Találatok a következő kifejezésre: Milyen hibákat az a (31 db)

Képtelen vagyok megbocsátani, úgy másoknak, mint magamnak. Nem fogadom el az emberek hibáit, beleértve a sajátjaimat is. Milyen ember lesz így belőlem?

Legjobb válasz: Az is hiba, hogy nem tudod olyanra a választ, amiben te élsz. Ezzel már kapásból nem vagy tökéletes és csak feltettél egy kérdést. Ezzel bezzeg nem hibáztatod magad, ugye? Na, leesik? Felesleges a hibákat lesned, úgyis körülvesznek 0-24h-ig. Ahányszor hibázol, adj magadnak egy tenyeres pofont. Egyszer úgyis megunod és azt mondod: áhhh, leszarom, ez hülyeség.

Az is hiba, hogy nem tudod olyanra a választ, amiben te élsz. Ezzel már kapásból nem vagy tökéletes és csak feltettél egy kérdést. Ezzel bezzeg nem hibáztatod magad, ugye? Na, leesik? Felesleges a hibákat lesned, úgyis körülvesznek 0-24h-ig. Ahányszor hibázol, adj magadnak egy tenyeres pofont. Egyszer úgyis megunod és azt mondod: áhhh, leszarom, ez hülyeség.
A kérdező hozzászólása: Tisztában vagyok azzal, amit írtál. Azt is utálom magamban, hogy ilyen határozatlan vagyok. Mi újat akarsz nekem megtanítani, amikor a nap 24 órájában magamat vizsgálom? Nem tudsz újat mondani.
Nem is akarok újat mutatni, csak "beszélgetek". De ha tudod, hogy ez így nem oké és mégsem változtatsz, akkor gyenge is vagy. Ez nem is lenne baj, mindenki gyenge valamiben, csak a kérdés, hogy az adott rossz tulajdonságnak mi a mértéke. Pl. ha elejt valaki egy poharat és kiakadsz rajta, ott valami nem oké.
A kérdező hozzászólása: Nem errõl van szó. Úgy látom nem értettél meg. Engem a múltban nagyon sokat szekáltak. Volt egy csapat gyerek, aki rám szállt, tönkretettek lelkileg. Azóta nem találom magamat. Semmi sem sikerül, nincs önbizalmam, félek az emberektõl. Ma is gyakran elõfordul, hogy "beszólnak" nekem. Ez az, amit nem bírok megbocsátani. Úgy érzem, engem direkt megaláznak, aztán röhögnek. Nem olyan triviális dolgokról van szó, mint amit te írtál.
Kb. 12 évesen engem egy iskola meg akart verni. (Kirúgattam egy tanárt, aki kokizott. Bárcsak ma próbálná meg... na mindegy). Nap mint nap úgy mentem be, hogy Megdöglesz és hasonlók hangoztak a folyosón. Az igazgatóhelyettes a szemembe mondta, hogy õ már elment volna innen, meg ehhez nagyon nagy lelkierõ kell. Szerinted nekem könnyû volt? Pluszba jött a dologra, hogy... akkoriban nem tudom hány kiló voltam, de ma, 19 évesen vagyok kb. 145, meg 197 cm. A dagadt szót gyakrabban hallottam, mint köszönést. Lecsengett pár év és 18 évesen lett barátnõm, akivel most is együtt vagyok. Aztán most vettem egy kondigépet is. Nem tudom te hány éves vagy, de szerintem mindenkinek vannak olyan idõk, amikor mindennapnagyonszar. Nekem lassacskán véget ér ez az idõ. Neked is véget fog.

Milyen végzettségű ember tervez biztonsági rendszereket különböző épületekre, keresi azokban a hibákat, új biztonsági eszközt fejleszt? Bővebben lent!

Szóval arra gondolok, hogy megtervezni például egy biztonsági rendszert egy múzeumnak, hogy hova tegyünk kamerát meg különböz? eszközöket. Vagy már meglév?kben keresni a hibát.

Legjobb válasz: Pontosan erre gondoltam, most végre már tudom a nevét. Nem tudom te odajársz-e, vagy valaki aki odajár tudna errõl mesélni? Milyen nehéz? Mit kell jól tudni? Utánna el lehet-e helyezkedni? Milyen a fizetés?

A kérdező hozzászólása: Pontosan erre gondoltam, most végre már tudom a nevét. Nem tudom te odajársz-e, vagy valaki aki odajár tudna errõl mesélni? Milyen nehéz? Mit kell jól tudni? Utánna el lehet-e helyezkedni? Milyen a fizetés?
Szia! Villamosmérnököknél van erre szakirány. Pl. az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának Mûszertechnika és Automatizálás intézetének Felügyeleti informatika és elektronikus vagyonvédelem szakiránya.
A kérdező hozzászólása: És mégvalami: Aki ezt elvégzi az utána csak tervezi ezeket, beszerelni már nem neki kell vagy igen?
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a választ! ez tényleg nagyon hasznos volt!

Renault Clio I.1.6-rol, hogy kb. mennyi a fogyasztása, milyen hibái vannak, és mennyire szerviz igényes az autó?

Renault Clio 1.6, 1998/12, 172 000km, 90Lóerõ, 985kg, 1598cm³, esetleg a véleményetek is érdekelne, vételnél még mire kell figyelni mit kell alaposan megnézni rajta?


Ha hideg és meleg víz váltakozik zuhanyzáskor a fürdőben, az milyen hibára utal?

Legjobb válasz: Nálunk csak akkor van ilyen ha valaki megnyit egy másik csapot.

Nálunk csak akkor van ilyen ha valaki megnyit egy másik csapot.
Nekunk is volt ez, a cirkohoz kellett szerelot hivni, kipucolta belulrol az egeszet, es most mar minden oke. 20 ezer Ft-ba kerult.

Milyen programmal lehetne a gépemen videót nézni? A komplayer-el próbáltam de egy ilyen hibát ír ki : A szűrőkombináció az adatfolyam leképezéshez a nem található. Error Num:80040218

Ez micsoda? És mivel lehetne még videót nézni?

Legjobb válasz: Attól függ milyen videót szeretnél nézni, ha .avi-t akkor ajánlom a k-lite codec pack-ot.

Attól függ milyen videót szeretnél nézni, ha .avi-t akkor ajánlom a k-lite codec pack-ot.
VLC! Tud magyarul. Puritán, de annál nagyobb tudású. Ezen felül 3GP-t (!) is játszik, hanggal együtt. Avi, MKV, MP4 neki nem jelent semmi nehézséget! Ja, és nem csak vidikhez jó, MP3 zenékhez, stb. Nálam tökéletes, x64 W7 HP-n. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Most készülök autot vásárolni.950000 és 1200000 ft között. A választásom az Audi A6 (2000) 2.5 TDI-re esett! SZerintetek érdemes ilyen autot vásárolni? Mennyire jok ezek az autok? Milyen hibákra lehet számitani?

Legjobb válasz: 1-es vagyok. Nemtom hogy A6-ban van-e 1.9 tdi, de ha igen akkor nem bánnád meg ha azzal vennéd. Legalábbis sokkal kisebb eséllyel bosszankodnál miatta mint a 2.5-ös tdi miatt.

1-es vagyok. Nemtom hogy A6-ban van-e 1.9 tdi, de ha igen akkor nem bánnád meg ha azzal vennéd. Legalábbis sokkal kisebb eséllyel bosszankodnál miatta mint a 2.5-ös tdi miatt.
BMW az megbízható, de már az újabbakban kell gondolkodni 2005-tõl felfele, mert a régebbieket sajnos húrkás nyakú úrjemberek használták és sajna 10-bõl 9 szétvan hajtva.Odaírják eladásnál megkímélt nem széthajtott... Peugeot , nissan opel, honda meg ilyenekben kell gondolkodni, vagy még picit gyûjtögetsz és 2-3 millió között egy 2005 feletti bmw/audiba beruházol!azok már nagyjából megbízhatóak.
Én a helyedben Audi A6-ot vennék, de az 1, 9-es motorral. a 2, 5-es felejtõs
Ha adnak hozzá legalább két egészséges hengerfejet akkor tudom ajánlani, máskülönben szerintem nem hiányzik neked a hengerfej javíttatása. (márha ugyanaz a 2.5-ös tdi van benne mint az A4-ben)
A kérdező hozzászólása: Na és mi van a Bmw 316-al? Ezek is tetszenek nagyon, és 1 árban vannak az A6-osokkal.
Ha csupán egy milkám lenne kocsira, biztosan nem egy luxusautót vennék. Valami elromlik, ami könnyen elõfordulhat egy 13 éves (valószínûleg több százezer km-t futott) járgány esetében, és lehet költeni a százezreket.
Ez a baj a magyarokkal sajna. Tipikus össze tudtam kaparni 1 milliót a 100 ezres fizetésembõl és már audi, vagy bmw kéne, de jó a merdzsó is, csak luxusautó legyen. Kérdezõ 1 millió 200 ezer ft egy gyönyörûszép pénz!!! Nagyon jó autókat kapsz ezért az összegért! Csak nem luxus, vagy prémium autót! Ennyi az egész! Nézz körül ezeknél: VOLVO, SAAB, TOYOTA, Nissan, KIA, SEAT
kizárt ..normális A6-st kifogni ...és igen fenn is kell tartani. Ha leköszön az adagoló (nem ritka ) közel 300 ezer ft .. nem is folytatom..

Milyen telefonotok van, és miért pont azt a készüléket választottátok, és bevált a készülék? Hibái?

Legjobb válasz: Nokia 5800 Filmnézésre vettem, arra bevált. Egyébként nem egy nagy szám telefon.

Nokia 5800 Filmnézésre vettem, arra bevált. Egyébként nem egy nagy szám telefon.
Samsung Wave. Azért, mert akkor mikor vettem, ez tetszett legjobban. Hogy mióta megvettem, semmit nem fejlõdött a bada.
ZTE Blade, a nagy kijelzõ és az ára miatt (én még 36-ért vettem). Nagyon bevált, fõzött romokkal fõleg. Hardveres hibája sosem volt, szoftveresen egyedül a flash támogatás hiányzott belõle, de 1-2 hete ez is megoldódott, tehát most már teljesen elégedett vagyok vele.
Nokia X2-00, szürke, most vettem, mert olcso, jo a kameraja, 5 megapixel, föleg zenet-radiot hallgatni jo.
Samsung Galaxy S - néhány héten belül veszem -, azért, mert SGSII-re nincs pénzem.
iPhone 4 - mert a csaladi csomagban a ferjem munkahelye miatt kedvezmenyes a havidij. Eddig nem volt semmi baja. Nagyon bevalt, telefon/sms/internet teljesen jo. Tovabba egesz okes kepeket csinal, plus legutobb videoztam vele egy csomot majd egy app segitsegevel megvagtam a filmet, zenet tettem ala es mindenki elajult milyen kis profi hazimozi lett belole. Mindezt a telefonnal :) Ha nem vagyok otthon, de van wifi, anyuval skypon kameraval csetelek. Eddig meg nem volt olyan elvarasom a telefon fele amit ne tudott volna teljesiteni. (igaz, vacsorat nem foz, de rendel pizzat;)
Én azért vettem okostelefont, hogy a laptopot kevesebbszer használjam. És így is van. Adatkommunikációra teljesen megfelel, böngészésre pedig 50%-ban. Tehát nem váltja ki, de kiegészíti. Talán majd egy jó tablet pár év múlva helyettesíti. Egyenlõre nem.
helységben -> helyiségben meglássák (ez durva) nem-e fordult -> nem fordult-e stb.
Én inkább úgy mondanám, hogy a helytelenségeket, rosszakat. elõzõ is írta, helyiségben, . Majd meglátják, milyen ügyes. Nem tudom, nem fordult -e meg itt is ? Elosztjuk a könyveket, azután majd megyünk ?
Az elõzõ hozzászólásban van egy hiba: az utolsó elõtti mondat végére pont való, nem kérdõjel, hiszen a fõmondat kijelentõ.

Szerintetek milyen hibákat követhetnek el az emberek a nyelvi stigmatizálódástól való félelmükben?

Legjobb válasz: Eszembe is jutott még két dolog! Sokan csak kötõjellel mernek toldalékot illeszteni az idegen vagy idegen eredetû szavakhoz, pedig ugyebár csak akkor kell kötõjel, ha néma hangzó vagy szokatlan hangzócsoportosulás van a szó végén. A másik dolog: sokan nem merik leírni, hogy 1-jén, helyette a hibás 1-én formát használják.

Nem ikes igéknél alanyi ragozás esetén sosem -m, hanem -k a ragozás egyes szám elsõ személyben.
Eszembe is jutott még két dolog! Sokan csak kötõjellel mernek toldalékot illeszteni az idegen vagy idegen eredetû szavakhoz, pedig ugyebár csak akkor kell kötõjel, ha néma hangzó vagy szokatlan hangzócsoportosulás van a szó végén. A másik dolog: sokan nem merik leírni, hogy 1-jén, helyette a hibás 1-én formát használják.
Gondolkoztam már én is ilyen kérdés feltételén, pontosan az ikes igék kapcsán. Sajnos sok emberben berögzült már a rossz ragozás, ezért is beszélünk számtalanszor helytelenül. Az ilyen -m/-k végzõdésre tudok én is egy példát: 1. Várom a vonatom. 2. Várok egy vonatot. Láthatjuk, nem lehet minden nem-ikes igénél csak "m" végzõdést alkalmazni, mivel nem vagyok nyelvész, csak a nyelvérzékemre hagyatkozhatok (vagy hagyatkozhatom?). Mondjuk egy is egy jó példa, mert ha ikes igébõl jön a -hat/-het, akkor hogy ragozzuk? Hasonló nyelvi hibákra van egy nagyon jó könyv, interneten le is lehet tölteni Nyelvi babonák címmel. Ott sok mindenre magyarázatot kapunk.
Például, hogy modorosan fogalmaznak...? Ha sikerült megértenem a kérdést.
A kérdező hozzászólása: Máskülönben azt is megkérdeztem volna.;-)
Te tisztában vagy egyáltalán a stigmatizáció szó jelentésével....??
A kérdező hozzászólása: Jaja, ezek is nagyon jók!:)
Örülök, hogy segíthettem. Ha eszembe jut még, írok.
A kérdező hozzászólása: Tökéletes válasznak érzem, nagyon köszönöm!:)
A kérdező hozzászólása: Ezt a stigmatizálódásos dolgot (még leírni is húzós) egy nyelvésztõl hallottam egyszer. Olyasmirõl van szó, hogy például nem tudják, egy adott szót hogyan kellene írni vagy mondani, és következetesen a rossz, vagy kevésbé helyes megoldást választják. Pl: "Könyörgöm!", holott a könyörög nem ikes ige. Valami ilyesmi.
De inog ez a trüblü, trüblüblü, b.. m.. emelvény. - idézet egy kihangosított fõpróbából.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!