Találatok a következő kifejezésre: Milyen hatásos tudtok (33 db)

Molylepke ellen milyen védekezést tudtok, ami hatásos?

Legjobb válasz: A molylepke általában a ruhákban van.A levedula is jó,de jó a szekrényben egy kis zacskóban zsálya,vagy babérlevél.(fürdõszobában,kamrában is a szekrényen kívül).A ruhásszekrényben hatásos egy kinsitott parfümös üveg is. Azonkívül évente egyszer-kétszer érdemes a szekrényeket ecettel kimosni és persze utána hagyni a szekrényt kiszellõzni.

A molylepke általában a ruhákban van.A levedula is jó, de jó a szekrényben egy kis zacskóban zsálya, vagy babérlevél.(fürdõszobában, kamrában is a szekrényen kívül).A ruhásszekrényben hatásos egy kinsitott parfümös üveg is. Azonkívül évente egyszer-kétszer érdemes a szekrényeket ecettel kimosni és persze utána hagyni a szekrényt kiszellõzni.
ruhamoly ellen hagyományosan levendulacsokor. aszalványmoly ellen "illatosított" ragasztós papír (mint a légypapír, csak ez direkt a molyoknak készül). http://www.noilapozo.hu/20090501/a_haztartasi_molyok_jellemz..
Az ipari mennyiségben mindenhová kipakolt beleragadós molyírtó használt egyedül, és minden de minden azonnali kidobálása a kamrából. Nem válogattunk, ezek a lezárt tasakokba, dobozokba is beköltöznek valami nulladik típusú falon átjárással... Szóval tökéletes kamraürítés nélkül nem lesz végleges eredmény, csak folyamatos küzdelem+fõtt lárva a kajában.
Én is kérdeznék, hátha jár erre valaki. Ami TÉNY: élelmiszermolyunk van! Kaptunk pucolatlan diót és azzal hoztuk be a lakásba! Viszont a konyhát már kipucoltam és inkább a szobába vannak! (Asszem a melegebb helyeket szeretik.)Egymásból nyílik a két helység, de akkor sem értem, hogy mit keresnek itt. Itt is lehet valami, amibõl kikelnek? Vagy csak a melegre és fényre jönnek? Járt már így valaki? Amúgy az ecet tényleg jó, mert megmarja a lárváikat vagy miket. Ezt a netrõl szedtem, még hasznos lehet valakinek: Aszalványmoly: Gabonafélékben, hüvelyes magvakban, olajos magvakban (mogyoró, dió), növényi õrleményekben (liszt, kukoricaliszt), szárított gyógynövényekben és gyümölcsökben (mazsola) található meg. Dohányban, száraztésztában, csokoládéban és fûszerekben is elõfordul. Elhanyagolt, meleg raktárakban rendkívül gyorsan elszaporodik, különösen akkor, ha számára kedvezõ tápanyagot, elsõsorban kukoricalisztet talál. Háztartások igen gyakori kártevõje.

Van itt olyan kismama, akinek későn fordult be a babája első terhességnél? Milyen hatásos módszereket tudtok arra, h beforduljon a Pici?

Nagyon aggódom, mert 32 hetes vagyok, és még nem fordult be. De nem is nagyon aktiv napközben. Mit rontottam el? Mit csináljak h beforduljon végre?

Legjobb válasz: Idézek: "a legtöbb baba a 32.és 34. hét között fordul be. A farfekvés akkor gyakoribb, ha a magzat kisebb az átlagosnál, ha a méh szokatlan formájú, ha túl sok a magzatvíz, ikerterhességben, vagy többedszer szülõ nõknél, ha ernyedtebb a méhük. Összesen 3-4%. (Az a 9 hónap címû könyv) Nem rontottál el semmit. Tuti hatásos módszert nem írnak, de azt igen, hogy a séta jó tesz, segíthet.

Idézek: "a legtöbb baba a 32.és 34. hét között fordul be. A farfekvés akkor gyakoribb, ha a magzat kisebb az átlagosnál, ha a méh szokatlan formájú, ha túl sok a magzatvíz, ikerterhességben, vagy többedszer szülõ nõknél, ha ernyedtebb a méhük. Összesen 3-4%. (Az a 9 hónap címû könyv) Nem rontottál el semmit. Tuti hatásos módszert nem írnak, de azt igen, hogy a séta jó tesz, segíthet.
Nekem az elsõ terhességemnél a 38. hét végén fordult be a babóm, addig farfekvéses volt. A nõgyógyászom azt mondta hét elején, hogy biztos, hogy nem fog befordulni, úgyhogy majd császár vár rám. Aztán beszélgettem a babával, kértem forduljon be és befordult. Nem volt kellemes érzés. Én azt mondom, hogy a szülésig van rá esély!
Szia! Az anyósom mesélte, hogy a férjem - aki az elsõ gyereke volt - a szülõágyon fordult meg (az egy kellemes érzés lehetett). Az én kislányom 26. héten fordult be, mégpedig úgy, hogy nyaralni voltunk, ahol egy nagyon kényelmetlen díványon aludtunk, a két széle kifelé hajlott. Napközben ledõltem rá pihenni egy kicsit, csak úgy keresztbe, vagyis a medencém kicsit magasan volt, a lábaim lenn a földön, így hanyatt fekve kicsit kifeszült a hasam. Egyszer csak egy nagy bukfencezés, és attól kezdve a húgyhólyagomon állt fejen. Napokig nem tudtam mi ez a furcsa érzés a hasamban, amikor hazajöttünk, az ultrahangon derült ki, hogy mi történt. Aztán késõbb olvastam róla, hogy ez a megfordítás egyik bevett házi módszere...
34hetesen még nekem sem fordult be.Hogy a séta segitene e?Mindennap elmegyek sétálni elég sokat.Mondják még a lámpázást.Alul a hasadhoz kell tenni egy kis lámpát és a fényre fordul.Vagy négykézlábra állni.Beszélgetni vele és meditálni.

Milyen hatásos krémet tudtok ajánlani narancsbőr ellen?

Én most a golyós garnier-t használom, de nem látok semmiféle változást. Viszont itt kommentek között azt olvastam, hogy valakinek egy hónap alatt eltüntette. Ez melyik krém volt? Vagy kinek mi vált be?

Legjobb válasz: Nekem a VICHY vált be. De nem voltam annyira nagyon csúnya narancsbõrös, csak picit.Ha elég durva a bõröd, akkor csak rendszeres mozgással tudod feszesebbé tenni, sok futás és zsírégetõ súlyzós torna. Vagy kozmetikusnál a testtekercseléses módszer hatásos még, de ez 30-40 ezerbe kerül.

Nekem a VICHY vált be. De nem voltam annyira nagyon csúnya narancsbõrös, csak picit.Ha elég durva a bõröd, akkor csak rendszeres mozgással tudod feszesebbé tenni, sok futás és zsírégetõ súlyzós torna. Vagy kozmetikusnál a testtekercseléses módszer hatásos még, de ez 30-40 ezerbe kerül.
Vichy, és a mozgás. Mozgás nélkül egy krémmel sem érsz el semmit.

Milyen hatásos fogfehérítést tudtok?

Legjobb válasz: Én csináltam ezt de én sütõporral tudtam. Hülyeség az ilyen. Fogfehérítésre meg ha nem durva a helyzet megintcsak nem kell elmenni, meg drága is. Nekem nagyon bevált most a Vademecume (nem tudom, hogy kell írni) white fogkréme, a csomagolás ezüst színû. Egy nap 3szor átmosom vele a fogam aztán egy hétig hófehér marad. (akkor már másfajta fogkrémet használok.) de ezt lehet minden nap is. Olcsó is és szerintem nagyon jó. A régóta ott éktelenkedõ sárgás foltokat, fogköveket is leszedte ! A fogaim tükörsimák, és csillognak. Mondjuk én nagyon sokat használok egy fogmosáshoz. 3szor kenem végig a fogkefét legalább. De tényleg nagyon jó. Ja és azt hiszem az enyém vademecum titan strong white. Próbáld ki én csak ajánlani tudom, amióta megvettem imádom! :)

Én csináltam ezt de én sütõporral tudtam. Hülyeség az ilyen. Fogfehérítésre meg ha nem durva a helyzet megintcsak nem kell elmenni, meg drága is. Nekem nagyon bevált most a Vademecume (nem tudom, hogy kell írni) white fogkréme, a csomagolás ezüst színû. Egy nap 3szor átmosom vele a fogam aztán egy hétig hófehér marad. (akkor már másfajta fogkrémet használok.) de ezt lehet minden nap is. Olcsó is és szerintem nagyon jó. A régóta ott éktelenkedõ sárgás foltokat, fogköveket is leszedte ! A fogaim tükörsimák, és csillognak. Mondjuk én nagyon sokat használok egy fogmosáshoz. 3szor kenem végig a fogkefét legalább. De tényleg nagyon jó. Ja és azt hiszem az enyém vademecum titan strong white. Próbáld ki én csak ajánlani tudom, amióta megvettem imádom! :)
Szódabikarbóna, ahogyan az elsõ írta. Fehérítõ fogkrémet heti 1x pakolásnak használd: bekened a fogaidat vele, kb 1/4 órát 20 percet rajta tartod, vízzel öblíted. A nyálfelesleget közben köpd ki:) - nekem ezt a foghigiénikus mondta.
Épp ma voltam egy fogorvos elõadásán. Õ nem tanácsolja a sütõport, sem a szódabikarbónát, ugyanis alig lehet vele eredményt elérni, ráadásul káros is!!!
szodabikarbonás- fogmosás után a fogkfére raksz 1 kicsit és azzal dörzsölöd afogad vagy vannak fogfehérítõ fogkrémek is:)
a fogorvosomtól megkérdeztem, és azt mondta, hogy a szódabikarbona nem tesz jót a fogaknak, de mondta, hogy szerinte a blendamed 3d white az egyik legjobb
Lehet kapni akár 3000 ft-ért is fogfehérítõt az ilyen lámpából zselébõl és fogsínbõl áll...Pont most vettem én is egyet de az 7000 ft de az már állítólag olyan mint ami van a fogorvosnál 100000 ft-ért...Nyolc árnyalattal is világosabb lehet tõlle a fog... http://www.teszvesz.hu-n tudsz olcsón keresgélni!!!És ezek legalább nem károsítják a fogad!!
valki próbálta az elozokben elhangzott fogpaszta rajta hagyom a fogamon ???hatasos es nem karos a fogzomanra???
nekem i white van, és használt!fehérebb lett jóval!
mennyibe kerul ez az iwhite?
A kérdező hozzászólása: Erre gondoltál? http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:_EW98nz..

Hajhullásra milyen megoldást tudtok? A vérképem tökéletes rosszfogam nincs, és nem gombás a fejbőröm. Kinek milyen ötlete van, ami hatásos lehet, nagyon érdekelne saját tapasztalatok, ha van. Köszi.

Legjobb válasz: Egyes étrendkiegészítõktõl is hullhat a haj, ha nem teljesen úgy fogadja a szervezeted, ahogy kellene, vagy teáktól. A rossz sampon is okozza (mármint a nem neked való). Ha nem ilyen külsõ okok miatt hullik, hanem gyenge, vagy szezonális hullásban van, akkor a Bánfi sampon egész jó. Hajszeszt is használtam, lehet a kettõt együtt is, és nekem bevált. Ja, meg egyébként a vágás is erõt ad neki, ha hosszú.

Egyes étrendkiegészítõktõl is hullhat a haj, ha nem teljesen úgy fogadja a szervezeted, ahogy kellene, vagy teáktól. A rossz sampon is okozza (mármint a nem neked való). Ha nem ilyen külsõ okok miatt hullik, hanem gyenge, vagy szezonális hullásban van, akkor a Bánfi sampon egész jó. Hajszeszt is használtam, lehet a kettõt együtt is, és nekem bevált. Ja, meg egyébként a vágás is erõt ad neki, ha hosszú.
Ez érdekes, mert nekem is nyár vége óta elkezdett hullani a hajam. Elõtte soha sem hullott, illetve egyszer, amikor megfázott a fejbõröm. Nem lehet hogy neked is megfázott? Ha nem ezen kívül okai: -hosszú haj, nem bírják a hajhagymák (derékig ér, nagy súlya van) - hajfestés? -állítólag 7 évente kicserélõdik a sejtjeink (nem ilyen ciklusban vagy) Én mondjuk nem végeztem vérképet, de egész nyáron kegyetlen sok gyümölcsöt, zöldséget és egészségesen éltem. Rossz fogam nekem sincs, de viszont volt egy enyhe alhasi gyulladásom, amikor ezt gyógyíttattam, akkor kicsit megszûnt, de nem múlt el. Aztán õsszel is mérsékelten hullott. Elõtte szõkére festettem a hajamat, ezt is abbahagytam, és barnára váltottam. És levágattam vállig ér. Most már kevesebb hullik, jóval kevesebb. Egy héten 2-szer mosok hajat és akkor 15-30 szál haj hullik, fésülködéskor talán 10 hajszál. Ha fested, hagyd abba kicsit Ha hosszú vágass belõle. De lehet hogy megfázott... vagy most ilyen ciklusban vagy?! Ki tudja. Örülnék, ha visszaírnál!
Hány éves vagy? Nõ vagy férfi? Okozhatja egyébként hormonváltozás is.
A Forcapil kapszula már többeknek segített. A férjemnek is. Szedni kell egy-két-három hónapig, mire elkezdi kifejteni a hatását, de tényleg hat. Hátránya, hogy nem olcsó.
A kérdező hozzászólása: A hajam barna, mindig rövid volt kb 6cm-es.A szülések után kezdett hullani nagyobb mértékben de ennek is sok éve már, mivel 46 éves vagyok.Szedtem a Revalid kapszulát 3 hónapos kúrát csináltam végig, ettõl elkezdett gyorsabban nõni de nem lett sûrûbb.télen nem járok fejfedõ nélkül, köszönöm a hozzászólásokat, és megfogom próbálni az ajánlott hajszeszt és a sampont, mert elvagyok keseredve.A további kipróbált ötleteket is megpróbálom-(ha lesznek)- ha nem használna a fennt emlitett módszer.Köszönöm.
17:52 vagyok: egy cipóben járunk, hasonló korúak is vagyunk. Ezért is kérdeztem nemedet, korodat. Ugyanis, ha semmi problémát nem talál az orvos, akkor a nõknél a 40 éves kor után sajnos elõfordulhat hajhullás a hormon-háztartás átrendezõdése miatt:(:( Nekem a "Plantur 39" sampon és/vagy hajszesz a javaslatom, amit kifejezetten nekünk, 40-eseknek fejlesztettek ki!

Milyen hatásos gyakorlatokat tudtok láb formázására?

Elég fatörzs lábam van,nem kövér de formátlan.A térdem körül hájas,onnan szeretnem ezt eltüntetni,hogy lefelé vékonyodjon a combom.A vádlim is formátlan ..Segítsetek!!:S

Legjobb válasz: Nincs helyi zsírégetés, nem lehet célzottan egy területet fogyasztani. Szálkásító diéta kell és aerob edzések, pl kocogás, bicaj.

Nincs helyi zsírégetés, nem lehet célzottan egy területet fogyasztani. Szálkásító diéta kell és aerob edzések, pl kocogás, bicaj.
futás +diéta ahogy az elõttem lévõ írta és nem csalni ám csokival diéta közben...

Milyen altatót tudtok, ami jó, és hatásos?

Legjobb válasz: Stilnox. Orvosi vényre, de így is elég drága.

Stilnox. Orvosi vényre, de így is elég drága.

Dm-ben, Rossman-ban milyen hatásos arclemosót tudtok ajánlani nagyon miteszeres bőrre viszonylag olcsón?

A b?röm nagyon változó. Egyik nap száraz másnap tiszta zsíros. A miteszerek már a szemöldökeim között elkezd?dnek, az orromon nagyon látszanak, és az államon is vannak. Mivel kezeljem ?ket? Valami hatásos szer van rá ami tényleg elt?nteti ?ket? 15/L (nyomkodással nem megyek sokra,mert másnap már ugyanolyan, s?t)

Legjobb válasz: neutrogena black head remover azt hiszem valami ilyesmi neve van a toniknak. nagyon jó nekem bevált. Bár nem tartozik a nagyon olcsók közé. Saját márkás termékeikrõl( balea, isana) nem tudok sok jót mondani. Kb. mintha semmit nem csináltál volna vele. Max egy két óráig nem zsíros a bõröd

neutrogena black head remover azt hiszem valami ilyesmi neve van a toniknak. nagyon jó nekem bevált. Bár nem tartozik a nagyon olcsók közé. Saját márkás termékeikrõl( balea, isana) nem tudok sok jót mondani. Kb. mintha semmit nem csináltál volna vele. Max egy két óráig nem zsíros a bõröd

Milyen hatásos rovarirtó szert tudtok ajánlani darazsak ellen? Eddig a Protect darázsiró sprayt valamint Morteint próbáltuk de nem igazán hat egyik sem. Egyeltalán hány nap vagy hét amíg mind eltűnik?

Legjobb válasz: Keress meg egy egészségügyi kártevõirtó vállalkozót a lakókörnyezetedben. Létezik olyan szer, ami külön engedéllyel beszerezhetõ (neki van ilyen), hatásosabb, mint a szabad forgalomban kaphatóak.

Keress meg egy egészségügyi kártevõirtó vállalkozót a lakókörnyezetedben. Létezik olyan szer, ami külön engedéllyel beszerezhetõ (neki van ilyen), hatásosabb, mint a szabad forgalomban kaphatóak.
Bármely darázsirtó spray hatékony, amennyiben közvetlenül tudod a darázsfészekre fújni. Viszont ha a fészek nem látható, csak egy résen keresztül közlekednek (pl a fal és tetõ találkozásánál) akkor egyetlen spray sem lesz eredményes. De itt nem fog mûködni a töményre kevert rovarirtószeres munkaoldat sem! Ilyen helyeken használjuk a porozószeres befújatást. Garantáltan hatékony a rejtett darázsfészek ellen is.

Ilyen menstruációs görcsre/rosszullétre milyen hatásos gyógyszert tudtok?

21 éves vagyok, és kb. minden 3. alkalommal iszonyú hányingerrel kűzdök, van hogy ki is jön, na meg a hasam rettenetesen fáj. Nemsokára itt az "időm", de pont amikor meg fog jönni, nekem nem lehet legyengülni, mert dolgozok, és fontos nap lesz.. Milyen gyógyszert tudtok, ami biztosan segít a nagyon-nagyon fájdalmas görcsökön (cataflant szoktam bevenni, napi 3-4x sajnos..), és a hányinger/rosszulléten is segít? A citromlé tényleg késlelteti egyébként? Vagy ez egy hülyeség? Tudom, felnőtt fejjel rájöhettem volna már, de sosem próbáltam még ki:D Remélem tud valaki valami hatásos megoldást, mert fittnek kéne lennem azon a pár napon, nem pedig éppen hogy csak össze nem esni..:S

Legjobb válasz: szia sajnos én is így voltam vele,nekem a házidoki írt fel vényre kapható erõsebb fájd.csillapítót(már meg nem mondom mit,mert régen volt,de az sem ért semmit). Én egyébként azt tanultam,hogyha valakinek ilyen "állandó" nagyon erõs görcsei vannak és rosszullétei,az egyáltalán nem normális-egy nõgyógy.tanárom mondta-bár más kérdés,hogyha ilyen "semmiséggel" odaállítasz nem fognak veled semmit kezdeni.Sajnos sok olyan orvos van,aki akkor sem törõdik a dolgával,ha az embernek ott van feketén fehéren a papírján,hogy ez meg ez a baja...

szia sajnos én is így voltam vele, nekem a házidoki írt fel vényre kapható erõsebb fájd.csillapítót(már meg nem mondom mit, mert régen volt, de az sem ért semmit). Én egyébként azt tanultam, hogyha valakinek ilyen "állandó" nagyon erõs görcsei vannak és rosszullétei, az egyáltalán nem normális-egy nõgyógy.tanárom mondta-bár más kérdés, hogyha ilyen "semmiséggel" odaállítasz nem fognak veled semmit kezdeni.Sajnos sok olyan orvos van, aki akkor sem törõdik a dolgával, ha az embernek ott van feketén fehéren a papírján, hogy ez meg ez a baja...
de azért ezt mégis meg kellene mondanod a nõgyógyászidnak...
Tényleg érdemes elmenni nõgyógyászhoz. Ha addig nem jutsz el, akkor pedig házidokival írass fel appranaxot (550 mg), az olyan, mint egy lórúgás :) segíteni fog!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!