Találatok a következő kifejezésre: Milyen hatással az (587 db)

Az adrenalinnak milyen hatása van pontosan az idegrendszere és hogyan éri el azt?

Sok helyen utána néztem de nem írtak róla semmit.

Legjobb válasz: az adrenalin a mellékvese velõállományában termelõdõ hormon,jelentõsége leginkább a szénhidrátanyagcserében nyilvánul meg,a glikogén glükózzá alakul ennek a hormonnak a hatására,vagyis nõ a vércukorszint,nõ a sejtek energiafelhasználása,több cukoroxidáció történik,,,az idegrendszerre leginkább a receptorokon keresztül fejti ki hatását,,,felpörgeti a szervezetet,mivel értágító hatása van,,,tágítja a szív és az gyi ereket is,így több vér áramlik át ezeken,ennek a következménye a több oxigén,és ennek pedig a frissesség az energia,feldobottságérzet,felgyorsul a szív perctérfogata,de a vérnyomás nem emelkedik meg csak a véreloszlás,,,persze ez csak néhány hatás,és ettõl még jóval bonyolultabb,amit most nem tudnék elmagyarazni,mert sokáig tartana remélem,h ez is elég:))

az adrenalin a mellékvese velõállományában termelõdõ hormon, jelentõsége leginkább a szénhidrátanyagcserében nyilvánul meg, a glikogén glükózzá alakul ennek a hormonnak a hatására, vagyis nõ a vércukorszint, nõ a sejtek energiafelhasználása, több cukoroxidáció történik, , , az idegrendszerre leginkább a receptorokon keresztül fejti ki hatását, , , felpörgeti a szervezetet, mivel értágító hatása van, , , tágítja a szív és az gyi ereket is, így több vér áramlik át ezeken, ennek a következménye a több oxigén, és ennek pedig a frissesség az energia, feldobottságérzet, felgyorsul a szív perctérfogata, de a vérnyomás nem emelkedik meg csak a véreloszlás, , , persze ez csak néhány hatás, és ettõl még jóval bonyolultabb, amit most nem tudnék elmagyarazni, mert sokáig tartana remélem, h ez is elég:) )
*gyi:agyi
A kérdező hozzászólása: Az idegrendszert csak az pörgeti fel hogy rengeteg oxigén és cukor jut az agyba és a test minden pontjába amitõl fel pörög? közvetlenebb hatása akkor nincsen rá?
nem értem a kérdésedet, de természetesen van az idegrendszernek szimpatikus és paraszimpatikus hatásai, amiket különbözõ módokon lehet befolyásolni, ha fel akarod pörgetni, akkor a szimpatikus hatásra kell kifejtened ingert
az idegrendszernek van szimpatikus, illetve paraszimpatikus része, , , a szimpatikus rendszernél a gerincvelõ mellkasi és ágyéki szakaszából lépnek ki vegetatív idegrostok ezek különbözõ helyeken kapcsolnak át pl.:a hasüreg dúcaiban a célszervekhez vezetõ vegetatív mozgatóneuronokra(idegsejtekre), ennek a rendszernek a legfõbb feladata a szervezet tartalékainak a mozgósítása, tehát az anyagcserefolyamatok a elbontás irányába tolódnak, vagyis növekszik a glikogén lebontása(a a felesleges glükóz ebben a formában raktározódik a májsejtekben), vagyis fokozódik az oxigénfogyasztás, ennek az eredményei:fokozódik a szívmûködés, kitágulnak a tüdõ hörgõcskéi, lelassul a bélmûködés, kitágulnak a vázizmok erei, amikbe több vér áramlik, , , ennek a rendszernek ugyanaz a hatása, mint az adrenalin nevû hormonnak, ami egy fehérje, a szimpatikus rendszer idegrostjaiban az ingerületátvivõ anyag a noradrenalin, de a szimpatikus rendszer gerincvelõbõl kilépõ vegetatív rostjai közvetlenül beidegzik a mellékvese a mellékvese hormontermelõ mirigyeit(itt termelõdik az adrenalin)vagyis a szimpatikus rendszer idegi hatása az adrenalin hormon termelését is elõsegíti, , remélem, h érthetõ és h választ kaptál a kérdésedre, ha nem, akkor még nyugodtan írj, akár privátban is:) ))))
*lebontás

Létezik olyan független tanulmány, ami azt részletezi, hogy a mai kormányzás, törvényalkotás milyen hatással van a magyar gazdaságra, magyar társadalom helyzetére, milyen következményeket vont maga után Orbán Viktor politikája?

Legjobb válasz: Ha létezik is független, 2féle lehet a tanulmány tartalma: -rossz hatással van a gazdaságra, változtatni kell rajta (erre a tanulmányra a kommunistának fognak hivatkozni, tehát a továbbiakban nem lehet független) -jó hatással van a gazdaságra (ekkor a tv tele lesz azzal, hogy a kormány lefizette a tanulmány íróját, mert azt merte állítani, hogy jó a gazdaságpolitika, holott egyértelmû, hogy nem az, ésatöbbi...) Hozzáteszem, aki magát függetlennek állítja, az csak annyit jelent, hogy nem mondja meg, melyik párthoz húz.

Ha létezik is független, 2féle lehet a tanulmány tartalma: -rossz hatással van a gazdaságra, változtatni kell rajta (erre a tanulmányra a kommunistának fognak hivatkozni, tehát a továbbiakban nem lehet független) -jó hatással van a gazdaságra (ekkor a tv tele lesz azzal, hogy a kormány lefizette a tanulmány íróját, mert azt merte állítani, hogy jó a gazdaságpolitika, holott egyértelmû, hogy nem az, ésatöbbi...) Hozzáteszem, aki magát függetlennek állítja, az csak annyit jelent, hogy nem mondja meg, melyik párthoz húz.
"Hozzáteszem, aki magát függetlennek állítja, az csak annyit jelent, hogy nem mondja meg, melyik párthoz húz." Dehogy is nem mondja meg, Tarlos független, mint ahogyan Morvai is! haha :D
van persze nem magyarországon készült a probléma a következõ a rendszerváltásig szocialista kormányzás volt és ha egy tanulmány nem felel meg a fityisz szájízének két változat léphet életbe 1 manipulálják ha tudják 2 ha nem tudják szocialista rágalomnak kiáltják ki és aki egyetért a tanulmánnyal megkapja hogy "komcsi"
Nem kell ehhez tanulmány... nyisd ki a szemed és meglátod...
Tanulmány nem kell, mert, ahogy írták menj ki az utcára. Én cégekkel foglalkozok, az elmúlt 6 hónapban 1000 embert küldtek el, a rengeteg különadó miatt, és az egyik gondolkodik rajta, hogy el is megy innen. Röntgen gépeket és mindenféle ezt azt terveznek. 10 évvel ezelõtt 50 emberrel dolgoztak, tavalyig 1200 embert vettek fel. Márciusban el kellett küldeni 700 embert, mert nem bírják tovább. Vagy egy másik cég, aki szintén nemzetközi szinten árul jégkrémet. Õ megmondta nekem kerek perec, ha jövõre Fidesz lesz, õ elmegy. Teszem hozzá 300 embert foglalkoztat. Egy másik a szomszédunk, légkondi gyáros, a Fideszesek kiturták mindenhonnan, így a megrendelések leesetk, 200 ember leves. Most a Mercinek szállít be, ami 180 napra fizet, vagy még annyira se. Csak sajnos errõl a média nem cikkezik, mert ez nem olyan fontos, mint, hogy ellenállunk az uniónak. Nekem csak negatív tapsztalatok vannak. MA két embert dicsõití Orbánt, aki buta alkalmazott, és nem lát semmit, vagy Orbán körébe tartozó vállakozó.

Milyen hatása van az emberekre a marihuana-nak?

Legjobb válasz: fajtától függ, de rengeteg féle hatása lehet. orvosi hatásai pl: étvágytalanság és álmatlanság csökkentése, stresszoldó, fájdalom csökkentõ , depresszió ellen is jó stb. hangulatra való hatása legtöbb fajtánál eufória, vidámság, kreativitás, álmosság , de rengeteg féle van ( több száz és ezzel még keveset mondtam, mindegyik más más hatással, ízzel, illattal stb)

fajtától függ, de rengeteg féle hatása lehet. orvosi hatásai pl: étvágytalanság és álmatlanság csökkentése, stresszoldó, fájdalom csökkentõ , depresszió ellen is jó stb. hangulatra való hatása legtöbb fajtánál eufória, vidámság, kreativitás, álmosság , de rengeteg féle van ( több száz és ezzel még keveset mondtam, mindegyik más más hatással, ízzel, illattal stb)
legfõbb hatások: kajás vagy, elálmosodsz, eufória, általában vörös szemek, a vidámságot meg cáfolom, mert az attól is függ, hogy szívás elõtt milyen lelki állapotban voltál... igaz legtöbben vidámak lesznek tõle, de nem egyszer láttam, hogy csak befordultak...
elõzõ vagyok, inkább támogatnám az alkohol és dohány illegalizálását.

Milyen hatással van az embrióra a spermiumoknak? Avagy a teherbeesés után kell-e vigyáznia a férfinak?

Legjobb válasz: Milyen hatással? Minek a hatásával? Illetve mi hat mire? Embrió a spermiumra, vagy spermium az embrióra? Mire kellene vigyáznia a férfinak? Miért?

Milyen hatással? Minek a hatásával? Illetve mi hat mire? Embrió a spermiumra, vagy spermium az embrióra? Mire kellene vigyáznia a férfinak? Miért?
uh, próbáltál fogalmazni? semmilyen hatással sincs, nem kell óvszert használni
Teherbe már nem eshetsz, a fejlõdõ magzatot meg nem zavarja.
A fertõzésekre kell figyelni, mert abból baj lehet. A zárt méhszájon keresztül nem jutnak fel a spermiumok, ha nyitva van, akkor majd a doki mondja mehet-e az együttlét vagy sem. A spermában lévõ prosztaglandin puhítja a méhszájat. 36 hetes kismama Ui: a 7c remélem nem az osztályodat jelenti, bár a megfogalmazásból...
jó ég
Biológia óra kimaradt, ugye?
Mi is a kérdés????

Milyen hatások érhetik az élővilágot és az embert a folyamatosan növekvő termelés végett?

Szeretném, ha ebben a kérdésben hozzáért?k leírnák az elgondolásaikat, a tényeket és a véleményeket, mivel szinte semmi konkrétat nem tudnék err?l a témáról elmondani. Kíváncsi vagyok egyébként bárki teóriájára. Ha ismertek írásokat, tanulmányokat a témában, kérlek, osszátok meg velem!

Legjobb válasz: Hát ez egy nagyon jó kérdés, lehetne írni róla vagy 256.000 oldalt :) Na megpróbálom valahogy rendszerezni: I fázis: Nyersanyag kitermelés során: - külszíni bányászatnál maga az élõhely rombolása, bányasalak elhelyezése (ez olyan föld, amibõl már nem éri meg az adott anyagot kitermelni, de azért van benne, azaz nem lehet csak úgy letenni simán a földre, mert beszivárog a talajba a mérgezõ anyag: kadmium, arzén, nehézfémek, stb.), talajvíz szennyezése, talaj szennyezése - mélységi bányászat: ugyanígy talajvíz szennyezés, illetve mivel ki kell szivattyúzni belõle a vizet, ez megváltoztathatja az adott terület vízáramlási rendszereit is (volt már erre jópár eset), illetve itt még elõfordulhat a felszínen akár több méteres besüppedések is - fakitermelés: a fakitermeléssel az élõhelyek nagysága csökken, kis élõhelyszigetek alakulhatnak ki, emiatt sok faj kipusztul, ezen felül a fa megfogja a havat, esõt, azaz ahol nagy mennyiségû fakitermelés történik, ott szinte rögtön árvizek lesznek (mert hirtelen folyik le a csapadék). A növényzet eltûnése miatt az esõ könnyebben kilúgozza, erodálja (pusztítja) a talajt, gyorsan kimossa belõle a tápanyagokat. Ezek a tápanyagok pedig felhalmozódnak tavakban, ahol a tavak pusztulását, eutrofizációját okozzák (több tápanyag = több élõlény a tóban = több elpusztult szerves anyag = még több tápanyag = még több élõlény és így tovább = tó feltöltõdése, pusztulása). II. fázis: Szállítás során: - közúti szállítás: egyrészt sok kipufogógáz, másrészt az autópályákat meg kell építeni, ami szintén hozzájárul a kis élõhelyszigetek kialakulásához = fajpusztulás. Harmadrészt olyanok, amire nem is gondolna az ember, pl. alkatrészek, gumi, aszfalt kopása során kadmium, azbeszt, nehézfémek stb. kerülhetnek a légkörbe - vasúti: még talán ez a legkevésbé problémás, természetesen itt is van valamennyi lég/zajszennyezés - vízi szállítás során: a víz szennyezése, fõleg a hajók tisztítása során rengeteg olaj kerül a vizekbe, illetve fontos hatásai vannak a baleseteknek - légi szállítás: légszennyezés, illetve a kondenzcsíkok hatása (a WTC 2001. szept. 11-ei megtámadása után tanulmányozták ezt, amikor 3 napig nem nagyon jártak repülõk, és a kondenzcsíkoknak számottevõ hatásuk van). III. fázis: Termelés során: - Mezõgazdasági termelés: a mezõgazdasági mûtrágyák (fõleg P(foszfor) és N(nitrogén) tartalmúak) belekerülnek a talajba, és lemosódva a tavak pusztulását okozhatják (tavak eutrofizációja, ld. fent), ezen felül a genetikailag módosított növények keresztezõdhetnek a vad egyedekkel, és károkat okozhatnak, harmadrészt a mezõgazdaság során bekerülhetnek az adott területre invazív fajok (olyan fajok, amik korábban nem voltak ott, nincs természetes ellenségük az adott területen, így ott korlátlanul elszaporodnak, elnyomják az õshonos fajokat, ilyen például itthon az akác és a parlagfû). Illetve CH4 (metán) kerül a légkörbe, ami üvegházhatást okoz. - Ipari termelés: CO2, NOx (nitrogén-oxidok) kerülnek a légkörbe, ezek üvegházhatást okoznak. Ezen felül jelentõs a nehézfémszennyezés, mind a talajba, mind a levegõbe kerülhetnek pl. ólom, réz, nikkel, vas, platina, illetve egyéb toxikus, karcinogén (rákot okozó) vagy mutagén (mutációkat okozó) anyagok pl. kadmium, cianidok stb., illetve ritkán, de sugárterhelés is fennállhat. Zajszennyezés. IV. fázis: Hulladéklerakás során: - Hulladékégetés: a mai hulladékégetõ erõmûvek már elég korszerûek, de valamennyi szennyezõanyag természetesen itt is kijut a légkörbe. De a legfontosabb szennyezõforrás az elégett salak (amiben töményen benne van mindenféle nehézfém, toxikus, sugárzó vegyület, stb.) lerakásának vagy további felhasználásának kérdése. - Hulladéklerakás: az ellenõrzött hulladéklerakókból viszonylag kevés mérgezõ anyag jut ki, sajnos a hulladéklerakók nagy része nem hivatalos, nem ellenõrzött. Azokból a víz a talajba mindenféle káros anyagot belemos (a már sokat emlegetett nehézfémek, toxikus anyagok, savak, lúgok, stb.). És ezt hosszú-hosszú éveken/évtizedeken/évszázadokon keresztül, amíg az anyag le nem bomlik. Ezen felül veszélyes gázok is képzõdhetnek, ha nem figyelnek oda a lerakásra. - Radioaktív hulladékok elhelyezése (kiégett fûtõelemek): problémásak, tökéletes megoldás még nincs az elhelyezésükre. Természetesen azért veszélyesek, mert sugároznak. - Vegyi hulladék elhelyezése: szintén problémás, ezek toxikus anyagok, savak, lúgok, többnyire nagyon lassan bomlanak le. - Biológiai hulladék elhelyezése: ezt se lehet ész nélkül nagy tömegben valahová letenni, mert a szerves anyagok mennyiségének növekedése a talaj és lemosódva a tavak eutrofizációjához vezet (ld. fent.) Tudom, hogy jó hosszú lett, de ez csak egy vázlat, arról, ami most hirtelen eszembe jutott, ha ülnék rajta, eszembe jutna kétszer ennyi is :) Bocsi, ha néha kicsit szájbarágós lett, csak nem tudom, mennyire vagy otthon a témában. egy szakmabeli

Hát ez egy nagyon jó kérdés, lehetne írni róla vagy 256.000 oldalt :) Na megpróbálom valahogy rendszerezni: I fázis: Nyersanyag kitermelés során: - külszíni bányászatnál maga az élõhely rombolása, bányasalak elhelyezése (ez olyan föld, amibõl már nem éri meg az adott anyagot kitermelni, de azért van benne, azaz nem lehet csak úgy letenni simán a földre, mert beszivárog a talajba a mérgezõ anyag: kadmium, arzén, nehézfémek, stb.), talajvíz szennyezése, talaj szennyezése - mélységi bányászat: ugyanígy talajvíz szennyezés, illetve mivel ki kell szivattyúzni belõle a vizet, ez megváltoztathatja az adott terület vízáramlási rendszereit is (volt már erre jópár eset), illetve itt még elõfordulhat a felszínen akár több méteres besüppedések is - fakitermelés: a fakitermeléssel az élõhelyek nagysága csökken, kis élõhelyszigetek alakulhatnak ki, emiatt sok faj kipusztul, ezen felül a fa megfogja a havat, esõt, azaz ahol nagy mennyiségû fakitermelés történik, ott szinte rögtön árvizek lesznek (mert hirtelen folyik le a csapadék). A növényzet eltûnése miatt az esõ könnyebben kilúgozza, erodálja (pusztítja) a talajt, gyorsan kimossa belõle a tápanyagokat. Ezek a tápanyagok pedig felhalmozódnak tavakban, ahol a tavak pusztulását, eutrofizációját okozzák (több tápanyag = több élõlény a tóban = több elpusztult szerves anyag = még több tápanyag = még több élõlény és így tovább = tó feltöltõdése, pusztulása). II. fázis: Szállítás során: - közúti szállítás: egyrészt sok kipufogógáz, másrészt az autópályákat meg kell építeni, ami szintén hozzájárul a kis élõhelyszigetek kialakulásához = fajpusztulás. Harmadrészt olyanok, amire nem is gondolna az ember, pl. alkatrészek, gumi, aszfalt kopása során kadmium, azbeszt, nehézfémek stb. kerülhetnek a légkörbe - vasúti: még talán ez a legkevésbé problémás, természetesen itt is van valamennyi lég/zajszennyezés - vízi szállítás során: a víz szennyezése, fõleg a hajók tisztítása során rengeteg olaj kerül a vizekbe, illetve fontos hatásai vannak a baleseteknek - légi szállítás: légszennyezés, illetve a kondenzcsíkok hatása (a WTC 2001. szept. 11-ei megtámadása után tanulmányozták ezt, amikor 3 napig nem nagyon jártak repülõk, és a kondenzcsíkoknak számottevõ hatásuk van). III. fázis: Termelés során: - Mezõgazdasági termelés: a mezõgazdasági mûtrágyák (fõleg P(foszfor) és N(nitrogén) tartalmúak) belekerülnek a talajba, és lemosódva a tavak pusztulását okozhatják (tavak eutrofizációja, ld. fent), ezen felül a genetikailag módosított növények keresztezõdhetnek a vad egyedekkel, és károkat okozhatnak, harmadrészt a mezõgazdaság során bekerülhetnek az adott területre invazív fajok (olyan fajok, amik korábban nem voltak ott, nincs természetes ellenségük az adott területen, így ott korlátlanul elszaporodnak, elnyomják az õshonos fajokat, ilyen például itthon az akác és a parlagfû). Illetve CH4 (metán) kerül a légkörbe, ami üvegházhatást okoz. - Ipari termelés: CO2, NOx (nitrogén-oxidok) kerülnek a légkörbe, ezek üvegházhatást okoznak. Ezen felül jelentõs a nehézfémszennyezés, mind a talajba, mind a levegõbe kerülhetnek pl. ólom, réz, nikkel, vas, platina, illetve egyéb toxikus, karcinogén (rákot okozó) vagy mutagén (mutációkat okozó) anyagok pl. kadmium, cianidok stb., illetve ritkán, de sugárterhelés is fennállhat. Zajszennyezés. IV. fázis: Hulladéklerakás során: - Hulladékégetés: a mai hulladékégetõ erõmûvek már elég korszerûek, de valamennyi szennyezõanyag természetesen itt is kijut a légkörbe. De a legfontosabb szennyezõforrás az elégett salak (amiben töményen benne van mindenféle nehézfém, toxikus, sugárzó vegyület, stb.) lerakásának vagy további felhasználásának kérdése. - Hulladéklerakás: az ellenõrzött hulladéklerakókból viszonylag kevés mérgezõ anyag jut ki, sajnos a hulladéklerakók nagy része nem hivatalos, nem ellenõrzött. Azokból a víz a talajba mindenféle káros anyagot belemos (a már sokat emlegetett nehézfémek, toxikus anyagok, savak, lúgok, stb.). És ezt hosszú-hosszú éveken/évtizedeken/évszázadokon keresztül, amíg az anyag le nem bomlik. Ezen felül veszélyes gázok is képzõdhetnek, ha nem figyelnek oda a lerakásra. - Radioaktív hulladékok elhelyezése (kiégett fûtõelemek): problémásak, tökéletes megoldás még nincs az elhelyezésükre. Természetesen azért veszélyesek, mert sugároznak. - Vegyi hulladék elhelyezése: szintén problémás, ezek toxikus anyagok, savak, lúgok, többnyire nagyon lassan bomlanak le. - Biológiai hulladék elhelyezése: ezt se lehet ész nélkül nagy tömegben valahová letenni, mert a szerves anyagok mennyiségének növekedése a talaj és lemosódva a tavak eutrofizációjához vezet (ld. fent.) Tudom, hogy jó hosszú lett, de ez csak egy vázlat, arról, ami most hirtelen eszembe jutott, ha ülnék rajta, eszembe jutna kétszer ennyi is :) Bocsi, ha néha kicsit szájbarágós lett, csak nem tudom, mennyire vagy otthon a témában. egy szakmabeli
A környezetszennyezés legnagyobb része a növekvõ termelés miatt van. A fajpusztulások közvetett módon, de szintén erre is visszavezethetõk. (Bár az élõhelyek csökkenése nem csak a termelés miatt van.)
A "szakmabeli" kitûnõ választ adott. Ha itt vagy még, talán válaszolhatnál az én kérdésemre is. Nagyanyám egyszerû asszony volt. Amikor egy nagy földrengésrõl hallottun, mindig azt mondta, hogy ez a bányászat miatt van. Kibányásszák az ércet, az olajat. Ott egy üres tér keletkezik, a helyére pedig víz megy, aminek más a fajsúlya. Megváltozik a rétegek közötti egyensúly. Ez az érvelés logikusnak tûnik. Igaz lehet-e ez a teória?
Igen, van ilyen (bár inkább volt, azért ma már odafigyelnek ezekre), de ezek azért nem a NAGY földrengések, azok inkább a lemeztektonikához köthetõk. De persze emiatt is elõfordulhatnak kisebbek. Fõleg arra kell itt gondolni, hogy a kibányászott anyag helyére víz áramlik, ami miatt ott benn, az üregekben hatalmas földcsuszamlások történhetnek az elhagyott bányákban, és ezt a felszínen földrengésként érzékelhetik. De elõfordulnak a mélységi bányák fölött ma is kisebb földcsuszamlások, térszintcsökkenések (persze ez a térszintcsökkenés általában nem egyik pillanatról a másikra történik, hanem lassan, de így is veszélyeztethet lakóépületeket).
azt sem szabad elfelejteni, hogy ennyi embert nem képes eltartani a föld. Ha nem lenne termelés (ipar) nagyon gyorsan megcsappanna az emberiség
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!

Az orvosi füstiket jo ha iszom dieta kozben? Milyen hatasa lesz?

Olvastam, hogy besegit a fogyasnal.

Legjobb válasz: EZt epefunek is hivjak, hashajto hatasa is van, de ezt a testi tisztitasnal nem hasznaljak. A csalannak van tisztito hatasa es vizhajto hatasa, a mezei zsurlo szinten kihajtja a felhalmozodott vizet a szervezetbol, ezert javasolt a fogyasztasa reumatikus fajdalmaknal, de dieta alatt is.

EZt epefunek is hivjak, hashajto hatasa is van, de ezt a testi tisztitasnal nem hasznaljak. A csalannak van tisztito hatasa es vizhajto hatasa, a mezei zsurlo szinten kihajtja a felhalmozodott vizet a szervezetbol, ezert javasolt a fogyasztasa reumatikus fajdalmaknal, de dieta alatt is.
A kérdező hozzászólása: Koszon! Ez esetben lehet, hogy megis maradok a csalan teanal, ha ez hatasosabb.

Milyen hatással lehet az ismerkedésre egy hatalmas fogköz elől férfiaknál (5 mm)?

Legjobb válasz: Elsõsorban attól függ szerintem, hogy az illetõ önbizalmára milyen hatással van. Ha nem érzi magát emiatt értéktelennek, akkor szerintem a lányok is elfogadják ezt. Ha zavarja a férfit, akkor jobb, ha megcsináltatja. Nyilván azon is múlik egyébként, hogy a teste többi része milyen, ha jóképû, sportos, nyilván könnyebb az ismerekedés. Egyébként ott van pl. Kállay-Saunders András, neki elég nagy fogköze van, mégis sok nõ vonzónak találja.

Elsõsorban attól függ szerintem, hogy az illetõ önbizalmára milyen hatással van. Ha nem érzi magát emiatt értéktelennek, akkor szerintem a lányok is elfogadják ezt. Ha zavarja a férfit, akkor jobb, ha megcsináltatja. Nyilván azon is múlik egyébként, hogy a teste többi része milyen, ha jóképû, sportos, nyilván könnyebb az ismerekedés. Egyébként ott van pl. Kállay-Saunders András, neki elég nagy fogköze van, mégis sok nõ vonzónak találja.
Gondolom már van róla tapasztalatod !!? Vagy nem?
Hát még mindig jobb, mint a sárga és némileg asszimetrikus fogak.

Milyen hatással lehet a telihold az emberi szervezetre?

Legjobb válasz: Az elsö valaszban leirt tömegvonzas es magneses erö miatt van hatassal az emberi szervezetre is, mivel annak 70%-a viz. Ahogy a tengeren apaly/dagaly van, ugyanígy a "viz alapu" emberi szervezetben is. Emiatt a pszichikai hatasok, pl. valtozo kedelyallapot, almatlansag, balesetek, büncselekmenyek (mindenki kcsit meg van bolygatva, "megkergült"). A magneses erö is hat az emberi szervezetre, ahogy sokan pl. megerzik az elekroszmogot, földsugarzasokat. Kisgyerekek gyakran mashogy fordulnak az agyban. Van, akinek a vernyomasa ment fel uj lakasba költözve, az agyat arrebb huzva (földsugarzas megallapitasa utan) lement.

Az elsö valaszban leirt tömegvonzas es magneses erö miatt van hatassal az emberi szervezetre is, mivel annak 70%-a viz. Ahogy a tengeren apaly/dagaly van, ugyanígy a "viz alapu" emberi szervezetben is. Emiatt a pszichikai hatasok, pl. valtozo kedelyallapot, almatlansag, balesetek, büncselekmenyek (mindenki kcsit meg van bolygatva, "megkergült"). A magneses erö is hat az emberi szervezetre, ahogy sokan pl. megerzik az elekroszmogot, földsugarzasokat. Kisgyerekek gyakran mashogy fordulnak az agyban. Van, akinek a vernyomasa ment fel uj lakasba költözve, az agyat arrebb huzva (földsugarzas megallapitasa utan) lement.
Köszönöm joindulatodat. Szerintem nem vagyunk elvalaszthatatlanok a környezetünktöl, összefüggünk. A tengerrel, a vizekkel es egymassal is, annak reszei vagyunk, plane a Holdrol nezve. :) Atvitt ertelemben es szo szerint is. a fizika 5-ös :)
A nap a holdat mindíg ugyanott világítja meg!A napnak vannak változói kitörései amik befolyásolnak bizonyos dolgokat mert nem mindegy hogy egy óriási kitörés a föld irányában van vagy a Nap túlsó felén.A holdnak a tömegvonzáson és a mágneses mezején kívül nincs egyebe, az pedig mindíg ugyanolyan. Akkor mirõl is beszélünk?
Spontán neuron-deaktivizációt okoz az agyban és a gerincvelõben. Ezen kívül jóformán semmilyen hatása nincs.
Destabilizálja a fogékonyabb emberi szerkezetet.
Ceretelli Akkor minden 6 órában te is 7 láb magasra vagy emelve a Hold által?? :D:D:D Telihold 28 napontam van apály-dagály pedig 6 óránként... A KETTÕNEK SEMMI KÖZE EGYMÁSHOZ. Annyira érdekel az a tanulmány hogy talán el sem olvasom :D:D Gondolkodni kéne elöször és nem hinni minden marhaságban.
Komoly hatással van az emberekre. A Hold hét láb magasra emeli a tengert, apály-dagálykor, szerinted nem hat az emberekre is? Errõl a témáról komoly tanulmányt olvashattok a http://www.asztrokalendarium.hu oldalon.
Én rosszabbul alszom teliholdkor.
" Az elsö valaszban leirt tömegvonzas es magneses erö miatt van hatassal az emberi szervezetre is, mivel annak 70%-a viz. Ahogy a tengeren apaly/dagaly van, ugyanígy a "viz alapu" emberi szervezetben is" De te fizikából 5-ös voltál gondolom. Nem azért vonzza a tengereket a Hold mert vizbû vannak hanem mert nagy összefüggõ tömeg. A hegyeket is ugyanúgy vonzza csak azoknak nagyobb a tehetetlensége és ezért nem mozdulnak. Attól hogy az emberben víz van még nem fogja jobban vonzani a Hold. ISTENEM...... Ha akkora tömeged lenne mint az Alpok és vizbõl lennél akkor megérteném a kedélyállapot ingadozásod...
"Állítólag teliholdkor gyakoribbak az erõszakos bûncselekmények" Az elsõ írásból kiderül hogy mindíg telihold van!Ha a holadat más szögbõl látod az ugyanaz a hold.Így lehet a semmibõl képzelgéssel macska füttyöt csinálni!
Pszichológiailag lehet hatással, de csak ha bebeszéled magadnak. Semmilyen hatása sincs. Olyan ez mint pl. a paranoia.
A kérdező hozzászólása: Inkább az érdekel, hogy pszichológiailag lehet-e hatással az emberre. (pl. álmatlanság, változó kedély állapot stb.)
Állítólag teliholdkor gyakoribbak az erõszakos bûncselekmények.
Vérfarkassá változik.
Éjszaka jobbak lesznek a látási viszonyok!

Ha reggel és este fehérjeport iszok és délben eszem valmi könnyű kaját, az milyen hatással lehet a peteérésre? Clostilt szedek.

Legjobb válasz: Nem, nincs hatása! Csak sima fehérje. A gyorséttermi kaját meg a zsíros ételeket viszont érdemes kerülni, azok rosszul befolyásolhatják az ovulációdat. De ha könnyû kaja, akkor ez téged nem fenyeget gondolom. A Clostil-ra meg fõleg nincs hatással ez az étrend!

Nem, nincs hatása! Csak sima fehérje. A gyorséttermi kaját meg a zsíros ételeket viszont érdemes kerülni, azok rosszul befolyásolhatják az ovulációdat. De ha könnyû kaja, akkor ez téged nem fenyeget gondolom. A Clostil-ra meg fõleg nincs hatással ez az étrend!
Szerintem a vérnyomástól is függ!
Dózistól függ, de amúgy azonnali hatása van, és viszonylag gyorsan ki is ürül. Javaslom amúgy hogy a wikipedia szócikket olvasd végig...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!