Találatok a következő kifejezésre: Milyen hatással az alkohol a (11 db)

Holnap lesz egy csajos összejövetel nálunk kis italozás meg minden! A gyógyszeremet 7-kor kellene bevenni, a csajok 8-ra jönnek. Milyen hatással lesz az alkohol a gyógyszerre? Nem csökkenti majd a hatékonyságát?

Amúgy Belara-t szedek!

Legjobb válasz: Szerintem az alkohol annyiban befolyásolja a gyógyszer hatását, hogy könnyen elfeledheted bevenni tõle. Másik befolyásoló tényezõ lehet, ha a sok alkohol emésztési gondot okoz (hányás, hasmenés). No de annyit azért csak nem tervezel inni! Más esetet nem tudok elképzelni.

Szerintem az alkohol annyiban befolyásolja a gyógyszer hatását, hogy könnyen elfeledheted bevenni tõle. Másik befolyásoló tényezõ lehet, ha a sok alkohol emésztési gondot okoz (hányás, hasmenés). No de annyit azért csak nem tervezel inni! Más esetet nem tudok elképzelni.
Én is ilyen gyógyszert szedek! Azt kell, hogy mondjam, nem lesz tõle semmi gondod, ha mértékkel iszol! HA odáig fajul a dolog, hogy hányás meg ilyesmi, akkor már para! Bár attól függ, hogy ez a gyógyi felszívódásának lejárta után történik-e! Én is ma fogyasztottam alkoholt a gyógyi beszedése után, de ez tényleg nem befolyásolja!
Az elõttem szólóhoz annyit, hogy ha csökkentené a hatásást, akkor most nagyon sok terhes nõ lenne a világon! Az akohol nem csökkenti a hatását, csak akkor, ha a személy olyan mértékig berúg, hogy kihányja... Egyébként is a gyógyik általában 1-2 órán belül felszívódnak.... Ha ebben az 1-2 órában úgy berúg, és kihányja, nah az a para... Mértékkel történõ alkoholizálással nem lesz gond.. Án is fogyasztottam mellette alkoholt(névnapi, szülinapi buli) mértékkel persze és még mindig nem vagyok terhes... Szóval ezt én badarságnak tartom, de amúgy tettek fel itt már ezzel kapcsolatos kérdést, megnéheted, hogy ott mit válaszoltak!
Én viszont úgy tudom, hogy minden egyes bogyó csökkenti a hatékonyságát, ha alkoholt iszol. Szóval, a biztonság kedvéért védekezzél ebben a hónapban vagy ne igyál alkoholt.
Vedd be 1 vagy 2 órával elõbb! Semmi bajod nem lesz tõle, és mire mennek a csajok, addigra fel is szívódik!

Milyen hatással van az alkohol a fogamzásgátlóra? Illetve mennyire csökkenti a hatását ha pl: vizsgaidőszakban naponta 3 szor elkap a hasmas?

Azon gondolkodom, hogy írassak-e ki gyógyszert. Felszeretném mérni az el?nyét és hátrányát. Sokszor bulizom, és hangsúlyozom NEM SZOKTAM HÁNYNI, de ha esetleg megesik, akkor már fuccs a védettségnek? Vagy ha simán hasmenésem van akkor utána állhatok neki parázni? Légyszi segítsetek.

Legjobb válasz: Az alkohol nem befolyásolja a hatását, hogyha nem hánysz. A hasmenésnél is csak a napi többszöri, híg, vizes hasmenéssel van gond.

Az alkohol nem befolyásolja a hatását, hogyha nem hánysz. A hasmenésnél is csak a napi többszöri, híg, vizes hasmenéssel van gond.
max. 4 óra, amíg felszívódik, ha utána hánysz, vagy van hasmenésed, nincsen gond, ugyanúgy védett vagy.

Milyen hatással van az alkohol a fogamzásgátló tablettára?

alig két hete szedek Belarat, és el?fordult 2-3-szor, hogy alkoholt ittam a beszedés el?tt vagy után 3 órával, milyen következményei lehetnek, vagy vannak egyáltalán?

Legjobb válasz: Nincs rá hatással.

Nincs rá hatással.
semmi köze hozzá...
Ne aggódj! Nincs következménye. Az alkohol nincs befolyással a tablettára.

Milyen hatással van az alkohol a frontinra/rexetinre? Bármilyen nyugtatóra?

Sört ittam a nyugtatókra, de nem érzek semmit, lehet hogy kés?bb fogok?

Legjobb válasz: felerõsítheti a hatását, de nem para. csak ne csinálj belõle rendszer, mert akkor a májad bosszút áll.

felerõsítheti a hatását, de nem para. csak ne csinálj belõle rendszer, mert akkor a májad bosszút áll.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! Nem sûrûn fordul elõ, de egyre inkább, már 5 éve vonzódom az italhoz és a nyugtatókhoz. A legszörnyûbb, voltam pszichológusnál két éve, direkt nem írt gyógyszert, aztán most pszichijáterhez járok és õ írt és leszarta, hogy mik vannak :S. Hát ilyenkor a kísértés az, hogy a napi adagnál kicsit többet kíváno "néha". Félek, hogy gy.függõ vagyok. De lehet h csak bebeszélem magamnak :S.
Frontin szedése mellett én úgy tudom tilos az alkohol fogyasztása, rexetin mellett lehet de csak mérsékelten.amúgy max. jól kiüt ha normális adagod mellé iszod.de ha pl. beszedsz 10 szemet és ráiszol 1 sört akkor már lehet hogy gyomormosás sõt több mint valószínû.de 1-1 szemre 1 sör nem nagy bajt okozhat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a váalszod! Igazából úgy 5-7 szemet szedtem be, tegnap, ma és rá 1, 5 sör. Volt hogy seroguelt szedtem be egy felet, de azt alakohol nékül...hát olyat sosem érezte még. Gyorsan kidobtam, mert tudom teljesen rászoktam volna :S. De hiányzik. Viszont a gyagyás pszichiáter szarik a kórelõzményre és csak gyógyszert ad, ....de azt mondta vszinû kell pszichoterápia is :S. Elegem van. Nem akarok 25 évesen 40-nek kinézni! Irtó gáz!!!
Központi idegrendszerre ható gyógyszer alkohollal a lehetõ legjobb megoldás, ha függõ akarsz lenni. Felerõsítik egymás hatását, lehet tõle átmeneti amnéziád, rosszulléted, de a legnagyobb baj hogy igen gyorsan rá lehet szokni, a mennyiségek növekednek és elõbb-utóbb a toxikológián, majd a pszichiátrián kötsz ki. Nem jó mulatság, hidd el.
23:13as vagyok.tudom hogy mondani könnyû de próbálj meg leszokni errõl a nagy adagról mert ahogy a legutolsó válaszoló is írta a pszichiátrián is kiköthetsz a zárt osztályon az pedig nem túl jó dolog, fõleg fiatalon..szóval próbálj meg leszokni errõl az irtózatos adagról, és alkoholt tényleg ne igyál mellette.sok sikert kívánok.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok segítséget!!! A tegnapi estém egy részére egyáltalán nem is emlékszem. De azt tudom, hogy 2-án írta fel az orvos a frontint, de már nincs belõle, a mamám 0.25-ös frontinjából loptam!!! Nem vagyok normális, nem tudom mért csinálom ezt, pedig hangsúlyozom: TUDOM, HOGY NEM SZABAD!!!
Azért csinálod, mert már függõ lettél. Nagy akaraterõvel még talán sikerül leállni, de ha nem, akkor elõbb-utóbb pszichiátriai kezelés lesz belõle.

Milyen hatása van az alkoholnak a kondizásra?

6 hónapja gyúrok, azóta az alkoholt visszavettem nullára. Most viszont itt a szilveszter amikor jó inni egy kicsit a haverokkal. Ez mennyit hátráltat körülbelül az edzésben?

Legjobb válasz: kb.semmenyit igaz hogy katabólikus állapotot teremt de abszolút nem kell egy szilveszter miatt aggódni. annyiban hátráltathat ha nagyon be baszol aztán 3 napig azt sem tudod mi van mert akkor nem tudsz szilveszter után edzeni. igyál szilveszterkor nyugodtan,úgy sem lesz január 10edikén versenyed.

kb.semmenyit igaz hogy katabólikus állapotot teremt de abszolút nem kell egy szilveszter miatt aggódni. annyiban hátráltathat ha nagyon be baszol aztán 3 napig azt sem tudod mi van mert akkor nem tudsz szilveszter után edzeni. igyál szilveszterkor nyugodtan, úgy sem lesz január 10edikén versenyed.
Hát ha nagyon sokat iszol, akkor lehet hogy felülés közben kihányod, egyébként sztem nem befolyásolja.:)
most õszintén melyik a fontosabb és jobb? az hogy nem iszol hogy az izmaid nehogy leépüljenek vagy ne kapjanak elég fehérjét vagy hogy egy basz..ot jót bulizol , csajok meg minden fullextra és 80 évesen is visszaemlékszel hogy mi party volt ezt nem bírom a testépítõkbe, nem tudnak pihenni és lazítani, és most jöhetnek sokan hogy pedig milyen kemény önfegyelem meg minden de akkor is nem azért élj hogy egy izomtömeg barom legyél hanem hogy szórakozz és jól érezd magad és alapból mi értelme egy jó testnek ha nem viszed buliba mutogatni
nem kell etanol a jó bulihoz. nekem mondjuk szimplán az életbenmaradáshoz kell néha, de ez személyes dolog, ugyanis engem nagyon érzékenyen érint a hülyeség :D

Az alkohol és a tápkieg milyen hatással vannak egymásra?

Most nem éppen arra gondolok hogy minden szombaton seggérszeg vagyok, csak néha-néha iszogatasra. És mennyi időt kellene legalább kihagyni a kettő egymás után fogyasztása között?

Legjobb válasz: Az alkoholnak vízelvonó hatása van, míg tápanyagok felszívódásához az izmokban pedig víz kell. Ezekbõl logikusan következik h az alkohol gátolja, az tápanyagok felszívódását. Egy fehérjeturmix felszívódási ideje nagyjából 1 óra környékén van. Arról viszont sajnos nem tudok, h mennyi az a pontos idõ amit érdemes várni, ha alkoholt akarsz fogyasztani.

Az alkoholnak vízelvonó hatása van, míg tápanyagok felszívódásához az izmokban pedig víz kell. Ezekbõl logikusan következik h az alkohol gátolja, az tápanyagok felszívódását. Egy fehérjeturmix felszívódási ideje nagyjából 1 óra környékén van. Arról viszont sajnos nem tudok, h mennyi az a pontos idõ amit érdemes várni, ha alkoholt akarsz fogyasztani.
Heti pár sör nem gond, de a sok alkohol csökkenti a tesztótermelést és nehezebben regenerálódsz is.
Egy kevés nem gond, de minden nap több sör már nem annyira okés. De a te döntésed.:)
A kérdező hozzászólása: És ha mondjuk megiszom este 6kor edzés után a fehérjét és 8 kor már sört iszok rá? Az úgy nagy probléma?
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)
Napi 3 sör 3 héten keresztül minden nap mutatott egy 6.8%-os csökkenést a tesztoszteronszintben A kutatásokban. Érezd jól magad, sörözz ha jól esik csak mértékkel tedd :) annyi még hogy aznap mikor tudod hogy inni fogsz egyél valamivel kevesebb ch-t hogy a zsirosdast visszafogd
Azt hogy mértékkel ugy értettem hogy ne minden nap

Milyen hatással van a fogyókúrára az alkohol?

Közepes mértéknél mennyire fog vissza?

Legjobb válasz: Fogyókúra és az alkohol egyáltalán nem fér össze. Mivel az alkohol rengeteg üres kalóriát tartalmaz. Az üres kalória az amikor csak szimplán energiát tartalmaz és tápanyagot semmilyen formában vagy csak alig ezt értem vitamin, fehérje, rost és hasonlókra. Ami van benne az puszta szénhidrát. Egyébként lassítja az anyagcserét. Na meg persze nem tudom hogy hallottál-e a sörhasról. Na kb ilyen lehetsz tõle.

Fogyókúra és az alkohol egyáltalán nem fér össze. Mivel az alkohol rengeteg üres kalóriát tartalmaz. Az üres kalória az amikor csak szimplán energiát tartalmaz és tápanyagot semmilyen formában vagy csak alig ezt értem vitamin, fehérje, rost és hasonlókra. Ami van benne az puszta szénhidrát. Egyébként lassítja az anyagcserét. Na meg persze nem tudom hogy hallottál-e a sörhasról. Na kb ilyen lehetsz tõle.
Attól függ milyen alkoholt fogyasztasz. A sörnek a legkevesebb a kalóriatartalma. A bornak, pezsgõnek több. A likõrféléknek pedig még több!! Miközben 1 dl sörben olyan 30-50 kalória van, ez függ a fajtától, addig a likõrökben 200-400 kalória. Egyúttal az ember egy csokit is elmajszolhat, felesleges kalória. Heti egy alkalommal nem számít persze, de napi rendszerességgel....na de remélem nem így van :)
Nem tudom, de én most ittam 2 bacardit és rendkívül heves lelkiismeretfurdalást érzek...

Az alkohol milyen hatással van a fogamzásgátló tablettára?

Belara tablettát kezdek el szedni. Az utasítás szerint a ciklusom els? napján kell bevenni az els?t. Ha nem akkro venném be esetleg nem lenne hatásos vagy miért kell kivárni?

Legjobb válasz: Az alkohol nem befolyásolja a hatását, már az egyik kérdésre irtam is, hogy azért mert nem a gyomrodban hanem a bélrendszerben szívodik fel a tebletta, tehát nem egy helyre érkeznek:) Azért jo ha a ciklusod elso napján bevenni mert akkor már egy hét után is védettséget nyujt, ha másik napon kezded el szedni, akkor eltarthat egy honapig is amíg teljes védettséget nyujt!..meg hát amugyis szedd ugy, ahogy az orvosod tájékoztatott!

Az alkohol nem befolyásolja a hatását, már az egyik kérdésre irtam is, hogy azért mert nem a gyomrodban hanem a bélrendszerben szívodik fel a tebletta, tehát nem egy helyre érkeznek:) Azért jo ha a ciklusod elso napján bevenni mert akkor már egy hét után is védettséget nyujt, ha másik napon kezded el szedni, akkor eltarthat egy honapig is amíg teljes védettséget nyujt!..meg hát amugyis szedd ugy, ahogy az orvosod tájékoztatott!
Gondolom a mértékkel fogyasztott alkoholt érted, annak semmi. Akkor vedd be, mert így tartja a hormonszintet.
Én is ezt a tabit kaptam, azon a napon kezdtem el, amikor megjött... Délután valahogy és én este szedtem be, mert az az egyik legelõnyösebb napszak az orvosok szerint a tabira... Amúgy az alkohol nincs rá hatással, de azért tényleg jó lenne, ha nem innád úgy le magad....
Tapasztalatom szerint semmi, csak ha kihányod, de remélem odáig nem süllyedsz :-) Akkor vedd be amikor elõírják, mert ha megindul a peteérés semmit nem ér a gátló!

Milyen hatása van az ételekre a főzéskor hozzáadott alkohol?

Egy ismer?söm gyereke kapta ezt kémia házi feladatra .

Legjobb válasz: el kell döntenie a szakácsnak hogy mit szeretne, és ez attól függ. ügyes szakácsok csak a különbözõ alkohol tartalú piák íze miatt teszik bele, tehát utána elpárologtatják az alkoholt. Ha csak szimplán felöntöd vele és találod akkor meg egyértelmû.. :)

el kell döntenie a szakácsnak hogy mit szeretne, és ez attól függ. ügyes szakácsok csak a különbözõ alkohol tartalú piák íze miatt teszik bele, tehát utána elpárologtatják az alkoholt. Ha csak szimplán felöntöd vele és találod akkor meg egyértelmû.. :)
Ízt ad neki, de az etil-alkohol kipárolog. Magas hõ hatására persze csak.
A kérdező hozzászólása: Ez mind igaz, köszönöm a válaszokat, de valami kémiai magyarázat kellene. :)
száraz bor sós ételek-savanyúbb lesz. édes bork desszertek rövid italok-kandirozás

A macskákra milyen hatással van az alkohol?

Más hatással mint az emberekre?

Legjobb válasz: igen: megdöglik.

igen: megdöglik.
Egyáltalán meg lehet velük itatni? Nekem két cicám van, lelkesen beleszagolnak minden ételbe-italba, amit fogyasztok, de az alkoholnak már a szagától is hátrahõkölnek és öklendezni kezdenek.
A kérdező hozzászólása: Valahol itt azt olvastam, hogy valakinek a kutyája benyakalt egy bizonyos mennyiségû alkoholt és nem lett semmi baja, kb úgy viselkedett mint egy részeg. Akkor a macskákra másként hat az alkohol?
Ugyanolyan, mint az emberre, csak kisebb tömege miatt nyilván hamarabb kap mérgezést.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!