Találatok a következő kifejezésre: Milyen hatással a terhesség a (26 db)

Nem rég derült ki, hogy gerincsérvem van, 4-5 csigolyánál. Nem nagy a sérv. Milyen hatása lehet rá a terhességnek? Szeretnék majd még egy gyerkőcöt.

Legjobb válasz: A terhesseg megterheli a gerincet, javasolnam orvossal, gyogytornasszal megbeszelni, a terheles hogyan csökkenthetö. Sztem füzöt javasol es rendszeres gyogytornat. A nagyobb terheles altal sztem nagyobbodhat a serv (?), azaz jobban kitüremkedhet a kiallo csigolya, emiatt azok a tünetek, amiket most okoz, erösebbek lehetnek. (?) Ezen tul a statika megvaltozasa miatt az izmokat, izületeket jobban megterheli, azaz fokozottabb hatfajdalmak, mintha egy egeszseges gerinccel lennel terhes.

A terhesseg megterheli a gerincet, javasolnam orvossal, gyogytornasszal megbeszelni, a terheles hogyan csökkenthetö. Sztem füzöt javasol es rendszeres gyogytornat. A nagyobb terheles altal sztem nagyobbodhat a serv (?), azaz jobban kitüremkedhet a kiallo csigolya, emiatt azok a tünetek, amiket most okoz, erösebbek lehetnek. (?) Ezen tul a statika megvaltozasa miatt az izmokat, izületeket jobban megterheli, azaz fokozottabb hatfajdalmak, mintha egy egeszseges gerinccel lennel terhes.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Az elsõ terhességemnél semmi gondom nem volt, mintha nem is lettem volna terhes. Szerencsésnek mondhatom magam. De így egy másodiktól félek. Még nem most szeretnénk babát, de attól tartok, hogy idõvel a sérv nagyobbodni fog és még nehezebb lesz majd. Még most fogok visszamenni gyesrõl dolgozni és nem egy gerinc kímélõ munkahelyem van.
Konzultálj orvos(okk)al. Nekem polidiszkopátiám van, több csigolyát érintõ kopás, amitõl kissé "összébb torlódik" a gerinc, és ez okoz fájdalmat. Második baba után derült ki, de mi szerettünk volna harmadikat. 5 orvosból egy mondta, hogy nem javasolja, mert szerinte rosszabb lesz utána, a többi azt mondta, nem lehet tudni. Most a 8 hónapban vagyok, eddig nem fájt a hátam. (elõtte rendszeres kezelésre jártam, plusz itthon gyógytorna naponta, a terhesség alatt egyiket se csináltam) Utána mi lesz, azt nem tudom, a baba három hónapos korára már bejelentkeztem kezelésre...
Ja igen, epiduralis: nalam nehezen talaltak az összenövesek miatt helyet az injekcionak, igy csak 3.-szorra sikerült, a rossz helyre kiömlö injekcio pedig mashol hat, azaz mellekhatasok. A gerincservnel is azt hiszem, ugyanez miatt nehezebben talalhatnak helyet, de pontosan ra kellene kerdezni, a kepfelvetelek alapjan vallaljak-e vagy nem. 1.
Szia! Nekem sérvem van, a másodikat emiatt császárral szültem, mert kockázatos lett volna a sima szülés a kitolási szakasz miatt, hiszen erõlködsz és tovább szakadhat. Viszont engem altattak, az én orvosom azt mondta semmiképpen semmivel nem bök meg. A terhességet jól bírtam, picit zsibbadt a lábam, de ennyi. Szülés után jobban fájt, de helyrejött úgy-ahogy. Sok sikert!

Milyen hatása van a szülésnek a női méhre? Megújul tőle, vagy éppen ellenkezőleg? Második terhességnek jobbak vagy rosszabbak az esélyei (megfoganás, baba tereminusig való kihordása)?

Legjobb válasz: minden terhesség fárasztja a méhet, de azért ez még nem a másodikra jellemzõ, inkább a negyedik terhességtõl kezdõdõen látja az orvos. Nekem két gyermekem van, mindkettõ az elsõ próbálkozós hónapban fogant, terminusig kihordtam õket, a méhem pedig abszolút megfelelõ idõ alatt visszahúzódott mind a két terhesség után.

minden terhesség fárasztja a méhet, de azért ez még nem a másodikra jellemzõ, inkább a negyedik terhességtõl kezdõdõen látja az orvos. Nekem két gyermekem van, mindkettõ az elsõ próbálkozós hónapban fogant, terminusig kihordtam õket, a méhem pedig abszolút megfelelõ idõ alatt visszahúzódott mind a két terhesség után.
Megterheli, ezért van az, hogy szülés után várni kell a következõ babával. Nem újul meg, de egy idõ után rendbejön. Ez az én véleményem, lehet, hogy tévedek. Nekem sajnos a 22 héten halva született a babám. Várni kellett ezért 6 hónapot. Utána voltam nõgyógyásznál, aki azt mondta rendbejöttem és próbálkozhatunk. Nekünk a 7 hónapban össze is jött. Most 20-21 hetesek vagyunk. Egyébként emberfüggõ az egész meg attól is függ, hogy jó idõben próbálkozzatok. A kihordásról annyit tudok az én tapasztalataim alapján, ami ugyancsak emberfüggõ, hogy: elõzõ terhességemnél végig véreztem-barnáztam, nem maradt meg. Most is veszélyeztetett terhes vagyok, annyival jobb, hogy könnyebben viselem a terhességet rengeteg aggodalommal, szerencsére csak az elején volt vérzés. Most épp a magas AFP miatt ismét genetikára kell mennünk, ha sikerül bejelentkezni, és lehet, hogy magzatvízvétel lesz belõle. Sajnos az elõzõnél nem engedtük, hogy vegyenek, így nem tudjuk ott mi volt a probléma, pedig a baba szépen fejlõdött akkor is.

Terhesség alatt szedtetek Omega3, vagy halolaj kapszulát? Ha igen, mennyit, és milyen hatással lett a később megszületett babára? Intelligensebb?

Legjobb válasz: Én szedem, a védõnõm is ajánlotta. Bizonyított hatása nincsen, de elvileg segíti az agy fejlõdését. Én elhiszem. Amúgy napi 1-et szedek belõle.

Én szedem, a védõnõm is ajánlotta. Bizonyított hatása nincsen, de elvileg segíti az agy fejlõdését. Én elhiszem. Amúgy napi 1-et szedek belõle.
Szia.Én olyan terhes vitamint szedtem amiben volt Omega3és6 2kapszula per nap.Állitolag az agyra és a szemre hat.Nem tudom Magyarországon van -e ilyen kombinalt terhes vitamin de nem lesz semmi baja ne aggodj.Angliai anyuka
igen, egy 1000mg-osat naponta!
A femibion 400 szedtem, ebben a vitaminban alapból bent van annyi többszörösen telített zsírsav amennyire szüksége van egy terhes nõnek, nem kell külön szedni.
Én is szedtem Omega3-at, és nagyon okos lett tõle a fiam! :) ))) Viccet félretéve, tényleg baromi gyorsan csinált mindent, 6 hónaposan állt, 9 hónaposan járt... Hogy van-e összefüggés, nem tudom (lehet csak a nagytesó ösztönözte), de nem veszítesz vele semmit, ha szeded!
Neked sem árt a halolaj, egyébként nekem is ajánlotta a oki, h ogy szedjem, úgyhogy szedem. Ártani biztosan nem árt...
Én a második babánknál, végig szedtem (ártani, nem árthatsz vele) és hogy van e hozzá köze - nem tudhatom - de valóban nagyon okos kis "liba" lett. Most, a harmadik babánkat várom és én, most is szedem. Ezen ne múljon.
Azóta már 1 éves a lányom. Hogy okosabb-e a társainál, azt még nem tudom, de ügyesebb nem lett tõle.

Milyen hatása van a syncumar mint szedésének (5mg) a korai terhességre? El kell-e gondolkodnom a terhesség megszakításon?

35 éves vagyok és 2011 novemberében mélyvénás trombózisom volt, azóta syncumart szedek. most tudtam meg hogy kb. 5 hetes terhes vagyok.

Legjobb válasz: Azért ez nem egy olyan dolog, amit itt kellene megkérdezni. A nõgyógyászodnál érdeklõdj, vagy még inkább genetikusnál.

Azért ez nem egy olyan dolog, amit itt kellene megkérdezni. A nõgyógyászodnál érdeklõdj, vagy még inkább genetikusnál.
Egyébként: "Az oralis antikoagulánsok, köztük a Syncumar is átjutnak a placentán és foetalis malformációt okoznak. A magzatban fatális kimenetelû vérzés fordulhat elõ terápiás anyai acenocoumarol szint esetén is. A magzatkárosító hatás elsõsorban a 6-12. terhességi hét között jelentkezik, gyakoriság kb. 4-10 %. " Tudtommal terhesség alatt csak kis molsúlyú heparint lehet adni. De mondjuk ezzel minél elõbb (MOST AZONNAL) el kellene menned az orvoshoz, és megbeszélni vele.

Milyen hatással van a terhesség a szilikon mellre?

Legjobb válasz: Attól függ, hogy az implantátum hova lett vehelyezve izom alá vagy fölé....Mindenesetre a feszességébõl veszíteni fog, a szoptatás miatt. VV anikónak terhesség nélkül is lógni kezdett.

Attól függ, hogy az implantátum hova lett vehelyezve izom alá vagy fölé....Mindenesetre a feszességébõl veszíteni fog, a szoptatás miatt. VV anikónak terhesség nélkül is lógni kezdett.
Lényeges, hogy izom alá vagy felé tették. Nekem izom alatt van, és én is izgulok mi lesz. De ezt a kockázatot vállaltam mikkor végre lett cicim!!! Az biztos, hogy mindkét esetben szükséges lehet egy újabb mûtét, de az is lehet, hogy nem. Sok olyan emberrel találkoztam aki már szoptatott szilikoniplantal a testében, és bár nem lett olyan feszes a végén, még is formás és szép maradt. 9 hetes babás.
Egy barátnõm a szülés után egyáltalán nem tudott szoptatni. Az orvosa azt mondta, hogy az implantátum miatt. Igazából én nem értem, hogy mi köze lehet a tejcsatornáknak az implantátumhoz?

A hüvelygomba milyen hatással van a babára terhesség alatt?

Én márc 25-én voltam afp és vizelet vizsgálaton ma kellett vissza menni az eredményért és a vizelet nem lett jó gomba + stb az orvos megvizsgált és azt mondta hüvelygomba fertőzés írt fel kúpot és kenőcsöt és most azt szeretném tudni hogy ez azért 3 hétig kezeletlen volt árthat e a babámnak?vagy milyen következményei vannak?És csak május 13-án kell mennem vizsgálatra!

Legjobb válasz: gyorsan kezd el kezelni, nem kell görcsölni, ha huzamosabb ideig gombás vagy, árthat, de 3 hét még nem gáz. Nekem is sokszor volt, szinte az egész terhességem alatt kezelgetnem kellett, egyél kevesebb cukrot, liszteset meg élesztõset, az belsõleg segít (tényleg, nem csak legenda), és amilyen gyorsan tudod, kezeld ki. A védõnõ szerint sokszor tünetmentesen is fennáll a gomba (nem viszket), szóval sokkal többen érintettek, mint akiket vizsgálnak rá. Ha sokáig kezeletlen, felkúszik a fertõzés a méhnyakon, és okozhat gondot, de még bõven idõben vagy, nyugi!!

gyorsan kezd el kezelni, nem kell görcsölni, ha huzamosabb ideig gombás vagy, árthat, de 3 hét még nem gáz. Nekem is sokszor volt, szinte az egész terhességem alatt kezelgetnem kellett, egyél kevesebb cukrot, liszteset meg élesztõset, az belsõleg segít (tényleg, nem csak legenda), és amilyen gyorsan tudod, kezeld ki. A védõnõ szerint sokszor tünetmentesen is fennáll a gomba (nem viszket), szóval sokkal többen érintettek, mint akiket vizsgálnak rá. Ha sokáig kezeletlen, felkúszik a fertõzés a méhnyakon, és okozhat gondot, de még bõven idõben vagy, nyugi!!

A terhesség egy párkapcsolatra milyen hatással van? Például a férfi nem kerül kicsit háttérbe?

Legjobb válasz: Ez több mindentõl függ. Ha mind a ketten szerették volna a babát, akkor közösen örülnek neki. A legtöbb esetben ilyenkor a férfi is megértõbb mivel a nõ nem kis hormonális változásokon megy keresztül. Viszont vannak olyanok is, akik szétmennek. Az viszont, hogy ez mennyire a terhességnek köszönhetõ, már egy kicsit elgondolkodtató. Sok férfi érezheti ilyenkor magát háttérben, de ez idõvel általában változik.

Ez több mindentõl függ. Ha mind a ketten szerették volna a babát, akkor közösen örülnek neki. A legtöbb esetben ilyenkor a férfi is megértõbb mivel a nõ nem kis hormonális változásokon megy keresztül. Viszont vannak olyanok is, akik szétmennek. Az viszont, hogy ez mennyire a terhességnek köszönhetõ, már egy kicsit elgondolkodtató. Sok férfi érezheti ilyenkor magát háttérben, de ez idõvel általában változik.
ha az a kérdés, hogy maga a terhesség milyen hatással van egy párkapcsolatra akkor a válaszom semmilyen. normál esetben egy nõ nem lesz idegbeteg azért, mert gyereket vár és normál esetben a férfi élvezettel gyönyörködik a párja növekvõ pocakjában. ha a kérdés arra irányult ami a terhesség után van, na az már más kérdés. van ahol megerõsíti a kapcsolatot a gyerek és van, ahol nem... saját példánkból kiindulva nálunk nem szorult háttérbe a párom, leszámítva kb 2 hetet, de azt hiszem ennyi megengedett. :) imádom a kisfiam és nyilván vele töltöm az egész napomat, de ha a párom végez a munkával ugyanúgy törõdöm vele, mint azelõtt, nem foglalkozom vele kevesebbet.
A terhesség alatt nem volt semmi ok arra, hogy apa a háttérbe szoruljon, rengeteg idõnk volt egymásra. Amikor megszületett a kisfiunk, akkor néhány hétre mindketten háttérbe szorultunk, zombik voltunk, fáradtak, ingerültek, nem volt idõnk sem egymásra, sem magunkra. Mostanra (10 hónapos) visszatért minden a régi kerékvágásba, már nem a babánk körül forog a világ.

Két éve kijött a herpeszem, először a számon, azután átterjedt a szememre és a nyálkahártyáimra. Ha a terhességem alatt újra "előjön", milyen hatással lehet a picire?

Legjobb válasz: Szerintem a picinek nem lesz tõle baja.A gyógyszertárban kapható krémek nagyon jók,és csak a felületet kezelik tehát a hatóanyagok nem jutnak be a szervezetedbe.Arra viszont vigyázz hogy ha mégis elõjönne akkor ne nyulkálj a szemedhez mert valóban könnyen átterjed.Én is elég hajlamos vagyok a heroeszre,ha egy kicsit legyengül az immunrendszerem máris kijön,bár a terhességem alatt eddig nem volt(21 hetes vagyok)Nekem meg az orromra stokott rámenni.Boldog babavárást!

Szerintem a picinek nem lesz tõle baja.A gyógyszertárban kapható krémek nagyon jók, és csak a felületet kezelik tehát a hatóanyagok nem jutnak be a szervezetedbe.Arra viszont vigyázz hogy ha mégis elõjönne akkor ne nyulkálj a szemedhez mert valóban könnyen átterjed.Én is elég hajlamos vagyok a heroeszre, ha egy kicsit legyengül az immunrendszerem máris kijön, bár a terhességem alatt eddig nem volt(21 hetes vagyok)Nekem meg az orromra stokott rámenni.Boldog babavárást!
VAn egy gyógyszer, amit kúrában lehet szedni. Ajánlom, használd még terhesség elõtt, ez nálam fél évre kizárta a herpesz elõjöttét. A gyógyszer neve: TELVIRAN. Ha terhesen kijön, használj kenõcsöt, nem lesz baj, sokan vagyunk így ezzel.
Gyógyszert ne!A herpesz vírust mki egytõl egyig magában hordozza, ha már volt a családban vkinek, vagy ittál, csókolóztál, szeretkeztél herpeszessel.A kisbabád örökli, tehát semmmi baja sem lesz.Ha a herpesz elõjön, akkor le van gyengülve az immunrendszered valami miatt, egyél sok vitamin és ásványianyag gazdag zöldség-gyümölcsöt, vagy egy neves doki vitamincsomagjait, és egy-kettõre elmúlik a rossz tünet.A sebeket fertõtlenítsd le Naturland Svédcseppel, majd kenj rá vékonyan körömvirágkrémet.Heg nélkül gyógyul.(ha fáj valamid, kenj rá körömvirágot, majd fektess rá svédcseppel átitatott zsebkendõt és hagyd rajta.ha megsérülsz, fertõtlenítsd svédfûcseppel, és kenj rá körömvirágkrémet.Jobb mint a Vindex!Ha valaki érti, mire gondolok/bazi nagy görög lagzi/
Én úgy tudom, nem lehet a magzatvíz miatt!
A vízhajtók tudtommal (bár biztos többféle erõsségû, hatású létezik) hajthatja a magzatvízet is, ezért nem ajánlják. Logikusan a hatása így megegyezhet a "kevesebb" vagy "kórosan kevés" magzatvíz veszélyeivel, ami súlyosságtól és a terhesség korától függõen lehet vetélés, koraszülés, végtag retardáció, tüdõ fejletlensége, a mechanikai sérüléseknek nagyobb kockázata, szülési komplikációk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Én 33 hetes vagyok, és belgyógyász írta fel a gyógyszert, 2-3 naponta kell egyet bevenni. Így is lehet káros?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!