Találatok a következő kifejezésre: Milyen hatással a babámra, ha (23 db)

Milyen hatással van a babára ha mosolygunk rá?

A biztonságérzeten kívül.

Legjobb válasz: amilyen rád.Gondold el mennyire jolesik ha valaki rád mosolyog,önkéntelenül visszamosolyogsz,nem?a mosoly jó közérzete ad,szeretet sugároz,és ledönthet falakat is.Én a babámon látom,hogy bármi történik vele az az elsõ,hogy engem néz,ha én mosolygok akkor nincs gond,nem ilyed meg és õ is mosolyog.és ez igy van egész nap.engem is nagyon velvidít,erõt ad és jol érzem magam tõle.

amilyen rád.Gondold el mennyire jolesik ha valaki rád mosolyog, önkéntelenül visszamosolyogsz, nem?a mosoly jó közérzete ad, szeretet sugároz, és ledönthet falakat is.Én a babámon látom, hogy bármi történik vele az az elsõ, hogy engem néz, ha én mosolygok akkor nincs gond, nem ilyed meg és õ is mosolyog.és ez igy van egész nap.engem is nagyon velvidít, erõt ad és jol érzem magam tõle.

Milyen hatással van a babára, ha 4 napig nem vagyok vele?

Kislányom 4 hónapos, 2 szombat-vasárnap reggelt?l este 6ig agykontroll tanfolyamra mennék.Lehet?

Legjobb válasz: agykontroll tanfolyam bármikor lesz, a babáddal töltött pillanatok nem ismétlõdnek...

A kisfiam 12 és fél hónapos volt, amikor kórházba kellett mennem, mert jött a második baba. A kisfiam az apukájával a szülést követõ napon bejöttek meglátogatni, és a fiam gyakorlatilag úgy csinált, mintha semmi közünk sem lenne egymáshoz, teljesen közönyös volt, szabályosan átnézett rajtam, mintha ott sem lennék. Teljesen egyértelmû volt, hogy nem a kistestvér érkezése rázta meg, hanem az, hogy fogtam magam és "leléptem" otthonról. Mikor hazajöttem több nap kellett, hogy helyreálljön a rend. Azóta megint bújik hozzám, de mostmár tudom, hogy nagyon megviselte, hogy itthon hagytam. Azt nem tudom, hogy ezt egy négy hónapos baba hogyan éli meg, de szerintem az még rosszabb, mert õ még nem is tudja kifejezni magát. Az én fiam legalább "meg tudott büntetni", így fejezve ki, hogy milyen csalódást okoztam neki azzal, hogy úgymond "cserbenhagytam". Én egy agykontroll tanfolyam miatt nem hagynám magára ennyi idõre a babát.
Szerintem is nagyon érdekes és hasznos dolog az agykontroll, de a helyedben várnék vele még jó néhány hónapot. Biztos vagyok benne, hogy nagyon megviselné a kislányodat ez a két hétvége nélküled. Egyébként pedig te magad is nagyon el fogsz fáradni. A saját emlékeim szerint nagyon fárasztó volt a tanfolyam és én 4 hónapos korában még éjjel 2-3-szor keltem a kislányomhoz. Meg nem mellékesen nappal is még 2 és fél óránként szopizott. De ezt a részét ti megoldanátok máshogy.
agykontroll tanfolyam bármikor lesz, a babáddal töltött pillanatok nem ismétlõdnek...
Én is AK-s vagyok, nagyon hasznos, de nem lennék képes ennyi ideig másra hagyni... Itt olvastam egy riasztó esetet, hogy anyuka betegsége miatt 1 hétre nagyinál hagyta, és milyen nyomot hagyott a babában. Ha mindenképpen az AK mellett döntessz, javaslom, ha megoldható, apukája vigyázzon rá és legyenek a közelben. 1-2 óránként van 10 perc szünet, hogy pontosan mennyi idõközönként, kérdezz rá és akkor menj ki hozzá. Domjánéktól is megkérdezheted Tf-on, esettanulmányok-hu-n megadják privát a számát vagy a szervezõktõl. Ebédszünet úgy emlékszem 1 órás.
Neki ez még nagyon hosszú idõ! Õk még nem tudják, hogy ha valakit nem látnak, az akkor is van. Én kihagynám most a tanfolyamot. Biztos lesz máskor is rá lehetõség. A döntés a tiéd, mint a baba is...
Szerintem te se birnad ki. En heti 2*3 orat vagyok suliba, de alig varom, h hazaerjek. O is nagyon nyugos szokott ilyenkor lenni az apujaval, pedig ha otthon vagyok nagyon jol elvannak egymassal.
Én úgy tudtam, hogy a pici babák memóriája 2 hétre visszamenõleg mûködik. Amit nem láttak 2 hétig, legyen az játék vagy személy (akár az anyukája is) olyan neki, mintha sose látta volna. Nemrég azonban azt olvastam, hogy ebben a korban ez még rövidebb, csak 3-4 nap. Ezek szerint egyszerûen nem fog rád emlékezni ha újra lát. Nem tudom mennyi igaz ebbõl, de nekem ez is bõven elég lenne, hogy meg sem forduljon a fejemben, hogy napokig magára hagyjam, akárki is vigyáz rá. A többieknek igazuk van, a tanfolyam kihagyható. Én nemrég egy olyan eseményt hagytam ki, ami sosem ismétlõdhet meg (meghívást kaptam a kedvenc zenészem lemezbemutató koncertjére és utána egy személyes találkozásra Londonba, csak az utazást kellett volna fizetni) Ugyan fájt a szívem, de nem is gondolkodtam rajta, hogy menjek-e. Egy tanfolyam ehhez képest semmiség.
Ez az idióta tanfolyamot te sem gondolod komolyan, legalábbis remélem.
szia!! én sem hagyom a babám másra, ha nem muszáj, de sajnos vannak, akiknek 3 hónapos korától a kicsinek dolgozniuk kell és mégis ugyan úgy szereti õket a kicsijük és fordítva. szóval szerintem menj nyugodtan, nem fog elfelejteni!!
Köszi a lepontozásokat! Hülye szórakozás! Ha más a véleményed, inkább írd le!
akkor én most rossz anya vagyok, mert pl.minden szombaton a nagyszülõk kérésére délutánonként elviszem hozzájuk a 4 hónapos kisfiunkat?? hát szörnyû!! csak nem szeretném megfosztani õket az unokájuk növekedésétõl, és pár óra alatt én is takaríthatok itthon, vagy csak ellehetek apukával. és egy cseppet sem érzem magam rossz anyának!! és akkor mi is van azokkal, akiknek vissza kell menniük dolgozni?? mert nekem is lehet, hogy 2 hónap múlva ezt kell tennem, hogy megmaradjon az állásom. mégsem hiszem, hogy a kisfiam el fog felejteni!! ha szeretnéd, csak végezd el a tanfolyamot!! mindenkinek boldog babázást!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztató válaszokat!Sajnos ez egy kisváros, 10 éve volt utoljára ilyen tanfolyam, és én sem hiszem, hogy azért, mert reggel elmegyek, este pedig már vele vagyok, attól rossz anya lennék:)

5 hetes terhes vagyok, kezdek trusszogni es erzem, hogy lehet megfaztam. De a fonokom ferje influenzas az is lehet onnan ered? Megmarad a babam ha beteg leszek? Vagy ra ez milyen hatassal lehet?

Lenne egy masik kerdesem is. Amikor meg nem tudtam hogy terhes vagyok szedtem a fejfajasra Advil ami ugye ibuprofen tartalmu gyogyszer.. ebbol lehet baja a kisbabanak.. kb-3-4 hetes lehettem.

Legjobb válasz: Mindenképp menj el háziorvoshoz! Õ majd olyan gyógyszereket ir fel amit lehet terhesség alatt is szedni...Addig forró tea és C vitamin és ne bújj ki az ágyból.Amúgy a babádnak nem lesz semmi baja!Azt hogy Advilt szedtél addig amig nem tudtad hogy terhes vagy: nem gond! Gondolj bele sokan nem tudják hogy terhesek az elsö hónapban és isznak,dohányoznak, gyógyszert szednek stb.! Minden jót!!! 32 hetes kismama

Mindenképp menj el háziorvoshoz! Õ majd olyan gyógyszereket ir fel amit lehet terhesség alatt is szedni...Addig forró tea és C vitamin és ne bújj ki az ágyból.Amúgy a babádnak nem lesz semmi baja!Azt hogy Advilt szedtél addig amig nem tudtad hogy terhes vagy: nem gond! Gondolj bele sokan nem tudják hogy terhesek az elsö hónapban és isznak, dohányoznak, gyógyszert szednek stb.! Minden jót!!! 32 hetes kismama
Szia! Egy a lényeg, arra figyelj, hogy ne lázasodj be. Ha hõemelkedésed van, azonnal húzd le, mert a láz (a melegebb testhõmérséklet) okozhat gondot. Az, hogy megfáztál, nem jelent problémát, a babádra nincs hatással. Szinte minden kismama átesik egy-egy megfázáson, akár influenzán is. Én is voltam megfázva. Lázcsillapítóról nekem azt mondta a dokim, hogy paracetamol tartalmút szabad szedni (pl. panadol), de attól, hogy az elején szedtél néhány szem advilt, tényleg nem lehet baja a babának. Nyugodj meg, pihenj sokat. Boldog babavárást! 38 hetes pocakos
En a terhesseg elso 10 hetet vegigtusszogtem, es nem voltam megfazva. Nekem az is egy tunet volt :) De biztos ami biztos: C vitamin, mez es tea (csak ne a forro teaba rakd a mezet, mert elvesziti minden jotekony hatasat). Es sok pihi! Nem lesz gond a fejfajascsillapito miatt, de mostantol csak paracetamol tartalmi gyogyszereket szedhetsz. Grautula a babahoz!!!!


Milyen hatással lehet a babámra, ha van egy cicám?

Legjobb válasz: Szia! Sok ismerõsömnél cica és baba együtt él. Nem lesz gond vele, ha már nagy cica. Arra nagyon kell vigyázni, hogy nem szabad egyedül hagyni a babával, mert ösztönösen rátelepedhet a mellkasára és megfolythatja. A szõrével nem lesz gond ha rendszeresen takarítasz. A lényeg, hogy a távolság meg legyen tartva baba és cica között.

Szia! Sok ismerõsömnél cica és baba együtt él. Nem lesz gond vele, ha már nagy cica. Arra nagyon kell vigyázni, hogy nem szabad egyedül hagyni a babával, mert ösztönösen rátelepedhet a mellkasára és megfolythatja. A szõrével nem lesz gond ha rendszeresen takarítasz. A lényeg, hogy a távolság meg legyen tartva baba és cica között.
Az nem derül ki, hogy terhes vagy, vagy már megvan a baba. Terhesség alatt a toxoplazmózisra kell vigyázni - ez egy tünetmentes fertõzés, ami viszont káros a magzatra, a macska ürülékében levõ baktériumok okozzák. Lehet vérvizsgálatot csinálni, a legtöbb helyen ingyenes. Terhesen ne pucolj macskaalmot és ne kertészkedj kesztyû nélkül! A már megszületett baba ne érintkezzen a cicával, mert hiába tiszta állat a macska, más a baktériumflórája. Ezenkívül a macskaszõr hajlam esetén allergiát okozhat. Hogy megnyugtassalak, nekem világéletemben volt macskám, és van két egészséges gyerekem! Aze elsõ baba még lakásban tartott cicával nõtt föl, a másodiknál már ki tudtuk rakni a kertbe a macsekot.

Milyen hatással lehet a babára, ha napi két kávét elfogyasztok?

Legjobb válasz: Meglévõ szoptatott baba? Figyeld a reakcióját. Ha éberebb, nyugtalanabb, csökkentsd le egyre. Vagy igyál kevésbé erõset. Ha alszik rendesen, idd meg nyugodtan. Boldog babázást! :o)

Meglévõ szoptatott baba? Figyeld a reakcióját. Ha éberebb, nyugtalanabb, csökkentsd le egyre. Vagy igyál kevésbé erõset. Ha alszik rendesen, idd meg nyugodtan. Boldog babázást! :o)
Ha egyébként is kávézol, nem gond. Bár én csak egyet innék, vagy kétszer kevesebbet. Ne legyen túl erõs, nem túl egészséges neki. Én terhesen is ittam 1-2 kávét és most is. Semmi bajt nem észleltem. :) Alszik eleget. Remélem nem csinálom rosszul.:(
A kérdező hozzászólása: Igen szoptatom, ezt elfelejtettem írni. Az elsõ két hónapban nem ittam kávét, most viszont megint iszogtok, mint terhesség elõtt. A baba most 3 és fél hónapos, és úgy érzem, hogy mintha nyugtalanabb és éberebb lenne, amióta kávézom. Azt hiszem jobb lesz, ha eldugom a kávéfõzõt... Köszönöm a segítségeteket.
azt a kis idõt míg szoptac próbáld hanyagolni.A késõbiekbe jobban elõjön a gyereken.
A terhesség alatt nem kívántam a kávét, így könnyû volt lemondani róla. Most (4 hetes a babu) már hiányzik, de csak koffeinmenteset iszom. Próbáld ki te is, hátha beválik nálad is, így a baba sem nyugtalan, de a kávé ízérõl sem kell lemondani. Nem muszáj a drága márkák között keresgélni, sokféle pótkávé van a boltok polcain.
Mértékkel lehet úgy gondolom. Próbáld meg 1re csökkenteni az adagot, és figyeld a reakcióját. Ha még mindig nyugalannak látod, elõ a koffeinmentessel. Én iskávézom, terhesség alatt még javasolták is az orvosok a napi 2 kávét, az alacsony vérnyomásom miatt. Nálunk a baba nem nyugtalan emiatt, de gondolom ezt az is befolyásolja hogy nem szoptatás alatt kezdtem el, meg hogy rengeteg tejjel iszom nagyon gyengén.
Nem lenne szabad, hogy a kávé bármit is okozzon, a következõ szoptatásig kikerül a koffein a szervezetedbõl.
Én terhesen és most is (1 éves a babám) napi 2-t iszok, másképp nem bírom ki sajnos. Én nem látok semmi nyugtalanságot rajta, még szopik.

Szerintetek milyen hatással lesz a babámra, ha a munkahelyemen minden megráz?

Még nem vagyok állapotos, de nagyon szeretnénk babát a férjemmel. A munkahelyemen a sz?nyeg miatt folyamatosan feltölt?d?m, ezért minden megráz. Kilincs, nyomtató, minden ami fém. Szerintetek ez befolyásolhat valamit is? Vagy nem teszek majd ezzel rosszat a pocaklakónak?

Milyen hatással van az a babára ha egy esetleges felfázás, vagy bármilyen fertőzés nincs kikezelve?

Legjobb válasz: Nincs ilyen jellegû gondom, csak érdeklõdök.:) 24 hetes kismami

A kérdező hozzászólása: Nincs ilyen jellegû gondom, csak érdeklõdök.:) 24 hetes kismami
koraszülés....szüléskor antibiotikumot adnak
Elkaphatja, fertõzõdhet és károsodhat is a magzat az elsõ trimeszterben. A végén szülésnél meg lehet hogy császározni kell, ha fertõzésed van éppen, hogy ezzel megvédjék a picit. Reméljük nem lesz ilyen probléma. Lényeg, hogy a doki nélkül ne használj semmit, ha szükség lenne rá...

Milyen hatása van a babára, ha a terhesség során az anyuka majdnem elvetél?

Anyukám mesélte, hogy 3 hetes terhes volt velem, amikor elöntötte a vér és majdnem elvetélt. Ezután veszélyeztetett terhesként egy hónapig kórházban volt, és végig attól rettegett, hogy elveszít engem. 22 éves lány vagyok, óvodás koromban nagyon félénk, visszahúzódó voltam. Ma is sokat szorongok, stresszelek. Lehetséges, hogy e miatt van? Ettől meg lehet valahogy szabadulni, vagy mindig ilyen leszek?

Legjobb válasz: Helló! Én úgy gondolom hogy lehet ettõl, de egyáltalán nem biztos hogy ettõl van és javítani is lehet rajta. Kineziológiával foglalkozom és a helyedben tennék egy próbát ezzel a módszerrel, esetleg pszichológussal.

Helló! Én úgy gondolom hogy lehet ettõl, de egyáltalán nem biztos hogy ettõl van és javítani is lehet rajta. Kineziológiával foglalkozom és a helyedben tennék egy próbát ezzel a módszerrel, esetleg pszichológussal.

Milyen hatással van a babára ha sokat keményedik a hasam?

20 hetes terhes vagyok, és nagyon sokat keményedik a hasam. Most a Magnesi Citricib?l napi 3x1-t szedek. De aggaszt hogy nehogy baj legyen. Mi történhet ha sokat keményedik a hasam? És ez mit?l van?

Legjobb válasz: Szia. Ha a méhed sokat keményedik, akkor korai méhszáj nyíláshoz vezethet. Nekem azt mondta az orvosom, hogy szedjek 3x2 szemet a magnesii citricibõl, de ha az mellett is keményedik, akkor emeljem az adagot 4x2-re. Ne aggódj nem lehet a magnéziumot túl adagolni. Ja és persze sok-sok pihenés. Minden jót! 35 hetes kismama.

Szia. Ha a méhed sokat keményedik, akkor korai méhszáj nyíláshoz vezethet. Nekem azt mondta az orvosom, hogy szedjek 3x2 szemet a magnesii citricibõl, de ha az mellett is keményedik, akkor emeljem az adagot 4x2-re. Ne aggódj nem lehet a magnéziumot túl adagolni. Ja és persze sok-sok pihenés. Minden jót! 35 hetes kismama.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!