Találatok a következő kifejezésre: Milyen idöközönként egy (111 db)

Milyen karbantartásokat kell végehajtani és milyen időközönként egy 2T, váltós 50es motoron?

Aprilia RS 50-r?l van szó. Karbantratás alatt értem az olajcserét(milyet ajánlotok?), váltóolaj, fékolaj, lánc olajozása, és ezen kívül még mit kell cserélni/karban tartani, és mennyi km-enként/id?közönként?

Legjobb válasz: Alu hengernél (Tudtommal ilyen) 10e km-enként (vagy extrém használat esetén gyakrabban) dugattyúcsere. Láncot is illik hasonló idõközönként cserélni. Fékbetétek is gyorsan kopnak. Kuplungtárcsa is használatfüggõ, akár pár ezer km alatt oda lehet neki verni ha úgy használod. (pl. pályán)

Alu hengernél (Tudtommal ilyen) 10e km-enként (vagy extrém használat esetén gyakrabban) dugattyúcsere. Láncot is illik hasonló idõközönként cserélni. Fékbetétek is gyorsan kopnak. Kuplungtárcsa is használatfüggõ, akár pár ezer km alatt oda lehet neki verni ha úgy használod. (pl. pályán)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. És a lánc olajozása? Meg még az olajcserék érdekelnének. Fõleg a váltóolaj, hogy azt mennyi idõnként kell megnézni? Csak mert ahhoz le kell szedni az idomot. Az elõzõ tulaj ezt nem tette meg és kuplungszettet kellett vennie, ebbe a hibába én nem szeretnék beleesni, de azt mondta hogy 1 ideig ahhoz nem kell hozzányúlni.(mennyi az az "egy ideig"?)
Csúnyalenne 10 ezrenként dugótcserélni XD
10e az azért elég sûrû, azért én mentem olyan 50-es gyorsaságival, ami megforogta a 13ezret és 41600km volt benne bontatlan blokkal... Olyan is volt a tulaj, de a gép vitte a 100-at..
Hát nem tudom. Ha vashenger az más tészta, akkor nem kell. De alu hengert nem lehet felfúrni, mert a nikasil bevonatnak akkor annyi, ezért kell a dugattyút cserélni, mielõtt kivállasodik a hengerfal. Nyilván ki lehet azt a 10K-t húzni tovább is, de valljuk be, egy gyorsasági motort senki nem félgázon üzemeltet...

Milyen idokozonkent egyek is mit, mennyit ha ilyen az idobeosztasom?

Kanadaban elek. itt 9 orakkor kezdodik a tanitas...12.00 kor lunch time de nem ebedelunk hanem reggelizunk...elotte nincs ra mod hogy az ember egyen mert az orak kozott nincsen szunet vege van az egyik oradnak egybol mesz a masikra csak 12.00 kor lehet enni..16.00 kor haza erek...akkor meg olyan vagyok mint a farkas..most mit csinaljak egy ora meg 80 perces..hajj de utalom..Tehta 12.00 ora es 16.00 kor szabad a palya kozotte nem......

Legjobb válasz: elõször is 9 elõtt amíg odaérsz vagy otthon egyél valami kerokszot, kekszet, gyümölcsöt joghurtot, 12kor nem értem mi az hogy reggeliztek? olyan kaját eszel amit egyébként reggelire szokás? ezt viszed magaddal vagy ott adják és csak azt tudod enni? ha hazaérsz és farkaséhes vagy igyál meg egy pohár vizet húzóra az telíti a gyomrot, hamarabb jóllaksz. egyél sok párolt zöldséget mert azok laktatnak de nem hizlalnak , meg persze sovány húsokat, halat..

elõször is 9 elõtt amíg odaérsz vagy otthon egyél valami kerokszot, kekszet, gyümölcsöt joghurtot, 12kor nem értem mi az hogy reggeliztek? olyan kaját eszel amit egyébként reggelire szokás? ezt viszed magaddal vagy ott adják és csak azt tudod enni? ha hazaérsz és farkaséhes vagy igyál meg egy pohár vizet húzóra az telíti a gyomrot, hamarabb jóllaksz. egyél sok párolt zöldséget mert azok laktatnak de nem hizlalnak , meg persze sovány húsokat, halat..
A kérdező hozzászólása: Igen ..mert mar irtam valakinek hogy lunch time es azt hitte hogy fott kajat adnak..nem akkor reggelire valo kajat esznek...eszunk :(


testsúly x 150ml. pl. 3kg x 150ml az 450ml. min.3óránként
A mai felfogás szerint igény szerint kell etetni a babákat kb. 1 éves korukig. A Vöröskeresztnél ezt tanultam a bébiszitter tanfolyamon.
Amennyit kér! Az én fiam is tápszeres, 3 hetesen kb.90-120ml. evett. A védõnõ meg tiszta rosszul volt, és azt mondta adjak kevesebbet. Én mindíg annyit adtam, amennyit megevett, egy nap 6-7-szer és még vékonyka is volt!
és milyen tápszert adsz a picikédnek??És hogy vált be?üdv egy 7 hetes babuci anyukája

Egy villamospályát milyen időközönként kell felújítani, hogy mindig jó minőségű legyen (tehát ne legyenek sebességkorlátozások)?

Legjobb válasz: Egy jól megépített pályának szerintem 10-15 évet minimum ki kell bírnia nagyrekonstrukció nélkül. De nagyon sok múlik a folyamatos karbantartáson: ha valahol kialakul egy pályahiba, azt többnyire minél hamarabb el kell hárítani, hogy ne gyûrûzzön tovább a hiba. (Vegyünk pl. egy fekszinthibát, azaz amikor függõleges irányban kap egy ütést a kerék a pálya hibája miatt. Az ütés után a kocsiszekrény kicsit berugózik, ami miatt a kerék is a sima haladásnál nagyobb függõleges erõhatást vált ki a pályára, gyakorlatilag megpróbálja azt kicsit jobban beledolgozni a földbe. Így szépen eszkalálódik a hibajelenség. Ugyanígy oldalirányú erõhatások esetén.) Ezen kívül függ még a pálya élettartama attól is, hogy mekkora a forgalom az adott vonalon és milyen futástulajdonságú jármûvek közlekednek rajta. Ezen kívül az esetleges hosszanti vagy keresztirányú közúti forgalom is tud károkat okozni a pályában.

Egy jól megépített pályának szerintem 10-15 évet minimum ki kell bírnia nagyrekonstrukció nélkül. De nagyon sok múlik a folyamatos karbantartáson: ha valahol kialakul egy pályahiba, azt többnyire minél hamarabb el kell hárítani, hogy ne gyûrûzzön tovább a hiba. (Vegyünk pl. egy fekszinthibát, azaz amikor függõleges irányban kap egy ütést a kerék a pálya hibája miatt. Az ütés után a kocsiszekrény kicsit berugózik, ami miatt a kerék is a sima haladásnál nagyobb függõleges erõhatást vált ki a pályára, gyakorlatilag megpróbálja azt kicsit jobban beledolgozni a földbe. Így szépen eszkalálódik a hibajelenség. Ugyanígy oldalirányú erõhatások esetén.) Ezen kívül függ még a pálya élettartama attól is, hogy mekkora a forgalom az adott vonalon és milyen futástulajdonságú jármûvek közlekednek rajta. Ezen kívül az esetleges hosszanti vagy keresztirányú közúti forgalom is tud károkat okozni a pályában.
ebben az országban 1.5 évente, hogy valakinek legyen kenõpénze. Nameg úgy kell megcsinálni, hogy 1.5 év múlva megint legyen munka.

Pár nélkül élő anyukák, hogy telik egy napotok? Apa milyen időközönként látogatja a gyermeket? Jártok szórakozni?

Legjobb válasz: Szerintem pont úgy telik a napunk, mint mindenki másnak :) A kisfiamat nagyon pici kora óta egyedül nevelem, két éves koráig itthon voltam vele. Ez a része szerintem pont olyan volt, mint mindenki másnak: tettem-vettem itthon, fõzõcskéztem, játszottunk, szóval a szokásos. Csak nem jött haza délután/este senki, a nap többi része is úgy telt, mint a délelõtt. Mondjuk sokat jártunk csavarogni, gyakran hívtunk vendégeket. Most már 4 éves lesz a fiacskám, én egyetemre járok, õ most kezdi az ovit (eddig bölcsis volt, de október végén született, így csak idén kezdi az ovit), zajlik az élet, ahogy az lenni szokott :) Az "apa" (nem tudom, milyen szót használhatnék rá igazából) nem látogatja a fiát, az elsõ két évben összesen kétszer látogatta meg, igazából rá se bagózott, gyerektartást összesen egyszer fizetett, utána semmi. Utána próbálkozott, hogy jönne látogatni, de akkor már én nem engedtem, nem akartam, hogy megzavarja a gyereket, hiszen már teljesen jól berendezkedtünk arra, hogy mi ketten vagyunk egy család, nem akartam, hogy az apja bekavarjon, aztán megint eltûnjön (mivel korábban is úgy eltûnt, hogy lehetetlen volt utolérni). Nem is nagyon próbálkozott, szóval nem lehetett valami nagy az elszántsága. Szoktam járni szórakozni, hiszen miért is ne? Persze nem állandó jelleggel, de szívesen elmegyek a barátnõimmel erre-arra, ha úgy adódik. Ismerkednék is szívesen, de érdekes módon egyáltalán nem is találkozom korban hozzám illõ férfiakkal, csak nálam fiatalabbakkal. Na jó, volt már azóta egy-két kapcsolatom, de valahogy nem fordult komolyra a dolog, itthon be sem mutattam õket, de hát ez van, egyszerûen nem volt meg az összhang, nem sikerült egy hullámhosszra kerülni.

Szerintem pont úgy telik a napunk, mint mindenki másnak :) A kisfiamat nagyon pici kora óta egyedül nevelem, két éves koráig itthon voltam vele. Ez a része szerintem pont olyan volt, mint mindenki másnak: tettem-vettem itthon, fõzõcskéztem, játszottunk, szóval a szokásos. Csak nem jött haza délután/este senki, a nap többi része is úgy telt, mint a délelõtt. Mondjuk sokat jártunk csavarogni, gyakran hívtunk vendégeket. Most már 4 éves lesz a fiacskám, én egyetemre járok, õ most kezdi az ovit (eddig bölcsis volt, de október végén született, így csak idén kezdi az ovit), zajlik az élet, ahogy az lenni szokott :) Az "apa" (nem tudom, milyen szót használhatnék rá igazából) nem látogatja a fiát, az elsõ két évben összesen kétszer látogatta meg, igazából rá se bagózott, gyerektartást összesen egyszer fizetett, utána semmi. Utána próbálkozott, hogy jönne látogatni, de akkor már én nem engedtem, nem akartam, hogy megzavarja a gyereket, hiszen már teljesen jól berendezkedtünk arra, hogy mi ketten vagyunk egy család, nem akartam, hogy az apja bekavarjon, aztán megint eltûnjön (mivel korábban is úgy eltûnt, hogy lehetetlen volt utolérni). Nem is nagyon próbálkozott, szóval nem lehetett valami nagy az elszántsága. Szoktam járni szórakozni, hiszen miért is ne? Persze nem állandó jelleggel, de szívesen elmegyek a barátnõimmel erre-arra, ha úgy adódik. Ismerkednék is szívesen, de érdekes módon egyáltalán nem is találkozom korban hozzám illõ férfiakkal, csak nálam fiatalabbakkal. Na jó, volt már azóta egy-két kapcsolatom, de valahogy nem fordult komolyra a dolog, itthon be sem mutattam õket, de hát ez van, egyszerûen nem volt meg az összhang, nem sikerült egy hullámhosszra kerülni.
1, 5 évesemmel vagyok egyedül itthon. Együtt megyünk mindenova. Én még szórakozni nem voltam, nem tudom õt hova rakni. Csak olyan proramokat csinálok, ahova õt is tudom vinni, pl. barátnõkkel séta. Nekem segítségem nincs, egyenlõre babysitter sem, még nem bíztam meg idegenben annyira, hogy rá bízzam, de kénytelen leszek, így nem lehet leélni egy életet, hogy nem megyek sehova, és nem ismerkedek senkivel. (gyerekkel randizni meg necces:-). Apja nem látogatja, remélem most már nem is fogja.
Én is egyedül nevelem 1 éves kora óta, vagyis már lassan 2 éve. Szerencsére apja 2 havonta jön, webkamerán is néha beszélgetnek(nem a közelben él) és rendesen fizeti a gyermektartást, sõt még többet is, folyton vásárol valamit a gyereknek, egy rakás cuccot hoz neki, ha jön. Tulajdonképpen én sem tudom, csak ha nagyon fontos "elpasszolni" a gyereket, akkor van segítség, mert a rokonok sem laknak túl közel. Én tanulok levelezõn, mellette itthon végezhetõ munkát végzek. Ha oviba fog járni, akkor nézek rendes munka után, de akkor valószínûleg majd néha kell bébiszitter is, mert még nem tudom ez hogy fog alakulni.
Kedves utolsó! Ha nem vagyok túl tolakodó, megkérdezhetem, milyen otthon végezhetõ munkát végzel? Ha privátban válaszolsz, nekem az is megfelel. Elõre is köszönöm!
A napon szerintem ugyanúgy telik, mint akik párral együtt élnek. Reggel iskola és bölcsi, azután nekem meló, majd bölcsi és iskola, és irány haza. A gyerekek apja hétvégén mindig jön hozzájuk, elviszi õket, néha hétközben is. Ha elmegyek valahová, kávé, kis dumcsi úgy intézem, hogy õk apázzanak. Gyakran jönnek hozzánk a barátaim, mert mindenkinek nagyobb gyerekei vannak, és megértik, hogy egy kétévessel nekem nem olyan egyszerû este mozdulni.

Egyetemeken van feleltetés? Vagy milyen formában kapjuk a jegyeket/krediteket? Milyen időközönként van ZH? És hogy zajlik ez az egész? Tételekből kell húzni, vagy adnak egy kitöltögetős lapot? .

Legjobb válasz: Egyetemen ez úgy mûködik, hogy veszel fel kurzusokat, megvan, hogy egy kurzusért hány kredit jár, most a képzés idejétõl függõen egy meghatározott számú kreditet kell teljesítened, értelemszerûen, ha megfeleltél egy vizsgán legalább a minimum elvárásoknak megkapod a kreditet. Feleltetéssel még nem találkoztam, bár nem arra a szakra jártam, amire te. A ZH dolgozatokra meg változó idõpontokban kerülhet sor, általában szorgalmi idõszak közben, bár olyan is elõfordulhat, hogy egy tanár felajánlja, hogy a félév végén írtok egy ZH-t és arra ad jegyet. Megajánlott jegyet is lehet szerezni ZH-k eredményeibõl, általában 3ast vagy annál magasabb osztályzatot szoktak megajánlani, de megajánlanak 2est is, ez tanárfüggõ. Szóban esetleg ilyen referátumot, prezentációt lehet elõadni, lehetnek olyan órák is, ahol éppen kötelezõ. Vizsga lehet szóban vagy írásban, szóbelein vagy tételt húzol vagy ad a tanár egyet, írásbeli változó lehet teszt kifejtõs vagy bármi, amit el tudsz képzelni. !Ezek csak az én tapasztalataim ettõl még lehetnek eltérõ elvárások az egyetemen, nem is minden törvényszerû, amit ide leírtam.

Egyetemen ez úgy mûködik, hogy veszel fel kurzusokat, megvan, hogy egy kurzusért hány kredit jár, most a képzés idejétõl függõen egy meghatározott számú kreditet kell teljesítened, értelemszerûen, ha megfeleltél egy vizsgán legalább a minimum elvárásoknak megkapod a kreditet. Feleltetéssel még nem találkoztam, bár nem arra a szakra jártam, amire te. A ZH dolgozatokra meg változó idõpontokban kerülhet sor, általában szorgalmi idõszak közben, bár olyan is elõfordulhat, hogy egy tanár felajánlja, hogy a félév végén írtok egy ZH-t és arra ad jegyet. Megajánlott jegyet is lehet szerezni ZH-k eredményeibõl, általában 3ast vagy annál magasabb osztályzatot szoktak megajánlani, de megajánlanak 2est is, ez tanárfüggõ. Szóban esetleg ilyen referátumot, prezentációt lehet elõadni, lehetnek olyan órák is, ahol éppen kötelezõ. Vizsga lehet szóban vagy írásban, szóbelein vagy tételt húzol vagy ad a tanár egyet, írásbeli változó lehet teszt kifejtõs vagy bármi, amit el tudsz képzelni. !Ezek csak az én tapasztalataim ettõl még lehetnek eltérõ elvárások az egyetemen, nem is minden törvényszerû, amit ide leírtam.
A kérdező hozzászólása: -ME-GTK-gazdálkodási és menedzsment- egyébként..:)
A kérdező hozzászólása: megajánlott jegy-ezt mégis hogy képzeljem el? (am köszi mindkettõtöknek a választ:)
A szorgalmi idõszakban pl. kapsz jegyeket, mindegy mire nem az a lényeg vagy aktív vagy az órákon ez is tanárfüggõ, ha a tanár úgy ítéli meg akkor az órai teljesítményedre megajánl egy jegyet pl. Azt mondja: "Józsi, szépen teljesítetted ezt a félévet, csak 5ös ZH-t írtál ezért megajánlok neked egy félévi 5öst" , amit ha elfogadsz nem kell menned vizsgázni, az lesz a félévi jegyed.

Milyen időközönként jár egy átlag ember pisilni egy nap?

Legjobb válasz: Már ne haragudj,de az a kérdés elég béna. Mi az,hogy egy "átlag" ember hányszor pisil egy nap? Van NEM átlag ember is aki többet pisil egy nap mint a többi,vagy kevesebbet??? Minden attól függ mennyi folyadékot viszel be a szervezetedbe nap folyamán,mit eszel,esetleg milyen gyógyszereket...vizelethajtó készítményeket szedsz. Van természetes vizelethajtó is.....gyümölcsök zöldségek,ha ilyeneket fogyasztasz és nem tudsz a vizelethajtó hatásáról akkor lehet jobb ha utánanézel ezeknek...

Már ne haragudj, de az a kérdés elég béna. Mi az, hogy egy "átlag" ember hányszor pisil egy nap? Van NEM átlag ember is aki többet pisil egy nap mint a többi, vagy kevesebbet??? Minden attól függ mennyi folyadékot viszel be a szervezetedbe nap folyamán, mit eszel, esetleg milyen gyógyszereket...vizelethajtó készítményeket szedsz. Van természetes vizelethajtó is.....gyümölcsök zöldségek, ha ilyeneket fogyasztasz és nem tudsz a vizelethajtó hatásáról akkor lehet jobb ha utánanézel ezeknek...
Én pl óránként. De nem is vagyok átlag. Amúgy olyan másfél-2 óránként egészséges, de ha nem kell, akkormeg minek.

Milyen oltásokra van szüksége egy 5-6 hetes kutyusnak? Milyen időközönként kell oltatni? Mennyibe kerülnek az oltásai? [Tacskó és Angol Cocker Spániel keverék]

Köszönöm mindenkinek aki normális választ ad!! :)

Legjobb válasz: Szia! A fajta ilyen szempontból mindegy. :) De biztos édes lehet! :D:D:D Küldök egy oldalt, ahol láthatod mire van szüksége egy ilyen kis babának. :) http://www.retrieversport.hu/labikalauz/oltasok.htm Mint mondtam oltások szempontjából nem lényeges a fajta. Viszont az oltások árai elég eltérõek lehetnek 3000 Ft-tól 5000-ig is terjedhetnek.

Szia! A fajta ilyen szempontból mindegy. :) De biztos édes lehet! :D:D:D Küldök egy oldalt, ahol láthatod mire van szüksége egy ilyen kis babának. :) http://www.retrieversport.hu/labikalauz/oltasok.htm Mint mondtam oltások szempontjából nem lényeges a fajta. Viszont az oltások árai elég eltérõek lehetnek 3000 Ft-tól 5000-ig is terjedhetnek.
Jaj.. elsõ vagyok! :) Ezen az oldalon elég sok mindent felsorolnak. Ne ilyedj meg, ennyiszer nem kell fizetni. :D Általában kombinált oltásokat kapnak a picik is. Mi konkrétan (ha jól emlékszem) 4 kölyök oltással rendelkezünk, most kell februárban mennünk még egyre aztán májusban is még egyre. :) Az elején két hetente kell járni, utána ritkulnak, aztán már csak évente. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs606.ash2/15586.. A sötétebb az enyém :) Most hétvégén hozhatom el vagy jövõhéten.. :)
Elsõ vagyok! :) Nagyon édes a picúrka. :) Én nem látnám ilyen drasztikusan a helyzetet, ha 8 hetesen hozod el (és nálad kapja meg a második oltását) akkor sem történt semmi. Én is akkor hoztam el a kutyust és nekem 3 kutya várta itthon a kertben, én sem lakásban tartottam. Szerintem a drasztikus elzárás sokkal rosszabb, mintha a saját kutyáinkkal találkozik (persze csak sajáttal és csak a saját kertünkbe), ennyi immunerõsítés kell neki. Nálunk nem volt baja a kiskutyának, még csak a hasa sem ment (még az anyja és a testvérei után sem nyavajgott éjjel), pedig sokszor mondják, hogy valamelyik kölyköt ez megviseli, tehát ne lepõdj meg, ha esetleg másnap kicsit bágyadt. A lényeg, addig ne vidd ki az utcára amíg az orvos azt nem mondja, hogy lehet. :) Ha esetleg nincs kertetek, és kénytelen lennél kivinni az utcára hogy elvégezze a dolgát, akkor kérdezd meg az állatorvost mit javasol, ugyanis ilyen szituációban nem tudok segíteni. :D

Milyen feltételei vannak a levelezőnek az egyetemen, vagy az egyéni tanrendnek? A munkám külföldre köt, de ha lehetne nem adnám fel egy ideig itthon sem az egyetemet, szerintetek meglehet oldani? Milyen időközönként kellene haza járnom?

Legjobb válasz: A legtöbb helyen a levelezõs képzésnél két hetente kell bejárni péntek/szombatra az órákra. na most nálunk van olyan, aki csak a vizsgákon jelenik meg, egy órára sem jött be, mert vannak ismerõsei, barátai itt, akik megmondják, hogy miket vettek és hol tartanak. Te is csinálhatod ezt, hogy szerzel itt ismerõsöket, de a legtöbb tanár is segítõkész ált. és ha megy egyedül akkor egyedül is tudsz készülni, és csak félévente a vizsgákon kell megjelenned.

A legtöbb helyen a levelezõs képzésnél két hetente kell bejárni péntek/szombatra az órákra. na most nálunk van olyan, aki csak a vizsgákon jelenik meg, egy órára sem jött be, mert vannak ismerõsei, barátai itt, akik megmondják, hogy miket vettek és hol tartanak. Te is csinálhatod ezt, hogy szerzel itt ismerõsöket, de a legtöbb tanár is segítõkész ált. és ha megy egyedül akkor egyedül is tudsz készülni, és csak félévente a vizsgákon kell megjelenned.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!