teherbe (pl. évekig próbálkoztatok), vérzés, fájdalom szex alatt.A 9. hónapot már nem nagyon ajánlják , de azt is azért mert nehézkesebb a mama számára a mozgás./ de van aki azért ezt is megoldja ;)/ 35 hetes km
Nekem azt írták, hogy 1, 5 - 2 naponként ajánlott, naponta semmiképp.
Nekem a doki azt mondta ha a párommal nincs probléma vagyis van elegendõ kisfickó akkor minden nap lehet együtt lenni.Nem ártalmas
Ja kihagytam. Nálunk fél évente van jelenésem az endokirnológusomnál.
nekem nagyon király endo dokim van, csak dicsérni tudom - fõleg, hogy 4 év után neki köszönhetjük a babánkat :) Õ minden vizsgálatot kiírt szépen, ezerféle vérvételre, vizsgálatra elküldött (az én házidokim nem ad ilyenekre beutalót), gyorsan meg is lett a probléma. Nekem ott csináltak minden vizsgálatot újra, mert 3 hónapnál régebbiek voltak a sajátjaim. ennek megfelelõen nem is túl olcsó, kb. 10 e Ft volt az elsõ konzultáció. Háromhavonta jártam hozzá vissza, most meg már e-mailben konzultálunk úgy fél éve. Én küldöm a leleteket, õ küldi a javaslatokat, receptet, ha kell.
ja és nekem kérte: cukor+inzulin (0, 60 és 120 perces), D vitamin, 3 és 21 napos hormonsor, d-vitamin, t4, t3
Egy jó nõdoki ad beutalót vérvételre, és utána kiértékeli neked az eredményt. Nekem azt mondta, hogy legvalószínûbb ilyenkor a progeszteron-gond, amit a ciklus 2 vagy 3 napján csinálnak vérbõl, az elején meg a 21. nap körül. Erre a nõdoki ad gyógyszert. Amúgy nekem is az van, hogy menzesz elõtt 2 napig csak enyhe rózsaszín folyás van, de nem vizsgáltattam még ki, mert volt egy vetélésem, és még nem hevertem ki, de a dokikból, kórházakból nagyon elegem lett. Talán õsszel rászánom magam. Majd írd meg lécci, mi volt, megjelölöm a kérdést. Esetleg azt is megírhatnád, hogy mit mondott a nõdokid.
Szia! Az elõttem válaszolók nagyon jól leírták a dolgokat. :-) kivéve az 5-ös válaszolót, aki nagyon nem jó dokinál jár, az endodoki a hormondoki, nõgyógyász nem ért a hormonokhoz, és a szükséges vizsgálatok nagy részét még csak ki sem írhatja. A progeszteron szint csak következmény, nem ok. Nem elég azt vizsgálni, és pótolni ha kevés. Sajnos. :-(

Simson S51-nél milyen karbantartási műveletek vannak? És azokat milyen időközönként kell elvégezni?

El?re is köszönöm (Egy kezd? Simsonos)

Legjobb válasz: Simson.hu Elösször is szemrevételezed. Megnézed a gumikat hogy mennyire kopottak,megnézed a láncot hogy lóg e ha igen akkor vagy feszítesz rajta vagy veszel rá másikat ha nemtudsz feszíteni rajta. A láncot nyugodtan bekenheted zsírral ha van rajta rendes porvédõ. Légszûrõ,gyertya csere. A teleszkópokat is felmérheted, Az elsõt úgy tudod felmérni hogy könnyû feltenni és letenni a középsõ sztenderre vagy csak megnézed a súlyoddal hogy mennyire gyenge. Az elektronikánál a csatlakozókat lehúzott aksinál átkefélheted. Váltóolajat lecserélheted Kevereékhez használj fullszintetikus olajat Most így nagyjából csak ennyit tudtam segíteni. Üdv!

Simson.hu Elösször is szemrevételezed. Megnézed a gumikat hogy mennyire kopottak, megnézed a láncot hogy lóg e ha igen akkor vagy feszítesz rajta vagy veszel rá másikat ha nemtudsz feszíteni rajta. A láncot nyugodtan bekenheted zsírral ha van rajta rendes porvédõ. Légszûrõ, gyertya csere. A teleszkópokat is felmérheted, Az elsõt úgy tudod felmérni hogy könnyû feltenni és letenni a középsõ sztenderre vagy csak megnézed a súlyoddal hogy mennyire gyenge. Az elektronikánál a csatlakozókat lehúzott aksinál átkefélheted. Váltóolajat lecserélheted Kevereékhez használj fullszintetikus olajat Most így nagyjából csak ennyit tudtam segíteni. Üdv!
A kérdező hozzászólása: köszi :) )
Nagyon fontos, hogy a kipufogót /használattól függõen/ pár havonta-félévente ki kell égetni. Az elsõ teló csúszófelületeinek érdemes adni néha pár csepp olajat, vajpuhán fog rugózni.
Elõször is minden 3 hónapban nézd meg a bowdeneket. A féket érzed hogy kicsit nagyobb a féktáv akkor állíts rajta mert ugye már 50 nem nagy tempó de megállni is megkel tudni.Bár ha a fojtások nincsenek benne és 70-75 körül megy akkor kötelezõ a féket mindíg karban tartani. ahogy már írták hogy a váltóolajat cserélni kell én minden 3 hónapban cserélem. írták már a gumit is hogy a kopást figyeld és lehetõség szerint ha nagyon kopott cseréld le. Láncot ha nagyon nagyon rossz állapotban van és laza húzd meg ha nem lehet akkor ne is próbálj vele menni, saját tapasztalat mentem és valahogy oldalra úgy kicsapta hogy az ablakon át ment be a házba.Veszélyes nagyon. Láncvédõ meg szinte kötelezõ ha homokon mész mert a sok homok megeszi 1 nyár alatt láncvédõvel sokkal jobban bírja. Ugye nézheted hogy a hengernek nincs e válla vagyis hogy van e benne krompresszió.
*mindig

Milyen gyakran cserélgethetem az orr piercinget? Mert amikor kiszedem, akkor vérzett és bepirult. Szóval milyen időközönként cserélhetem?

és a hajlítható vég? orr piercinget úgy kell beletenni h amikor még egyenes a pc, akkor bedugni, és az orrba ráhajlítani?

Legjobb válasz: vagy már hajlítottan beletenni?

A kérdező hozzászólása: vagy már hajlítottan beletenni?
Szia! Azt hiszem, egyenesen beteszed, aztán behajlítod, de nem 100%, nekem karikám van. Miért akarod cserélgetni?
A kérdező hozzászólása: hát vettem párat, de ami legelõször volt, annak kiesett a köve, és amit utoljára betetettem, annak is kiesett a köve
Nekem 15 éve van kb és szinte minden este kiszedem, reggel berakom, mert a párnába sokszor beleakad és kitépi. Hajlítva kell már berakni.
A kérdező hozzászólása: köszi:D de az normális ha fáj utána még 3 nap után is? :O
Bocsánat, hogy csak most válaszolok, de nem vettem észre. Miután kicseréled akkor fáj? Nem váladékozik? Valószínû be van gyulladva valamitõl, nekem soha nem fájt.
A kérdező hozzászólása: igen eléggé fáj olyankor ha kiszedem és visszateszem.:/ de nem váladékozik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!