Találatok a következő kifejezésre: Milyen hitel meg (19 db)

Az ötlet meg van, a hely is, de az a gond honnan szerezzek pénzt! Milyen hitelt tudnék felvenni, és mekkora esély van rá ha nincs önerőm? !

Szerintem semennyit,de hátha van egy kis remény,sajnos mint sok mindenkinek nekem is ezen múlik a megélhetésem,mert sajnos munkahely nincsen:( Ha tudnátok valamilyen megoldást vagy tanácsot adni azt megköszönném!

Legjobb válasz: Munkahely nincs, akkor mibõl fizetnéd a hitelt? Állj be "melózni" épitkezések mindenhol vannak! Én egyetemre járok levelezõn, mellette napi 12 órát kubikolok, most jött hozzánk egy új srác, diplomás, történelem tanár, õ is szó nélkül végzi a legkeményebb fizikai munkát. Ne álmodozz, hogy hitel, meg nagy biznisz, fogd meg a lapátot és dolgozz!

Munkahely nincs, akkor mibõl fizetnéd a hitelt? Állj be "melózni" épitkezések mindenhol vannak! Én egyetemre járok levelezõn, mellette napi 12 órát kubikolok, most jött hozzánk egy új srác, diplomás, történelem tanár, õ is szó nélkül végzi a legkeményebb fizikai munkát. Ne álmodozz, hogy hitel, meg nagy biznisz, fogd meg a lapátot és dolgozz!
sz*pd össze
Személyi kölcsön akár munkáltatói igazolás nélkül Online igénylés 5 egyszerû lépésben regisztracio.budapestbank.hu/eloan/
Mekkora összegrõl van szó?
Ne add fel még a saját vállalkozás lehetõségét, de szerintem mindenképpen valami "normális" munkát keress elõször, akármilyet. Írták korábban az építkezést, de bármilyen fizikai munkát elvállalhatsz, azt mindig keresik. Jön a nyár, lehet menni gyümölcsöt szedni, stb. Szedd össze a pénzt az induláshoz és elõször csak részmunkaidõben indulj el vállalkozóként. Ha már látod, hogy mûködik a dolog és jövedelmezõ, akkor csináld csak fõállásban. Különben igen nagy pofára esés várható és egy csomó pénzt el fogsz bukni, ráadásul még a bank is rád száll majd mivel nem tudod fizetni a hitelt. Ne akarj egybõl milliomos lenni, senki nem a csúcsról indul és készülj fel rá, hogy nagyon kemény munka lesz. Az ötlet manapság már édes kevés
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! nem az a gond, hogy nem akarok dolgozni hanem hogy NINCS HOL!!!Nem vagyok válogatos a munka területén nõ létemre dolgoztam már husboltban és hegesztettem is, tehát nem büdös a munka, csak elköltöztem és ahol dolgoztam leépítés miatt elküldtek, sajnos Békés megyében nem sok munka van.Se gyümölcs szedés, se építkezés.
Keress egy gazdag pasit, aki úgymond szponzorálna:)
Vagy keress befektetõt, aki anyagilag beszállna.Ha jó az ötleted, akkor talán van olyan akinek megérné.

Milyen hitel (ek) keseriti (k) meg az életed? A fizetése nem okoz gondot?

Nekem "csak" a diàkhitel, szerencsére, birom fizetni...Jol is néznénk ki ha nem :D

Legjobb válasz: Nincs semmilyen hitelünk, kivéve még 30 ezer ft-nyi kamatmentes önkormányzati kölcsön, havi 4 ezer ft-jával, a lakáson.

Nincs semmilyen hitelünk, kivéve még 30 ezer ft-nyi kamatmentes önkormányzati kölcsön, havi 4 ezer ft-jával, a lakáson.
Nekem van egy diákhitelem, ami eredetileg 3600 forint volt tavaly, én erre azt mondtam, hogy legyen kerek 5000 a havi utalás. Erre decemberben kaptam egy levelet, hogy felemelték 9600 forintra. Indoklás nincs, a fizetésem kb. 5000 forinttal lett több... Ezen kívül van egy személyi kölcsönöm, amit még 2 évig fizetek. Az havi 10000-rõl indult, most már 16000-nél tart. Még ki tudom fizetni, de júliusban szülök, szerintem akkor már lesznek gondok. Ja és természetesen ezek mellett még a szokásos számlák, napi megélhetés.
Miért lenne szarban? Ha nincs munkája akkor a minimálbér 6%-át kell fizetnie. Azt egy csöves kiperkálja.
Sztem Te nagyobb szarban vagy diákhitel miatt, mint más :D Csoki
Köszi, én is remélem.Csodára nem várok, én csináltam az adóságot okés de az állam kicsit megnehezíti a dolgunkat nekünk.Én már annak is örülnék ha egy jó állást ki tudnék még fogni:) szóval aki tud valamit írhat e-mailt:)
Utolsónak: Remélem rendezõdnek a dolgaid, szurkolók neked, és a párodnak!! Az erõ veletek van!
Hááát nekem van egy jelzáloghitelem havi 65.000.- egy személyi kölcsönöm havi 16.000.- egy kártyahitelem havi 23.000.- és még egy személyi kölcsönöm havi 15.600.- ja meg a rezsi..... +2 gyerek. Mielött valaki elítélne a sok kölcsön miatt sajnos az egyik hozta a másikat. Egy régi családiházban lakok ahol tetõt kellett cserélni + egy szoba kellett az egyik gyereknek mert csak 1 és fél szobás volt. Aztán elfogyott a pénz a ház meg félbe maradt, kellett egy másik kölcsön. Aztán vizsgáztatni kellett a kocsit arra ujjabb kölcsön. Aztán itthagyott az élettársam, akkor jött még egy kölcsön +a kocsit is vitte. Jött a karácsony meg a számlák..stb. Aztán lett egy barátom de neki nem volt munkahelye:(aztán dolgozott éjjeliõrként és szartak kifizetni... A számlák meg jöttek... Az anyukámék segítettek meg a testvérem és most kezdjük összeszedni magunkat. A 2 gyermekem az apjukhoz költözött mert õ meg tudja adni nekik a biztos anyagi hátteret és megunták, hogy nekem nem telik erre-arra....pl.nyaralásra... Elkeserítõ... Nem könnyû...és jó lenne valami fekete meló mert megszünt a munkahelyem de még van 5 hónap felmentési idõm addig tudnék valamit dolgozni csak nem bejelentve, különben nem kapom meg a végkielégítést amit meg vissza kell adnom anyukámnak. Szóval....csak röviden ennyi... Nyaralni kb.5 éve nem voltam.....
Nincs hitelünk, örülünk! :-)
Voltak.Szerencsére ma már semmi hitelünk nincs, hisz az összeset kifizettük...Így most élvezzük, hogy nem kell semmire + fizetni...
kettõnknek a párommal lakáshitel, két személyi kölcsön (csak így tudtuk kifizetni a lakást) autóhitel, diákhitel nem volt gáz, csak mióta duplájára emelkedtek a részletek, mert persze a diákhitel kivételével minden svájci frankban van - de nem sírok, mi ugrottunk bele nyakig a szarba, nem gondolkodtunk elõre - szerencsére még így is ki tudjuk fizetni, bár nehezen
Inkább nem sorolom.:(((
Nekem a lakáshitel. Ugyan már diákhitel. Tört összeg egy hónapban, a lakáshitel mellett is meg kell élni fizetni kell a számlákat, enni kell stb. Szerencsére azért tudjuk fizetni
Azért a diákhitel is lehet komolyabb összeg, nekem pl kiszámolták, hoyg januártól havi 48 000 Ft...

Milyen hitel éri meg hosszú távon; a svájci frank, az euró vagy Forint alapú?

Szeretnék felvenni 800 ezer és egymillió Ft. körüli összeget 60-84 hónapos futamid?re, de a különböz? pénznem alapú hitelek között nem tudok rendet tenni a fejemben. Hosszú távon melyik éri meg? Nem szeretnék a kezdeti törleszt?részlet (kb. 20.000 Ft) után, 1-2-3 év múlva 30-35, vagy még ennél is többet fizetni. Mi a megoldás???

Legjobb válasz: Eddig a CHF alapúak voltak a legstabilabbak, de most új korszakot nyithat a devizaalapú hitelezések világában a JPY (japán jen) alapú hitel. Privátban, ha felvesszük a kapcsolatot, akkor tudok megoldást a problémádra.

Eddig a CHF alapúak voltak a legstabilabbak, de most új korszakot nyithat a devizaalapú hitelezések világában a JPY (japán jen) alapú hitel. Privátban, ha felvesszük a kapcsolatot, akkor tudok megoldást a problémádra.
A valuta alapú hitleken kevesebb a kamat, viszont ott az árfolyam ingadozás rizikója. Tavalyelõtt nyáron pl. nagyon elszaladt a CHF, majd fél évig nagyon magas volt az árfolyam. Utána normalizálódott. Sajna január óta megint egyre magasabb :S
Az lenne a megoldás hogy utána jársz! Nem tudom melyik banknál akarod fel venni, ott fel szoktak világosítani. Meg attól függ hogy fedezettel vagy a nélkül akarod fel venni. Azt ajánlom kérdezz meg egy mobil bankárt. Õk jobban segítenek ez ügyben. Amúgy a svájci frank alapút ajánlom inkább, de ott van még a deviza.


Milyen auto hitelt ajánlanátok számomra? És mi a minimum összeg amit meg kel fizetnem használt autó-nál és a futam idő is érdekel. Max. :1, 5 milliós autót szeretnék

Legjobb válasz: Legalább 300.000ft-ot kellene befizetned. A futamidõ az autó életkorától is függ. De én nem ajánlom, hogy hitelre vegyél autót, mert a legnagyobb lehúzás a bankpiacon. Fizeted, fizeted a hitelt az auotód már a fele összeget sem éri, mint ami még fent maradt hiteled. Eladni nem lehet, mert még több a hitel, mint az autó értéke. Inkább vegyél 300.000-ért autot és nem kell a hitelt fizetned. Na és 300-ért már elég jó autót kaphatsz.

Legalább 300.000ft-ot kellene befizetned. A futamidõ az autó életkorától is függ. De én nem ajánlom, hogy hitelre vegyél autót, mert a legnagyobb lehúzás a bankpiacon. Fizeted, fizeted a hitelt az auotód már a fele összeget sem éri, mint ami még fent maradt hiteled. Eladni nem lehet, mert még több a hitel, mint az autó értéke. Inkább vegyél 300.000-ért autot és nem kell a hitelt fizetned. Na és 300-ért már elég jó autót kaphatsz.

Lakás vásárlásra felvett devizahitelek: Szeretnélek titeket megkérni rá, hogy írjátok le mekkora deviza hitelt vettetek fel, mekkora összegben, milyen időre és hogy hogyan alakult a törlesztő részlet, 1-3 havi bontásban, ill. még mennyi van hátra?

Minél részletesebben leírod a törlesztő részletet annál többet segítesz nekem. Egy tanulmányt írok, és szükségem lenne minél több adatra. Köszönöm a segítséget.

Legjobb válasz: Kedves Cseresznyefa! Köszönöm rendkívül pontos és jó észrevételedet, látszik, hogy sokat foglalkozol a témával. Nagyon sok mindenben igazad van, sajnos a magyar lakosság nagy részének nincs közgazdász diplomája, mint neked vagy nekem. Ettõl függetlenül továbbra is segítséget szeretnék kérni, mindenkitõl ki tud rászánni 10 percet az életébõl. A megadott adatok segítségével, egy grafikon vehetõ fel. A grafikon képbõl pontosan megmondható, hogy milyen hitelt vettek fel (nem kell a felhasználónak tudnia a hitel formáját). Csupán egy a lényeges, hogy a hitelt lakásvásárlásra vagy felújításra vették-e fel.

A kérdező hozzászólása: Kedves Cseresznyefa! Köszönöm rendkívül pontos és jó észrevételedet, látszik, hogy sokat foglalkozol a témával. Nagyon sok mindenben igazad van, sajnos a magyar lakosság nagy részének nincs közgazdász diplomája, mint neked vagy nekem. Ettõl függetlenül továbbra is segítséget szeretnék kérni, mindenkitõl ki tud rászánni 10 percet az életébõl. A megadott adatok segítségével, egy grafikon vehetõ fel. A grafikon képbõl pontosan megmondható, hogy milyen hitelt vettek fel (nem kell a felhasználónak tudnia a hitel formáját). Csupán egy a lényeges, hogy a hitelt lakásvásárlásra vagy felújításra vették-e fel.
Ja, kimaradt, hogy 30évre vettük fel. Azért ilyen hosszú futamidõt választottunk, mert az elsõ szempont a havi törlesztõ nagysága volt, hogy tudjunk mellette megtakarítani, és törleszteni a tõkébe. Másrészt pedig, ha megcsappanna a bevételünk, akkor is tudjuk fizetni. Bízom benne, hogy segítettem:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a leírást :)

Nálatok a családban milyen a mentalitás? Vesztek fel hitelt hiteleket vagy nagyon ellene vagytok? Van akár folyoszámlahiteletek? Miihez vezethet az ha egy csaladban az egyik fél hitelt hitelre halmoz a masik meg hitelellenes csaldbol szarmazik?

Legjobb válasz: Nem soha nem volthitelünk, inkább vártunk pár hónapot és akar vettük meg ha összejött a pénzt. Nem nagyon tudom mihez vezet. Én sem szeretnék hitelt soha fizetni én az elején kijelentettem.

Nem soha nem volthitelünk, inkább vártunk pár hónapot és akar vettük meg ha összejött a pénzt. Nem nagyon tudom mihez vezet. Én sem szeretnék hitelt soha fizetni én az elején kijelentettem.
Nekem van folyószámlahitelem, és ki is használom. Soha nem volt még gondom a visszafizetésével. Azt kéne megérteni, hogy a hitel alapvetõen nem rossz dolog, mert segít átlépni a likviditási problémákon vagy megindítani egy nagyobb befektetést, de CSAK akkor szabad használni, ha pontosan tudod, hogy mit csinálsz. Ha a párod (ha róla van szó) pontosan tudja, hogy mit csinál, akkor nem lesz belõle baj. A fiatal, intelligens, jól keresõ értelmiségiek jellemzõen bátran használják ezt a lehetõséget, és jól fel tudják mérni, hogy meddig szabad elmenni.
A mi családunk nagyon hitel ellenes, mármint ami a szüleimet illeti, és én is az vagyok. A párom családja viszont vállalkozó, értelemszerûen hitelt is vettek már fel életük során párszor, és nem ijedtek meg tõle, így fejlõdött a vállalkozás, és olykor így estek rajta súlyos sebek is, amikor valami mégsem úgy jött be, ahogy számították. Mivel a párom a férfi, és úgy hiszem, hogy elég bölcs is, én bátran hagyatkozom rá gazdasági megfontolásait illetõen. Álláspontom jelenleg: ha csak lehet, nem vennék fel hitelt, de jól átgondolva igen. A bukás esélye benne van. Anélkül nem mennék bele hitelbe, hogy ne lenne alternatívám a teljes csõd esetére is.
Az én elvem, hogy soha, semmilyen körülmények között nem fogok felvenni hitelt. Fõleg nem házra..
Volt hitel a családban, de mértékkel és jól átgondolva, hogy mennyit tudunk bevállalni. Így esett, hogy egy családtagot eléggé hülyének néztek (mások), hogy a devizahitel helyett ragaszkodott a forinthitelhez, mondván õ is forintban kapja a fizetését. Nem is bukott bele senki még a családban. Most nekem nincs semmilyen hitelem, nem is tervezek felvenni. Nem mondom, hogy soha, de kétszer is meggondolom, mennyire fontos.
Anyukád bekavart, mert jelzálog kötelezett lettél?Mondhattál volna nemet is...no de mindegy.Nekem is volt folyószámlahitelem, hitelkártyám, meg egyszer áruhitelem.Nagyon nagy szükségünk volt a pénzre, mert a párom nem dolgozott, és albérletet fizettünk stb.Aztán én is munkanélküli lettem így nem tudtuk tovább fizetni.Hitellel voltam kénytelen kiváltani a hitelt, mivel így jelentõsen csökkentették a törlesztõt.32000 ft helyett 10000Ft-ot fizetek jelenleg.Jóval több így a kamat, de akkor nem tudtam mást csinálni.Azóta inkább a kiadásokat faragtam le, pl albérletbõl anyuékhoz költöztünk.Anyuéknak is egyébként állandóan minuszban vannak a számlájukon, pedig ketten 200Eft-ból kellene megélniük mégsem tudnak.
Mi vettünk fel hitelt, bár nagyon hitel ellenesek vagyunk, de kellett ahhoz, hogy megtudjuk venni a saját házunkat! Kerekítve 15.000 Ft fizetünk havonta (forint alapu hitel), ami szerintem nem sok. Ez azaz összeg amit bármikor kitudunk fizetni! Egyrészt jó dolog a hitel, de manapság sokan hegyire-hátára veszik fel és csodálkoznak, hogy nem tudják fizetni.... csak olyat és annyit szabad felvenni amit biztosan kitud fizetni az ember!
A kérdező hozzászólása: Tehet a tanulmányaim sose fogom kamatoztatni csak annyi hogy van eg diplomam elmondhatom ha kérdik. De hogy lettem enniyre hüxxe hogy felvettem a hitelt? De anyám hogy lehetett mégnagyobb hüxxxe hogy még a házra is felvett hitelt és engem is belekavart mivel jelzálogkótelezett lettem? Ha meghal vagy valami a lakast vagy bukom vagy fizethetek és a párom nem erre nevelték és nem is várhatom el hogy fizesse majd. És. Az a baj anyám tudjátok mire vette fel? Hogy tórlessze más hiteleit mert már összegyült csomó amiket mind kirándulásokra nyaralásokra ezoterikus meg ilyen humbukk dolgokra költótt...miért így neveltek engem miért??
A kérdező hozzászólása: Szerintem ez gáz hogy a diákhitelt nyomatták orrba szájba milyen jó stb megmondom az öszintét nem volt rá szükségem igazán kiröhógtök de sose vettem ki a bankbol...legtöbb esetben csak amolyan biztonsagi tartaláék volt. És nem gondoltam bele hogy pár év múlva a félévi 125 az már 2 milliós tartozás lesz.vagy most már 2.5 mivel a minimumot fizetem ami a kamatra sem elég. Hát ez van. Sajnos olyan csaladból jóttem hogy hitelt hitelre halmoztam és anyám is mondta vedd fel milyen jó lesz . De kaptam ösztöndíjat diákmelóztam igy simán kijöttem. Sajnos a házunkon anyám miatt jelzáloghitel van és én jelzálogkótelezett vagyok és nyomaszt. És a pároméknál meg az a mottó hogy hitelt soha semmilyen körülmények közt, most már én is atvettem ezt rájöttem igaza van csak engem szarul neveltek. És nem nem érte meg nekem és életem végéig fizethetem. Htb vagyok így sose lesz bejelentett munkam mindig a minimumot fogom fizetni. Kitudnánk egybe fizetni de sajnálom a megtakartotast ra amit nem is én kerestem meg ráadásul. És a párom mondta fizessük ki egybe és megszabadulunk tõle ne legyen semmi hitelünk soha és ezt egy életre jegyezzem meg ezt mondta. Folyoszamlahitelünk sincs. 2.5 milla a diákhitelem kb most perpill a megtakink meg 9.5 millió. Nem tudom mi a jó dóntés de ha belegondolok inkább fitessem életém végéig minthogy a megtakaritas csapoanjon kb arra gondolok ugy kéne felfognom mint egy lakás közös ktget? Elutalodik aztán jólvan de verem a fejem a falba hogy belementem ebbe a hitelbe. Amúgyvégül a lakásvásárlásomra használtam fel addig benn volt a megtaki számlámon a bankba. Dolgoztam 3 évig külföldön abból vettem a lakást. De most már lebabáztam és nagy családot tervezünk és hogy htb maradok.
Kérdezõ. Ugyan már! Nem olyan rossz az a diákhitel - az a kérdés, hogy mit hoztál ki belõle. Én olyan szakmát tanultam belõle, amibõl nagyon jól keresek - így többszörösen visszakerestem már (a keresetem növekményébõl) pár év alatt az összes pénzt, amit diákhitelre valaha vissza fogok fizetni. Igen, nagyon ijesztõ, hogy rágondolsz, hogy negyven évig fogod fizetni. De ha a keresetnek ez csak kis része, akkor kit érdekel? Befektetés volt a jövõmbe, bõven jól jártam, hogy ezt választottam, még akkor is, ha most ezt fizetni kell. Utánaszámoltál már így is? Hogy mennyit keresnél, ha nem lenne diplomád? Mert ha sokkal kevesebbet, simán lehet, hogy igazából megérte. Ha nem nyertél vele sokat, akkor sajnos rossz döntést hoztál. :(
Néha veszünk fel kisebb hitelt, folyószámlahitelünk is van, néha azt is kihasználjuk. Soha nem volt gond a visszafizetéssel, erre mindig nagyon odafigyelünk. Az utolsó kérdésedre: Az ilyesmit jól át kell gondolni, meg kell beszélni és közösen dönteni. Lehetõleg úgy, hogy mindkét fél leveszi a szemellenzõt.
Elsõ vagyok. Diákhitelem is van :)
A kérdező hozzászólása: Diákhitel nekem is jol bepaliztak vele de soha többet semmilyen hitel
nálunk a családban sosem volt divat a hitel, mindenért megdolgoztunk elõre, és aztán vettük meg. az utóbbi években egyedül telefont vettem részletre, de az kamatmentes, és egyébként is szükségem volt egy nagyobb tudású készülékre. tudtam mit vállalok be, havi 5 rugó még nem a világ. a páromnak van diákhitele, nem tudom hogy áll vele, de nem szokott miatta panaszkodni. a fizuja korrekt, nem kell centizgetni, normális életszínvonalon élünk.

Ha több dologra szeretnék 1 nagy összegű hitelt felvenni (autóvásárlás, tűzifa, bútorok, diákhitel végtörlesztés, akkor a szabad felhasználású hitelt kell választanom? Milyen lehetőségek vannak még? Melyik bankot javasolnátok?

kb. 4 millió kellene, ingatlan fedezet lenne, de nem szeretném igénybe venni, mégha így drágább is. Esetleg konkrét törleszt?részlet összeg pl 10 éves futamid?re? sok banknak nincs rendes kalkulátora, személyes tapasztalat is érdekelne.

Legjobb válasz: Igen, ezek a célok nem lakáscélok, ezért csak szabadfelhasználású hitelt lehetne rá igényelni, de ekkora hitelt ingatlan fedezet nélkül csak nagyon magas (250-300.000Ft netto) fizetés esetén adnak, mert magas a kamat és rövid a futamidõ. A havi törlesztõrészlet pl 8 évre kb 100.000Ft/hó lenne. Én a helyedben átgondolnám alaposan, mik azok a dolgok, amikre mindenképpen szükség van. Egy olyan háztartásban, ahol a tüzifára hitelt kell felvenni, meggondolandó a többi cél, mert így nagyon gyorsan el lehet adósodni. Fûteni minden évben kell, viszont ha már most sem tudod megvenni a fát kp-ból, mi lesz akkor, amikor már a hitel részleteit is fizetni kell?

Igen, ezek a célok nem lakáscélok, ezért csak szabadfelhasználású hitelt lehetne rá igényelni, de ekkora hitelt ingatlan fedezet nélkül csak nagyon magas (250-300.000Ft netto) fizetés esetén adnak, mert magas a kamat és rövid a futamidõ. A havi törlesztõrészlet pl 8 évre kb 100.000Ft/hó lenne. Én a helyedben átgondolnám alaposan, mik azok a dolgok, amikre mindenképpen szükség van. Egy olyan háztartásban, ahol a tüzifára hitelt kell felvenni, meggondolandó a többi cél, mert így nagyon gyorsan el lehet adósodni. Fûteni minden évben kell, viszont ha már most sem tudod megvenni a fát kp-ból, mi lesz akkor, amikor már a hitel részleteit is fizetni kell?
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, azóta átgondoltam, de 2 milliót fel kell vennem. Új életet kell kezdenem, májustól lesz rendes fizetésem, a lakásomat ki tudom adni, most gyed-en vagyok, de utána a fa árát hónapról hónapra összegyûjteném. Ez egy szolgálati lakás, tanárként kapom, 60 km-re van a lakásomtól, ezért még mindig jobb, ha indulásnak veszek fel amennyit muszáj, aztán az albérlet árából törlesztek. Késõbb már nem lesz gond, de válás után nehéz újrakezdeni. Autóra meg fára mindenképp szükség van, a diákhitelt fizetem, ahogy eddig, de annak sosem lesz vége. Az is most 2 millió körül van, azért gondoltam, ha már lúd, legyen kövér, de tényleg túl kövér lett volna :) Köszi még egyszer!
Csak abban az esetben kapsz hitelt, ha már bért fogsz kapni, vagy van adóstársad. A GYED nem megfelelõ jövedelem, arra nem adnak jelenleg még jelzálog hitelt sem. A Diákhitel kamata jobb (8%), mint bármelyik bank szabadfelhasználású jelzáloghitele. Ha nem csak a minimum kötelezõ részt vállalod, hanem idõnként elõtörlesztesz majd, vagy havonta magasabb részletet vállalsz késõbb, akkor intenzíven fog fogyni a töketartozásod. A kötelezõ minimum fizetésével a 2 millió Ft tartozás nem hogy nem fogy, de még folyamatosan nõni is fog, mert még a kamatra sem elég, amit havonta fizetsz.
A kérdező hozzászólása: Köszi, sokat segítettél :)
Hitelekrõl bármit kérdezhetsz, naprakész vagyok:)

Egy 4 évre hitelre vásárolt autóért, amiből 1M ft ki van fizetve és még kb 2M ftot kellene fizetni érte, milyen feltételekkel lehet eladni?

2018-ig kellene elvileg fizetni még havi 40 ezret, de mindenképp szeretnénk tőle megválni és inkább venni egy használt autót. Lehet-e olyat, hogy visszaadjuk a banknak, úgy , hogy a befizetett összegből(1M ft) visszakapunk vmennyit. Vagy ez hogy működik?

Legjobb válasz: Ez úgy mûködik, hogy vagy keresel egy vevõt, aki átvállalja a tartozást vagy készpénzzel tud fizetni. Ha az elõbbi verzió él, akkor a bank megvizsgálja a hitelképességét és átvállalhatja a hiteledet (az autó értékétõl függõen, akár még pénzt is kaphatsz pluszban az eladótól). Ha az utóbbi, akkor kell annyi elõleget fizessen a vevõ, amibõl rendezni tudod az autó hitelét és utána kerülhet az új vevõ nevére (nyilván mikor kiegyenlítette a maradék vételárat is). Persze ha nem ér annyit az autó jelenleg, amennyi a hitel rajta, akkor semmit nem tudsz tenni, max. reménykedsz a csodában.

Ez úgy mûködik, hogy vagy keresel egy vevõt, aki átvállalja a tartozást vagy készpénzzel tud fizetni. Ha az elõbbi verzió él, akkor a bank megvizsgálja a hitelképességét és átvállalhatja a hiteledet (az autó értékétõl függõen, akár még pénzt is kaphatsz pluszban az eladótól). Ha az utóbbi, akkor kell annyi elõleget fizessen a vevõ, amibõl rendezni tudod az autó hitelét és utána kerülhet az új vevõ nevére (nyilván mikor kiegyenlítette a maradék vételárat is). Persze ha nem ér annyit az autó jelenleg, amennyi a hitel rajta, akkor semmit nem tudsz tenni, max. reménykedsz a csodában.
"Lehet-e olyat, hogy visszaadjuk a banknak, úgy , hogy a befizetett összegbõl(1M ft) visszakapunk vmennyit." Nem. Olyat lehet, hogy "visszaadod a banknak", õ elárverezi félpénzért, és a fennmaradó tõketartozást még egyösszegben kifizeted neki... A banknak 4 éve nem kellett autó, õ mit kezdjen vele??? Neked kellett :) Vagy: Eladod a fent leírt hitelátvállalással, de gyanítom elég sz*r feltétekkel rendelkezik a hitel, ha 10 évre vetted fel. Értsd: rohadt sokat kell kifizetni, az autó értékének a többszörösét. Vagy: eladod kb a piaci értékén, a maradékot még hozzáteszed és rendezted a bankkal a hitelt (ez persze nem ilyen egyszerûen megy, mert a bank nélkül nem tudod eladni). Vagy: fizeted tovább. Vagy: ha használtat akarsz helyette, akkor kereskedésben megkérdezed, hogy mit adnak az autódért úgy, hogy õk lerendezik a hiteledet is. De kereskedéstõl túl sok jóra ne számíts. Ne csak egy kereskedésben érdeklõdj, hanem többen, mert mindnél más feltételeket mondanak.
"és még kb 2M ftot kellene fizetni érte ... 2018-ig kellene elvileg fizetni még havi 40 ezret" Ha 2018-ig kell fizetni, akkor az 6-7 év. Az cirka 78 hónap, szorozva 40ezerrel, az több, mint három millió forint! Ezek szerint a hitel felvétele óta sem tanultál meg számolni? Amúgy meg mi az, hogy "visszaadjuk a banknak". Miért, tõlük vetted? Nincs mit tenni, nagyot buktál. Nyelni kell, és plusz jövedelem után nézni!

Bűncselekménynem számít, ha valaki félrevezeti a bankot hitel felvételkor? Mondjuk nem mondja meg, hogy már van hitele, azért hogy megkapja a hitelt. Ha nem fizeti a hitelt ebből milyen baj származhat?

Legjobb válasz: Az utolsó kérdésre tudok válaszolni. Pár felszólítás után mennek a behajtók és elveszik a házadat, te meg szépen az utcára kerülsz. Mert megtehetik.

Az utolsó kérdésre tudok válaszolni. Pár felszólítás után mennek a behajtók és elveszik a házadat, te meg szépen az utcára kerülsz. Mert megtehetik.
A kérdező hozzászólása: Ha a szüleim házában lakom, akkor mit tehetnek? Tudnál ebben segíteni nekem?
Igen, ez bûncselekmény is lehet.
A kérdező hozzászólása: Mit tudok tenni ilyen helyzetben?
Bûncselekmény, börtönbe kerülhetsz érte. Annyit tehetsz, hogy akárhogy is, de fizeted a hitelt, hogy ne derüljön ki.
Igen, bûncselekmény. Ismerek olyat, akik egy nap felvett kb 10-12 különbözõ helyen személyi hitelt (8 évet kapott érte).
Igen, ha kiderül bûncselekmény, de nem fognak rajta nagyon aggódni, ha mutatsz valami fizetési szándékot. Tök mindegy, hogy nem jelzálogalapú, vagy nincs "vagyonkád", akkor is egy életre se..beqrnak ezért, mert kapsz egy szép fizetési tiltást, plusz soha az életedben nem lehet semmi a neveden, mert egybõl megy a hiteled törlesztésére, plusz csomószór fognak ba..tatni levelekkel, személyesen. Kicsit kokeró élet, de ha nincs más, akkor ez lesz veled.

Most keztem meg tanulmányaimat és igényeltem diák hitelt, de 2 honap után, úgy tűnik kijövök nélküle, ha leakarom mondani a hitelt, milyen lehetőségem van erre, és ebben az estben rögtön vissza kell-e fizetnem az eddig folyósított összeget?

Legjobb válasz: Ja, elsõ: "Egyvalamit jegyezz meg: Hitelt SOHA!!! A vége mindig adósságspirál lesz." Na ez az, ami nem igaz. Igenis érdemes hitelt felvenni, ha többet nyersz vele, mint amennyit veszítesz. Másrészrõl ma az egyik legjobb befektetés a tanulás...

Ja, elsõ: "Egyvalamit jegyezz meg: Hitelt SOHA!!! A vége mindig adósságspirál lesz." Na ez az, ami nem igaz. Igenis érdemes hitelt felvenni, ha többet nyersz vele, mint amennyit veszítesz. Másrészrõl ma az egyik legjobb befektetés a tanulás...
Elég, ha azonnal visszafizeted az egészet, amikor megjön. Egyvalamit jegyezz meg: Hitelt SOHA!!! A vége mindig adósságspirál lesz.
A kérdező hozzászólása: Ok ezt értem, csakhogy már két havit felvettem , azt mikor kéne vissza fizetnem ?
Erre a félévre már nem tudod lemondani. Be kell menni hozzájuk és aláírni egy papírt, hogy a következõ félévtõl nem kéred. Amit most utalnak neked, azt ajánlott azonnal visszautalni, így nem kamatozik. Egyébként ráérsz csak akkor fizetni, ha befejezted a sulit, de érdemes mégis minél elõbb visszafizetni, hiszen minél késõbb fizeted vissza, annál többet kamatozik.
Az attól függ, mit tanul az ember. Ha mondjuk orvosnak, mérnöknek, azzal nagy valószínûség szerint el is fog tudni helyezkedni, pláne külföldön jó fizetéssel, erre simán megéri felvenni. Ha meg mondjuk szabad bölcsészeten, kommunikáción, vagy egyéb semmitérõ büfészakon, akkor ott fog állni a végén azzal, hogy van egy semmit se érõ diplomája, van adóssága, amit már rögtön kéne visszapengetni, pedig valószínûleg nem lesz melója évekig, és ha lesz is, akkor is jó eséllyel csak folyamatosan nõni fog a tartozása, ha csak annyit tud törleszteni, ami elõ van írva kötelezõen. Utóbbiak azért majd veregessék magukat vállon az életrevaló, elõrelátó gondolkodásmódjukért.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!