Találatok a következő kifejezésre: Milyen idöközönkent meg a (37 db)

Milyen időközönként kell megjönnie a menszesznek? Honnan kell számolni, azt, hogy milyen idöközönként jön meg? A menszesz elsőnapjától? Benne van at előző menszesz ideje is?

Legjobb válasz: Szia! Általában 28 napos egy ciklus, persze ettõl lehet eltérés /nekem pl. csak 26 naposak a ciklusaim/. Az elsõ nap amikor elkezdesz vérezni. Ha például 1-jén jött meg elõször akkor 28-án kell legközelebb megjönnie.

Szia! Általában 28 napos egy ciklus, persze ettõl lehet eltérés /nekem pl. csak 26 naposak a ciklusaim/. Az elsõ nap amikor elkezdesz vérezni. Ha például 1-jén jött meg elõször akkor 28-án kell legközelebb megjönnie.
Mikor kezdtél el menstruálni? Az elsõ idõszakban nekem is összevissza jött meg.
Van ilyen, nekem is rendszertelen, pedig már van 2 gyerekem és már 40 éves vagyok. Bár nekem meg ritkábban jön meg, én csak úgy hívom: negyedévi.... Ha nincs vele más gond (túlságosan erõs a szaga vagy ilyesmi), akkor ez van, nem vele mit kezdeni. De ha téged megnyugtat, kérdezz meg egy másik dokit is.
18.48 vagyok megint... hozzáteszem, "fiatal" koromban is ugyanígy volt, szóval nem fogható a változó korra, meg még attól messze is vagyok.
havonta. azaz egy hétig vérzel, három hét szünet, aztán megint. Mivel a hónapok 30-31 ritkán 28, 29 naposak, ezért nem lehet pontosan kiszámolni, fõleg ha valakinek amúgyis rendszertelen. Nekem pl három havonta szokott megjönni, van mikor pár nap múlva megint vérzek, van amikor két héten keresztül vérzek vagy tovább, persze ez nem átlagos, pedig már 23 vagyok.
A kérdező hozzászólása: normális ha (beleszámolva az elözö menszesz idejét is) 22naponként jön meg?
A kérdező hozzászólása: már 5éve menstruálok.... kb fél éve van ez, vtam nõgyogyásznál is nem rég.....azt mondta nincs gond, de nem tudom, csk én vok ilyen szerencsétlen?menjek el talán megint kivizsgálásra?

Meg lehet érezni, ha kiszakadt a gumi? 1 aktus alatt milyen időközönként kell cserélni a gumit? Milyen gumit érdemes venni ami jó a kb.4-4, 5 cm átmérőjű (kis makkal) farkincára?

Tegnap kiszakadt az a fránya durex és semmit nem vettünk észre az egészb?l, csak akkor, amikor már kivette és üres volt a gumi, mert az összes cucc belém került... Csak találgatni tudunk, miért szakadhatott el. Sajna többször összemegy szex közben, gyanítom leveg? kerülhetett a gumiba. Túl hosszú volt az aktus (1 óra) és hiába a síkosító, volt, hogy száraz voltam, gondolom ez is közrejátszott. Érdekelne, ha így elhúzódik az aktus, mennyi id? után érdemes kicserélni a gumit? Mondjuk fél óránként?

Legjobb válasz: az volt a baj hogy száraz voltál ilyenkor be is nyálazhatjátok és akkor nem leszel annyira száraz... hogy a pasidnak lelankad valószinûleg azért van mert nem szereti a gumit velünk is elöfordult mi 6 hónapig óvszereztünk kb. és utána folyamatosá vált hogy lelenkad idöközönként én ezt meguntam és elkezdtem szedni a gyógyszert én neked is ezt ajánlom ma már olyan gyógyszerek vannak hogy nem fog gondot okozni mikor majd teherbe akarsz esni :) de amúgy ha nem akarod a gyógyszert szedni még esetleg kipróbálhatnátok a lifestylet az spermicides kivül és belül is bár nem vékony de nálunk az csak egyszer szakadt ki mikor nagyon száraz voltam remélem tudtam segíteni :)

az volt a baj hogy száraz voltál ilyenkor be is nyálazhatjátok és akkor nem leszel annyira száraz... hogy a pasidnak lelankad valószinûleg azért van mert nem szereti a gumit velünk is elöfordult mi 6 hónapig óvszereztünk kb. és utána folyamatosá vált hogy lelenkad idöközönként én ezt meguntam és elkezdtem szedni a gyógyszert én neked is ezt ajánlom ma már olyan gyógyszerek vannak hogy nem fog gondot okozni mikor majd teherbe akarsz esni :) de amúgy ha nem akarod a gyógyszert szedni még esetleg kipróbálhatnátok a lifestylet az spermicides kivül és belül is bár nem vékony de nálunk az csak egyszer szakadt ki mikor nagyon száraz voltam remélem tudtam segíteni :)
A kérdező hozzászólása: Használtunk mi nyálat és síkosítót is... Nem is keveset... Amúgy gyógyszert szedek, de mint tudjuk, gumival az is biztonságosabb és véd a fertõzésektõl.
4 évig szedtem a fogamzás gátlót, semmi baj nem volt vele, nyugodtan használjátok gumi nélkül!!Nagyon kicsi az esély, hogy teherbe eshetsz ha gyógyszert szedsz.Az óvszerrel nálunk ugyan ez a helyzet, bár még nem szakadt ki, de állandóan kenjük, hogy síkos legyen.A Durexa legjobb márka, szerintünk, mi mást nem is használtunk.Csak ez a megoldás van, vagy vegyétek le.Engem mindig kidörzsölt.Most Pharmatex hüvelykúpot használunk.
csak elõzö kommentjéhez : szerintem a lifestyle a legjobb. a durex nálunk elveszti hamar a síkosságát és hamarabb szakad(ha szakad!) gumit nem kell cserélni egy aktus közben , csak ha egyszer beléd élvezett és utána jön még egy mehet, akkor feltétlen cserélni kell. a durexet tényleg nem ajánlom. a lifestyle talán az egyik legdrágább de elég biztonságos. érdemes kiprobálni

A póthajat milyen időközönként kell fejjebb rakatni? Már 6 hete van fennt, eléggé lenőtt, de még egy tincs sem esett ki!

Legjobb válasz: Attól függ, hogy milyen technikával került fel, de általában 2-3 hónapig szokták hagyni lenõni, hagyományos varrás esetén ez lehet rövidebb idõ is, de hõillesztéses, illetve hüvelyes hosszabbítás esetén akár fél év is lehet vagy amíg meg nem unod.

Attól függ, hogy milyen technikával került fel, de általában 2-3 hónapig szokták hagyni lenõni, hagyományos varrás esetén ez lehet rövidebb idõ is, de hõillesztéses, illetve hüvelyes hosszabbítás esetén akár fél év is lehet vagy amíg meg nem unod.

A képregények milyen időközönként jelennek meg?

A kett? legfontosabbra gondolok mint a Marvel vagy a DC.

Legjobb válasz: Attól függ! Magyarországon vagy Amerikában? Magyarországon a füzetek, amik megjelennek (Marvel+ és A Hihetetlen Pókember) azok kéthavonta (egymást váltva). Megjelennek még idõnként Marvel- és DC-kötetek is, de azok rendszertelenül, évente 1-2 alkalommal (de itt is címenként eltérõ a gyakoriság). Amerikában a legtöbb újság havonta jelenik meg. De olyan idõszak is volt, amikor mondjuk az Amazing Spider-manbõl (Pókember) havonta 2-3 szám jelent meg. A kiadó "kedvétõl" függ, hogy milyen gyakorisággal jelenteti meg a füzeteit...a legtöbb címbõl havonta 1 szám jelenik meg.

Attól függ! Magyarországon vagy Amerikában? Magyarországon a füzetek, amik megjelennek (Marvel+ és A Hihetetlen Pókember) azok kéthavonta (egymást váltva). Megjelennek még idõnként Marvel- és DC-kötetek is, de azok rendszertelenül, évente 1-2 alkalommal (de itt is címenként eltérõ a gyakoriság). Amerikában a legtöbb újság havonta jelenik meg. De olyan idõszak is volt, amikor mondjuk az Amazing Spider-manbõl (Pókember) havonta 2-3 szám jelent meg. A kiadó "kedvétõl" függ, hogy milyen gyakorisággal jelenteti meg a füzeteit...a legtöbb címbõl havonta 1 szám jelenik meg.
Ez rendben van hogy imádod, meg szerintem csinálhatjátok is rendszeresen, csak ésszel--és nem durván! Akkor no problem.
Majd 40-50-60évesen kiderül lesz-e gond. A tünetei általában nem azonnal jelentkeznek. De hajrá, mindenki úgy b*ssza el -szó szerint:D- az egészségét ahogy akarja.:)
Én 4 éve járok együtt a barátnõmmel havi 2-3 alkalommal csináljuk(ha rajtam múlna többször is:P), eddig még nem volt nála semmilyen gond. Szerintem mindig óvatosan kell csinálni aztán nem lehet belõle gond hacsak nem napiszinten csináljátok. F/24
Mi akár minden nap csináljuk már 5 éve. Nincs semmi gond.
Ezt nevezed te szeretkezésnek?Az számodra a szeretkezés, hogy bepucsítasz , és õ tömi a seggedbe a f.rkát??Ezt szokták seggbek.rásnak nevezni, de semmiféleképpen nem szeretkezésnek.Eldeformálódott társadalom szülöttjei vagytok akiknek fogalmuk sincs milyen az IGAZI szeretkezés.
érdekes..minden pózban ? azt hitem csak hátulrol lehet:D
A kérdező hozzászólása: Lehet lovagló pózban is... pl. Úrisssten.
A kérdező hozzászólása: Oh, köszi!
errõl inkább egy orvost kérdezz...urológust, nõgyógyászt :) biztos lehet valamelyik oldalon kérdéseket feltenni orvosoknak

Milyen időközönként vesztek játékot a babátoknak? Milyen jellegűt és hol? Vesztek előre játékot (ami még nem a korának megfelelő)? Ha megun v nem szereti a babád egy bizonyos játékot (de még időszerű) akkor eladod v megtartod?

Legjobb válasz: 23 hónapos a kisfiam, elég gyakran elcsábulok... Leginkább fa kirakós játékokat és könyveket veszek neki, de havonti többet is. Nem is annyira drágák, meg szereti is õket, a régebbi játékokat meg már ki tudja rakni, elunja õket, igy mostanában aktivan cserélem le a játék halmot. Vettem neki kisasztalt, kisszéket és fõzõcskéhez kisrezsót is például. Sokmindent a fakopancs.hu-n rendelek. A régi játékokat nem adom el, van a családban kisebb baba, oda került már jópár dolog. Csak a nagyobb helyet foglaló dolgokat adtam el, pl. pihenõszéket és játszószõnyeget, akkor még nem tudtam, hogy lesz a másik baba. Elõre is szoktam vásárolni igen, nem sok mindent, inkább úgy, hogy azt hiszem, jó lesz már a játék a fiamnak, de még nem érdekli. Akkor elrakom, 2 héttel késõbb már tuti más a helyzet :)

23 hónapos a kisfiam, elég gyakran elcsábulok... Leginkább fa kirakós játékokat és könyveket veszek neki, de havonti többet is. Nem is annyira drágák, meg szereti is õket, a régebbi játékokat meg már ki tudja rakni, elunja õket, igy mostanában aktivan cserélem le a játék halmot. Vettem neki kisasztalt, kisszéket és fõzõcskéhez kisrezsót is például. Sokmindent a fakopancs.hu-n rendelek. A régi játékokat nem adom el, van a családban kisebb baba, oda került már jópár dolog. Csak a nagyobb helyet foglaló dolgokat adtam el, pl. pihenõszéket és játszószõnyeget, akkor még nem tudtam, hogy lesz a másik baba. Elõre is szoktam vásárolni igen, nem sok mindent, inkább úgy, hogy azt hiszem, jó lesz már a játék a fiamnak, de még nem érdekli. Akkor elrakom, 2 héttel késõbb már tuti más a helyzet :)
Babám 7 hónapos, drága játékot egyet vettünk eddig, ez 4900 volt, 1000 ft alattiakat pedig kapott többet rokonoktól, így ilyesmit mi mondjuk havonta egyszer veszünk. Vettünk már 100 ft-os boltban is, meg rendes játékboltban is. Amit elõre vettem, az is azért volt, mert megtetszett, és akciós volt. Eladni biztos nem fogjuk, mert szeretnénk majd kistesót. :)
Mi még SOHA nem vettünk játékot a gyereknek! Annyi mindent összehordanak neki a rokonok, barátok, ismerõsök, hogy innen már semmi nem hiányzik. De nincs is semmi, amirõl úgy gondolom/gondoljuk, hogy jó lenne neki és nincs. Most 11 hónapos.
Nem sok játékot vettünk mi sem, a rokonoktól kaptunk eleget. Persze kell az anyai, apai öröm, hogy Te vettél valamit a picurkádnak. Elsõ gyerekesek vagyunk, tehát minden játék marad a folytatáshoz... :) Akarunk még kistesót. Majd azután, vagy tovább adjuk a családba, vagy pl. a vöröskeresztnek. Tömbházban lakunk, egyszerûen lehetetlen mindent megtartani. Az egyik barátosnõm, azt csinálja, amivel a leány már több mint fél éve nem játszott azt elviszi a vöröskeresztbe. Jön úgyis minden évben a szülinap, karácsony, húsvét stb....

Milyen időközönként és milyen hosszan volt beteg/beteg a bölcsis 2-3 éves gyereked? (Légyszi ne irjatok olyat, hogy ez van, majd tulesik rajta meg iylenek, tök másmiatt kérdezem mint az gondoljátok) Szakogához kell!

Eddig olyanokat hallottam, hogy : (és ez az átlag) hogy december téliszünet el?tt egy hét lázasság tüsz?smandula, majd 1 hét otthon, utána ugye szünet, majd január egy hét közösség, 1 hét láz hörghurut egy hét otthon, majd köt?hártya, egy napot volt a gyerek és ujra lázas.

Legjobb válasz: Szia! a kisfiam 2,5 éves, most az õszi idénytõl egyszer egy hétig volt itthon,láz nélkül krupp.

Szia! a kisfiam 2, 5 éves, most az õszi idénytõl egyszer egy hétig volt itthon, láz nélkül krupp.
Szia! Kisfiam másfél éves kora óta jár bölcsibe október 11. óta. Azóta másfél hét bölcsi és 2-3 hét betegség az arány. Semmi komoly, tehát nem olyanok, amiket te irtál, de nála a köhögés múlt el nagyon nehezen, a legkisebb kintlétre (10 perc max) is megint elõlrõl köhögött teljes erõbõl. Most 2 hete rendben van, de a többi gyerek sem beteg pont a bölcsiben. 2 éves lesz.
Most õsszel volt 3 éves a fiam, de elõzõ évben õsszel kezdte a bölcsit. Abban az évben többször volt beteg, de nem volt vészes. Amikor hidegebbre fordult az idõ, akkor kapott el pár köhögõs, taknyos betegséget, mondjuk úgy november és február között 3 hetet hiányzott, alkalmanként egy hetet. Utána ha jól emlékszem, egyáltalán nem volt beteg. Most õsztõl számított idõszakban egyszer volt beteg, valamikor asszem novemberben, azt sem a bölcsiben kapta el, hanem tõlem, egy hétig én voltam náthás (de csak kicsit), utána õ egy hétig (õ kicsit jobban), aztán ugyan ezt még én visszakaptam tõle. Több betegsége idén nem volt. Mondjuk õ a bölcsi elõtt sem volt egy beteges gyerek, két éves koráig talán ha kétszer látta orvos a kötelezõ alkalmakon kívül.
Szia! A fiam 2 éves múlt, szeptember óta jár bölcsibe. Eddig októberben voltunk itthon 1 hetet, meg volt fázva. És novemberben is hiányzott 3 napot, akkor végül is csak köhögött. Eddig szerencsére megúsztuk ennyivel.
3 éves fiam, szeptembertõl bölcsis szeptember - 2 nap volt itthon, hányás miatt a doki kiírta október - 4 nap, nátha+köhögés december - utolsónak lett kötõhártyás, elvittem orvoshoz, ahol a hosszú várakozás alatt valamit összeszedett, 2 hétig volt itthon most januárban nem volt még beteg, pedig a csoportjában hányós-hasmenéses vírus volt, tartottam attól, h õ is megbetegszik.
Szia! Kisfiam szeptember végétõl bölcsis, karácsonyig 6 hetet járt, volt itthon hasmenés miatt, 4 x volt hörghurutja, 1x tüdõgyulladása. Idén 8 napot ment, a 9.napon a bölcsibõl vittük el mentõvel, mert lázgörcse lett:(. A mi bölcsinkben amikor mi nem járunk, akkor nagyon sokan betegek, amikor nekünk volt tüdõgyulladásunk, akkor a földszinti 26 gyerekbõl 2 járt, amikor most lázgörcsünk volt, a bölcsi 90%-ának vírusos láza volt, orrfolyás, köhögés nélkül.
Kisfiam októberben kezdte, és összvissz kétszer egy hetet volt otthon nátha miatt. Semmi durva. :) Januárban volt 2 éves.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!