Találatok a következő kifejezésre: Milyen hatással a babára, ha napi (3 db)

Milyen hatással lehet a babára, ha napi két kávét elfogyasztok?

Legjobb válasz: Meglévõ szoptatott baba? Figyeld a reakcióját. Ha éberebb, nyugtalanabb, csökkentsd le egyre. Vagy igyál kevésbé erõset. Ha alszik rendesen, idd meg nyugodtan. Boldog babázást! :o)

Meglévõ szoptatott baba? Figyeld a reakcióját. Ha éberebb, nyugtalanabb, csökkentsd le egyre. Vagy igyál kevésbé erõset. Ha alszik rendesen, idd meg nyugodtan. Boldog babázást! :o)
Ha egyébként is kávézol, nem gond. Bár én csak egyet innék, vagy kétszer kevesebbet. Ne legyen túl erõs, nem túl egészséges neki. Én terhesen is ittam 1-2 kávét és most is. Semmi bajt nem észleltem. :) Alszik eleget. Remélem nem csinálom rosszul.:(
A kérdező hozzászólása: Igen szoptatom, ezt elfelejtettem írni. Az elsõ két hónapban nem ittam kávét, most viszont megint iszogtok, mint terhesség elõtt. A baba most 3 és fél hónapos, és úgy érzem, hogy mintha nyugtalanabb és éberebb lenne, amióta kávézom. Azt hiszem jobb lesz, ha eldugom a kávéfõzõt... Köszönöm a segítségeteket.
azt a kis idõt míg szoptac próbáld hanyagolni.A késõbiekbe jobban elõjön a gyereken.
A terhesség alatt nem kívántam a kávét, így könnyû volt lemondani róla. Most (4 hetes a babu) már hiányzik, de csak koffeinmenteset iszom. Próbáld ki te is, hátha beválik nálad is, így a baba sem nyugtalan, de a kávé ízérõl sem kell lemondani. Nem muszáj a drága márkák között keresgélni, sokféle pótkávé van a boltok polcain.
Mértékkel lehet úgy gondolom. Próbáld meg 1re csökkenteni az adagot, és figyeld a reakcióját. Ha még mindig nyugalannak látod, elõ a koffeinmentessel. Én iskávézom, terhesség alatt még javasolták is az orvosok a napi 2 kávét, az alacsony vérnyomásom miatt. Nálunk a baba nem nyugtalan emiatt, de gondolom ezt az is befolyásolja hogy nem szoptatás alatt kezdtem el, meg hogy rengeteg tejjel iszom nagyon gyengén.
Nem lenne szabad, hogy a kávé bármit is okozzon, a következõ szoptatásig kikerül a koffein a szervezetedbõl.
Én terhesen és most is (1 éves a babám) napi 2-t iszok, másképp nem bírom ki sajnos. Én nem látok semmi nyugtalanságot rajta, még szopik.

Milyen hatással van a babára, ha 4 napig nem vagyok vele?

Kislányom 4 hónapos, 2 szombat-vasárnap reggelt?l este 6ig agykontroll tanfolyamra mennék.Lehet?

Legjobb válasz: agykontroll tanfolyam bármikor lesz, a babáddal töltött pillanatok nem ismétlõdnek...

A kisfiam 12 és fél hónapos volt, amikor kórházba kellett mennem, mert jött a második baba. A kisfiam az apukájával a szülést követõ napon bejöttek meglátogatni, és a fiam gyakorlatilag úgy csinált, mintha semmi közünk sem lenne egymáshoz, teljesen közönyös volt, szabályosan átnézett rajtam, mintha ott sem lennék. Teljesen egyértelmû volt, hogy nem a kistestvér érkezése rázta meg, hanem az, hogy fogtam magam és "leléptem" otthonról. Mikor hazajöttem több nap kellett, hogy helyreálljön a rend. Azóta megint bújik hozzám, de mostmár tudom, hogy nagyon megviselte, hogy itthon hagytam. Azt nem tudom, hogy ezt egy négy hónapos baba hogyan éli meg, de szerintem az még rosszabb, mert õ még nem is tudja kifejezni magát. Az én fiam legalább "meg tudott büntetni", így fejezve ki, hogy milyen csalódást okoztam neki azzal, hogy úgymond "cserbenhagytam". Én egy agykontroll tanfolyam miatt nem hagynám magára ennyi idõre a babát.
Szerintem is nagyon érdekes és hasznos dolog az agykontroll, de a helyedben várnék vele még jó néhány hónapot. Biztos vagyok benne, hogy nagyon megviselné a kislányodat ez a két hétvége nélküled. Egyébként pedig te magad is nagyon el fogsz fáradni. A saját emlékeim szerint nagyon fárasztó volt a tanfolyam és én 4 hónapos korában még éjjel 2-3-szor keltem a kislányomhoz. Meg nem mellékesen nappal is még 2 és fél óránként szopizott. De ezt a részét ti megoldanátok máshogy.
agykontroll tanfolyam bármikor lesz, a babáddal töltött pillanatok nem ismétlõdnek...
Én is AK-s vagyok, nagyon hasznos, de nem lennék képes ennyi ideig másra hagyni... Itt olvastam egy riasztó esetet, hogy anyuka betegsége miatt 1 hétre nagyinál hagyta, és milyen nyomot hagyott a babában. Ha mindenképpen az AK mellett döntessz, javaslom, ha megoldható, apukája vigyázzon rá és legyenek a közelben. 1-2 óránként van 10 perc szünet, hogy pontosan mennyi idõközönként, kérdezz rá és akkor menj ki hozzá. Domjánéktól is megkérdezheted Tf-on, esettanulmányok-hu-n megadják privát a számát vagy a szervezõktõl. Ebédszünet úgy emlékszem 1 órás.
Neki ez még nagyon hosszú idõ! Õk még nem tudják, hogy ha valakit nem látnak, az akkor is van. Én kihagynám most a tanfolyamot. Biztos lesz máskor is rá lehetõség. A döntés a tiéd, mint a baba is...
Szerintem te se birnad ki. En heti 2*3 orat vagyok suliba, de alig varom, h hazaerjek. O is nagyon nyugos szokott ilyenkor lenni az apujaval, pedig ha otthon vagyok nagyon jol elvannak egymassal.
Én úgy tudtam, hogy a pici babák memóriája 2 hétre visszamenõleg mûködik. Amit nem láttak 2 hétig, legyen az játék vagy személy (akár az anyukája is) olyan neki, mintha sose látta volna. Nemrég azonban azt olvastam, hogy ebben a korban ez még rövidebb, csak 3-4 nap. Ezek szerint egyszerûen nem fog rád emlékezni ha újra lát. Nem tudom mennyi igaz ebbõl, de nekem ez is bõven elég lenne, hogy meg sem forduljon a fejemben, hogy napokig magára hagyjam, akárki is vigyáz rá. A többieknek igazuk van, a tanfolyam kihagyható. Én nemrég egy olyan eseményt hagytam ki, ami sosem ismétlõdhet meg (meghívást kaptam a kedvenc zenészem lemezbemutató koncertjére és utána egy személyes találkozásra Londonba, csak az utazást kellett volna fizetni) Ugyan fájt a szívem, de nem is gondolkodtam rajta, hogy menjek-e. Egy tanfolyam ehhez képest semmiség.
Ez az idióta tanfolyamot te sem gondolod komolyan, legalábbis remélem.
szia!! én sem hagyom a babám másra, ha nem muszáj, de sajnos vannak, akiknek 3 hónapos korától a kicsinek dolgozniuk kell és mégis ugyan úgy szereti õket a kicsijük és fordítva. szóval szerintem menj nyugodtan, nem fog elfelejteni!!
Köszi a lepontozásokat! Hülye szórakozás! Ha más a véleményed, inkább írd le!
akkor én most rossz anya vagyok, mert pl.minden szombaton a nagyszülõk kérésére délutánonként elviszem hozzájuk a 4 hónapos kisfiunkat?? hát szörnyû!! csak nem szeretném megfosztani õket az unokájuk növekedésétõl, és pár óra alatt én is takaríthatok itthon, vagy csak ellehetek apukával. és egy cseppet sem érzem magam rossz anyának!! és akkor mi is van azokkal, akiknek vissza kell menniük dolgozni?? mert nekem is lehet, hogy 2 hónap múlva ezt kell tennem, hogy megmaradjon az állásom. mégsem hiszem, hogy a kisfiam el fog felejteni!! ha szeretnéd, csak végezd el a tanfolyamot!! mindenkinek boldog babázást!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztató válaszokat!Sajnos ez egy kisváros, 10 éve volt utoljára ilyen tanfolyam, és én sem hiszem, hogy azért, mert reggel elmegyek, este pedig már vele vagyok, attól rossz anya lennék:)

Baj ha 16 hetesen napi 1 kavet megiszom? Amugy milyen hatassal lehet a babora?

van aki nem ajanlja de azt mondjak nem kell mindent olyan szigoruan venni,vagyis 1 kave nem a vilag vege,mert akinek nagyon alacsony a vernyomasa annak jo is.

Legjobb válasz: Napi egyet simán megihatsz.Nekem a védõnõ kifejezetten ajánlotta,mert 80/50 volt a vérnyomásom:)Persze a túl sok kávéfogyasztás nem jó,de napi 1-2 belefér.

Napi egyet simán megihatsz.Nekem a védõnõ kifejezetten ajánlotta, mert 80/50 volt a vérnyomásom:) Persze a túl sok kávéfogyasztás nem jó, de napi 1-2 belefér.
A túl sok koffein (de ez csak valami 150-200 mg felett van asszem)állítólag hiperaktivitást okozhat meg ugye emeli a vérnyomást, szûkíti az ereket, de ez csak a sokra vonatkozik!!! Egy-két kávétól semmi baja se lesz senkinek!!!Sõõõõt Még a nagyon erõsre fõzött espressoban is 100mg van csak.
Ne félj sztem nincs jelentõsége én sajnos 3-at is megittam de a doki mondta hogy nem is gond mert alacsony volt a vérnyomásom!Úgyhogy nyugi na meg persze ha nem méregerõs!!!Én sok tejjel iszom végül is szinte majdnem tejeskávé!!!!
Nem baj, nyugodtan ihatsz egyet.:)
Szia! Nekem a doki mondta, h napi 1 reggeli kávé teljesen rendben van. Ihatok többet is, ha nagyon leesik a vérnyomásom, de ne vigyem túlzásban. Olvastam, hogy napi 300 mg felett tudtak kimutatni összefüggést a babóval kapcsolatban a késõbbiekben. Én az elején nem ittam és leestem a lépcsõn. Nem érte meg.. :-(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!