Találatok a következő kifejezésre: Milyen helyet ki (72 db)

Hol, milyen helyeken, kiknek kell lejelenti a névváltozást?

Ha meg van az új személyim, hogy és merre tovább?

Legjobb válasz: adóhivatalnak elméletileg lejelenti az önkormányzat, tehét tb kártya csere, útlevél ha van, kocsi forgalmi, jogsi, közüzemi szolgáltatók, hitelek esetleg, ill. minden, ami hivatalosan a te neveden van.

adóhivatalnak elméletileg lejelenti az önkormányzat, tehét tb kártya csere, útlevél ha van, kocsi forgalmi, jogsi, közüzemi szolgáltatók, hitelek esetleg, ill. minden, ami hivatalosan a te neveden van.
amit az elõzõ írt, ahhoz még ennyit, h a lakcímkártya, és a bankos dolgok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
ja és ha van esetleg gyermeked, akkor OEP, MAK
A kérdező hozzászólása: Igen, vannak gyerekek. Az OEP, MÁK meg sem fordult a fejemben. De most, hogy írod, már teljesen egyértelmû.
+ munkahelyed. Bár oda általában csak a házassági anyakönyvi kivonat kell.

Ki milyen helyekre jutott el eddig? Sk sok választ! Akár egzotikus hely, tengerpart, város, bármi.

Legjobb válasz: Európán belül sok helyen voltam már(Horvátország, Ausztria, Németország, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina, Macedónia, Görögország, Szlovákia,Csehország, Nagy-Britannia, Törökország, Olaszország). egyéb helyeken pedig Tunézia, Egyiptom. Egzotikus helyen eddig egy alkalommal voltam Goa-n.

Európán belül sok helyen voltam már(Horvátország, Ausztria, Németország, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina, Macedónia, Görögország, Szlovákia, Csehország, Nagy-Britannia, Törökország, Olaszország). egyéb helyeken pedig Tunézia, Egyiptom. Egzotikus helyen eddig egy alkalommal voltam Goa-n.
Nagyon sok helyen voltam(kamionos vagyok), de a legszebb norvégia volt!!!
Csehszlovákia/régebben/, Lengyelország, NSZK, NDK, Hollandia, Amerika /nyugati rész/, Jugoszlávia, tengerpart, Bali.
Nápoly (olasz), Monaco, Spanyolország, Cseho., Ausztria, Tunézia, remélem még lesz több is. :) Ja és Magyarország, mivel Szlovákiából vagyok.
Külföld: Olaszország, Ausztria, Horvátország (szóval nem sok...) M.o.: Eger, Aggtelek, Bp, Gyõr, Keszthely, Sopron, Székesfehérvár, Visegrád, Esztergom, Szentendre... Én nagyon szeretek utazni, országon belül és kívül is, csak sajnos kevés az idõnk..
Olaszország( Róma, Firenze, Velence3x, Bibione2x, Jesolo)Görögország(sarti2x, Thessaloniki), Szlovákia(Pozsony, Besztercebánya, Magastátra...), Lengyelország(Krakkó), Ausztria(Bécs, Linz), Belgium(Charleroi, Brüsszel, Antwerpen, Ghent, Liege), Szerbia(Nis, Belgrád), Macedónia, Egyiptom(Hurghada, Kairó), Szlovénia, Románia És Egyiptom volt a legjobb. Oda még biztos, h visszamegyek, csak kérdés h mikor lehet ujra utazni:(
13:28-as vagyok kedves 13:47-es most mire vered magad? 24 évig én is ott éltem és hidd el láttam én is eleget az országból savanyú a szõlõ vagy mi? :D
És olyan van itt, aki ismeri Magyarországot? Ismerjétek meg, nagyon szép hely! Sopron, Ferdõd, Õrség, Balatonfelvidék, Somogy, Pilis, Hollókõ, Somoskõújfalu, Ipolytarnóc, Mátra, Borsod, Miskolc, Lillafüred, Ómassa, Aggtelek, Szeged, Kecskemét, stb stb stb...
Nemetorszag: 2alkalommal Gelsenkirchen, 1alkalommal Wittlich, Romania, Bulgaria, Gorogorszagban eltem 3es fel honapot. Hollandiaban 3honapot. Es most New Yorkban elek, mar 8honapja! :) Ja! Es csak 22eves vagyok! :)
az utca végére
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hosszú választ, utolsó elõtti!:) Én is ilyen vagyok, mint Te, nem szeretek passzívan nyaralni, inkább mászkálós, felfedezõs vagyok.
Európában belül rengeteg helyen voltam, a környezõ országokon kívül Német-, Francia-, Olasz-, Spanyolországban, valamint Svájc, Svédország, Hollandia, Csehország. A legeslegjobb azonban Japán volt, egy teljes hónapot tölthettünk ott a kórussal, igaz, hogy szinte minden nap próba és koncert volt, a végére már alig álltunk a lábunkon, de ezért kinek nem éri meg?:)
Magyarország nagy része, Kanári-szigetek, Olaszország, Franciaország, Hollandia, Belgium, Csehország, Szlovákia, Románia, Szlovénia, Ausztria, Németország, Görögország, Horvátország.
Szia! Nemetorszag: Munchen, Brema, Hamburg es az eszaki t.part Ausztria: Becs, Pandorf. Ukrajna: Munkacs. Romania: Erdely es Bukarest. Szlovakia : Komarom. Franciaorszag: Parizs. Gorogorszag : Athen es a tengerpart Ibiza Anglia: London, Oxford, Brighton. Legjobban Eastburne tengerpartja tetszett Angliaban. Nagyon szep kirandulo hely meses sziklas partszakaszokkal es homokos parttal. Iden Horvatorszagba utazunk, Zadar melle. Kivanom, hogy mindenhova sikeruljon eljutnod ahova szeretnel :)
Horvát, Szlovák, Szlovén, Görög, Anglia, Olasz, Francia, Spanyol, Ausztria, és a kedvencem, ahova egyszer még biztos visszamegyek: Kanári-szigetek =) =) =)
Hozzátenném, Ercsi egyébként szép hely, talán idõvel újraértékelem és megnézem alaposan, de most egy ideig nem. Egyébként is mielõtt félreérthetõvé válna, nincsenek elõítéleteim, csupán tapasztalataim, melyek óvatosságra intenek jellegzetes megnyilvánulások kapcsán. Amit még ajánlanék, nagyon szépek és kedvesek számomra a Pest fölötti térség falucskái, nagyon barátságosak, különösen Õrbottyán tetszett nekem, de bizonyára lesz még más. Fótra is érdemes ellátogatni, de ahová még szívesen elmennék az Pilis és Szigetvár.
A kérdező hozzászólása: Utolsó, köszönöm a részletes választ, bár nem igazán erre voltam kíváncsi..:) ) Külföldi tapasztalatok esetleg?:P
Horvátország, Görögország, Olaszország, Bulgária, Franciaország, Erdély, New York (csak azért sikerült kijutnom, mert ott élt a nagynéném 2003ban (11 éves voltam)... azóta sem sikerült eljutnom oda sajnos :( )
A kérdező hozzászólása: Jujj, de szép helyeken voltatok! Amiket az utolsó három válaszoló is felsorolt, hát mit mondjak, tudnék válogatni! New York-ban én is voltam, igaz csak turistaként pár napot, de tényleg lenyûgözõ város! Az Északi Sark pedig nagyon érdekes lehetett! Utolsó: wow, hát jártál 1-2 szép helyen! És ezek közül melyikek tetszettek a legjobban/legkevésbé, és miért?
Franciaország, Ausztria, Románia, Szlovákia, Ukrajna, Spanyolország/Malaga/, Olaszország, Finnország/Rovainemi-a télapónál:) , Bali /Nusa Dua-nászúton Mexikó / Acapulco, Dominika /Punta Cana Ausztrália / Sydney Thaiföld /Pattaya, Bangkok Florida /Disney land -de csodás Kuba /Varadero -esküvõnk itt volt Antiqua Maldív szigetek Egyesült Arab Emirátusok / Dubai, Abu-Dhabi -Forma 1 Argentina / Buenos Aires Japán / Tokió Tunézia Egyptom / Luxor Malajzia / Kuala Lumpur
hú még felsorolni is sok, de biztosan ki is hagynék valamit ezért európából is csak a jobbakat sorolom: Monaco, Kanári szigetek, Madeira Tunézia, Marokkó Venezuela Aruba, Curacao Mexico (2-szer is, szupi hely) Kuba Honduras Barbados Kajmán szigetek (ez volt az egyik kedvencem, ide még visszamegyek) Jamaika (annyira nem jött be) remélem nem hagytam ki semmit, annyit még hozzátennék, hogy nem Magyarországon élek, ezért engedhetem meg magamnak , hogy eljussak ilyen helyekre
Eger, Sopron, Veszprém, Szombathely, Fertõd, Fertõrákos, Gyõr, Tapolca, Dörgicse, Örvényes, kaposvár, Pécs, Villány, Abaliget, Keszthely, Szekszárd, Szeged, Kecskemét, Debrecen, Nógrád, Hollõkõ, Gödöllõ, Ipolytarnóc, Királyrét, Hegyestû, Somoskõ, Eger, Szendrõ, Jósvafõ, Aggtelek, Miskolc, Lillafüred, Szilvásvárad, .... Ja, és azért tudtam ezekre a helyekre eljutni, mert Magyarországon élek!
Déli Orkney-szigetek (nem a Skóciai Partok mellett levõ szigetcsoport!).
Olasz, Spanyol, Horvát ország, Ausztria, Románia, Szlovákia, Egyiptom (számomra életem legjobb nyaralása volt.Mindenképpen vissza szeretnék még oda menni :) Belföldön rengeteg helyen jártam, nem is szeretném felsorolni, és mint említetted az nem is érdekel téged :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, felpontoztalak titeket is!:)
Finnország, Svédország, Norvégia, Izland, Dánia, Oroszország, Észtország, Németország, Hollandia, Cseh, Szlovákia, Ausztria, Horvátország, Olaszország, Franciaország, Portugália, Kína, Hongkong, Makaó, Kanada. Versenyeken voltam, illetve pár helyen nyaralni.
A kérdező hozzászólása: Wow, és melyik tetszett a legjobban? Kanada milyen volt?
Sajnos az is verseny volt, lényegében Torontoban voltam, de szinte csak a belvárost volt idõ megnézni. Viszont elmentünk két napara a Niagara vízeséshez, az csodálatos volt, aki teheti utazzon el oda, mert nagyon nagy élmény :-) Maga az út is nagyon jó volt, bár visszafelé vihar volt és szó szerint ugrált a 747-es :-)
Brazília!!! Utolsó nap könnyeztem reggelinél, nem akartunk hazajönni:) Az a táj, a kedves, mosolygós emberek, az óceán, esõerdei túra során a fáról ettük a mangót, találkoztunk marabundával(óriás hangyával) Fantasztikus volt! Bármikor visszamennék(és ott is maradnék:) )
Ja es kihagytam Ausztriat, Bosznia-Hercegovinat, Macedoniat, es Szlovakiat. Szep napot es kellemes utazasokat mindenkinek!;)

Kinek van sivatagi pálmája? Pontosan milyen helyet szeret? Nekem azt mondták hogy a félárnyékot, az enyémeim az ablakban vannak, és szeretik a helyüket. Akkor most mit szeretnek? Vélemények, tapasztalatok?

Legjobb válasz: Pontosan milyen "sivatagi pálmára" gondolsz. Csak, mert én már találkoztam több féle így nevezett növénnyel amiknek semmi közük se volt egymáshoz. Vizpálmával dettó ugyan az a helyzet.

Pontosan milyen "sivatagi pálmára" gondolsz. Csak, mert én már találkoztam több féle így nevezett növénnyel amiknek semmi közük se volt egymáshoz. Vizpálmával dettó ugyan az a helyzet.


Szerintetek milyen hely Pesten a Hotel City Mátyás? Milyen környéken van? Az ember nyugodt szívvel ki mehet este, sötétedés után a Duna partra meg a környékre sétálni a párjával? Könnyen megközelíthető?

A segítsegeteket kérem, tudnátok véleményeket írni? Előre is kOszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: Szia:) A hotel maga és a környék is gyönyörû:) Nyugodtan kimehettek este sétálni, az 5. kerületben semmi nem fog veletek történni:) Megközelíthetõség alatt nem tudom mit értesz, meg hogy honnan szeretnéd megközelíteni, de elég központi helyen van ha erre gondolsz. Legközelebbi metró a Ferenciek tere, ahol a hotel van maga az pedig a Március 15. tér.

Szia:) A hotel maga és a környék is gyönyörû:) Nyugodtan kimehettek este sétálni, az 5. kerületben semmi nem fog veletek történni:) Megközelíthetõség alatt nem tudom mit értesz, meg hogy honnan szeretnéd megközelíteni, de elég központi helyen van ha erre gondolsz. Legközelebbi metró a Ferenciek tere, ahol a hotel van maga az pedig a Március 15. tér.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, igen, valahogy úgy gondoltam, hogy jó megközelíthetõ e mindenhonnan, de a metróval ezek szerint a legkönnyebben. Igazából meg a keletibõl mennénk.
Akkor onnan viszont ne metrózzatok, hanem szálljatok fel a 7es buszra, ott tesz le a Ferencieken, sokkal egyszerûbb mint metróval:)

Ki volt már Tenerifén, Kanári szigeteken? Milyen hely?

Legjobb válasz: Tenerifén minden üdüléssel, nyaralással, kikapcsolódással, szórakozással kapcsolatos elképzelésedet megvalósíthatod, határt csak a fantáziád és a pénztárcád szabhat. Mehetsz sportolni, bevásárolni, meglátogathatod a bárokat, kocsmákat, éttermeket, mehetsz kirándulni vagy fürödni a szállásodon vagy a tengeren ... Tenerifén harmincegy település van ahova érdemes elutazni autóbusszal vagy bérautóval. Ezek közül a legfontosabbak Adeje, Arona, Candelaria, La Guancha, Guia de Isora, La Orotava, Puerto de la Cruz, San Cristóbal de La Laguna, Santa Cruz de Tenerife, Santiago de Teide. Mehetsz a tengerpartra napozni, fürödni, játszani vagy futkározni a vizes homokon. Bérelj valami vízi sport eszközt és élved ki a lehetõséget. Sétálgass a végtelen hosszúságú tengerparti sétányon, séta közben számtalan helyen ehetsz, ihatsz vagy vásárolhatsz.

Tenerifén minden üdüléssel, nyaralással, kikapcsolódással, szórakozással kapcsolatos elképzelésedet megvalósíthatod, határt csak a fantáziád és a pénztárcád szabhat. Mehetsz sportolni, bevásárolni, meglátogathatod a bárokat, kocsmákat, éttermeket, mehetsz kirándulni vagy fürödni a szállásodon vagy a tengeren ... Tenerifén harmincegy település van ahova érdemes elutazni autóbusszal vagy bérautóval. Ezek közül a legfontosabbak Adeje, Arona, Candelaria, La Guancha, Guia de Isora, La Orotava, Puerto de la Cruz, San Cristóbal de La Laguna, Santa Cruz de Tenerife, Santiago de Teide. Mehetsz a tengerpartra napozni, fürödni, játszani vagy futkározni a vizes homokon. Bérelj valami vízi sport eszközt és élved ki a lehetõséget. Sétálgass a végtelen hosszúságú tengerparti sétányon, séta közben számtalan helyen ehetsz, ihatsz vagy vásárolhatsz.
Nagyon szép hely egy csoda!rengeteg a látnivaló, nagyokat lehet sétálni szép az óceán....Hatalmas, nyüzsgõ az éjszakai élet!Érdemes annyit repülni!
Miért kérdezed? Nyaralni vagy letelepedni szeretnél ott?
Ha már nem sebes a helye, de még hámlik, használj a felületre bõrradírt, ez leszedi a hámlást, és sima lesz a bõröd.
A kérdező hozzászólása: Köszi.

Egy elég nagy helyen ki van vésve a fal a konyhában. Kábeldoboz volt a helyén, de most már nincs és szeretném eltüntetni. Még soha nem vakoltam. Miből kell vakolatot keverni és milyen vastagságban hordhatom fel?

Legjobb válasz: Cement , homok ,mész . Jobb ha veszel készen , elõkevert vakolatot. Pormentesíted a lyukat , majd kissé bevizezed. Egy spaklival belekensz az aljába 2-3 cm-es vakolóanyagot , vársz míg megszikkad ,utána rákensz még egy ugyan ilyen réteget . Ezt addig ismétled míg a felszín sikjába nem érsz. Az utolsó réteget még nedvesen át kell valami egyenes tárggyal (glettvas, egyenes léc, stb) a falsikba simítani . Ha ez nem sikerül szépre , kevés száradás után , nedves , de nem csöpögõs szivaccsal körkörös mozdulatokkal simára lehet dörzsölni. A finomsimítást gipsszel is el lehet végezni , de az újabb anyag lenne. Próbáltam egyszerûen leírni a dolgokat .... :)

Cement , homok , mész . Jobb ha veszel készen , elõkevert vakolatot. Pormentesíted a lyukat , majd kissé bevizezed. Egy spaklival belekensz az aljába 2-3 cm-es vakolóanyagot , vársz míg megszikkad , utána rákensz még egy ugyan ilyen réteget . Ezt addig ismétled míg a felszín sikjába nem érsz. Az utolsó réteget még nedvesen át kell valami egyenes tárggyal (glettvas, egyenes léc, stb) a falsikba simítani . Ha ez nem sikerül szépre , kevés száradás után , nedves , de nem csöpögõs szivaccsal körkörös mozdulatokkal simára lehet dörzsölni. A finomsimítást gipsszel is el lehet végezni , de az újabb anyag lenne. Próbáltam egyszerûen leírni a dolgokat .... :)
vegyél gipszet és tömd be azzal!
Úgy van, gipsz is jó. Elõtte nedvesítsd meg a lyukat, hogy a gipsz jobban bele tapadjon, mert ha poros kihullik.
A kérdező hozzászólása: Ilyenem van. Ezzel bejavíthatom? Ez elég erõs betonkence. http://www.sakret.hu/?pg=trm&acs=5&tm=18&PHPSESSID=fc721fcaa..
Glettelõ-gipsz. Lehet kapni kilós kiszerelésben is, nem horror az ára, és egy reklámszatyorba betekerve a maradékot, bedugva a sufni sarkába...még pár évig bármikor elõveheted. Csak egy deci víz, lassan adagolva bele a por, kevergetve, és egy spaklival/spatulyával bele a lyukba. Ha nem elég, keversz még...ha sok, kidobod, csak moss el utána mindjárt mindent, mert fél óra, és nagyon rászárad~ráköt. Festékboltokban kapható.
A glettelõ gipsz mint ahogy a nevében is benne van glettelésre való és nem vakolásra!! A kötõ dobozoknak általában 6-7cm mélyen szoktunk vésni.Keversz gipszet homokkal lehet az üregbe némi kis tégla darabot is rakni majd simára lehúzni.Na ez után jöhet a glettelõ gipsz.
Vesz egy kilós glettet aztán keményre bekeveri és beletömi. Igaz kell vagy 4 sor mert összehúzódik ahogy mi hívjuk "beapad" de másra úgyse használná el. Évekig nem áll el a glett mint ahogy a cement sem!

Milyen helyek azok, ahova ki lehet és ki is kell öltözni?

Rengeteg koktél ruhát,bokáig érő csilli villi egyberuhát stb vásároltám, mert most az a szezonom van per pill, és sehova nem tudom őket felvenni. ugyértem esküvők meg vacsorákon kívül hova?

Legjobb válasz: lehet,hogy én vagyok az alföldi tanyasi paraszt,de ez bála aminek a tárgyas esete a bálÁt :D

lehet, hogy én vagyok az alföldi tanyasi paraszt, de ez bála aminek a tárgyas esete a bálÁt :D
:D
színház, opera, nemsokára jön a gólyabál szezon..
én is így vagyok. Úgy elmennék bálozni csak manapság már nincsenek bálok...
A kérdező hozzászólása: igen. a gossip girl ben pl a csaj mindig ki tud oltozni olyan jo neki.
A kérdező hozzászólása: tudtok valami bálat ami mostanában lesz?
Igazad van. Viszont semmiképp se "bálat". Gondoltam megviccelem! :D

A gyanta vagy az epilátor tényleg kiritkítja a szőrszálakat? Mik a tapasztalatok? Kinek ritkította ki, milyen helyen és mennyi használat után?

Legjobb válasz: 12 éves korom óta gyantázom a lábamon a szõrt, most 27 vagyok, ugyanolyan mint volt. Nem ritkítja.

12 éves korom óta gyantázom a lábamon a szõrt, most 27 vagyok, ugyanolyan mint volt. Nem ritkítja.
Nekem ritkult a lábamon is és a hónaljamon is.
Nálam is ritkult a lábamon, másnál a hónalj lett ritkább szõrzetû.
nekem a gyantázástól kissé ritkult a hónalj szõrzetem, anyukámnak az epilálástól teljesen ki ritkult a lábán a szõr. de ne várj csodát, mindenkinek más. de mindkét módszer ezerte jobb mint a borotválás
Én intim területen vettem észre igazán a változást.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!