Találatok a következő kifejezésre: Milyen homeopátiás adhatók (8 db)

Milyen homeopátiás készítményt adhatok az 5és fél hónapos kisfiamnak?

Sziasztok.Reggel 38.9 fokos volt a láza, a nurofen szuszpenzió levitte.Volt itt a doktornéni és azt mondta piros a torka, meg folyik az orra is.Zinnat-ot írt fel, de nem szeretném antibiotikummal tömni a cseppemet ezért szeretnék valami kíméletesebb megoldást.Ha valaki jártas a homeopátiában kérem írjon!

Legjobb válasz: Én egy Aconit c30 nevû homeopátiás szert kaptam arra az esetre, ha bármi betegsége lenne 5 hós babámnak. Még nem volt beteg,úgyhogy a hatásáról sajnos nem tudok nyilatkozni. Hát igen, én is idegenkednék az antibiotikumtól..

Én egy Aconit c30 nevû homeopátiás szert kaptam arra az esetre, ha bármi betegsége lenne 5 hós babámnak. Még nem volt beteg, úgyhogy a hatásáról sajnos nem tudok nyilatkozni. Hát igen, én is idegenkednék az antibiotikumtól..
aj neki antibiotikumot normaflorral....fontos h ne fertõzõdjön felül ebben a beteges idõben..ha nem akarsz nagyobb bajt adj neki, legeglõször nekem is nehéz volt d enme hiába orvosok az orvosok, aztnán majd komolyabb baja lesz....
egyet értek az elsõvel, mi is pont így jártunk. A homeós bogyót szakképzett természetgyógyász írja fel, nem mindenkinek jó ugyanaz. Nekem van, elmentem homeopata szakorvoshoz, (orvos alapképzettségû és Párizsban tanulta utána a homeopátiát) egy órát beszélgettünk, míg megállapította a gyógyszert. De a babámnak nem mernék adni a saját fejemtõl. MAjd elviszem és akkor meglesz minden influenzára, de addig marad az európai orvoslás. Szóval ez nem olyan hogy "a szomszédasszonynak bevált" ha tényleg hatékonyan akarod használni.

Milyen homeopátiás szerek adhatók gyerekeknek és milyen betegségek esetén érdemes alkalmazni?

Legjobb válasz: Sikeresen alkalmazhatóak még az un. Schüssler sók, abból a Nr. 2, mint gyermekfejlõdést támogató szer. Ez a Calcium Phosphoricum, illetve elsõsegélyszerként a Nr. 3, a Ferrum Phosphoricum. Összesen 12 alapsó van és további kiegészítõszerek, de ezekre nincs mindre szükség. Lányunk minden este kap egy Calc.Phosp. tablettát elszopogatni. Amióta használjuk, pl. nincsenek növekedési fájdalmai, amire annyira sokat panaszkodott korábban.

Sikeresen alkalmazhatóak még az un. Schüssler sók, abból a Nr. 2, mint gyermekfejlõdést támogató szer. Ez a Calcium Phosphoricum, illetve elsõsegélyszerként a Nr. 3, a Ferrum Phosphoricum. Összesen 12 alapsó van és további kiegészítõszerek, de ezekre nincs mindre szükség. Lányunk minden este kap egy Calc.Phosp. tablettát elszopogatni. Amióta használjuk, pl. nincsenek növekedési fájdalmai, amire annyira sokat panaszkodott korábban.
A patikában ingyenesen megkaphatjuk a Homeopátia mindenkinek mindenkorra címû füzetecskét, ami teli van hasznos javaslatokkal. További két füzetben a várandósság idején használható bogyók, illetve a születés utáni idõszakban hasznos készítmények lelhetõk fel. Szuper kis füzetek, de én sokszor megfeneklettem már ezekbõl, vagyis alaposabb ismeretek szükségesek az igazán sikeres kezeléshez.
Ha más panasz nincs, akkor én egy kis mézes hársfa-kamilla teát tudnék javasolni. + C-vitamin.
Homeopátiás szerek közül Homeogene 9-et, mellé adjuvánsként Echinacea C5 golyócskákat lehet adni, ez utóbbiból napi 5 golyócskát. Az Echinaceat egyébként "folyamatosan" is adhatod immunrendszer erõsítésre, ha betegesebb a kislányod, ebben az esetben viszont fontos, hogy szünetet tarts az adagolásban, elkerülendõ az immunrendszer túlstimulálását (tehát pl. két hétig adod neki reggel 5 golyócskával, majd két hét szünet következzen az újabb két heti kúra elõtt). Ha esetleg köhögni is elkezdene, akkor Stodal szirupot is adhatsz neki. Egyéb kategórájú háziszerek közül gyulladt torokra a langyos sós vízzel történõ gargarizálás nagyon nagyon jó még.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a választ!
Nekem bevált még a lándzsás utifû szirup is :)


Milyen homeopátiás szert adhatok 10hónapos babámnak megfázásra és köhögésre (száraz köhögés)?

Legjobb válasz: Köhögésre nagyon jó a Stodal szirup. Ez mindenféle (hurutos és száraz) köhögésre jó.

Köhögésre nagyon jó a Stodal szirup. Ez mindenféle (hurutos és száraz) köhögésre jó.

Milyen homeopátiás szert adhatnék 10 hónapos babámnak bőrkiütésre?

Homlokán és orrán és kicsit az arcocskáján is apró, alig látható,fehér pöttyök jelentek meg.Ezt szeretném homeopátiával elmulasztani.

Legjobb válasz: Én ezt egy homeopatától kérdezném meg.

Én ezt egy homeopatától kérdezném meg.

Milyen homeopátiás bogyót adhatok, ha nyugtalan, alig alszik?

4hónapos

Legjobb válasz: Chamomilla 30-st

Chamomilla 30-st
Viburcol végbélkúp. Nálunk fogzásra is bevált. Nem szedálja le, viszont megnyugszik és jó kedvû marad. Nincs mellékhatása. Ja, és nem lesz aluszékonyabb sem.
A kérdező hozzászólása: köszi 1.most akkor ne adjak neki tovább?vagy többször? a kúpon meg még godolkodom....de köszi:)
1. vagyok. Akár fél óránként is adhatod!!
A kérdező hozzászólása: köszi, de mennyit lehet egy nap adni?
Ja, még annyit, hogy fél órával a kúp elõtt, és után nem szabad mentholos dolgokat adni neki(pl: ecsetelõ az ínyére...). 13:32-es voltam
A kérdező hozzászólása: a gyógyszertárban is azt mondták mint itt olvasgatom, hogy 5 bogyó.....úgy tudom ezt nem lehet túladagolni.
A kislányom 4, 5 hós. Az van bele írva, hogy 2szer 1et. 6hóstól 2-3at.Én egyet adok, és elég. Éjszaka sincs baj, pedig fáj az ínye szegénykémnek.
A kérdező hozzászólása: a kúpot milye gyakran lehet egy nap?
Persze hogy erõsebb a 30as. 1.voltam
Viburcol homeopátiás végbélkúp. Jobb bármelyik bogyónál. Ha lázas, akkor is adhatod neki lázcsillapítóként, de simán ha nyugtalan, akkor is. Nálunk pl. az oltások után bevált.
A kérdező hozzászólása: Köszi!hétfõ óta adom neki a 15-öst.napi 2x 5bogyó.de ma már többször adtam.az 30-as erõsebb?
A kérdező hozzászólása: köszi!!ettõl még lehet adni a chamomillát? biztos veszek kúpot, mert már kivagyok....és õis ...

Milyen homeopátiás szert tudtok a hasfájásos babáknak? Hogy kell adagolni? 3 hetes babának adható?

Legjobb válasz: Vannak babák, akiknek érzékenyebb az emésztõszervi rendszere és vannak, akik jobban bírják a "strapát". A 3 óránkénti szoptatás nagy divat volt a 70-80-as években köszönhetõen dr. Spocknak. Ma már inkább az igény szerinti szoptatást helyezik elõtérbe. Nekem három gyermekem van. Mindhárom igény szerint szopizott akkor mikor Õ akart és addig míg jól esett. Az elsõ hasfájós volt, a másik kettõ nem. Az elsõ baba után nagyon utánajártam, miként lehetne kiküszöbölni a hasfájást a következõ babáknál. Kiderült, hogy az én étkezésemmel vannak a bajok. Köztudottan vannak puffasztó ételek (hüvelyesek, k betûsek) amiket nem ajánlott enni. Valamint ajánlott kihagyni a kenyérféleségeket is, mert savasítják a szervezetet, így a tejet is. Nem lehet szénsavasokat sem inni, az is gázokat okoz a babánál. Amit lehet: tejtermék (amennyiben nincs allergiás a családban, különben atópiás bõrt okoz, mint nálunk is. De amint nem fogyasztottam, gyönyörû lett a bõre megint), maradék zöldség (ami nem k betûs), gyümölcs, hús. Én eleinte gyanakvással fogadtam, de két gyermekem is bizonyította számomra, hogy ez lehet a jó megoldás. Az egyik babámat még el is vittem dokihoz, mert nem sír sosem, van-e egyáltalán hangszála.:) De csak ki voltak elégítve az igényei, így nem volt oka sírni. persze biztosan közrejátszott az is, hogy jól "fogadta" a kinti világot. A homeopátiát én is használom, csak ezzel gyógyítom a gyerekeimet , bár évente 1x betegek pár napig, így nincs is nagyon rá szükség. Inkább ha nincs a környezetedben homeopata orvos, akkor kérdezz az interneten ezzel foglalkozó szakembert. De lehet adni a kicsidnek, ez nem gyógyszer hanem természetes alapanyagú szer. langyos vízben old fel és úgy add be a babádnak. Óvd az elektomágneses tértõl, hõtõl a bogyókat tárolás közben és ne fém kanállal add be. Próbáld etetés után fél órával adni a következõ etetés is fél óra múlva legyen. Remélem én is tudtam segíteni és lesz valami az írásomban ami egyezik a nézeteiddel és tudod hasznosítani.

Vannak babák, akiknek érzékenyebb az emésztõszervi rendszere és vannak, akik jobban bírják a "strapát". A 3 óránkénti szoptatás nagy divat volt a 70-80-as években köszönhetõen dr. Spocknak. Ma már inkább az igény szerinti szoptatást helyezik elõtérbe. Nekem három gyermekem van. Mindhárom igény szerint szopizott akkor mikor Õ akart és addig míg jól esett. Az elsõ hasfájós volt, a másik kettõ nem. Az elsõ baba után nagyon utánajártam, miként lehetne kiküszöbölni a hasfájást a következõ babáknál. Kiderült, hogy az én étkezésemmel vannak a bajok. Köztudottan vannak puffasztó ételek (hüvelyesek, k betûsek) amiket nem ajánlott enni. Valamint ajánlott kihagyni a kenyérféleségeket is, mert savasítják a szervezetet, így a tejet is. Nem lehet szénsavasokat sem inni, az is gázokat okoz a babánál. Amit lehet: tejtermék (amennyiben nincs allergiás a családban, különben atópiás bõrt okoz, mint nálunk is. De amint nem fogyasztottam, gyönyörû lett a bõre megint), maradék zöldség (ami nem k betûs), gyümölcs, hús. Én eleinte gyanakvással fogadtam, de két gyermekem is bizonyította számomra, hogy ez lehet a jó megoldás. Az egyik babámat még el is vittem dokihoz, mert nem sír sosem, van-e egyáltalán hangszála.:) De csak ki voltak elégítve az igényei, így nem volt oka sírni. persze biztosan közrejátszott az is, hogy jól "fogadta" a kinti világot. A homeopátiát én is használom, csak ezzel gyógyítom a gyerekeimet , bár évente 1x betegek pár napig, így nincs is nagyon rá szükség. Inkább ha nincs a környezetedben homeopata orvos, akkor kérdezz az interneten ezzel foglalkozó szakembert. De lehet adni a kicsidnek, ez nem gyógyszer hanem természetes alapanyagú szer. langyos vízben old fel és úgy add be a babádnak. Óvd az elektomágneses tértõl, hõtõl a bogyókat tárolás közben és ne fém kanállal add be. Próbáld etetés után fél órával adni a következõ etetés is fél óra múlva legyen. Remélem én is tudtam segíteni és lesz valami az írásomban ami egyezik a nézeteiddel és tudod hasznosítani.
http://www.evitamins.com/product.asp?pid=3336 en ezt adtam a babamnak, lehet otthon is kapni..BOIRON termek...homeos de jo meg a grippe water, vagy az aloe activator...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Igaz, hogy elsõ gyermekem, de nagyon készültem az érkezésére, tudom, hogy mennyi idõnként javallott etetni, szépen magától jelzi ha éhes, és nem minden problémára cicit adok neki, szóval nem etetem túl sokat. A saját táplálkozásomra is 100%-osan figyelek, ezek a problémák azonban nem mindig kiküszböbölhetõk, esetlegesen a fejletlen bélrendszerének köszönhetõen.Biztosan hasfájós, ugyanis húzza a lábát, bugyog a kis hasa és nagy nagy erõlködés árán büfizni szokott. Köszönöm szépen a segítségeteket!

Milyen gyógyszertárban kapható készítményt vagy homeopátiás szert adhatnék 2, 5 éves kislányomnak torokfájásra?

Voltunk orvosnál, de ? azt mondta nem kell az Ambroxolon kívül semmi mást szedni, viszont kislányom folyamatosan azt mondja fáj a torka. Tudtok valami jó kis szert?

Legjobb válasz: Homeogene 9. Nekem is fájt a torkom, tegnap szedtem, ma már elmúlt, de nálam jött helyette a köhögés és az orrfolyás. A méz jó, de ha komoly baj van, nem fogja meggyógyítani.

Homeogene 9. Nekem is fájt a torkom, tegnap szedtem, ma már elmúlt, de nálam jött helyette a köhögés és az orrfolyás. A méz jó, de ha komoly baj van, nem fogja meggyógyítani.
Méz vagy mézes tea.
A Homeogene9 direkt torokfájásra van komplett. Mi is most használtuk. Megfázásra Coryzalia, influenzara Osccillococcinum.
Szia! Mi a Tantum verde spray-t használjuk már régóta. Kislányom torka mindig piros és fáj, amikor fogzik. Nálunk bevált és az egész család használhatja. Én mindig étkezés elõtt fújtam a szájába és így könnyebben tudott nyelni. Napi 3*1-t fújtam a szájába. http://bolthely.hu/arcanum/id/01158_Tantum_verde_szaj_es_tor..
A Tantum Verde nekünk is bevált. Nagyon jó!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!