Találatok a következő kifejezésre: Milyen hatással a babámra, (69 db)

Terhesség alatt szedtetek Omega3, vagy halolaj kapszulát? Ha igen, mennyit, és milyen hatással lett a később megszületett babára? Intelligensebb?

Legjobb válasz: Én szedem, a védõnõm is ajánlotta. Bizonyított hatása nincsen, de elvileg segíti az agy fejlõdését. Én elhiszem. Amúgy napi 1-et szedek belõle.

Én szedem, a védõnõm is ajánlotta. Bizonyított hatása nincsen, de elvileg segíti az agy fejlõdését. Én elhiszem. Amúgy napi 1-et szedek belõle.
Szia.Én olyan terhes vitamint szedtem amiben volt Omega3és6 2kapszula per nap.Állitolag az agyra és a szemre hat.Nem tudom Magyarországon van -e ilyen kombinalt terhes vitamin de nem lesz semmi baja ne aggodj.Angliai anyuka
igen, egy 1000mg-osat naponta!
A femibion 400 szedtem, ebben a vitaminban alapból bent van annyi többszörösen telített zsírsav amennyire szüksége van egy terhes nõnek, nem kell külön szedni.
Én is szedtem Omega3-at, és nagyon okos lett tõle a fiam! :) ))) Viccet félretéve, tényleg baromi gyorsan csinált mindent, 6 hónaposan állt, 9 hónaposan járt... Hogy van-e összefüggés, nem tudom (lehet csak a nagytesó ösztönözte), de nem veszítesz vele semmit, ha szeded!
Neked sem árt a halolaj, egyébként nekem is ajánlotta a oki, h ogy szedjem, úgyhogy szedem. Ártani biztosan nem árt...
Én a második babánknál, végig szedtem (ártani, nem árthatsz vele) és hogy van e hozzá köze - nem tudhatom - de valóban nagyon okos kis "liba" lett. Most, a harmadik babánkat várom és én, most is szedem. Ezen ne múljon.
Azóta már 1 éves a lányom. Hogy okosabb-e a társainál, azt még nem tudom, de ügyesebb nem lett tõle.


A vazelin milyen hatással van a spermákra ha babát tervezünk?

Legjobb válasz: Ezen én is gondolkodtam már.De sztem semmilyen hatással nincs.

Ezen én is gondolkodtam már.De sztem semmilyen hatással nincs.

Szőrtelenítettem a lábamat és borzasztóan fájt, milyen hatással van ez a babámra?

14 hetes vagyok, epilláltam nagyon nagyon fájt, de nemszeretem borotválni mert 1 nap mulva már szúr. A végére eléggé fölmelegedett a hasam, milyen hatással van ez az egész a babára?

Legjobb válasz: nincs rá hatással, legfeljebb akkor, ha közben kényelmetlen testhelyzetben gubbasztasz...

nincs rá hatással, legfeljebb akkor, ha közben kényelmetlen testhelyzetben gubbasztasz...
Max. annyi, hogy érzi, hogy valami nem stimmel, ill. érzi, hogy te rosszul érzed magad.
Az ég világon semmilyen.
A kérdező hozzászólása: Köszi... már arra gondoltam hogy mivan ha neki is fáj :)

Az antibiotikum szedése szoptatás alatt milyen hatással lehet a babára? Augmentin DUO-t szedek. Illetve hogyan lehet a káros hatásokat csökkenteni?

Legjobb válasz: Énisszedtemmár2xis,egyszerpenicillin származékoot,utána meg másik fajtát és szoptattam.

Énisszedtemmár2xis, egyszerpenicillin származékoot, utána meg másik fajtát és szoptattam.
hát én nem szedném, lehet, hogy semmi hatás de nem kockáztatnék. tudja a doki h szoptatsz? aki felírta neked? mire szeded? jobb lenne homeot inkább...
A kérdező hozzászólása: Húgyúti fertõzésre írták fel. Elõtte megpróbáltam másfél hétig teával kezelni a dokim tanácsára, de sajnos még ma is gennyes volt a vizeletem, így muszáj beszednem az antibiotikumot.
nekem uerre a betegségre uezt a gyogyszert irta a doki mikor szoptattam. nem lesz semmi baja a babának! a babantibiotikumok közt is van ilyen hatásu gyógyszer csak az adag kisebb nekik. szedj utánna normafort és az is átmegy a tejcin. ha esetleg hasmenése lenne a kicsinek mig te szeded a gyogyszert neki külön adj normaflor kurát!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a megnyugtató válaszokat!

Már 30 hetes kismama vagyok. Vészes vérszegény vagyok, szedem a vastablettákat, de mégis nagyon alacsony a hemoglobin szintem. Ez milyen hatással lesz a babára? Egészséges lesz?

Legjobb válasz: Szia! Nálam pl. olyan hatással volt, hogy meg kellett császározni a 37. héten. Szedtem én is vastabit, de nem segített. Viszont egészséges kisbabám született!

Szia! Nálam pl. olyan hatással volt, hogy meg kellett császározni a 37. héten. Szedtem én is vastabit, de nem segített. Viszont egészséges kisbabám született!
Ha szereted a céklát vagy spenótot vagy sóskát, akkor a vastabletta mellett egyél minél többet. A védõnõ is és a dokim is azt mondta, hogy a tablettás vas akkor szívódik fel a legjobban, ha mellette természetes vasat is eszünk.
Nálam is ez volt, a baba teljesen egészséges lett. A baba elveszi, ami kell neki, ne aggódjál. Viszont szülés után neked nagyon rossz lehet, erre készülj fel. Én majdnem vérátömlesztést kaptam, de végül megúsztam egy egy hétig tartó injekció-kúrával. Viszont kb. 3 hónapig az ágyból sem nagyon tudtam felkelni, állandóan aludni akartam, épphogy a babát el tudtam látni, a lakás meg szaladt... Remélem azért nálad jobban alakulnak majd a dolgok.
Igyál meg minden este egy deci vörös bort, nem árt! Tényleg és sokat segít!
A kérdező hozzászólása: Szia! A Vörösvértest: 3, 760 és a Vas: 7, 9 értékeket súrolja. Tied?
A kérdező hozzászólása: és a hemoglobin szintem: 97, 000
A vörösvérsejt 3, 11. A vas az melyik?
Szia! Én is így vagyok ezzel ! Elég durván vérszegény vagyok bár 2 hét múlva lesz friss eredmény de nagyon alacsony. Neked mennyi a hgb-d? 30 heteske
a hgb-m:100, 0
A kérdező hozzászólása: Megszültem azóta, és a babám is vészes vérszegény lett. De jól vagyunk! =)
Szia! A Babád közel 1 éves? Õ mióta vészes vérszegény és hogyan jöttek rá és mikor? Köszi a választ: Anita
A kérdező hozzászólása: Még egy hét és másfél éves lesz. Fehérbõr, aluszékonyság mint a felnõtteknél. Vérképét is megnézték, és diagnosztizálták. Most lesz egy vizsgálat és eldöntik, hogy kell-e szednie neki is vastabit(persze õ cseppekben fogja kapni).

A haskeményedés árthat a babának? Milyen hatással van rá?

Legjobb válasz: Nálam semmilyen hatással nem volt 3. és 4. terhességnél rengeteget keményedett a hasam,pedig gyógyszert is szedtem rá,de egészségesek a gyerekeim,igaz a 4. baba 4 héttel hamarabb jött.

Nálam semmilyen hatással nem volt 3. és 4. terhességnél rengeteget keményedett a hasam, pedig gyógyszert is szedtem rá, de egészségesek a gyerekeim, igaz a 4. baba 4 héttel hamarabb jött.
nekem a 20. héttõl állandóan keményedett a hasam, még is 42. héten jött ki:) ha keményedik, próbálj lazítani pár percig, és no para:)
A haskeményedés önmagában nem, azt mondta az orvos is, csak sajnos bármelyik pillanatban átmehet ez a méh-irritáció görcsökbe, ami a méhszáj idõ elõtti kinyílását is okozhatja, aminek a kimenetlét nem ecsetelném. Ezzel kerültem csütörtökön hozzá, mert nagyon görcsöltem a keményedést követõen egy órán át. Azonnal hazaparancsolt, és napi 1000 mg Mg-ot írt elõ, és min, 4, 5 l folyadékot!!! Azt mondta, ez tuti jó a keményedés ellen, mert a kórházban is azzal fogadják az ilyen kismamákat, hogy megitatják alaposan, megy az infúzió, és benne ÓRÁNKÉNT az 1 g(!) Magnézium! Engem jól megijesztett ez a meleg frontos begörcsölés, azóta mindent úgy csinálok, ahogy mondta, és semmi bajom, egy fikarcnyi keményedés sem!!! :)

Milyen hatással van a babára, ha 4 napig nem vagyok vele?

Kislányom 4 hónapos, 2 szombat-vasárnap reggelt?l este 6ig agykontroll tanfolyamra mennék.Lehet?

Legjobb válasz: agykontroll tanfolyam bármikor lesz, a babáddal töltött pillanatok nem ismétlõdnek...

A kisfiam 12 és fél hónapos volt, amikor kórházba kellett mennem, mert jött a második baba. A kisfiam az apukájával a szülést követõ napon bejöttek meglátogatni, és a fiam gyakorlatilag úgy csinált, mintha semmi közünk sem lenne egymáshoz, teljesen közönyös volt, szabályosan átnézett rajtam, mintha ott sem lennék. Teljesen egyértelmû volt, hogy nem a kistestvér érkezése rázta meg, hanem az, hogy fogtam magam és "leléptem" otthonról. Mikor hazajöttem több nap kellett, hogy helyreálljön a rend. Azóta megint bújik hozzám, de mostmár tudom, hogy nagyon megviselte, hogy itthon hagytam. Azt nem tudom, hogy ezt egy négy hónapos baba hogyan éli meg, de szerintem az még rosszabb, mert õ még nem is tudja kifejezni magát. Az én fiam legalább "meg tudott büntetni", így fejezve ki, hogy milyen csalódást okoztam neki azzal, hogy úgymond "cserbenhagytam". Én egy agykontroll tanfolyam miatt nem hagynám magára ennyi idõre a babát.
Szerintem is nagyon érdekes és hasznos dolog az agykontroll, de a helyedben várnék vele még jó néhány hónapot. Biztos vagyok benne, hogy nagyon megviselné a kislányodat ez a két hétvége nélküled. Egyébként pedig te magad is nagyon el fogsz fáradni. A saját emlékeim szerint nagyon fárasztó volt a tanfolyam és én 4 hónapos korában még éjjel 2-3-szor keltem a kislányomhoz. Meg nem mellékesen nappal is még 2 és fél óránként szopizott. De ezt a részét ti megoldanátok máshogy.
agykontroll tanfolyam bármikor lesz, a babáddal töltött pillanatok nem ismétlõdnek...
Én is AK-s vagyok, nagyon hasznos, de nem lennék képes ennyi ideig másra hagyni... Itt olvastam egy riasztó esetet, hogy anyuka betegsége miatt 1 hétre nagyinál hagyta, és milyen nyomot hagyott a babában. Ha mindenképpen az AK mellett döntessz, javaslom, ha megoldható, apukája vigyázzon rá és legyenek a közelben. 1-2 óránként van 10 perc szünet, hogy pontosan mennyi idõközönként, kérdezz rá és akkor menj ki hozzá. Domjánéktól is megkérdezheted Tf-on, esettanulmányok-hu-n megadják privát a számát vagy a szervezõktõl. Ebédszünet úgy emlékszem 1 órás.
Neki ez még nagyon hosszú idõ! Õk még nem tudják, hogy ha valakit nem látnak, az akkor is van. Én kihagynám most a tanfolyamot. Biztos lesz máskor is rá lehetõség. A döntés a tiéd, mint a baba is...
Szerintem te se birnad ki. En heti 2*3 orat vagyok suliba, de alig varom, h hazaerjek. O is nagyon nyugos szokott ilyenkor lenni az apujaval, pedig ha otthon vagyok nagyon jol elvannak egymassal.
Én úgy tudtam, hogy a pici babák memóriája 2 hétre visszamenõleg mûködik. Amit nem láttak 2 hétig, legyen az játék vagy személy (akár az anyukája is) olyan neki, mintha sose látta volna. Nemrég azonban azt olvastam, hogy ebben a korban ez még rövidebb, csak 3-4 nap. Ezek szerint egyszerûen nem fog rád emlékezni ha újra lát. Nem tudom mennyi igaz ebbõl, de nekem ez is bõven elég lenne, hogy meg sem forduljon a fejemben, hogy napokig magára hagyjam, akárki is vigyáz rá. A többieknek igazuk van, a tanfolyam kihagyható. Én nemrég egy olyan eseményt hagytam ki, ami sosem ismétlõdhet meg (meghívást kaptam a kedvenc zenészem lemezbemutató koncertjére és utána egy személyes találkozásra Londonba, csak az utazást kellett volna fizetni) Ugyan fájt a szívem, de nem is gondolkodtam rajta, hogy menjek-e. Egy tanfolyam ehhez képest semmiség.
Ez az idióta tanfolyamot te sem gondolod komolyan, legalábbis remélem.
szia!! én sem hagyom a babám másra, ha nem muszáj, de sajnos vannak, akiknek 3 hónapos korától a kicsinek dolgozniuk kell és mégis ugyan úgy szereti õket a kicsijük és fordítva. szóval szerintem menj nyugodtan, nem fog elfelejteni!!
Köszi a lepontozásokat! Hülye szórakozás! Ha más a véleményed, inkább írd le!
akkor én most rossz anya vagyok, mert pl.minden szombaton a nagyszülõk kérésére délutánonként elviszem hozzájuk a 4 hónapos kisfiunkat?? hát szörnyû!! csak nem szeretném megfosztani õket az unokájuk növekedésétõl, és pár óra alatt én is takaríthatok itthon, vagy csak ellehetek apukával. és egy cseppet sem érzem magam rossz anyának!! és akkor mi is van azokkal, akiknek vissza kell menniük dolgozni?? mert nekem is lehet, hogy 2 hónap múlva ezt kell tennem, hogy megmaradjon az állásom. mégsem hiszem, hogy a kisfiam el fog felejteni!! ha szeretnéd, csak végezd el a tanfolyamot!! mindenkinek boldog babázást!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztató válaszokat!Sajnos ez egy kisváros, 10 éve volt utoljára ilyen tanfolyam, és én sem hiszem, hogy azért, mert reggel elmegyek, este pedig már vele vagyok, attól rossz anya lennék:)

Reggel szoktam inni egy kávét meg délben egyet. Néha egy teát délelőtt.13 hetes terhes vagyok. Milyen hatással lehet a babára ennyi koffein?

Legjobb válasz: szia! én végig kávéztam terhesség alatt (rendes fõzött kávét) és nem lett semmi baj. Most sem hagytam abba pedig szoptatok. Egyszerûen muszáj fennmaradnom valahogy:-) de igy is jókat alszik a babám.

szia! én végig kávéztam terhesség alatt (rendes fõzött kávét) és nem lett semmi baj. Most sem hagytam abba pedig szoptatok. Egyszerûen muszáj fennmaradnom valahogy:-) de igy is jókat alszik a babám.
na elfelejtettem hogy 3 kávét ittam akkor is most is.
Napi 1-2 kávé nem árt, ha eddig is megittad. Én is reggel erõs (completta, hab), délután gyengébb. 31 hetes
A kérdező hozzászólása: Reggel kotyogós felesben tejjel, délben németes 1/3 tejjel. A vérnyomásom nem éri el még így sem a 120/80-at.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!